Intels ontwikkeling van een besturingssysteem is tot nu toe alles behalve een succesverhaal en dat het bedrijf dit ook niet meer hoog op de agenda heeft staan blijkt uit de vier kernsegmenten die Intel op softwaregebied heeft aangewezen: parallel computing, visual computing, beveiliging, en embedded en mobiele apparaten. Intel heeft de afgelopen jaren tal van overnames gepleegd van bedrijven die voor één van deze segmenten ontwikkelen, zoals Havok op grafisch gebied, Opened Hand en Wind River voor embedded systemen en natuurlijk McAfee als securitybedrijf.
Hoewel het belang van software in alle vier de categorieën toeneemt, is de rode draad volgens Fisher nog altijd dat de softwareafdeling van Intel ervoor zorgt dat programma's en besturingssystemen van andere partijen zo goed mogelijk draaien op hardware van de fabrikant. Intel zou er volgens de topman dan ook naar streven om zoveel mogelijk platformen te ondersteunen.
De fabrikant is hier natuurlijk ook zelf bij gebaat: door bijvoorbeeld Android geschikt te maken voor werking op Atom-chips, hoopt het bedrijf dat tabletfabrikanten Atom-apparaten in plaats van ARM-versies gaan maken. Ook voelt Intel uiteraard op laptop- en desktopgebied de hete adem van ARM in zijn nek, nu Microsoft Windows 8 geschikt maakt voor dat type processors. Ook gaan er geruchten dat Apple experimenteert met zijn ARM-chip in de A-serie voor MacBook-laptops. Intel laat dan ook geen moment onbenut om zijn multiplatform-ondersteuning voor het voetlicht te brengen.