Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Nieuwsredacteur

Nokia Lumia 920 met Windows Phone 8

Tot slot

Nokia trachtte afgelopen jaar een grootse comeback te maken met de Lumia 800 en 900, maar dat lukte niet helemaal. De Lumia's flopten niet, maar brachten Nokia ook niet het snelle succes waar het stiekem van gedroomd zal hebben. Samsung en Apple grepen de macht op overtuigende wijze en Nokia en Microsoft moeten in de achtervolging.

De Lumia 920 en Windows Phone 8 vormen daar in elk geval een overtuigende aanzet toe. Windows Phone 8 bevat een sloot aan nieuwe features en met de Lumia 920 heeft Nokia heel wat troeven in handen. Als het scherm dat met handschoenen bediend kan worden een exclusieve Nokia-feature blijft, kan dat een groot verschil maken in landen als Nederland en België, waar het soms te koud is om een telefoon met de vingers comfortabel te bedienen. Men zal in Finland hopen op een kleine ijstijd deze winter, waardoor deze feature ultiem uit de verf zou komen.

De 920 is bovendien een schoonheid van een telefoon, een design dat door Nokia wordt benadrukt door hem net als zijn voorganger in felle kleuren uit te brengen. Met de 820 is er bovendien een iets goedkoper alternatief, dat vooral wordt gehinderd door de lagere resolutie van het scherm; voor het overige oogt het als een solide Windows Phone 8-smartphone met bovendien de voordelen van een verwisselbare accu en microsdhc-kaart.

Het probleem van Windows Phone en Nokia ligt echter dieper, al is het onduidelijk waar precies. Windows Phone werkt al twee jaar soepel en de Lumia's zijn al sinds vorig jaar mooie telefoons. Android werd iets meer dan twee jaar na de release marktleider, maar Windows Phone moet na bijna eenzelfde periode genoegen nemen met een positie in de marge.

Als Nokia de Lumia 920 snel uitbrengt en de prijs binnen de perken weet te houden, dan kunnen gebruikers in elk geval een solide en vernieuwend alternatief kiezen voor de nieuwe modellen van Apple en Samsung die deze herfst uitkomen en vermoedelijk de verkooplijsten zullen domineren.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (257)

Wijzig sortering
Tweakers.net kon even spelen met het toestel, maar de eerste ervaring is beperkt: Microsoft verbiedt iedereen om iets anders te laten zien dan het homescreen, een lijst met apps en gedemonstreerde features als de camera en browser.
Wat is dat toch met Microsoft? Eerst met Surface, waar echt niemand aan mocht komen en elke hands-on geen hands-on was. En nu hier ook weer. Nog geen release date en zeker geen prijzen. Wat heb je hier dan aan als consument? Waarom komen ze niet gewoon met een product als het klaar is? Zijn ze zo bang voor de concurrentie?

Ze snijden zich uiteindelijk zelf in de vingers, want tegen de tijd dat het product op de markt komt is het momentum van de presentatie voorbij... 8)7
Dat is dit keer juist anders. Ze geven partners de kans om vooraf de hardware te tonen, maar wachten met de grote presentatie van WP8 totdat het OS klaar is en direct verkocht kan worden.

Eerder heeft Microsoft alles vrij vroeg gepresenteerd, maar toen hebben concurrenten de features snel toegevoegd aan het OS voordat WP uiteindelijk uit kwam.

Microsoft wil nou eenmaal een grotere launch doen in de Apple stijl, maar omdat er een scheiding zit tussen OS en Hardware kan dat nou eenmaal moeilijker. Partners willen graag in hun eigen schema hardware presenteren.

De surface presentatie is waarschijnlijk vervroegd omdat juist de Apple presentatie voor iOS 6 wat tegenviel. Zo hadden ze de kans om de wind wat uit de zeilen te nemen van Apple.
Nu kan de verkoop ook direct in veel landen beginnen na de presentatie van Windows Phone 8 omdat de hardware al gepresenteerd is
Misschien willen ze vlak voor de release nog een show houden.
Gister was duidelijk ingegeven om de klanten een alternatief te bieden voor de iPhone 5. MS maakt de laatste jaren in mijn ogen zowieso fouten. En het releasen van W8 eind oktober is duidelijk erg laat.

De Lumia920 is mooi maar ook zwaar/ 185 gram. Zoals tweakers aangeeft het blijft wachten op de reviews. Op het moment dat de Lumia920 uitkomt is MWC 2013 alweer over een paar maanden. Dan wacht ik toch liever op de dual cortex a15's.

[Reactie gewijzigd door 256386 op 6 september 2012 09:03]

Waarom is de release van Windows 8 in oktober laat? Moeten ze ergens voor zijn dan? Zoveel last hebben Apple en Microsoft nog niet gehad en de launch is vroeg genoeg om voor kerst de winkels gevuld te hebben.
ik denk dat eind oktober niet te laat is inderdaad. Op tijd voor kerstperiode, en in lijn met ios6. Ik zie het probleem niet.
nou, als de nieuwe telefoons van samsung en apple uit komen worden mensen doodgespamt met reclames voor die telefoons, komen mensen te weten dat hun telefoons eigenlijk lang niet zo vet zijn als die NIEUWE telefoons en willen ze een nieuwe.

als de nokias dan niet uit zijn gaan mensen (tenzij je ECHT een windowsphone wilt)
een apple of samsung kopen en heeft bijna iedereen net een nieuwe telefoon als de mokia uitkomt........

volgen jullie het nog ? of ga ik wat vaag doen? :P
wees maar gerust dat MS een grote show zal maken rond de launch van Windows 8 (RT) en Windows Phone 8
dit plannen ze echter net voor de werkelijk launch
wees maar gerust dat Nokia op die show ook aanwezig zal zijn
Wat ik de grootste nadelen van mijn huide smartphone, de Lumia 800 vind is dat je niet een mp3 kan gebruiken als ringtoon, ik houd ervan om graag in de ochtend met keiharde muziek wakker te worden, maar nou moet ik zo'n lullig ouderwetse ringtone gebruiken.

Ook vind ik de opties om het menu aan te passen nog vrij simpel, jeej je kan de tiles verkleinen of vergroten, maar je kan ze geen andere kleur geven bijvoorbeeld, en ik had graag een live tile gezien die als knopje/switch kan functioneren om mijn wifi zo nog gemakkelijker uit te zetten.

Daarnaast zijn de video, foto en muziek players maar erg basic, een EQ had ik minstens willen zien.

Ik had voor een Lumia 800 een LG Optimus 2x, ik kon daar veel meer installeren, en ook de custom roms waren erg fijn, ik had in het begin van het gebruik van de Lumia 800 veel plezier aan mijn toestel, maar de verveling sloeg vrij snel in, en ik snak nu al maanden naar een nieuwe telefoon.

ik hoop echt dat de voornamelijk mijn bovenste punten zijn aangepakt, hopelijk kan ik daarnaast al die onzinnige effecten uitschakelen, want daar raak ik ook een beetje vermoeid van, het OS en de apps voelen erg gescheiden bij mij, dat komt omdat een app maar weinig toegang heeft tot het systeem, het kan een voordeel zijn maar ik vind het een groot nadeel.
Je kan prima een MP3 gebruiken als ringtone (doe ik zelf ook), als je je maar aan de regels houdt :)
- maximaal 40 seconden lang
- Maximaal 1MB groot
- Genre 'Ringtone'

Helaas werkt dit niet voor Mail/SMS/Whatsapp reminders overigens....

Voor wat betreft het makkelijk aan/uitzetten van de WiFI kan ik je Toggle van harte aan bevelen :)
Je kunt wel een mp3 als ringtone gebruiken hoor.

Eerst moet je wel het genre van de mp3 wijzigen naar RINGTONE. Dat kun via een programma zoals Mp3tag editor. Als je hem daarna naar je telefoon zet dan wordt deze herkend als een ringtoon mp3.

(via mijn collega, eigenaar van een Lumia 800)

Op google kun je vast meer vinden ...

[Reactie gewijzigd door spuit111 op 6 september 2012 14:44]

Er zijn inmiddels een hele stapel apps in de marketplace die ringtones kunnen maken je muziek.

Maar in de basis is een ringtone een audio bestand van max 40 seconden dat je als ringtone aanmerkt (bijvoorbeeld via Zune) en dan naar je telefoon synct
Voor je wifi switch vraag, daar is een app voor, genaamd 'network dashboard' van Purity :)
Mooi toestel!
Als deze nou eens uitkomt en niet meer dan 200 euro kost, wordt dit mijn nieuwe toestel.
Maar dan wel zonder abonnement en gewoon pre-paid.
Niet meer dan 200 euro?? Da's wel heel hoopvol voor zo'n high-end smartphone.
Als deze nou eens uitkomt en niet meer dan 200 euro kost, wordt dit mijn nieuwe toestel.
Reken daar maar niet op. Volgens de review van CNet is de Lumia 920 juist een duur toestel:
"May be pretty expensive" http://reviews.cnet.co.uk/mobile-phones/nokia-lumia-920-review/
Dit is qua specs een Galaxy SIII maar dan met
een hogere resolutie,
een ultrasensitief scherm,
met draadloos opladen en
met een pureview camera
maar wel minus sd poort

Een prijs gelijk aan een SIII zou dus in feite al erg mooi zijn.
:P , was dit ironisch bedoeld? Als dat zo was zou de Lumia 710 ongeveer 80 euro moeten kosten.
De camera steekt er i.i.g. bovenuit:

Nokia takes photo challengers against the Lumia 920 PureView,
crushes the iPhone, GS3

http://www.wpcentral.com/...gainst-lumia-920-pureview
Dan moeten ze de kluit niet belazeren in een commercial. Hier faken ze de image stabilisatie mogelijkheden van de 920. http://www.electronista.c....not.shot.with.lumia.920/
ze faken helemaal niets, dat filmpje is genomen met een Prototype :)

Heb je de link van pami bekeken ? Dat is dus gewoon met de 920 zelf in een live omgeving....

Wel grappig om te zien trouwens dat WP8/Nokia inmiddels dezelfde reacties oplevert als Apple spul :) (love it or hate it)
Hoezo is dat geen prototype dan? Dat ze met een busje rijden wil nog niet zeggen dat ze meteen frauderen. Tuurlijk kunnen ze dit op de fiets doen, maar als er een computer aan moet hangen, neem je die toch niet zo snel mee.

Nokia verontschuldigd zich niet dat ze gefraudeerd hebben, maar dat het niet duidelijk was dat het een prototype betrof en daarom dus als fake gezien kan worden.

En verder is het natuurlijk wel logisch dat je bij het produceren van die video's nog niet meteen kunt beschikken over een versie die enkele weken later pas gedemonstreerd wordt.

Lees je bron voortaan ook even door ;)
we should have posted a disclaimer stating this was a representation of OIS only. This was not shot with a Lumia 920. At least, not yet. We apologize for the confusion we created.
Ik heb het gelezen hoor. Waar zie jij dat dan staan van dat prototype? :?

[edit]
OK, ik had de Note onderaan die link van pami gemist. :)
Maar ik blijf het fake vinden. Prototype-hardware wil absoluut niet zeggen dat het ook maar in enige vorm lijkt op het definitieve produkt. Dat zie je ook in de weerspiegeling van dat venster, dat is echt geen telefoontje dat die gast vast heeft. :/
Dan moet je ook niet gaan doen alsof dat wel zo is...

[Reactie gewijzigd door Fire69 op 6 september 2012 19:32]

Niet geheel eerlijke challenge (flits vs geen flits), maar nog steeds indrukwekkende plaatjes.
Door de stabilisatie krijg je ook de mogelijkheid om een betere sluitingstijd te gebruiken en hierdoor krijg je gewoon mooiere plaatjes. Nog afgezien van het feit dat het minder schokkerige beelden geeft.
Zoals er in het filmpje wordt gezegd is de 'flits' voor de autofocus. Daarna wordt de foto pas gemaakt. Zonder flits.
Verder klopt het wel wat je beweerd, niets mis mee toch?
Dat de flits de focus helpt is natuurlijk wel stiekem een groot voordeel. Als je een foto zonder volledige flits zou maken, heb je al mindere kwaliteit. Dat ie nu niet voor de foto wordt gebruikt is erg knap, maar in zo'n situatie zou iedereen wel de flits gebruiken denk ik zo.
Niet dat het beeld al niet erg mooi is overigens.
Een echte camera gebruikt ook een lamp voor de autofocus.
Dat deze camera dat doet is dus prima.

Laat onverlet dat in het donker deze camera gewoon een enorme hoeveelheid licht oppakt en de camera van de dure SIII telefoon totaal vernedert
Het blijft moeilijk. Met concurrenten zoals BlackBerry en Apple is het al moeilijk om 'groter' te worden op de markt. Nokia heeft nu eenmaal dat imago dat ze niet meegegaan zijn (ik hoor erg veel mensen, non-IT'ers dit zeggen). Daarnaast heeft Microsoft nog steeds een slechte naam met Windows Mobile. Die reputatie is moeilijk te breken.

Zelf zal ik wel overstappen naar WP (zodra m'n abo dit toelaat), na vijf jaar non-stop iOS. Wat mij betreft is WP qua UI heerlijk om mee te werken, je kan het genoeg customizen (blocks) zonder teveel te rotzooien met van alles en nog wat (Android).

Ik kan alleen maar hopen dat meer mensen WP een kans geven, zou zonde zijn als alleen iOS/Android/RIM overblijven.
Het blijft moeilijk. Met concurrenten zoals BlackBerry en Apple is het al moeilijk om 'groter' te worden op de markt. Nokia heeft nu eenmaal dat imago dat ze niet meegegaan zijn (ik hoor erg veel mensen, non-IT'ers dit zeggen). Daarnaast heeft Microsoft nog steeds een slechte naam met Windows Mobile. Die reputatie is moeilijk te breken.

Zelf zal ik wel overstappen naar WP (zodra m'n abo dit toelaat), na vijf jaar non-stop iOS. Wat mij betreft is WP qua UI heerlijk om mee te werken, je kan het genoeg customizen (blocks) zonder teveel te rotzooien met van alles en nog wat (Android).

Ik kan alleen maar hopen dat meer mensen WP een kans geven, zou zonde zijn als alleen iOS/Android/RIM overblijven.
Kun je Blackberry nog wel een concurrent noemen ? Mijn voorgevoel is - gezien de zakelijke mogelijkheden die WP8 biedt - dat Blackberry binnen niet lange tijd helemaal uit het straatbeeld verdwijnt. Daar helpt geen BB10 meer aan (als die al ooit komt ;))
Blackberry is al ingehaald door Windows Phone, toch? Ik dacht die cijfers ergens gezien te hebben.

[Reactie gewijzigd door biglia op 6 september 2012 09:32]

veel BB gebruikers ( jeugd) zijn overgestapt naar Android, ivm 'gratis' whatsapp en die diensten
ook Angry Birds en zulke spellen zij nu voor hun de 'trekker'
De reden dat de verkopen tegenvallen, tot nu toe komt m.i. vooral omdat al snel bekend was dat Windows Phone 7.* een tussenstation zou zijn. Op deze telefoons zou nooit WP8 geïnstalleerd kunnen worden, hooguit de 7.8 update.

Ik zou graag een WP toestel willen maar met die kennis wacht ik de WP8 boot rustig even af. Ik ben heel benieuwd wat Apple volgende week nog voor verrassingen weet te brengen, anders wordt het na 4 iPhones echt een WP.
Mwoah, ze vallen helemaal niet zo tegen, maar Samsung en Apple lanceren doorgaans in veel meer landen, waardoor je per definitie al een hoger cijfer haalt.
Als je kijkt naar de landen waar ze eerst gelanceerd zijn, dan doen ze het daar niet slecht. AT&T had tot deze maand de 900 in de top 3 van bestverkochte telefoons staan. Toch niet slecht dunkt me. Verder haddden ze aardig wat promotie, maar men moet nog bekend worden met de telefoons.

Verder helpt het niet als de telefoons worden afgebrand door alleen naar de cijfertjes te kijken. Dat er bv een singlecore in de 900 zat die qua OS performance mee kon komen met android. Of dat de resolutie laag ligt, waar echt geen enkele gebruiker over geklaagd heeft.

Nu de specificaties weer op gelijk niveau zijn, verwacht ik dan ook minder aversie alhier, al zullen ze het niet kunnen upgraden naar WP8 (al lijkt WP7.8 nog best compleet te worden) en de beschermde boot wat roms onmogelijk maakt wel weer zwaar aanrekenen.
Let maar op: als Windows 8 op phone en tablet een echt goede integratie biedt met de zakelijke windows omgeving, dan wordt dit een succes. Agenda's, contactpersonen, email en alle bestanden in Skydrive, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt, daar wachten mensen op. 95 % (of zo iets) van de zakelijk gebruikers over de gehele wereld werken met Windows, die willen dit.
iOS en Android integreert toch ook al heel goed met Windows? Het enige voordeel is dat dit ook de naam Windows draagt. Alleen het blijft bij de naam. Hoeveel mensen zullen straks niet denken dat PC applicaties werken op een Windows RT teblet en bedrogen uitkomen? Doet me weer denken aan de Office Word applicatie op de Pocket PC dat niets meer was dan een kladblokje.

Het sterke punt van Windows Phone 8 is dat het er anders en uniek uitziet.
Dat ze bedrogen uitkomen kan het resultaat zijn van slechte voorlichting, slechte marketing, niet uitproberen in de showroom en/of slecht lezen van de verpakking.

Daarnaast wordt eraan gewerkt om het meeste ook wel in de Store te krijgen, dus dat zou eigenlijk ook al geen probleem zijn, maar het is niet per definitie aan het systeem af te schrijven.
Dat synchroniseren van bestanden en contacten zat er al in, nu krijg je ook sms e.d.
Daarnaast is er een business hub waar bedrijven hun eigen applicaties in kunnen deployen (dus buiten de marketplace om).
Exchange werkt ook al prima, Office doet ook zijn ding, dus ik zie niet waarom ze nu niet over kunnen gaan.
Ik loop wel warm voor deze telefoon, maar zolang mijn iPhone 4 het nog doet en meekomt wacht ik rustig af.

Wat betreft de review, ik heb ze wel eens beter gelezen. Volgens mij is er iets teveel tekst gebruikt om een standpunt duidelijk te maken en begrijp ik sommige stukken tekst ook gewoon niet. Wie weet ligt het aan mij, maar als ik onderstaande tekst lees weet ik niet wat het nu is, zit er nu wel of niet standaard navigatie in de Lumia?
Tot slot zijn er nog enkele verbeteringen doorgevoerd, zoals een kleurenkiezer voor thema's en mogelijkheid de screensaver te laten aanpassen door een app, waardoor Wallpaper van de Dag-apps mogelijk worden. Ook zit de navigatie van Nokia standaard in het besturingssysteem.

Nokia

Nokia heeft grote inmenging gehad in Windows Phone 8, maar is een van zijn grote verkoopargumenten kwijtgeraakt: de offline navigatie die het bood en die als losse app minimaal 50 euro zou kosten in Marketplace. Nokia gaat wel als enige offline kaarten aanbieden. Daarmee worden de kaarten bedoeld om locaties op te zoeken als in de Google Maps-app voor Android en de Kaarten-app voor iOS.

[Reactie gewijzigd door Timo002 op 6 september 2012 10:33]

Het zit standaard in Windows 8, dus ook bij andere fabrikanten van Nokia. Voorheen hadden alleen Nokia toestellen deze navigatie, dus is Nokia zijn unique selling point kwijt.

Althans zo lees ik het
Mja ze gaan van Bing Maps naar Nokia maps (of eigenlijk blijft het Bing Maps maar dat is dan alleen een ander labeltje). Hierdoor krijg je ook normale navigatie erop. Eerst was het een raar navigatiemiddel bij Bing waar je voor elke bocht het scherm aan moest raken om de volgende bocht aan te geven. Dat is nu dus verleden tijd.

Wel geeft Nokia Maps nog wat voordelen en heb je naast navigatie nog de Transport en City Lens apps.
Het zit standaard in Windows 8, dus ook bij andere fabrikanten van Nokia. Voorheen hadden alleen Nokia toestellen deze navigatie, dus is Nokia zijn unique selling point kwijt.

Althans zo lees ik het
Ik ook, maar ik ben tegelijkertijd heel blij voor Nokia dat dat is gebeurd. Dit betekent namelijk dat MS steeds meer Nokia navigatiespul gaat gebruiken en dat ze daarmee toch echt serieus geld verdienen. Dat deden ze natuurlijk al met NavTeq, dat Nokia Location & Commerce gaat heten, maar het blijft een goede deal denk ik.
Met Windows Phone 7 was Nokia de enige die navigatie aan boord had, had een Samsung dan moest je 50 euro betalen in de Marketplatce. Dat is nu dus niet meer het geval, navigatie zit op alle Phone 8 toestellen.
Nokia probeert de consumenten in elk geval al voor de gek te houden:

Nokia blundert met Lumia-video
Want de Telegraaf heeft altijd zo'n goede bronnencheck? Het is note bene aangegeven dat dat filmpje is gemaakt met een prototype en daardoor een vertekend beeld kan geven. Mede daardoor is tijdens de presentatie ook een ander filmpje gedemonstreerd waar wel degelijk een groot verschil te zien was.
ik weet het, maar ze bieden niet voor niks hun excuses aan.
De gemiddelde consument wordt zo natuurlijk wel besodemieterd in een reclame met het idee dat het echt met een Nokia is geschoten.
Het zal mij verder ook worst zijn, blijft een mooie toestel met mooie specs.

En Telegraaf is niet de enige die onzin schrijft hoor, 9 van de 10 media schrijft regelmatig onzin.
Ach, dat gebeurt overal, zo bijzonder is dat niet.
De technologie werkt gewoon, is ook al te zien op andere filmpjes waarbij wel duidelijk vermeld is dat het met de Lumia geschoten is en dat de stabilisatie werkt zoals je zou verwachten van de promo video's.
Ik twijfel er niet aan dat Nokia technisch goede toestellen kan maken, maar ik vind ze foeilelijk.

Felle kleuren is meer een gimmick dan design. Maar dat homescreen zoals op de laatste foto getoond wordt is toch te lelijk voor woorden? Alsof de designafdeling van LEGO zich verslikt heeft. Lelijke blokjes in verschillende maten.

Toegegeven, ik ben geen Microsoft fan. Maar is er echt behoefte aan weer een compleet dichtgetimmerde telefoon? We hebben de Apple gevangenis toch al, waar mensen staan te juichen dat het zo'n mooie gevangenis is?

Afwachten maar.
Dat kan je volgens mij allemaal aanpassen. Je kan bijvoorbeeld in plaats van een geel, een zwart of wit toestel kopen. Die tiles (blokjes) op het hoofdscherm kan je ook allemaal aanpassen in grootte. Icoontjes zoals in Windows 95 zijn niet meer van deze tijd.
Icoontjes zoals in Windows 95 zijn niet meer van deze tijd

Daarom is Android zo'n succes en hoor je veel mensen die niet op de blokkendoos van W8 zitten te wachten.
Het is een persoonlijk iets of icoontjes wel of niet van deze tijd zijn, meer dan genoeg mensen willen die juist liever dan de tegels van MS.
Daarom is Android zo'n succes
Dat Android zo'n succes is komt door heel andere dingen dan die 'icoontjes'.
en hoor je veel mensen die niet op de blokkendoos van W8 zitten te wachten.
Als je dingen van "veel mensen" laat afhangen, dan gaat vooruitgang erg traag. "Veel mensen" houden namelijk niet van veranderingen. Het lef van creatieve ondernemende mensen is juist nodig om soms grotere stappen te kunnen maken. Ik ben een Apple gebruiker, maar vind dat Microsoft met de interface van WP7 (en nu 8 ) tenminste eens lef toont. En het werkt (voor zo ver ik heb kunnen zien) nog prima ook.

[Reactie gewijzigd door edwingr op 6 september 2012 09:56]

Die opmerking over het succes van Android was cynisch bedoeld maar het kwam zo blijkbaar niet over. Ik wilde alleen maar aangeven dat het onzin is om te vertellen dat die icoontjes niet meer van deze tijd zijn.

Wat mij betreft is WP7 en 8 niet zo heel veel anders dan Android. Alleen bij WP zie je blokjes die ze tegels noemen en bij Android heet het widgets. Zelfde functie, andere naam en vormgeving.
Je opmerkingen snijden geen hout. Statische icoontjes bestaan al sinds de eerste User Interface. En dat is al zo oud, dat ik niet eens meer weet hoe oud. Dus JA, statische icoontjes zijn NIET meer van deze tijd. De interfaces van Android en iOS zijn dan ook saai en ontzzettend gedateerd. En NEE, een Live Tile is niet hetzelfde als een Android Widget. Een widget vult namelijk je halve scherm en geeft maar 1 soort informatie weer op het moment dat je 'm opent. Live tiles geven realtime info en zijn de referenties naar de apps en hebben in Windows Phone 8 ook nog eens 3 "zijden". De voorkant, achterkant en de volledige brede rechthoekige livetile die nog eens meer info toont dan de kleine en de middelmatige.

En WP is wel degelijk anders dan Android. De integraties zijn subliem, de user experience vele malen gebruikersgericht. En elke Windows Phone is persoonlijk. Bovendien is Windows Phone een nieuw en orineel OS die totaal geen enkele overeenkomsten hebben met de concurrentie en niet bij elkaar gejat is zoals bijv. Android dat is. WP is daarnaast overzichtelijk en verre van chaotisch. Bovendien zijn de apps van WP consistent met de UI van het OS, zodat je als gebruiker in elke app zo goed als dezelfde user experience hebt. Itt tot iOS en Android, waar elke app weer een ander ontwerp en User Interface heeft.

[Reactie gewijzigd door LCP op 6 september 2012 15:33]

Een widget vult namelijk je halve scherm en geeft maar 1 soort informatie weer op het moment dat je 'm opent. Live tiles geven realtime info en zijn de referenties naar de apps
Huh? een Widget kan ook gewoon realtime informatie weergeven en als je er op drukt opent hij de app en heb je meer informatie
Maar live-tiles is hoe dan ook een stap vooruit, al is het maar dat live-tiles wel netjes in de layout passen van het besturingssysteem, en widgets meestal visueel behoorlijk lelijk zijn en totaal niet passen in de UI.
ik ben anders Android gebruiker, heb mijn toestel geroot en geflashed naar een andere ROM, maar ik ga zsm over op de Lumia 920. Want ja: ik zit te wachten op de blokkendoos van WP8, omdat ik niet te kortzichtig ben om te begrijpen dat dit erg goed werkt, erg mooi is en alles biedt wat je nodig hebt in een smartphone
Want ja: ik zit te wachten op de blokkendoos van WP8, omdat ik niet te kortzichtig ben om te begrijpen dat dit erg goed werkt, erg mooi is en alles biedt wat je nodig hebt in een smartphone
OpenVPN ondersteuning? Mogelijkheden om je eigen (zelf gehoste, zonder afhankelijkheid van derde partijen) 'cloud' te gebruiken voor alles zonder daarvoor licentiegeld neer te leggen?

* The Zep Man hoort het geluid van krekels en een nerveus gekuch... ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 6 september 2012 11:24]

Dat is iets at de grote massa idd nodig heeft. Iedereen gaat zijn eigen VPN tunnel bouwen en eigen cloud opzetten . :)
Zo kan je op elke telefoon wel iets vinden wat de ene kan en da andere niet en wat een hele kleine groep mensen misschien gebruikt.
Waar heb jij gratis hosting zonder daarvoor geld neer te leggen?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 6 september 2012 11:59]

Ik zou niet weten waarom je kortzichtig zou moeten zijn als je niet op die tegels zit te wachten of die tegels niet mooi vindt. Ik vind het nogal een uitspraak om iemand die de lay-out van WP8 niet mooi vindt kortzichtig te noemen.
Maar wat biedt WP nu meer dan bv Android? Het werkt ongetwijfeld goed maar ik zie er geen voordelen in ten opzichte van wat ik nu heb. Ik heb nu alle info die ik hebben wil op mijn Sensation ook meteen te pakken.
Maar wat biedt WP nu meer dan bv Android?

Compatibiliteit met windows 8?
Alhoewel ik dit niet met 100% zekerheid kan zeggen, verwacht ik hierin echt een goede oplossing. Android en apple lijken bijvoorbeeld outlook functionaliteiten niet altijd even makkelijk op te lossen.

Ik ben zelf een zeer tevreden android gebruiker (S3) trouwens, maar ben toch erg onder de indruk van deze 920.
Die tegeltjes met inhoud maken anders wel veel efficiënter gebruik van het home screen. De pictogrammetjes hebben veel leegruimte en zijn statisch.

Met een WP7 of WP8 hoef je vaak niets eens de app te starten om te zien wat je wilde weten.

Wat ik alleen nog mis zijn verbeteringen aan het notificatiesysteem. Ik heb behoefte aan een scherm om eerdere notificaties terug te vinden en om het geluid van notificaties te muten (handig voor 's nachts :) )
Ik kan 16 icoontjes kwijt op mijn scherm en met een app kan ik er maximaal 64 van maken. Daarnaast wil ik juist niet heel mijn scherm vol hebben staan maar dat is een persoonlijk iets en andere mensen hebben daar minder of geen problemen mee.
De widgets zijn niet statisch en geven ook meteen de info die je hebben wilt. Zelfde functionaliteit alleen bij WP heten het tegels.
Ik heb behoefte aan een scherm om eerdere notificaties terug te vinden en om het geluid van notificaties te muten (handig voor 's nachts :) )
Lekker he.... snachts rechtop in bed zitten omdat je een Twitter bericht binnen krijgt, met een notificatie geluid op 30/30
android heeft toch ook z'n 'stille uren'?
De pictogrammetjes wel maar Android heeft daarnaast ook widgets op het home screen(s) en die zijn ook dynamisch en maken ook optimaal gebruik van de ruimte :)
Widgets maken je scherm vooral een chaotische bende.
Bijna alle Windows Phone users gebruiken actie hun tiles.
Bij android widgets is dat vrije gebruik door mensen in de praktijk veel beperkter en blijven de meeste mensen toch zitten op hun standaard touchwiz of sense skin
Icoontjes zoals in Windows 95 zijn niet meer van deze tijd

Daarom is Android zo'n succes en hoor je veel mensen die niet op de blokkendoos van W8 zitten te wachten.
Het is een persoonlijk iets of icoontjes wel of niet van deze tijd zijn, meer dan genoeg mensen willen die juist liever dan de tegels van MS.
Android is een succes omdat het een Alternatief bied voor Apple. Omdat ik per definitie geen Apple wil maar toch een smartphone heb ik Android. Maar Android zuigt aan alle kanten. Het is "open" maar who cares.

Nee, Windows Phone 8 is vernieuwend, eindelijk eens wat nieuws in plaats van die achtelijke screens met ikoontjes. En zeker de moeite waard om te wachten.
Het is maar net wat je mooi vindt. Ik heb eerst ook moeten wennen aan mijn Lumia 800, maar nu ik er aan gewend ben zou ik niet anders meer willen (qua icoontjes). Die live tiles zijn super! Ik hoef niet eerst mijn weer applicatie op te starten om te kijken hoe warm het is. Foto's van personen die je een bericht sturen op social media vormen de tile, etc. Wat er soms op WP7 nog aan schort is de notificatie. De rede dat ik deze Lumia 920 wel zou willen hebben is toch vooral de camera.
En dit kan ik dus ook allemaal op mijn Desire HD, wat is hier nu weer zo vernieuwend aan? Widgets in Android doen EXACT het zelfde.
Widgets lijken exact hetzelfde te doen, maar worden pas geupdate als je ze bekijkt. Dat zie je vooral goed in de weer widget, maar ook in de tijd widget zie je dit (vooral de analoge clock heeft dit, die begint elke keer als je het scherm opent vanaf 12:00 naar de juiste tijd te lopen). Als je het scherm met de widget opent wordt het pas geupdate, waar bij de live tiles dit continue gebeurt. Je tile heeft dus altijd de juiste status en niet pas na een update als je hem bekijkt.
is dat van die klok niet een animatie (een feature) die je uit kunt zetten?
Ik ben nu Android gebruiker, maar verlang af en toe wel terug naar de Apple gevangenis hoor als ik weer een app uit de Play store heb geïnstalleerd die her en der linkjes installeert en m'n notificaties vol spamt om vage spelletjes te promoten. Je ziet ook Google al wat strenger worden wat wel/niet in de play store komt. Een gesloten systeem is een van de manieren om malafide apps te mijden. Alleen de regels moeten voldoende ruim zijn. Dan is het perfect.
Ik ben nu Android gebruiker, maar verlang af en toe wel terug naar de Apple gevangenis hoor als ik weer een app uit de Play store heb geïnstalleerd die her en der linkjes installeert en m'n notificaties vol spamt om vage spelletjes te promoten.
Apple apps staan ook vol met reklame.WP apps ook
"uit de Play store heb geïnstalleerd die her en der linkjes installeert en m'n notificaties vol spamt om vage spelletjes te promoten."
Als bovenstaande klopt , is dit niet zo bij WP en iOS.
Ehem. Mijn vriendin wordt gek van de gratis spelletjes die zo nodig de melding moeten maken dat "insert iets" nu klaar is of dat "insert iets" je nodig (really?) heeft. De spelletjes vind ze wel leuk. De notification spam niet.
Nu weet ik niet precies hoe het zit met regels etc in iOS, maar ik vermoed dat ze wel een mogelijkheid ergens hoort te krijgen om dat uit te zetten. In WP7 is het alleen wel dat je überhaupt geen notifications hoort te sturen zonder de gebruiker vooraf te vragen of dat ok is.
Volgens mij zijn er ook gewoon witte, zwarte en grijze dus aan de mensen die niet van kleurtjes houden is gedacht ;)

Ik vind de homescreens wel leuk eigenlijk, zou er eens mee moeten werken om te zien of het bevalt. Smaken verschillen. De één vindt de icoontjes van iOS saai en de volgende heeft de pest aan Sense en die daarnaast kan TouchWiz niet uitstaan...je maakt het toch nooit iedereen naar de zin qua ui.

Wat betreft dichtgetimmerde telefoons, dat is voor de meeste mensen alleen maar handig. Niet iedereen wil zooien met customROM's en apk bestanden, de meeste mensen willen denk ik gewoon een telefoon die bellen, apps, mail en browsen goed doet. Dat doen eigenlijk alle telefoons wel tegenwoordig, of er nu Android, iOS of WP8 op staat.
Inderdaad, smaken verschillen.

Voor wat betreft dichtgetimmerde telefoons, het gaat natuurlijk niet alleen om custom roms. Apple heeft een verdienmodel door het verplicht stellen van de App Store en de abonnementsvormen die daarin aangeboden worden. Microsoft zal dat niet anders willen doen.

Kort door de bocht: Met Android ben je na de aanschaf van de telefoon wel klaar met betalen. Bij Apple en Microsoft blijf je betalen.
Volgens mij heeft Google anders een hele PlaySTORE opgetuigd waarvan het doel toch echt is Android gebruikers te laten betalen.

Volgens mij kunnen hier drie dingen aan de hand zijn:
1 - Je gebruikt alleen gratis apps. Kan met iOS en WP8 ook.
2 - Je gebruikt überhaupt geen apps. Kan met iOS en WP8 ook.
3 - Je gebruikt apps waar de maker voor betaald wil worden zonder ervoor te betalen door ze ergens vandaan te plukken waar de maker ze niet wil hebben.

1 en 2 leveren geen voordeel op t.o.v. iOS en WP8 en 3 is gewoon broodroof en kan trouwens ook met jailbroken iOS en WP8 toestellen.

Wellicht zie ik een optie 4 over het hoofd?
Toch is piraterij op Android echt booming. Usenet en torrentsites staan er vol mee. Dat kan de reden worden dat developers wel voor iOS en WP8 gaan ontwikkelen, omdat ze anders gewoon veel inkomsten mislopen (tuurlijk, ze moeten afdragen, maar zijn nog wel verzekerd van een betaling)
Piraterij op Android is ook enorm simpel: je verandert één keer een instelling en je download alle apk's van de programma's die je wil en installeert ze. Bovendien is Android het grootste besturingssysteem!

Als de Play Store nou gewoon makkelijkere betaalmethodes had zoals PayPal of iDeal, dan maak je de drempel een stuk lager. Maar het kan alleen met creditcard (lekker Amerikaans).

Ik snap dat sommige tweakers dan kiezen voor een prepaid creditcard, die je gewoon kan 'opwaarderen', door geld over te maken, maar dit is gewoon een ontzettende omweg, daar heeft een normale gebruiker echt geen zin in. Het kost namelijk een stuk minder moeite om een apk'tje te downloaden!

Maar on-topic:
Ik vind het eigenlijk wel een beetje tegenvallen. Het is zeker een mooie telefoon, maar hij is ontzettend dik -nieuwe iPhone wordt bijvoorbeeld 7,1mm. Deze is 10,7!- en zwaar (ik vind een iPhone al zwaar). Het is ook jammer dat ze naar een groter formaat zijn gegaan. Ik vond de 3,7" Lumia 800 juist wat hebben, het design kon op dat formaat ook nog prima, ook al was ie wat dik. Maar nu hebben ze 'm gewoon een stuk groter gemaakt en dat maakt hem niet handzamer.

Ik vind het ook een nadeel dat ze 2 toestellen uitbrengen. De ene heeft een HD ips scherm, de ander een WVGA samoled scherm. De ene heeft geen microSD, de ander wel. De ene heeft wel unibody, de ander niet. De ene heeft een topcamera, de ander niet.
Het is meestal niet zo dat het topmodel alles beter heeft dan het mid-range model en dat vind ik een enorm nadeel. Het liefst zie ik gewoon een groot model en een klein model. Op allebei een goed (zelfde type) HD scherm, batterij die in verhouding even groot is, zelfde features. Zoals ze het nu doen, maken ze het kiezen juist alleen maar moeilijk.

Toch ben ik blij dat Nokia vooruitgang laat zien. Ik vind Windows Phone echt een tof besturingssysteem en hoop ook echt dat het een succes wordt, met alleen iOS en Android op de markt denk ik dat er minder innovatie is (qua interface, maar ook qua features).

[Reactie gewijzigd door Tk55 op 6 september 2012 10:53]

Creditcard is in het buitenland anders wel het meest gebruikte betaalmiddel. Het is dat hier in Nederland een pin of ideal betaling meer wordt gebruikt, maar daar zijn we vrij uniek in. Daarnaast is het echt niet zo duur en werkt het eigenlijk best makkelijk. Ik hoef voor het betalen alleen maar op Buy en vervolgens Confirm te drukken om een applicatie te kopen, in WP7 that is. Daarnaast komt er bij WP8 nog een pincode bij die (als je hem aanzet) ervoor zorgt dat er niet zomaar dingen geinstalleerd kunnen worden.
Het valt nog even te bekijken of die Wallet app nog invloed gaat hebben op de betaalmethoden. Als je daar bv ook je pinpas in kunt zetten of ideal gegevens, dan moet dat ook een stuk makkelijker worden.

Over de afmetingen, het is maar wat je dik vind. Vroeger waren ze veeeeeeel dikker. 1 centimeter is voor vergelijkbare toestellen veel, maar het is nog steeds geen baksteen. Staar je niet blind op dat soort cijfers, maar hou hem een keer vast ;)

Zwaar is ie inderdaad ook, maar ook daarover kun je snel zijn: ervaren is nog altijd beter dan simpel naar statistieken kijken. Dit kan erg persoonlijk zijn en is nou ook weer niet een baksteen. Het toestel wat ik voor mijn huidige toestel had was dikker en zwaarder, dus dat het veel is komt gewoon door de ontwikkeling van de laatste jaren maar is niet per definitie onacceptabel.

Het kan overigens nog best dat ze over een paar maanden een ander topmodel of tussenmodel lanceren, de 710 kan in principe ook nog wel een opvolger krijgen voor wp8, al gok ik dat ze voor de lancering van het systeem eerst met toptoestellen beginnen om vervolgens de lagere markten te bevolken.
Als de Play Store nou gewoon makkelijkere betaalmethodes had zoals PayPal of iDeal, dan maak je de drempel een stuk lager. Maar het kan alleen met creditcard (lekker Amerikaans).

Ik snap dat sommige tweakers dan kiezen voor een prepaid creditcard, die je gewoon kan 'opwaarderen', door geld over te maken, maar dit is gewoon een ontzettende omweg, daar heeft een normale gebruiker echt geen zin in. Het kost namelijk een stuk minder moeite om een apk'tje te downloaden!
Gek, een creditcard aanvragen kan bij mijn bank in ongeveer 1 minuut on line.
http://www.rabobank.nl/pa...ucten/betalen/creditcard/
en een creditcard heeft bovendien veel andere voordelen omdat je er wereldwijd makkelijk mee kan betalen en ook 180 dagen verzekerd bent en ook extra aanbiedingen geeft op populaire producten.

En dat is dus juist veel makkelijker dan illegaal apps downloaden en installeren.

Gemak is gewoon maar weer een andere typsiche kut smoes voor gebruik gratis illegale apps. Bah.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 6 september 2012 12:16]

Sommige mensen willen hun creditcard ook niet zomaar aan een account koppelen. Ik doe dat zelf ook niet graag, terwijl ik wel een credit card heb. Maar ik dacht eigenlijk dat het veel duurder was om een credit card te hebben, dus dat zag ik als een groot nadeel. Bovendien moet je minimaal 18 zijn en er zijn zat mensen jonger dan 18 die best betaalde apps willen (kopen).

Ik snap best dat je het een kutsmoes vindt, maar je wilt toch gewoon zo min mogelijk handelingen uitvoeren? Zoals Martinspire zegt:
Ik hoef voor het betalen alleen maar op Buy en vervolgens Confirm te drukken om een applicatie te kopen, in WP7 that is.
Dat is handig en ook zoals je het graag ziet, maar ik vul nog steeds liever geen gegevens in van mijn creditcard, omdat je er minder controle over hebt dan met een iDeal of PayPal betaling. Een creditcard kost weer geld, wat nou als je 1 app wil kopen? Vrijwel iedereen (in dit land) heeft iDeal, velen hebben ook PayPal (of kunnen dit gratis aanvragen). Ik probeer zeker het illegaal downloaden van apps niet goed te praten, maar het kopen van apps moet wel bereikbaar(der) zijn. Anders kiezen mensen voor andere oplossingen. Hetzelfde geldt voor films.

Maargoed, dit gaat over een telefoon :Y)
Je doet nu net alsof een creditcard vele euro's per maand kost, maar dat is dus helemaal niet. Tuurlijk, andere betaalmethodes zijn fijn, maar de kans is groot dat je inloggegevens wel zult moeten gebruiken (en of je die op laat slaan of telkens weer invult is je eigen ding, feit blijft dat het invullen ervan niet echt gebruiksvriendelijk werkt).

Als je maar 1 app wilt kopen, is dat ook niet echt iets om rekening mee te houden imo. Pas als je meerdere apps wilt aanschaffen zal het ook daadwerkelijk iets toevoegen.
Werken met tegoeden doen dit soort bedrijven liever niet, al zie ik nog wel zo'n Microsoft Points systeem naar WP8 komen, al is het maar omdat dat toch al bestaat voor de xbox (en ik vraag me nog steeds af waarom ze dat nog niet hebben).

Ik denk echter dat het voor bedrijven niet lovend is om iDeal toe te voegen (te klein, te duur, te omslachtig met die onlogcodes en bevestigingen). Paypal zie ik ook nog wel komen, maar toch blijft een CreditCard reuze handig. Het maakt het bestellen via webshops in het buitenland ook een stuk handiger.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 6 september 2012 14:47]

[...] Werken met tegoeden doen dit soort bedrijven liever niet, al zie ik nog wel zo'n Microsoft Points systeem naar WP8 komen, al is het maar omdat dat toch al bestaat voor de xbox (en ik vraag me nog steeds af waarom ze dat nog niet hebben).

Ik denk echter dat het voor bedrijven niet lovend is om iDeal toe te voegen (te klein, te duur, te omslachtig met die onlogcodes en bevestigingen). Paypal zie ik ook nog wel komen, maar toch blijft een CreditCard reuze handig. Het maakt het bestellen via webshops in het buitenland ook een stuk handiger.
MSP lijkt me nu juist niet naar WP8 te komen. De enige reden dat dat naar de xbox is gekomen is volgens mij omdat ouders anders niet kunnen bepalen hoeveel hun kinderen uitgeven. Microsoft lijkt nu echter geleerd te hebben dan je ook een CC kan koppelen aan een account zonder dat iedereen meteen iets kan kopen. Ik ben er zelf van overtuigd dat je straks gelijke betaalmogelijkheden hebt op de xbox als die je nu op Windows 8 hebt en dat MSP eruit gaan. iDeal vermoed ik ook dat ze die niet gaan toevoegen.
Sinds Windows 8 Release Preview heb je de mogelijkheid om PayPal aan je Microsoft Account te koppelen en daarmee te betalen in de Marketplace. Aangezien het al vrij lang een nogal verbale klacht is van gebruikers van WP7 (en niet alleen door Nederlanders) lijkt het me dat ze ook de betaalmogelijkheden van Windows 8 op Windows Phone 8 zullen doorvoeren. Immers hebben veel gebruikers van WP8 straks ook Windows 8 en wellicht PayPal al gekoppeld aan hun account.
, maar ik vul nog steeds liever geen gegevens in van mijn creditcard, omdat je er minder controle over hebt dan met een iDeal of PayPal betaling. Een creditcard kost weer geld, wat nou als je 1 app wil kopen? Vrijwel iedereen (in dit land) heeft iDeal, velen hebben ook PayPal (of kunnen dit gratis aanvragen).
Ideal is niet geschikt voor micropayments en is bovendien veel omslachiger dan een creditcardomdat je elke betaling opnieuw moet uitvoeren.

Juist ideal is dus extreem onhandig voor apps stores.

En bij paypall moet je juist ook weer gegevens invullen van je bankrekening of je creditcard en vergroot je eerder het risico dan dan je het verkleint en elke betaling is ook veel omslachtiger omdat die via Paypall moet verlopen
Bovendien moet je minimaal 18 zijn
Paypall is trouwens ook niet voor mensen onder de 18.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 6 september 2012 15:37]

Hoezo gegevens invullen bij Paypall, gewoon je e-mailadres invullen en je hebt betaald, dat is pas gemakkelijk èn veilig.
Met paypal hoef je maar 1x je gegevens in te vullen, daarna als je iets wil kopen hoef je alleen maar in te loggen en op "Betalen" te drukken

imo prima voor apps
Met paypal hoef je maar 1x je gegevens in te vullen,
Bij een app store hoef je ook maar 1 keer je creditcard gegevens in te vullen en kun je daarna elke app met slechts een druk op de knop bestellen omdat je door de telefoon al direct met je google of apple of micrsoft account al bij die marketplace bent ingelogd.

Bij een 3rd party oplossing als paypall moet er telkens contact gezocht worden met die 3rd party en moet je telkens weer jinloggen om je account te bevestigen.

Minder handig dus dan een creditcard oplossing. Afgezien al van de andere voordelen die creditcards bieden tov een paypall oplossing.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80466 op 7 september 2012 10:59]

Ik denk dat je de camera van de 820 wel een beetje onderschat, deze heeft toch 4x optische zoom, dan heb je het meestal al over een wat grotere lens, en dat is beter als het ook een goede lens is. Beter dan samsung zullen ze wel zijn, mogelijk ook beter dan de Sony en Apple smartphone camera's. Dan hebben ze voor sommige mensen best een goede feature.

De uiteindelijke prijs zal wel belangrijk worden. De hardware is uitstekend, formaat is groot, gewicht is groot. Samsung heeft lage prijzen....
Ik hoop het maar bij Nokia. Eén ding is wel, als de toestellen zeer stevig zijn en icm met super sensitive touchscreen, dan zijn ze zeker goed geschikt voor wat ruiger klimaat zoals in Finland. Ik vind duurzaamheid ook wel belangrijk. Iets waar Sony het bijv ook goed mee doet.
Dat is net wat je zelf wil. Je koopt een telefoon waarin veel geintegreerd zit, wil je meer, dan kan je apps kopen of gratis gebruiken. Dat is niet anders dan bij Iphone of android. Het ontbreken van malware is wel een voordeel van een meer dichtgetimmerd systeem. Het ding moet kunnen bellen, mailen, surfen, facebooken en navigeren (dat laatste is erg goed op WP). Ik zit er niet op te wachten dat een vaag programmatje mijn SMS'jes afvangt (ING tan code) en doorstuurt naar een vage Oost Europese server.
Na aanschaf van mijn Android was ik toch nog niet klaar met betalen hoor... Is een mooi Android fabeltje. Maar ja, Nederlanders moeten niet betalen voor hun app's, ze hebben geen Visa kaart...
Tijd kost ook geld. Krijg toch de indruk dat je met android meer tijd kwijt bent om het soepel te laten werken en dit zo te houden.
Kort door de bocht: Met Android ben je na de aanschaf van de telefoon wel klaar met betalen. Bij Apple en Microsoft blijf je betalen.
Dat ligt helemaal aan jezelf, ken zat Android Applicaties waar je ook voor moet betalen. Dat er mensen zijn die dat niet doen is een ander verhaal. Daarom zal straks de betere software gewoon alleen voor Microsoft en Apple uit komen en komen er voor Android cripled versies om die markt te bedienen. Er zijn al genoeg apps die zo werken, kijk maar eens naar de Ziggo app's, op Apple kan je er film mee kijken op Android alleen maar televisiegids.
Live tiles tonen niet zo goed op foto's, je moet een keer het toestel in je handen houden dat door jezelf gepersonaliseerd is. Zodat het dus ook echt jouw data bevat. Het wordt dan ineens heel anders, omdat er een hoop herkenbare informatie opstaat. Jouw vrienden/familie zijn geanimeerd zichtbaar. De informatie die jij belangrijk vindt komt voorbij. Het is een heel dynamisch scherm en dat komt niet helemaal goed over op een screenshot.

Dan kan het uiteindelijk nog steeds dat het niet je smaak is, uiteraard. Smaken verschillen nou eenmaal. Sinds ik een Windows Phone heb, vind ik de UI van mijn iPad maar verschrikkelijk saai en niet informatief.
En ik heb hiermee echt exact hetzelfde met iPad en Windows Phone!
Hiermee moet ik absoluut akkoord gaan.
Ik was op slag positief verrast van de metro / windows / live tiles UI toen ik even kon spelen met de Lumia van een collega.

Veel informatie op een overzichtelijke manier weergeven, waarbij je zelf kan kiezen hoe belangrijk een app is (door de tile groter/kleiner te maken) lijkt me een ideale EN vrije manier om iets te presenteren.
Ook de vlotheid van de bediening en de integratie van social media vielen me toen al op.

Kortom, W7 en vooral de extra functionaliteiten in W8 maken het (voor mij persoonlijk) de meest verfrissende én overzichtelijke interface van het moment. Ik heb verschillende Windows Mobile, Android en iOS apparaten (gehad) maar dit is de eerste keer in jaren dat ik zo positief was over een interface.
Moest ik het geld hebben, zou ik de nieuwe Lumia's zeker overwegen!
Hij zegt ook niet dat dit niet zo is...
tjah, ik was de ruimheid van android gewoon kotsmoe. Ik wil een telefoon die werkt, klaar.
Windows phone voldoet aan die eisen, geen gekke dingen, het spul is erg snel, betrouwbaar, simpel.
"De Lumia's flopten niet, maar brachten Nokia ook niet het snelle succes waar het stiekem van gedroomd zal hebben" , Dit is volgens mij slechts een interne dialoog in het koppie bij de heren reviewers. Berust nergens op uitlatingen van nokia of op wat dan ook.

Wie zegt dat Nokia niet tevreden is met een gestage groei en een kleiner maar bestendig marktaandeel. Wie zegt dat Nokia dat niet reeds voorzien had en ingepland? Ze zijn heel rustig aan het groeien en zetten met windows 8 iets neer dat die groei en marktaandeel alleen maar rustig aan steeds meer gaat vergroten en zeker vasthouden.
Wie zegt dat Nokia niet tevreden is met een gestage groei en een kleiner maar bestendig marktaandeel.
Klein maar bestendig :?
De koers van Nokia stortte met 15 procent in na de presentatie van de nieuwe Lumia's met Windows Phone 8, waarvan onduidelijk is wanneer die uitkomen. Ook blijkt de reclame voor PureView nep.
http://webwereld.nl/nieuw...urstellende--lumia-s.html
Ik kan me niet voorstellen dat ze daar tevreden mee zijn.

[Reactie gewijzigd door Nozem1959 op 6 september 2012 12:47]

Dat kan onmogelijk, want die beurs was ook al gesloten (presentatie begon om 16.00 en was om 17.30 klaar. Daarnaast begon de drop al ruim voor 4 uur wat natuurlijk erg raar is.

Verder is het aandeel vandaag al weer ruim boven de hoogste waarde van gister gekomen, wat uiteindelijk zorgt dat het geen fuck uitmaakt.
Dat kan wel, want Nokia wordt op verschillende beursen verhandeld.Zo zag je in New York dat de koers tijdens presentatie bleef zakken, tot ruim 18% onder openingskoers.
Mja, dat het slecht gaat is ook echt niet toe te schrijven aan de Lumia lijn. Die verkoopt prima, maar heeft vooral te maken met de beperkingen van WP7 en het upgrade "schandaal". Bij verkoopstatistieken doen ze het echt niet slecht en ook de gebruikerswaardering is prima. Dit kan ervoor zorgen dat er veel mensen gaan overstappen vanwege de mond op mond reclame (wat de iPhone helemaal een boost heeft gegeven). Vooralsnog doet ie het in west europa en amerika prima (lange tijd top 3 van meest verkochte telefoons gestaan) en zijn ze langzamerhand de introductie in de rest van de wereld aan het bevolken.

Het is jammer dat het aandeel van Symbian zo hard in elkaar kletterd, wat ervoor zorgt dat Lumia dat niet snel genoeg kan inhalen. Door de vele slechte ervaringen met de laatste versies (mede door de gebrekkige marketplaces en verouderde interface) heeft de Lumia toch nog wat problemen met het verkrijgen van een goed marktaandeel.

De voorspellingen voor de toekomst zijn echter positief en het zijn vooral de tweak-sites die de oude toestellen in de grond geboord hebben, met bijbehorende negatieve nieuwsberichten.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True