Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur games

Darksiders II

Wanhoop niet, of toch?

Je zult het pistool dan ook vooral gebruiken als je op de rug zit van Despair, je paard. Waar War zijn paard pas halverwege het spel kreeg, kan Death er al veel eerder over beschikken. Het gebruik van Despair is hetzelfde; je bestrijdt er vooral bad guys mee, door er al schietend rondjes omheen te rennen. Dat was in ieder geval zo in de finale van het stuk dat we mochten spelen, toen Death het opnam tegen Guardian. Dit was een gevecht dat te paard moest worden gevoerd, waarbij je met je lichte pistool op de kollosale Guardian schiet. Despair komt echter vaker van pas, want omdat de wereld zoveel groter is dan in de eerste game, is er ook meer afstand te overbruggen. Dat gaat uiteraard veel sneller op de rug van je paard.

In deze nieuwe Darksiders is ook veel hetzelfde gebleven. Zo biedt de game nog steeds afwisseling tussen zoeken en vechten. Je krijgt weer dezelfde, op de Zelda-games gelijkende puzzels voorgeschoteld waarin je moet ontdekken hoe je een bepaalde deur open krijgt of een brug neerlaat. Die puzzels zijn alleen wel moeilijker omdat Death meer mogelijkheden heeft, en de makers buiten dat gegeven uiteraard uit. Daarbij is gebleven dat timing belangrijk is bij het klimmen en klauteren. Je springt gemakkelijk mis. De tweede poot waar de gameplay op rust bestaat uit de gevechten. Daarin is de grootste vernieuwing te vinden, doordat je voor Death nu ook de talents uit de Necromancer Tree kunt kiezen. Die maken het vechten gevarieerder dan in de voorganger.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De makers over Death.

Groter, hoger

Ook op grafisch gebied is er wel wat veranderd. Ten eerste is er Death, die duidelijk anders is gebouwd dan War. Hoewel de schijn daarin ook enigszins bedriegt: War is de breedgeschouderde kleerkast en daarmee vergeleken lijkt Death slank en lenig. Dat is hij ook wel, maar ondertussen heeft ook Death aardig brede schouders. Een beetje onpersoonlijk is hij echter wel, met een stevig masker voor zijn gezicht. De Makers Realm die we hebben gezien leek vrij veel op de omgevingen die je kent uit de eerste game. Veel hoogteverschillen, veel lava, veel bouwwerken in Middeleeuwse stijl. Van de andere Realms hebben we weinig gezien, al zagen we tijdens een eerdere presentatie de Eternal Throne, een enorm zwevend schip. Daarnaast bezoek je nog de hemelse White City en Dead Planes, waar de ziel van elke gevallen krijger naartoe gaat. Wat echter vooral opvalt bij het doorlopen van Darksiders II is dat Vigil Games de schaal heeft vergroot. Dat zie je niet zozeer in de binnenruimten, maar vooral buiten, waar de gebouwen enorme proporties blijken te hebben.

Voorlopige conclusie

Zo heeft Vigil Games genoeg vernieuwing aan Darksiders toegevoegd om de opvolger interessant te maken. De eerste game was een frisse mix van God of War en Zelda. De nieuwe versie voegt daar nog een vleug rpg aan toe, zodat je beter kunt bepalen hoe je het liefste speelt. Voeg daar de wederom indrukwekkende grafische stijl van striptekenaar Joe Madueira aan toe en je hebt een uitstekende mix van elementen die je moeiteloos de zomer door kan helpen. Darksiders II ligt op 29 juni in de winkel, voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Vigil werkt ook aan een versie voor de Wii U, die tegelijk met de nieuwe console op de markt zal komen.

Titel Darksiders II
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii U
Ontwikkelaar Vigil Games
Uitgever THQ
Releasedatum 29 juni 2012


Laagste prijzen voor: Darksiders II, Xbox 360
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Bol.com Plaza

Score: 3 (20)

€ 30,49

€ 30,49

Kostenoverzicht

Productprijs € 30,49
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 30,49
Bekijk

Laagste prijzen voor: Darksiders II, PS3
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Gameshop Play-it

Geen score (0)

€ 12,50

€ 16,45

Kostenoverzicht

Productprijs € 12,50
Opsturen tot €14.99,- Brievenbuspakket € 3,95
iDEAL € 0,-
Totaal € 16,45
Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 3 (20)

€ 18,80

€ 18,80

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,80
Pakketpost (onder €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 18,80
Bekijk

Lees meer

Restanten THQ gaan in de verkoop Nieuws van 27 februari 2013
Darksiders II Video van 8 augustus 2012
Darksiders II Video van 25 juli 2012
Darksiders II Video van 20 juli 2012
Darksiders II Video van 17 mei 2012
Darksiders II Video van 25 maart 2012
Darksiders II Video van 19 maart 2012
Darksiders II verschijnt op 29 juni Nieuws van 15 februari 2012
E3: Nintendo onthult Wii U Nieuws van 7 juni 2011

Reacties (19)

Wijzig sortering
Zier er erg mooi uit, maar imho een beetje over the top.
Oversized wapens e.d. zijn niet echt mijn ding. Als ik de screenshots vergelijk met Skyrim, dan vind ik die laatste toch wat realistischer, of beter: minder surrealistisch.

Eerst maar even een trial uittesten, voordat ik er centjes aan ga spenderen. Mooie RPG's zijn immers dungezaaid, dus proberen gaan we zeker. Overigens vind ik de review van jullie wel een pareltje. Hulde daarvoor!
Darksiders 1 was al een ondergewaardeerde topper van formaat, als DS2 een waardige opvolger wordt is dit een blind buy.
Darksiders is geen RPG, maar een actiegame met puzzel- en RPG-elementen. Niet te vergelijken met Skyrim dus (maar het is wel een aanrader). :*)
Zier er erg mooi uit, maar imho een beetje over the top.
Oversized wapens e.d. zijn niet echt mijn ding. Als ik de screenshots vergelijk met Skyrim, dan vind ik die laatste toch wat realistischer, of beter: minder surrealistisch.
Dit ligt geheel aan de tekenstijl van Dhr. Joe Madureira, welke bij Marvel comics onder andere aan de X-Men series heeft meegewerkt, echter bij mij pas echt indruk heeft gemaakt met de strip Battlechasers, bij Wildstorm Comics.

Ik was heel blij met hoe Darksiders 1 qua ontwerp was. Eindelijk een spel met een echte comic book feel, maar zonder de (veelal cell-shaded) comic book look. Darksiders 2 zou hier niet in af mogen wijken :)

Maar goed, iedereen zijn mening natuurlijk. Skyrim was bijvoorbeeld niet echt mijn ding :)
Ik vind de comic book-look in de screenshots bij dit artikel bijzonder gelukt. Het lijkt echt op een geanimeerd stripverhaal. Mooi! :P
Gelukkig heb ik Darksiders I gespeeld (PS3). Was qua game heel gaaf, grafix vielen af en toe wat tegen, maar de gameplay zat goed in mekaar. Het had zijn momentjes dat het eentonig werdt zoals de meeste games wel hebben. De puzzels waren best nog wel lastig en de combat bruut...(wat verwacht je dan ook van een van de 4 horseman). All in all ga ik zeer zeker deel 2 aanschaffen.

[Reactie gewijzigd door Aikin00dle1 op 25 maart 2012 09:42]

ja inderdaad, ik heb de game zelf op PC gespeeld en was aangenaam verrast.

het was een frisse mix tussen puzzels en combat. Ik ga deel 2 zeker spelen. En de setting is vooral interessant. Een wat donkere game staat me vooral aan ;)
Ik weet nu al dat in een controller ga halen voor de pc. Neem niet aan dat dit spel makkelijk te spelen zijn met muis en toetsenbord.
Deel 1 helemaal kapot gespeeld op de ps3, en ook op hard bezig geweest (haal dan wel je super armor op normal) :)
Mwah, misschien niet met een muis, zeker als je niet veel camera werk hoeft te doen zou ik het dan liever toetsenbord only spelen. Hoe dan ook speelt dit soort over de top slash actie genre inderdaad vaak wat minder met de muis, klikken om te slaan is het gewoon niet helemaal.

Als ik in de filmpjes van t.net zie hoe vreselijk het er uit ziet op een lage resolutie, dan is het wel meteen duidelijk, de screenshots bekijkend dat je dit zeker op de PC met AA aan wilt spelen. Nu hopen dat de texture resolutie er ook een beetje naar is en dat ze niet bij "ziet er ok uit op 720p" zijn gestopt.
Als ik deze preview dus goed begrijp dan wordt dit spel om en nabi 4x zo groot? Deel 1 bood al behoorlijk veel waar voor je geld. :9

Ik heb genoten van deel 1. Kom maar op met deel 2 :)
Ik heb hem op de xbox 360 in één ruk uitgespeeld, vond het een geweldig spel, mooie stijltje. Ik heb hem destijds op FirstLook uitgeprobeerd maar vond het een vrij slecht spel, maar heb hem toch gekocht en DS2 wordt ook zeker een must buy voor me.
Goede game preview, worden telkens professioneler (ook wel erg gelikte locatie gekozen in de kerk van de gameproducer). Terwijl ik nauwelijks meer game, blijft het leuk om de vorderingen zo in de gaten te houden.

De vette graphicstijl verbaast me niets van de game, want de naam Joe Madureira kwam me erg bekend voor. Ik dacht even dat hij een paar jaar Spawn tekende, maar nee, ik ken hem van Battle Chasers, zijn eigen comic. De meest gelikte comic die ik tot dus ver gelezen heb, wat een prachtstijl was dat. Ik vond het dan ook mooi *** dat hij het na 9 nummers al voor gezien hield, maar blijkbaar doet die nog steeds wonderwerk :).
Vind darksiders 1 beter als de laatste zelda zelfs. Hopelijk wordt 2 nog beter.
In ieder geval groter ;-) En je hebt dus wat meer afwisseling / invloed op de manier waarop je wilt vechten
Darksiders vergelijken met Zelda? Foei, de hoek in jij. Ga je zitten schamen!
Netjes gedaan.

Ik heb deel 1 uitgespeeld en ik niet wachten op deel 2 lijk me heel erg vet.
Kom maar op :D.
Reminds me of Raziel van legacy of kain, vooral dat haar :D
Ik hoop eigenlijk dat het kwa gameplay er ook op lijkt want dat vond ik keer op keer heerlijke spellen, hoewel soms wat repetitief.

Echt lijken op Raziel? neeh toch? Deze dude is veel breder en minder vergaan, maar dat was juist één van de charmes. (ook zeker vergeleken met Kain)
De manier van bewegen, vooral bij het klimmen vind ik wel weer sterk overeen komen.
Nice review. En mooie graphics. Het spel doet me een beetje denken aan de Legacy of Kain zag er voor die tijd ook erg mooi uit en had een duister sfeertje

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Smartphones

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True