Hoewel er dus al het een en ander over Windows 8 bekend is, is er ook nog veel onduidelijkheid. Zo is nog niet bekend welke gevolgen de tablet-ondersteuning precies heeft voor applicaties die voor de desktop zijn ontwikkeld. We kunnen ons bijvoorbeeld niet zo goed voorstellen dat we straks op een Windows 8-tablet met een ARM-chip gewoon de desktopversies van Office en Photoshop kunnen draaien. Hetzelfde geldt voor hardware-drivers.
Mogelijk wordt tijdens Microsoft Build ook meer bekend over het ontwikkelen van apps voor de tablet-interface. Aanvankelijk stelde Microsoft dat het gebruik van html, css en javascript noodzakelijk was om Metro-apps te kunnen maken, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Microsoft zou daarmee heel wat developers tegen zich in het harnas jagen, omdat die juist veel moeite hebben gedaan om met Microsoft-tools te kunnen werken. Waarschijnlijk zullen we op Build dus te horen krijgen dat er ook andere tools zijn om apps te ontwikkelen.
Al even interessant is de applicatiewinkel: we weten dat hij bestaat, maar nog niet wat voor software er in wordt verkocht, of Microsoft een deel van de opbrengst krijgt en of er naast tablet-apps ook desktop-applicaties zullen worden verkocht.
Ook over de servereditie van Windows 8 is nog niet zoveel bekend. In de serverversie zit onder andere een nieuwe hypervisor ingebouwd, die tot zestien virtuele processor-cores kan emuleren.