Door Paul Hulsebosch

Redacteur

Borderlands 2

Voorlopige conclusie

Het maakt Borderlands 2 tot een flink verbeterde versie van de voorganger. Gearbox heeft stevige lessen getrokken uit de eerste Borderlands. Dat spel was leuk om te spelen, maar al snel ook wat voorspelbaar. Dat wordt anders in de opvolger. De indeling van de talent trees is stevig onder handen genomen, met als gevolg dat er meer valt te kiezen. Het gaat niet om wat procentuele verschillen, maar om het kiezen tussen wezenlijk andere skills. Die procenten zijn er nog wel, in de nieuwe Bad Ass Points die als aanvulling dienen op de talent tree. Daarmee kun je nog wat extra procentjes uit je character persen. De Points zijn niet alleen leuk om te verzamelen, ze gelden ook voor je andere personages. Borderlands 2 heeft bovendien een beter verhaal, wat je vooral zult merken aan de diverse personages die langer bij je zullen blijven.

Titel Borderlands 2
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Gearbox Software
Uitgever 2K Games
Releasedatum 21 september 2012Reacties (50)

Wijzig sortering
Deel 1 met héél veel plezier gespeeld, werkelijk tot diep in de nacht aan gezeten, en dat lukt niet veel spellen meer tegenwoordig!
Maar toch miste het spel iets. Na behoorlijk wat uurtjes, vond ik het abrubt niet meer leuk... En dat had alles te maken met toch wel het gebrek aan verhaal; het heerlijk neerknallen van alles en iedereen, wat zéér fijn is uitgewerkt in Borderlands (het was supergaaf om serieus te moeten nadenken met welk type wapen je het beste op pad kon gaan!), gaat uiteindelijk bij elke game, hoe fantastisch ook, vervelen en in herhaling vallen. Helaas miste Borderlands dan net die lekkere verhaallijn die je bij een èchte topper gewoon in het spel houdt.
Dat was dan ook wel het enige gebrek eraan moet ik zeggen, het niet in een verhaal gezogen worden. Wat een geweldige game is het verder. Heel erg goed om te lezen dat men nu ook een wat dieper verhaal in de opvolger stopt, ik ben alleen wat bang voor mijn nachtrust de komende maanden als dit ook daadwerkelijk zo is :|

De cartoony stijl bevalt me normaal gesproken maar niets in games, maar hier vind ik het heerlijk bijdragen aan de surrealistische sfeer; het is eigenlijk gewoon alsof ik zèlf een stripboek speel. Heel leuk dus (vind ik) dat men ook daar nóg meer aandacht aan heeft besteed.
Hoe dan ook, ik kan niet wachten en ik weet nu al bijna zeker dat dit een echte topper gaat worden!
Het abrupt niet meer leuk zijn kan liggen aan de levelcap, of aan de verhaallijn. De levelcap neemt bijna alle rewards weg die je kunt verdienen door juist de dingen te doen die daardoor leuk zijn - quests en kills. Geld daargelaten, daar heb je op een gegeven moment ook niets meer aan. De verhaallijn is op een gegeven moment gewoon over, voorbij, sluss. Er is dan NIETS meer te doen, behalve random wat baddies neerhalen (waar je door de levelcap geen zak voor terugkrijgt).

Maar vóór dat het zover is, is het een briljante game. Iedere keer dat ik em uitgespeeld heb, ontdekte ik weer nieuwe dingen hier of daar. Dat dan weer wel.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 13 juli 2012 17:57]

Er is dan NIETS meer te doen,

Dat is niet helemaal waar.
Er zijn er genoeg die door gingen om de beste weapons te verzamelen.
Vooral als je Gen. Knoxx Armoury DLC hebt.

Daar kon je de zogenaamde Pearlescent Weapons vinden.
En het kon dagen duren voordat je er eentje vondt

Dat was opzich ook wel een aparte uitdaging
Klopt op zich wel, alleen krijg je er dus niets voor terug. Dan heb je een pearlescent (parelgeur?) wapen, en dan? Dan is het nog minder uitdagend om baddies neer te knallen waar je nog steeds niks voor terugkrijgt.

Als je die pearlescent wapen nou wat eerder in de game kon vinden... Maarja, dan is hun level weer te laag.

Enige dat ik me kan voorstellen is dat je ze in de eerste playthrough vindt, maar ook dan hebben ze een level dat op een gegeven moment in je 2de playthrough een beetje aan de lage kant wordt.
Pearlescent is parelmoer, dichtste dat wikipedia in de buurt zit: http://en.wikipedia.org/wiki/Pearlescent_coatings. Niet zozeer een kleur als een optisch effect waarbij licht prismatisch gebroken teruggekaatst wordt.

Mooiste in Borderlands was als je dan eindelijk een pearlescent vond, dat die dan totaal niet overeenkomstig was met je playstijl. Een revolver terwijl je toch echt een level 50 in de kunst der SMG's bent
Deel 1 heb ik meedere malen uitgespeelt. Waar spellen zoals Modern Warfare mij niet meer kunnen boeien kon dit spel mij dat wel. Ik kijk erg uit naar deel 2.
Ik ook, nooit alleen altijd coop dat maakt spellen sowieso altijd wel anders, zeker als je hem 1 keer met vriend a speelt en de 2de keer met vrined b :)

Ik kijk hier zo naar uit dat is niet normaal, als het echt zo groot is als ze zeggen hoop ik dat vrineden het uithouden die hadden bij 1 op een gegeven moment weinig zin meer...
Ach, ik heb het wel gewoon in singleplayer gespeeld, in multiplayer erger ik me te snel aan dat mensen quests gaan completen en snel door rennen. Misschien ben ik raar, maar ik wil die verhaaltjes werkelijk lezen (althans, de eerste keer dat ik het tegenkom in ieder geval).
Heb 1 playthrough met Mordecai gedaan en 2 playthroughs met Lilith, waarmee ik volgens steam op 138,5 uur playtime zit.
Kijk inderdaad ook wel heel erg uit naar deel 2, al vind ik het een beetje jammer dat de Siren de phasewalk ability kwijt is. Dat in de lucht laten hangen klinkt eigenlijk als iets wat totaal niet past in de speelstijl van de Siren (run in and shoot everything before they even know you're there), maar we zullen zien. Misschien wordt Zero wel mijn nieuwe favoriet.
Mis ik nou echt de nieuwe (enorm coole) trailer die gister is gereleased?

http://www.youtube.com/watch?v=kdeN-WFeWHQ

Enjoy !
Die is echt VET!!! Vooral de song die ze eronder hebben gezet, hilarisch.

Daar gaan weer 200 uren aan gameplezier inzitten denk ik (het aantal wat er in nummer 1 is gaan zitten, maar kan natuurlijk altijd nog meer worden). Wordt een leuke september dit jaar :)
Lillith met vleugels? Vet :)
Lijkt op haar laatste skill van de elemental skill tree...
Damn ik kan niet wachten:) Maanden geleden al pre-ordered en we gaan net als bij deel 1 weer voor de volle hoeveelheid achievements (deel 1: 1750/1750)
Speel de game nu nog een keer, alleen al om het wachten te verzachten. Ben dol op Borderlands. Goed om te lezen dat je nu je loot ook op kan slaan, en dat skills iets meer is dan alleen puntjes sprokkelen.

En meer liefde voor de PC is helemaal hemels. niet lollig als je elke keer weer die .INI files moet gaan zitten tweaken voor je vsync of je FOV...
Amai wat zie ik uit naar dees spel!
Borderlands was 3 jaar geleden een van de weinige grotere titels dat ook nog eens een nieuwe IP was ipv weer een andere call of duty. Ik heb me serieus met borderlands en alle dlc's vermaakt en dit wordt een day-one voor mij.

PS: Spijtig dat Tweakers de laatste trailer er niet heeft bijgezet
hier heb je hem http://www.youtube.com/watch?v=nicvyhrmTDs
Dubstep. Dubstep Everywhere.

Dubstep kan nice zijn, maar het wordt echt veel te veel gebruikt tegenwoordig. Lijkt wel een of andere smerige infectie.

Hoe dan ook, Borderlands (1) was een geweldige game. 2 zal ik dan ook zeker opvissen.
Ik vond het goed bij de trailer passen. Daarnaast hebben ze geloof ik al eens gezegd dat er geen dubstep in het spel zat (maar dat weet ik niet zeker).
Ik vond de intro van de eerste Borderlands een miljoen keer beter.
http://www.youtube.com/watch?v=5t99bpilCKw

(No rest for the wicked - Cage the elephant)

Paste heerlijke bij het chill, ass-kicking woestijn sfeertje, vond ik. Ben heel dat opgeklopt dubstep gedoe ook wel grondig beu. Luistert net of ik naast een bronstige helicopter sta.

Borderlands I vond ik ook zalig wegspelen, alleen vond ik de ambient achterground muziek op den duur wel wat zeurderig vinden. De wapens waren echt wel leuk.
Paste heerlijke bij het chill, ass-kicking woestijn sfeertje, vond ik. Ben heel dat opgeklopt dubstep gedoe ook wel grondig beu. Luistert net of ik naast een bronstige helicopter sta.
Ik wil je daar graag even aanvullen. Noem me een zeikerd, maar wat is er überhaubt gebeurd met die woestijnsfeer? Ik kon me herinneren dat Borderlands losjes was gebaseerd op films als Mad Max (komt deze meneer jullie niet een beetje bekend voor?) maar daar is helemaal niets meer van terug te vinden. Integendeel, dit lijkt meer een sci-fi game te worden. Het contrast van wapens die met duct-tape bij elkaar gehouden worden uit Borderlands 1 en o.a. laserzwaarden uit Borderlands 2 is mij even te groot en heb dan ook niet de intentie deel 2 te kopen. Het lijken twee compleet verschillende games.

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 13 juli 2012 23:15]

Het contrast van wapens die met duct-tape bij elkaar gehouden worden uit Borderlands 1
Ehm ik heb Borderlands veel gespeeld, maar de wapens uit borderlands 1 waren alles behalve wapens die met duct-tape aan elkaar vast zaten
Het lijken twee compleet verschillende games.
Ik zie dat persoonlijk zelf totaal niet, lijkt me gewoon een leuke opvolger
Kan het beetje vergelijken met Saints Row, die werd ook steeds gekker
[...]

Ehm ik heb Borderlands veel gespeeld, maar de wapens uit borderlands 1 waren alles behalve wapens die met duct-tape aan elkaar vast zaten
Dan vervang ik dat argument voor wapens die van friggin' plywood* gemaakt zijn, veranderd er niet veel he?

* de exacte manier waarop Markus het adverteert
[...]

Ik zie dat persoonlijk zelf totaal niet, lijkt me gewoon een leuke opvolger
Kan het beetje vergelijken met Saints Row, die werd ook steeds gekker
Saints Row is ook niet verplaatst van de binnenstad naar een buitenaardse gemeenschap.
[...]

Dan vervang ik dat argument voor wapens die van friggin' plywood* gemaakt zijn, veranderd er niet veel he?

* de exacte manier waarop Markus het adverteert
Wat (ik denk dat) hij bedoelde te zeggen, was dat juist de wapens van Borderlands 2 er uitzien alsof ze bijeengeraapt zijn op een vuilnisbelt. De wapens van Jakobs worden dan wel gemaakt met hout, ze worden niet met willekeurig afvalhout in elkaar gezet.

Overigens leggen ze in de filmpjes duidelijk uit dat het woestijnsfeertje wat minder is omdat ze juist wat meer diversiteit in de omgevingen wilden (net als in de overige aspecten van de game).

[Reactie gewijzigd door Patriot op 16 juli 2012 16:04]

[...]


Wat (ik denk dat) hij bedoelde te zeggen, was dat juist de wapens van Borderlands 2 er uitzien alsof ze bijeengeraapt zijn op een vuilnisbelt. De wapens van Jakobs worden dan wel gemaakt met hout, ze worden niet met willekeurig afvalhout in elkaar gezet.

Overigens leggen ze in de filmpjes duidelijk uit dat het woestijnsfeertje wat minder is omdat ze juist wat meer diversiteit in de omgevingen wilden (net als in de overige aspecten van de game).
Diversiteit creëer je echter niet door de focus op een andere stijl te leggen.
Ik vind het verder geen ramp. Het zal het spel zelf niet verpesten. Toch vind ik het jammer.

Het is overigens niet specifiek Dubstep. De Noisia's Machine Gun remix in Farcry 3 trailer vond ik ook verschrikkelijk erbij.

Het past gewoon niet bij de sfeer van het spel.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 13 juli 2012 15:08]

Dan zal deze trailer je vast beter bevallen. :P
Jep :) Die vind ik geniaal :P
LOL! die kende ik nog niet. Briljant :)

wordt lilith een enemy? :o
LOL! die kende ik nog niet. Briljant :)

wordt lilith een enemy? :o
Nee, gewoon een NPC.
Haha ge-ni-aal filmpje!

Ik vind wel de conclusie nogal slapjes lezen, alsof het allemaal vertaald is geworden met Google Translate of zo. Had wat sterker afgemaakt kunnen worden.

Al met al nu al een topgame die ik zeker met mijn stiefzoon zal spelen!
Het nummer is trouwens DOOMSDAY door NERO album Welcome reality !
ik vind die tekenstijl echt bagger, spel lijkt me opzich best cool ik hou wel van dat soort spellen .maar ik vind het er qua graphics echt niet uitzien. dat weerhoud me er dan van om het te kopen , misschien eerst ff stiekem neerladen om een kijkje te nemen en als ik het dan toch leuk vind maar kopen .
Die tekenstijl is juist typerend voor Borderlands. Ik dacht ook dat het me zou gaan irriteren maar het is juist weer eens wat anders en past er heel goed bij. Ik ga Borderlands 2 dus ook zeker kopen.
deze graphics stijl maakt het spel juist episch!

En gameplay > graphics!

En de gameplay is werkelijk waar geweldig in BL. Dus waarom zou het je weerhouden?
Deel 1 heb ik nooit uitgespeeld omdat het verhaal me niet kon boeien en er teveel andere top titels lagen te wachten die ik nog moest uitspelen. Goed om te lezen dat er dit keer meer werk is besteed aan het verhaal.

Grafsisch ziet het er ook allemaal veel beter en vooral gevarieerder uit, dit moet haast wel weer een toppertje worden! :)
offtopic:
Goed om te lezen? Alles in 3 minuten na het posten? Dat vind ik knap.


ontopic:
Zelf heb ik Borderlands flink wat gespeeld, de teller staat op 66 uur en ik moet zeggen dat het een zeer verslavend spel is, speelt heerlijk weg. Daarbij is het spelen met andere wel een must, dit spel alleen doen is nog steeds leuk, maar zeker wel minder leuk.

Borderlands 2 lijkt me dan ook weer heerlijk, gezien de aanpassing belooft dit zeker ook wel wat goeds, ik vond de skill trees namelijk ook wat te klein, tevens miste ik ook daardoor echt de verschillen tussen karakters, hun specials waren wel anders maar daarbuiten voelde de karakters wel veelal hetzelfde.

Ik ben benieuwd dus!


Tevens voor de mensen die de eerste nog niet gespeeld hebben, hij is nu 50% off op Steam en ik verwacht dat die 1 van deze dagen ook nog is op 75% off gaat (Steam Summer Sales).
De normale kost dus nu 10 euro en de GotY 15 euro, ik verwacht dus dat dit 5,- en 7,50 wordt 1 dezer dagen.
Voor de mensen die hem willen kopen op steam zou ik de GOTY aanraden. Alle DLC's in één klap erbij voor nog meer plezier!

Ikzelf heb de game ook (GOTY), en speelde het erg veel met een vriend van mij (op het moment te druk met andere RL dingen). Maar mis het wel erg :)

Dit spel is verslavend goed! Ik hoop dat deeltje 2 op zijn minst net zo goed gaat worden!
Hier hetzelfde, 1 was een heel verslavend spel zeker met de DLC's. Hopelijk veel meer van dit in de 2
Borderlands kon mij persoonlijk echt totaal niet boeien. Ik heb het een paar dagen een kans gegeven, maar er zit totaal geen verhaal in, geen gedenkwaardige karakters en zo'n beetje de enige gimmick die het heeft zijn de 1000-en "verschillende" wapens. Die stiekem eigenlijk allemaal 't zelfde zijn ,maar dan met iets anders getweakte specs / elemental effects. De talent tree is ook veel te plat en lijkt ook niet veel boeiende gameplay te kunnen leveren, maar daar heb ik het spel eerlijk gezegd niet lang genoeg voor gespeeld. Het respawn mechanisme vind ik ook totaal niet fijn werken. Ik vond het een hele saaie spelwereld, waar je niets anders kan doen dan dezelfde enemies van steeds iets hoger level over de kling jagen met dezelfde wapens van steeds iets hoger level. Leuk voor een dag, of misschien iets langer in co-op, maar dan heb ik het wel gezien.
Die kleine tweaks passen wel de model van het geweer aan. Een shotgun bijv. met 200% melee dmg heeft ook daadwerkelijk een flinke pin er aan vast. Al moet ik toegeven dat GB een beetje heeft zitten overdrijven.
Dit is wel zo een game met wat kantjes en ik kan begrijpen dat er bepaalde mensen op afknappen. Zelf was ik de eerste dagen ook niet zo weg van het spel maar naarmate het spel vorderde en ik steeds meer loot en gear had was ik er compleet weg van.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee