Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Company of Heroes 2 - winters weer

Zichtbare hindernissen

Naast ColdTech heeft Relic nog meer technische snufjes ingebouwd in de Essence Engine 3. Zo werkt de engine met een systeem dat door Relic 'True Sight' is gedoopt. Dat wil zeggen dat soldaten - zowel die van jezelf als die van de vijand - niet langer door allerlei obstakels kunnen kijken, zoals in veel rts-games het geval is. Een groepje bomen of struiken kan daarmee opeens voor de nodige dekking zorgen, met als grootste voordeel dat je er gebruik van kunt maken om ongezien op te rukken. Hetzelfde geldt voor stofwolken of sneeuwvlagen. Die zullen tijdelijk het zicht van je vijand beperken. Je vijand zal niet meer zien waar je bent en je dus ook niet meer weten te raken. Andersom geldt uiteraard hetzelfde. Als een vijand door rook, vuur of storm tijdelijk aan het zicht onttrokken is, zullen je troepen niet meer op ze kunnen vuren. Althans, niet met vuurwapens. Met mortieren en raketten, waarmee je op een bepaald stuk grond richt, kan dat wel. Daarbij geldt nog steeds dat de omgeving veranderlijk is. Rook zal weer optrekken en muurtjes, gebouwen en andere obstakels kunnen kapot.

True Sight maakt dat er vooral op tactisch vlak meer mogelijk is. Omtrekkende bewegingen of zelfs in de rug aanvallen wordt er makkelijker door, doordat de vijand niet langer beschikt over ogen die overal doorheen kunnen kijken. Relic gaat ver in het doorvoeren van True Sight. Zo hebben de bestuurder en boordschutter van een tank zeer beperkt zicht door de kleine raampjes in het voertuig, wat vooral maakt dat ze nauwelijks in de gaten zullen hebben dat ze worden aangevallen. Een tank kan dus flinke schade aanrichten, maar is ook makkelijk te verrassen.

Voorlopige consclusie

Company of Heroes 2 lijkt daarmee een prima opvolger van de game uit 2006 te worden. Net als in de voorganger heb je weer relatief weinig eenheden waarmee je de strijd moet voeren. Hier geen legers van honderden soldaten, je bestuurt kleine plukjes die samen een leger van hooguit dertig tot veertig man vormen. Elke soldaat die je verliest is daarmee van belang en het is lastiger dan ooit om je legertje op de been te houden. Het kan niet alleen ten onder gaan aan vijandelijk vuur, maar ook door de barre winterse kou. Het is mooi om te zien dat Relic de afgelopen jaren heeft gebruikt om bovenop de gameplay van de eerste game een extra laag te leggen, die wordt gevormd door de winterse omstandigheden in Rusland. De veranderende omstandigheden lijken de game spannender te maken dan zijn voorganger. Ook de toevoeging van True Sight zorgt voor de nodige extra diepgang. THQ verwacht Company of Heroes 2 ergens in 2013 uit te brengen.

Titel Company of Heroes 2
Platform pc
Ontwikkelaar Relic Entertainment
Uitgever THQ
Releasedatum 2013

Reacties (42)

Wijzig sortering
Jaaa, deze ziet er wel goed uit. Alleen hoop ik echt dat ze voldoende verandering hebben ingebracht. Als het enkel van sneeuw en ijs zal afhangen vrees ik dat het snel hetzelfde zal aanvoelen. Die sneeuw en ijs zijn een leuke gimmick, maar als ze te dominant zijn voor het spel zullen ze de boel eerder verpesten.
Truesight zie ik wel terug zitten, terug naar commando's :)
Het zal voor mij wachten worden op een demo om te kijken wat dit gaat worden. Maar ik ben in ieder geval al 100% zeker dat ik een demo ga proberen.


Ik hoop ook dat ze opnieuw een offline lan invoeren. Dat was de reden waarom ik gestopt ben met spelen. ik deed het zo graag in pvp maar de drm werd ik gek van. zelfs om de singleplayer te spelen had je verbinding nodig.
sneeuw en ijs is juist geen gimmick, je moet er rekening mee houden, des te meer variabelen. Wat betreft de DRM wordt het nu met steam gedaan.
Wat mij betreft verandert er qua gameplay helemaal niks, dit spel is namelijk al pefect in zijn huidige staat. Een opfrisbeurt voor graphics en daarbij de nieuwe content van het oostfront en een paar nieuwe gameplay elementen lijkt me prima.

