Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Toshiba AT200: prijzige lichtgewicht

Inleiding

Vaak zien we op beurzen prototypen van apparaten die nog een lange weg te gaan hebben voordat ze de winkelschappen bereiken. Soms zien we echter ook producten die zo goed als af lijken, maar dan alsnog een flinke tijd op zich laten wachten. Toshiba's AT200-tablet is zo'n apparaat. Bijna zeven maanden geleden hadden we hem op de IFA in Berlijn al in handen en toen leek hij al bijna klaar om naar de winkels te worden gebracht.

De releasedatum van eind 2011 werd echter niet gehaald en daarna werd de release nog enkele malen naar achteren geschoven. Intussen ligt de AT200 in de schappen, maar sinds de onthulling zeven maanden geleden is de tabletmarkt natuurlijk veranderd. Android Honeycomb, waar de AT200 op draait, is inmiddels opgevolgd door Ice Cream Sandwich, en op hardewaregebied staan er al tablets op stapel met full-hd-schermen en quadcore-chips.

Qua brute rekenkracht is de AT200 op papier dus geen topper, maar gelukkig heeft de tablet enkele andere eigenschappen die nog steeds positief opvallen. Zo is hij dunner en lichter dan de concurrentie en ook op het vlak van aansluitmogelijkheden maakt hij met micro-usb, micro-hdmi en micro-sd een goede eerste indruk. In deze review bekijken we of de AT200 ondanks zijn wat oudere hardware nog kan meekomen.

Uiterlijk en indruk: heerlijk in de hand

De AT200 is op het eerste gezicht mooi afgewerkt en sjiek. De voorzijde is zoals bij elke tablet niet meer dan een scherm met een zwarte rand, maar de achterzijde geeft het apparaat een eigen look. De metalen behuizing heeft een geborstelde textuur, die aan de bovenzijde onderbroken wordt door de camera. Ook aan de voorzijde zit een camera, voor videobellen, die een nogal opzichtig randje heeft. We hadden het mooier gevonden als deze wat onopvallender weggewerkt was. De grijze zijden worden rondom onderbroken door een zwart randje, waarin ook de knoppen weggewerkt zijn.

Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200

Na de goede eerste indruk, komen er bij nadere beschouwing een paar minpuntjes bovendrijven. Zo sluiten de bezel van het scherm en de rand van de tablet niet netjes aan, waardoor een gleufje zichtbaar is. Na verloop van tijd zal hierin zich zeker stof ophopen. Daarnaast is de behuizing niet zo rigide; hij kan behoorlijk gebogen worden en dat schept weinig vertrouwen in de stevigheid. Ook waren er al na een paar dagen gebruik krassen op de geborstelde achterzijde te zien.

Toen we de AT200 voor het eerst in handen kregen, merkten we op dat de knopjes aan de zijkant niet lekker aanvoelden en niet goed in te drukken waren. Toshiba heeft daar in de tussentijd niets aan veranderd en dat is jammer.

Heerlijk om vast te houden

Toshiba zegt dat de AT200 558gram weegt, maar doet de tablet daarmee te kort. We hebben hem gewogen met een nauwkeurige weegschaal en kwamen op een gewicht van 512 gram uit, waarmee het de lichtste 10,1"-tablet tot nu toe is.

Een tablet kan in onze ogen niet dun en licht genoeg zijn; hij wordt vaak met één hand vastgehouden en hoe zwaarder hij is, des te eerder er vermoeidheid optreedt. Vergeleken met de nieuwe iPad en de iPad 2 is het verschil in gewicht respectievelijk 153 en 99 gram, en dat merk je zeker. Vergeleken met de Android-concurrentie zijn de verschillen kleiner, maar nog steeds goed merkbaar.

TabletGewicht
Toshiba AT200 512g
Galaxy Tab 10.1 563g
Transformer Prime 602g
iPad 2 611g
Nieuwe iPad 665g

De geringe dikte van 7,7mm, het lage gewicht en de kleine bezel maken samen dat de AT200 heerlijk in de hand ligt. Ook de hoeken zijn mooi rond afgewerkt, wat bijdraagt aan het comfort. Op ergonomisch vlak zouden we het wel de beste tablet van rond de 10" durven noemen.

Aansluitingen

De AT200 is vergeleken met veel andere tablets rijkelijk uitgerust met aansluitingen. Onder het scherm zit aan de lange zijde een breede opening voor de lader, nog breder dan Apples 30pins-connector. Aan de rechterzijde zitten de aan-uitknop, de volumeregelaar en een knop om de oriëntatie van het scherm vast te zetten. Aan de linkerzijde vinden we de micro-usb-, micro-hdmi- en micro-sd-aansluitingen. De micro-usb-aansluiting kan niet gebruikt worden om de tablet op te laden, maar voor bestandsoverdracht is hij zeker handig. De micro-sd-kaart maakt het mogelijk om de opslagcapaciteit fors uit te breiden zonder al te veel geld te moeten uitgeven.

Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200

Hardware en software

Toshiba heeft de AT200 opgebouwd rondom een Omap 4430-soc van Texas Instruments. Deze beschikt over twee Cortex A9-processorkernen op 1,2GHz, een PowerVR SGX540-gpu uit de stal van Imagination Technologies en TI's eigen IVA3-chip, die videodecodering voor zijn rekening neemt. De SGX540 zagen we eerder al in Samsungs Hummingbird-soc in de Galaxy S en de gpu stamt alweer uit 2007. In de 4430 is hij met een kloksnelheid van 304MHz wel wat opgevoerd.

Toen de AT200 aangekondigd werd, was het gros van de Android-tablets nog uitgerust met een Tegra 2-chip van Nvidia, die weinig spierballen heeft als het aankomt op het hardwarematig decoderen van videostreams. De Omap 4430 wordt niet afgeschrikt door 1080p-video met hoge bitrates, een duidelijk voordeel. Op dit moment zouden we het echter geen snelle chip meer noemen, de dualcore-Exynos in de Tab 7.7 is bijvoorbeeld sneller en de Tegra 3 uit Asus' nieuwste lichting tablets is echt van een andere klasse.

Hoe oud een chip is maakt natuurlijk weinig uit als hij krachtig genoeg is om alles snel af te handelen. Dat is bij de AT200 niet het geval. Navigeren door de homescreens verloopt nogal traag en de tablet houdt het al gauw niet meer bij als je snel door de interface navigeert of tussen applicaties wisselt. Dat terwijl de AT200 bij onze eerste kennismaking juist een vlotte indruk maakte.

Daar hadden we toen wel een kleine kanttekening bij; de kleurdiepte leek erg laag, waardoor we duidelijk banding zagen. Kleuren liepen niet vloeiend in elkaar over, maar trapsgewijs. Misschien kwam dat doordat de firmware nog niet af was, of misschien wilden de engineers dat de tablet bij zijn eerste onthulling extra soepel werkte en kozen ze daarom voor minder kleurdiepte.

Bij de versie die we getest hebben, is van banding geen sprake meer, wat natuurlijk gunstig is voor de beeldkwaliteit. We hebben echter wel het gevoel dat de tablet daarbij aan snelheid heeft ingeboet.

Software

De AT200 zou oorspronkelijk eind 2011 uitkomen en op Android Honeycomb draaien. Dat lag voor de hand, want Ice Cream Sandwich kwam pas eind oktober uit en twee maanden is niet genoeg om een nieuw besturingssysteem werkend te krijgen. Toen de tablet echter keer op keer uitgesteld werd, kregen we hoop dat Toshiba hem meteen met Ice Cream Sandwich zou leveren. Dat was ook goed mogelijk geweest; Toshiba doet bijna geen aanpassingen aan Android en is dus nauwelijk tijd kwijt aan het het bijwerken van eigen skins. Bovendien is de Omap 4430 nagenoeg gelijk aan de 4460 in de Galaxy Nexus, waardoor de benodigde drivers al in ICS aanwezig zijn. Een release met ICS lag dus voor de hand.

Blijkbaar heeft Toshiba toch meer tijd nodig om ICS werkend te krijgen, want de AT200 wordt momenteel gewoon nog met Android Honeycomb geleverd. Honeycomb voelt in vergelijking met de nieuwste versie van Android weinig geraffineerd aan en kan soms wat hakkelen en vertragen.

Aan de interface is niets gewijzigd, maar de AT200 bevat wel een aantal extra programma's. Zo wordt de Office-suite van ThinkFree meegeleverd, die netjes geoptimaliseerd is voor tablets. Verder vinden we SplashTop voorgeïnstalleerd om een computer op afstand te besturen, naast McAfee en een nieuwe mediaspeler met dlna-ondersteuning. Deze laatste zou met de uitgebreide video-opties van de 4430-chip een goede combinatie moeten zijn, maar wij kregen geen enkel videoformaat over dlna afgespeeld.

Scherm, accu en camera

Toshiba AT200 - touchscreen

Vorig jaar om deze tijd waren er nog fabrikanten die hun tablets uitrustten met goedkope tn-schermen met slechte kijkhoeken. Gelukkig lijkt het er nu op dat elke zichzelf respecterende fabrikant een ips-paneel met goede kijkhoeken gebruikt. Zo ook Toshiba. Het scherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels, wat momenteel bij Android-tablets nog de standaard is.

Wat al snel opvalt is dat bij donkere achtergronden een duidelijk raster te zien is, vermoedelijk van het touchscreen. Aangezien Android veel met donkere achtergronden werkt, kan dit in de praktijk storend zijn. Iets soortgelijks zagen we een jaar geleden al bij de Iconia Tab A500 van Acer. Toshiba moet hier natuurlijk zelf ook van op de hoogte zijn, zoiets zie je niet over het hoofd, en we hebben geen flauw idee waarom het bedrijf niet voor een 'onzichtbaar' touchscreen gekozen heeft.

Helderheid

Zwartwaarde
Telefoon / tabletNits in cd/m² / 100 (zwart), lager is beter
Samsung Galaxy Tab 7.7
*
0,0019
Sony Tablet S
*****
0,36
Asus Transformer Prime
*****
0,37
Toshiba AT100
*****
0,37
Apple iPad (3e generatie)
*****
0,38
Toshiba AT200
******
0,41
Lenovo ThinkPad Tablet
******
0,44
Apple iPad 2
******
0,45
Transformer Prime (Super IPS)
********
0,59
Samsung Galaxy Tab 10.1
*********
0,62

De helderheid van 370 cd/m² is goed, al is het verschil met de middenmoot gering. Met een minimale helderheid van 0,41 cd/m² komen we uit op een contrastratio van 902.

Kijkhoeken

Toshiba AT200 - kijkhoeken Toshiba AT200 - kijkhoeken Toshiba AT200 - kijkhoeken Toshiba AT200 - kijkhoeken

Dankzij de gebruikte ips-technologie zien we nauwelijks kleurverschuiving bij grote kijkhoeken. Zoals gebruikelijk neemt de helderheid wel af.

Accu

We zijn erg gecharmeerd van de compacte behuizing van de AT200, maar dat betekent natuurlijk wel dat er minder ruimte voor de accu is. Of dat in de praktijk te merken is, hebben we getest door onze gebruikelijke accutest te draaien.

Accutest - Film (250cd/m²)
Telefoon / tabletTijd in minuten, hoger is beter
Transformer Prime + dock
*********
818,00
Samsung Galaxy Tab 7.7
********
777,00
iPad 2
*******
692,00
Samsung Galaxy Tab 10.1
*******
631,00
Asus Transformer Prime
*****
519,00
Sony Tablet P
*****
461,00
Lenovo ThinkPad Tablet
*****
434,00
Archos 101 G9
****
431,00
BlackBerry Playbook
****
395,00
Sony Tablet S
****
394,00
Acer Iconia Tab A200
****
380,00
Asus Transformer
****
374,00
Asus Eee Pad Slider
****
369,00
Toshiba AT200
****
346,00
Toshiba AT100
***
328,00

Bij de filmtest houdt de AT200 het net geen zes uur uit en weet hij alleen zijn voorganger voor te blijven.

Accuduur - browsen
Telefoon / tabletTijd in minuten, hoger is beter
Transformer Prime + dock
*********
528,00
iPad 2
********
468,00
Acer Iconia Tab A200
*******
423,00
Samsung Galaxy Tab 10.1
*******
404,00
Lenovo ThinkPad Tablet
******
353,00
Asus Transformer
*****
338,00
Archos 101 G9
*****
313,00
Samsung Galaxy Tab 7.7
*****
300,00
Sony Tablet S
*****
296,00
Toshiba AT200
*****
289,00
Asus Transformer Prime
*****
288,00
Toshiba AT100
****
266,00
Sony Tablet P
****
261,00

Ook bij de browsertest weet de AT200 geen hoge ogen te gooien.

Camera

Afgezien van Apple zijn er geen fabrikanten die camera's van hoge kwaliteit in hun tablets hebben gestopt, ook Toshiba niet. De 5-megapixelcamera is goed genoeg voor een snapshotje voor Facebook of Twitter, maar ook niet meer dan dat. Er is, ook bij daglicht, veel ruis te zien, ondanks de duidelijk zichtbare noise reduction.

Toshiba AT200 - camera Toshiba AT200 - camera Toshiba AT200 - camera Toshiba AT200 - camera Toshiba AT200 - camera

Benchmarks: processor en gpu

Dit is niet de eerste keer dat we de Omap 4430 benchmarken; de Archos G9 die we eind vorig jaar testten, wordt door dezelfde chip aangedreven. Grote verrassingen verwachten we dus niet.

In CaffeineMark zijn de Omap 4430- en Tegra 2-chip sterk aan elkaar gewaagd, al wint de 4430 het nipt. Dat is ook logisch, gezien de iets hogere kloksnelheid.

Ook op grafisch vlak zijn de 4430 en Tegra 2 aan elkaar gewaagd. De gpu in de Tegra 3 is duidelijk sneller, en Apples A5 en A5X laten de rest mijlenver achter zich.

Waar de Tegra 3 en beide iPads begrensd worden door de verversingsfrequentie van het scherm, komt de AT200 daar met scores van 19 en 30fps lang niet aan.

AnTuTu meet de algehele prestaties van de tablet door zowel de cpu en gpu als het geheugen te testen. De AT200 weet hier de op de Tegra 2-soc gebaseerde tablets te verslaan, maar het verschil is zeer klein.

Benchmarks: geheugen, browsen en booten

De lees- en schrijftests binnen AnTuTu laten duidelijk zien dat Toshiba niet bezuinigd heeft op de kwaliteit van het interne opslaggeheugen.

BrowserMark
Telefoon / tabletSocOSIn punten, hoger is beter
Asus Transformer Prime Tegra 3 Android 4.0
*********
121593
iPad 2 (iOS 5.1) Apple A5 iOS 5.1
*******
102388
Apple iPad (3e generatie) Apple A5X iOS 5.1
*******
100375
Toshiba AT200 Omap 4430 Android 3.2
*******
96983
Acer Iconia Tab A200 Tegra 2 Android 4.0
*******
95948
Archos 101 G9 Omap 4430 Android 3.2
*******
94211
Samsung Galaxy Tab 7.7 Exynos 4210 Android 3.2
******
91325
Sony Tablet P Tegra 2 Android 3.2
******
91318
Lenovo ThinkPad Tablet Tegra 2 Android 3.1
******
89551
Sony Tablet S Tegra 2 Android 3.2
******
88891
Asus Eee Pad Slider Tegra 2 Android 3.1
******
87839
Asus Transformer Tegra 2 Android 3.2
******
86852
Samsung Galaxy Tab 10.1 Tegra 2 Android 3.1
******
84069
Toshiba AT100 Tegra 2 Android 3.1
******
82662

In BrowserMark weet de AT200 een vierde plek te behalen en dat is indrukwekkend. Hij laat bijvoorbeeld de hoger geklokte Tab 7.7 achter zich.

In de laadtest van de Tweakers.net-frontpage nestelt de AT200 zich tussen het gros van de Android-tablets.

Booten
Telefoon / tabletSocOSTijd in seconden, lager is beter
iPad 2 (iOS 5.1) Apple A5 iOS 5.1
**
17,30
Apple iPad Apple A4 iOS 4.0
**
19,10
Apple iPad (3e generatie) Apple A5X iOS 5.1
***
25,10
Samsung Galaxy Tab 7.7 Exynos 4210 Android 3.2
***
27,00
Acer Iconia Tab A500 Tegra 2 Android 3.0
***
28,18
Toshiba AT100 Tegra 2 Android 3.1
***
29,00
Acer Iconia Tab A200 Tegra 2 Android 4.0
****
31,00
Samsung Galaxy Tab 10.1 Tegra 2 Android 3.1
****
32,85
Sony Tablet P Tegra 2 Android 3.2
****
34,45
Sony Tablet S Tegra 2 Android 3.2
****
35,33
Archos 101 G9 Omap 4430 Android 3.2
****
35,49
Toshiba AT200 Omap 4430 Android 3.2
****
36,00
Asus Eee Pad Slider Tegra 2 Android 3.1
****
37,01
Asus Transformer Prime Tegra 3 Android 4.0
*****
38,94
Lenovo ThinkPad Tablet Tegra 2 Android 3.1
*********
70,96

De AT200 heeft 36 seconden nodig om te starten; niets om warm of koud van te worden.

Gallery en specificaties

Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 Toshiba AT200 - touchscreen
Merk en type
Merk Toshiba
Type AT200
Technische specificaties
Cpu-type Texas Instruments Omap 4430
Snelheid 1,2GHz
Geheugengrootte 1GB
Video-interface
Schermdiagonaal 10,1"
Schermresolutie 1280x800 (WXGA)
Video uit Micro-hdmi
Cameraresolutie 5Mp
Opslag
Opslagcapaciteit 16GB
Extern geheugen Secure digital micro
Fysieke specificaties
Gewicht 558g
Diepte 7,7mm
Kleuren Zilver
Overige specificaties
Besturingssysteem Google Android 3.2
Bijzonderheden Wifi, bluetooth, micro-usb, 5-megapixelcamera aan de achterzijde en 2-megapixel aan de voorzijde.

Conclusie

We zijn grote fans van het idee achter de AT200. Toshiba heeft dikte en gewicht boven aan de lijst gezet tijdens het ontwerpen en dat zouden meer fabrikanten mogen doen. Bij tablets is vooral het gewicht van groot belang, veel meer dan bij bijvoorbeeld telefoons, omdat ze vaak lange tijd met één hand vastgehouden worden. De AT200 is een van de fijnste tablets om in de hand te houden en dat is een prestatie van formaat.

Ook het grote aantal aansluitingen is zeker een pluspunt. Via het micro-sd-slot kunnen gebruikers voor een klein bedrag de opslagcapaciteit flink uitbreiden en met een micro-usb-kabel kan de tablet eigenlijk overal op een computer worden aangesloten. De meeste mensen hebben nog wel zo'n kabel van hun telefoon.

Op papier kan de AT200 dus zeker onze goedkeuring wegdragen, maar de praktijk is een ander verhaal. De uit- en afwerking is namelijk niet van het niveau dat we hadden willen zien. Hoewel het ips-paneel een prima beeldkwaliteit biedt, is het duidelijk zichtbare touchscreen een nadeel dat we bij een tablet in deze prijsklasse niet verwachten. Daarnaast is de tablet makkelijk te buigen en sluiten niet alle randjes goed aan.

De hardware maakt op het moment van schrijven al een achterhaalde indruk. Hoewel de 4430 op videogebied een goede chip is, stijgt hij op andere vlakken niet ver boven de verouderde Tegra 2 uit. De soc lijkt gewoon niet rap genoeg om Android vloeiend te kunnen weergeven. We hopen trouwens dat Toshiba snel een upgrade naar Android Ice Cream Sandwich uitbrengt, want het besturingssysteem is daar hard aan toe.

Voor veel minpunten zouden we nog een oogje willen dichtknijpen als de AT200 scherp geprijsd was. Met een adviesprijs van 499 euro moet de tablet het echter opnemen tegen de nieuwe iPad en binnenkort tegen tablets met veel snellere dualcore- en quadcorechips. Die strijd zal hij verliezen.

De AT200 laat ons achter met een gevoel van teleurstelling. Niet omdat het een ronduit slechte tablet is, maar omdat hij zo veel beter had kunnen zijn. Een moderne processor en de meest recente Android-versie hadden een wereld van verschil gemaakt. We hopen dan ook dat Toshiba snel met een opvolger komt die de goede ergonomie van de AT200 combineert met snelle, moderne hardware.

Pluspunten
- Dun en licht
- Ligt fijn in de hand
- Veel aansluitingen

Minpunten
- Zichtbaar touchscreen
- Niet de snelste
- Oude software
- Relatief duur

Reacties (40)

40
37
20
1
0
9
Wijzig sortering
Het lijkt mij ook gewoon dat de optimalisatie van de software voor de chip gewoon brak is. Kijk bijvoorbeeld naat de tablet S, ondanks minder benchmark voelt deze wel heel erg soepel, snel en strak aan. (Veel betere software dus).

Wel handig dat je erg veel aansluitingen overhoud... Jammer van de prijs, dit had echt rond 300 geprijst moeten zijn om het intressant te houden... Nou, ik verwacht binnen 2/3 maanden veel verandering erin.
Sluit ik me helemaal bij aan. Dit was een tablet waar ik best wel naar zat uit te kijken. Persoonlijk vind ik de Tablet S nog een van de fijnste op de markt. Hij loopt idd lekker soepel.
Helaas zijn de verwachtingen dus niet waar gemaakt. Toch maar weer aan de nieuwe Transformer denken?
Dat kan allemaal wel waar zijn maar ik denk dat je het beste, dat doe ik tenminste, nog even kan wachten op de huawei mediapad 10.1.
Deze krijgt een scherm met een resolutie van 1920 x 1200 en een zelfgemaakte quadcore processor die behoorlijke resultaten haalt. Ook is het naar mijn weten de eerste tablet met 2gb ram.
Wetend wat huawei's instelling is op het moment, zal de prijs behoorlijk concurrerend worden.
In de producten van Toshiba op tablet gebied heb ik sinds mijn Folio 100 totaal geen vertrouwen. Qua hardware was de Folio100 vooruitstrevend, maar qua ondersteuning ben je voor 100% afhankelijk van de community. Binnen 3 maanden liet Toshiba een 400€ kostende tabet vallen als een baksteen, met als voornaamste fout dat de software die ze erop gezet hadden compleet brak was en de Google marketplace volledig ontbrak.

Dit zie ik ook met deze tablet gebeuren aangezien ze hiermee niet het verschil gaat maken tussen de 91 andere Android tablets. Voor deze prijs kun je veel beter krijgen
Ik begon met een Toshiba E330, vervolgens een E740. Sindsdien nooit maar dan ook nooit meer een Toshiba! Het komt bij mij de deur niet door.

De reden is dezelfde, je koopt een high end duur apparaat wat tov de concurrentie iets extra's heeft en vervolgens doet Toshiba niets meer voor je. Geen bugfixes, geen updates, niets.

ICS op deze tablet? Vergeet het maar meteen. Daar gaan ze niet aan beginnen.
Goede review en duidelijk filmpje zeg! Ik heb deze tablet pas zelf vastgehad en mij viel vooral op dat ie aan de linkerachterkant erg warm werd (vanwege de alu behuizing). Jammer van de specs en de oude software, want het design van deze tablet is echt subliem.
Valt me dan op dat voor warmte en geluid nog 5 sterren worden gegeven. :)
De gebruikerservaring die wat stroperig is... Tja, dat heb ik bij elke Honeycomb tablet en dat is bij ICS al een heel stuk minder. Het zou dan ook een flinke verbetering zijn wanneer De tablet ICS meekreeg (liefst zonder aanpassingen - kijk naar Asus).
Waar ik wel echt over struikel is het mogelijk zien van het touchscreen. Heel interessant voor een keer, maar als je dat bij donkere ondergronden al snel ziet... Dan ga je je eraan storen. Het is zonde dat ze zolang hebben gewacht, maar deze tablet gaat het niet worden.
Toch zonde dat ze steken laten vallen... Krasbestendigheid is zoiets waarvan je eigenlijk verwacht dat zoiets slordigs in het begin al wordt tegen gegaan...
ASUS heeft net zoveel aanpassingen als Toshiba of Archos. Het zijn maar een paar, maar toch. De instellingen zitten anders, paar features erbij(zoals 3D via HDMI) etc.
Als ik naar de scorekaart kijk lijkt het erop dat deze tablet heel goed is in enkele dingen, wat ten koste gaat van andere (ook belangrijke) punten.

Als ze een beetje snel zijn met Android 4.0 zou het flink moeten verbeteren, omdat de Galaxy Nexus ook heel goed draait met bijna exact dezelfde SoC.
Wel een resolutie die een stuk lager ligt, dat scheelt ook :)
Het is maar 1280*80 verschil. Valt wel mee he dat is ~10%...
Dus hij is niet stevig bevonden omdat wanneer je kracht zet je de tablet iets kan buigen?
Wie gaat er nu in dagelijks gebruik van een tablet kracht zetten om de tablet te buigen?
Jammer van die puntjes, maar wat ziet deze tablet er prachtig uit zeg!
Het is jammer dat toshiba iedere keer van die net-niet tablets maakt. Zeker met die prijs zijn er veel betere tablets te krijgen.
Zoals in de review ook naar voren komt ziet de tablet er erg degelijk en strak uit, jammer dat de specificaties (afgezien van de aansluitingen) zo achterhaald is. Daarbij komt nog de hoge prijs wat het voor mij een totaal oninteressante tablet maakt, erg jammer.
Anoniem: 243374
11 april 2012 15:48
Heb zo'n dikke Thrive van Toshiba (die met de uitneembare batterij). Krijg inderdaad ook het gevoel dat ik destijds bij Sony had. Dure technologie die je 6 maanden later niet meer aan de straatstenen kwijt kon.

Nog steeds aan het wachten op ICS terwijl chinese tabletten van 100 euro (mp4nation) al maanden staan te pronken met android 4.0

Ik wil die ICS alleen maar voor de USB hosting ==> dac==>headphone. Werkt perfect op de laptop. Toshiba support is inderdaad pure bagger (forum , updates) alles komt van de hardwerkende devs en de eigen trive fora

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee