Door Arnoud Wokke

Redacteur

Huawei Ascend P6: niet alleen dun, maar ook mager

Conclusie: beter goed gejat

Wie een voet tussen de deur wil krijgen op de mobiele markt, moet van goeden huize komen. Kopers van smartphones zijn niet trouw aan een merk, maar mensen hechten vaak wel aan wat vertrouwd is. Huawei is nog niet bepaald een vertrouwde naam in Nederland en zal het dus nog wel een paar jaar moeilijk hebben om een naam en imago op te bouwen.

Oppervlakkig heeft Huawei veel zaken goed voor elkaar. Voor het design heeft Huawei iets te nadrukkelijk naar een bepaalde collega-smartphonemaker gekeken, maar het is in elk geval goed uitgevoerd en mooi gelukt. De software is ook al weinig origineel, maar veel gewone consumenten zullen Miui niet kennen en wat dat betreft heeft Huawei dus een eigen smoel - en een smoel die in potentie een grote onderscheidende factor is ten opzichte van de concurrentie. Het scherm is in orde, al kun je het buiten niet echt goed aflezen.

Maar maakt dat de Ascend P6 een goede telefoon? Nou nee, integendeel. Op diverse punten laat Huawei veel steken vallen. De software is niet stabiel en heeft met de wifi-bug een grote fout. De gebruikte soc is simpelweg niet in staat om telefoons van de concurrentie bij te houden en om grafisch zwaardere games weer te geven. Maar de allergrootste klacht is de accuduur: die is simpelweg ondermaats.

Daar komt bij dat de prijs niet bepaald laag is: je kunt aandacht trekken als relatieve nieuwkomer met een lage prijs, maar dat doet Huawei niet. De Ascend P6 kost op moment van schrijven 390 euro, iets meer dan een Galaxy S III. Dat is simpelweg teveel om op te vallen in de markt momenteel.

De Ascend P6 is het belangrijkste toestel voor Huawei dit jaar en dat toont aan waar de Chinese fabrikant staat - en dat is toch wel een treetje lager dan veel concurrenten. Huawei heeft wereldwijd al een toppositie op de smartphonemarkt, heeft ambitie en geld, maar weet - net als Samsung enkele jaren geleden - dat nog niet om te zetten naar goede toestellen.

Pluspunten

  • Design is mooi en telefoon voelt goed afgewerkt aan
  • Camera is prima bij goed licht
  • Gebruiker kan zelf per app permissies instellen

Minpunten

  • Software bevat hinderlijke bugs
  • Accu loopt snel leeg
  • Prijs is momenteel hoog voor wat hij biedt

Eindoordeel

Tweakers zegt: 6

Reacties (146)

Wijzig sortering
Ik weet niet wat tweakers.net gedaan heeft met deze telefoon maar ik zie heel veel onjuistheden in de review die niet stroken met mijn praktijkervaring.
Ik gebruik hem in middels ruim een maand:

1) Nog NOOIT een crash gehad terwijl deze volgens de review continu vastloopt.
2) Plastic achterkant? Nee en ja, de witte variant is voorzien van een plastic achterkant. De zwarte variant is voorzien van een aluminium achterkant (geborsteld). De zwarte is dus iets stoerder/premium. Roze is het materiaal van de achterkant mij niet bekend.
3) iPhone, hoe kom je hierbij? Lijkt er niet op en niemand heeft ooit gezegd tegen mij is dat een iPhone, wel vraagt iedereen zich af wat het wel is :+
4) Hoeken scherp? Niet op mijn toestel, ja het zijn geen Lumia rondingen maar toestel ligt zeker door het lage gewicht prima in de hand.
5) Met mijn Vodafone simkaart en normaal dagelijks gebruik gaat de accu 24 uur mee ( 30 min bellen, whatsapp, krantje lezen, flitsmeister, en 15 min spel). Als ik het toestel in het weekend niet aanraak gaat deze precies twee dagen mee. Dat tweakers.net er 1 dag mee doet? Hebben jullie soms een slecht gecompileerde app geinstalleerd die al jullie problemen veroorzaakt? Nu lees ik in meerdere reviews problemen van jullie Vodafone simkaart misschien standaard een goed netwerk pakken? Lijkt of op jullie locatie het Vodafone netwerk erg brak is dat deze de accu's leeg blijft trekken.
6) Zoals tweakers zelf al zegt misschien een wifi bug? Nog nooit last van gehad, thuis en op de zaak pakt deze direct het bekende wifinetwerk op. Ik gebruik tplink en cisco routers.


Wel correct:
1) Toestel wordt snel warm, zeker bij spellen. Bepaalde plek van het toestel is zelfs heet te noemen. Ook door de metalen achterkant neemt deze snel warmte op, leg hem bijvoorbeeld met dit weer op een warme glazen tuintafel en in no-time is het toestel net zo warm als de tafel zelf.


Dan nog even de prijsstelling. Goedkoper als een S4 mini en toch over de algehele linie vergelijkbaar (soms een plus, soms een min) met zelfs een stuk beter design. Een groot minpunt kan dit dus nooit zijn als ik zie hoe veel mensen er toch een s4 mini kopen. Ik denk dat de reviewer op een aantal momenten het segment van de Huawei uit het oog verliest. Ze willen geen highend smartphone neerzetten maar een mid-range met een goed design en in mijn optiek zijn ze in beide zeer goed geslaagd.
maar ik zie heel veel onjuistheden dingen in de review die niet stroken met mijn praktijkervaring.
There, I fixed that for you ;)

Punt is dat alle reviews gedaan moeten worden met een n=1; niemand in de industrie heeft de middelen om meerdere exemplaren aan te schaffen om te kijken of bugs herhaald worden over meerdere toestellen etc. Veel reviewers, zo weet ik, laten gevonden bugs daarom liever weg, omdat de kans bestaat dat veel lezers zich er niet in herkennen en de review daardoor onnodig 'basherig' vinden.
Ik kies met opzet niet voor die aanpak. Ik probeer zoveel mogelijk factoren uit te sluiten waar ik kan, maar ik rapporteer alle gevonden bugs in de review. Dat betekent niet dat iedereen die bugs zal hebben, wel dat ze bestaan en dat je ze dus kúnt hebben. Een heel verschil, maar het maakt hopelijk dat mensen na aankoop die de bugs ook tegenkomen kunnen terugverwijzen naar mijn review en zo ondersteunend bewijs hebben dat het geen onbekende bug is.

Veel mensen die een telefoon hebben gekocht en die de bugs niet aantreffen vinden dat vervelend en denken dus dat de review onjuist is. Nee dus: ik schrijf eerlijk en oprecht over wat ik allemaal tegenkom tijdens de review. Je kunt er echter van op aan dat ik de bugs echt heb aangetroffen - het zijn dus geen onjuistheden, maar door onbekende omstandigheden andere ervaringen.

Ik vind het fijn als jouw ervaringen positiever zijn; het duidt erop dat er in elk geval ook foutloze toestellen zijn. Maar mijn exemplaar kwam ook van een stapel die naar winkels zou gaan en is dus voorzien van final software en hardware.

1. BIj het testen staan er eerst geen apps op het toestel - of alleen de hoogst noodzakelijke (zoals benchmarks). Crashes traden op in bijvoorbeeld het Instellingen-menu of bij het opstarten van apps die Huawei zelf op het toestel had geplaatst.

2. Klopt. Maar ik heb de zwarte nooit vastgehad en ik kreeg de witte van Huawei. Er staat een verwijzing naar de andere achterkant in de review. De roze is mij ook niet bekend.

3. Misschien geeft de zwarte een andere indruk? Ik heb echt heel vaak de zin gehoord die als titel van de pagina staat: 'hee, is dat een iPhone?' Toegegeven, komt natuurlijk omdat mensen schuin op het toestel kijken als hij in mijn hand ligt en daardoor de zijkant het meeste opvalt.

4. Zie 2. Misschien dat het materiaal op dat gebied iets uitmaakt? Het hangt er ook vanaf waar je handen rusten. Ik houd het toestel op zoveel mogelijk manieren vast om dit te testen en bij veel van de grepen voelde ik de hoeken.

5. Voor backup gebruik ik een KPN-simkaart, maar ik vind dat een voor de Nederlandse markt goedgekeurd toestel op alle Nederlandse netwerken met alle simkaarten goed moet werken. Misschien is het een probleem met alleen zakelijke simkaarten (dat hoop ik), maar het is evengoed een issue. En inderdaad: meer toestellen hebben dat, vaak met Qualcomm-baseband.

6. Tweakers gebruikt afaik meerdere soorten routers, thuis heb ik het getest op twee verschillende zeer courante routers (die samen bij miljoenen mensen thuis staan, omdat ze standaard bij grote providers geleverd worden) en die leidden beide tot hetzelfde gedrag. En tussen ons gezegd en gezwegen: deze bug is zo debiel dat je er helemaal gek van kan worden.
Ik denk dat de reviewer op een aantal momenten het segment van de Huawei uit het oog verliest. Ze willen geen highend smartphone neerzetten maar een mid-range met een goed design en in mijn optiek zijn ze in beide zeer goed geslaagd.
Klopt, dat zie je ook door de hele review terug en ben ik ook met je eens. Maar als je voor minder geld van alle merken een vergelijkbaar toestel kan kopen (S4 Mini en S4 van Samsung, Xperia T en Xperia SP van Sony, One X van HTC, Optimus G van LG, Nexus 4, Lumia 920 van Nokia etc), dan kun je niet anders dan concluderen dat hij tegenover zijn concurrenten hoog geprijsd is en dat is voor veel mensen - zeker in de markt waarbij steeds meer mensen hun telefoon los kopen - een belangrijke factor.

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 6 augustus 2013 09:46]

Hehe thanks, ik had onjuistheden weg moeten halen. Is idd iets te overdreven ;) Maar alles bij elkaar opgesomt vond ik het niet helemaal stroken omdat de toon negatief was op een aantal punten die ik na een ruime maand gebruik niet kan plaatsen.

Prijs ben ik het gedeeltelijk nog steeds niet mee eens. Fysieke winkels: Normale winkelprijs van een p6 ligt rond de 449,- waar een s4 mini bijv 469 doet. Winkelprijs van een optimus G ligt rond de € 490,-.

Dan kijk ik wel naar de NL-markt en Benelux toestellen. Velen hebben geen zin in een pools of roemeens import toestel waar updates nog wel is lang duren etc. Via de grijze import is Samsung bij een aantal webshops bijv wel voordeliger te krijgen waar deze import bij een P6 (nog) niet het geval is. Dus je vergelijkt dan appels met peren en ja als je voor een dubbeltje op de eerste rang wil zijn andere merken iets goedkoper te krijgen... Daar geef ik je absoluut gelijk in.

Misschien is leuk om een onderzoekje te doen naar Vodafone probleem. Zeker nu dit vaker geconstateerd is. Ik heb zelf tot 1-8 een Vodafone kaart in het toestel gehad (consumer) en ook de problemen geheel niet ervaren. Sinds 1-8 T-Mobile in de telefoon en prestaties blijven hetzelfde. Het klinkt bijna als een netwerk issue, bepaalde locatie waar de telefoon continue blijft swappen van paal of band? Simkaarten komen bij Vodafone volgens mij van dezelfde leverancier en zijn al ruim een jaar allemaal van hetzelfde type (dacht ik tenminste..).

[Reactie gewijzigd door thefox154 op 6 augustus 2013 10:42]

Klopt, maar ook dit heb ik teruggevonden op momenten toen ik voor de grote fabrikanten(apple,htc en samsung) werkten. Vaker hadden toestellen problemen met batt drains en crashes, deze werden veroorzaakt door vodafone simkaarten. Dit is uiteraard door gekoppeld aan vodafone, na geen terugkoppeling schijnen de simkaarten wel verbeterd te zijn. En mensen die om onverklaarbare reden batt drains en of crashes hebben raad ik aan om een nieuwe sim aan te vragen. Dit geld voor elke gebruiker, dus niet fabrikant gerelateerd. Wel is al jaar in jaar uit alleen vodafone de gene met deze ''slechte'' simkaarten, indien je een andere provider gebruikt is de kans er vrijwel niet dat het door je sim komt.

Wat ik wil zeggen is dat een onderzoek naar Vodafone nu waarschijnlijk te laat is, tenzij je oudere simkaarten gebruikt (tot een half jaar/jaar terug)

Daarbij heeft Vodafone toegegeven dat het binnenshuis 1 van de slechtere providers is, waarbij als je binnen 4 muren bent met je telefoon je battery automatische meer verbruikt doordat die meer zijn best doet om bereik te hebben.
Enige oplossing die Vodafone daarvoor bied is een kast te kopen van +/- 50 euro om je bereik te verbeteren wanneer je binnen bent. Dat kan je batterij dus ook weer ten goede komen.
[...]


Klopt, dat zie je ook door de hele review terug en ben ik ook met je eens. Maar als je voor minder geld van alle merken een vergelijkbaar toestel kan kopen (S4 Mini en S4 van Samsung, Xperia T en Xperia SP van Sony, One X van HTC, Optimus G van LG, Nexus 4, Lumia 920 van Nokia etc), dan kun je niet anders dan concluderen dat hij tegenover zijn concurrenten hoog geprijsd is en dat is voor veel mensen - zeker in de markt waarbij steeds meer mensen hun telefoon los kopen - een belangrijke factor.
Sorry, dat ben ik niet met jullie eens. Huawei mikt met dit toestel op het highend-segment van de markt, met een midrange-prijs. Ik ben zelf bij de presentatie van dit toestel aanwezig geweest en daar werden de ambitites van Huawei erg duidelijk.

Zie ook http://www.gadgetgoeroe.nl/reviews/huawei-ascend-p6-review/ voor mijn kijk op dit toestel.

Ik herken de meeste zaken uit deze T.net review en kan die onderschrijven. Huawei is m.i. wel de goede weg in geslagen en hoop dat ze zullen leren van de highend-demands van gebruikers, zodat toekomstige toestellen wel volledig premium aanvoelen.
Ik heb 5 reviews gelezen en alle 5 reviewers hebben last van app crashes en random reboots. Denk dus eerder dat jij geluk hebt dan dat zij echt wat fout doen ;)

Lijkt op een iPhone: Een beetje. De zijkant is duidelijk geinspireerd door de iPhone met de zwarte boven- en onderkant en het zilvere in het midden.Ook de afgeronde hoeken aan de bovenkant lijken erg op de iPhone, maar verder vind ik het inderdaad meevallen.
Als ik het toestel in het weekend niet aanraak gaat deze precies twee dagen mee. Dat tweakers.net er 1 dag mee doet?
En in de review 3,5 dag, wat is het probleem ;) De "1 dag" waar jij op doelt is met gemiddeld verbruik:
Voor gemiddeld verbruik kijken we bijvoorbeeld naar 20 uur standby-tijd, een uur bellen, een uur video's bekijken en twee uur browsen. Dan is te berekenen hoeveel van de accucapaciteit in 24 uur wordt opgesoupeerd en vervolgens extrapoleren we dat naar een verwachte gebruikstijd.
Ook niet helemaal nauwkeurig dus maar ik kan me wel indenken dat enigszins klopt.

Al met al zou ik dus eerst de crashes en random reboots (en lags) gefixed willen hebben, verder is het gewoon een mooi toestel met iets lagere batterijduur en prestaties dan gemiddeld, maar met enkele mooie features. Dan zou ik mensen deze op zich best aan kunnen raden.
Zelfs al waren al die punten onterecht negatief, je ontkent duidelijk niet dat er lag zit op de interface en dat cpu tekort schiet. En laat dat nou superbelangrijk zijn.
Sinds een week heb ik de P6 en na het lezen van de review herken ik wel een aantal zaken. Het onverwacht crashen en de wifi problemen.
Het is niet dat hij niet verbind op bekende netwerken, maar dat hij de batterij leegzuigt. Mijn telefoon was om 22:00 helemaal volgeladen, van de netstroom afgehaald en de volgende ochtend om 08:00 zat ie op 25% en dat terwijl de telefoon nauwelijks gebruikt was. Slecht 24 minuten scherm actief. Dit valt mij natuurlijk mega tegen en ik vraag me dan ook af of dit wel normaal is. Misschien toch met het toestel terug gaan naar de winkel??
Dit kan ook aan iets anders liggen maar ik vermoed dat het de wifi is.

Voor de rest vind ik het wel een mooi toestel, lekker handzaam en mooi en duidelijk beeld. Van de benoemde 'lag' in het filmpje heb ik tot nu toe geen last.

[Reactie gewijzigd door Caresser op 6 augustus 2013 14:45]

Probeer CB eens uit te schakelen. Volgens mij zorgt dat nog steeds voor een hoop ellende op een hoop telefoons, zelf al een paar telefoons hiermee voor een vroegtijdig afschrijven kunnen behoeden.
cell broadcasting message

[Reactie gewijzigd door Caresser op 7 augustus 2013 09:36]

Ik heb dit toestel een paar weken geleden gekocht. Helaas heb ik het teruggestuurd.

Ondanks dat eerst de pluspunten van het toestel.
+ geweldig design en zeer goed gebouwd. Voelt aan als een massief blok. Ik had overigens de zwarte uitvoering met metalen achterkant.
+ frontcamera maar liefst 5 MP. Eindelijk wordt skypen leuk. De kwaliteit van de frontcamera was sowieso bijzonder goed; dus handig bij selfpics.
+ ik heb geen softwarematige bugs gehad.
+ dikte/breedte combinatie. Het toestel is 65mm breed. In combinatie met de dikte is het nog prettig vast te houden. Vrijwel alle high-end toestellen zijn 68mm of breder. Dat is voor mij net voorbij de 'kramp in m'n vingers' grens.

Dan de minpunten:
- het toestel werd onacceptabel warm....gloeiend eigenlijk. Dat viel niet alleen mij op maar ook het toestel zelf, want ik kreeg dan een popup melding dat ik alle app's moest afsluiten om oververhitting te voorkomen.
- touchscreen reageerde soms niet adequaat. Het toestel heeft ook een 'handschoen' functie. Ik had de indruk dat de gevoeligheid prettiger was als die functie aan stond, maar dat kan ik me ook verbeelden.
- het lukte me niet om een behoorlijk volume op mijn bluetooth hoofdtelefoon te krijgen. Daarnaast was het geluid erg vlak. Ik vergelijk dan wel met de HTC One S die een geweldig geluid afgaf. In beide gevallen heb ik dezelfde equalizer-app het geluid laten optimaliseren. Voor mij ook een belangrijk minpunt omdat ik veel (spotify) muziek luister via de telefoon.

Ik heb een ander toestel uitgezocht. Het is een HTC One (grijs) geworden. Eigenlijk iets te breed naar m'n zin, maar de keuze is beperkt. De Huawei P6 is het door bovenstaande minpunten net niet, maar ze zijn zeker op de goede weg.
Huawei heeft nu wel een leuke garantie belofte:

3 jaar, binnen 3 dagen en 3 jaar data
https://www.huawei-smartservice.nl/be/info/3x3-smart-deal
0Anoniem: 544646
@sambalbaj3 oktober 2013 13:47
Huawei heeft nu wel een leuke garantie belofte:

3 jaar, binnen 3 dagen en 3 jaar data
https://www.huawei-smartservice.nl/be/info/3x3-smart-deal
Dat zeg je heel goed een leuke belofte ja! Denk maar niet dat ze die nakomen!

Dit is mijn ervaring met Huawei:

---
Een nieuw merk dat 3 jaar lang Pick up en Return garantie biedt op haar toestellen, dat klonk mij als muziek in de oren! Dus op 9 april dit jaar besloot ik dat merk een kans te gunnen, en schafte een Huawei P1 aan. Ik heb toestel in gebruik genomen en 6 maanden, naar tevredenheid, gebruikt. Op 12 september, slechts 6 maanden na het in gebruik nemen van het toestel, besloot mijn Huawei P1 dat het lezen van de sim-kaart niet meer nodig is. Geen nood aan de man, ik kan immers gebruik maken van de 3x3 Smart Deal. Dat is fijn, dan heb ik binnen drie dagen weer een functionerend toestel in handen, ideaal!

Maar zoals dat vaak bij reclames gaat, loopt dat toch net wat anders... Eerst wordt mijn toestel afgehaald op mijn thuisadres, maar ik ben niet aanwezig. Ik had ook niet voor niets een ander adres doorgegeven op de reparatieaanvraag. Goed, een foutje kan gebeuren. Vervolgens nieuwe aanvraag, dit keer wordt mijn toestel wel netjes afgehaald. Fijn, want mijn oude toestel valt bijna uit elkaar! Binnen drie dagen krijg ik ook netjes bericht:

Er is een stickertje in mijn toestel verkleurd en de conclusie die wordt getrokken is: waterschade. Dus mijn toestel functioneert, afgezien van de simkaart-lezer, prima maar er wordt helemaal niks gerepareerd want ik heb "waterschade".

MIJN TELEFOON IS NIET EENS IN DE BUURT VAN WATER GEWEEST!!!

Huawei smartservice gebeld, die verwijzen naar hun reparatiedienst Dynafix die ik kan bellen à €0,45 per minuut, altijd fijn! Nou na een gesprek van 10 minuten à €4,50 is de conclusie dat het stickertje toch echt verkleurd is en dat zij dan niks onder de garantie kunnen repareren. En het wordt nog mooier, want als ik mijn toestel ooit nog terug wil zien dan moet ik eerst even €60,- aftikken. Ja dat leest u goed €60,- en dan krijg ik mijn toestel ONGEREPAREERD terug. Joepie! Dus met andere woorden biedt Huawei geen Pick up & Return garantie, maar gewoon een Return garantie: zwaai maar dag met je handje.
Sla deze reactie ergens op, want ik leg dit vaker uit.
Bij Huawei mogen landen zelf bepalen hoe de merknaam moet worden uitgesproken. Die verschilt dus per land.

Complicerende factor is dat het Chinees zelf veel dialecten heeft waarin de naam soms anders wordt uitgesproken, waardoor het lastig is te achterhalen hoe ze het zelf zeggen. Grofweg is het dit (fonetische uitspraak is NL)

China: gwa-wee
USA: waa-wee (Amerikanen kunnen de 'g' niet zeggen) <- filmpje komt van Huawei USA
NL: hoe-a-wij

Het is pr-technisch een ramp voor Huawei, maar raar is het niet. In USA hebben ze het ook over [sem-sang] waar wij [sam-soeng] zeggen - en die draaien toch al jaren mee ;)
Ik zelf zeg altijd: hu-wee
Ik zeg altijd: Yoko.
Die reclame van US over de P2 (P3?) hebben ze het juist weer over hoe-a-wij (way).
Zeer leuke review om te lezen. Alleen Iphone? Ja ik zie er bepaalde elementen in, maar ik vind het nou niet echt compleet gejat. Het enige is volgens de review de metalen strip met inkepingen. Is dat tegenwoordig genoeg om in een review te zetten dat het een gejat ontwerp is?
Beetje raar.

Moet ik wel zeggen dat ik dit al had verwacht van Huawei's nieuwe flagship toestel. Hoewel het een mooi ding is om te zien, werkt het allemaal net niet. Zonde eigenlijk, we kunnen wel een nieuwe concurent op de markt gebruiken.
Als ik er iemand mee zou zien bellen, denk ik dat het een iphone is. En dat is wat ze hier bedoelen. Tuurlijk als je 'm van dichtbij bekijkt zie je vrij snel het verschil.
Als je hem van dichtbij bekijkt. Zelfs van veraf is te zien dat het geen iPhone is.
Volgens de tekst zelf lijkt alleen het stripje op een iPhone. Moet zeggen dat het een beetje lijkt op de strip van de iPhone4, maar om dan gelijk het hele toestel te bestempelen alsof het lijkt op een iPhone is dan niet terecht.

In dat geval zou Apple het design van de mogelijke iPhone color gejat hebben van Nokia, met die gekleurde achterkant. Dat hij er voor de rest totaal niet op lijkt doet er niet toe. Van ver af is het net een Nokia.
Als je het zo bekijkt dann kan je bijna elke telefoon een iPhone gaan noemen, zeker als ze wit zien.
idd. zou eerder zeggen dat het design wat wegheeft van samsung. Meer richting de oudere SII of vergelijkbare toestellen...
Er wordt ook niet gezegd dat het ontwerp gejat is van de iPhone, maar je ziet goeg waar de inspiratie vandaan gehaald is. Er ze hebben hun eigen draai er aan gegeven waardoor een van de mooiste telefoons van dit moment is ontstaan.

Ik heb alle reviews afgestruind en over het algemeen is men positief over het toestel. Wel zijn er wat opmerkingen over de performance. Maar verwacht je echt dat een toestel met een adviesprijs van 400 euro net zo snel is als een iPhone 5, Galaxy s4 of een Htc One die de helft meer kost? Maar een side by side met de HTC One laat zien dat voor normale dingen als E-mail en browsen dit toestel net zo vlot is. En gamen doe ik wel op mn iPad of mn PS3. Het batterijverbruik is ook uiteenlopend. Maar Tweakers test dit op een goede wijze dus daar hecht ik veel waarde aan. Maar als hij maar een hele dag van 7 tot 0:00 meegast ben ik tevreden. Dan gaat hij weer in de lader. Ook wordt in diverse testen die ik gelezen heb het voor een LCD hoge contrast geroemd. En 720p? Alleen een 12 jarige heeft voldoende goede ogen om het verschil te zien. Ik ben 48 dus mn 200 dpi Xeperia P is zelf scherp genoeg voor me.

Dat de meegeleverde software rammelt intereseert me niet echt. Ik heb nu ook alle meegeleverde apps en de launcher vervangen op mn huidige toestel. Voordeel van Android.

Ik wacht totdat het toestel gezakt is tot onder de 300 euro en dan zou het zo maar kunnen zijn dat ik er één bestel.
Nou ik denk dat als performance voor jou een belangrijkere factor is, dat je beter voor een SGS3 kan gaan die inmiddels 1jaar oud is en voorlopig mee gaat met de android updates. De sgs3heeft betere specs, loopt goed, en is qua prijs hetzelfde. Dan hangt het alleen van het uiterlijk af, welke jij mooier vind, qua hardware zou ik deze huawei links laten liggen en niet te kopen om reden: weer eens iets anders.
ik heb op me huawei ascend p6 in de laatse twee weken 2 maal een andere firmware update kunnen doen. Dan vind ik dat ze beter bezig zijn dan samsung of apple waar je gemiddeld een jaar kan wachten voor een belangrijke update
Ik denk dat ze begonnen zijn met het design van een iPhone en vervolgens wat dingen verandert hebben. Hij ziet er immers wel behoorlijk hetzelfde uit.
+1Anoniem: 247612
@corset6 augustus 2013 17:20
Het eerste wat mij opkwam: is dat een iPhone? Toen ik de (kleine) foto op de frontpage zag staan hier op Tweakers.net. En deze eerste reactie zal bij iedereen opkomen vermoed ik als ze de bezel die 1 op 1 met de kenmerkende iPhone overeenkomt in het oog hebben
Exact mijn idee.

De medewerkers moeten eens op gaan houden met altijd die vergelijkingen dat het net een *** (vul een random apple product in) is.
Soms hebben ze sommige elementen er van weg, maar dan nog.

Zie dat in oa muizen toch ook niet gebeuren, of in moederboards...

* Dit asus mobo is erg sprekend een gigabyte, kijk, ze hebben ook 4 memslots gebruikt en satapoorten onder 90 graden.
Verder is de rand het zelfde*
Users moeten eens ophouden met het ontkennen dat er overduidelijke gelijkenissen zijn met andere designs. Wat is er mis mee dit aan te stippen? Als een andere fabrikant iets maakt wat als twee druppels water lijkt op een Galaxy S4, dan mag dat toch ook wel gezegd worden?

Verder is het vooral een design wat lijkt op een iPhone 4 design van... 3 jaar geleden. Wat goed aangeeft wat de staat van design is in Azië.
Het is een witte rechthoek dus is het een iphone kloon ... . Ik zie duidelijk voldoende verschillen om dit geen iphone kloon te noemen. Neem de afgeronde onderzijde. Of wat dacht je van het ontbreken van een fysieke knop op de voorkant? Het logo op de achterkant staat er klein op. De vormfactor is totaal verschillend en als je hem in een andere kleur dan het wit zou bekijken vallen de gelijkenissen nog minder op.
https://www.google.be/sea...=708&ie=UTF-8&sa=N&tab=iw

Verschillende, onafhankelijke sites het over gelijkenissen tussen deze telefoon en iPhone(4, 4S, 5).

Nu mag je van mij gerust je kop in het zand blijven steken, maar je moet het achteraf niet raar vinden dat de meerderheid het er wél vingerdik op ziet liggen...
Hopelijk snap je dat een link van Google posten een zwakke bron is

Natuurlijk staat heel Google er vol mee dat een telefoon iets weg heeft van een iPhone,

Als een willekeurige gast iets roept op een forum komt dat al in jouw resultaten terecht namelijk

Dat hij wat weg heeft van de iPhone ontken ik trouwens niet, maar wat ik zie is dat de zijkanten lijken op de iPhone, maar daar houd het ook verder op
Tuurlijk snap ik dat Google op zich een zwakke bron is. Voor zulke subjectieve materie bestaan ook geen bronnen in de strikte betekenis van het woord.
Maar hopelijk snap jij dat het de bedoeling is om wat verder te kijken. Het zijn zo goed als allemaal links naar reviews/hands-ons: (dus geen gastjes op fora die iets roepen)

Slashgear
The Inquirer
Gizmodo
Techradar
PCAdvisor
...

(de laatste rest kan je vinden door op 1, 2, 3, enz. te klikken onderaan Google)

Voor mijn bedoeling, zijnde even aantonen dat niet enkel Tweakers doorheeft dat Huawei zich heeft laten inspireren door een 3 jaar oud design van Apple, is die link een perfect valide "bron". Je krijgt er zelfs afbeeldinkjes bij voor wanneer je die sites écht niet wil geloven, handig toch? ;)

[Reactie gewijzigd door RubenTheys op 6 augustus 2013 13:31]

Wij zien dat, een leek echt niet hoor.
Neen, omdat voor een echte leek elke smartphone een iphone is. Net zoals elke balpen een bic is bij wijze van spreke. Maar het is niet omdat voor een leek het woord iphone bijna synoniem is voor smartphone dat elke smartphone ook zomaar op de iphone lijkt.
Ik ben het met je eens Bosmonster. Op het moment dat ik het artikel begon te lezen wist ik al hoe de eerste reacties zouden zijn. Er is zo'n antipathie jegens Apple dat er vaak eerst een poging gedaan wordt om credits naar Apple weg te poetsen en meer dan 1 keer ontstaat daar dan weer een geheel eigen discussie over.
Als het er echt als 2 druppels water op lijkt mag het wel genoemd worden inderdaad, echter is daar zeker geen sprake van :)
als je het toestel zo ziet, heeft de zijkant en de bovenkant er wat van weg, maar hij is dunner, onderkant komt totaal niet overeen, dus er is deels n vergelijking te vinden, maar om hem inderdaad dan maar als kloon te stempelen dat gaat wel weer iets te ver
Nee, daar is zeker geen sprake van..

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 6 augustus 2013 11:20]

Hahahahaha, dan zit ik al inmiddels ene beetje TE lang in de smartphone wereld.. Maar ik vond de voorkant juist weg hebben van een Galaxy S2. De zijrand lijkt dan weer op de iphone5. Zoals iemand boven aangeeft over dat plastic/rubberen streepje, de iphone5 heeft dat ook he. Niet alleen de 4/4s.

Maar voor ons tweakers is het uiterlijk natuurlijk het minst belangrijkst.. TOCH?!

Ik vind de hardware zeer kwalijk te noemen, benchmarken die zich nog maar net weten op te starten, een os dat niet soepel loopt, allemaal punten die bijv Samsung vanaf de S3 vorige jaar allemaal weggewerkt had, de htc met de one, sony met de Z en etc.
Hoe denkt huawei met een prijskaartje van 350-400 euro zich te kunnen plaatsen?

Je bent in de winkel, pakt een S3 en de ascend P6 (irritante naam alleen al zeg) beiden evenduur.. Dan neem je toch never de huawei lijkt mij?

Niet dat huawei bij voorbaat slecht is, maar deze hoort toch echt thuis in het budget laagje van rondom de 150 euro...
Ik vind en jammer dat er zo simpel overeen gepraat wordt. Apple heeft het al 3 jaar op de markt, ze mogen in mijn ogen toch wel eens zelf creatief zijn fit is puur meeliften om het success van apple.

Ik kan begrijpen dat er dingen overeenkomsten hebben en sommige dingen kun je bijna niet anders maken waardoor je de overeenkomsten krijgt. Maar niemand kan mij vertellen dat het design niet letterlijk is afgekeken. Je komt niet zomaar toevallig op zo'n ontwerp dat lijkt op die van je concurrent. Dit is bewust gekozen om om mee te liften.

Mensen kunnen hun kop in het zand steken maar bij apple draait het al eeuwig op design en probeert zich daarin te onderscheiden. Andere bedrijven kopieren dit te eenvoudig en proberen niet eens onderscheidend te zijn.

Om deze rede mag en misschien moet het aangehaald worden in een review.
Dat mensen janken dat apple er altijd bijgehaald wordt heeft een rede en dat is belangrijk elementen direct gekopieerd worden door de concurrentie.
Sommige elementen boeien niet veel rond, vierkant, touch, klepje dat is gewoon meegaan met de markt ondanks het ook gekopieerd wordt.

Maar goed omdat 'iedereen' apple haat mag het niet, en doet apple het altijd fout. Terwijl het merk waar ze zelf van houden zo perfect is... En alles is goed te praten. En ja apple doet ook wel eens en is ook niet perfect maar je hoort de apple fans zelfden tot nooit klagen over het andere product. Andersom altijd. Zie elke nieuwe post van apple over de 200 reacties gaan. En alle androids post vele malen minder omdat wij apple 'fans' daar niet de moeite voor willen nemen. Ik vind het jammer voor het niveau van de gemiddelde tweaker. Laat iedereen van zijn eigen merk houden. Discusseren kan maar dat haat gedrag in elk topic begint gewoon triest te worden.
Hmm.. Ik ken genoeg Apple gebruikers die ook continu zeiken en haten op Samsung en andere android telefoon's.

Het gebeurt gewoon over en weer dat de gebruikers van de verschillende merken/besturingssystemen elkaar afzeiken, dat is nou eenmaal zou.

Wat ik niet helemaal begrijp is dat ik nu al een tijdje aan het scrollen ben voor meer nuttige reviews over de Huawei P6 zelf en dat ik alleen maar gezeur lees over het design wat evt. (te) veel op de Iphone lijkt.

Als iedereen daar nou eens niet zo veel waarde aan hecht, want dan gebeurt het bij Samsung dat ze te veel na-apen en dan weer bij Apple dus if everyone could just stop complaining about that, that would be great :)
Ik zag het kleine fototje op de frontpage en dacht meteen dat het om de iPhone 5 ging.
Maar wie Samsung wil verslaan, moet van goeden huize komen: je moet een goede naam hebben
Hier LOLde ik. Met een naam als Huawei (hoe spreek je dat eigenlijk uit?) heb je niet de beste papieren. Jammer dat de telefoon ook niet echt je-van-het is. Ik ben benieuwd in hoeverre de slechte standby tijden te wijten zijn aan de 'optimalisaties' die Huawei doet aan hun Android installatie en of een custom ROM niet beter zou zijn. Misschien iets voor een follow-up artikel?
In de reclame noemen ze zichzelf Huu-aah-wij.
Meer hwah-way :)

Zie ook de handige YouTube-link van Mvs1989 hieronder.
Ik denk dat zich ooit Highway wilden noemen, maar ten tijde van de oprichting in 1987 was het gemiddelde niveau van Engels in China nog erg slecht...

Volgens Wikipedia:

De naam Huawei kan op verschillende manieren worden uitgesproken. In Nederland geldt de fonetische uitspraak: 'hoe-aa-wei'. In de Verenigde Staten spreekt men het uit als 'wah-wee' en in het Chinees als 'gwa-wee'.[1][2][3]

@Kenzi
:+
Had ik erachter moeten zetten

[Reactie gewijzigd door bilgy_no1 op 6 augustus 2013 13:13]

Highway?

Huawei betekend 'magnificent achievement' of 'groot succes'. Heeft niks met een slechte vertaling uit het Engels te maken.
Dat is de Chinese uitspraak. Voor (in ieder geval) Nederland hebben ze voor Hoe aaa wei gekozen. Al vind ik het in dat TV-spotje een beetje lullig klinken zoals ze het uitspreken. Klinkt meer als zo'n merk voor seniorentelefoons die in de Kampioen ziet....
Komop zeg, je spreekt het toch uit zoals het in het taal van herkomst klinkt? Of zeg je ook gogel tegen goegel?
De naam is vrij normaal en voor de grootste markt van Huawei makkelijk uit te spreken en te onthouden > de Chinese markt.
Bij het bedenken van de naam hebben ze echt niet gedacht "hmm misschien dat die hollanders problemen zouden kunnen hebben bij het uitspreken van de naam"

Vraag een Chinees maar eens Grolsch uit te spreken ;)
Gwa-wee. Inderdaad niet echt een naam om de Europese markt te verroveren imo.
@arnoudwokke. Bij alternatieven schrijf je dat de ondersteuning voor de iPhone 4 gestopt is maar iOS 7 verschijnt daar gewoon nog op, dus wordt hij toch nog ondersteund?
Ja, dit wou ik ookal aangeven, beetje vreemde conclusie, als straks iOS 8 uit komt dan zal waarschijnlijk de support stoppen, maar tot die tijd krijgt hij nog alle updates van 7 t/m 7.x.

Anders kan je nu mischien al aangeven dat de support voor de P6 al gestopt is, want mischien komt er nu al geen update meer voor Android voor de P6.
Ik ben heeeel erg benieuwd of dit model ook de bug heeft dat je 2 telefoonnummers aan je contact moet hangen. Zowel met 06... als met +316. Anders herkent het toestel geen naam bij een binnenkomend gesprek als je hem opslaat als 06 en binnen komt met +316.
Ik heb namelijk al de Mate, G510, Y300, P2 geprobeerd en hebben hier allemaal last van. Zelfs de Windows 8 Phone Ascend W1 (ook met een andere provider/simkaart). Tot nu toe in geen enkele Samsung of Sony een probleem.
Ik ben dus al wel een beetje Huawei moe. Vooral updaten is irritant omdat het altijd je hele toestel wist. Als er al überhaupt firmware is en je het erop krijgt. Bij de Y300 heb ik het na enkele uren opgegeven.

[Reactie gewijzigd door janwillem_v op 6 augustus 2013 08:18]

Dat komt omdat providers altijd de internationale telefoonnummer meesturen voor nummerherkenning. Zelfs m'n Motorola Razr uit 2004 heeft er last van. De truc is om gewoon meteen het internationale telefoonnummer erin te zetten. Het nationale nummer zou als het goed is er niet extra bij hoeven.

Ontopic:

Frapant dat de Huawei zichzelf helemaal leegtrekt in stand by. Achtergrond proces die gewoon blijft draaien?

[Reactie gewijzigd door ElektroNeko op 6 augustus 2013 14:09]

T-Mobile doet dat niet hoor. Soms komt een gesprek binnen met 06 en soms weer met +31.
Uitvoerig getest. Ik heb al heel veel telefoons in mijn handen gehad, maar tot nu toe alleen maar bij Huawei opgemerkt. Dubbel nummers plaatsen is geen doen. Ga jij maar aan gebruikers uitleggen dat ze hun 200 bestaande contacten moeten aanpassen met een extra telefoonnummer :)
Dat nutteloze pinnetje in de 3.5mm jack is om de sim/sd kaart slots te openen. RTFM ;)
Ja klopt, deze heeft 2 functies, het houd je headjack schoon en je kan de simtray verwijderen.
Wel vraag ik me af of het niet na een tijd gebruik problemen kan veroorzaken, het ziet er echter uit als een vorm van staal. Hopelijk gaat deze geen kortsluitingen veroorzaken wanneer de headjack toch vuil begint te worden.
De simtray verwijder je uiteraard maar zelden (wellicht in azie dat het anders ligt, en ze meerdere sims gebruiken)

Het is natuurlijk grappig gedaan, en zeker goed opgevallen van jou:D
Ik raad je alleen niet aan om deze ook in je huidige telefoon te gebruiken (bijna elke fabrikant heeft hun headjack net weer iets anders gefabriceerd) wellicht dat kortsluiting dan eerder op kan treden, opletten dus :D
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee