Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Gouden Steeksleutel 2011: de uitslag

Winnaar Panasonic-televisie

Onder de tweakers die hun stem hebben uitgebracht in een of meer categorieën, kon Tweakers.net dit jaar een Panasonic Viera TX-P42VT30 verloten. Deze 3d-tv is voorzien van een plasmapaneel en heeft in de Pricewatch een prijskaartje van rond de 1500 euro.

Uit de database met deelnemers aan de Gouden Steeksleutel-verkiezing is een willekeurige winnaar getrokken. De gelukkige winnaar is tweaker McMad. Onze felicitaties gaan uit naar deze winnaar en alle bedrijven die een Gouden Steeksleutel hebben gewonnen, en natuurlijk bedanken we bij deze alle tweakers voor het leveren van een bijdrage aan de Gouden Steeksleutel-verkiezing 2011!

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Blizzard schrapt 600 banen Nieuws van 1 maart 2012
Blizzard voert BattleTags in Nieuws van 16 december 2011

Reacties (122)

Wijzig sortering
Waar zijn de NAS systemen?
Ik heb altijd m'n vraagtekens bij dit soort verkiezingen. Iets wat de meeste stemmen krijgt hoeft niet per definitie het beste product te zijn. En waarom stond Modern Warfare 3 niet bij de keuzes voor het beste spel?
De Gouden Steeksleutel in de categorie 'Beste Game' gaat naar Battlefield 3. Daarbij moet meteen worden gezegd dat games als Modern Warfare 3, The Elder Scrolls V: Skyrim, Assassin's Creed: Revelations en The Legend of Zelda: Skyward Sword buiten de boot vielen. Om de Steeksleutels dit jaar een beetje op tijd te kunnen uitreiken, hebben we namelijk een strikte einddatum voor nominaties gehanteerd.
bron: reviews: Gouden Steeksleutel 2011: de uitslag

Toen er genomineerd kon worden, was dat spel nog niet beschikbaar. Dat is beschikbaar gekomen gedurende de stemperiode.
Ik vond dat ook een van de meest dubieuze beslissingen van deze steeksleutel. In mijn ogen had BF 3 er niet tussen mogen staan. Deze was (te) kort (of misschien nog niet) op de markt ten tijde van stemmen/nomineren.

[Reactie gewijzigd door Kevinp op 1 december 2011 13:35]

Precies... voor mijn gevoel is dit ook meer een populariteitsverkiezing dan een kwaliteitsverkiezing. Maar goed, het werkt ;)

Winnaars gefeliciteerd!
Zolang je beseft dat nr1 niet perse het beste product is, werkt het. Tuin je in "de val" dan werkt het duidelijk niet.

Deze lijstjes weerspiegelen enkel wat de populairtste,meest verkochte artikelen zijn en dan alleen onder T.net leden.

Neem bijv de cpu, de 2600K in hier nummer 1. Verrassend, daar de 2600K minstens 25% duurder is dan de 2500K terwijl de prestaties gemiddeld genomen slechts 5% hoger liggen
(zie bijv hier).

Maw: de 2500K presteerd heel goed tov de 2600k, heeft een veel betere prijs/prestatie ratio en zou met vlag en wimpel de "beste cpu" moeten zijn.

Voor gamers bijv is de 2600K vrijwel nutteloos, als ik de 1680x1050 en hoger scores bekijk: de verschillen liggen dan veelal dichter bij NUL!.

[Reactie gewijzigd door Madrox op 1 december 2011 09:04]

Bedenk wel dat prijs/kwaliteit nog niet direct verantwoordelijk hoeft te zijn voor de titel "de beste". Bijvoorbeeld bij auto's is misschien het middenmodel de interessantste, maar gaat men bij de titel "de beste" toch vaak voor een luxe model, ondanks dat de afname daarvan niet het grootst is.
Voor autoreviews wordt niet voor niets meestal de uitgebreide versie verzonden.

Opvallender is daarbij dat de beste grafische kaart dan weer niet een topmodel is, maar eerder een prijs/kwaliteit gericht is

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 1 december 2011 10:41]

Dan hadden ze dus AMD er niet eens tussen hoeven zetten ..
Niet om Intel fanboy te doen maar die zijn gewoon een stuk "beter" (prestatie) terwijl amd op andere fronten "beter"is (prijs)
Bij auto's is het een heel ander principe, daar word veel meer gekeken naar prijs, ipv intel/amd fanboyisme! (minder kinderachtige leeftijds groep zegmaar )
Het is inderdaad raar dat bij GPU wel de beste prijs/kwaliteit kaart als beste is gekozen, en niet een GTX 590 of een HD 6990.

[Reactie gewijzigd door Zen!th op 1 december 2011 11:04]

Bij auto's is het een heel ander principe, daar word veel meer gekeken naar prijs, ipv intel/amd fanboyisme!
Maakt weinig uit. bij auto's heb je ook BMW- en Mercedes fanboys, of fans van Italiaans bloed, Japans vernuft, etc.
True, maar die mensen zijn meestal iets volwassener .. en een nieuwe auto is ook duurder dan de gemiddelde Intel CPU
Dat bedoel ik dus. Blijkbaar vinden velen de 50 euro meerprijs voor de 2600k het waard, terwijl de prestatie verbetering in de praktijk mininaal is. Terwijl aan de andere kant men bij de Grafische kaart een type kiest met de beste prijs/prestatie verhouding, ondanks dat er veel snellere kaarten zijn.

Terwijl in feite de 2500k icm met een snellere videokaart meer bang heeft dan een 2600k met mindere grafische kaart . Niet voor niets zit de 2500k in het game systeem. Daarom verrast het me idd een beetje dat de 2600k hier toch als "winnaar" gekozen word.
En daardoor beter. Immers komen er dan ook zaken als prijs bij kijken. Anders zou je enkel high-end producten die men toch nooit zou kopen door te hoge prijs.

[Reactie gewijzigd door Xanaroth op 1 december 2011 08:45]

Zoals geschreven is de lijst opgesteld door de bezoekers zelf via de openbare voorronde.
Als je verder had gelezen, dan had je kunnen lezen dat er een strakke deadline gehanteerd is om op tijd de verkiezingen te kunnen beginnen. MW3 viel daar buiten.
Word je zelf weggemod, maar ik ben het met je eens!
Normaal is het altijd de MW3 <-> BF3 oorlog, haal MW3 weg en .. ja inderdaad battlefield wint .. en meestal 50/50 voor de arcade vs realisme shooters. (hoewel MW3 wereldwijd toch weer meer sales had als BF3
Beetje jammer dat ze 1 van de 2 grootste kanshebbers er niet bij staat, omdat op dag 1 van de verkiezen dat spel nog niet gereleased was ..
Beetje jammer T.net :(
Zonder MW3 erbij hadden ze beste game niet eens hoeven doen, bij voorbaat stond vast dat BF3 zou winnen!
Verbazendwekkend dat xs4all van zijn troon is gestoten door Ziggo. Xs4all is voor mij toch echt de beste provider.
Maar voor veel meer anderen blijkbaar niet ;)
De Gouden Steeksleutel heeft dan ook niks te maken met beste product of dienst maar met de meest populaire. Eigenlijk zoals bij zowat elke publieksprijs. Zo heeft bijvoorbeeld maar een bijzonder klein gedeelte van de stemmers voor de beste ISP ervaring met meerdere providers, laat staan alle. Hoe kun je dan bepalen of iets de beste is? En datzelfde geldt eigenlijk voor alle categorieën.

Een goede vergelijking is die met de Televizierring 2011. Voetbal International wint, maar niet dankzij de kwaliteit van het programma. Daarmee zeg ik niet dat de winnaar(s) kwaliteit niets voorstellen, sterker nog misschien zijn ze wel echt het beste, maar de prijs heeft er gewoon niks mee te maken. Zolang je daar rekening mee houdt is er niks mis met zo'n verkiezing.
Daarom is het commentaar van Tweakers.net zelf enorm relevant. Want voor de rest is het natuurlijk gewoon een kwestie van populariteit, niet kwaliteit. De meeste stemmen gelden. Het zou wat mij betreft veel nauwkeuriger zijn als de stemmen werden genormaliseerd, maar wel een minimum aantal stemmen per onderdeel vereisen.

Dus: Bij het stemmen op een TV kies je eerst welke je hebt, vervolgens beoordeel je deze op zijn beeldkwaliteit, gebruikersgemak, geluidskwaliteit, support (indien van toepassing) et cetera. De gemiddelde resultaten van deze kwaliteiten tellen dan als eindoordeel, niet het aantal keuzes voor een TV omdat je die toevallig in je bezit hebt.

Maar goed, as I said: blij dat T.net zelf ook de resultaten van commentaar voorziet :)
Goed voorstel, alhoewel ik dan denk dat mensen toch heel graag winnen dat hun product de strijd wint (mensen willen graag zien; Dat is een goede aankoop geweest). Vooral Tweakers met een sterke verhouding met een merk (apple, samsung) zullen het bij reviews de hemel in prijzen, vooral als ze anoniem zijn; zie verkiezing beste site van het jaar.
Wat ik zou willen zien, zijn alle steeksleutels achterelkaar. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de doelgroep van tweakers dusdanig is veranderd over de afgelopen jaren, van technisch naar glimmend plastic. Voor de rest waardeloze poll; compleet irrelevant aan de kwaliteit van het product die een individueel eraan kan of zal hebben.

De goudensteeksleutel; een verkapte leden inventarisatie voor inkomsten.
Either way; bied het mij geen voordeel eraan mee te doen.

[Reactie gewijzigd door CozNL op 2 december 2011 06:24]

nieuws: Gouden Steeksleutel 2008: de uitslag
reviews: Gouden Steeksleutel 2009: de uitslag
reviews: Gouden Steeksleutel 2010: de uitslag
(2007 was de eerste, maar die is niet heel groot)
Trek zelf de conclusies, maar veel apparaten horen nou eenmaal mooi te zijn. Wat dat niet hoeft te zijn (bv. in de computer), zal ook niet winnen omdat het mooi is. Een Tweaker gaat geen Pentium in zijn computer stoppen, al was hij gemaakt met diamant.

Veel mensen zitten trouwens wel te schreeuwen:
"Het is helemaal geen 'beste-productverkiezing! D:"
maar zo presenteert Tweakers.net het ook helemaal niet:
"Bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing kunnen bezoekers van Tweakers.net in diverse categorieën stemmen op hun favoriete producten, diensten en bedrijven."
Kortom, men zit hun eigen spookbeeld af te schieten. Dat leidt af van waar gewoon over gesproken moet worden, namelijk te producten. Het gaat elk jaar weer over het idee dat het over kwaliteit gaat, zonde.

[Reactie gewijzigd door Beroemdheid op 3 december 2011 20:46]

Het gaat elk jaar weer over het idee dat het over kwaliteit gaat, zonde
>>
Tweakers.net is Nederlands grootste site voor alles wat met computers, consumentenelektronica en andere technologie te maken heeft. Het publiek bestaat uit 'tweakers' (mensen met een bovenmatige interesse in computers die deze interesse uiten in activiteiten zoals overklokken en programmeren), consumenten en IT-professionals.
De context van Tweakers.Net is dusdanig veranderd dat die 'bovenmatige interesse' wat samengaat met hun eigen beschreven voorbeeld tussen de haakjes, niet naar voren komt (voor de zoveelste keer) in die goudensteeksleutel, danwel de meeste user comments en zelfs redactie berichten.
Het zou Tweakers in mijn ogen dan ook sieren om die misleidende tekst (het publiek bestaat uit) aan te passen. Hetgeen ze natuurlijk niet vervangen hebben, maar aangevuld hebben met de volgende alinea; Google hits moeten blijven bestaan; zou een verklaring kunnen zijn.
Van oorsprong is Tweakers.net een hardwaresite, maar in de loop der tijd is ons blikveld verbreed naar software-, internet-, professionele- en algemene IT-onderwerpen. Daarmee groeide ook de doelgroep van enthousiaste thuisgebruikers naar hobbyisten én IT professionals. De hieruit ontstane infomix is tamelijk uniek.
Mijn vorige reactie, en diegene die zich in deze mening kunnen vinden, valt wat dat betreft prima bij hoe tweakers zich zelf profileert op hun eigen 'Over Tweakers' geschreven 2e alinea. Het spookbeeld is een reactie op hoe tweakers zich zelf profileert in de 1e alinea, en hoe vele oude tweakers met deze site in aanraking zijn gekomen.
En natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat de mensen uit de 2e alinea ditzelfde kunnen zeggen; De geschreven conclusie (de kern) in mijn post die ik heb proberen te onderbouwen gaat erover dat een individu compleet geen belang heeft (zou moeten hebben) bij wat andere mensen mooi of leuk vinden.

Een reden verzinnen waarom Tweakers dit wil, lijkt mij voor de hand liggen; en heb ik uitgesproken. 'Een verkapte leden inventarisatie'. En daar is niks mis mee, maar compleet waardeloos voor de mensen uit de 1e alinea, gezien de resultaten duidelijk niet daaruit voortkomen. Voor mij is dit een teken dat tweakers wederom een jaar lang zich gaat richten op dingen waar ik minder belang bij heb. (een contradictie in origine).

[edit]
En voor de mensen met interpretatie problemen, ik zie het niet zwart-wit. Danwel 1 kamp tegen de ander, ik zie een website veranderen van kleur en wegdrijven van hun begin. Ik zie niet alleen de user base, maar ook duidelijk dat hierdoor de mensen achter tweakers mee veranderen. Ik geloof dat met de uitkomst van deze poll, deze ontwikkeling zal worden doorgetrokken.

Meer kleur/glans en vorm meningen verwerkt in FrontPage posts en review waarderingen op een site waarvan "het publiek bestaat uit tweakers (mensen met een bovenmatige interesse in computers die deze interesse uiten in activiteiten zoals overklokken en programmeren)"
Krijg er een vreemd gevoel bij als ik de uitkomst combineer met tweakers hun eigen profiel.

[Reactie gewijzigd door CozNL op 4 december 2011 11:14]

Want voor de rest is het natuurlijk gewoon een kwestie van populariteit, niet kwaliteit.
Dat is wel duidelijk, zeker als je naar ''Beste Beveiligingssoftware'' scores kijkt.
Want blijkbaar heeft maar een heel klein deel onderzoek gedaan in wat een goede bescherming is.

Want afgaande van deze lijst, zijn de meeste tweakers net zo beschermt als iemand die naar malaria endemisch land gaat in midden Afrika met een muggennet vol met gaten, en denkend dat wat citrus spray een afdoende bescherming is. |:(
  • Microsoft Security Essentials 30,2%
  • AVG Antivirus Free 17,7%
  • NOD32 16,9%
  • Avast Internet Security 11,2%
  • Avira AntiVir Free 6,9%
  • Kaspersky Internet Security 5,6%
  • Norton 360 5,5%
  • Malwarebytes Anti-Malware 3,2%
  • Hitman Pro 3 1,8%
  • Comodo Internet Security 1,1%
Het is trieste is dat de normale gebruikers hier weinig aan kunnen doen, want hoewel er veel producten zijn, is nergens echte goede informatie te vinden hoe goed ze zijn, en hoe je jezelf het beste kan beschermen, en veel wat er aan informatie is, is van dubieuze testen, die vaak meer infomercials zijn dan echte tests.
Dat komt waarschijnlijk ook van wegen de complexe en dure test procedures.

Ik zelf heb zelf thuis een behoorlijk zwaar netwerk, dat ik deel met 3 buren.

Wat gebruik ik om mijn PC's en netwerk te beveiligen
  • Op XP machinenesSoftware Restriction Policy
  • “G-Data total care” alternatief ''Bitdefender Total Security 2012'' voor PCs
  • Voor server is “Comodo Internet Security” een goed alternatief
  • Must have, Secunia Personal Software Inspector (PSI)
  • Malwarebytes Anti-Malware, Spybot Search & Destroy en Hitman Pro 3
  • Microsoft Security Essentials
  • Sandboxie
Van al de programma's die ik gebruik, denk ik dat na de anti virus en firewall, Secunia's PSI het meest belangrijke wapen is tegen besmettingen.

Maar als op PC aankomt zijn er hier tweakers die duizenden euro's uitgeven aan een (Tri/Quad) SLI/CF water gekoeld OC systeem, maar te beroerd om €25 per jaar uit te geven aan goede beveiligingssoftware.

[Reactie gewijzigd door player-x op 3 december 2011 11:52]

"De Gouden Steeksleutel heeft dan ook niks te maken met beste product of dienst maar met de meest populaire"

Dat is anders niet zoals de poll was opgezet, hier stond toch duidelijk elke keer te kiezen voor het naar jou menig BESTE product uit de lijst, dat lijkt mij dan ongeacht de prijs, dus prijs/kwaliteit verhouding
Zo heb ik bij bijvoorbeeld de videokaarten gekozen voor de ASUS MARS II, deze is misschien het duurste en prijs/kwaliteit wijze gezien de beroerdste keus, maar wel de beste ( snelste )

Als je er over na denkt is het misschien wel logisch om voor de bang for buck artikelen te kiezen, anders heeft de hele verkiezing geen zin meer. Dit mag echter wel duidelijker worden aangegeven. Het is maar net waar je op selecteert dus.
Ik ben niet de enige die verbaasd is over de magere positie van XS4ALL zie ik.

Voor mijn gevoel is Ziggo meer gestegen, dan XS4ALL gezakt is. Of wat duidelijker gezegd: ik denk dat het er meer mee te maken heeft dat Ziggo's service is verbeterd, en dat 120 Mbit voor veel mensen toch aantrekkelijker is dan de 20, max 40, van XS4ALL.

Het betekent in mijn ogen niet dat XS4ALL het zoveel slechter doet. Wel is het zo dat het voor hen lastiger wordt om zich te onderscheiden.

Ik sluit me aan bij The Realone: je kunt je afvragen of dit soort verkiezingen kwalitatief of kwantitatief zijn. Want of dat MSE de -beste- antivirusscanner is, en Chrome -de beste- browser kun je je evengoed afvragen denk ik :).

[Reactie gewijzigd door Eagle Creek op 1 december 2011 10:21]

Ik heb al jaren Ziggo, overgestapt van XS4ALL only omdat die in de beginfase veel storingen hadden en de support was imho ook erg beroerd.

Sinds ik Ziggo heb heb ik 120 mbit en ligt m'n verbinding er vrijwel nooit uit. Ik kan de laatste storing niet eens meer herinneren. Ook het uitbreiden van je zenderpaketten enzo werkt erg fijn via hun website.

Heeft dus niks met kwantiteit te maken. Ik heb gewoon Ziggo gestemt voor de kwaliteit in dit geval.
Dan is Ziggo toch dus nog steeds de populairste. Misschien heeft Online wel de beste service en ligt het er nooit uit bij helemaal niemand, je weet het niet, je hebt alleen ervaring met Ziggo en XS4ALL...
Wel de populairste.

Ziggo doet het gewoon goed ze leveren (hier) stabiele diensten. Dus als je dan een groot bereik hebt (zeker nu @home + Casema niet meer bestaan) kom je ver. Ook gezien de snelheden kan ik het me goed voorstellen.
Ik ben over Ziggo toch echt meer te spreken dan over XS4ALL, wij hebben een jaar of 4 internet van XS gehad en de lijn bleef onstabiel. Ook na het vervangen van de router/kabels op het advies van XS4ALL. Elke keer weer kregen wij van een medewerker te horen dat het nu écht wél zou moeten werken, nou mooi niet dus :( Waarschijnlijk ligt het aan het ADSL netwerk in de wijk maar kom dan als ISP niet met beloftes die je niet waar kunt maken. (en dan heb ik het niet over advertenties maar over persoonlijke beloftes)

En dan natuurlijk de prijs/kwaliteit verhouding, die is voor mij een stuk beter bij Ziggo.
XS4All was voor mij ook altijd de beste provider, maar sinds ik steeds meer storingen kreeg, de maximaal haalbare snelheid op mijn lijn opeens van 20 naar 12 naar 8 dropte en ik maanden bezig was om dat weer goed te krijgen zonder resultaat hield het voor mij op. Bijna 14 jaar bij XS4All gezeten en altijd goed geholpen en niks dan lof over de ondersteuning, maar het product was gewoon het geld niet meer waard.

Daarnaast altijd problemen met Ziggo, maar sinds ik over ben, niks dan lof over de behandeling van Ziggo en de kwaliteit van de producten, alleen op TV mogen ze wel eens stoppen met wisselen van kanalen voor sommige zenders, maar dat ik bij alle providers. Wanneer je de ondersteuning weg laat (die is goed bij beide), dan krijg je voor het zelfde geld bij Ziggo gewoon weg veel meer (alleen jammer dat TCP/25 dicht staat, maar dat is op te lossen).
En houd er rekening mee dat dit soort polls nogal biased is. Mensen zijn vaak (zolang ze tevreden zijn) geneigd om voor hun "eigen" produkt te stemmen en hebben soms 0,0 ervaring met het de concurrentie. Soms omdat ze weinig keuze hebben en anders omdat ze nogal honkvast zijn.
Bovendien zijn veel providers alleen regionaal actief. Ik heb zelf OnsBrabantNet. Prima provider, en naar mijn stellige mening veel beter dan UPC, waar ik vandaan kom. Maar UPC is veel groter, en krijgt dus meer stemmen.

Hetzelfde geldt voor andere categorien. De meeste mensen zullen stemmen op het merk/product/bedrijf wat ze zelf hebben/kennen.
Steeds meer mensen hekelen de prijs/kwaliteit verhouding. In vergelijking met anderen zijn ze duurder en ook over de service zie ik het afgelopen twee jaar meer klachten.

Daarbij komt dat internet tegenwoordig gemeengoed is en er veel keus is en concurrentie waar vrijwel iedereen het goed voor elkaar heeft een enigszins stabiele verbinding te verkopen.
Steeds meer mensen hekelen de prijs/kwaliteit verhouding. In vergelijking met anderen zijn ze duurder en ook over de service zie ik het afgelopen twee jaar meer klachten.
Ik ben bijna vanaf het prille begin klant van XS4All maar ben de afgelopen maanden toch aan het overwegen de move naar Ziggo te maken. Niet alleen de snelheid/prijs verhouding is een beetje out of balance maar de kwaliteit van de verbinding is ook steeds minder. Ik game lang niet meer zoveel online als 10 jaar geleden maar ik kan me nog steeds blind staren op ping tijden:

ping naar 194.109.6.66 (de geweldige dns servert)

>10 jaar geleden: <4ms
~5 jaar geleden: <14ms
Now: 22ms (en fluctueert veel meer)

Ik zou zo graag glasvezel willen hebben :S
Geen ervaring met XS4all, wel met Ziggo. Tot 3 weken terug zou ik gezegd hebben dat Ziggo 10x beter is dan zijn voorgangers (o.a. @home) Maar heb nu al 3 weken regelmatig disconnects, en er komt maar geen schot in de zaak aan ziggokant. Ik hoop toch wel dat ze geleerd hebben van hun fouten in het verleden en de problemen zeer binnenkort op weten te lossen. Ik ben al een keer anderhalf jaar weggeweest van @home omdat men gewoon weigerde actie te ondernemen.

OT: Dit is weer een mooi overzicht van alle goodies die het afgelopen jaar langs zijn gekomen. Dit overzicht is wel iets waar je eens naar terug kijkt (ter indicatie) als je in het komende half jaar bijvoorbeeld een televisie of camera wilt kopen. Weer mooi gedaan Tweakers.net!

[Reactie gewijzigd door ravenamp op 1 december 2011 09:14]

Ik vind het helemaal niet verbazendwekkend. Ik heb anderhalf jaar lang xs4all gehad en dat was echt één grote ellende. Ik verloor zovaak mijn internetverbinding dat ik de tel ben kwijtgeraakt. Dit gebeurde bijna dagelijks. Meestal was dat maar heel even dat het eruit lag, maar ook regelmatig dat ik gewoon een uur of langer geen internet had.
Ja en omdat het voor JOU de beste provider is had XS4all natuurlijk ook moeten winnen. De mening van de rest is irrelevant. 8)7 Wat vindt je nu eigenlijk zelf van deze opmerking?
En McMad gefeliciteerd! Altijd mooi om te zien dat prijzen naar de meest betrokken Tweakers gaan.
Betrokken? Zijn laatste forum bericht stamt af in 2000. Dus zeer betrokken kun je hem niet noemen... Ja hij komt dagelijks op Tweakers, meer niet.

Maar als nog gegund aan McMad, congratzz! :)

[Reactie gewijzigd door iApp op 1 december 2011 23:17]

Snelheid telt voor veel mensen ook mee.... Ziggo is nu eenmaal sneller dan Adsl van Xs4all...
vind ik niet verbazend opzich.
beide super providers alleen ziggo heeft sneller internet met glasvezel enzo.
dat zie je ook weer terug bij campzone met hun 10 gigabit p/s gesponsord door ziggo!
daar laten ze hun ware kracht nog even zien!
Zit al jaren bij Ziggo. Bevalt uitstekend ;)
De Gouden Steeksleutel 2011 gaat naar de Android-smartphone Galaxy S II, die met 38,2 procent van de stemmen wist te winnen.

Dat is vermoedelijk deels te danken aan het feit dat Samsung, net als Apple, één duidelijk vlaggenschip uitbracht. Dankzij goede prestaties, een platte behuizing en een mooi scherp scherm wist de Galaxy S II veel tweakers te overtuigen.
Een opvallende uitslag dit, maar die argumenten kloppen niet helemaal.
De 4S levert toch ook goede prestaties en is nog platter dan de SGSII, daarnaast is het scherm qua DPI hoger. De Samsung heeft wel een groter scherm en een snellere CPU dan de iPhone 4S.
De SGSII is wel platter dan de 4s, daarnaast is het qua CPU/GPU toch de 4s die beter is denk ik hoor. (Ondanks het verschil in Mhz) Daarnaast heeft het scherm van de 4s dan wel een hogere DPI, maar het is geen Amoled scherm.
Maar toch, zet ze naast elkaar en ik kies voor de SII qua scherm (en voor mij persoonlijk is de grote bepalend). Verder heeft Samsung natuurlijk enorm veel gedaan om de SII te promoten, zie alle posters en billboards!

de nieuwe iPhone is daarentegen ook wat minder lang op de markt, ik denk dat velen toch de stap hebben gezet naar de SII hierdoor!
De 4s was ook nauwelijks uit toen deze poll liep, en hoewel beide toestellen in het zelfde jaar uitkomen mag ook wel meewegen dat de S2 een half jaar ouder is. De S2 was ook een veel grotere stap voorwaarts, de iPhone maakt dat gat voor een groot deel goed maar verder ook niet.
Ze zeggen niet dat de behuizing platter is als die van de 4S of dat de CPU sneller is of dat het beeld beter is, ze geven aan dat de Galaxy SII een plat toestel is met een snelle CPU en een goed scherm. Die argumenten kunnen dus best wel kloppen (ik heb geen SGSII dus ik weet het niet), ondanks dat een 4S misschien platter/sneller/beter beeld is/heeft.
Je moet het zo zien de gouden steeksleutel is een populariteitspoll in de Tweakers community. Dit zijn veelal techneuten en binnen deze groep is het Android OS zeer populair vanwege de "openheid" eigenschap. Je ziet dit ook terug in de uitslag van het beste mobiele OS: Android OS.

Dan zou het dus logisch zijn dat een Android telefoon als beste gekozen wordt. In het verleden werden de stemmen over de Android telefoons echter min of meer gelijkmatig verdeeld. Hierdoor kreeg geen enkele Android telefoon meer stemmen dan de iPhone.

Dit jaar is er een toestel dat kennelijk zo ver boven de andere Android toestellen uitsteekt dat er zelfs meer stemmen dan voor de iPhone getrokken worden. Het is dan ook niet toevallig dat die Android smartphone, de Galaxy SII, nogal veel lijkt op de iPhone design. Samsung heeft zich dus dankzij het copieeren van de iPhone vormgeving kunnen onderscheiden van de andere Android handsets en gaat er daardoor met de Gouden Steeksleutel vandoor. :)
De Galaxy S II lijtk helemaal niet op de iPhone. Sterker nog: de iPhone 5 designs die de ronde doen in de geruchtenmolen lijken wel kopiën van de GSII: Dunne teelfoons met grote schermen en een langwerpige knop eronder: exact de GSII.

Je zegt zelf geen smartphone te hebben, maar eht wereldje wel goed te volgen. Ik raad je aan al die idiote apple-fanboy-sites niet meer te bezoeken, want als ik je comments doorlees ben je een blinde anti-google-zealot die dudielijk wil sparen voor een iPhone maar die nog niet kan betalen.
Dus Apple kopieert Samsung omdat mensen met te weinig tijd allerlei mockups maken die in jouw ogen op de GSII lijken? Volgens mij ben jij met dit soort opmerkingen een voorbeeld van een domme anti-apple-zealot die niet weet of hij genoeg geld heeft voor een SGII omdat je daarvoor moet kunnen tellen.
Mooie uitslag.

En natuurlijk felicitaties aan alle bedrijven en een felicitatie aan McMad! :)
Zeker gefeliciteerd.
Zou echter wel leuk zijn als de wat activere tweakers beloond zouden worden :)
Laatste reactie 17 juli 2000, 11:37
Thx. Even die datum laatste reactie verbeteren O-)
Altijd het zelfde he met die winnaars, zijn nooit actief, valt me deze keer mee dat de registratiedatum niet 7 November 2011 is (zoals laatste keer)
Als je nu ook een user review maakt van deze tv zijn we helemaal tevreden ;)
Veel plezier ermee!
Als lurker mag je toch ook best kans maken ;)
Want ?

Beiden doen mee aan de "poll" en maken naar mijn mening evenveel kans. :)
Hij zegt toch alleen maar dat het leuker is? Daar ben ik het mee eens. Dat andere tweakers, die minder actief zijn ook kans maken, lijkt me logisch en is ook prima.

Gefeliciteerd McMad! ^^
Ik ging er wel vanuit de de i7 2600k zou winnen maar ruim 50% van de stemmen had ik niet verwacht.
Ach, vind dat onderdeel nou juist het meest voor de hand liggen. Dat was toch wel te verwachten? 80% van de mensen lijken wel alergisch voor AMD, dus die gaan sowieso voor intel, en de meesten stemmen natuurlijk op de CPU die de meeste prestaties bied voor de beste prijs.
Moet zeggen dat ik het onderdeel CPU wel de meest zinloze gouden steeksleutel vind van deze uitreiking, hij is erg voor de hand liggend en totaal nietszeggend.

[Reactie gewijzigd door ravenamp op 1 december 2011 09:12]

Mensen stemmen niet op het product wat de beste prijs/kwaliteitverhouding bied. Neem de sony F22 in de laptopcategorie: meer stemmen dan de xps 17. Ondanks dat die laatste de helft kost (althans, het grootste deel van het jaar) en een snellere GPU bevat. Zelfde op het gebied van CPU's: wie koopt er daadwerkelijk een i7-2600K? Ik denk nog niet 5% van de stemmers.

Wat ook grappig is is dat de winnende windows-notebook, de K53, nauwelijks genomineerd is. 2 of 3x als ik me het goed herriner.

[Reactie gewijzigd door Darkstone op 1 december 2011 09:35]

En wat versta je onder "beste" cpu? de cpu diehet beste presteerd (de i7 995X of zon peperdure Xeon?)
Of de cpu die de beste koop is ..
In mijn geval de beste koop, de reden waarom ik voor de 2500k gekozen heb ipv de 2600k ..
De echt beste cpu stond er niet bij ;) want of je het leuk vind of niet, die xeons zijn toch echt sneller/beter als een 2600tje K
ik snap trouwens niet wat jullie tegen AMD hebben?
ze waren wel de eerste met een quadcore, hexacore, octocore en 16 core!
en ze zijn ZOOOOOOOOOO fucking veel goedkoper dan Intel!
maar ik snap niet dat intel zo verrekte veel voor z'n processoren blijft vragen!
je hebt een phenom II hexacore met dezelfde clockspeed als een i7 uit de 2011 socket voor echt (zonder) grap voor 1 7de van de prijs wat je voor de "extreme" edition sandy bridge E processoren(die daarintegen niet slecht zijn ofzo :P )
Ja. en je vergeet voor het gemak even dat Intel systemen vaak minder stroom verbruiken, en met veel dingen gewoon ècht een stuk sneller zijn op gelijke klok (niet alleen naar games kijken dus) , genoeg reden voor veel om toch een Intel te kiezen.
Op tweakers is AMD juist een stuk populairder dan bij de minder technisch aangelegde Nederlander (sterker nog, als AMD het even goed zou doen als intel dan wordt hier 100% AMD aangeraden). Het is gewoon dat AMD op dit moment even een flinke achterstand heeft. Ik gun AMD het van harte en heb veel AMD-CPU's gekocht/aangeraden maar sandy bridge is gewoon echt krachtiger dan de phenom II's en bulldozer is nou ook nog geen succes. Winst voor AMD zou nu dus ook nergens op slaan, zo simpel is het.

Overigens jammer dat er weer niet voor aparte GPU's is gegaan en alleen voor kaarten. :-( Ik vindt het ook een beetje een rare uitleg dat de sapphire het wint van de MSI vanwege de koeler, de twin frozr lijkt me toch juist de betere koelert.

[Reactie gewijzigd door bwerg op 1 december 2011 20:27]

Kwa levensduur, prijs/performance, houdbaarheid van het platform is de Core i7-860 gewoon de beste CPU maar dat telt niet altijd :)
Het feit dat MacBooks zo ontiegelijk hoog scoren makes me a saaad panda. Niet dat het zulke slechte laptops zijn, maar een 15.6" laptop met die specs voor 1600 euro? En die is dan het meest populair? Op een site vol met tech-savvy mensen nog wel? :') En tegelijkertijd wordt iOS ruim verslagen door Android, beetje...vreemd.

[Reactie gewijzigd door Assassinator op 2 december 2011 00:55]

...maar een 15.6" laptop met die specs voor 1600 euro? En die is dan het meest populair?
Tja... Een stuk software op een Apple loopt met lagere hardware specs toch even goed dan gelijkaardige software op een Windows PC. Dus dat zal vast meespelen.
Op een site vol met tech-savvy mensen nog wel?
Juist bij tweakers mag je verwachten dat niet alleen naar de specs wordt gekeken, maar ook naar prestaties / snappiness e.d.
Zo, zitten wel wat verbazende winnaars in! Canon eos 550D had ik nooit verwacht als beste DSLR. Vooral omdat het model al EOL is. Mooie lijst weer, als je nog iets nodig hebt kun je hier kiezen uit een goede top 10 voor alle producten :P

Congrats voor McMad trouwens!

[Reactie gewijzigd door Pixeltje op 1 december 2011 08:22]

Mooie lijst weer, als je nog iets nodig hebt kun je hier kiezen uit een goede top 10 voor alle producten
Als ik iets nodig heb, ga ik toch echt zelf verzinnen wat ik nodig heb / wil. Dat hoeft iemand anders echt niet voor me te bepalen. :)
Maar dan ook met je klauwen van review-sites afblijven, hè! Blijft immers ook een mening van een ander. En ook geen foto's kijken die al met het toestel genomen zijn, want het gaat immers om jouw skills...

Nee, ik vind lijstjes zoals dit, net zoals Pixeltje waarschijnlijk bedoelt, een goed uitgangspunt, als je toch op zoek bent.
De 550D is nog niet EOL, bij Canon blijft de oude instapper nog een tijdje beschikbaar.
Vraag me af waarom Activision en Blizzard apart zijn genoemd bij game-uitgever terwijl ze eigenlijk gewoon samen horen, het is Activision-Blizzard namelijk. Blizzard bestaat nog wel apart als developer, maar niet meer als uitgever.
OP vele verzoek tijdens de nominaties. Vele (ik ook ) zien activision toch als het "kwaad" van de twee.
Toont meteen aan hoe serieus we deze gouden steeksleutel kunnen nemen dan. Als je op verzoek bestaande bedrijven in twee kunt laten splitsen gaat 't toch al helemaal nergens over. Het is of Activision-Blizzard, of geen van beide. Als je als fan van Blizzard dat niet graag ziet, dan heb je gewoon dikke vette pech. Dan stem je maar bij ontwikkelaar voor Blizzard, maar dit is gewoon ronduit een belachelijke keuze geweest van de organisatie.
Gefeliciteerd!
En eerlijk dat jullie geen tablet voorspellingen durven te doen. Blijft een boeiende, totaal onvoorspelbare markt om zeker te volgen!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True