Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

GC: Preview Guardians of Middle-Earth

Voorlopige conclusie

Monolith lijkt prima te slagen in zijn opzet. Guardians of Middle-Earth is precies wat Monolith en Warner Bros voor ogen hadden; een game die lijkt op Defense of the Ancients, maar die wat minder moeilijk onder de knie te krijgen is. Bovendien kan een potje Dota 2 ook zomaar anderhalf uur duren en dat gaat je bij GoME niet lukken. Bij deze game ben je binnen een half uur altijd wel klaar. Daar komt nog bij dat Warner hoofdrolspelers uit Tolkiens boeken in de strijd kan gooien, wat voor lekker veel herkenning zorgt. Het is leuker om met Legolas, Aragorn, Saruman, Gollum of Sauron het slagveld te betreden dan met Earthshaker, Beastmaster of Dragon Knight. Er lijkt dus absoluut een plek onder de zon voor Guardians of Middle-Earth. Het spel verschijnt voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, en de concurrentie laat die platformen links liggen. Bovendien heeft GoME een veel minder steile leercurve dan de lastig te doorgronden concurrenten, wat de game geschikt maakt voor een groter publiek.

Titel Guardians of Middle-Earth
Platform Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Monolith Productions
Uitgever Warner Interactive
Releasedatum najaar 2012
Guardians of Middle-Earth Guardians of Middle-Earth Guardians of Middle-Earth Guardians of Middle-Earth


Laagste prijzen voor: Guardians of Middle-Earth, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (25)

€ 26,98

€ 26,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 26,98
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 26,98

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Guardians of Middle-Earth Video van 12 oktober 2012
Guardians of Middle-Earth Video van 24 augustus 2012
05:16
Guardians of Middle-Earth Video van 20 augustus 2012
Dota 2 krijgt microtransacties Nieuws van 1 juni 2012
Dota 2 kan via lan gespeeld worden Nieuws van 16 februari 2012

Reacties (29)

Wijzig sortering
Deze game wordt denk ik helemaal niks. Er zijn te weinig mogelijkheden tot uitbreiding van Heroes. Doordat ook nog eens bekende personages genomen worden zit men vast aan de bekende skills van die personages, wat tot een saaie pot van personages leidt.

Doordat de game op consoles uit komt zullen er zeer weinig content updates zijn en is de game ook nog eens versimpeld, waarbij MOBA games toch al vaak niet de meest moeilijke games zijn in het beginsel.

Snap eigenlijk niet hoe de reviewer zo positief kan zijn.

[Reactie gewijzigd door Darf op 20 augustus 2012 10:22]

Wat een voorbarige conclusies :-) Hoe weet je nu dat het saaie Heroes gaan worden? De makers willen ook putten uit de aanvullende boeken die er rond de LotR-boeken verschenen zijn, zoals de Silmarillion. Dan is er opeens keuze uit heel erg veel namen. En waarom zouden de Heroes saaie skills hebben?

En wat console en content updates betreft: voor consolegames verschijnen om de haverklap dlc-pakketten, waarom zou dat bij deze game niet kunnen dan? Bovendien heeft Monolith een systeem verzonnen om snel en buiten Sony en Microsoft om balans-patches door te kunnen voeren (zie reviews: E3: Guardians of Middle-Earth.
Omdat ze niet al te veel vrijheid hebben wat betreft personages. Je kan Gandalf niet op eens een charge attack geven met zijn zwaard. MOBA games draaien juist om heroes met zeer uiteenlopende skills.

Daarnaast kunnen ze wel balance-patches door voeren, maar voor de DLC zal nog steeds 20k per entry betaald moeten worden. En zeer veel DLC? Om de drie weken een contentpatch zie ik niet gebeuren. En met 4 x in het jaar? Dan is deze game al zo goed als dood.

Je kan deze game nog het meest vergelijken met Demigod. Dat was ook een game die gedoemd was te mislukken, ondanks dat de game zelf niet slecht was.

[Reactie gewijzigd door Darf op 20 augustus 2012 10:45]

Console updates duren gewoon een stuk langer dan PC updates, zelfs met het systeem van Monolith, duurt het nog aanzienlijk langer voordat een update voor een console game erdoorheen gedrukt is.

Daarnaast, heeft niet iedereen zin om voor een spel waar ze al geld voor betaald hebben, nog meer geld neer te tellen voor alleen één extra karakter of één extra map. (aangezien er 1 niet zo veel tijd zou hoeven kosten) als er al meer in die DLC-packs komen, duurt het zowieso alweer langer, aangezien elke map/character van de design-tafel een reis moet maken tot de beta-tests, en daarna pas in een DLC-pack zal worden gefrommeld.
Het is een preview. Daarnaast is hij niet denderend positief.
De zwakke kanten worden belicht en meteen ook de sterkte kanten van dit spel. Omdat het in jouw ogen misschien niet positief is betekend dat niet meteen dat het voor de rest van de halve wereld een klote spel is ;)
Het spel komt waarschijnlijk eerst zijn concurrenten al niet voorbij zoals Daiblo III en Dota 2, LOL, enzo enzo... En dan moet hij jou bovengenoemde punten ook nog eens zien te overleven. Het lijkt mij ook een echte DOR: dead on release.
Hoezo moet dit spel concurreren met pc moba games?
Dit is gewoon het eerste moba spel op een console.
Vraag me af wat dit spel als concurrent aan Diablo III heeft, aangezien het een totaal ander gametype is.. :S

[Reactie gewijzigd door NLflyer op 20 augustus 2012 15:29]

Ben er bang voor dat het spel niet denderend ontvangen word.. Niet omdat het misschien slecht gebalanced is of dat de gameplay ruk is (dat zou ik namelijk op dit moment nog niet weten..) Maar vooral vanwege het feit dat er de laatste paar jaar gewoon veel te veel Dota/HoN/LoL-achtige games (moba's, hoe je ze wilt noemen) zijn uitgekomen. Niets tegen het speltype, heb er zelf ook genoeg uren aan besteed, maar ik hoop heel eerlijk gezegd dat ze z.s.m. van de moba wagen afstappen...

Weet nog niet of ik deze ga spelen, al ben ik wel een fervent LotR fan :P
Denk dat de makers ook gokken op een doelgroep die Dota/HoN/LoL wel kent, maar het niet speelt vanwege geen pc en/of te hardcore. Voor wie Dota/HoN/LoL al speelt is het ook niet zo interessant.

[Reactie gewijzigd door Paul Hulsebosch op 20 augustus 2012 11:42]

inderdaad, ik denk ook dat deze game niets wordt. In league of legends zijn er ronde de 100 verschillende champions waardoor het spelen leuker wordt omdat je heel veel verschillende setup's kunt maken. maar als je maar 20 verschillende hebt, kom je waarschijnlijk vaak dezelfde tegen.
20 champions maar? Tolkien's boeken hebben meer te bieden als enkel de karakters die je in film ziet hoor...
In de video heeft hij het over 20 heroes.
Dit spel is volgens mij geen directe concurrent van spellen zoals Dota 2 en LoL.
aangezien deze enkel op Console wordt uitgebracht.
Ik kan me niet direct een game bedenken die in deze genre valt op console.
Ik kan het fout hebben maar ik ben meer een pc gamert :)
Jammer dat dit spel niet voor de PC uitkomt, ik denk dat ze er een groot publiek mee mislopen, ik bedoel maar, de concurrenten zijn allemaal op PC beschikbaar (Pratend over Dota 2, Diablo III, etc.). Dus als je dan laat zien dat het niet alleen op de PC kan, maar op meerdere platforms.
Ik denk dat het een interessante game is voor nieuwkomers in het genre, of voor mensen die niet genoeg tijd/zin hebben om voor hardcore variant te gaan. Ik kan met voorstellen dat voor een doorgewinterde DOT/Hon/LoL freak dit spelletje veel te mainstream is. Maar ik vermoed dat daar ook niet op gericht is qua doelgroep.

Dus mij ljikt het juist wel interessant aangezien ik de andere Moba's veel te hardcore vind, maar ja ik speel niet/nauwelijks op een console.
Ik denk dat ze erg de plank misslaan door geen items/shop in het spel te zetten.
In LoL (en ik neem aan ook dota2 enz) gaat het allemaal om counteren, wat al lastig wordt met weinig heroes, maar al helemaal als je niet vanwege die vervelende Gandalf wat magic resist kunt opbouwen.
Ik vind het idee wel leuk, maar dat is het ook wel.
Waarom nou geen Lord of the Rings game a la Skyrim.
Met veldslagen op de zelfde schaal als in de films.
Dan weet je zeker dat het een topper wordt.
veel investering voor relatief weinig opbrengst.
al die game studio's domen natuurlijk van een LOL succes,
1 map, een paar heroes, met een paar skins, en cashen maar.

wat ik me afvraag over deze game: gaat het faction based worden? (goed tegen slecht)
of gaan sam en sauron samen gandalf en de balrog bevechten?

een hele gave DLC character lijkt me trouwens Beren, maar goed, ik ben bang dat deze game behoorlijk crappy gaat worden, zoals 99% van de games tegenwoordig.

ik hoop wel stieken nog steeds aangenaam verrast te gaan worden.. ooit
Nou ja het concept van LotR conquest was goed maar de game zelf voor mij tegen omdat de locaties en legers te klein waren.
Maar ik erger mij meer aan dat het allemaal hack en slash moet zijn in plaats van rpg, terwijl skyrim van beide goed gebruikt maakt. (eigenlijk meer rpg)
hmm dat weet ik niet, ik zou zelf liever iets zien met een beter combat systeem als het een SP RPG moet worden. Ik zat zelf meer te denken aan een LotR Total War en dan het liefst in een of ander tussentijdperk of in het tijdperk van de Silmarils zodat het niets met de films te maken heeft. Neemt niet weg dat ik direct zou pre-orderen voor LotR Skyrim.
Iemand kan mijn gedachten lezen geloof ik :D
Wel leuk dat er ook voor de consoles zo'n game uitkomt. Juist omdat daar nog niet zo'n game is kan het een succes worden :) Maar ik vind de thema en graphics niet echt mooi.. Maar dat is smaak.
Tjah, ik verwacht geen toernooien of iets dergelijks. Maar net als Awesomenauts, lijkt het een prima moba game voor consoles.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True