Leuk dat ze aardig wat aandacht aan marketing lijken te geven.
Ik heb alle CoH, maar speel met liefst CoH met de Blitzkrieg mod! :D .
Desondanks ga ik deze toch halen denk ik, weer standje hogere grapichs en kleine dingetjes die het spel verbeteren, zou ook net zogoed als DLC uitgegeven kunnen worden bijna :p .
Zonder deze mod is dit spel niet eens leuk meer omdat je dan de extra mogelijkheden en zoom-out te veel mist.
Ik verbaas me er zeer over dat deze naam maar 1x gevallen is.
COH = 6/10
COH + Blitzkrieg = 10/10
Ik hoop dat we in de nieuwe versie niet weer met onze neus op het ijs geduwd worden omdat de zoom-out niet geïmplementeerd is.
Hij is niet zo heel bekend denk ik...
Speel deel 1 nog wekelijks met veel plezier online. Zit hier dus echt naar uit te kijken. Zelfs al zou het grotendeels dezelfde gameplay zijn met alleen de sneeuw en Truesight als toevoegingen zou het voor mij al een instant buy zijn.
Geweldig ook, vooral de simulatie van het ijs. Vroeger was het zo dat je per definitie machteloos was met een groepje engineers tegenover een tank of halftrack. Nu zou je nog een kans kunnen maken als je goed gebruik maakt van het terrein. Echt zoals CoH bedoeld is dus

Ook op grafisch vlak lijkt het allemaal weer net iets gepoetster te zijn als deel 1, en deze zag er destijds (en nu nog!) voor een RTS al erg goed uit. Ik hoop dat ze de mate van vernietiging van het terrein en gebouwen nog verder doorgevoerd hebben, dat was toch één van de gavere features van het spel.
Al met al, kan niet wachten tot 2013 om lekker achter mn PC te zitten en weer "Krauts in the open!" mee te schreeuwen, al weet ik niet of de Russen deze termen ook zullen gebruiken...
Ik denk dat destruction wel opgevoerd is hoor ;) En wat betreft het grafische aspect vond ik altijd de physics en destruction het spel veel 'echter' aan laten voelen, dan mooie bloom ofzo.

Maar ik hoop wel dat ze de 'bouncing tanks' hebben verholpen:

http://www.youtube.com/watch?v=fczxtkrYNws
gniffel.
Dit kan niet stuk, mijn favo strategy game of all times. Super hardcore als je het online speelt en speel het net als Riczun regelmatig nog. Ook een gamestudio waar ik volledig achter sta, na dat de eerste COH uit kwam hebben ze patches uitgebracht die de graphics nog beter maakten en die ondersteuning boden voor de nieuwere direct X met onder andere nieuwe techniek voor het rendenden van licht effecten. Ik zie een EA,Dice of Activision niet nog even patch uitbrengen na een jaar die TXAA brengt bijvoorbeeld.

Hoop snel in-game videomateriaal van deze game te kunnen aanschouwen!
Zo fantastisch waren de patches nou ook weer niet. Het spel heeft heel lange grote onbalances gehad. Nu zijn er ook nog wel wat bugs, maar niet heel vervelend. Zoals de 5% bug, pathfinding en wat glitches.

Uiteindelijk, na lange lange tijd, is het spel fantastisch. Gebalanceerd, prachtige graphics ( zeker voor zijn leeftijd, check de explosies), en mooie mods.

En niemand kan zo mooi de frustratie uiten dan de leider van het derde reich himzelf. Filmpje.
Godzijdank geen console versies _/-\o_

Heerlijk om een game te zien die volledig wordt\is ontwikkeld voor de pc.


Relic Entertainment Hulde !!!

[Reactie gewijzigd door MaXeRs op 31 juli 2012 13:02]

COH serie nog nooit op een console geweest, waarom zouden ze nu dan opeens overstappen?

Tevens zijn dit soort spellen erg lastig te spelen op consoles
deze kan direct op de "binnenkort downloaden" lijst :+

of er moet een demo van komen want ik ben zeker benieuwd hoe deze game voelt en speelt voordat ik hem koop (games mag je niet ruilen :/)

vooral dat true sight klinkt goed en zou me heel blij maken indien het goed gemaakt is,
zou dit dan ook betekenen dat je niet meer de naam v.d. enemy ziet staan.
met alle shooters zie je de crosshair rood worden of de naam van de tegenstander (vaak de tekst groter als de tegenstander :/) waardoor je dus de enemy niet eens hoeft te zien, je wapperd gewoon met je loop todat je crosshair rood word. rook of geen rook maakt dan weinig uit.
Als deze minstens net zo goed is als CoH kan je deze blind kopen ;)

[Reactie gewijzigd door poepkop op 31 juli 2012 15:45]

waardoor je dus de enemy niet eens hoeft te zien, je wapperd gewoon met je loop todat je crosshair rood word. rook of geen rook maakt dan weinig uit.
Vind ik niet bij elke game erg... ik heb in FPS games vaak moeite om vijand van vriend te onderscheiden, vooral als je op reactie moet schieten (ik heb hier veel last van met bijvoorbeeld COD, maar met Counter strike totaal niet)

Dan ben ik blij dat de cross hair rood word, anders krijg je weer scheld kanonnades over je heen omdat je per ongeluk je team genoot neer knalt, zelfs als FF uit staat :+
Vind het wel dom dat machine geweren niet in de rook schieten. Dus als uw squad onder vuur ligt moet je gewoon met de mortar een rookbom schieten en plots stopt het gevecht.

Ik ben akkoord dat accuratie met 75% achteruit mag gaan maar zelf die 25% kan soms het verschil maken.
Ben het met je eens, maar ga er ook vanuit dat als ze al aan het schieten zijn dat ze dan nog wel even blijven door schieten (in ieder geval dat lijkt mij logisch). Maar als een unit vanuit de rook aan komt zetten, zou het wel raar zijn als er dan wel het vuur op hun geopend wordt, maar er zou wel een grijs gebied(en) tussen mogen zitten waarbij de vijandelijke eenheden niet helemaal worden herkend, dus welk type voertuig of manschappen en waarbij de accuracy lager is.
Ze zouden het ook zo kunnen op vatten dat als men helemaal door rook omhuld is (of iets anders) de accuracy heel laag is (hoeft niet perse 0% te zijn) maar dat er een grens is waaronder ze niet meer schieten, omdat ze dan te veel munitie zouden verspillen.

In ieder geval kijk ik ook uit daar dit spel. Heb CoH ook veel gespeeld, heb ook beide uitbreidingen. Maar hoop wel dat de verdediging wat minder makkelijk opgeblazen kan worden, want in CoH was de beste verdediging eigenlijk aanvallen, omdat elke verdediging in de vorm van bunkers, zandzakken, barricades en mijnen eenvoudig met een paar mortieren te verslaan.
Inderdaad, helemaal mee eens.

Ik herinner mij met Medal of Honor nog als iemand een rook granaat gooit en ik diegene (of een andere) neer schoot. Dan was de reactie OMFG true smoke wtf! Waarop ik altijd antwoord: Smoke don't stop bullets XD

Dus ja, het zou gewoon mogelijk moeten zijn door rook te schieten al is het enkel voor cover fire of iets dergelijks.
Ah mooi, jammer dat er nog geen ingame beelden zijn.
COH is en blijft een topper.

Kijken of dit een goede opvolger blijkt.
Ik heb menig uurtje in COH gezeten.
De plaatjes zijn ingame....
De plaatjes ja daar heb ik niets aan he :)
Een deel van de plaatjes zijn van filmpjes en een deel is ingezoomed.

Nergens op inet staat de gameplay zelf. Wat ik ook bedoel met beelden.
Je bent je er van bewust dat filmpjes en dergelijke in CoH gewoon realtime door de engine gerendered worden? dus zoals je het ziet zo zal het er ingame ook uit zien! :)
Je bent je er van bewust dat filmpjes en dergelijke in CoH gewoon realtime door de engine gerendered worden? dus zoals je het ziet zo zal het er ingame ook uit zien! :)
Hij bedoel natuurlijk video materiaal en geen stilstaande plaatjes, ben ik het ook mee eens, had wel verwacht dat de trailer wat gameplay beelden zou laten zien maar nee...

Overigens ga ik sowieso de demo downloaden en als het me bevalt het hele spel, heb de complete CoH reeks op Steam, 1 van de beste RTS games to date.
Vet! Deze ga ik sowieso aanschaffen, ik speel dit spel nog en heb ook alle uitbreidingsets liggen. Hopend inderdaad op een goeie single player en dat je ook offline kan lannen. Vet Relic!
Gaaf dat die Katjoesja erin zit, dat geluid alleen al! Daarnaast mooi dat het weer zo'n grote invloed heeft binnen deze game. Wel jammer dat de trailer geen ingame beelden laat zien.
katjoesja... katyusha :+

maar idd die dingen zullen net zo krachtig zijn als de V1 van de nazi's dus zeker wel groot invloed

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee