Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

Asus Transformer Infinity: Android op 1920x1200

Conclusie: meer pixels

De Asus Transformer Pad Infinity TF700 is een indrukwekkende tablet: het scherm is een beauty en werkt lekker: pixels zijn niet langer te zien. Wel gaat de hogere resolutie enigszins ten koste van de prestaties, maar bij de doorsnee gebruikstaken vallen de nadelige gevolgen mee. De accuduur heeft daarentegen duidelijk te lijden onder het full-hd scherm.

Een belangrijker hinderpaal is de prijs: hij is duurder dan een nieuwe iPad en hij biedt niet zo gek veel extra's: wij begrepen dat hij vanaf 600 euro gaat kosten en we hebben in de Pricewatch al een 64GB-versie met dock gespot voor 720 euro - al is die prijs weer weggehaald. Hij is ook fors duurder dan Asus' eigen TF300 en Prime en behalve de hogere resolutie is er weinig reden om de Infinity voor de hogere prijs aan te schaffen. De hogere resolutie valt bovendien pas echt op als je als gebruiker teruggaat naar een lagere resolutie.

Dat maakt dat deze tablet gedwongen is tot een positie in de marge: hij is eigenlijk voor niet zo gek veel mensen interessant. Alleen diegene die zich stoort aan de pixels op het scherm van een andere Android-tablet, is beter af - mits de meerprijs geen probleem is. Een ander mogelijk probleem is Android op tablets: dat komt simpelweg te weinig van de grond om ontwikkelaars in grote mate te bewegen tablet-apps te ontwikkelen. Het gevolg is een pover aanbod van compatibele apps en games in vergelijking met de grote concurrent uit Cupertino.

Asus heeft inmiddels een mooi rijtje Tegra 3-tablets: de TF300 is de budget-optie met minder scherm en plastic behuizing, de Prime biedt een beter scherm en metalen behuizing en de Infinity biedt daarbovenop een scherm met 1920x1200 resolutie.

De Infinity toont vooral aan dat Android-tablets ook op hogere resoluties kunnen functioneren zonder op snelheid of accuduur veel in te leveren. Wie echter prima kan leven met een lagere resolutie, heeft geen reden om die 100 euro extra uit te geven.

Pluspunten
+ Mooi, scherp scherm
+ Snel in gebruik

Minpunten
- Duur
- Gebrek aan tabletapps voor Android

Mobiliteit en accuduur 6
Warmte en geluid 6
Ergonomie 8
Bouwkwaliteit 10
Beeldkwaliteit 10
Prestaties 8
Featureset 8
Prijs 4

Eindoordeel

Tweakers zegt: 8

Reacties (172)

Wijzig sortering
Mooie review!
Het valt wel goed op dat wij Tweakers en misschien ook wel de gewone consument meer pixels wilt. Het staat altijd leuk op een specsheet natuurlijk. Maar dat de technologie van de schermen niet gepaard gaat met de hardware. Laat me dit punt even verduidelijken.

De Tegra 3 en ook de Apple A5x kunnen het hardware matig aan. Daar tegenover staat dat bijvoorbeeld de accuduur wordt verminderd. Bij Apple hebben ze dan een forsere accuduur ingebouwd, maar ook daar is de beloofde 10 uur niet altijd haalbaar. Zeker niet op maximum. Daarnaast word de nieuwe iPad vrij warm. Ik zou durven stellen dat een beter scherm ten koste is gegaan van de rest. Zeker het bekijken van foto's is merkbaar trager geworden, dat zie je ook terug bij de review van de nieuwe iPad hier op Tweakers.net.
Bij de Infinity zie je een soortgelijke trend. De accuduur is minder, hij verliest iets aan power al is dit op het oog zo niet geheel duidelijk. Wel jammer is dat Tweakers niets zegt over de warmte ontwikkeling. De Tegra3 in mijn One X wordt onder belasting erg warm. Nu is hij hoger geclockt dus ik ben eigenlijken wel erg benieuwd naar de warmteontwikkeling.

Al met al kom ik dan tot de conclusie dat de hardware het weliswaar - net - aankan, maar in feite krachtigere software ten eerste de accu zou sparen en ten tweede een snelheidsboost zou geven. Wat daarnaast jammer is dat Android niet geheel meeschaalt, behalve de tekst. Hopelijk wordt dit in Jellybean verholpen.

Conclusie: ik zou deze generatie overslaan en wachten op de opvolger die gepaard zal gaan met krachtigere hardware en hetzelfde goede scherm. Mogelijk ook voor een betere prijs.

Edit: taalfoutjes

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 25 juni 2012 14:00]

Al met al kom ik dan tot de conclusie dat de hardware het weliswaar - net - aankan, maar in feite krachtigere software ten eerste de accu zou sparen en ten tweede een snelheidsboost zou geven. Wat daarnaast jammer is dat Android niet geheel meeschqalt, behalve de tekst. Hopelijk wordt dit in Jellybean verholpen.
Schaalt wel degelijk alleen bij Asus blijkbaar niet (goed), dat is al sinds Android 1.5 zo!

Die icoontjes worden heus wel gefixed maar niet door Google maar door Asus want daar ligt de fout!
Oke, heb het opgezocht en het klopt. Dat is dan weer een beetje tegenvallend van Asus. Dat neemt niet weg dat de volgende generatie waarschijnlijk beter met de hoge resolutieschermen zal mee kunnen.

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 25 juni 2012 13:59]

Ik mis in dit artikel dat HET grote verschil naast het scherm het geheugen is, met de Tegra 3 T33 (ipv T30) heeft nVidia 1600MHz DDR3 toegevoegd, waardoor de bandbreedte van 2.x GB/s naar 6.4 GB/s is gegaan.. iets wat nodig is ivm single channel, maar toch bijzonder dat zonder nieuwe SOC zo'n prestatie kan worden neergezet!
Ik vraag me toch af wat nou het praktisch nut is van een hogere resolutie op een tablet met android.

Op een pc kan ik genoeg dingen opnoemen waarbij een hogere resolutie prettig is, maar voor een tablet maar 1, en dat is dat je niet meer van links naar rechts hoeft te scrollen op websites.

Zoals in de test blijkt zie je het verschil met films nauwelijks. En zo zie ik persoonlijk ook geen verschil tussen een HD film op mijn beamer of op mijn blackberry Playbook, afgezien van het grotere beeld. Scherp is het allebei.

En dat je meer icoontjes op je scherm kwijt kan noem ik niet zo zeer een pluspunt.
Tekst is scherper, wat fijn kan zijn bij internetten, ebooks lezen en vooral PDF's bekijken (omdat je een PDF niet zo goed kan reflowen zoals je dat op een ander ebook kan doen).
Verder kan ik me nog voorstellen dat het fijn is als je je android tablet als RDP/VNC client gebruikt, iets dat me vooral handig lijkt met het dock.

Edit @BLACKfm: Verdediging? Jij vroeg je af wat het praktisch nut is, ik geef aan waar het nuttig voor kan zijn. Realiseerde me niet dat je me/iets aan aan het vallen was.
Wat betreft dat inzoomen, dat bedoel ik dus, dat werkt niet lekker met een PDF (of je moet steeds gaan scrollen).

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 26 juni 2012 17:41]

Ik koop geen tablet van 700 euro om boekjes en pdf-jes op te lezen. Als ik bij mijn tablet 2x op het scherm tik krijg ik de tekst die ik wil lezen maximaal vergroot op me scherm, en als het op een mobieltje van 4" al prima leest kan dat ook op een tablet van 7 - 10 inch. Daar hoeft de resolutie niet voor omhoog.

Een laptop van 500 euro met een full-hd scherm is ook goed, of wellicht beter en veelzijdiger, bij VNC bezigheden.

Al met al geen sterke verdediging :).
Vreemd dat het gebrek aan tabletapps voor Android bij deze tablet als minpunt wordt genoemd. Dan zou je dat bij elke tablet review (buiten de iPad) wel als minpunt kunnen noemen. Eigenlijk is het enige echte nadeel de hoge prijs, maar welke fabrikant levert er nu een Full HD tablet met toetsenbord? Voorlopig is Asus de enige, dus logisch dat daar een prijskaartje aan hangt.
Maar het is wel een minpunt dat genoemd moet worden. Ik heb zelf de Prime (en ben daar na deze review nog steeds erg blij mee, zie weinig redenen om up te graden) en er zijn gewoon maar een handje vol apps.

Nu maakt dat beperkte aanbod voor mij weinig uit, ik gebruik ook maar een handjevol apps en vraag mij altijd af wat mensen in godsnaam doen met 6 pagina's vol met apps. Ik zit veel op internet, kijk veel films/series en typ af en toe een stukje. Als ik in een gekke bui ben wil ik nog wel eens Cut the Rope of Where's my Water spelen. Voor mij is het gebrek aan apps dus geen gemis. Daarnaast vind ik dat de meeste Android apps bijzonder acceptabel schalen ivm iOS apps.

Evenzo is het feit dat het een Android is een enorm pluspunt in mijn ecosysteem: Ik hoef immers geen films te converteren, en kan alles streamen met dlna. Daarnaast geeft het dock mij extra accuduur en meer productiviteit.

Voor de gemiddelde gebruiker echter die dat soort dingen niet doet en voor alles een app heeft zal het even wennen zijn als de buurman zijn iPad heeft laten zien.
Het is weer een review van meneer Wokke.
In mijn mening moeten hier de minpunten genoemd worden van deze specifieke tablet. Je gaat in een laptopreview toch ook niet de nadelen van Windows benoemen als nadeel van de laptop? Maar goed, de Apple voorkeur druipt weer van de review af.

Ontopic: Afgezien van de prijs is dit een hele mooie tablet. Maar is die prijs slecht? Als je een beter scherm wilt, moet je daar ook voor betalen. Ik ben iig benieuwd hoe het is als ik hem zelf in de handen heb.

Edit: @Metten
Ik snap je punt, maar het is de eerste keer in lange tijd dat dit minpunt genoemd wordt bij een Android tablet. Als het met die insteek erbij gezet wordt, moet dit ook consequent gedaan worden bij elke Android tablet review. Alsmede elke andere review waarbij een OS gemoeid is, hier zullen dan ook de nadelen van Windows t.o.v. MAC OS en Linux genoemd moeten worden en vice versa. Het is in de basis een hardware review en geen software review. Het enige waarop geoordeeld mag worden (in deze situatie en IMHO) is de skin cq software van de fabrikant, omdat deze uniek is voor dat product of die range.

[Reactie gewijzigd door lars_jj op 25 juni 2012 13:13]

het ligt een beetje aan de insteek van zo'n review: Als je kijkt naar "hoe de tablet zich verhoudt tot alle andere tablets op de markt" is 'het gebrek aan apps' een nadeel voor deze specifieke tablet. Als je kijkt naar "hoe de tablet zich verhoudt tot alle andere Android tablets op de markt" is het een gedeeld nadeel voor het onderzoek.

Ik snap de eerste insteek eigenlijk wel: Iemand die op zoek is naar een tablet in het algemeen zal dit als significant minpunt kunnen zien, om niet voor deze maar wel voor een iPad te kiezen. Iemand die specifiek op zoek is naar een Android tablet zal ongetwijfeld bekend zijn met de beschikbaarheid van apps voor het platform en zal het voor lief nemen.
De reden dat het als bevooroordeeld over komt is dat de voordelen van Android hier net benoemd worden. Er wordt wel meerdere malen gezegd hoe weinig apps android wel niet heeft, maar waar staat de lijst van pluspunten? Op vele vlakken heeft Android namelijk wel een streepje voor op iOS. Als je dus al de pro's en cons van iOS vs Android aan de haren er bij wil slepen, doe het dan helemaal en ga niet alleen maar terloops je voorkeur voor iOS laten zien.
This, with bells on.

Dit is zoals zeggen dat Macs niet deugen omdat er niet op kan gegamed worden. Tja, dat zal de gebruikers van een Mac worst wezen, zij hebben die namelijk gekocht voor wat het apparaat wl kan.

Zo ook bij deze tablet; het kan best dat er niet genoeg apps zijn voor die Android tablets. Boeien, de doelgroep zal dan diegene zijn die gewoon wat emails wil lezen, browsen, fimpje kijken.. Want dat kunnen de Android tablets wel goed hoor :)

Kort en bondig; focus je op het apparaat zelf, wat het specifiek kan, en specifiek minder kan, en laat Android vs iOS over aan een andere review.
Maar goed, de Apple voorkeur druipt weer van de review af.
The bitter sweet Irony.

Ik klaag juist vaak dat de redactie naar mijn mening te anti-apple is.

Deze review is echt niet Apple-minded. Wat wel een feit is, en daar houdt de auteur prima rekening mee, is dat de iPad het apperaat is wat je moet verslaan. Het ding is marktleider, en niet zuinig ook. Het is heel erg veelzeggend dat de enige serieuze concurent voor de iPad 3 de iPad 2 is.
Wat wel een feit is, en daar houdt de auteur prima rekening mee, is dat de iPad het apperaat is wat je moet verslaan
Daar ben ik het dus niet met je eens. Die instelling zorgt voor vooroordelen bij het schrijven van een review. Op deze manier is hij niet objectief. Nu ben ik het op zich met je eens dat t.net over het algemeen geen Apple aanhangers zijn, maar Apple is ook niet echt een merk voor tweakers.
Echter stoor ik me er bij Arnoud eraan dat het wel altijd heel erg duidelijk is dat hij een voorkeur heeft voor Apple producten. Het ergste voorbeeld hiervan was nog de review van ICS op de Galaxy Nexus. Deze was op vrijwel alle vlakken ondergeschikt aan iOS en Android werd zelfs ingewikkeld genoemd. Hij beweerde zelfs dat Android de notificatiecenter van Apple had afgekeken (wat achteraf nog is verwijderd). Als je een review doet, moet je op de hoogte zijn van je vakgebied (of je moet reviews gaan schrijven voor Libelle of Margriet).
Een review dient ten alle tijden objectief te zijn. Als de negatieve punten genoemd worden van enkel de software (terwijl het een hardware review is), dan moeten ook de voordelen genoemd worden. En nogmaals, bij een notebookreview ga je ook niet alle nadelen van Windows benoemen, dat doe je in een review van Windows. Zo ook bij Android.
Mischien had hier net als bij de iPad 3 de volgende minpunt moeten staan:

- Afgezien van het scherm niet vernieuwend

En daarnaast wel jammer dat de standaard interface dus niet overal voor is aangepast zoals het youtube icoontje..

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 25 juni 2012 08:10]

Wat is dat nou weer voor een non-opmerking. Dat je niet ziet dat er verbeteringen zijn gemaakt m.u.v. het scherm, betekent niet dat er "under the hood" niks mee is gedaan. Zo'n groter scherm vereist nogal wat namelijk, en dat zijn noodzakelijke vernieuwingen die je vooral terug ziet in een grotere/sterkere batterij, snellere GPU en CPU, en componenten die minder stroom vragen (zoals de bluetooth en wifi module).

Afgezien van het scherm is er dus zeker wel een hoop aangepast. (ik weet niet zeker of dat bij deze Trasformer Pad Infinity —wat een naam zeg— ook zo is, maar je opmerking is totaal nutteloos.
Hij heeft een punt zelf jij zet zijn punt extra in de verf.
Dat je niet ziet dat er verbeteringen zijn gemaakt m.u.v. het scherm, betekent niet dat er "under the hood" niks mee is gedaan.
Kun je eigenlijk net van de iPad 3 zeggen want
Zo'n groter scherm vereist nogal wat namelijk, en dat zijn noodzakelijke vernieuwingen die je vooral terug ziet in een grotere/sterkere batterij, snellere GPU en CPU, en componenten die minder stroom vragen
Dus waarom dit een gegeven is hier en blijkbaar niet bij die iPad 3 (waar de resolutie nog een stuk hoger ligt) daar kun je zelf geen enkel logische en onderbouwd argument voor naar boven halen buiten de dooddoener dat diegene die dat opmerkt wel een "Apple fanboy" moet zijn, wat er nagenoeg altijd op zal volgen.

Daarentegen Tweakers.net is altijd al wat kritischer geweest t.o.v. producten van bepaalde merken, dat is zeker niet iets wat ik enkel merk t.o.v. Apple. Het is idd spijtig dat men nooit echt dezelfde lijn aanhoud want dat zou hun reviews ietsje geloofwaardiger maken. Wat minpunten zijn bij product A is bij soortgelijk product B dan weer pluspunten/en of worden van de mat geveegd. En ik zeg het nogmaals, dit is niet enkel zo bij Apple producten.

En vooraleer iemand weer zit te tieren. Media zal altijd te maken hebben met een soort van bias. Ik zie dikwijls mensen van T.NET reageren dat bij hen dat geen waar is, maar het is gewoon een menselijk gegeven.

Van Fox weten weet je dat je niet echt op objectief nieuws moet rapen van democraten, in Vlaanderen weet je als je HLN leest dat je eerder een rechtse kijk op de wereld krijgt, als je T.Net leest weet je dat je niet voor pakweg PS3 reviews moet komen van games of het Apple nieuws soms met een korrel zout moet nemen, etc. Ieder beestje heeft zijn "karakter".

Trouwens "professionele" reviews zijn op hun retour of worden ook nog maar weinig aanzien als de betrouwbaarste bron als het gaat om informatie in te winnen bij het aankopen van producten.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 25 juni 2012 10:36]

In dit geval is er in ieder geval niet zoveel aangepast CPU/GPU is hetzelfde alleen iets hoger geklokt. Accu is hetzelfde gebleven. Bij de iPad 3 is er meer aangepast nieuwe SOC, grotere accu. Die kreeg dat wel als nadeel mee. Dus dan kan je idd heel makkelijk de conclusie maken dat dit nadeel ook bij deze opgenomen had moeten worden.

Op het scherm na en de iets hoger klok snelheid is er weinig veranderd en dus niet vernieuwend.
CPU/GPU is hetzelfde
De CPU is hetzelfde, maar de hele SoC is wel veranderd, want de GPU is wel degelijk veranderd. De iPad 2 had een A5 met 2 GPU core's, de iPad 3 heeft een A5X met 5 4 GPU's cores. Volgens mij gebruiken ze ook een iets pittigere PowerVR GPU package. (een versie hoger dacht ik)

Dus noem het maar hetzelfde als ze wel nieuwe SoC's moeten bakken. Het is niet zo dat ze een A5 uit de iPad 2 lijn hebben gepakt, en die met een overklok in de iPad 3 hebben gemikt.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 26 juni 2012 15:20]

Misschien niet vernieuwend, maar wel verbeterd t.o.v. de vorige versie...

Denk hierbij aan Wifi en GPS ontvangst en het scherm niet te vergeten, zoals uit de videoreview ook blijkt is de hogere resolutie al direct duidelijk bij "simpel" internetbrowsen......


Daarbij vindt n van de minpunten niet echt iets wat Asus met deze tablet valt aan te rekenen, de hoeveelheid Android apps specifiek voor een tablet zal ongetwijfeld groeien wanneer er maar genoeg kwalitatief goede tablets op de markt blijven komen.

De prijs, 100 euro voor een veel beter scherm vindt ik trouwens ook mee vallen, helemaal omdat ik verwacht dat de TF700 in z'n levensduur behoorlijk in prijs zal zakken.

[Reactie gewijzigd door Bullet NL op 25 juni 2012 08:48]

Dat is natuurlijk bij de iPad niet anders die is ook verbeterd t.o.v. de vorige versie. Misschien nog wel meer omdat ze meer werk van gemaakt hebben om de GPU te verbeteren om die extra's pixels aan te sturen. Bij deze Asus is de kloksnelheid iets omhoog gegaan maar meer ook niet. Dus ja bij de Ipad wordt het wel als nadeel bij gezet dus had het ook hierbij gemoeten.

Daarnaast had bij de Prime GPS en Wifi al goed moeten werken dus om daarom nu deze Infinity een verbetering te noemen gaat ook te ver.

Het nadeel van de Apps valt Asus niet aan te rekenen maar je kan er ook niet omheen dat het gewoon een nadeel is van deze Tablet. Maar ja hij is toch 100 euro duurder als de normale Prime wat hem ook nog is duurder maakt als de iPad dus is de hogere prijs gewoon een nadeel.

[Reactie gewijzigd door Pasquald op 25 juni 2012 09:04]

Tja, de iPad 3 heeft ook dezelfde chipset als de PS Vita. Voor mobile is dat een behoorlijke GPU (misschien wel de beste).

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 25 juni 2012 14:19]

Tja, de iPad 3 heeft ook dezelfde chipset als de PS Vita. Voor mobile is dat een behoorlijke GPU (misschien wel de beste).
Ho even. verwar chipset nou niet met 'gebruikt de zelfde grafische cores'.

een SoC wordt opgebouwd uit een stuk of 5 tot 10 componenten, waaronder een grafische package. De Vita en de iPad 3 gebruiken inderdaad allebij dezelfde package van PowerVR, maar daar houdt de vergelijking ook accuut op. Ik weet niet meer precies wat voor SoC er nou in m'n Vita zit, maar dat ding in de iPad is uniek voor alleen de iPad 3 (momenteel).
Met het verschil dat Apple een keer per jaar met een grote update komt van hun producten, dus als er dan niet zo gek veel verandert dan valt dat tegen.
Hij is nogal vertraagd dus uiteindelijk is deze infinity nu ook een half jaar later dan de prime, maar het is toch minder bedoeld als vervanging van die prime en meer als een product er naast in de huidige lineup van Asus.
Misschien dat dat dan inderdaad tegen lijkt te vallen, maar het punt van upgrades is natuurlijk niet dat het minimaal een X aantal keer beter is, maar dat het gewoon beter is dan eerst.

Mensen hebben altijd leuke suggesties waarom iets (en ook vaak hoe) beter moet worden, maar het punt is dat het globaal en altijd en voor iedereen beter moet worden. En dat is een stuk lastiger. Natuurlijk is het leuk als de accu 10x langer mee gaat en dat zal elke fabrikant ook graag doen als de kosten of het gewicht/volume dan niet toeneemt, of als het uberhaupt mogelijk is, m.a.w. technologie is ook een beperkende factor.
Ipad 3 is zwaarder en dikker geworden en wordt voelbaar warm aan de achterkant heb ik gemerkt. De vergelijking loopt deels mank.
Deze is ook dikker geworden al is het niet veel. Daarbij is bij deze helemaal de test niet gedaan met de temperatuur. De Prime werd in sommige tests al warmer als de iPad 3 dus het had ook wel zo fijn geweest als ze de vergelijking hadden gemaakt.

Dus je kan daar helemaal geen conclusies aanhangen. Deze Infinity is hoger geklokt dus de kans dat ie koeler is geworden is ook niet groot. Hij zal eerder ook warmer worden als zijn voorganger.

[Reactie gewijzigd door Pasquald op 25 juni 2012 13:39]

Apples iPad is niet significant beter dan deze Infinity in welk opzicht dan ook
Een bladzijde daarvoor word er gebenchmarked en daar zie ik Apple's iPad op sommige vlakken letterlijk 2x zoveel fps leveren tov de infinity…dit klinkt als een contradictie ?
Dat is Apple zijn favoriete benchmark, GLBench.

Daar kun je echt geen conclusies uit trekken.
GLbench meet de grafische prestatie's van de videochip, daar kun je wel degelijk conclusie's aan verbinden.

Of ken jij andere grafische benchmarks die niet in het voordeel van Apple uitvallen?
De grafische prestaties van videochips meten is al zo oud als de videochip, mogelijk zelfs ouder... ik herinner me dat we voor sommige text-based spelletjes de fill-rate van het 80*25 text-grid gingen meten!

Het punt is en blijft dat een grafisch systeem zoals elk systeem een samenvoeging is van een hele hoop andere dingen.

Iets wat je ziet op de desktop, maar nog sterker op de mobiele markt. Hoewel AMD/nVidia op de desktop een andere chip/driver strategie hebben (en het is dan ook maar te zeggen welke het beste is), op de mobiele markt is het grandioos anders! De PowerVR chips die Apple gebruikt maken bijvoorbeeld gebruik van tile-based deferred rendering terwijl nVidia's grafische chip weer meer op de desktop broertjes lijken. AMD had de Adreno chips, die tegenwoordig op Qualcomm's SOC-jes zitten, en die werken WEER anders. Het punt is: elke chip werkt anders naar een bepaald doel toe.

En net zoals je ziet met de PC, is ook op de telefoon/tablet een benchmark dan ook erg synthetisch. Futuremark is een goed voorbeeld... de manier waarop op den duur nVidia/AMD kaarten en drivers aan het optimaliseren waren voor pure benchmarks was shocking...

GLBench is net zo'n benchmark: erg in voorkeur voor de ene tech, terwijl in een praktische situatie, hoe dicht de benchmark ook bij een praktische use-case ligt, de rollen misschien anders zijn. En wat dat betreft zeg ik... trek niet veel waarde aan GLBench, want in de praktijk zegt het NIETS over de videochip, behalve: hij draait GLBench beter. Dat is echter niet wat je de hele dag doet.

Voor heel veel dingen is deze tablet bijvoorbeeld gewoon beter dan de iPad, file exchange, workflow en surfen gaan, ondanks dat ik ook op een iPad "3" werk tegenwoordig, nog altijd beter op Android, het voelt gewoon veel meer "echt". Hoe je er een file manager op kunt zetten en kan rondschuiven met bestanden en dingen kunt openen in andere apps vind ik bijvoorbeeld ook brilliant. En daar zegt een videochip test NIKS over, dat is gewoon mijn innerlijke geek die iTunes/PC Afhankelijkheid beperkend vind! Andere aspecten vind ik van iOS wel weer heel sterk, zoals de gebaren om tussen apps te wisselen of de pinch-home-button. Het geluid zal deze tablet denk ik weer in winnen van de iPad met z'n tactloze mono speakertje aan de verkeerde kant.
Apples iPad is niet significant beter dan deze Infinity in welk opzicht dan ook
- Applicatie aanbod
- Accuduur

Dat zijn imo toch wel twee belangrijke punten die significant beter zijn in de iPad (2012).

Verder zijn er geen hittetests uitgevoerd op de Prime. Hoe warm wordt deze vergeleken met de iPad?
Ik ben ook wel geinteresseerd in een hittetest, dat is nou een van de dingen die gewoon het gebruik net wel of net niet lekker maken. Het maakt echt geen drol uit of je 3 FPS meer of minder hebt in een game, en het maakt ook echt niet uit als er 5 sec verschil opstarttijd of 1 sec pagina laad tijd in zit. Daar kan je gewoon mee werken. Maar als het ding te heet is voor gebruik.. tsja. Je kan stellen 'hij is minder heet en dus beter', maar heet is altijd heet en dus niet te gebruiken. Dus.. hittetest please? :D
Man man man.. Deze review maakt mijn keuze niet echt makkelijker..

Een iPad 3 of deze.. Het grote voordeel is dat je hierop een toetsenbord hebt, maar ik heb een draadloos bluetooth toetsenbord liggen van mijn iMac (naar het schijnt kan je dat ook koppelen aan iPad?). Het grote pluspunt voor mij aan deze blijft dat ik hier niets van iTunes moet gebruiken en alles er gewoon kan opslepen n de aansluitingen (usb, SD kaart lezer,...). Ik had gehoopt op een betere autonomie en toch wel betere prestaties dit. Voor deze prijs denk ik toch nog even rond te kijken. Nu twijfelen tussen T300 en iPad vermoed ik..

Goede review komt vanalles in voor waar ik ook effectief vragen over dacht te hebben (beter scherm en autonomie? Rekenkracht genoeg voor zoveel meer pixels?...). Bedankt zo maak je het leven weer iets eenvoudiger om te kiezen ;)

[Reactie gewijzigd door Dmitrov op 25 juni 2012 08:45]

De iPad kan ook een toestenbord (Bluetooth toestenbord). Heb je alleen niet de extra accu maar dat maakt hem wel meer portable. Toestenbord is erg dun en licht dat dat scheelt weer ten opzichte van een toestenbord met accu.

Qua SD-Kaart lezer heb je deze ook voor de iPad, ik neem aan dat je dit zou doen voor foto's, dus dit is ook niet echt een issue dan. Je kan je camera ook direct aansluiten via de USB ingang dit je bij de SD-Kaart lezer krijgt.
Zoals ik al zei heb ik zo al een toetsenbord liggen ;)

Die SD-kaart lezer kan je er weer bijkopen voor een goeie meerprijs, ja. Ah en daar zit een USB connector ook bij, nog niet opgevallen. Bedankt voor de info!

Ik denk dat ik dan serieus ga overwegen om een iPad 3 te kopen.. Meer spelletjes (heb een iPhone gehad en nu Galaxy S2, dus kan wel wat vergelijken), goekoper, blijkbaar betere prestaties, nog een betere resolutie (of dit al dan niet nog zichtbaar is). En voor dezelfde prijs kan ik er mss nog AppleTV bijnemen kan ik als ik thuiskom makkelijk verder kijken op mijn tv..
Tenzij er nog mensen zijn die mij kunnen overtuigen?
Serieuze beperking dat importeren. Je kunt dus niet ff snel fotos bekijken vanaf sd kaart. Niet te begrijpen. Voor de rest, ipad top. Overigens ook iets: voltage op usb poort van ipad is bi bepaalde ios versie verplicht verminderd waardoor allerlei extras niet meer werken zonder powered usb switch. Bijv. een midi toetsenbord voor muziek. Natuurlijk is Apples argument: vreet stroom. Ja, maar om iets wat mogelijk was te blokkeren...

Overigens qua muziek pro is ipad ook nog steeds de enige serieuze keuze.

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 25 juni 2012 21:15]

Bij Apple kun je met de foto-kit alleen IMPORTEREN, dus niet bestanden her en der verslepen als zijnde je tablet te gebruiken als storage hub.

Android stelt je dat in staat en heb je meerdere mogelijkheden. Ook is via de USB poorten gewoonweg portable harde schijven aan te sluiten. Kan niet met Apple.

Ik heb zelf de eerste generatie Asus TF101 met toetsenbord, en gebruik hem ook als storage hub om vakantiefoto's, video's en leesmateriaal en wat al dan niet meer te organiseren. Erg gemakkelijk.

Ook heeft Asus met zijn MyNet een DLNA streamer waarmee je bijvoorbeeld je XBMC-PC kan bedienen (Boxee Box weet ik niet maar verwacht ik wel). Samsung heeft daarvoor zijn AllShare apps.

Om na te denken over welk merk tablet je wilt aanschaffen zul je je eerst afvragen hoe je omgaat met je digitale materiaal.
Meer dan importeren heb ik denk ik niet nodig, je kan het dan wel manueel wissen van je toestel zelf. Een harde schijf aansluiten heb ik ook niet direct nodig, heb thuis een iMac staan en een game pc. Als ik op reis even wat andere films wil gebruik ik wel de macbook van de zus.

DLNA streamer bestaat al lang voor iPad, XBMC kan je ook heel goed aansturen met iPad (ging op mijn iPhone dus zal op iPad ook wel lukken). Ik denk dat ik er voor de prijs van de iPad ook een AppleTv kan bijkopen dus daar kan ik dan ook direct mee leren spelen. Kan handig zijn voor als Mountain lion uitkomt ook blijkbaar kan je dan films rechtstereeks streamen vanop eender welk systeem naar apple tv.. Klinkt leuk.

Ik denk dat de keuze ver gemaakt is..
Ik wil niet je keuze weer moeilijker maken hoor ;), maar voor mij is het grootste pluspunt van het dock (buiten de extra accu) dat je het ding makkelijk neer kan zetten, een bluetooth toetsenbord is wel handig, maar probeer je eens voor te stellen hoe je dat makkelijk gaat doen als je op de bank zit.

tablet op schoot leggen is niet echt handig, dan moet je hem weer in een sleeve (met standaard) gaan doen zodat ie en beetje blijft staat, maar is op schoot niet ideaal.

Alleen een tablet zou ik sowieso niet echt handig vinden, maakt niet uit welk merk het is. Al moet ie wel demonteerbaar zijn natuurlijk. En je hebt ook niet echt een sleeve meer nodig (ik niet iig), tenzij je gefrustreerd raakt van krasjes natuurlijk. :)
Bij de iPad is de Smartcover te bestellen voor een kleine meerprijs waarmee het perfect rechtop blijft staan (vader heeft de iPad 2 hiermee). Dus dit is ook niet echt geldig een dock tov een hoesje dat 70Eur minder kost ;)
Maar bedankt voor de opmerking was geldig geweest mocht ik het toetsenbord nog niet hebben (dan zou het uiteindelijk even duur uitgekomen zijn ongeveer).
Als ik naar de accuduur van de verschillende Asus tablets kijk, dan presteren deze mt dock ongeveer gelijk aan de iPad 3 op de ingebouwde accu. Die extra accu in het dock bij Asus voegt dus vergeleken met de iPad niet veel toe: die presteert al goed zonder een extra accu.
ik wacht wel af tot MS met de eerste win 8 tablet komt. zoals ik het nu bekijk kan dat best s een hele interesante worden voor veel windows gebruikers. al hoop ik dan wel dat de prijs van die tabs toch lager liggen als deze prijs. hoe mooi en strak deze tab en de ipad ook zijn vind t behoorlijk veel geld voor een (net niet) laptop. dan heb ik liever een iets zwaardere en grotere laptop opschoot die toch meer kan en waar je ook net iets meer graphische geweld heb om spellen te spelen.
iTunes ? ik gebruik het nooit, maar heb toch alle content die ik wil op m'n iPhone & iPad, how come ? Maar als je het noodzakelijk vind, dan doe je dat natuurlijk draadloos, als dat de "pijn" wat verzacht.
iTunes gebruiken vind ik geen ramp voor muziek, maar voor videos zou ik toch graag een iets makkelijkere manier hebben. En draadloos gaat dit van niet iets trager en hoe doe je dit precies?
iTunes wireless sync.
Voor videos zijn er legio mogelijkheden waarbij je ook mkv's, avi kan afspelen, bijv. 1, of 2. Zelf gebruik ik Plex, dan maakt het niet uit waar ik ben en heb de films altijd "bij me" in het juiste formaat. Muziek doe ik via spotify of grooveshark (de laatste werkt gewoon zelfs in je browser en kost je niets).

[Reactie gewijzigd door no_play op 25 juni 2012 09:45]

Ah handig, direct in mijn te downloaden lijstje gezet mocht ik er n kopen, bedankt ;)
Het ding is ik wil ze op mijn iPad zetten om ze onderweg te bekijken. Dus streamen zit er al niet in. Een simpele oplossing als ik ik zet de video via iTunes op de iPad en open hem dan even met een ander programma moet toch mogelijk zijn of niet? Muziek zal ik meerendeels op mijn Galaxy S2 laten staan denk ik ;)
Als je echt veel met Media werkt zou ik GEEN iPad kopen. Het heeft er iig voor mij voor gezorgd dat ik nooit meer een iPad zou kopen. Je mist gewoon het gemak wat je bij Android wel hebt.

Maatje van mij had laatst een film bij zich op een usb stick. Het koste mij 1 minuut om hem op mijn transformer (1) te krijgen, het duurde degene met een iPad ongeveer 10 minuten (Mac aan, iTunes aan, uploaden via USB naar iTunes/VLC naar iPad)...

Als je toch een iPad wilt zou ik persoonlijk een iPad2 kopen, veel beter prijs kwaliteit verhouding naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 25 juni 2012 11:25]

Je moet voor de grap eens proberen om een 1080p mkv ongeconverteerd op een iPad3 af te spelen.
De laatste keer dat ik dat samen met een vriend van me op zijn nieuwe unit voor elkaar probeerde te krijgen hebben we het na een half uur opgegeven. De enige onverkende optie was om prijzige apps te kopen en het daarmee te proberen (maar we werden daarbij afgeschrikt door de vele comments dat het dan alsnog te traag was - hetgeen we bij de gratis apps al hadden mogen aanschouwen).

Ik stond versteld van hoe verschrikkelijk het 'bestandssysteem' op een iPad werkt. Als je een video via iTunes in je Videos zet, wordt deze sowieso geconverteerd. Als je het bestand gewoon in onverdunde vorm op je iPad wil accessen, moet je het specifiek in de storage voor een specifieke app zetten :S
App draait de video niet? Opnieuw uploaden via iTunes naar de storage voor de volgende app die je wil proberen!

Enfin, ik geef eerlijk toe dat ik geen fan ben van de Apple way of doing things, maar ik vond de user experience wat dit betreft niet bepaald 2012 en benijd iPad-bezitters dan ook niet als het gaat om 'films op je tablet kijken'.
en benijd iPad-bezitters dan ook niet als het gaat om 'films op je tablet kijken'.
de films staan in de movies directory van iTunes op m'n Mac, en stream ik via WiFi naar m'n iPad of via Gigabit Ethernet naar de Apple TV. Werkt uitstekend.

Jij probeert iets te doen wat tegen de gemaksprincipes in gaat bij Apple, dat vind je prettig (zoals ik), of niet (zoals jij).

het is een persoonlijke smaak / voorkeur dus.
De keuze voor een retina scherm ja of nee heeft natuurlijk weinig te maken met hoe makkelijk het is om media op je iPad te krijgen. Het ligt wel aan waarvr je je iPad gebruikt of je veel baat gaat hebben van het retina scherm: voor films en games voegt het relatief weinig toe, maar voor tekst en foto's vind ik het zelf echt een wereld van verschil.

Films op iOS devices krijgen is inderdaad veel gedoe overigens, zeker als het gaat om films die je 'bij wijze van back-up' hebt gedownload van de bekende bittorrent bronnen.
Dat is afhankelijk van de configuratie. Ik zou zelf de USB stick in mijn Synology NAS prikken, de iPad erbij pakken, Plex opstarten en de film starten.
ik gebruik het nu niet meer, maar klexi (plex client) heb ik heel veel gebruikt. Kan thuis (snachts) een film/serie in plex omzetten en lokaal op ipad bewaren... Zodat je daarna in de trein kunt kijken...
DAT klinkt enorm interessant! Enorm bedankt, was ik naar op zoek, 's avonds iets downloaden, 's nachts laten syncen en dan kan ik 's morgens op mijn ipad op de trein (inderdaad) naar een serietje of film kijken terwijl ik naar het werk trein. Hmmm

Wat gebruik je dan nu? Of doe je dit gewoon niet meer ;)
gewoon niet meer ;)

in enkele gevallen gebruik ik tegenwoordig iVl (ivi) uit de mac app store. Kan een directory watchen en dan automatisch series en films identificeren, converten en met juiste info (tvdb / imdb) in itunes zetten. Das namelijk de interim oplossing totdat ik mn apple tv 3 eindelijk kan jailbraiken (+plex/xbmc) en dus ook om zo films op ipad te laden mocht ik met de trein moeten :)

Sorry voor de off-topic :)
Wauw! Keuze gemaakt, die iVI nog nooit van gehoord, maar gewoon mijn download map laten watchen en direct omzetten. Nice! Dit is de handigste app in tijden, thx!
Op welke wijze, zonder iTunes, zet je je content op de iPad? Met e-mail loop ik gauw tegen de grens van maximale bijlages aan.
http://itunes.apple.com/n...files-on/id364738545?mt=8

Installeren, admin files onder settings aanvinken, en je gehele mappenstructuur van je PC is bereikbaar.
Voor film gebruik ik OPlayer via FTP (of via Samba), download of streaming.
Voor andere bestanden gebruik ik de FTP client in GoodReader en open het dmv. preview in andere applicaties (iBooks, Comic Zealot, etc.).
Dropbox is ook altijd handig voor dit soort zaken, hoewel ik het zeker niet voor films zou gebruiken.
Ja, een Apple wireless keyboard werkt prima samen met de iPad.
Ik heb onderstaande setup. iPad (2012) met Apple Wireless Keyboard. Werkt perfect. Sneltoetsen (Cmd C etc) werken evenals de media toetsen (volume, brightness, start/pauze, etc).

http://techreport.com/r.x/ipad2/with-keyboard.jpg

Tip vd dag is wel FileBrowser. Hiermee heb je een soort Finder/Verkenner voor je iPad waarmee je bestanden van Windows en OSX Shares af kunt halen, waardoor je altijd bij je NAS/PC bestanden kunt.

http://itunes.apple.com/n...files-on/id364738545?mt=8

[Reactie gewijzigd door 96284 op 25 juni 2012 11:46]

Ik heb een tijdje een ipad 1 gehad en ik heb nu een Kruidvat Android 4.0 tablet. Hoe graag ik Android ook zie slagen is de achterstand op IOS qua gebruikservaring en ecosysteem momenteel nog zo groot dat ik Android niet als een serieuze concurrent kan beschouwen -- ondanks dat de tweakbaarheid een stukje hoger is. Ik zou zelf dan ook niet meer dan "Kruidvat-bedragen" uitgeven voor een Android tablet, want zodra je qua prijs in de buurt komt van een ipad (1/2/3) biedt die laatste wat mij betreft echt veel meer waar (en plezier) voor je geld.

[Reactie gewijzigd door litemotiv op 25 juni 2012 10:32]

Erg goede vergelijking ook een 100 euro tablet met een 400 euro tablet...
Android is Android of het nu op een tablet van 100 of van 600 euro zoals de Asus Transformer draait. Die van 600 heeft idd een mooier scherm en zal wat soepeler werken maar feit blijft dat Android niet af is, een goed eco-systeem ontbeert, standaarden ver te zoeken zijn en het allerbelangrijkste, de apps van mindere kwaliteit zijn en op tablets zelfs geheel achterblijven omdat ontwikkelaar gezien de fragmentatie, de kleine afzetmarkt, de onwillendheid om voor apps te betalen, etc, er geen brood in zien voor Android tablets software te ontwikkelen.

We kunnen onszelf dus voor de gek houden en een Android tablet kopen waar we niks meer mee kunnen dan een Android telefoon van de Aldi van 149 of realistisch zijn en tot de conclusie komen dat zelfs een oude eerste generatie iPad meer te bieden heeft dan een recente Android tablet die 3x zo duur is.

Leuk zo'n mooi scherm en een snelle soc, echter zonder content compleet waardeloos.
Android, of welke andere non-apple tablet bied qua aansluitingen al standaard meer dan de ipad ooit zal aanbieden, met of zonder adapters ;)
De iPad kan HDMI, VGA, USB-host, USB-slave, digitale audio, analoge audio, component video, composite video en serile verbindingen aan. Wat kan een Android tablet nog meer qua aansluitingen?
Android, of welke andere non-apple tablet bied qua aansluitingen al standaard meer dan de ipad ooit zal aanbieden, met of zonder adapters ;)
Het idee van een tablet is juist dat deze draadloos werkt dus voor veel aansluitingen kun je beter bij een desktop of laptop terecht. En nogmaals, wat hebben die aansluitingen voor zin als het OS en de apps achterblijven of zelfs geheel ontbreken?

Deze Asus is niets meer dan een veredelde mediaspeler: Voor die 600 euro kun je beter een laptop kopen waar je dan tenminste nog Windows of Linux applicaties op kunt installeren n kunt gebruiken.
Het idee van een tablet is juist dat deze draadloos werkt dus voor veel aansluitingen kun je beter bij een desktop of laptop terecht.
Je moet draadloos en portable vooral door elkaar halen. Ik gebruik zo vaak kabeltjes, ik heb dan ook altijd 3 kabels bij me :) HDMI kabel+omvormer, Oplaadsnoer (naar USB), en USB naar USB, en een USB stick die ik op de telefoon aan kan sluiten... Nog steeds portable, maar niet 100% draadloos, dat kan ook niet want die usb stick is lastig draadloos te benaderen.
Deze Asus is niets meer dan een veredelde mediaspeler: Voor die 600 euro kun je beter een laptop kopen waar je dan tenminste nog Windows of Linux applicaties op kunt installeren n kunt gebruiken.
Je moet of ontzettend dom zijn OF gewoon een hekel hebben aan Android dat je zulke onzin moet verkondigen om een platform naar beneden te halen, slaat echt nergens op! Je kan op een Android tablet niks minder als op een iPad.

Noem anders is 1 ding op wat jij denkt dat een Android tablet niet kan?
Noem anders is 1 ding op wat jij denkt dat een Android tablet niet kan?
Tablet apps draaien? Misschien waar het volledig om draait op een tablet. Die zijn er nml. amper voor Android.

En apps voor populaire bedrijven zoals bijv. Disney zijn er in mindere mate voor Android. En vergelijk eens de kwaliteit van apps als Facebook en Twitter, video -en fotobewerking, Gameloft games, EA games, etc.

Populaire spelletjes als Infinity Blade II die nooit naar Android komen omdat de makers weten dat er geen stuiver aan te verdienen valt.

Al met al kun je wel telefoon apps op een Android tablet draaien en daar zul je zeker voor de meesten een alternatief voor een iOS app kunnen vinden, maar dan streef je natuurlijk het doel van een tablet voorbij en bovendien zijn de Android alternatieven ook regelmatig van een bedroevend matige kwaliteit.

En dan nog de ergernis dat niet alle apps die beschikbaar zouden moeten zijn voor tablets ook op elke tablet werken of ze zijn zelfs niet eens in Google Play te vinden.

Conslusie: Android op een tablet is pure armoede. Leuk idd op een Intertoys tablet van 150 euro om je email te lezen maar meer zit er simpelweg voorlopig niet in.
@mstam: Kom eens uit die RDF: http://en.wikipedia.org/wiki/Reality_distortion_field

Toegegeven, iOS heeft meer tablet apps dan Android, maar amper zou ik het nu niet meer willen noemen. Neem bijvoorbeeld Photoshop Touch, AutoCAD WS, Flipboard of Currents of Pulse, 500px, IMDB, WordPress, TeamViewer en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Als de maker van Infinity Blade te lui is om met Android geld te verdienen, wil dat niet zeggen dat de rest van de ontwikkelaars er ook zo over denken. Neem bijvoorbeeld Dead Space, GTA, Minecraft, World of Goo, Max Payne, Riptide, etc.

En Angry Birds heeft laten zien dat je op Android nog bakken met geld kunt verdienen met een gratis spel: http://www.insidemobileap.../angry-birds-android-ios/
Wat een onzin 95% van de mensen gebruikt een tablet om een spelletje te spelen en te internetten. Dat gaat allemaal perfect op dergelijke tablets.

En hoe goedkoper hoe lastiger het wordt om vloeiend dergelijke acties uit te voeren.

En dan ook nog met +3 beloond worden. Ja android heeft het lastig content wise, maar verder is het gewoon een goed OS.
Android tablet waar we niks meer mee kunnen dan een Android telefoon van de Aldi?

Wat ik doe met mijn TF101:
  • Internetten
  • Mail checken
  • Films/series kijken (gestreamed vanaf mijn NAS)
  • Aantekeningen maken (met een stylus of gewoon in een office document met het bijbehorende toetsenbord)
  • Social media bijhouden
  • Muziek luisteren
  • Boeken lezen
  • Foto's bekijken/laten zien
  • Bladmuziek tonen
Dit kan je waarschijnlijk ook met een iPad, maar dan moet je jezelf voor de gek houden en twee keer zoveel uit gaan geven...
En volgens mij kan je dit ook op een Aldi Android telefoon, alleen zullen films dan niet op 720p gekeken kunnen worden en zal het allemaal wat langzamer gaan.
Andriod niet af? Geen goed ecosysteem? Geen standaarden? Mindere kwaliteit apps?

Juist iOS6 moet een inhaalslag naar Andriod ICS maken, ik vind persoonlijk bijna 500.000 apps en 900.000 nieuwe Android toestelactivaties per dag toch een aardig functionerend ecosysteem, nagenieg elke app is geschreven in een vorm van Java en schaalt prima (waar dat bij iOS echt gehandicapt is, je kunt niet eeuwig de resolutie verviervoudigen, dat is inmiddels wel opgehouden).

De meeste apps zijn overigens precies hetzelfde qua uiterlijk en functies als bij iOS, hier een daar heb je een betere Andriod app en hier en daar een mooiere iOS app.

Ik ben het wel met je eens dat er iets gedaan moet worden aan het betalen voor apps, want ik heb geen creditcard en ga dat ook niet halen voor enkel apps. Maar ik vind het zelfs frustrerend dat ik hierdoor geen gebruik kan maken van betaalde apps (zoals WinAmp Pro)
Het is terecht dat het aanbod van 'kwalitatieve' android tablets apps gering is. Dit is naar mijn inziens de enige achterstand van Android. Als ontwikkelaars niet willen investeren in de ontwikkeling van de 'kwalitatieve 'Android 4.0 tablet apps, dan ligt het niet aan Android.
Google heeft met android 4.0 het os verbeterd. Stel je eens een wereld met alleen Apple hardware en software voor.
"De accuduur heeft daarentegen duidelijk te lijden onder het full-hd scherm."

Bij de conclusie:

"De Infinity toont vooral aan dat Android-tablet ook op hogere resoluties kunnen functioneren zonder op snelheid of accuduur veel in te leveren."

Wat is het nu? :)
Volgens mij bedoelden ze dat de accu veel lijd vergeleken met de prime, want ze gebruiken allebei precies de zelfde accu. En vergeleken met de Prime zag je wel grote verschillen soms. Maar toch was de accuduur redelijk. Het is niet een tablet die het langst meegaat, maar wel een redelijke accuduur haalt.


Als deze tablet duurder is dan de 'nieuwe Ipad', dan denk ik dat deze niet heel goed verkocht gaat worden. En ook nog als je de apps voor android tablets meerekent.
Ze bedoelen: "Een Android-tablet met full-hd scherm werkt prima, maar dat kost je wel accuduur. Maar dat is bekend, als je zag dat de ipad 3 een bijna 2x zo grote accu heeft gekregen om dit te compenseren.
Een ander mogelijk probleem is Android op tablets: dat komt simpelweg te weinig van de grond om ontwikkelaars in grote mate te bewegen tablet-apps te ontwikkelen. Het gevolg is een pover aanbod van compatibele apps en games in vergelijking met de grote concurrent uit Cupertino.
Sorrie, maar mijn genuanceerde mening: onzin.

Volgens, bijvoorbeeld, dit bericht zal in 2015 het marktaandeel van Android groter zijn dan dat van iOS.

Daarbij komt nog dat veel software makers gewoon een Android app maken en niet een "Android tablet app" omdat de scaling meestal wel prima is. Maar dit geldt voor Apple net zo, daar zijn ook heel veel apps niet geoptimaliseerd voor een retina scherm :P

Als ik om mij heen kijk stappen de meeste mensen al af van de iPad en kopen een Asus of Samsung tablet. Voor de minder bedeelden zijn er de goedkopere tablets van Kruitvat en consorten, die heeft Apple niet en zal Apple ook nooit krijgen.
"Als ik om mij heen kijk stappen de meeste mensen al af van de iPad en kopen een Asus of Samsung tablet."


Tsja en als je naar de echte verkoopcijfers kijkt, dan zie je dat de tablet-markt in de 'duurdere' categorie nog met overmacht door de iPads wordt beheerst. Je eigen ervaring gaat hooguit over n=10 ofzo, daar kun je geen conclusies aan hangen. Zelfde als ik zeg: als ik in de MediaMarkt sta, zie ik altijd veel mensen om de iPads heen staan terwijl de andere tablets er maar een beetje verloren bijstaan...
grappig is als ik bij de mediamarkt sta lijkt de apple corner altijd leeg.
apple users gaan naar de apple store.. bij de media markt verkopen ze ook andere merken en dat is eng ;)

die apple corner is er om de niet apple worshipers ook eens een kijkje te geven naar de (soms toch wel mooie) producten van apple
Dat is ook niet zo moeilijk als de markt overspoeld wordt met Android tablets, zo kan ik ook wel het grootste marktaandeel krijgen en daar gaat het in dit geval niet om.

Daarnaast is het helemaal geen onzin dat de aanwas van apps voor Android tablets zo pover is. Dat is nou eenmaal hoe het op dit moment is en ze hebben het daar toch niet over de toekomst? Feit is dat verreweg het grootste aanbod aan apps en games komt van de App Store, daar kan je van alles van vinden maar het is nou eenmaal zo op dit moment.
Het simpele feit dat iets te koop is betekent toch niet dat het automatisch goed verkoopt? Wat is dat nou voor logica? Als het zo makkelijk was zou elke fabrikant toch gewoon oneindig verschillende versies uitbrengen?

Verder is er op Android tablets veel minder behoefte aan specifieke apps, omdat ze goed schalen. Dat moet ook wel, want Android schermen zijn er in alle vormen en maten en er is amper een duidelijke overgang van tablet naar mobiel (zie note).
Dat is ook niet zo moeilijk als de markt overspoeld wordt met Android tablets, zo kan ik ook wel het grootste marktaandeel krijgen en daar gaat het in dit geval niet om.
Waar gaat het dan precies wel om :?

Om topkwaliteit Apple producten met bijbehorend logo? Maak je niet druk: daar heeft Apple nog steeds een marktaandeel van 100% inderdaad...
Daarnaast is het helemaal geen onzin dat de aanwas van apps voor Android tablets zo pover is. Dat is nou eenmaal hoe het op dit moment is en ze hebben het daar toch niet over de toekomst? Feit is dat verreweg het grootste aanbod aan apps en games komt van de App Store, daar kan je van alles van vinden maar het is nou eenmaal zo op dit moment.
Heb jij wel eens in de Android market gekeken? Het is echt stompzinnig hoeveel apps daar in staan. En dan ook gewoon bruikbare apps. De mening van de reviewer is volgens mij ook nergens op gebaseerd. Misschien heef hij in de Android market gezocht op "app X for iPhone" ofzo, die staat er namelijk niet :P
Hij zegt toch ook niet dat er geen Android apps zijn? Hij stelt alleen dat er voor Android relatief weinig tablet-specifieke apps zijn. Een smartphone app (ontwikkeld voor een 3-5" scherm) opschalen naar een tablet (7-11") werkt dikwijls wel, maar het levert vaak nauwelijks een verbetering op ten opzichte van diezelfde app gebruiken op een smartphone.

Apps die specifiek voor een tabletscherm ontwikkeld zijn gebruiken de beschikbare ruimte doorgaans beter, kijk maar naar iPad apps vs iPhone apps.
Interessant voor dit doel wellicht:
http://www.tablified.com (market die alleen tablet optimized apps heeft). Quick scan is dat ze ~20*14 (280) games en ~88*20 (1760) generic apps hebben.

Tja, en waarom er nog maar zo weinig tablet apps in vergelijking met het iOS-ecosystem zijn is natuurlijk voor zich sprekend: naast het nog tekortschietend aantal verkochte Android tablets is de proliferation van de Android-versie die app development voor tablets en phones samenbrengt (ICS) enorm laag ( http://www.acsyndicate.net/ice-cream-sandwich-trickling-in/ ). Ook bij de gewone phone-apps zie je dat support voor de ICS-way of doing things niet heel vaak voorkomt, laat staan dat er tabletoriented wordt geprogrammeerd.

Een beetje developer is daar inmiddels wel mee bezig en nieuwe developers zullen zich ook op ICS gaan richten, wat imho de hoeveelheid apps die in ieder geval prima werken en er prima uitzien op een tablet zal doen toenemen.
Volgens, bijvoorbeeld, dit bericht zal in 2015 het marktaandeel van Android groter zijn dan dat van iOS.
Je hebt gelukkig wel goed gelezen: "thanks to Kindle", laat dat nou net even wat anders zijn dan de rest, Amazon loopt er mee weg, Google zal er vrolijk van worden idd.
Als ik om mij heen kijk stappen de meeste mensen al af van de iPad en kopen een Asus of Samsung tablet.
yeah right :')
Voor de minder bedeelden zijn er de goedkopere tablets van Kruitvat en consorten, die heeft Apple niet en zal Apple ook nooit krijgen.
en je dacht dat dat de insteek van Apple was ?

[Reactie gewijzigd door no_play op 25 juni 2012 08:39]

[...]en je dacht dat dat de insteek van Apple was ?
Uhm nee dat denkt ie niet, maar dat betekend gewoon wat hij zegt dat er altijd ruimte is voor een ander OS, in dit geval Android :)
Concurrentie is altijd een goede zaak en buitengewoon goed voor innovatie. Het is alleen jammer dat er zoveel gedoe is met patenten :)
Volgens, bijvoorbeeld, dit bericht zal in 2015 het marktaandeel van Android groter zijn dan dat van iOS.
Ik heb er even de bron van jou artikel bij gepakt en die geven inderdaad aan dat in 2015 het markt aandeel Android groter is dan iOS, maar dat komt door de grote hoeveelheid cheapo tablets. Je weet wel die goedkope dingen die je voor 100-200 bij de Intertoys en Bart Smit kan halen. Maar het blijft nog velen jaren zo dat iOS gewoon meer ophaalt omdat het (nog) geen el cheapo producten maakt.
However, the sheer number of vendors shipping low-priced, Android-based tablets means that Google's OS will overtake Apple's in terms of worldwide market share by 2015. We expect iOS to remain the revenue market share leader through the end of our 2016 forecast period and beyond.
Deze 'voorspelling' vind ik trouwens sowieso 'suspect' omdat het aandeel 'andere' OSen alleen maar minder wordt. En dat met de introductie van Windows 8 en de Metro interface. Ik verwacht hier niet de next iOS/Android van, maar zeker meer dan het huidige markt aandeel...
iOS haalt niet alleen voor de fabrikant veel meer op dan Android, maar ook voor de ontwikkelaars van apps is het veel makkelijker om geld te verdienen aan iOS apps dan aan Android apps. Meer geld = meer apps, zo eenvoudig is het wel.
Volgens, bijvoorbeeld, dit bericht zal in 2015 het marktaandeel van Android groter zijn dan dat van iOS.
De bron van dat Artikel verwijst naar dit artikel van IDC, van maart 2012.

In Juni echter, bracht datzelfde IDC een vervolg artikel uit, waar in staat dat in 2016 iOS nog altijd meer marktaandeel heeft dan Android. ( > 60%).

Ik wil daar verder geen enkele andere conclusie aan verbinden dan: het zijn maar analysten, en die veranderen vaker van mening dan een politicus. Laten we eind 2016 eens kijken wat de situatie dan is.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 26 juni 2012 15:21]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True