Door Jurian Ubachs

Redacteur

Crysis 3

Voorlopige conclusie

Wat nu al te denken van Crysis 3? Het duurt dus nog ongeveer een jaar voordat we het spel in de winkels zullen zien, en echt heel veel heeft Electronic Arts nog niet laten zien. De gameplay die we te zien kregen paste prima in wat we zouden verwachten van een Crysis-game. Daarnaast kunnen we alvast concluderen dat het spel er prima uitziet. Niet baanbrekend zoals Crysis ooit was, maar desondanks haalt het spel een prima grafisch niveau. Voor al het andere zullen we echter nog even moeten afwachten. Verwacht rond de E3, begin juni, weer nieuwe details over deze game.

Titel Crysis 3
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Crytek
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum 2013

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (64)

Wijzig sortering
Kan eigenlijk niets anders zeggen dat dat ik het eens ben met deze preview. Ik heb me vele uurtjes vermaakt met Crysis 2 op de console, maar als ik hem dan vergelijk met Crysis 1 op de PC dan vind ik Crysis 1 er eigenlijk nog indrukwekkender uitzien. Als deel 3 weer net zo indrukwekkend wordt als deel 1 en niet voor consoles gemaakt dan koop ik hem ook zeker op mijn PC (en denk ik dat mijn HD6790 maar eens vervangen moet worden).

Deel 2 was zeker niet slecht, integendeel, voor consoles was het een briljante game. Maar het blijft een feit dat Consoles toch wat meer op de casual markt is gericht en dit kon je aan deel 2 heel erg goed terugzien. Het was duidelijk dat hedendaagse pc's tot veel meer toe in staat waren dan dat Crysis 2 liet zien. Op de consoles haalde hij echter wel het maximale uit de hardware. Wat ik ook jammer vond is dat Crysis 2 wat meer linear was ten op zicht van deel 1. In deel 1 kon je werkelijk op alle mogelijke manieren je vijanden belagen (iets wat in deel 2 nog niet altijd mogelijk was).

Een van de sterkste punten aan Crysis 2 vind ik altijd de manier waarop de maker je wil laten inleven in het spel. De muziek in het spel is werkelijk prachtig, zoek SOS New York of Morituri maar eens op dan snap je wel wat ik bedoel. Ik hoop dan ook echt weer dat Borislav Slavov, Tilman Sillescu en Hans Zimmer weer de soundtrack van Crysis 3 mogen gaan schrijven.
De ultieme reden om je PC een flinke upgrade te geven.
We spelen ultra high, of we spelen niet

Niet dat ik Crysis 2 een flop vond, maar ik hoop wel dat Crysis zo vet wordt als het nu lijkt

EDIT
waarom wordt ik gedownmod? omdat het een FP is of is het niet on topic...

[Reactie gewijzigd door looyenss op 24 april 2012 15:11]

Crysis 1 was een hele uitdaging voor een PC, maar Crysis 2 niet echt. De PC versie van Crysis 2 was een iets opgepoetste versie van de console game. Grafisch niet echt baanbrekend. En aangezien Crysis 3 ook op de console verschijnt heb ik grafisch gezien zo mijn bedenkingen.

De enige engine die op de PC een stuk betere grafische beelden toont dan op de console, is de Frostbite 2 engine (BF3).
Dat komt omdat jij voor crysis 2 niet de High Resolution Texture pack, en de DX11 upgrade heb gespeeld denk ik?

Want ik zag overduidelijk wel verschil dat het met die 2 packs/updates een stuk mooier was.
En op die manier ook een aardige uitdaging voor de PC.

Ik verwacht dat als je Crysis 2 op ultra kon, dat Crysis 3 ook wel kan, zelfde engine, DX11 en .. ja volgens mij grafisch niet heel veel beter!
afgezien van het feit dat je gelijk hebt over het HRT pack en de DX11 upgrade was crysis 2 geen uitdaging. het was echt te makkelijk.
De enige engine die op de PC een stuk betere grafische beelden toont dan op de console, is de Frostbite 2 engine (BF3).
Ben ik het per definitie niet mee eens, Skyrim ziet er ook prachtig uit als je de HRT pack instaleerd. ik geef toe, het is raar dat je iets extra moet installeren voor een goed resultaat, maar het resultaat mag er dan ook zijn
Skyrim ziet er zeker leuk uit.. maar is niet te vergelijken met bv. het pracht en praal van The Witcher 2. Nou dàt is een grafisch hoogstandje.

Ik hoop dat deze Crysis game er ultra mooi uit gaat zien want dat is toch wel wat mij zo aansprak aan Crysis 1. :)
+1Anoniem: 395829
@Zen!th24 april 2012 18:50
Het was alleen zo verdommes jammer dat je met een HD6970 lagere performance had dan met een GTX560. Ligt aan het spel en niet aan de drivers, dus ik hoop dat Crytek AMD gebruikers nu níet naait.
Toch vond ik Far Cry (eigenlijk Crysis' voorganger) in z'n tijd veel meer vooruitstrevend. Crysis was uiteraard weer een stuk beter, maar had niet meer het overweldigende effect omdat we al meer gewend waren.
Toen Far Cry uitkwam was er geen enkel ander spel dat zulke mooie graphics had en waar het zicht niet na 50m door de 'fog' werd ontnomen. Waarom Far Cry 2 vaak ook nog wordt genoemd en gebenchmarked heb ik nooit begrepen. De graphics daarvan hebben bij mij nooit echt indruk gemaakt (ook kon het spel me absoluut niet boeien, maar dat terzijde). Dat er een zware PC nodig is om het vloeiend weer te kunnen geven betekent niet automatisch dat het een flinke prestatie is. Slecht/inefficiënt programmeerwerk kan daar ook de oorzaak van zijn.
Voorlopige conclusie mijnerzijds: wordt weer een consolegame welk ook geschikt is voor de PC. Oftewel deze laat ik aan me voorbij gaan.

Hoop echter dat EA me positief verrast, Crysis 1 was vette shit
wordt weer een consolegame welk ook geschikt is voor de PC. Oftewel deze laat ik aan me voorbij gaan.
Als dat je enige reden is... zul jij niet veel spellen spelen
In mijn geval: Dat klopt. Er zijn niet veel spellen waar ik echt van denk: Dat is nou echt een zwaar episch spel.

Crysis (net als Farcry) was wel zo'n spel. Al had je wel een vrij linear verhaal, je had meestal veel ruimte om zelf te kiezen van welke kant je je doel wilde benaderen. Je kon direct erheen rennen of ruim omrijden en alle kleine huisjes en hutjes verkennen naar nieuwe wapens en lensjes.

Verder vond ik het zweven in die ruimteshit een zeer bijzondere speel-ervaring, al duurde het niet lang. Vooral de eerste keer was vrij spannend en ben me ook een paar keer lam geschrokken van die grote vliegende kikkervisjes die opeens verschijnen.

Crysis 2 komt niet eens in de buurt van de "kwaliteit" van Crysis 1 in vele opzichten. Alle ruimtes zijn compact. Je hebt weinig tot geen ruimte om te verkennen meer, en dat mis ik. Grafisch was er niets mis mee en de "suit" was naar mijn mening ook een verbetering. Het was de afwijkende gameplay die het voor mij verpestte.

Farcry 2 heb ik ook van genoten. Al zat er minder variatie in, ik heb vele uren gemaakt in het spel.

Ik kijk dan ook meer uit naar Farcry 3 dan Crysis 3. Crysis 3 heb ik weinig hoop in.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 24 april 2012 16:12]

Ik moet zeggen dat ik Crysis 2 een vet goede game vond eerlijk gezegd. Puur gevoelsmatig natuurlijk, maar ik vind juist dit type spel uitermate geschikt voor lineaire gameplay en wat het doet, doet het goed. De cutscenes waren van hoge kwaliteit, het script was goed, suit was goed, controls waren heerlijk. Aan alle kanten liep het gewoon vloeiend.
De lol kwam voor jou dus voor het rondtoeren in je auto in Farcry? Want zo dat was kut. Daarbij was het vechten veel te makkelijk. Vuurbal hier en daar en alles is al dood voor je er aankwam.

Ieder zijn ding, eh?
Gamebuster heeft het denk ik over Farcry 1, waarbij je lang niet zoveel aan het toeren was en de moeilijkheid dacht ik (alweer flink wat jaren geleden) ook wat hoger lag!

Maar hoop dat deze versie weer vernieuwend zal zijn, het thema klinkt in ieder geval wel goed!
Ik had het inderdaad over Farcry 1, maar ik ben volgens mij ook de enige die ook heeft genoten van FC2.

Als je moeilijkheidsgraad hoog zet en alles heel rustig aan doet, is het best een leuk spel
Farcry 2 is door veel mensen niet begrepen hoe je het moet spelen, ik zou zeggen installeer het opnieuw, krik die moeilijkheidsgraad omhoog en speel het alsof het een simulatie is, want dat is het. in combinatie met goed surround geluid erbij en je ziet mij de rest van de dag niet meer :9
Erg beknopte preview, maar goed daarom is het ook een preview en geen review. Haha.
De toevoeging van een stealth detecterende alien maakt het wel wat spannender/lastiger imho, voorheen kon je vrijelijk bewegen in stealth dat kan je nu wel vergeten met zo'n alien in de buurt.

Ben erg benieuwd naar de nieuwe wapens, de pijl en boog lijkt me leuk maar de Typhoon klinkt ook wel erg heftig! En natuurlijk naar de graphics, hoe zijn deze in vergelijking met bijvoorbeeld Battlefield 3 ?

[Reactie gewijzigd door Perkouw op 24 april 2012 15:13]

In 2 waren er aliens die met emp werkten als ze gealarmeerd zijn.
in crysis 1 hadden de aliens dat al (tenminste mij hadden ze altijd door in cloak mode)

eerlijk is eerlijk het filmpje ziet er toch wel weer heel erg gaaf uit (kan nu al niet meer wachten tot ik het spel heb)

[Reactie gewijzigd door coolkil op 24 april 2012 21:56]

ik vind in het donker spelen. met een paar kleine neon lampjes / regen + metaal + planten echt een perfecte theme / combinatie.
ik hoop dat dat goed uitwerkt. ik vond crysis 1 teveel beach party. terwijl 2 je geen kant opkon en alles overdag was (nouwja het meeste)
terwijl neon / sfeer verlichting zulke games echt mooi maken
Een beetje een setting als death space, dat zou perfect zijn
Crysis 1 en 2 gemixed NICE, als er iets is wat ik vet vind dan is het een posthumanachtige omgeving. Wordt erg leuk geïntroduceerd Als ik zie hoe de cryengine(3) nu presteert op mijn huidige pc dan heb ik niets te vrezen. Maar ze zullen vast van Crysis3 weer een paradepaartje maken. Kan niet wachten op gameplay materiaal.
Ik laat hem zeker niet aan mij voorbij gaan. Al vond ik crysis 1 het beste deel, ik vond crysis 2 ook erg mooi, werd er namelijk ook gewoon weer ingezogen. Het zelfde verwacht ik ook wel weer van crysis 3 al is daar nog niet veel over te zeggen.

Oftopic, ik ben wat ziek deze week dus ik speel nu even crysis 1 en warhead weer en erna crysis 2 want ik blijf het eeel leuke serie vinden.
Het zal me benieuwen of bladeren (jungleomgeving after all) nu ook cover bieden tegen AI zicht. Misschien heb ik niet goed opgelet maar ik kan me niet herinneren dat een spel dat ooit voor elkaar heeft gekregen.
MW had wel een paar scripted stukjes met gras maar dat werkte alleen in 1 missie in single player dus ik denk dat ze daar iets anders hebben toegepast.
Het slechtste voorbeeld is nog wel een sniper spel dat ik een jaar geleden speelde. Daar was ook alles jungle maar metershoog gras maakte geen neus uit, AI zag me altijd zitten.

Snap eigenlijk niet zo goed wat daar nou zo moeilijk aan is. Foliage is toch al jaren geen sprites meer? Tegenwoordig kunnen ze het zelfs met de player mee laten bewegen. Zou je toch denken dat als collision mogelijk dat vision obstruction ook mogelijk moet zijn.
De man gaat in tegenstelling tot andere PR/verkoop mensen van game bedrijven dieper in op vragen dan de gemiddelde. Dat mag opgemerkt worden :).
+1Anoniem: 327772
25 april 2012 13:10
Niet om het een of het ander, maar schoot Prophet zich aan het begin van deel 2 niet door zijn hoofd...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee