Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Max Payne 3 multiplayer

Het is een bende

Nog leuker wordt het in Gang Wars, een serie uitdagingen voor twee strijdende teams. Je speelt vijf matches achter elkaar, waarbij vooraf niet duidelijk is welke uitdagingen je gaat krijgen. De vijf worden aaneengesmeed tot een soort mini-campagne, compleet met de voice-over van Max zelf en de kenmerkende cinematografische filmpjes tussen de matches. Het gaat daarbij steeds om de strijd tussen twee verschillende gangs uit São Paulo, die ook in de campagne figureren. Het kan zijn dat je begint met een onderdeel waarin je bepaalde punten op de map moet zien te controleren, en als dat voorbij is in een volgende match opeens bommen moet leggen of dat juist moet verhinderen. Ook team deathmatch kan onderdeel uitmaken van Gang Wars. Vooraf weet je dus niet welke onderdelen je krijgt voorgeschoteld. Dat wordt door het spel bepaald, op basis van de prestaties in de laatste speelronde.

Voorlopige conclusie

Zo heeft Max Payne 3 in multiplayer heel wat te bieden. Er is de wat lossere speelstijl van Payne Killer, waarbij iedereen eigenlijk een beetje voor zichzelf speelt. Samenwerking wordt al belangrijker in team deathmatch, terwijl het echt belangrijk wordt in Gang Wars, met het onder controle krijgen en houden van locaties of het planten of onschadelijk maken van bommen. Ook daar omheen is de game behoorlijk compleet. Je kunt levellen en bursts verdienen die je wel voordeel opleveren, maar ook weer niet oppermachtig maken. Het indrukwekkendst is misschien nog dat Rockstar een manier heeft gevonden om kenmerkende elementen uit de campagne te vertalen naar multiplayer, zoals bullet time en shoot dodge. Beide werken iets anders dan je uit de campagne gewend bent, maar ook hier geldt dat ze spelers niet oppermachtig maken. Rockstar heeft bovendien nog meer game-modes beloofd, maar daar wil het nu nog niks over zeggen.

Titel Max Payne 3
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Rockstar
Uitgever Rockstar
Releasedatum 18 mei 2012

Laagste prijzen voor: Max Payne 3, Windows
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 2 (35)

€ 69,99

€ 69,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 69,99
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 69,99

Bekijk


Laagste prijzen voor: Max Payne 3, Xbox 360
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 2 (35)

€ 15,-

€ 15,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 15,-
Pakketpost (onder €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 15,-

Bekijk


Laagste prijzen voor: Max Payne 3, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Amazon.nl Marketplace

Score: 2 (6)

€ 59,90

€ 59,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 59,90
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 59,90

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Max Payne 3, PS3 Review Productreview door Phusebox 3

+2 Score: 5

Max Payne 3 - pc Video van 1 juni 2012
Max Payne 3: Bullet Time Video van 12 april 2012
Max Payne 3 verschijnt in maart 2012 Nieuws van 8 september 2011
Take-Two registreert nieuwe domeinnamen Nieuws van 28 februari 2011
Take-Two stelt Max Payne 3 uit Nieuws van 4 december 2009
Max Payne 3 verschijnt deze winter Nieuws van 23 maart 2009

Reacties (28)

Wijzig sortering
Ik vond het effect van bullet time in dit artikel wel vanuit een vreemd standpunt omschreven. Normaal ervaar ik bullet time altijd als een voordeel en waarbij juist voor mij de tijd wordt vertraagd. In de voor mij vertraagde tijd heb ik meer tijd om te reageren.
In dit artikel beschrijven ze het als een techniek waarbij de tijd voor de tegenstanders wordt vertraagd en waardoor ze langzamer kunnen bewegen.

Hierin zit natuurlijk wel de oplossing in hoe je de tijd "langzamer" wilt maken in een multiplayer. Wel leuk om het vanuit een andere kant, de AI, te zien.

Ik ben benieuwd naar hoe dit uitpakt. Lijkt me raar om opeens door iemand vertraagd te worden.
Ik vond het effect van bullet time in dit artikel wel vanuit een vreemd standpunt omschreven. Normaal ervaar ik bullet time altijd als een voordeel en waarbij juist voor mij de tijd wordt vertraagd. In de voor mij vertraagde tijd heb ik meer tijd om te reageren.
In dit artikel beschrijven ze het als een techniek waarbij de tijd voor de tegenstanders wordt vertraagd en waardoor ze langzamer kunnen bewegen.
Het probleem van bullettime is dat je door films denkt dat alles trager gaat, terwijl het juist is dat je sneller gaat. Wat er dus gebeurt als je bullettime gebruikt is dat jij ineens supersnel beweegt (zo snel als en kogel), terwijl de rest een normale snelheid heeft. Dat kun je natuurlijk nooit programeren, omdat je als gebruiker dan alsnog zelf twee keer zo snel zou moet reageren in dezelfde tijd. Omgekeerd wel, dus iedereen vertragen en jou een normale snelheid geven. Dat gebeurde bij MP1 namelijk ook al.
Heb me altijd afgevraagd hoe je bullet time goed kunt verwerken in een multi-player :) Je kan moeilijk voor 1 persoon alles in slowmo laten gaan en voor anderen in normale snelheid lijkt me :)

Vind het zoals wordt omschreven nogal raar. Stel je staat oog in oog met een tegenstander, met de crosshair op elkaar gemikt. Je gaat allebei schieten, maar de 1 doet bullet time, de andere niet. Dan kan die andere ineens sneller achter elkaar schieten? Beetje flauw wat mij betreft.

[Reactie gewijzigd door woekele op 29 maart 2012 20:53]

Maar enkele dus in zijn gezichtsveld, als ik achter de bullet-timende persoon sta heb ik nergens last van, maai ik je alsnog rustig neer. Bullettime was juist de complete omgeving die 'effect' had van je bullet-time.

Zoals ik die 'Bursts' lees is het meer MW3 goodiepack systeem dan nog iets gerelateerd aan oude Payne.

Ze hadden ook simpel bullet-time kunnen omdraaien, als ik bullet-time gebruik zie ik alles vertragen, andersom kan natuurlijk ook. Als ik jou bullet-time zie gebruiken, beweeg je juist heel snel (film Shinobo laat dat erg goed zien).
Als jij bullet time gebruikt zie je alles vertragen? De acties welke je tegenspeler in 5 seconden uitvoert zie jij op een of andere manier in 10 seconden langs komen zonder dat de ander daar last van heeft? Ik denk dat je daarmee de natuurkunde hebt ontkracht.
Als ik me niet vergis dan heeft Killing Floor ook Bullet-time of iets in die aard. Bij een headshot vertraagd voor iedereen het beeld.
Klopt. Ieder's bewegingen enz. worden langzamer en ook die van de beestjes die je moet neermaaien.
Er was ooit volgens mij een ontwikkelaar die had gezegd dat hij door netwerkvertragingen e.d. tot 1sec. aan bullet-time kon laten zien aan één speler zonder het spel voor de anderen te vertragen. Hoe dit precies werkte weet ik niet, daar gingen ze niet verder op in. Ik kan me dus voorstellen dat er nog mooiere technische oplossingen hiervoor zijn dan de huidige. Misschien dat iemand zich dit ook nog kan herinneren, stond volgens mij zelfs op tweakers.
Maar de netwerkvertragingen zijn natuurlijk wel minder geworden in de afgelopen jaren, dus het is nog maar de vraag of dit nog steeds tot de mogelijkheden behoord.
FEAR heeft ook bullet time maar dan vertraagt het gewoon voor iedereen. Daar werkte het mi wel tof en heb de multiplayer van FEAR best veel gespeeld!
Wat me opvalt zijn de redelijk lage prijzen, nieuwe strategie om meer kopers aan te trekken ? Voor zo een prijsje kan ik de PC versie niet laten liggen.
Pc games zijn altijd stukken goedkoper dan consoles. Max Payne is hier geen uitzondering op.
Inderdaad, ik betaal denk ik één op de 7 keer meer dan €40 voor PC games. Bijna alles wat ik op internet bestel zit daarnaast rond de €16-30. Het moment dat Steam ook dergelijke prijzen zou hanteren, zou ik trouwens alles net zo lief daar aanschaffen.

Als ik dit zie, vrees ik nog steeds een beetje voor een matige PC port eigenlijk. Reden genoeg om niét die euro's uit te geven.

Ik zie een zoveelste covershooter met crummy textures, onrealistisch gevouwen ledematen en stretchende kleding die als een klei op de models zit. Shaders die er niet uit zien...

Max payne 1 had een grimmigheid die het aantrekkelijk maakte, dit deel zou dan vooral ook goede multiplayer krijgen. Nou, ik moet het nog allemaal eens zien.
Deathmatch met bullet-time? Lijkt me dat je dat na 50 minuten wel beu bent.
Max payne 1en 2, zijn toch een van de enige games die ik echt in snelle tempo heb uitgespeeld keer na keer.
Max Payne had een soort zwarte romantiek om zich, film noir achtige achtige motieven en drama.
Hier zie ik dat toch een beetje verdwijnen, het begint zich te scharen tussen de vele andere shooters ben ik bang.
Ik heb nog niets gelezen over de humor die in vorige spellen verwerkt was.
Ik hoop dat ze dit ook hebben toegevoegd in deel 3 omdat sommige situaties in Max Payne 1 en 2 echt hilarisch waren. :9~
Fear 1 hanteerde hetzelfde systeem ahg in MP. Iedereen in directe omgeving kreeg last van bullet time, dus dit is niet echt iets nieuws.
Ben benieuwd of het een waardige multiplayer wordt of iets wat je 2 dagen speelt en daarna nooit meer aanraakt.
Vroeger was er ook nog de specialist mod van halflife.
Kon je ook kung fu beoefenen temidden gunfights terwijl je tegen de muren afsprong met bullet time combo
http://www.youtube.com/wa...irDfzB6lA&feature=related
Hebben mensen hier nooit de HL1 MOD the Specialists gespeeld?
Bullet time ging daar echt niet vervelen.....:-) En het werkte perfect...
Max Payne goes Breaking Bad? Check die plaat dan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True