Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

Mede8er MED1000X3D: een mediaspeler met diepgang

Conclusie

De Mede8er MED1000X3D doet zijn werk goed bij het afspelen van content, inclusief 3d-videomateriaal. We kwamen wel een bug tegen bij de weergave van blu-ray-menu's, maar die is met een firmware-update vermoedelijk wel op te lossen. De mogelijkheid om een media-library op te bouwen is aardig, maar het beheer is wat ons betreft veel te arbeidsintensief en vereist bovendien een externe pc of laptop.

We zijn goed te spreken over de relatief rappe interface die Mede8er heeft ontwikkeld, maar het blijft jammer dat de meegeleverde remote geen mini-toetsenbordje heeft. De online-functionaliteit, op de YouTube XL-client na, is erg karig uitgewerkt.

Mede8er heeft de mediaspeler voorzien van een solide ontwerp met een aparte smoel. Het plaatsen van een harddisk is een peuleschil, al is het enkele schroefje voor de bevestiging daarvan misschien wat weinig. Verder had wifi wat ons betreft standaard aanwezig moeten zijn.

Al met al is de Mede8er MED1000X3D een mediaspeler die we rustig 'goed' durven te noemen. Met steeds meer en steeds interessantere alternatieven - hdtv's met mediaspelerfuncties, goedkope htpc's en connectable tablets en smartphones - zal de fabrikant het vermoedelijk nog moeilijk krijgen. Desondanks kunnen met name liefhebbers van 3d-content profiteren van de mogelijkheden die deze speler biedt.

Pluspunten

+ Solide en onderscheidend design
+ Eenvoudige montage van harde schijf
+ Goede weergave van mediabestanden
+ Snelle interface

Minpunten

- Beheer mediabibliotheek te arbeidsintensief
- Matige internetfunctionaliteit
- Wifi alleen tegen meerprijs
- Geen qwerty-toetsenbordje op remote

Prijs 6
Featureset 6
Design 8
Bouwkwaliteit 6
Geluidskwaliteit 8
Gebruiksgemak 8
Beeldkwaliteit 8

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Reacties (120)

Wijzig sortering
Nog even:
-Onderscheid met concurrenten (ac ryan/ xtreamer/ chinese klonen) is echt minimaal. Ze gebruiken allemaal dezelfde realtec software kit.
-Eerste versie mediater (300) was open, root was beschikbaar. Dat is nu verwijderd.
-Er wordt bij alle realtek apparaten een buggy NTFS driver (uit 2005) geleverd. Dus niet voor (langzame) NAS gebruiken als je data je lief is. Daar zijn ook betere appartenvoor.

ECHTER:
De prijs van dit apparaat kan nog flink omlaag gaan. Daar kan een HTPC dan niet tegenop.
En toch blijft wifi optioneel terwijl ze dit erin hadden kunnen bouwen. Jammer
Ik ben al die mediaspelers sowieso beu. Ze zijn allemaal zo inflexibel als de neten. Je blijft afhankelijk van de fabrikant om een snelle, stabiele en complete firmware te bieden.

Heb zo mijn ervaringen gemaakt met A.C. Ryan.

Na 4 maanden heb ik die speler verkocht en heb een Zotac ZBox AD02 mini-PC gekocht. Deze koste als barebone-versie nét zo veel als de Playon!HD2 (zonder HDD).

Nu beschik ik over een vlotte AMD dual-core APU (+ RadeonHD 6310), Windows 7, 8GB DDR3 en XBMC. Waarom zou ik in hemelsnaam gebruik willen maken van een mediaspeler ? Heb nu zelf de controle over mijn apparatuur. Als de software niet naar wens werkt vervang ik deze gewoon.
@Titan_fox:
Ik denk dat je al de mist in gaat met AC Ryan. Ik bedoel, je generaliseert mediaspelers op basis van een ervaring met 1 van de slechtste mediaspelers.

Ik heb zelf de Dune en die speelt alles. Ik was juist dat gezeik van een HTPC zat, waarbij altijd wel weer wat was met codecs of iets anders. Bovendien speelde de Dune 't ook nog 's veel mooier af. Je sluit 'm aan, zet 'm aan en klaar, het werkt. En qua kwaliteit vergelijkbaar met de Oppo. Bovendien zijn er nu ook mogelijkheden om XBMC te installeren.

Al moet ik zeggen dat de Zotac ZBox AD02 inderdaad een mooie optie is - zeker als je meer vrijheid wilt. (al is dit ook gewoon een mediaspeler hoor) Maar hoe is de kwaliteit? Voor mensen die dat belangrijk vinden wel van belang (voor jou mogelijk wat minder).

Overigens deel ik je ervaringen ook wel hoor. Ik heb daarvoor 3 mediaspelers gehad die echt een drama waren (waaronder AC Ryan). Goedkoop is duurkoop dan ook in dit geval. Je moet er dus gewoon goed op letten dat de fabrikant idd z'n zaakjes voor elkaar heeft.

Deze mediaspeler valt sowieso al af omdat ze gebruik maken van een Realtek chip. Dan weet je dat 't nooit echt top kan zijn. Al moet ik dat nu ook maar gokken op basis van algemeenheden.

Wat ik altijd mis in de tweakers reviews is meer info over de beeld kwaliteit. Hoe mooi wordt 't plaatje weergegeven? Daar kun je toch best een paar testjes op los laten?
Nu weet je eigenlijk nog geen hol, behalve hoe 't functioneert. Ik vind beeld bij een mediaspeler echt wel een belangrijk onderdeel. Geluid ook, maar wat lastiger.
Voor mij zijn dit vrij nutteloze reviews zo. Jammer.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 22 oktober 2012 13:59]

@xs4me : Ik heb met verschillende spelers "gespeeld". Of het nou A.C. Ryan was, XTreamer, Popcorn Hour of die simpele dingetjes van de Aldi / Mediamarkt; het was allemaal niet om over naar huis te schrijven.

De Popcorn Hour deed het eigenlijk nog het beste (voor een mediaspeler dan). Echter komt geen enkel apparaat in de buurt van de prestaties die mijn HTPC levert.

Ik had hoge verwachtingen van de XTreamer Prodigy (met Flash interface) maar ook daar zijn veel problemen mee.

Als er iets niet goed werkt wil ik het zelf op kunnen lossen. Heb geen zin om maanden op de fabrikant te wachten in de hoop dat de nieuwe firmware soelaas biedt, om er vervolgens achter te komen dat er amper verbeteringen zijn doorgevoerd.

Daar erger ik mij meer aan dan die paar uurtjes die ik kwijt ben mijn HTPC te installeren.

Zoals je van AMD mag verwachten levert de RadeonHD 6310 prachtig beeld. Geen haperingetje te bekennen, alles mooi strak weergegeven. Stukken mooier als het beeld van de Playon!HD2 die ik vroeger had. XBMC ondersteund ook gewoon 24p; je kunt er voor kiezen om :

- De VSync uitgeschakeld te laten
- De beeldfrequentie aanpassen aan de videofile (een bestand met 23,976 = 24p)
- De videofile te synchoniseren met je beeldscherm (50 / 60 Hz)

Wellicht dat er een échte 24p optie komt in de volgende XBMC, maar dat weet ik verder niet. Zelfs als dat niet gebeurd; ik ga niet alleen vanwege 24p een mediaspeler kopen. Dan kan ik net zo goed de instellingen van mijn videokaart op 23,976 Hz zetten; dat heeft het zelfde effect. In "Media Player Classic - Home Cinema" is dit ook in te stellen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 oktober 2012 15:45]

En juist daarin onderscheidt Mede8er zich van de andere mediaspeler-fabrikanten. De support is gewoon erg goed. Er komt om de week nieuwe (beta) firmware uit en als je een bug vindt kun je dit melden op het forum. Hier wordt vervolgens daadwerkelijk iets mee gedaan. Ook feature requests zijn welkom.

En als je hier geen zin in hebt blijf je lekker bij de stable releases.

[Reactie gewijzigd door Spollie op 22 oktober 2012 15:45]

@robpol
Waar werk jij? Bij Mede8er (of iets er aan gelieerd) toevallig? :)

[Reactie gewijzigd door DavidAxe op 22 oktober 2012 16:47]

Zucht.. nee ik werk niet bij Mede8er. Ik wordt alleen een beetje moe van mensen die iedereen maar een HTPC aan proberen te praten alsof het dè perfecte oplossing is. Dat is het nou eenmaal niet, er zitten een heleboel haken en ogen aan, welke ik in mijn andere posts heb toegelicht. Als je je hier niet van bewust bent kun je nog wel eens van een koude kermis thuis komen als je net je splinternieuwe HTPC hebt aangeschaft.

Ik snap dat we hier op Tweakers zitten en dat de meeste mensen wel in staat zijn om een HTPC in elkaar te schroeven, maar dat betekent niet dat er geen markt is voor dergelijke mediaspelers. Veel mensen, waaronder ik, hebben geen zin en/of tijd om avonden lang te prutsen om hun HTPC helemaal in te richten en te tweaken (been there, done that).

Ik denk dat momenteel voor dit geld geen betere mediaspeler te krijgen is, tenzij je geen behoefte hebt aan 3D, dan is een Dune ook nog wel interessant. Als de nieuwe Dune spelers uit zijn dan zal ik waarschijnlijk ook overstappen.

Tot die tijd ga ik lekker genieten van 3D films met DTS HD-MA op een Epson 3D projector 8-)

[Reactie gewijzigd door Spollie op 22 oktober 2012 19:23]

Als je geen (full) 3D wilt dan zou ik de Dune een veel betere optie vinden. Qua beeld en geluid is de Mede8er echt wel een mindere klasse.
't is jammer dat de Dune niet zo snel is met nieuwigheden, maar dat is ook omdat ze pas wat releasen tot 't echt goed is ipv gaandeweg alles te moeten fixen.

Ben je echter op zoek naar een alleskunner, dan is dit een hele mooie optie inderdaad. Ik heb ook een 3D Epson beamer hier (TW9000W). Gebruik daar nu m'n pana BR speler voor met 3D - gaat ook uitstekend. Ik wacht wel even tot de Dune met z'n 3D spelers komt en dan kijk ik wel hoe 't marktaanbod ervoor staat tzt. Kijk toch vrij weinig 3D.

Ben je een tweaker, dan ga je voor een HTPC en ga je dus lekker tweaken (niet iedereen heeft daar zin in) tot het nog steeds niet alles zo goed werkt als een goede mediaspeler als deze of de Dune. Onder 't mom dat 't in de toekomst wel allemaal beter is en je meer vrijheid hebt.
Ik ben ook wel van plan over te gaan stappen wanneer dune een mooi 3d model lanceerd. De dune is na eerst voor een playon te hebben gekozen echt een opluchting.

Ow die beamer komt nog wel een keer maar dan geen 3d denk ik.
Niet mijn ervaring.
Updates komen erg sporadisch, ook al zijn er bekende problemen (bijvoorbeeld de nieuwste firmware voor de Mede8er 500X2 is alweer van augustus, maar ondanks dat direct gemeld werd dat veel bestanden niet langer afspeelbaar waren, of verkeerde ondertitels gebruikt worden, heb ik nog geen nieuwere versie kunnen vinden).

Nog irritanter is dat het ding willekeurige bestanden op de ingebouwde harde schijf corrupt maakt, een probleem wat snel na de introductie van het apparaat door veel gebruikers gemeld werd. Hoewel het probleem treedt nu minder vaak optreed is het bestandssysteem niet 100% betrouwbaar (ie: elke week hang ik de schijf aan een pc om bestandscontrole uit te voeren, en elke keer zijn er weer wat fouten).
Geen punten voor goede service wat mij betreft.
Mmm wat bedoel je met vele problemen? Ik heb een AcRyan, Popcorn en eigenlijk nooit problemen met waar ik het voor gebruik, in mijn geval films afspelen in mkv formaat, werkt op beide als een tierelier. Gebruik alle andere functies dan ook helemaal niet (you tube, fotos bekijken, muziek luisteren).
Met een HTPC ben je net zo afhankelijk van derden als bij een mediaspeler. In het geval van een HTPC is dit echter niet één partij (de fabrikant), maar zijn dit meerdere partijen: de makers van de software die je gebruikt (Windows, videokaart drivers, XBMC, etc.).

Zeker als je wat meer eisen hebt, zoals ondersteuning voor 24p, 3D Bluray ISO's en bitstreamen van HD audio formaten, kom je niet weg met alleen XBMC. Toegegeven, het ziet er flitsend uit, maar voor HD audio formaten ben je aangewezen op een custom build van een hobbyist. Bij 24p zijn er al jaren problemen om beeld en geluid synchroon te krijgen. Daarom speelt bijna iedereen op 60Hz, waarschijnlijk zonder het ook maar door te hebben, maar persoonlijk vind ik dat niet om aan te zien.

Om over de ondersteuning voor 3D Bluray ISO's nog maar te zwijgen, dat is met XBMC simpelweg niet mogelijk op dit moment. Je moet daarvoor PowerDVD of TotalMedia Theatre erbij kopen (~80 euro), dan zit je dus weer met een aparte applicatie welke niet in XBMC is te integreren.

Geloof me, ik dacht in het verleden ook beter af te zijn met een HTPC, maar ik ben uiteindelijk toch overstag gegaan en heb de in deze review besproken Mede8er gekocht. Geen gezeur meer met videokaart drivers, HDMI handschake problemen, niet synchroon lopend geluid en het moeten gebruiken van verschillende software pakketten voor verschillende soorten bestanden.

Ja, het is geen 'flexibel' apparaat, maar dat wil ik ook helemaal niet! Ik wil simpelweg dat hij al mijn bestanden op een correcte manier afspeelt, meer niet. Features als YouTube, browsen en videomuur kunnen me echt gestolen worden. Je zegt dat als de software niet naar wens is, dat je hem dan vervangt door iets anders, maar wat? Ga je die software zelf schrijven?

Er is op dit moment geen enkel softwarepakket beschikbaar wat hetzelfde kan als deze mediaspeler.
@robpol
Je hebt gelijk, maar wel alleen op basis van wat die "kan".
M.b.t. de beeld- en geluidskwaliteit was ik allerminst te spreken over de Mede8er (vorige model). Vergelijkbaar met AC Ryan.
@robpol: XBMC heeft toch echt niet stil gezeten al die tijd.
Met Openelec is het een knip van de vingers te installeren en lukt het prima Bluray ISO's af te spelen.

Ook ben je met HD audio niet afhankelijk van "hobbyisten" of je moet de hele XBMC en Openelec cq Linux communities als hobbyisten beschouwen (wat ze eigenlijk ook zijn)

En je weet het: professioneel betekend alleen maar dat het iemands professie (werk) is en dat je er dus voor moet betalen. Het zegt niets over de kwaliteit. :+

En wat betreft de stelling dat deze Mede8er meer kan dan software... probeer er een live (satelliet) tv op te kijken?

Uiteraard is het aanschaffen van een mediaspeler vele malen makkelijker dan het samenstellen van zelfs zo'n simpel systeem als de RPi, dat ben ik met je eens. En daarbij lokt het bij XBMC ook uit om alle Nightlies (equivalent aan ongeteste firmware) te proberen waarbij je elke keer weer je systeem in de war gooit. Dit heb je bij een mediaspeler niet.

Ik breek deze spelers niet af, maar dan moet een ander natuurlijk ook niet de prachtige (open source) software afbreken van XBMC, Openelec, Raspbmc, Linux, Xbian etc. etc. De laatste jaren worden deze communities keer op keer "professioneler" zonder er geld voor te vragen!

Zo, nu lekker weer wat films bekijken!
Nou nou, je hebt gelijk hoor maar die AudioEngine die nu eindelijk de HD audio bestandsformaten aankan, zit pas enkele weken in de monthly stable update. Er zitten ook nog best een aantal bugs in dus helemaal 100% is het nog niet.
@Sluuz

Ik ben met je eens dat het pas de laatste maanden echt hard gaat.
De interesse voor de RPi als XBMC mediacenter is dan ook overweldigend.

Moeten ze eindelijk weer eens zuinig gaan programmeren :)

HD audio was nu ook eindelijk eens nodig. ik vermoed overigens dat XBMC nooit 100% gaat zijn :+
@johnnyvd

Het installeren van XBMC stelt ook niet veel voor. Maar om alles 100% te krijgen, zoals ik het wil, is (op dit moment) gewoon niet mogelijk met de laatste stable release.

- Voor bitstreaming van HD audio moet je de custom build van DanielaE gebruiken. Later, als de AudioEngine branch is geïntegreerd in de trunk, zal dit in de reguliere releases ook gaan werken. Maar zover is het nu nog niet.

- Bluray ISO's en BDMV's worden inderdaad ondersteund, weliswaar zonder menu's, maar deze functionaliteit is nog verre van optimaal. Zo is er bijvoorbeeld nog een probleem met ondertiteling die maar een paar milliseconden te zien is (zie bijv. de Avatar bluray), en sommige ISO's worden gewoonweg niet afgespeeld. 3D ondersteuning staat volgens mij nog niet eens op de roadmap.

- Wanneer 24p gebruikt wordt i.c.m. bitstreaming van audio loopt het geluid niet gelijk met het beeld. Dit probleem is al een hele tijd bekend, maar er wordt gewoon niets aan gedaan. Hierover lopen meerdere threads op het forum, maar het lijkt erop alsof ze het gewoon niet goed krijgen. Wellicht dat de AudioEngine release hier iets aan kan doen.

- De beeldkwaliteit is nog niet optimaal. Er is een tijdje terug een poging gedaan om MadVR te integreren in XBMC, maar de lead developers van XBMC vonden het niet passen in de architectuur en hebben dit dus gecancelled. Erg jammer naar mijn mening.

Ik stel nergens dat de Mede8er meer kan dan XBMC, ik zeg alleen maar dat er geen enkel pakket is dat alles kan wat de Mede8er kan.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind XBMC een prachtig initiatief, ik vind alleen dat ze de prioriteiten een beetje verkeerd hebben liggen. Als ze eerst nou eens zorgen dat de core functionaliteit perfect werkt (het afspelen van films in de beste kwaliteit), dan kunnen ze daarna gaan nadenken over zaken als PVR-functionaliteit en andere randzaken.
@robpol : Bij een HTPC ben je juist NIET afhankelijk :

- Indien Windows 7 niet bevalt : installeer gewoon een ander besturingssysteem. Dit kan een andere Windows-versie zijn, maar als je handig genoeg bent zijn Linux en MacOS ook te installeren. In de toekomst wellicht zelfs Android.

- Indien een driver niet goed werkt : Zoek naar een update of kies een voorgaande versie.

- Indien een apparaat niet goed werkt : apparaten zoals cardreaders, netwerkkaarten, WLAN-adapters en geluidskaarten zijn ook als USB-variant te krijgen.

- Indien werkgeheugen stuk is : kan los vervangen worden

- Indien je niet tevreden bent met XBMC : pak Media Player Classic - Home Cinema / VLC

Als je bij je standalone speler een van bovenstaande problemen ondervindt zit je dus met de gebakken peren en zul je het apparaat moeten terug sturen ter reparatie of laten vervangen. Je kunt er wel van alles aan gaan hangen maar de kans dat je het werkend krijgt is nihil. Zo kun je ook niet iedere willekeurige WLAN dongle aansluiten en zul je de "speciale" versie van de fabrikant moeten kopen.

Een HTPC met een defect zul je uiteraard ook terug moeten sturen indien je nog garantie hebt, echter kun je er voor kiezen (afhankelijk wat er defect is) om het probleem te omzeilen.

Zo zou ik mijn ZBox AD02 niet terug sturen indien de Realtek HD Audiochip er mee op zou houden. Die zou ik simpelweg vervangen voor een Soundblaster X-FI HD USB, omdat die veel mooier geluid levert.

Als jij last hebt gehad van HDMI handshakes en geluid dat niet synchroon loopt denk ik eerder dat jij (met alle respect) niet goed weet hoe je een apparaat fatsoenlijk moet installeren / configureren. Ik speelde 1080p films af op een 7 jaar oud AMD Sempron (singlecore) systeem (dat bordje had ik bij het oud ijzer gevonden) met RadeonHD 4350 en 2 GB DDR1 werkgeheugen. 28% CPU belasting en geen enkel probleem met haperingen. Gewoon met MPC-HC en de AMD AVIVO decoder.

Zo had ik verschillende mediaspelers die niet in staat waren om AAC-geluidssporen apart te downmixen naar stereo, daar mijn Yamaha versterker dit niet ondersteund (enkel DTS / AC3). Ik kreeg bij films met deze indeling dus gewoon geen geluid.

Nu kon ik wel het complete geluid downmixen naar stereo (iedere keer weer door dat menu zitten rommelen ...) maar zodra ik dan weer een DTS film wilde kijken moest ik die instelling weer herstellen omdat ik anders stereo-geluid had bij een film met surround geluid.

Door Windows 7 te gebruiken met Media Player Classic - Home Cinema (of XBMC) kan ik een optie aanvinken waar alleen AAC wordt gedownmixed, terwijl de rest gewoon "passthrough" naar mijn versterker wordt gestuurd.

Probleem opgelost.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 oktober 2012 10:37]

Het klopt wel wat jij beweert al komt in de volgende versie van XBMC eindelijk ondersteuning voor HD audio formaten + Live TV etc. Dus vanaf versie 12 is XBMC weer echt bij de tijd. Behalve Bluray Iso 's dat blijft vrij dramatisch. Maar goed denk niet dat er een hoop mensen zijn die Bluray .iso's downloaden. 50GB per film is alleen voor de verstokte downloader aantrekkelijk.
@robpol & et36s

Jullie hebben helemaal gelijk wat betreft Bluray iso's maar om eerlijk te zijn rip ik altijd de menus uit DVDs en mis ik ze niet echt in mkv's

Dit aangezien ik audio taal en ondertitels kies via het XBMC menu..

Begrijp me niet verkeerd, ik probeer niet XBMC te prediken. Ik heb namelijk waanzinnig slechte ervaringen met XBMC onder win7 dit kan ik echt niemand aanraden.

Het is namelijk absoluut niet K&W proof (kids & wife) crasht regelmatig, komt niet uit slaapstand, heeft extra codecs nodig etc. etc.

Maar ik ben wel 100% onder de indruk van de Openelec en Raspbmc oplossingen. XBMC en thin Linux distro's zijn een "match made in heaven".

Dit kon ik overigens bij het XBMC live niet echt zeggen....
maar o zo mooi om naar te kijken de echte br rip van 45 GB
En hier ben ik het nu helemaal mee eens. Ik heb hier een med400x2 staan aangesloten aan een Samsung 40 inch HD lcd en een dikke Yamaha versterker met een paar leuke kef speakertjes. Geen geklooi met niks. Vanaf de 1e dag speelt mijn mede8er alles af wat ik hem in zijn mik schuif.

Bluray Dts HD master sa-cd dvd-audio en alles zonder kraak of piep of wat voor probleem dan ook.

Zowel in de yamaha versterker zit een DNla client als in de Samsung tv. Beide gewoon totaal inferieur aan wat de mede8er presteert.

Kortom voor audio freaks en film fanaten bestaan er echt nog geen alternatieven voor een goede mediaplayer. En de prijs valt wel mee, alleen de nieuwe met 3D ondersteuning is 199 euro. De 400x2 kost de helft en mist alleen 3D.

En wie bluray iso afspeelt op zijn mediaplayer wil dat nou over wifi doen? Kortom als je geen Nas hebt stop een HDD in de player, heb je wel een Nas zorg je natuurlijk voor fatsoenlijk netwerk via een draad.
Omdat niet iedereen een systeempje wil/kan installeren? Ik voel me niet erg beperkt door de verschillende mediaspelers die ik gehad heb/bezit.
Voor een gemiddelde tweaker is een standalone mediaspeler veel te beperkt.

Als je kijkt wat je aan hardware krijgt voor het bedrag dat je er voor neer moet tellen. Mijn ZBox AD02 kostte (compleet) ongeveer hetzelfde als de AC Ryan Playon!HD2 met HDD.

Echter zijn er belangrijke verschillen :

ZBox AD02 : AMD APU E-350 (2x 1,6 GHz) + RadeonHD 6310
Playon!HD2 : Realtek RTD1185 (1x 500 MHz)

ZBox AD02 : 8 GB DDR3 SO-DIMM
Playon!HD2 : 256 MB DDR2 + 512 MB NAND

ZBox AD02 : Dedicated RTD8111 PCI-E GBit LAN
Playon!HD2 : GBit "Streaming" (LAN-transfers +/- 6,5 MB/sec)

ZBox AD02 : Wireless-N Wifi (internal)
Playon!HD2 : Wifi (optional via dongle)

De ZBox AD02 verbruikt net zo veel als de Playon!HD2. Bovendien ben ik qua besturingssyteem compleet onafhankelijk en kan ik alle software installeren die IK wil.

Waarom zou je in hemelsnaam voor een standalone player kiezen ?? Nadat Windows is opgestart (de Playon!HD2 had beduidend langer nodig om te booten-) wordt er automatisch naar XBMC gestart, die ik gewoon met m'n goede oude Microsoft MCE2005 remote kan bedienen.

Wat wil een mens nog meer ...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 oktober 2012 13:27]

Mensen willen gewoon een apparaat dat werkt wanneer ze het uit de doos halen. Niet iets wat je in elkaar moet zetten, dan software installeren, de juiste drivers zoeken en dan nog iets om daadwerkelijk je film mee af te spelen.

Dus ja, een standalone mediaplayer is dan makkelijker en waarschijnlijk ook stiller doordat er passieve koeling gebruikt wordt.

Overigens reken jij ook de kosten van je windows licentie bij de aanschafkosten van de ZBox in vergelijking met de Playon ? (volgens pricewatch is een oem versie windows 7 ruim 82 euro)
Met openElec kan je gratis XBMC draaien vanaf een flashdrive. Werk je bv. met een NAS, dan heb je ook geen interne HD nodig. Je bent dan niet langer afhankelijk van de firmware grillen van de fabrikant (iets waar ik veel PopCorn Hour mensen over hoor klagen).
Het design kan ik nou niet echt blij van worden, dat ding moet toch in de woonkamer komen. Dan ziet zo'n UFO (lijkt op die oude glasvezel 'waaier'lampen) er niet uit.

Een mediaplayer die duurder is dan 100-150 euro verliest het altijd van een barebone. Voor 50-100 euro meer zou ik het wel weten.
Juist. Dit weekend mijn Raspberry Pi (€30,-) ontvangen. Aangesloten, SD kaartje erin en klaar. 10 minuten werk

Geen installaties en afgezien van het selecteren van een share geen configuratie. Wie gaat er nog nadenken over RAM, processoren en netwerk als we het over het afspelen van een film hebben?

[Reactie gewijzigd door oef! op 22 oktober 2012 14:03]

Gemakzucht kost dus geld. Bij mediaspelers neem je dus genoegen met technisch inferieure hardware zolang het "maar direct werkt". Dat je dan mogelijk tegen allerhande beperkingen aanloopt nemen mensen voor lief.

De enige mediaspeler die ik nog (enigermate) acceptabel vind zijn de Popcorn Hour spelers.
Punt is alleen dat jij aanneemt dat je tegen beperkingen aanloopt. De mensen die zo'n ding kopen, verwachten dat hij gewoon out-of-the-box filmpjes afspeelt die ze erop zetten. En dat doet hij. Die gaan geen DLNA instellen, allerlei exotische bestandsformaten erop gooien, en geen eigen apps installeren.
Het mag dan allemaal sneller kunnen, of uitgebreider, of beter, maar de "inferieure hardware" doet wat men ervan verwacht.

Ik heb zelf ook een Medi8ter staan - een 500X2. En ja, ik had daar ook zelf een HTPCtje kunnen wegzetten, die sneller en meer flexibel was geweest. Maar ik had geen zin in dat gedoe, en dit ding doet ook wat ik ervan verwacht. Dus waarom dan niet zo'n apparaat aanschaffen?
@Seal64 : Omdat, als ik € 200 uitgeef voor een dergelijk stuk hardware, ik er van verwacht dat het méér doet als enkel simpel filmpjes afspelen. Het moet een goede gebruikservaring opleveren, die ik nog bij geen enkele mediaspeler ben tegen gekomen.

Om even een vergelijk te maken; voor een euro of 50 kun je een mini-PC kopen die op Android draait. HDMI kabeltje eraan prikken, TV aan zetten en verbinden met je netwerk. Je kunt er zelfs apps op zetten en simpele spelletjes op doen. Het geheel is zo klein dat je het gewoon met een stuk dubbelzijdige tape tegen de achterkant van je TV plakt.

Zeg maar een soort verbeterde versie van het "Smart" platform, maar dan voor televisies die die functionaliteit missen.

http://www.aliexpress.com...tex/810525_659384842.html

Dit is overigens al de nieuwste versie (MK. III) die een vlottere processor heeft en 8 GB interne opslag. Kost US$66 (€ 50) en verzending is gratis. Moet wel wat geduld hebben; orders worden 28 Oktober verstuurd en hebben tussen de 15 en 30 dagen nodig voor levering. Als je dus nog een leuk Sinterklaascadeautje zoekt moet je snel bestellen ;-)

Dat betekend dat als ik bijna 4x zo veel betaal voor een standalone mediaspeler, ik ook verwacht dat die ook bijna 4x zo veel functionaliteit heeft als zo'n mini-PC. Dat moet ik nog eerst zien gebeuren. Werken met Jelly Bean is echt een genot.

Nu zijn deze dongeltjes ook niet heilig maar denk wel dat deze (vanwege de lage prijs) een interessant alternatief kunnen zijn voor een gewone mediaspeler.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 oktober 2012 10:38]

Ik ben lange tijd fan van de PCH's geweest. Een tijdje geleden heeft de voeding van mijn C-200 het echter begeven. Ik ben toen overgestapt op de WD TV live en dat is zeer goed bevallen. Op de snelheid van de interface na heb ik niet veel meer te wensen. En die snelheid doet niet onder voor die van de PCH's. En dat voor maar 80 euro, ofwel een fractie van de prijs van een PCH. Oh en wat het mooiste is van alles is dat Spotify wordt ondersteund!

Er komt of is een opvolger van de C-200, de C-300, beschikbaar. Die interface schijnt een stuk sneller en mooier te zijn. Afhankelijk van de reviews stap ik wellicht volgend jaar wel weer over op PCH. Dat de C-300 geen Spotify ondersteunt is dan wel weer erg teleurstellend.

Verder ben ik het helemaal met je eens dat veel mensen kiezen voor gemak. Vroeger vond ik het leuk om alles zelf te doen. Tegenwoordig besteed ik mijn tijd liever aan andere zaken. En dan zijn dit soort mediespelers een uitkomst.

[Reactie gewijzigd door Whatevar op 23 oktober 2012 11:49]

En als het dan ook werkt, dan is het een prima argument. Mijn popcorn c200 was het eerste jaar erg instabiel en traag. Een hoop firmware updates later was de popcorn na een jaar redelijk stabiel. Het bleef echter traag en had weining out of the box features.

Kortom, zo goed werken dit soort oplossingen niet, zeker voor een tweaker die performance wilt hebben. Ook deze review kaart trage menu's aan.

Hier draai ik ondertussen ook windows 7 met xbmc. Wat een verademing. Minder tijd bezig gewwest met deze setup dan met alle frustraties van de popcorn. En veel meer features
Mensen willen gewoon een apparaat dat werkt wanneer ze het uit de doos halen. Niet iets wat je in elkaar moet zetten, dan software installeren, de juiste drivers zoeken en dan nog iets om daadwerkelijk je film mee af te spelen.
Dat is het hele punt toch ook? Het werkt uit de doos niet volledig. Ondersteunt niet alle formaten, zeker niet na een jaar of 2 en is traaaaaaag en niet-flexibel.
Dus ja, een standalone mediaplayer is dan makkelijker en waarschijnlijk ook stiller doordat er passieve koeling gebruikt wordt.
De enige keer dat ik mijn Zotac Zbox AD02 hoor (ik heb er ook een ja) is als ik hem aanzet. heel even spint de fan dan vol op, daarna is hij onhoorbaar (vraag me soms zelfs af of hij wel draait?). En OpenElec heeft een speciale OS-versie voor het AMD Fusion-platform waar meteen alle drivers inzitten.
Overigens reken jij ook de kosten van je windows licentie bij de aanschafkosten van de ZBox in vergelijking met de Playon ? (volgens pricewatch is een oem versie windows 7 ruim 82 euro)
OpenElec is gratis. Kun je zo downloaden.

En voor je over het configureren van OpenElec begint: ook een mediaspeler werkt niet uit de doos: je moet je netwerk instellen, shares aanwijzen, voorkeuren van beeldscherm en geluid instellen. Toegegeven, dat is bij OpenElec niet anders, maar het enige verschil is het downloaden van een image en die op een sd-kaartje of interne hdd plaatsen. Het is letterlijk de 10 minuten werk die oef! al aangeeft voor zijn Raspberry Pi.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 23 oktober 2012 13:48]

Beetje erg offtopic, maar ondersteunt die ZBox AD02 ook 3D? (zit er een HDMI 1.4 poort op)
Want heb er nog niet eerder van gehoord, maar het lijkt me wel interessant!
Dat hele HDMI 1.4 gebeuren voor 3D is een grote wassen neus. Het enige verschil tussen een 1.3 en 1.4 kabel is dat de 1.4-variant een officiële certificering heeft. Deze certificering garandeert dat de kabel er voor geschikt is.

Dit betekent echter niet dat een 1.3 kabel niet in staat zou zijn om 3D af te spelen. Het wordt enkel niet gegarandeerd. Als je met een heel dun 1.3 kabeltje gaat prutsen zul je wellicht storing krijgen, maar een stevige kabel zou probleemloos moeten werken.

Een kennis van mij heeft een Samsung 3D LED televisie en gebruikt z'n PS3 (die een HDMI 1.3a aansluiting heeft) om 3D BDRoms mee te kijken. Deze zit met een simpel HDMI kabeltje van € 10 aan z'n TV geprikt. De PS3 werd aangezet en kwam prompt een melding dat de eigenschappen van het beeld waren gewijzigd (vanwege de nieuwe TV). Nu stonden er ook 3D versies van de bekende resoluties in lijst met ondersteunde formaten.

Eerst had hij daar een aparte 1.4 kabel voor gehaald van dik € 30, maar er was geen enkel verschil te zien in beeldkwaliteit. Ik denk dat de dikte van de kabel belangrijker is dan de HDMI versie.

De AD02 beschikt over een HDMI 1.3a poort. Dit zou in feite genoeg moeten zijn om 3D af te spelen, daar de PS3 over de zelfde aansluiting beschikt. Je hebt alleen een TV nodig die 3D ready is en een bijpassende bril (en film natuurlijk).

Let wel; ik heb dit enkel kunnen testen met een actieve 3D televisie. Wellicht dat voor passieve 3D TV's andere regels zijn. Daar mag je me niet op vast pinnen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 oktober 2012 15:55]

Heel erg bedankt voor de info! Zat eerst naar een nieuwe NAS te kijken, maar ik ga nu toch verder naar de ZBox kijken. Thnx.
Heb een Panasonic VT50 dus icm met de ZBox moet dat dan wel lukken :)
Ik kan je echter niet beloven dat het 3D gedeelte werkt met de AD02. Dat zul je simpelweg moeten uitproberen. Zelf heb ik geen 3D televisie dus kan het niet uitproberen.
Nee dat begrijp ik. Ik zoek voor de zekerheid het Internet nog even af. En anders vraag ik het wel aan de winkel, kan ik hem altijd nog terugsturen.

[Reactie gewijzigd door BrutalDave op 23 oktober 2012 13:17]

De PlayStation3 heeft niet voldoende bandbreedte in huis om 3D Blu-Ray films zonder compromissen af te kunnen spelen, hierdoor kan je dus ook prima uit de voeten met een 1.3 kabel. En om die reden zal je dus ook geen verschil merken bij een gebruik van een 1.4 kabel (sowieso heeft de PS3 geen 1.4 aansluiting waardoor een dergelijke kabel als het ware als 1.3 kabel functioneert).
We hebben dezelfde film ook bekeken op de 3D Yamaha Blurayspeler die hij al had aangeschaft en die wél voorzien is van 1.4 interface. Ook deze hebben we met beide kabels aangesloten waarbij geen verschil zichtbaar was in de kwaliteit.

Het enige verschil is dat de film stukken vloeiender liep op de PS3 vanwege de aanwezige processorkracht. De 3D intensiteit was verder hetzelfde.
Ik ben het volledig met jou eens behalve dat die ZBox incl. die 6310 + 8GB geheugen zo rond de 350,- kost. Daar komt de prijs van Windows nog bovenop. Uiteraard ben je vrij in je keuze dus met XBMC heb je geen extra kosten. Ondanks de toch wel bijna dubbele kosten zou ik toch ook kiezen voor de Zbox en anders zelfbouw. Wat mij betreft mag een mediaplayer niet meer dan 100,- kosten.
@et36s : Ik begrijp wat je bedoelt, maar waarom rekent iedereen hier de prijs van Windows nog eens bij ? Denk je nou echt dat een gemiddelde tweaker een extra licentie gaat betalen voor een 2e systeem ?

Ik heb ook gewoon dezelfde licentie gebruikt die onder op mijn Windows 7 laptop zit. Kon gewoon een 2e maal geactiveerd worden zonder problemen. Als dat niet de bedoeling was geweest had MIcrosoft daar wel wat op bedacht.

Daarbij; ik ben een particuliere eindgebruiker. Microsoft denkt zeker dat ik een geldboompje in de tuin heb staan. Ze hebben me het geld al uit de beurs getrokken door Windows overal op voor te installeren (in mijn geval laptop) en moeilijk te doen als ik niet akkoord ga met de licentie en de kosten voor de OEM-versie terug wil hebben.

Zotac ZBox AD02 : € 216,95 (incl. verzend)
8 GB DDR 3 SODIMM : € 34,90 (incl. verzend)
320 GB Hitachi Z7K320, SATA-300, 16MB, 7200rpm : € 49,40 (incl. verzend)
--------------------------------------------
Totaal : € 301,26

Valt allemaal dus nogal mee. Deze AD02 kost wel anderhalf keer zo veel als deze Mede8er maar biedt vele malen meer mogelijkheden en veel betere prestaties.

Het enige waar ik niet helemaal zeker over ben is het 3D gedeelte. In feite zou de AD02 dit moeten kunnen afspelen, maar pin me daar niet op vast ...

Persoonlijk vind ik dat hele 3D gebeuren een onnodige gimmick zodat mensen weer naar de bioscoop gaan. Een 3D televisie geeft toch niet dezelfde 3D ervaring als een bioscoopprojector. Ik zou eerder kiezen voor een TV zónder 3D en het geld dat ik daar aan bespaar investeren aan een groter beeldformaat (en beter merk) plus een set fatsoenlijke speakers.

Maar goed; dat is ieder voor zich natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 oktober 2012 14:02]

Mijn ervaringen met AC Ryan zijn toch anders. Ik heb 1,5 jaar met veel plezier een Playon HD gehad en nu net de HD2 gekocht via C2B voor een prikkie. Wederom alles draait perfect. Out of the box, harddisk over prikken en klaar en ik gebruik zelfs YAMJ. Voor mijn digibete collega en buurman is het de ideale oplossing. Ze hebben hem beide zelf aan de gang gekregen :-)
Toch denk ik dat je nog wel wat mist in je verhaal.

Natuurlijk heb je met een mini pctje (zotac, raspberry etc.) een veelzijdig apparaat.
Maar je als je niet meer nodig hebt dan voegt het ook extra problemen toe.

Natuurlijk heeft een echte "tweaker" een veelzijdig apparaat.
Maar ik hecht bijvoorbeeld ook veel aan audiokwaliteit en de kwaliteit van audio is op mini pctjes vaak niet om over naar huis te schrijven!

Verder ben ik van mening dat een mediaspeler echt ZUINIG!! moet zijn.
Ik denk dat op de raspberry na mischien, er geen htpc zo zuinig is als een dedicated media spelertje. Mijn mede8er/tvix gebruikt zo,n 20 Watt als ik 1080P bekijk terwijl ik hem ook als nas laat werken. En dat kan met de huidige generatie al met de helft aan vermogen.

Verder vind ik dat een videowall anno 2012 echt niet meer handmatig moet.
Het moet gewoon in 1 database en niet in mapjes. Ook moet het gewoon automatisch werken. Bijvoorvbeeld bij de boxee box daar werkt het super!

Ik snap echt niet dat mensen/fabrikanten nog kloten met exteren progjes etc om die mediawall en art te genereren.

Verder vind ik als mede8er gebruiker dat ze over het algemeen veel aandacht besteden aan firmware! In iedergeval meer als bij de meeste concurrenten.
Mijn mede8er 500x heeft geen bugs en wel extra functies gekregen!!!

Het is jammer dat deze med1000x3d zo lelijk is, geen fatsoenlijke ab heeft en geen automatische videowall functie, anders had ik nog overwogen om hem op de slaapkamer te zetten!

[Reactie gewijzigd door Jiggaman op 23 oktober 2012 23:09]

Omdat niet iedereen een systeempje wil/kan installeren?
Kom op zeg hoeveel werk is het om Win7 + XBMC te installeren ?

En als je dat niet kan kan je ook niet een mediaspelers gebruiken, daar het instellen van netwerk HDDs en de menu structuur een heel stuk lastiger is bij de meeste dan die van XBMC.
@player-x : Nu schiet ik mij zelf in mijn spreekwoordelijke voet, maar met Windows 7 (op fatsoenlijke wijze) installeren ben je wel een middagje kwijt.

Ten eerste de installatie aan zich. Die valt nog wel mee. Op de ZBox AD02 heb je het met 30 minuten wel gehad.

Daarna krijg je gemiddeld zo'n 3 lagen met Windows-updates, vervolgens Service Pack 1, en daarna nog eens 2 á 3 lagen updates (hoofdzakelijk Microsoft Visual C++ en dat soort meuk-). Hier was ik toch al een dikke 2 uur kwijt voordat dit allemaal klaar was (op een SSD nota bene-)

Daarna moet je al je drivers actualiseren. RadeonHD drivers, AMD AVIVO codecs (waar nog steeds die vreselijke survey in zit-), Realtek HD-drivers, ATI HDMI drivers, DirectX, USB 3.0 drivers, actuele drivers voor je (W)LAN, AHCI SATA drivers, BIOS-update, eventueel firmware-update voor je SSD en een anti-virus pakket. Voor dat alles ben al gauw 45 minuten kwijt.

Dan moet je Windows nog aan alle kanten instellen (gebruikersaccount beheer, indeling startmenu, bureaublad, energiespaaropties en het uitschakelen van "green ethernet" als je gebruik maakt van een netwerkkabel) en het koppelen van je (netwerk-) drives. Reken hier ook 15 minuten voor.

Daarna moet je XBMC installeren, configureren (DXVA voor videodecodering-) en de benodigde add-ons installeren (en configureren). Denk hierbij aan cover-art, ondertitels (hier moet je juiste taal configureren) en dat soort spul. Reken hier een klein kwartiertje voor.

Als laatste maak ik een image van de Windows-drive, zodat ik bij het vervangen van de HDD slechts 30 minuten kwijt ben voor het "restoren" en misschien een kwartiertje voor enkele updates.

Samenvatting :
- Windows 7 installeren : 30 minuten
- Windows 7 geheel updaten : 120 minuten
- Alle drivers updaten : 45 minuten
- Windows configureren : 15 minuten
- XBMC configureren : 15 minuten
- Image maken van (H/S)DD : 30 minuten
------------------------------------------------------------
Totaal : 255 minuten (4,25 uur)

Conclusie : Je bent met een HTPC / mini-PC beduidend langer bezig om het naar wens geconfigureerd te krijgen. Je hebt er daarna wel beduidend meer lol van omdat je gewoon alle vrijheid hebt.

Dat is ook gewoon het grote voordeel; je KUNT het naar wens configureren. Bij een standalone speler heb je daar veel minder vrijheid in, waardoor er bij mij een claustrofobisch gevoel ontstaat.

Mij boeit al dat installeren niet voor die éne keer. Beetje bezigheidstherapie. Pilsje erbij, een paar knabbeltjes en ondertussen een filmpje of serie op de laptop kijken. Heb ik minder moeite mee dan een standalone speler met een incomplete of trage GUI. Vooral als ik de remote gebruik reageert XBMC gewoon 1:1, zonder enkele vertraging. Heb met verschillende mediaspeler zitten experimenteren die toch altijd een vertraging hadden. Vreselijk irritant als je zo door een menu moet navigeren...

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 oktober 2012 14:15]

Waarom zo moeilijk doen? OpenElec installeren duurt 20 minuten. 10 minuten om te downloaden en op een USB stick te plaatsen en 10 minuten om te installeren en je shares te configureren.

Ook scheelt het €80 aan licentiekosten voor Windows.
@DavidAxe : Het probleem is dat OpenElec op Linux baseert. Laat Linux nou behoorlijk wat prestatieproblemen hebben met AMD videokaarten (vooral de mobiele varianten). Ook werkt hardwarematige decodering van HD materiaal erg slecht.

Als je een HTPC met een nVidia kaart hebt zal het waarschijnlijk wel aardig werken, maar HTPC's met AMD hardware zijn (vooralsnog) definitief beter uit met Windows.

Ik werk al ruim 10 jaar met Linux systemen en heb de "ontwikkeling" van proprietary drivers van AMD met ledenogen aan moeten zien. Er is door de jaren heen wel het een en ander aan verbeterd, maar qua prestaties komen de Linux-drivers niet eens in de buurt van de Windows-varianten.

Zodra je dan nog een beetje "oogsnoep" aan wilt zetten op je desktop (Compiz-Fusion / Emerald) en met composition gaat werken, kakt het hele OS in elkaar en beginnen zelfs 2D vensters te haperen en "tearen".

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 oktober 2012 00:36]

Hi Titan_Fox,

OE is vanaf 1.95.2 geoptimaliseerd voor Fusion graphics. Eerdere versies waren dat idd niet.

Hardwarematige decodering van HD materiaal is minstens net zo goed en misschien zelfs beter dan bij Windows.

En eyecandy op OE? Dat wordt lastig als je geen DM hebt en alles vanuit XBMC (Eden) wordt geregeld. En persoonlijk heb ik aan die eyecandy wel genoeg.

Kijk voor de gein even op de website van OE om de huidige stand van techniek te lezen.

Dus...Mede8er van 300,- of een Foxconn nT-A3500 met 4 GB (veuls te veul voor OE maar het kost zo lekker weinig) en een 16 GB SDHC. Totale kosten +/- 210,- Voor mij een makkelijke keuze.

Geen Windows updates, geen beveiligingsmeuk en geen AV nodig. Man....wat een gelukzalig gemak :)
Laatst heb ik juist mijn HTPC omgewisseld voor een Mede8er med500x2. Start sneller op als mijn HTPC, geen gedonder meer met batterijen van een draadloze muis die natuurlijk weer net leeg zijn en neemt daarbij ook een stuk minder ruimte in. Zeker als je er enkel films mee kijkt vindt ik een mediaspeler prettiger werken als een HTPC.
Amen! Alleen is dat voor de gemiddelde consument niet weggelegd. Die vinden dat al gauw te ingewikkeld. Ik werk al jaren met XBMC en het is wat mij betreft het beste mediacenter dat er is.

Alleen vind ik je HTPC een beetje zwaar. Ik heb een AMD Athlon X2 5200 met 2Gb en dat is meer dan genoeg voor Windows 7 met XBMC. Het is niet erg, maar het is ook niet nodig. Je maakt 't nodeloos duur.
Waarom wil iedereen toch wifi op deze apparaten, wanneer keer op keer blijkt dat in 80-90% van de gevallen de Wifi performance niet constant genoeg is voor een vloeiende gebruikers ervaring, en het apparaat hierdoor alleen maar meer gaat kosten....
Mijn Boxee Box speelt via WiFi perfect 1080p af, ook met hoge bitrates. De WDTV Live (laatste generatie) speelt probleemloos 720p met een relatief zwak WiFi signaal.
Beide toestellen verbinden met een N-only accesspoint.

Als WD in de laatste generatie Live SMP een WiFi kan inbouwen voor <100 euro moet dat voor het dubbele van de prijs hier toch ook mogelijk zijn?
Zeker, dit apparaat is al bij het uitkomen sterk verouderd. De interface is al 2 a 3 jaar in gebruik bij medi8tor en ac ryan, de speler zelf is lelijk en niet stapelbaar en neemt hierdoor onnodig ruimte in.

En dan 200 euro? Voor pakweg 75 euro heb je een wd tv live streaming spelertje, steek je 125 euro en nog wat extra zakgeld in een synology nas en heb je voor iets meer van de aanschafprijs van dit product een nas met mediaspeler eraan met 20 keer zoveel mogelijkheden.

De youtube integratie van medi8tor is ook matig hoor in vergelijking met andere spelers. Waarom zit er niet standaard youtube leanback in? Meer opties en mogelijkheden en mooiere interface en wodt onderhouden door Google zelf, dus niet afhankelijk van welwillende firmware developers bij med8tor.

2 a 3 jaar geleden was dit een goed product geweest, nu snap ik de keuze voor het keurmerk goed van tweakers niet echt.
1080P mkvtjes van torrents of kwaliteits releases en Blu Ray iso's/folders? Hier zit namelijk een heel groot verschil in.

Als je deze kan afspelen zonder framedrops heb je inderdaad een zeer goede wireless link en zul je zelfs de zwaarste Blu Ray's kunnen streamen over wireless. http://jellyfish.satch.com/media/Jellyfish-70-Mbps.mkv

[Reactie gewijzigd door Dennism op 22 oktober 2012 13:13]

Mijn ZBox AD02 speelt 1080p met hoge bitrates probleemloos af over Wifi.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 oktober 2012 13:53]

Framerate zegt dan ook niet zo heel veel. Het gaat om bitrates welke af te spelen zijn zonder framedrops. Veel mensen vinden (helaas, hierdoor gaat de kwaliteit op bepaalde download sites er ook op achteruit) een bitrate van een paar Mbit al genoeg want anders wordt de download zo groot, terwijl je bij goed gecodeerde files van 25Mbit+ zo veel betere beeld kwaliteit hebt dat het soms niet eens grappig meer is als je een op een vergelijking maakt.
Ik bedoelde ook bitrates; typo. Bedankt voor de correctie !

Een 720p film (ik kijk ze vaal als eerste op mijn laptop) zijn in de regel tussen de 4 en 6 GB groot. Als de film dan echt zo goed bevalt dat ik 'em nog een 2e keer wil kijken met vrienden of familie, download ik wel de 1080p versie (die dan zo'n 10 á 12 GB groot is, afhankelijk van de speelduur).

Nu kan ik ook wel 25 GB images (of groter) gaan zitten downloaden maar ondanks de dikke 60Mbit internetverbinding doe ik dat maar extreem zelden. Ik heb er ook niet altijd het geduld voor om zo'n download af te wachten ;-)

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 22 oktober 2012 13:56]

Eens, maar het is zo verschrikkelijk handig als er eens géén kabel naar dat ding getrokken hoeft te worden.

Je moest eens weten hoe blij ik met mijn digitenne box was! Totdat ik hem eruit gooide vanwege de abominabele beeldkwaliteit..
Voor 200 euro denk ik dat hij voor veel tweakers te duur is. Een beetje een HTPC rond een E-350/E-450 bord kun je voor dit bedrag ook bouwen, maar met veel meer functionaliteit. Geen standaard wifi en matige browser functionaliteit en slecht in te delen mediabibliotheek... lijken me toch ernstige gemissen.
Mee eens. Je koopt zo'n ding niet voor het design of een eenvoudige montage van een HDD. Je koopt een kant en klare mediaspeler omdat het het moet doen. Je moet makkelijk je bestanden indelen en makkelijk alle bestanden af kunnen spelen zonder extra moeite.

Als deze punten niet goed zijn, dan is de mediaspeler imo direct al een mislukking.
Ben ik zeker niet geheel met je eens. Nu ken ik deze betreffende speler niet, maar ik ben van een HTPC over gestapt naar een Dune speler juist omdat deze alle formaten afspeelt zonder "gedoe" (extra codecs installaren op een HTPC, extra plugin hier, geen HD-Audio op HTPC tenzij je dit, dit en dit insteld e.d.) Een HTPC zie ik meer als hobby project, een media speler zoals een Dune zet je neer, stel je een keer in voor optimale beeld/audio kwaliteit en dan ben je klaar.

Daarnaast was bij mij na de upgrade naar de Dune de beeldkwaliteit ook nog eens een stuk verbeterd., maar dit kan natuurlijk per videokaart in een HTPC ook verschillen.
Maar nu heb je met een Dune volgens mij ook een verhaal apart te pakken. Alle verhalen die ik lees over mediaspelers deden mij duizelen. Allemaal achteraf-installaties, plug-in zus, extensie zo.

Ik ben dan ook maar wat blij met de dune D1. Met behulp van ons fantastsiche forum was het werkelijk piece-of-cake om hem volledig te alten functioneren. Dat gaat zo simpel dat zelfs mijn zoon van 5 probleemloos door alle films kan bladeren.

Overigens dacht ik bij het zien van de productfoto dat Tweakers een Roomba stofzuiger had getest :+ Zo geef je je mediaspeler toch geen vorm?!?!
Kijk, als hij nou ook nog eens kon stofzuigen zou ik hem zo kopen!
Over smaak valt te twisten, maar wat een lelijk ding! Zoiets zou ik alleen qua uiterlijk al niet kopen.
Dat was ook meteen mijn eerste reactie bij het zien van het apparaat en de afstandsbediening. Het ding valt erg op en dat is in dit geval helaas op de verkeerde manier. Ziet er uit alsof dit 15 jaar geleden gemaakt is.
Dat was ook mijn eerste reactie.
Als ik dan vervolgens lees dat de usability ook niet 100% is, is dat een dubbele no-go voor mij.
De software lijkt afkomstig te zijn van de AC Ryan Playon series. Wanneer dat het geval is, dan is het wachten op de meest bizzare, vervelende software fouten, zoals bij de laatste firmware versie van de PlayonHD.

Kan het ook mis hebben, maar ik vertrouw het al gelijk niet, met htpc + xbmc ben je van succes verzekerd, bij mijn PlayonHD kan ik mijn hdd er uit slopen en het apparaat weggooien.
Ik denk dat je je vergist, zoals bekend op hun forum: http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=54&t=12722
Tsja, 't is maar een Realtek chippie wat er inzit. Die zijn wat dat betreft ontzettend beperkt en ronduit brak. Ik had liever dat meer fabrikanten kozen voor een oplossing van bijvoorbeeld Intel of Sigma Designs. Probleem daarvan is alleen dat ze iets duurder zijn.
WD TV Live gebruikt wel Sigma Designs (SMP8670) en kost maar 80 euro. Zo'n probleem is die prijs dan toch niet?
Nu is die 80 euro, dat was in het begin wel anders ;) Als je kijkt naar het verschil tussen de prijzen van Realtek en SD gebaseerde mediaplayers zul je zien dat de prijzen van de SD 2 tot 3 keer hoger zijn met hier en daar een uitzondering.
Ik dacht even dat het een nieuwe stofzuigerrobot was....
k vind het nog stees een hoge prijs als ik het vergelijk met bv. de AC Ryan Essential 1TB. OK, geen 3D ondersteuning als deze maar wel al met ingebouwde 1TB schijf en dat kostte EUR 125 toen.
De prijs is wel een tikkeltje hoog voor een apparaat als dit inderdaad, het ontwerp is niet geweldig, maar dit is natuurlijk meer smaak als een feitelijk probleem.

De functionaliteiten lijken netjes voor een apparaat met deze specs, maar toch denk ik dat dergelijke mediaspelers altijd net aan de iets te krappe kant zitten, wij tweakers verwachten toch net iets meer van een dergelijk systeem en ik denk dat normale eindgebruikers ook graag net iets meer zouden willen kunnen, maar niet weten dat het uberhaupt kan,
Ik heb ook deze media player en moet zeggen het enige wat ik mis is de medialibrary zoals op een boxee. Echter voor de rest is hij bijna perfect. Ik speel 99% via het netwerk af wat via mijn Sony tv en bluray lastiger ging. Tevens kan ik melden dat ik bijn mede8er via mijn Sony afstands bediening aan stuur. Deze lijkt ( op aan en uit) alles te pakken.

Tja kwa uiterlijk... Ik ben zelf ook niet moeders mooiste.
Wat een graflelijke case.... Alleen daarom zou ik hem niet kopen..
Het design bevalt me niet. Daarom zou ik deze niet kopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True