Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Acer Aspire S7: meest veelbelovende ultrabook

Bovenaan het verlanglijstje

We hadden het niet verwacht maar Acer lijkt met de S7 Aspires de lat wat betreft ultrabooks hoger gelegd te hebben. In het verleden schortte het nog wel eens aan een echt mooi design bij het bedrijf, maar dat is bij de S7's duidelijk niet het geval. Dat Acer de modellen 11,9mm dik heeft weten te houden is een prestatie van formaat, zeker aangezien de notebooks ook nog touchscreens hebben en de toetsenborden van achtergrondverlichting zijn voorzien.

We staan dan ook te popelen om de Aspire-ultrabooks grondig te testen, om te kijken of het scherm echt zo goed is, om de bouwkwaliteit te testen en om een goed oordeel over het toetsenbord en touchpad te kunnen geven. Ook willen we graag wat langer met ultrabooks met touchscreen werken om te bekijken of het wel echt een waardevolle toevoeging is. We moeten nog even geduld hebben, want eind oktober komen de Aspires op de markt. Dan hopen we ook meer te weten over de prijs. Tot nu toe laat Acer niet meer los dan dat S7 het absolute topmodel in de ultrabooklijn wordt en dat de prijs van de modellen dus hoger komt te liggen dan die van zijn duurste ultrabooks van dit moment.

Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012 Acer Aspire S7 IFA 2012
Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012 Acer Aspire S7 11 inch IFA 2012

Reacties (42)

Wijzig sortering
Wow... ik ben onder de indruk... Het moet idd wel een erg goed apparaat zijn als de enige kritiek die tot nu toe gegeven kan worden het indrukken van de toetsen is, wat vanzelfsprekend maar weinig zou kunnen zijn bij een dergelijk dun model.

Wel bijna komisch dat het juist Acer is welke het nu pas voor het eerst voor elkaar krijgt om een laptop uit te brengen die zich iig qua bouwkwaliteit en design met de macbooks kan gaan meten. Sterker nog, er zou zo een appeltje op dat 13 inch model geplakt kunnen worden en dan zullen ze er in Cupertino best tevreden mee zijn.

Dit wordt dus het absolute topmodel, maar ik hoop niet dat ze daarom MBP prijzen gaan hanteren, het zou erg fijn zijn als dergelijke ultrabooks voor de 'massa' beschikbaar komen en zich niet een bijna exclusief prijskaartje opplakt. Het blijft mijn inziens belachelijk zolang je in veel gevallen voor de helft van het geld hardware kan kopen met dezelfde of betere specs... uiteraard moet je voor het design betalen, maar doorgaans dubbele is toch wel gekkenwerk.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 2 september 2012 08:33]

Ik ben benieuwd hoe hij bij een echte test overeind blijft qua prestaties, warrmte, en dat soort zaken, maar man, wat is dit ding MOOI!

En ik ben iemand die daar echt als laatste naar kijkt bij een laptop, dus dat wil wat zeggen.

Ik wist dat Packard Bell van Acer was, en de keuze om daar hun budget modellen onder uit te brengen lijkt me super.

In mijn beleving kan dat het Acer merk sterker maken doordat ze alleen maar midden en high end gaan verkopen, en packard bell heeft geen top reputatie dus lijkt een prima kandidaat voor budget verkopen.

Als 1 merk trouwens afgrijselijk design heeft gehad de afgelopen tijd is het PB wel. Yuk.
Het heeft nog niet de afwerkingskwaliteit en details die Apple computers onderscheid van de rest. Zo zie ik bij de Acer nog steeds hier en daar een relatief dikke kier (bij de aansluitingen) en heeft de achterkant niet echt veel uniformiteit.

Het gaat wel de goede richting uit als we kijken naar Acer's andere ultraboek pogingen, maar ik hoop eerlijk gezegd op niet de zoveelste Macbook Air kopie, het bedrijf kan ook gewoon proberen een goed en mooi toestel te ontwikkelen zonder op het populairste merk te lijken. Zo is Apple ook groot geworden, door niet te doen wat iedereen deed.

Ik stel me nog steeds vragen bij een touchscreen notebook. Ik zie het slide concept, waar de Asus Transformer Slide mee primeurde, toch heel wat meer toekomst hebben, als men iets aan de nadelen kan doen (dikte en gewicht).

Goed werk Olaf, op de IFA heb je mooi reportagewerk geleverd !

[Reactie gewijzigd door Phuncz op 2 september 2012 09:55]

Dank je, maar we zijn nog niet klaar. Er komen nog wat leuke dingen aan. :)
MBA kopie? Heb je het filmpje wel gekeken? Zoals Olaf zelf ook zegt, hebben ze juist een hele andere weg ingeslagen en lijken ze totaal niet op de MBA.

Daarnaast vind ik het wel erg kort door de bocht om de afwerkingskwaliteit als inferieur af te schetsen als je bedenkt dat deze machines een stuk dunner zijn dan MBA's, voorzien zijn van IPS scherm en een touch screen hebben.
Vergeet niet dat dit nog niet de productie versie is.
Goed design kost geld, maar brengt ons verder. zonder zaten we nog steeds in het dikke Blackberry tijdperk.
Helemaal waar! Design kost geld, dat is altijd al zo geweest. Zoals je zelf al heel mooi aangeeft kunnen ze het ook allemaal in een dikke behuizing zetten waar ze niet over hoeven na te denken/ onderzoek naar te doen. In zo'n dunne behuizing moeten ze dat wel. En dus kost het gewoon geld.
Dus als je een dun design wil zullen ze daar eerst heel hard over moeten nadenken.. want dun... dat bestaat pas net, hoe gaan we dan voor elkaar krijgen

Wat ik wil zeggen.. best dat je iets voor design betaald, maar als de prijs echt heel hoog ligt vind ik het belachelijk als mensen zeggen.. ja maar voor design betaal je om de prijs goed te praten
Om het technisch zo dun mogelijk te maken, moeten alle componenten ook zoveel kleiner en is er ook minder ruimte voor de accu, dus moet alles ook zuiniger. en die componenten ontwikkelen, dat kost tijd en geld.

Dus ja, slank design is duur.
Vergeet ASUS niet. Deze hebben al lang machines die zich meten en/of beter zijn dan de MBA: http://zenbook.asus.com/zenbook/?c=prime

Maar, wel erg goede ontwikkeling dit. Ik hoop dat ze de prijs niet buitenproportioneel hoog stellen. Ik vind het design echt mooi. Goed om te zien ook dat nu een wederom een fabrikant rechtstreeks een aanval kan doen op de MBA ook een machine met betere specificaties neer te zetten. Apple zal voor de volgende generatie toch echt de volgende stap moeten gaan zetten als ze als "trendsetter" mee willen blijven doen in het ultraportable segment. (dunner, IPS, hogere resolutie, touch)

[Reactie gewijzigd door Red hot op 2 september 2012 12:04]

Tja, Apple heeft iedereen laten zien dat je met mindere hardware en een leuk design toch mensen kunt verleiden om een Ultrabook te kopen. Veel mensen interesseert het niet zoveel wat er onder de kap zitten (met name niet-tweakers) en die kiezen dus liever voor zo'n ultrabook dan dat ze voor de helft van het geld een misschien wel net zo snelle laptop hebben.

Is natuurlijk ook niets mis mee. Het blijft altijd een keuze of je nou voor prestaties of voor looks gaat. Zolang het nog maar niet wordt opgedrongen heb ik er totaal geen problemen mee (dat je dus op een gegeven moment verplicht bent om een dure ultrabook te kopen omdat netbooks/laptops niet meer worden verkocht). Bij Bang en Olufsen betaal je ook meer terwijl er vaak apparatuur van Philips in zit (maar het ziet er wel prachtig uit). Is bij Macbooks/MPB's eigenlijk net zo. Apple is heel open over de specs en je kunt duidelijk zien wat er inzit t.o.v. andere laptops.
Mooi ding.. maar ik heb slechte ervaring met Acer.. hoop dat ze hier toch een beetje hun best hebben gedaan mbt bouwkwaliteit etc.

ben blij met mn Zenbook en vind deze toch nog steeds een van de beste machines waar ik mee heb gewerkt..
Hoe en wanneer heb je slechte ervaring gehad met Acer? Ik heb zelf namelijk top ervaring met Acer.

Garantie van Acer is echt goed. Als er iets kapot gaat halen ze het dezelfde dag op en heb je het binnen 3 werkdagen terug. Bij HP moest ik 3 weken wachten.
In mijn lange verkoopservaring waar we bijna alle merken bedienden, kwamen Acers vaak terug, bovengemiddeld veel, zelfs rekeninghoudend met de verkoopscijfers. Acer heeft al heel lang geen reputatie meer als een kwaliteitsmerk of zelfs een degelijk merk, maar dat kan je voor de prijzen ook niet verwachten.

Dit toestel lijkt het langs een héél andere boeg te gooien, maar als de vorige "premium" toestellen van Acer een indicatie kunnen zijn, verwacht je dan aan té hoge prijzen.
Acer heeft al heel lang geen reputatie meer als een kwaliteitsmerk of zelfs een degelijk merk, maar dat kan je voor de prijzen ook niet verwachten.
Het is totaal omgekeerd... Acer is juist nooit een kwaliteitsmerk geweest maar doet (goede) pogingen de afgelopen jaren om dat te veranderen... waarvan dit item de ambities toch ook wel duidelijk maakt. Sowieso is de kwaliteit van hun laptops absoluut vooruit gegaan, maar ook garantie afhandeling e.d. is bij Acer misschien wel een van de meest klantvriendelijke die je tegen zal komen. Ze hebben nu dan ook Packard Bell wat in principe het b-merk is geworden. 5 jaar geleden zou ik niemand een Acer hebben aangeraden, nu behoort het absoluut tot de keuze.
Echt een mooie ultrabook! :D
En dat zonder het design van Apple na te apen, zo zie je maar dat het kan.
Zelfs de onderkant en al, zuiver en clean dat zie ik graag.

Ik schrok wel even van die nieuwe Windows-toets op het toetsenbord :+ het vorige logo stond mooier vond ik.
Again, Apple heeft geen ultrabook of wigvorm uitgevonden, gewoon wat leuke patentjes.
NIemand zegt dat Apple die vorm heeft uitgevonden. Het is alleen opvallend dat heel veel laptops sprekend op Macbooks lijken.
Het ding is, de 'stijl' van de mac/sony is nu eenmaal in en dus om in de markt te blijven moeten de fabrikanten laptops met een mac/sony stijl uitbrengen.
Vroeger moesten alle toetsen in een laptop ingebouwd zijn en nu is chicklet in de mode. Vroeger moesten alle laptops gigantisch zijn en desktopvervangers zijn nu moeten ze weer draagbaar zijn. En zo voort en zo verder.

Het enige verschil is dat het bij deze generatie is opgevallen bij de mensen en dat 1 bedrijf die toevallig de trendzetter was van deze generatie hier een probleem van maakt.

[Reactie gewijzigd door yochi op 2 september 2012 15:41]

Ik heb absoluut geen apple dromen, ik heb enkel dromen van de technology die snel vooruit gaat, elkaar ontwerp kan gebruiken en aanpassen om zo tot een beter concept te komen. Ik heb nu apple gezegt omdat deze het meeste lijkt op de huidige stijl.

(Sony was inderdaad eerst met een chicklet keyboard maar een groot mouspad komt van macbooks)

Voor de duidelijkheid ik ben absoluut geen fanboy van eender welk merk ik prefereer wel bepaalde merken boven anderen en ga dit hier niet open en bloot zeggen anders word ik ge up/down mod puur omdat ik een bepaald merk goed/slecht vind.

ps heb men eerste tekst ge edit.

[Reactie gewijzigd door yochi op 2 september 2012 15:46]

Voor de verandering is deze ultrabook niet eens een MBA kopie, maar daarentegen zie ik qua vormgeving wel ontzettend veel invloeden van de Sony VAIO terug.

Wat betreft specs lijkt er weinig af te dingen, nu maar afwachten hoe het in de praktijk uitpakt.
Ik krijg er een Zenbook Prime gevoel bij. Wat ik op zich een super ultrabook vind. Alleen jammer dat daar geen touchscreen op zit. En dat zit hier wel op! Dit apparaat is, onder voorbehoud natuurlijk, naar de top van mijn wensenlijstje geschoven en heeft daarbij heel wat hybride latop/tablets in gehaald. Veelbelovend...
Het zal mij verbazen als deze laptops onder de €1.500 gaat kosten.

Full HD IPS touchscreen alleen al zal een flinke duit in het zakje doen.
Een heel zuinige I7 en een ultrakleine 256 GB SSD zullen de prijs ook geen goed doen.

Ik gok 1799 voor de 13.3 inch
Asus Zenbook UX31A-R4003V Heeft anders ook een I7 , 256 GB ssd en full hd ips scherm voor een prijs van 1400 euro.
Doet me enorm denken aan de Sony VAVIO X, een extreem platte laptop maar nu wel high end specs ipv een intel atom. Ben erg benieuwd naar de uiteindelijke prijs en beschikbaarheid.
Ben heel erg benieuwd, de S7 lijkt mij heel erg goed, ben ook geïntresseerd hoe de koeling het doet want iin zo'n kleine behuizing kan denk ik geen super koeling zitten, benieuwd hoe ze dit gaan doen.
"Meest veelbelovende ultrabook" Is het dan geen meestbelovende ultrabook?
Los daarvan, full HD op een 11,6" schermpje klinkt uitstekend!
Het klinkt heel gaaf inderdaad. Ik hoop alleen van harte dat de scaling een beetje behoorlijk geregeld is. Sommige applicaties gaan behoorlijk de mist in als je in Windows de de boel op 125 of 150% zet. En dat laatste lijkt me toch echt wel een noodzakelijkheid bij deze resolutie en schermdiagonaal.
Een mooi apparaat, maar:

Jullie 'kritiekpuntje' voor wat betreft het toetsenbord is nogal essentieel. Een goed toetsenbord is een belangrijke voorwaarde voor mij (maar ik denk ook dat dat het in algemeen zou moeten zijn bij high-end producten) wanneer ik de keuze voor een laptop moet maken.

Er zijn fabrikanten die het goed begrepen hebben (lenovo thinkpad series), maar ik snap niet waarom 'in this day and age' andere fabrikanten op het toetsenbord gedeelte jammerlijk falen..
Ik ben bang dat het niet veel anders kan met het toetsenbord bij een dergelijke dunne laptop, waar wil je immers die ruimte vandaan halen? Hogere toetsen die verder ingedrukt kunnen worden betekent vrijwel automatisch een dikkere laptop om er ruimte voor te maken... het is dan ook veruit het meest inefficiënte onderdeel van een ultrabook om 'weg te kunnen werken'. Zie hoe ongelooflijk dun de basis is... ik durf zelfs te voorspellen dat het daardoor moeilijk nog dunner kan de komende jaren en dit vrijwel het maximaal haalbare is... ultrabooks met touch-toetsenborden in de toekomst?
Zie de Thinkpad X1 carbon, dat is ook een van de dunste ultrabooks en deze krijgt lovende kritieken voor wat betreft het toetsenbord. Mijn punt is dat het dus wel beter kán, en ik zou dat dus ook graag bij andere merken zien.

Voor wat betreft je opmerking over touchtoetsenborden: ik denk niet dat praktisch is vanwege het gebrek aan tactile-feedback.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 2 september 2012 20:39]

Ziet er goed uit. Echter de prijs zal ruim boven de duizend euro uitkomen en dan vind ik de gok nogal gewaagd om voor Acer te kiezen. Acer zal zich eerst moeten bewijzen door de vele problemen met notebooks in ''het normale segment' op te lossen. Ik ken heel wat mensen die in het verleden hebben gekozen voor een acer en daar val ik ook onder. En telkens kwam het hitteprobleem weer naar voren. Bij mij was de behuizing van mijn acer laptop letterlijk weggesmolten. Ik ken diverse mensen waarvan de videokaart het begeven heeft ook door hitteproblemen.

Dus Acer, wie weet over een paar jaar. Bewijs maar dat je het kan

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True