Door Pieter Molenaar

Round-up: vier midrange 40"/42"-hdtv's vergeleken

Conclusie

De Samsung D6500 is een strakke tv met goede beeldverwerking. Ook de ingebouwde mediaspelerfunctionaliteit is bovengemiddeld, terwijl ook de derde usb-aansluiting en de satellietingang pluspunten zijn. Dat de tv desondanks als laatste in deze roundup eindigt heeft te maken met een vlekkerige zwartweergave, een hoge prijs, en een witbalans en gamut die standaard beter zouden moeten zijn.

Ook is de bevestiging van het schermgedeelte aan de voet wat zwakker. De kleurverzadiging van het paneel neemt onder grotere kijkhoeken af, al wordt het scherm niet veel donkerder of lichter.

We vinden het uiterlijk van Philips' 2011-toestellen erg mooi; de PFL7606 is met zijn in het oog springende aluminium bezels geen uitzondering. Ook hier leek de bevestiging van de tv aan de metalen hals wat fragiel, maar dat bleek ongegrond: van de vier geteste toestellen had de Philips-tv de beste bevestiging.

Het ips-paneel van de PFL7606 behoudt zijn kleuren onder grotere kijkhoeken, maar de lichtopbrengst neemt dan wel af terwijl de schaduwgebieden al snel wat grijzer worden. De uniformiteit van het paneel is zeer goed. We hadden echter meer verwacht van de witbalans en de gamut. Ook de gemiddelde gammawaarde is te hoog, waardoor schaduwgebieden kunnen dichtlopen. De 7606 eindigt in onze test als derde.

De kandidaten voor de eerste twee plaatsen waren erg aan elkaar gewaagd. De LG LW570s heeft een ontwerp waar je even aan moet wennen, terwijl de Bravia EX720 wat ons betreft wat meer stijl heeft. De LG-tv heeft een uitgebreider arsenaal aansluitingen met onder meer een satellietingang, terwijl bij de Sony-tv een deel van de aansluitingen nog steeds naar achteren wijst - en dat is eigenlijk niet meer van deze tijd.

De LG-tv heeft een metalen achterplaat, terwijl die bij de Sony van plastic is. Voor de stevigheid van beide tv's maakt dit hoegenaamd geen verschil. De Sony-tv kan zes graden naar achteren gekanteld worden voor plaatsing op een laag tv-meubel; de LG-tv heeft van de vier de zwakste draaiconstructie.

De witbalans en de gamut waren bij de Bravia EX720 standaard net wat beter dan bij de LW570s. De Sony-tv kan ook een dieper zwart weergeven, maar de LW570s komt dicht in de buurt met zijn LED Local Dimming-feature - als je de nadelen daarvan op de koop toeneemt.

De LG-tv heeft verder superieure beeldverwerkingsroutines en dito mediaspelerfunctinaliteit. Het smart-tv-platform is modern vormgegeven en kan met de optionele Magic Remote bediend worden. De menu's zijn beduidend beter georganiseerd dan bij de Sony-tv, waar je naar opties kan blijven zoeken. Is 3d-weergave een vereiste, dan kan je eigenlijk niet om een van beide passieve 3d-tv's heen. De 3d-implementatie van Sony-tv kon ons in elk geval niet overtuigen.

De balans slaat dan ook door in het voordeel van de LG LW570s - zelfs al vinden we de andere drie toestellen mooier. De LG LW570s heeft zeker ook negatieve punten, waaronder de wat zwakke bevestiging op de voet, maar de voordelen wegen daar ruimschoots tegen op.

Reacties (109)

Wijzig sortering
Zelf heb ik de KDL-40EX720 van Sony sinds een paar maanden in huis. Erg fijne TV.
Jammer dat de 3D niet word besproken in deze roundup, terwijl alle TV's die besproken worden juist wel 3D functies hebben. Zo heb ik op de zaak bijvoorbeeld een nieuwe Samsung 55 inch model; maar de 3D brillen die erbij zitten zijn vreselijk t.o.z. van de Sony. Ja de Sony brillen zijn groter en hebben zo'n futuristishe look (if your into that) maar wel hogere comfort. En instelbaar voor brildragers. Dat kan je niet van Samsung zijn flimsy 3D brilletjes zeggen.

Ik kan me prima vinden in de bevindingen over de kleuren, zelf heb ik 2x gecalibreerde Dell IPS schermen staan uit het ultrasharp stal, en doe ik aan serieus foto werk.
Als ik een foto groot output richting de Sony en daarvoor de juiste scene preset gebruik; komen de kleuren van een ARGB naar SRGB geconverteerde foto verbazingwekkend zeer dichtbij wat ik op mijn gecalibreerde scherm zie.

Verder nog hulde over de scene modussen, voor ge-instaleerde presets voor films,animatie, games etc. - Hier maak ik ook optimaal gebruik van. En ik had enkel 1 of 2 tweaks moeten doen aan de profielen om het helemaal perfect te hebben.
Kijk ik 10-bit ge-encode anime? Hup animation preset; als resultaat extra sharpening waar je met animatie sneller mee weg kan dan reguliere films; en extra motion flow voor een vloeiende beeld, kijk ik een normale HD film en/of blu-ray dan gebriuk ik daar de cinema preset voor die wat beter tot zijn recht komt met donkere kleuren en juist minder sharpening toe pas.

Ik heb er een flink aantal apperaten op aangesloten. Mijn hoofd PC, als derde scherm d.m.v HDMI , ik heb daarbij 2x22 inch IPS schermen om mee te "werken" maar als ik ga gamen en/of een film kijken switch ik via de nvidia drivers richting de Sony.
3D gamen bij games die het ondersteunen kan prima met de KDL-40EX720; je hebt daarvoor wel een extra stukje software nodig van Nvidia. Maar in games zoals Batman: Arkam asylum en Crysis 2 ziet de 3D effect er best mooi uit.

In de review word gesproken over kleine knoppen op de afstandsbediening, heb ik totaal geen last van. Er zit ook een grote ronde aan/uit knop op de achterkant van de afstands bediening zodat je die met bijvoorbeeld je middelfinger kan bedienen zonder omhoog te stretchen naar de aan/uit knop aan de rechter bovenkant (het is een vrij lange afstands bediening)

Erg mooi scherm voor de prijs; helaas is het wel zo dat 3D films over het algemeen een novelty zijn; zo vind ik de 3D effecten in Tron Legacy weinig toevoegen, maar is dat in Narnia 3 wat beter gedaan (kreeg je gratis bij de 3D brillen) - over het algemeen, komt de 3D effecten veel beter tot zijn recht in games, dan in films. Zo is Killzone 3 echt een verbetering in 3D op de PS3 dan als je het in 2D speelt in mijn mening. Battlefield 3 heeft net een 3D update gekregen dus kijk ik ernaar uit om dat in het weekend ui tte proberen.
De reviewer heeft veel te weinig tijd besteed aan het verdiepen in de instellingen van de samsung, sony en LG tv's (philips kan gewoon weinig), en dat is overduidelijk. Alle televisies kunnen veel meer dan nu uit de review blijkt. Is heel jammer, want dit creëert een volledig verkeerd beeld.
Ik mis toch wel een aantal redelijk belangrijke zaken in deze review. De 3D performance vind ik nergens terug. Iets wat toch zeker meespeelt. Zeker gezien er 2 actieve en 2 passieve tv's getest worden, met beide hun voor en nadelen.

Daarbij wordt met geen woord gerept over de input lag waar de LW570s (en de W4500, W5500 en W650) last van heeft, waardoor deze tv minder geschikt is om op te gamen.Ook het probleem met crosstalk in 3d met de EX720 wordt helemaal niet besproken.

Nee een behoorlijk matige review die veel zaken achterwege laat. Beter een goede review met 2 tv's dan dit soort half werk met 4 tv's!
Het reviewprotocol voor roundups is minder uitgebreid dan een volwaardige review waarbij die zaken wel aan bod komen.

Het klopt inderdaad dat de 3d-ervaring bij de EX720 minder is dan bij onder meer de LG- en de Philips-tv met passieve 3d vanwege het feit dat zelfs bij een lichte kanteling van het hoofd, er crosstalk te zien is.
Wat ik dan niet snap is dat er 4 3D tv's worden getest, maar er vervolgens praktisch geen aandacht wordt besteed aan het hele 3D aspect. Ik snap dat niet alle 4 de tv's helemaal gecalibreerd worden en tot in den treure getest worden, maar dit soort zaken achterwege laten is gewoon slecht!
Er zijn duizenden gaten in deze review te schieten. Er wordt gezeurd over de kleuren van de samsung, maar bij die televisie kun je verschillende profielen kiezen waarmee je dat gamut verhaal aanpast, waardoor je volledig andere resultaten kunt krijgen. Staat niets over in de review. Het gezever over het uiterlijk? Dat is subjectief. De samsung wordt als duur gezien, terwijl de televisie door zijn featureset in een andere prijsklasse zit. De samsung ondersteund bijv. DTS via optical out als je je mkvtjes afspeelt, dat kan de philips en de LG helemaal niet! De sony weet ik niet. De software van de samsung is sowieso veel uitgebreider. Je had een serie lager moeten zitten voor een goed vergelijk (6200 serie). Ik heb zelf een zelfde soort samsung TV. Met een beetje rommelen met de backlight settings, is al het bleeding weg te werken. Bij het kiezen van de juiste gamut en juiste overige settings, is de TV veel beter te krijgen dan deze review doet lijken.

Een review in deze televisieseries is net zoveel een wedstrijd op features in de software, dan alleen het beeld zelf. Want dit zelfde beeld kun je ook goedkoper krijgen, maar dan mis je specifieke features in de software. Hoeveel van deze TV's heeft een full ingebouwde browser met flash ondersteuning? Die samsung voor zover ik weet wel, de andere televisies niet.

Gewoon een nietszeggende nutteloze review die voorbij gaat aan zoveel belangrijke dingen dat je er compleet niets mee kunt. Jammer hoor. Had beter verwacht en gehoopt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63628 op 23 december 2011 22:51]

hier ben ik het wel volledig mee eens, zeker na calibratie zal de samsung de overige verslaan, dus ook de sony waar je helemaal niets tot in 10 punts de kleuren etc kunt (laten) afstellen.
Input lag zou ik inderdaad ook graag getest zien, zeker aangezien er nog veel onduidelijkheid is over de input lag van deze tv's.
Geen Samsung 6000 series kopen als je voor de 3D gaat.....

Samsung Adverteert deze tv's als Full HD 3D maar deze tv's kunnen totaal geen Full HD 3d weergeven....

van 1080p materiaal wordt 540p gemaakt....
en zelfs van 720p materiaal wordt 360p gemaakt.....wat totaal niet bruikbaar wordt voor bv.gamen op de console in 3D

en helaas ontkent Samsung het dus je kan als je het in een slechte winkel gekocht hebt.....geen eens terug!!!!!!!!

hier een paar links over het probleem.......

http://wiki.samygo.tv/index.php5/D6x00_TVs_FULL_HD_3D_Defect
http://forum.samygo.tv/viewtopic.php?f=24&t=2346
Als je bovenstaande artikelen leest dan kun je de Samsung beter vergeten als je een goede 3D tv wilt. Waarom komt dit nergens in de test naar voren? Een wel erg gemiste kans. Juist zulke zaken wil je weten. Een oordeel over hoe mooi de tv er van buiten uitziet kan een ieder zelf wel vellen.
Omdat de hele 6000 series instapmodellen zijn, is bij andere merken niet veel beter in de instapmodelen. De 7000/8000 series hebben deze problemen niet. Is inderdaad een flinke misser van samsung, maar bij de concurrentie ook niet altijd beter.
Ik ben heel erg blij dat je dit hebt gezegt, want hierdoor ga ik de samsung D6500 niet kopen! Ik wil wel iets extra betalen voor een TV die 3D ondersteuning heeft, maar niet die maar 25% van de resolutie laat zien (in de wiki staat dat de reso naar 960x540 gaat!!!) Dat is ronduit belachelijk!

Ik denk dat ik nu voor een andere TV ga zoeken. Maar dit is echt niet verantwoord. Er staat zelfs op de doos Full3D. Dat is fraude.
Waarom is de geluidskwaliteit van de tv niet meegenomen? Dit had een heel sterk punt geweest voor de philips. Daarnaast heeft samsung een geweldig smart tv platform, integratie met samsung producten, en remote-aplicatie. Dit had gemeld mogen worden!
Ik heb een 47pfl7606 en vind de interne speakers compleet onbruikbaar. Zit continue een kraak doorheen, denk omdat het kleine speakertjes zijn. Wat mij betreft is het wbt geluid echt niet bijzonder.
Ook niet wat betreft beeldkwaliteit trouwens, giga veel last van banding. Eerste en laatste edge-led voor mij. Ga terug naar plasma (of liever nog oled als het ooit komt).
Oh ja, de philips software is ook erg brak, traag en gammel. Als je hem te snel aanzet gaat hij niet aan. Moet je hem eerst weer uitzetten.
Ik heb een week geleden exact hetzelfde model gekocht en herken de problemen die jij meldt niet. Misschien iets mis met jouw exemplaar ?

Ben er tevreden mee, alleen moet je soms inderdaad iets teveel knoppen op de afstandsbediening indrukken om bij je bestemming te komen.
Ik heb de 42PFL7406 dat is exact dezelfde maar dan iets kleiner en zonder 3D, en ook daar las ik van dat het geluid dramatisch is.

Echter bij mij is het geluid echt super voor een TV. Ik heb echt geen klagen. Het geluid komt echter wel van de achterkant dus je moet wel een muur hebben die het kan reflecteren. Ik weet niet of het geluid minder goed is als je dat op een schuine muur projecteerd. Bij mij is de muur recht over de hele lijn van de TV.

Ik ben in ieder geval super tevreden.

Voor muziek DVD's e.d. gaat natuurlijk de receiver aan met grote speakers, maar voor normale TV is het echt prima.
Persoonlijk zal ik nooit voor de sony kiezen al zou die beter zijn als de rest.
Het beleid van sony t.o.v. auteursrechthandhaving tot rootkids aan toe hebben mij doen besluiten nooit meer prive noch zakelijk sony apparatuur te kopen. Handhaven prima, maar wel de rechten van consumenten respecteren. Sony doet dat niet of onvoldoende en is een van de meest actieve drm bedrijven. Daar wil ik geen bijdrage aan leveren.

Ook ik vind het moeilijk op basis van deze review een keuze te maken.
de conclusie is wat verwarrend. maar misschien liggen alle toestellen wel dicht tegen elkaar aan. beeldkwaliteit vind ik belangijk. maar een goede mediaplayer ook. Ik denk dat ik mijn in de winkel maar eens laat voorlichten en zelf ga kijken hoe de mediaplayers zijn. Het is toch ook het gevoel. Maar geen sony die komt er by mij en mijn familie niet meer in.
Heel veel onderdelen in TV's worden door verschillende merken gebruikt. Zaken zoals software op de TV en het design worden steeds belangrijker. De techniek zal langzaam aan ondergeschikt worden denk ik persoonlijk.

Ik heb zelf een Philips 42PFL7406 en heb nu EINDELIJK een firmware waarmee ik ook echt ongestuurd TV kan kijken. Vaak met de mediacenter zat ik tegen een mooi ambilight verlichte muur te kijken zonder beeld. Philips heeft veel tijd nodig gehad om dat te fixen helaas.
Dergelijke toestellen verkopen op dit moment erg goed, maar drie van de vier modellen zijn nog niet op Tweakers.net aan bod gekomen. Het is dus de hoogste tijd voor een vergelijkende test.
Oftewel, we hebben op onze flikker gehad van de sponsor(s), of we ff heel rap een leuke ADehh...review erop willen zetten }>

En de winnaar is Sony/Philips/Samsung, ehh nee, de LG met de slechtste beeldeigenschappen |:(
Hehe ik denk dat je de spijker op de kop slaat.

Tijdens het lezen viel ik inderdaad van verrassing in verrassing. Met een eind conclusie die kant nog wal slaat. Ook mis ik de panasonic tv's. Of wacht LG wist van te voren natuurlijk dat deze de grond gelijkmaakt met ze, omdat ze in deze prijsrange in de tests altijd winnen.

Ik denk dat als je het de mensen vraagt wat ze het belangrijkst vinden is dit 'beeldkwaliteit'. Kleurechtheid, zwart = zwart, etc. Een tv die hier matig op scored, wint? :?

Misschien de weegfactoren even aanpassen.
Zo deze vergelijking komt precies op tijd, stond echt op het punt de Samsung te kopen! Maar nu ik deze review heb gelezen ga ik toch maar voor de Philips.... De LG en Sony vind ik gewoon echt niet mooi!

De philips is nog gunstiger geprijst ook!

BEDANKT!!!
Ik heb de philips en samsung uitgebreid zelf vergeleken, het beeld van de philips is toch wat minder dan die van de samsung. Zeker met beweging, daarbij is de featureset van de samsung flink wat hoger. Vergeet DTS over de optical out met de philips, dat kan 'ie niet. Een grote misser. De kleuren bij de samsung zijn gewoon goed te krijgen. Dit is een misser van de reviewer, zal er wel teweinig tijd voor hebben gehad. De philips kleuren blijven slechter, wat je er ook mee doet. Veel te donker en veel details in de schaduwen vallen weg, wat je er ook mee probeert.
Bij de Scorekaart kom ik de LG niet tegen is hier extra voor gekozen ?
Wacht nu, de LG is de "winnaar" van de test, maar scoort wel als enige 3*3sterren en maar 1*5 sterren. De Bravia scoort in totaal 5 sterren meer, maar krijgt in totaal eenzelfde eindscore en volgens de conclusie minder goed?

Ergens is iets mis met het scoresysteem denk ik...
Als je de score's naast elkaar legt:

nr1: Sony
nr2: Samsung/Philips (onder aan de streep hetzelfde aantal punten)
nr3: LG

Verders goede review, alleen de conclusie is slordig en verwarrend lezen.

Ik ben benieuwd wie er op basis van een review als deze werkelijk een LG zou kopen?
Mijn voorkeur gaat uit naar Samsung en Sony omdat je zonder ellende jaren lang kijkplezier hebt... deze review zal mijn keuze niet beïnvloeden.
Bovendien kun je bij Sony voor +/- € 125 (vanaf 40" LCD) een servicecontract van 5 jaar afsluiten. Je krijgt dan verlengde garantie en 5 jaar on-site service. Als je toestel kapot zou gaan komen ze deze ophalen en krijg je direct een vervangend exemplaar.

Nu kunnen we wel gaan discussiëren over garantie en wetgeving (een TV hoort langer mee te gaan dan de 2 jaar waarover je normaal gesproken garantie krijgt-) maar ik heb simpelweg geen zin in dat juridisch geklooi om aanspraak op garantie te krijgen als je toestel na deze garantieperiode van 2 jaar kapot gaat.

Dan investeer ik liever die paar euro extra en weet in ieder geval dat ik mij 5 jaar lang geen zorgen hoef te maken.

Philips zou ook nog een goed alternatief zijn; die televisies zijn ook erg goed. Samsung is op zich ook prima; die staat bij mij op nummertje 3.

Over LG-toestellen kan ik heel kort zijn; die meuk komt er bij mij niet in. Op de een of andere manier straalt het LG-merk toch "goedkoop" uit. Niet iets waar ik aan zou kunnen wennen.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 december 2011 21:12]

Tja, blijkbaar heb je dat dus nodig voor een Sony, geeft al aan hoe zij zelf over de kwaliteit van hun producten denken.
5 jaar, dat vind ik een beste periode voor 125 eu.
Op welke basis concludeer je dat je met LG geen jaren lang kijkplezier zou hebben en met Samsung wel?

Samsung, waarbij stukgaande T-CON modules en rotte elco's op de voeding vaak voor een half-life opknapbeurt zorgen. Ze doen dan weer wel wat aan coulance, maar om nou te zeggen dat ze beter zijn dan LG? Beide zijn het vrij aardige B-merken die ik zeker niet zou afraden maar zelf ook niet zo snel neer zou zetten.
Je kan de scores niet naast elkaar leggen. Het eindoordeel is meer op basis van gevoel. Sterretjes tellen doet men niet aan. Dit is positief en negatief. Het laatste omdat je niet van het woord van het Tweakers-artikel kan uitgaan, en positief omdat dit mensen een soort van leidraad geeft, maar we uitnodigt om zelf te kijken wat je persoonlijk belangrijk vind, en dus uiteindelijk een keus maakt op basis van een oordeel dat verder gaat dan 'Tweakers zei dit.

Meer dan eens komen vergeleken apparaten kwa aantal sterren op de verschillende onderdelen gelijk met elkaar uit, maar krijgen ze met dat schild-ding toch een ander eindoordeel (voorbeeld. Dat eindoordeel wordt dus niet getrokken puur en alleen op basis van de toegekende sterren, maar daarbij ook een stukje gevoel cq. nattevingerwerk doordat men het ene onderdeel zwaarder laat meetellen dan het andere. Het ene sterretje is dus niet gelijk aan waarde met het andere sterretje.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 27 december 2011 22:50]

Ik vind zowiezo het eindoordeel niet in de review terug.. Waar staat iets over de bouwkwaliteit die matig zou zijn?
Ook vind ik dat de vormgeving met een grote hap zout genomen moet worden.. dit blijft zeer subjectief en verschilt per persoon.

Niet dat ik een LG fanboy ben, maar ik vind dat de TV ietsje ondergewaardeerd wordt voor wat het is.
Nou idd vormgeving een score geven?! over smaak valt niet te twisten.
Daarbij snap ik idd ook niet dat de LG de winnaar is, afgaand van de score kaart zou ik m'n centjes uitgeven aan de sony.
Al blijf ik zelf toch wel een Philips fan, ambilight!!!

Maar ja ook dat is smaak...;)

[Reactie gewijzigd door TheTeek op 23 december 2011 11:10]

Onder vormgeving valt ook functie. Zitten de knopjes op een praktische plaats, stoort het aan/uit ledje niet teveel, is het instellingsmenu intuïtief, etc.
Veel overlap met featureset wellicht, maar vanuit ergonomisch perspectief wel degelijk anders.
Daarnaast heb je toch permanent een behoorlijk apparaat in, meestal, de woonkamer staan met zo'n tv. Dus ook als een tv niet aanstaat mag er iets moois te zien zijn. Ik heb zelf een Philips (9000 serie) mede vanwege het strakke design. Op basis van deze review zou ik, zoals de feitelijke scores ook aangeven, de Sony bovenaan plaatsen. De tv heeft al met al de beste beeldwaliteit en is verder ook een kwalitatief toestel, de LG laat hier wat steken vallen.

Grote verrassing is de ietwat tegenvallende Samsung, volgens mij is dit namelijk wel de best verkopende tv van de 4?
Hmm, in de scorekaart heeft de LG TV in totaal 26 sterren, terwijl de Sony er 31 heeft. In welk universum is de LG LW570s dan superieur aan Sony's Bravia EX720 ?

Aangezien ze in dezelfde prijsklasse zitten zal ik toch altijd voor Sony kiezen. Heb er geen lekker gevoel bij om een dergelijk bedrag voor een LG-product uit te geven. Dan liever een écht A-merk.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 december 2011 19:13]

Dan liever een écht A-merk.
hoe kortzichtig kan je zijn ?? Samsung had ooit dezelfde status als LG nu heeft: betere schermen, meestal voor een lagere prijs.
Een A-merk kan slechte spullen maken en een B-merk goede... Maar Samsung en LG blijven voor mij toch voorlopig toch nog net de B-merken die ze geworden zijn door zich gedurende de afgelopen 20 a 30 jaar hard op te vechten vanuit de C-merkpositie en die ze toen hadden. Ik vind het geen slecht spul over het algemeen, maar je ziet nog steeds dat het over de hele linie beter kan.

A-merk: Lang bestaand merk dat zijn best doet zijn reputatie waar te maken. Lukt soms goed en soms wat minder. Denk aan Panasonic, Philips, Sony.

B-merk: Net iets goedkoper of onbekender en gaat soms iets korter mee of is minder goed/mooi maar wordt wel onder eigen naam verkocht en probeert zijn reputatie te vestigen. Denk aan Samsung, LG en wellicht TPV.

C-merk: Levert vaak niet onder eigen naam en kan kwalitatief varieeren van prima via een goede prijs/kwaliteitverhouding tot absolute bagger. Soms OEM voor bekendere merken (Blaupunkt werd door een Slowaakse OEM gemaakt de laatste keer dat ik keek en dat leek me best aardig spul). Denk voor het op dit moment lagere C-segment aan fabrikanten als Funai, Vestel, Profilo-Telra, Beko en een hoop anonieme Chinese partijen. Vaak leveren die bedrijven zowel onder eigen naam, onder opgekochte historisch bekende namen (Grundig, Graetz, Finlux etc.) als als OEM aan grote bekende bedrijven.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 27 december 2011 22:48]

Sony een A-merk? Tsss laat me niet lachen...
Kwestie van weging.
samsung scoort precies 4 sterren
Philips ook precies 4 sterren
Lg scoort 3,7 sterren conclusie gewoon redelijk niet goed!
Sony scoort 4,4 is ook goed met een strikje

beoordelingssysteem moet uitgaan van minimale score van 1,2,3,4,5
niet ophogen.

Als een tv 3,7 scoort is het geen 4 sterren waard, net zoals 4,4 sterren geen 5 sterren maakt. Je kan het wel zeggen dat die bijna net zo goed zijn als....
Die D6500 hebben ze toevallig bij ons op de zaak aangeschaft voor wat presentatiefilmpjes e.d. in het atrium. Die ONTZETTEND zwakke voet ben ik volledig eens met de review, ding is zo slap dat een stootje tegen de tafel waar het apparaat opstaat al genoeg is om het ding flink te laten wiebelen waarbij de voet kraakt... eventjes zachtjes leunen en het breekt zo af, kan echt niets hebben.

Wat ik overigens niet vond wat de review wel 'concludeert', is de vlekkerige weergave van zwart? Nu heb ik het toestel uiteraard niet zo uitgebreid getest zoals in de review, maar ik heb er wel goed mee kunnen spelen en de presentaties gemaakt die erop spelen. Daarin zitten vele 'rust' momenten in dmv van zwarte schermen... ik kan nou niet zeggen dat het mij opgevallen is dat zwart-weergave vlekkerig is... is dat misschien niet een probleempje met het toestel wat jullie daar hebben? Ik zal vanmiddag ook nog eens goed kijken, maar het is volgens mij niets erger dan gemiddeld.

PS. van de scorekaarten uitgaande zou ik toch zeggen dat de Bravia had moeten winnen... dat lijstje is volledig groen? Misschien vanwege nieuw meewegende mogelijkheden de kaart iets aanpassen? Geeft een vertekend beeld zo imo... naar de kaarten gekeken zou ik absoluut voor de Bravia gaan.

@hieronder... atrium is natuurlijk verlicht, iets schemerig zelfs. Plus dat ik redelijk ehhh 'gevoelig' ben voor dat soort dingen, valt mij normaal gesproken snel op. Kleurverschillen, dode pixels etc... mijn oog valt er bijna altijd direct op en vond juist dat die D6500 wel een strak beeld gaf, niets opvallends.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 23 december 2011 09:50]

CLouding valt voornamelijk op in een donkere ruimte. Daarom zie je dit soort problemen ook nooit in een winkel.
Precies, en dan ook voornamelijk als de backlight aan staat. Ik heb zelf een iets oudere Samsung die hetzelfde probleem heeft, maar dat valt alleen maar op 's avonds laat als je de TV uitzet; het backlight wordt dan even hoog gezet terwijl het scherm zwart is. Dan valt het op, maar tijdens gewoon gebruik zul je er niks van merken, tenzij je het backlight hoog zet en de kamer verder donker is.
Wat MazeWing al zegt, valt clouding hoofdzakelijk op bij verduisterde omstandigheden waaronder we de tests uitvoeren. Bij meer omgevingslicht zal clouding minder zichtbaar zijn.
Ook heeft de LW570s wifi ingebouwd, terwijl bij de Bravia EX720 daarvoor een usb-dongle moet worden gekocht.
Geen reclame, maar t/m 15 januari 1 april krijg je die dongle er gratis bij.

Gezien de verlenging van de actie, zou het mogelijk kunnen zijn dat deze actie "permanent" wordt om beter te kunnen concurreren totdat een opvolger met ingebouwd wifi op de markt komt. (opvolger in dezelfde prijscategorie)
Of je gaat voor een tikkeltje meer voor de EX721 met ingebouwd draadloos en je krijgt er de skype camera gratis bij !
Hmm, ik zou toch liever gebruik maken van een fysieke ethernetkabel. WiFi is leuk, maar in mijn ogen nog te traag en relatief onbetrouwbaar.
Zeker bij een apparaat dat over het algemeen meerdere jaren op een vaste plek staat. Een kabeltje trekken is vaak maar even werk, en daarna heb je niets anders dan plezier ervan.
Ook al moet je boren of de kruipruimte in, beter een zaterdag ochtend 3x naar de bouwmarkt op en neer, dan dat je regelmatig tijdens het kijken van een film o.i.d. aan het vloeken bent omdat het niet werkt.
Jij snapt het. Ik was eerst ook heel erg blij dat mijn HTPC een geïntegreerde WLAN-adapter had. Omdat ook dit apparaat op een vaste plek staat heb ik toch maar een kabel getrokken. Werkt toch stukken beter.

Draadloos is enkel zinvol voor mobiele apparaten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee