Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Max Payne 3

Max is spannend

Het hoeft allemaal geen nadeel te zijn. Rockstar is goed in het vertellen van verhalen, van de gameplay van Max Payne is genoeg in stand gebleven en er is genoeg aan toegevoegd om voor een spannende game te zorgen. Het is uiteraard te vroeg om te bepalen of Max Payne 3 dezelfde positieve reacties op gaat leveren als de voorgaande delen. De overstap van Remedy naar de eigen studio's van Rockstar brengt flinke veranderingen met zich mee. Bullet Time is gebleven, maar uiterlijk, setting en verhaal lijken drastisch overhoop te worden gehaald. Dat maakt Max Payne 3 bij voorbaat al spannend.

Titel Max Payne 3
Platform Pc, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Rockstar
Uitgever Rockstar
Releasedatum maart 2012

Laagste prijzen voor: Max Payne 3, Windows
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 2 (36)

€ 69,99

€ 69,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 69,99
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 69,99

Bekijk


Laagste prijzen voor: Max Payne 3, Xbox 360
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 2 (36)

€ 15,-

€ 15,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 15,-
Pakketpost (onder €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 15,-

Bekijk


Laagste prijzen voor: Max Payne 3, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Amazon.nl Marketplace

Score: 2 (6)

€ 59,90

€ 59,90

Kostenoverzicht

Productprijs € 59,90
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 59,90

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Max Payne 3, PS3 Review Productreview door Phusebox 3

+2 Score: 5

Max Payne 3 - pc Video van 1 juni 2012
Max Payne 3: Bullet Time Video van 12 april 2012
Max Payne 3 Video van 16 februari 2012
Max Payne 3 verschijnt in maart 2012 Nieuws van 8 september 2011
Take-Two registreert nieuwe domeinnamen Nieuws van 28 februari 2011
Take-Two stelt Max Payne 3 uit Nieuws van 4 december 2009
Screenshots: Max Payne 3 Nieuws van 24 juni 2009
Max Payne 3 verschijnt deze winter Nieuws van 23 maart 2009

Reacties (55)

Wijzig sortering
Ik was zelf ook enigszinds huiverig voor de veranderde omgeving van dit nieuwe deel. Het sarcastische en poëtische commentaar van Max paste altijd zo goed bij het treurige NYC. Samen met het verhaal maakte de nachtmerrie-achtige sfeer en omgevingen het wat mij betreft tot een van de allerbeste games ooit. Ik wacht dan ook al sinds de release van Max Payne 2 op een derde deel :)

Gelukkig hebben jullie overwegend goed nieuws meegebracht uit deze presentatie, als je het mij vraagt :) De introductie waarbij Max eerst nog in NYC is, en daarna pas naar Brazilië gaat is wel broodnodig: zonder deze intro zouden de liefhebbers van Max Payne deze wisseling nooit geaccepteerd hebben.

Nu hopen dat het verhaal, ondanks de wijzigingen, geen GTA-spinoff wordt. De verhalen van Sam Lake zijn tot nu toe voor mij althans wel echt belangrijk geweest voor de ervaring van de game en personage.

[edit]
tip als je het verhaal van Max Payne 1 en 2 nog eens opnieuw wilt beleven, zonder heel de game te spelen, dan kun je op diverse torrentsites de zgn Story Run DVD's downloaden. Daarbij zijn alle oninteressante delen gefast-forward. Je ziet dan wel alle cinematics, alle dialoog, strips, belangrijkste gevechten, etc. Ook wat easter eggs. Zo ken je het verhaal weer in een aantal uren kijken :-)

[Reactie gewijzigd door Booster op 9 oktober 2011 13:13]

True, zonder de titel zou deze game me dan ook best aanspreken, want het ziet er allemaal degelijk uit. Máár, ik vond MP 1 en 2 zoveel leuker qua sfeer, want het was juist die unieke sfeer die me trok. Anyway, ik ga deze wel kopen, want ik blijf Max trouw, waar hij ook gaat. :D

"Max ! Dearest of all my friends!"
En hier een linkje voor de story runs: http://stephenklancher.com/projects/storyrun/
Er staan ook links naar de youtube playlists.
De kracht van de eerdere Max Payne games was de Film Noire achtige setting van het spel. Op basis van de volgende quote kun je aannemen dat de sfeer volledig weg is (nou ja iig niet meer zo donker en sfeervol).
Zonder alle details te kennen - daarvoor was de demonstratie die we van Rockstar kregen veel te kort - lijkt het verhaal meer op een achtergrond voor een nieuwe Grand Theft Auto dan op een nieuwe Max Payne. In GTA is de hoofdpersoon steevast verwikkeld in een web van onderlinge relaties, veel meer dan in Max Payne gewoon is. Ook de zonnige setting doet eerder denken dan een nieuwe GTA. Samen met het nieuwe uiterlijk van Payne zorgt het voor een stevige breuk met het verleden.
Ik begrijp niet wat er op tegen was om een nieuwe Max Payne in de oude omgeving met donkere sfeer te maken, maar waarschijnlijk gelooft Rockstar niet meer in dit recept.

Erg jammer |:(
De sfeer die heerste in het spel Max Payne (1 en 2) was subliem. Het spel leende zich perfect om te spelen op van die koude en donkere december-avonden. Gepaard met een irreguliere wind en lichte sneeuval. Onder een dekentje en met een koffie bij de hand kon je dan tot diep in de nacht de donkerste steegjes en panden van new york schoonvegen. Max payne is (/was) een puur character zonder poespas of tralala waarvan de roots diep verstrengeld waren met de metropolis new york.

Zoals we Max payne kenden was het dus zeker geen "gang-boy", of zo een GTA-typetje. Echter pikken ze hem nu letterlijk op en dumpen ze hem in zo een leefwereld. Max Payne ook maar in de buurt van een palmboom plaatsen... onvergeefelijk. Het ontwikkelteam achter max payne 3 lijkt zelfs nog te overwegen om hem een gouden ketting, een scheef petje en zo een grote sloppy halfafgezakte broek aan te doen. Alweer een wansmakelijke gedachte. Men begaat hier een echt grove stijlbreuk. Payne is niet de vetzak die overdag, met een zonnebrilletje of een hawaiishirt een braziliaanse maffiabaas gaat aflikken. Ook het uitmelken van zijn drankprobleem getuigt in grote mate van inspiratieloosheid.

Was meneer Payne niet ooit die amerikaanse huisvader? die enkel maar braaf met zijn gezinnetje rond de kerstboom wilde zitten? >>> Living the american dream ???

Rockstar wil de naam & faam van maxpayne misbruiken om de verkoop van een nieuwe shooter te garanderen. De optie om het spel te laten ontwikkelen door het oude oerdegelijke remedey-team was financieel wellicht minder interresant. (hoge loonkost scandinavische, kwaliteitsvolle arbeidskrachten) Dus gaat rockstar hun oude engine gebruiken en opleuken in een max-payne jasje. Merk op: hun palmboompjes, zonnige cabrioletjes en pimp my-gang alike 3D objecten kunnen ze makkelijk va spellen zoals GTA SA overkopieren...

Leuk voor de 14jarigen gamertjes die niet beter (willen) weten. Minder leuk voor de mensen die wachten op een waardig vervolg op een van de allerbeste games ooit!
Rubizon, je vat het precies samen zoals ik het ook zie, gewoon de naam op een andere shooter smijten en hopen dat de 'fans' erin trappen....
Bij de viool in het filmpje kreeg ik al weer kippenvel! Ik heb zoveel plezier gehad in de oude Max Payne's en zelfs de film was geen compleet drama. Ik hoop dat ze de sfeer en vooral ook de fun in het nieuwe deel weten te behouden!
Eens... ik moet zeggen dat de "Noir" verhaaltrant een heel sterk onderdeel uitmaakte van waarom de Payne games zo goed ontvangen werden. Ik hoop dan oprecht dat ze met deze game ook zo'n verhaal kunnen neerzetten. De setting lijkt al veel minder Noir dan in de vorige games.
Waar ik enigzins bang voor ben, zowel met de verandering van het uiterlijk van Max als de locatie/setting, dat hij meer gaat worden geportretteerd als een halve crimineel in een ordinaire gangwar dan als de bijzonder interessante hero/anti-hero met sterk rechtvaardigheidsgevoel in een donkere onderwereld die hij eens was. 1 van de meest interessante dingen aan het personage van Max was m.i. dat hij precies op de lijn tussen boven- en onderwereld liep. Ik zou het denk ik wel jammer vinden als hij in deze game echt - ook als personage - de onderwereld in geduwd werd. En een ordinair "save-the-girl" thematic zal de sfeer van de game - als ze bovenstaand doen - echt niet redden.

Het zou echt heel jammer zijn als dit een nieuwe "Far Cry 2" werd: an sich een leuke shooter, die feitelijk echter weinig tot niets te maken heeft met de franchise waarnaar hij vernoemd is.
En vervelend genoeg heeft MaxPayne3 voor wat ik tot nu toe gezien heb bijna alle ingredienten daarvoor: andere developper, andere scriptwriter, andere setting, andere omgeving en radicale verandering(en) in het hoofdpersonage. Ik hoop dat ik het mis heb... :/

[Reactie gewijzigd door Cheetah op 10 oktober 2011 14:42]

Idd, het mooie van max payne was juist die duistere omgeving of soms juist het hele 'felle' TL licht. Gaf toch een erg goede impressie dat je je op gevaarlijk gebied begaf. En ook dat het altijd maar regende buiten, goed beeld van iemand die half in de goot leef(de).

Maar als ik deze review zo lees wordt de game wel zeer nice. Ik kan niet wachten tot hij uit komt! :3
laatste deel van Max was in 2002 toch en dit speeld zich af in 2011 dus in de 9 jaar kun je qua uiterlijk behoorlijk veranderen..... Drank maakt meer kapot dan je lief is :D
De film was geen complete ramp, maar ik kon Mark Wahlberg wel schieten. Ik had veel liever Jim Carrey in de rol van Max gezien. En voor iedereen die nu denkt "Wahaha, Jim Carrey". Wel, kijk eens naar The Number 23. Er zijn momenten bij wanneer je denkt: My god.. dat is Max Payne! (film is verder niet denderend.. daar niet van).

Qua game, de muziek is in ieder geval in lijn met de eerste delen. En net als wat meerdere mensen hier aangeven. De hele donkere sfeer was altijd hét sterke punt van de serie. Een dergelijke stijlbreuk wordt niet heel vaak toegepast en als het al gebeurd, dan is het vaak erg slecht gedaan. Van Rockstar mogen we echter wel wat verwachten. Ik heb goede hoop dat 't wat gaat worden. En tegen de tijd dat het uitkomt, zal ik Skyrim en Uncharted 3 toch wel uit hebben gespeeld..

Vinden jullie het trouwens ook zo opvallend hoe sterk Max is veranderd qua gezicht? En de stem lijkt mij ook wat anders... Maar misschien komt 't ook door de aftandse speakers hier.. :)
Ik vond het al schandalig dat Max Payne in deel 2 door een andere acteur werd gespeeld. De acteur uit deel 1 had zo'n heerlijke cynische blik die in combinatie met de stem heel geloofwaardig over kwam.
In MP1 was het een ontwikkelaar waar ze een foto van getrokken hadden terwijl het in deel 2 echt een acteur was (dacht ik).
Same here! :D Wat een epische muziek en wat een epische spellen waren deel 1 en 2!
Ben sceptisch over deel 3, maar hoop enorm dat het weer zo een topper wordt als de eerste 2 delen.
Ik ben geen hele grote kenner van muziek instrumenten, maar dit lijkt me eerder een cello dan een viool.

OT: Weinig nog over van de originele Max Payne sfeer en setting...
Hier heb ik lang niet meer van gehoord, altijd wel een topgame. Goede preview.

Leuk dat ze terug komen met een derde editie!
Het enige wat me dwars zit aan deze preview is dat er verteld word hoe er een nieuwe killcam in zit waarmee je de kogel op de laatste mob van een shootout in slowmotion kunt volgen. Dit zat toch ook al in de eerdere delen? Dat meen ik mij iig te herinneren.

Verder was de grauwe "Film Noir" stijl wel 1 van de sterkste elementen in de Payne games, waarom het nu verder gaat in een zonnige tropische omgeving ontschiet mij dan ook compleet.
In voorgaande delen was de killcam niet in zulk detail, en volgde ook niet na iedere mob, maar slechts op bepaalde 'plottie' momenten. Voor zover ik het mij herinner. Snipers hadden meen ik wel een soort van follow cam.

Ik ben met je eens dat ze de plank volledig mis geslagen lijken te hebben voor wat betreft de sterke film noir sfeer die in de vorige delen. Ik krijg zelf het idee dat ze bij Rockstar eigenlijk alleen nog maar GTA klonen maken na Red Dead Redemption en LA Noire. Zelfs in deze preview wordt gezegd dat ze het meer op een GTA game dan een Max Payne game vinden lijken. Nu hoeft dat niet noodzakelijkerwijs een slecht iets te zijn, maar je kan je afvragen wat dit nog met Max Payne te maken heeft.

Ik vraag me ook af hoe ze de cover-mechanic geïmplementeerd hebben. Max Payne en cover past niet echt bij elkaar, vind ik. Het gaat toch juist om vanachter een muur vandaan te springen in bullet time en zoveel mogelijk af te schieten voor je weer landt? Dat speelt toch heel wat anders dan vanachter een muurtje iedere keer een paar schoten te lossen en weer terug te duiken. Ben ook benieuwd of ze dan regenerating health erin gaan stoppen.

Maar goed, we zullen wel zien hoe het zich ontwikkeld.
Je zag inderdaad heel sporadisch een laatste vijand in slow motion achteruit vliegen nadat je hem met een shotgun omver blies, meestal in redelijk scripted areas (zoals die kerel die je tesamen met een muur opblies). De sniper cam volgde je kogel wanneer je iemand ging raken, maar dat was nu niet zo'n hoogstaand punt.

Nu wat dit betreft het ziet er naar uit dat ze veel van de mechanics en bullet-time in stand gehouden heb. Al betwijfel ik wel erg of de setting het niveau van weleer gaat kunnen halen.
Dat zonnig gedoe tegenover grauw new york met brandende politiewagens, kantoren, kelders, satanistische zolders, basebalbatboy comics.. ik weet het niet, ik vrees dat ze max payne wat uit zijn context gaan rukken en daardoor onderdoen aan MP1 & 2

Ook een kleine opmerking in de tekst: ( Max werkt nog steeds bij de NYPD, drinkt nog steeds te veel, gebruikt nog steeds pijnstillers en drugs) volgens mij heeft max nooit drugs gebruikt in de vorige reeksen maar werd hij gedrogeerd met Valkyr. (de drug die gebruikt werd door de junks die zijn familie uitgemoord hebben)

Drankgebruik kan ik mij ook niet echt meer herinneren buiten soms eens in de graphic novels.

Nog een laatste gedachte: komt mona sax nog in de serie voor?

Oja: over de nieuwe character ben ik wel niet te spreken. Ik wou veel liever de uitgemergelde flik met zijn bizarre grijns en lange frak als deze baardaap :(

[Reactie gewijzigd door pieterdebie op 11 oktober 2011 00:24]

Helemaal mee eens!

Ook de stijl van het verhaal van Sam Lake, om het desperate gevoel van de hoofdpersoon over te brengen en de zinning op het uitzoeken van de corruptie en het nemen van wraak, lijken me, na het zien van deze preview, afwezig. Hij was immers ook een detective van beroep en had alles verloren...

De change van het model van Sam Lake, met de typische gezichtsuitdrukking, voor een ander model in deel 2 vond ik al erg schadelijk voor de sfeer. Deze nieuwe hoofdpersoon zag er al veel ste happy uit voor zijn toestand.

De change van scene, hoofdrolspeler uiterlijk en verhaal schrijver lijken mij de titel Max Payne niet waardig. Noem me voorbarig, maar ik had beter verwacht....

p.s. de film versie van Max Payne was wel door Sam Lake was geschreven, maar die viel tot mijn grote verbazing gigantisch tegen. Hier ging het meer om een door het leger ontwikkelde suppersoilder drug en een daarbij behorende super villain, dan om een detective die zijn leven had verloren in een film noir scene, heck, Sin City leek er nog meer op....!!!
Die gast van die eerste 2 screenshots... daar heb ik gisteren nog op Discovery naar gekeken :) South Beach Classics... als 2 druppels water, serieus!

Deze game zou ik graag spelen, maar het is er toch eentje waarvan ik de eerste volledige reviews van af ga wachten. Zoals de preview al aangeeft, veel veranderd, alhoewel de basisgameplay hetzelfde lijkt te zijn... De screenshots zien er iig wel goed uit en zoals ook de preview al aangeeft, Rockstar weet qua verhaallijn altijd goede games neer te zetten. Toch blijf ik terughoudend, er zit toch al weer flink wat tijd tussen de laatste en deze. Misschien dat het voor mij net zoals GTA4 gaat worden, die op sommige vlakken net iets teveel ging proberen t.o. het succes van de eerdere delen, wat voor mij juist wat afbreuk deed aan de gameplay.
Haha inderdaad ja :P

Het ziet er grafisch heel gelikt uit moet ik zeggen. Denk alleen niet dat het de sfeer en het verhaal van de eerste delen kan evenaren.
*installeert mp1 weer*
Inderdaad ja! Alleen hebben ze voor het derde screenshot Charlie Sheen ingehuurd?
Meestal pakt het slecht uit als een titel word afgestoten naar een andere developer, maar ik moet zeggen dat het in dit geval niet verkeerd lijkt te gaan. Daar komt bij dat Rockstar natuurlijk een geweldig kandidaat is voor dit soort titels. Ik ben zeer benieuwd naar deze game, maar ik doe eerst rustig aan, eerst maar eens kijken wat vroege kopers over deze game te melden hebben (niet dat ik veel bugs of andere tegenvallers verwacht van Rockstar).
Daar heb je gelijk in. Vooral als ze het naar een Amerikaanse uitgever (in dit geval Rockstar) verschuiven. Het probleem met Amerikanen is dat ze geen land buiten de USA kennen (behalve Irak misschien-) waardoor hun games over het algemeen vrij saai zijn. Hoeveel first-person shooters hebben er al niet plaats gevonden in een apocalyptisch New York ?

Ik kan alleen maar hopen dat dit geen doodsteek voor de franchise wordt.
Ben bang voor de engine keuze van Rockstar. Krijg je dadelijk een aftreksel van een console game op je desktop met slechte performance en lelijke textures :(
het is de rage engine, maar er is heel veel aan gesleuteld.
en GTA4 was helemaal geen slechte port, PC's waren toen hij uit kwam gewoon te traag.

GTA 4 is ook een leuke benchmark voor unlockde AMD cpu's, crasht bijna elke keer omdat er een cache fout in die CPU's zit :+
Volgens mij word dit een compleet andere game. Wil natuurlijk niet zeggen dat het slecht word.. Maar als ik de trailer zo bekijk zie ik gewoon een "gta game" maar dan iets anders.

Verder is het Rockstar! ftw :)
Max kan pijnstillers bij zich dragen en dat is nog steeds de manier om de gezondheid van Payne weer aan te vullen - want hij geneest niet vanzelf
Ben echt blij dat ze dit behouden hebben :), nu maar hopen dat ze het meest sexy game-personage ooit, behouden hebben :9~

Verder allemaal leuk om de technische vernieuwingen te zien, maar ik hoop vooral dat ze het typische max payne "noir" sfeertje hebben weten te behouden (want de sfeer van de oude delen was immers perfect) en als ik zo naar de screens kijk vrees ik het ergste :(
Max kan daarbij maximaal drie wapens bij zich dragen. Twee wapens waar één hand voor nodig is en één wapen dat met twee handen moet worden gehanteerd.
Dit is dan wel weer ronduit kut.
Waarom worden onze ouwe gamehelden zo gedegradeerd, the Duke en Max zijn heldig genoeg om meer wapens te dragen:( Bewaar toch gewoon de sterke punten uit deze oude cult-games. Blijf trouw aan het verleden i.p.v. van zoveel uit andere games over te nemen en basale gameplay eigenschappen te verwijderen.

Als ik dit zo lees en zie vrees ik het einde van een held en een legende.

Film was btw bagger

[Reactie gewijzigd door eL_Jay op 9 oktober 2011 13:28]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True