Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Forza Horizon - racen in partystyle

Conclusie

Forza Horizon is dus een pure arcadegame en nog een leuke en afwisselende ook. De opzet, met het Horizon-toernooi als middelpunt, werkt erg goed, vooral omdat de makers er nog van alles omheen hebben toegevoegd, zoals de illegale straatraces en de pr-activiteiten. Er zijn zelfs wat klassieke modellen auto's verborgen in afgelegen boerenschuren, voor wie van verkennen houdt. Het rijden zelf is zoals je van Forza gewend bent, alleen heeft Playground daar een prettige omgeving, zowel visueel als wat spelonderdelen betreft, omheen gebouwd. De game is bovendien een schoolvoorbeeld van hoe reclame in een game verwerkt kan worden, zonder dat het hinderlijk wordt. Forza Horizon is dus heerlijk verpakt raceplezier. Toch is niet alles perfect. Het had de uitdaging een stuk groter gemaakt als je zou kunnen instellen dat auto's schade kunnen oplopen. Nu kun je in te veel races op de weerkaatsing van de vangrail rekenen, zonder dat je daar schade van ondervindt. Dat is jammer. Hinderlijker nog is dat Microsoft de game heeft laten lokaliseren. We hebben niets tegen Nederlandstalige games, maar hier is het gewoon slecht uitgevoerd en dat doet afbreuk aan de lol die je juist zo goed aan de game kunt hebben.

Pluspunten:

- Toernooi heeft prima achtergrond
- Erg veel afwisseling
- Goede sfeer en muziek

Minpunten:

- Erg slecht gelokaliseerd
- Inschakelbare schade was welkom geweest
- Mensen zien er niet best uit

Eindcijfer: 8,5

Titel Forza Horizon
Platform Xbox 360
Ontwikkelaar PlayGround Games
Uitgever Microsoft
Releasedatum 26 oktober 2012


Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (74)

Wijzig sortering
Ik heb de game sinds gisteren en ik omschrijf de gameplay als volgt:
Het voelt aan als NFS Porsche 2000, met wegen die erop lijken (+Road Challenge, Hot Pursuit2 en NFS3:HP), dat seks heeft gehad met TDU en een beetje Forza4.
I O+ it!
Qua menu-indeling is het heel erg Codemasters Dirt2/3, maar verder voelt het compleet anders qua rijden.


Van te voren leek het spel me niks aan, maar de demo was best goed. En de volledige game heeft me hooked.

De mensen vind ik verder zo lelijk niet, tevens is dat niet zo belangrijk als de heerlijke gameplay..
Verder lijkt inschakelbare schade me niet echt passend bij dit type gameplay.. Dit spel is fun, fun, fun, daar hoort uitvallen met schade gewoon niet bij.

Maargoed, dat komt van iemand die jarenlang pc-simmer is geweest, GTR2, Race07, LFS..

Verder de lokalisatie:
Achja, zet je XBOX360-locale op UK, en je hebt de game volledig in het Engels.. Was ook zo met FM4. Ik denk dat 50% deze setting nar FM4 heeft aangepast naar UK omdat het Neder;lands niet te harden was..

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 25 oktober 2012 10:26]

Ik heb gisteren de demo even zitten soelen en het is inderdaad fun fun fun (ik vind alleen de forza rewind optie echt jammer. Het voelt een beetje als cheaten imho en daarom gebruik ik het ook niet) en ik moet er ook niet aan denken dat er echte schade in het spel zou zitten. Dat lijkt me veel te frustrerend met tegenliggers etc die je soms te laat ziet.

Wat betreft de lokalisatie:
Het is toch te dom voor woorden als je ook je locatie op UK moet zetten als ik taal ook al op Engels heb staan? Waar is de taal optie dan goed voor?? :s Het is fijn dat er een workaround is, maar ik vind het wel echt slecht.
Ik heb de rewind optie uit staan in de menu's, vind die ook niets aan.

En ja, lokalisatie.. Dat is nu eenmaal hoe MS het heeft geregeld ;( Verder heeft het XBOX Live dashboard geloof ik geen Nederlands als taal beschikbaar..


Overigens kun je heel soms over een auto heen springen, al is dat wel een glitchje..

http://www.youtube.com/watch?v=ARd1Td3b7Lw&hd=1 <- Dat had ik gisteravond :P

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 25 oktober 2012 11:13]

Rewind kun je inderdaad uitzetten en is dan ook voor de mindere racegoden bedoeld. Als je hem uitzet krijg je bovendien een grotere creditbonus voor het maken van meer auto-aankopen!
Sinds wanneer laten jullie games reviewen door mensen die simulaties spelen en geen games?

Vind het echt een slechte review, vooral vanwege het feit dat deze game als arcade wordt weggezet. Sorry hoor, maar dat is deze game dus absoluut niet. Volgens mij moet je dan echt nagaan wat je precies onder arcade zet en wat niet. Een simulatie zoals iRacing is geen game, maar een simulatie. Net als dat iRacing, Train Simulator, Farming Simulator of Street Cleaning Simulator de werkelijkheid zo dicht mogelijk proberen te benaderen en daarbij niet zozeer letten op hoe leuk iets is, maar zo realistisch mogelijk willen zijn (waarbij overigens alleen iRacing in de buurt komt en de rest een grappige poging doet).

Arcade racegames zijn games zoals Mariokart of Outrun. Forza 4 en GT5 noem je ook geen arcade games en deze game is dan wel iets makkelijker dan Forza 4, maar heeft wel degelijk realistische physics en handling, een realistische look&feel en meer. Geen powerups of turboboost. Arcade wordt echt veel te vaak misbruikt als term voor games als dit. Het is misschien geen uberrealistische simulatie game, maar wel degelijk simulatie.

Maar goed, ik had dan ook een prima indruk van de demo en de full speelt ook heerlijk. De opbouw is prima en het sfeertje is heerlijk. De muziek is ook een positief punt, waar die bij Forza 4 nogal generiek aanvoelde, herkende ik zowaar een aantal nummers van de soundtrack.

Opvallend dat er zo wordt gehannist op het ontbreken van de invloed van schade. Ja het is alleen visueel, maar het is echt niet sneller om al botsend door de bocht te gaan en dat is ook helemaal niet de essentie van de game. Ja het kan, is het daarom meteen een arcade game? Dat hangt imo van meer redenen af. Er zijn meer games waar een crash op een boom niet meteen het einde was, maar ik vind het eerlijk gezegd ook helemaal niet bij de game passen. En het rijd ook veel lekkerder/leuker als je wel gewoon de weg volgt. Botsen zonder grote gevolgen maakt de game ook niet meteen saai of niet uitdagend, dan heb je echt een verkeerd idee van een racegame.

Waarom een mooie race met een mustang tegen een vliegtuig ineens arcade is, snap ik ook niet. Dat je een andere tegenstander hebt, maakt het toch niet meteen dat je met een stuk zeep aan het rijden bent? Ik vond dat juist wel een leuke afwisseling.

Ik vind dat het gedeelte van de graphics wel erg mager is. Klagen over mensen waar je meestal met 100+ voorbij scheurt is een klein detail wat ergleijk is, maar niet iets waar ik echt wakker van ga liggen. De omgeving ziet er schitterend uit, auto's zijn helemaal niet minder gedetailleerd (zet je bril eens op) en het festival is van een afstand ook al erg mooi om te zien met al dat vuurwerk. Daarnaast is de kaart erg groot, waardoor je toch wel even zoet bent om alle wegen te berijden.

Localisatie is in meer games een punt van irritatie, maar door je console op een andere locatie of taal in te stellen is dat al snel verdwenen. Ik zie het niet als minpunt, maar juist als pluspunt waardoor de jongere racers onder ons ook gewoon lekker kunnen rijden zonder zich druk te maken over wat enkele termen nou betekenen.

Al met al dus een best brakke review die waarempel nog een positief cijfer krijgt ook. Ik kan uit de rest van de tekst en de conclusie niet halen waarom jullie er nu een 8,5 aan geven, al is het cijfer wel gewoon terecht. Voortaan de game laten spelen door een gamer ipv een simracer, dan komt dat wel goed.
Ik vind het doorgaans ook een pluspunt als een game gelokaliseerd wordt. Inderdaad, voor kids bijvoorbeeld, die nog geen of weinig Engels spreken. Dat kun je omzeilen inderdaad, maar Microsoft laat je standaard in het Nederlands spelen en dat is hier gewoon slecht uitgevoerd. Of er nu volwassene of kinderen spelen, het is en blijft slecht dus vind ik dat we dat moeten melden.

Wat de schade betreft, natuurlijk is het sneller om de ideale lijn te volgen. Beweer ik iets anders? Alleen vind ik het jammer dat je geen gevolgen ondervind van roekeloos rijden (behalve wat puntverlies). Verder hoor je mij toch niet beweren dat de game om die reden niet meer uitdagend zou zijn. Ik vind het een erg leuke game die uitdagend genoeg is en al helemaal niet saai. Heerlijk afwisselend zelfs, en dat staat ook duidelijk in de tekst, lijkt me. Dat geldt al helemaal voor het racen tegen een Mustang (vliegtuig). Maar zonder schade en met dit soort uitstapjes neigt de game wat mij betreft dus sterk richting arcade, zeker in vergelijking met de 4 Forza Motorsprot-games.

Maar als ik fans van de serie op de tenen getrapt heb met de term arcade, dan biedt ik bij deze mijn excuses aan... :)

Ik zou zeggen, speel de game en oordeel zelf. Ik vond het vooral een erg leuke game om te spelen, of je het nu arcade wilt noemen of sim of nog anders. Laat je door de term niet weerhouden.
Je zegt in de tekst dit: "Doordat botsingen geen schade veroorzaken aan de auto's, is er weinig uitdaging." Dat lijkt me wel een argument dat je het meteen niet meer uitdagend vind, ook icm met de rewind.

Ik vind niet dat schade er meteen voor zorgt dat een game realistisch is, want dan zou Burnout dat bijvoorbeeld wel zijn en deze game niet, terwijl Burnout toch echt een arcade game is, vooral op handling gebied.

Ik ben niet alleen fan van Forza en vind dat de term arcade in veel gevallen gewoon niet terecht is. Ja het is minder realistisch, maar dat betekend niet dat het arcade is. Arcade is imo begonnen in de arcade-hallen waarbij je voor een klein bedrag een korte tijd een spel speelt wat niet moeilijk of realistisch hoeft te zijn en door de lage instap toch veel lol bied. Niet of een auto kan indeuken en of dat effect heeft.

Ik laat me ook niet door die term weerhouden, maar vind het gewoon wat amateuristisch staan omdat er met een term gegooid wordt die totaal niet passend is.
Laat ik even vooropstellen dat ik sinds Forza 2 hooked ben aan de serie, alle delen kapot heb gespeeld en met recht kan zeggen dat dit mijn favo racegameserie is.
"Vind het echt een slechte review, vooral vanwege het feit dat deze game als arcade wordt weggezet. Sorry hoor, maar dat is deze game dus absoluut niet."
Je kraakt de recensie af als ‘slecht’ omdat je het er niet mee eens bent dat Horizon als arcade wordt neergezet? Ik weet niet in welke categorie je Horizon wilt indelen, maar dat is toch echt waar het in thuis hoort. Ik denk dat je Forza 4 al vrij arcade kunt noemen, het neemt snelheidsgevoel, acceleratie en stuurgedrag niet 1 op 1 over uit het echt zoals een sim dat wel probeert te doen – en dan begin ik nog niet eens over het onrealistische auto’s tunen. Jazeker, met alle hulpmiddelen uit en moeilijkheid op het hoogste is het lastig om een auto op de baan te houden én competitief te kunnen spelen, maar dat betekent niet dat het realistisch is en dus een sim is. Forza 4 is een imho mooie mix tussen een vrij realistisch gevoel met de auto en fun. Pak je een echte sim als iRacing oid erbij kom je erachter dat Forza 4 volledig anders aanvoelt en in weinig lijkt op een sim.

Exact hetzelfde verschil zit er ook nog eens tussen Forza 4 en Horizon, Horizon is met twee vingers in de neus speelbaar met alle hulpmiddelen uit, moeilijkheidsgraad op maximaal, nauwelijks remmend, langs de vangrail glijdend, andere auto’s rammend en continue vol gas gevend zónder daarbij overstuur te krijgen, onderstuur in de bochten of door het spel bestraft te worden omdat je niet goed rijdt. Erg arcade dus.

Gister heb ik de demo geprobeerd en kwam ik van een koude kermis thuis. Misschien was het ook niet verstandig van mij om te verwachten een behoorlijk hardcore racer als ‘de echte forza’s’ voorgeschoteld te krijgen in een open wereld, maar nu had ik het gevoel alsof ik als klein kind aan de arm werd genomen, en niks anders hoef te doen dan gas te geven en te sturen. Inderdaad, exact zoals een ouderwetse arcaderacer als NFS.

Voor mij persoonlijk is Horizon één grote teleurstelling, wat voor mij meer te maken heeft met dat het een ‘verdebilisseerde’ versie is van een echte forza (en dan heb ik het nog niet eens over de nare smaak die de menu’s en het hele thema van het spel bij me achterlaat). Ze hadden dit beter als nieuwe serie in de markt kunnen zetten, zodat mensen die een echte Forza verwachtten – zoals ondergetekende – geen verkeerde verwachtingen zouden hebben.
"Ik vind Jan Meiroos die wel eens stukjes schrijft wel een echte game-reviewer. Bij tweakers wordt toch vooral vaak gekeken naar de features en wat er wel of niet inzit. Niet zozeer naar hoe het samensmelt en hoe leuk een game nou eigenlijk is."
PS. De recensie die Paul hier neerzet vind ik prima en geeft goed aan wat voor spel het is, de recensie die ik eerder las van Ward (Power Unlimited, het blad dat jij bedoelt) was bagger.
Dit is nou precies waarom ik de review ook afkraak. Je beweert dat Forza totaal geen realistisch rijgedrag simuleert, terwijl er wel degelijk een heuze physics engine achter zit.

Als ik de volgende zin lees: "Ik denk dat je Forza 4 al vrij arcade kunt noemen, het neemt snelheidsgevoel, acceleratie en stuurgedrag niet 1 op 1 over uit het echt zoals een sim dat wel probeert te doen" dan begin ik weer hard te lachen en neem ik je ook niet meer serieus. Overdrijven is ook een vak. Dat het geen 100% realisme is, wil nog niet zeggen dat het geen simulatie is? Je hebt een ultieme simulatie en een minder realistische simulatie. Simulatie staat niet gelijk aan 100% realisme en is dan ook niet meteen een factor om maar te zeggen dat het kut met peren is of simpel af te wimpelen met een term als arcade.

Forza Horizon kan je zeker niet met 2 vingers in je neus spelen op zijn allermoeilijkst, dan moet je dat toch maar eens op video zetten want ik geloof er werkelijk waar geen ene kloot van. Als je dan zo geweldig bent met racen, waarom zien we je dan niet in de Formule 1 rijden?

Waarschijnlijk had je niet gekeken naar de assists of nog wat zaken uitstaan, maar die zitten er in ieder geval in om een grotere doelgroep te bereiken en dat is niet meer dan logisch (grotere doelgroep = mogelijk meer geld). Dat schade geen effect heeft is jammer, maar geen reden om het als Acrade te bestempelen en mogelijk iets om naar uit te kijken voor het vervolg.

Als de echte experts zeggen dat Forza een prima simulatie is, dan geloof ik dat en acht ik die mening toch wat hoger dan een willekeurige tweaker die denkt even stoer te zijn en Forza 4 als arcade te bestempelen. Forza Horizon is inderdaad weer een stapje minder realistisch en minder simulatie, maar zeker geen arcade game die je neefje meteen kan spelen hoe moeilijk je de game ook instelt. Mario Kart is arcade en dat is Forza zeker niet.
Ik bedoel ook niet dat Forza 4 aan de arcade-kant van het racegamespectrum zit, ik doe het alleen maar om aan te geven dat het een spel is dat een minder realistische sim is ("Forza 4 is een imho mooie mix tussen een vrij realistisch gevoel met de auto en fun."). Ga je kijken naar iRacing etc. zie je toch echt duidelijk welk spel serieuzer is, en welke dichter bij de werkelijkheid staat. Horizon schiet imo te ver door in arcade te spelen om zich eigenlijk nog een forza te noemen, en daarbij ook maar enigszins realistisch speelbaar te noemen.

Het is een heel ander type spel dat qua speelstijl eerder gelijk staat met een NFS. De hulpmiddelen zijn inderdaad goed om ook een minder serieus spelende groep te bereiken, maar horizon doet voor mijn gevoel een veel te grote knieval naar deze groep door het wagengevoel dat alle voorgaande 'echte' Forza's zo goed maakte en kenmerkte (de wat mij betreft prachtige mix tussen een behoorlijk realistisch gevoel en fun) in de prullenbak te gooien en er een 'ram de auto maar in de vangrail, maak je maar geen zorgen om wielspin, drift maar mooi NFS stijl door de bochten, haal je tegenstander in door 'em van de baan te rammen' speelstijl in te zetten. Alleen al dat de mogelijkheid om schade geld te laten kosten uit het spel is gehaald geeft dat al aan.

Begrijp mij niet verkeerd. Horizon is op zijn eigen manier best goed, maar absoluut niet aan mij - en vele andere fans van de originele serie - besteedt. Dus daarom zou ik liever hebben gezien dat er een nieuwe serie van zou worden gemaakt. Op dit moment vrees ik dat Forza 5 ook een dergelijke knieval gaat maken. Iets wat de afgelopen jaren ook al is gebeurt met de Colin McRae serie, én de TOCA Racedriver serie. Beide zijn ge-arcadisseerd, ge-debilisseerd, om een groter, minder serieus spelend publiek te trekken, maar de spelers die de series een warm hart toedroegen zijn erdoor in de kou gezet.
@paul :
Goed om te zien dat je de discussie aan gaat in de comments!

Wat de arcade opmerking en geplette tenen betreft:
Het is voor mij geen probleem als je de game arcade noemt, maar je hebt het in de review over een "pure arcadegame". Die uitspraak in combinatie met je opmerking over de vangrail kunnen gebruiken etc schetst naar mijn mening een beeld van Horizon dat niet helemaal klopt. Natuurlijk is Horizon een arcadegame, maar bij een pure arcadegame denk ik eerder aan Daytona USA dan aan Forza. Juist omdat Horizon geen pure arcadegame is zou je het ontbreken van een schademodel opvallend kunnen noemen.(Bij mario kart klaag je tenslotte ook niet over het ontbreken van een schademodel).

Maargoed, genoeg mieren geplezierd ;) Los van deze kleine nuance vind ik het verder een mooie review :)
Ik vind je behoorlijk kinderachtig tot negatief overkomen mbt reacties van de site bezoekers. En geef gewoon toe dat JIJ deze game niks vind, en afkraakt.. Dat mag toch wel heeel duidelijk zijn met het filmpje wat je toevoegd (slaat dus helemaal nergens op, is hetzelfde als fifa presenteren met een filmpje waarbij de keeper een rondje om de goal rent) en de manier hoe jij je review beschrijft.
Ik had liever een review gezien van een neutraal persoon, des noods een liefhebber van dit soort games.

En hoe je reageert op tweakers, als jij het een arcade VIND paul hoeft dat nog niet zo te zijn, probeer je review realistische te houden en niet gebaseerd op een persoonlijke mening zonder onderbouwde feiten.
Als je kijkt naar de physics, de handling, de rijhulpinstellingen en de auto's van FH, dan heb je het inderdaad over een game die best 'realistisch' is en daarmee richting een simgame gaat. Niet zo goed als bij FM4 of GT5, maar zeker in de buurt.

Als je echter naar de spelregels kijkt leunt dit spel toch wel echt richting arcade: schade zonder gevolgen, frontale botsingen waarbij je nog best wat snelheid overhoudt om de race voort te zetten, vangrails waar je zonder heel veel problemen tegenaan kunt leunen, enzovoort. Als je dit vergelijkt met een echte race (d.w.z. een echte raceauto op een echt circuit met echte tegenstanders), dan is dit gewoon onrealistisch en eigenlijk verschilt de game hierin niet eens zo veel van NFS, Burnout of zelfs Mariokart. Best arcade dus. Dat is denk ik ook waar Paul Hulsebosch het over heeft.

Maar zelf vind ik dit helemaal geen probleem, want het past perfect bij de game. Met honderden kilometers asfalt heb je toch geen tijd om alle bochten uit je hoofd te leren zoals je dat in FM4 wel kan. Dus een foutje is snel gemaakt (zeker met al het wegverkeer) en dan is het wel zo prettig als je nog door kunt gaan met een redeljike kans om te winnen. En omdat de auto's zelf gewoon goed aanvoelen beleef je genoeg plezier aan het rijden zelf.
Je geeft voorbeelden van uitersten. Je gaat niet de hele race tegen de vangrail rijden en al je tegenstanders wegbeuken. Wat dat betreft is het net als shooters wat je er zelf van maakt. Door de assists uit te zetten wordt het bovendien een stuk serieuzer en daardoor dus ook realistischer.

De game is wat meer gefocused op het rondcruisen en racen in een veelzijdige omgeving. Een echt circuit komt er dus niet in voor, maar als je daarom meteen vind dat het niet realistisch is, dan is dat best krom. Bij veel games kun je vaak gewoon keihard langs de tegenstanders lopen om naar het volgende checkpoint te lopen, maar is een game dan meteen onrealistisch? Nee, het is gewoon een keuze die je als speler krijgt. Wil je het realistisch doen, dan zul je waarschijnlijk veel stealthier spelen dan een rambo en dat is dan ook prima.
Wie stel je zelf voor als reviewer dan? Heeft de redactie wel echte gamers, die ook nog eens een objectieve review kunnen schrijven?
Anyway, dit lijkt mij toch stiekem ook wel een erg gave game. Ik heb de neiging om gewoon een XBox te gaan halen. Mocht er nog een leuke actie komen incl. deze game :)
Ik vind Jan Meiroos die wel eens stukjes schrijft wel een echte game-reviewer. Bij tweakers wordt toch vooral vaak gekeken naar de features en wat er wel of niet inzit. Niet zozeer naar hoe het samensmelt en hoe leuk een game nou eigenlijk is.

Zit er geen invloedrijke schade in, dan is het meteen arcade. Dat soort dingen storen mij enorm.
Jan werkt dan ook al heel wat jaartjes voor de PU, en is daar één van de weinigen die nog leuke stukjes schrijft.
Haha,

"Minpunten:
- Mensen zien er niet best uit"

Het gaat om de auto's zou ik denken :o
Ik vond de persoon in mijn MINI wel erg op Joran van der Sloot lijken :+
http://i.imgur.com/Nh6uU.jpg


//edit
Ik ben wel benieuwd waarom dit irrelevant is, als het nota bene als minpunt in de review staat. Ik geef dus een voorbeeld :P

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 25 oktober 2012 10:43]

Het spel is gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Daar zien de mensen er nooit best uit. :D
hmm ik lees nergens iets over het aanbod autos?

dat vond ik altijd geweldig aan de forza en gran turismo games...
bergen autos en de tragere straatbakken racewaardig maken...

ipv 1 of andere dure exotic kopen en alleen daar in racen..

ik zal vanmiddag de demo eens downloaden en kijken of het spel meer is dan een need for speed kloon..

wat mij gewoon ooit nog eens geweldig lijkt is om een up to date remake hiervan te vinden!
of in ieder geval de functies in een game te zien!

http://www.abandonia.com/en/games/177/Street+Rod.html
http://forzamotorsport.net/en-us/FH/Cars.aspx <- Car list

Street rod was vroeger idd wel geinig. Beetje tunen, tweaken, onderdelen zoeken in de krant e.d. Opzich vond ik de NFS Underground series met de drag races al een beetje een vervolgje erop.
Pure arcadegame? In de zin van stijl of gameplay?

Forza Horizon is allesbehalve NFS. Het is meer Dirt meets Forza in een open world omgeving.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 25 oktober 2012 10:05]

Ik moest er even om lachen ja. Arcade kun je deze game echt niet noemen. Maar goed, het is te merken dat de reviewer een simracer is of in ieder geval meer simulatie had verwacht.

Je hebt arcade games zoals mariokart en je hebt een simracer zoals iracing, maar die laatste is eigenlijk geen game meer. Dit wel en dat heeft wel wat effect, maar de handling is nog gewoon realistisch bedoeld en ook het weggedrag is dat. Dat er geen schade in zit en de physics iets minder zijn dan in Forza 4, maak er niet meteen een arcade game van.

De term Arcade wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Vooral veel reviewers zijn daar slecht in

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 25 oktober 2012 10:45]

Ik denk dat de reviewer de game teveel vergelijkt met Forza Motorsport 4, en dan alleen vanwege de naam. (En er zullen meer mensen zijn die dat doen).
Verder, is de game arcade? Ja, mijns inziens wel, het is erg veel fun, rijdt lekker door, ziet er flitsend uit, maar het is geen pure arcadegame. Daarvoor is het rijgedrag zeker op de moeilijkste settings teveel van pure arcade afgeweken.

Ik houd daarom vanaf nu de volgende grenzen aan:
Pure arcade - Dirt Showdown, mario kart
Arcade - Dirt, Grid, Forza Horizon
semi-sim - Forza4, Gran Turismo
Sim - iRacing, Raceroom, LFS

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 25 oktober 2012 11:07]

Zelfs Dirt Showdown heeft nog realistische elementen. Je moet in ieder geval je rem gebruiken en nadenken over de lijnen, waardoor de game al realistischer is dan veel spellen. De destruction derby maakt de game wel arcade, maar geen pure arcade.

Het lijstje moet namelijk zijn:
Pure arcade: Mario kart e.d.
Arcade: NFS, Burnout, Dirt Showdown
Semi-sim: Forza Horizon, TDU
Sim-game: Forza 4, GT5
Sim: iRacing e.d.

Een pure arcade game is een game waar je neefje van 5 binnen 1 minuut de game onder controle heeft. Dat is met weinig games zo en is niet alleen iets wat qua wegligging of uitstraling te maken heeft.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 25 oktober 2012 11:10]

Het gaat me inderdaad om de vergelijking met de Forza Motorsprot-games. In vergelijking daarmee is Horizon toch echt veel meer arcade.
En dat moet je dus niet doen, want Forza Horizon is een complete spin-off van de serie. Waarbij Forza Motorsport de gesloten circuits doet, en Forza Horizon de relaxtere open wereld verkiest.

Voor de volgende XBOX zal waarschijnlijk een Forza Motorsport 5 uitkomen, en een Forza Horizon 2 als deze game goed verkoopt.
Oh, andere reviewers zeggen juist dat zonder assist de game vergelijkbaar is met Forza 4.
Alleen het feit dat damage geen invloed heeft op het rijgedrag maakt het wel meer arcade dan FM4
Vind ik niet. Het rijdt nog steeds heel anders, of zij hebben een andere Forza4 en Horizon dan ik. Horizon voelt veel meer als een oude NFS. Wel overstuur kunnen hebben, doorschieten e.d. maar toch redelijk voorspelbaar. Dat heerlijke gevoel dat je gewoon weet wanneer je te snel gaat en wanneer niet.
Het is wat meer arcade, maar daarmee niet meteen pure arcade. Dat zou het alleen zijn als Forza Motorsport al een enorme arcade game zou zijn en dat is het dus helemaal niet. Daarnaast lijkt het mij logisch dat een spin-off anders is dan het origineel.
Als je auto nul schade op kan lopen en dat ook niet is in te stellen, is het in mijn ogen arcade. Er is veel aan het rijgedrag in te stellen en dat is prettig. Maar zonder schade mag je in mijn beleving geen sim noemen.
Dus schade = sim? Dat is wel een hele kromme reden om iets simulatie te noemen. Voelt aan als een auto met een automaat geen auto meer noemen maar een voertuig
Er zijn natuurlijk meer gradaties dan alleen "sim" of "arcade". :) Ja, deze game is meer arcade dan Forza Motorsport (en dat was volgens mij ook exact de bedoeling), maar het is niet een "puur" arcade game. De handling van de auto's is vooral een stuk realistischer dan in bijv. Need for Speed.

Ik vind de serieuzere (sim) racers erg leuk. Maar een meer casual game is af en toe ook heel leuk voor de afwisseling.

Leuke review verder overigens, ik mis alleen wel een hoofdstuk over rijden met een stuur!

PS. Turn 10 is amerikaans, niet engels.

[Reactie gewijzigd door Joop op 25 oktober 2012 14:03]

*kuch*
Dus Gran Turismo is geen sim te noemen?
Ik lees wel iets over de besturing, maar volgens mij heeft de reviewer geen stuurtje gebruikt maar de controller. Welliswaar geen Kinect, maar sturen via een pookje lijkt mij niet de juiste manier om iets over wegligging en realistische besturing te kunnen melden. Heeft de game uberhaupt ondersteuning voor racewheels? Arcade of niet, sturen met een wheel is altijd leuker.
Ik heb beide gebruikt, controller en stuur.
En enige verschil gemerkt? Stuur is een must voor dit spel want het speelt totaal anders.
Het is niet zozeer een must, maar wil je meer realisme, dan is het wel aan te raden ja.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 25 oktober 2012 13:03]

Wat ik mis in dit verslag is hoe Forza Horizon nu samenwerkt via SmartGlass. Ik had begrepen dat je kaarten enz kon weergeven op je tablet/smartphone/laptop en zo een extra scherm had voor extra info. Hebben jullie daar nog wat mee kunnen doen, of mag de pers daar pas na vrijdag/maandag wat mee gaan doen?

Als hierboven gezegd wordt dat de gameplay lijkt op NFS Porsche 2000 dan moet dat wel een heel goede game zijn. Porsche Unleashed / 2000 is bij mij absoluut mijn all-time favorite. Die zou ik best nog wel een keertje willen spelen..

[Reactie gewijzigd door PaT op 25 oktober 2012 10:36]

Ik heb de samenwerking met SmartGlass nog niet kunnen testen, vandaar dat ik er niet over geschreven heb.
Toch had het fijn geweest om te melden dat in de toekomst ondersteuning is en het als GPS zal fungeren
De eerste game waar de studio mee aan de slag mocht, is een nieuwe Forza Motorsport, met daarbij de vraag of men een draai wilde geven aan de serie, waarvan de games tot nu toe nu steeds zijn gemaakt door het eveneens Engelse Turn 10.
Ik weet niet of dit een feit is of dat ik er gewoon anders over denk maar Forza Horizon is geen Forza Motorsport. Ik zie Horizon niet als een onderdeel uit de serie maar als een nieuwe serie. De game is anders dan de Forza Motorsport serie.

Persoonlijk ben ik haast bevooroordeeld doordat ik de afgelopen drie delen van FM helemaal grijs heb gespeeld. Ik ben dan ook aan het uitkijken naar het nieuwe deel van FM en besluit om FH niet als zoethoudertje te gebruiken voor het wachten op FM5.

Dat ter zijde vind ik FH wel een leuke game op zichzelf wanneer je het niet naast FM zet. Beste free roaming racegame van het moment met veel opties, leuke challenges en een aantal nieuwe elementen die ik nog niet eerder tegen ben gekomen. Het is grappig om te zien hoe elementen uit andere games waaraan de verschillende werknemers van de samengestelde ontwikkelstudio hebben gewerkt samen komen in de game.
Ik denk dat we hetzelfde nedoelen. Het is een Forza Motorsport, maar dan met een flinke twist.
Ik zit nog steeds te wachten op een Forza game voor de PC...
Dan kun je lang wachten. Forza is een hardware-system seller, en die gaat MS heus niet porten..
Immers als iemand een Xdoos koopt om Forza te spelen, kan hij ook best andere games gaan kopen.
wel vreemd dat er in de conclusie niks vermeld word over de beperkte aantal auto's.

Horizon heeft volgens myforza.net met alle DLC en bonusus maar 153 auto's (voelt zich meer aan als 50 mja heb niet alle merken doorgekeken ferrari's en ford's boeien me totaal niet en dat alleen zijn er al wat van 50)

waar forza 4 er met alle DLC's en bonuses 671.

ik ben redelijk fan van imports en op dit gebied is forza horizon echt waardeloos want er zitten misschien 20 imports in totaal in.

ingame kan je kopen (heb em op de achtergrond draaien)
4 x Honda (de CRX zit er in maar die is niet te kopen, misschien barnyard find of zo)
2 x lexus (geen is350, me fav van forza 4)
5 x nissan (geen 350/370z dat is een bonus als je hem van walmarkt of zo gekocht hebt)
2 x mitsubishi (geen evo 7/8/9)
2 x subaru
2 x toyota (geen celica's alleen de AE86 en de supra MK4, soort van de GT86 maar die is onder scion verstopt)

zwaar teleurgestelt over het assortiment auto's :(

[Reactie gewijzigd door anub1s17 op 25 oktober 2012 16:49]

De Scion FRS is gewoon een Toyota GT86 met een andere badge.
De Honda CRX is een unicorn, en die zul je dus moeten winnen met community events.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True