Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

E3: Kingdoms of Amalur - Reckoning

Voorlopige conclusie

Zo lijkt Kingdoms of Amalur: Reckoning dus een lekkere rpg te worden, die de omvang en diepgang van Morrowind combineert met de actie van een vechtspel, en is overgoten met een comic-sausje. In tegenstelling tot de meeste rpg's is de game gericht op snelheid en actie. Er zijn geen timers die bepalen wanneer je weer aan kunt vallen. In plaats daarvan kun je opties aaneen rijgen tot combo's, zoals je ze van Japanse vechtspellen gewend bent. Er zijn meer opties die duidelijk maken dat het spel op snelheid is gericht. Zo is bij elke dialoog het bovenste antwoord de optie die je het snelst naar de actie voert. Je kunt de dialogen niet skippen, maar dus wel in sneltreinvaart doorlopen. Grootste nadeel: Reckoning verschijnt pas in 2012.

Titel Kingoms of Amalur: Reckoning
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Big Huge Games
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum 2012


Laagste prijzen voor: Kingdoms of Amalur: Reckoning, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (25)

€ 59,99

€ 59,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 59,99
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 59,99

Bekijk


Laagste prijzen voor: Kingdoms of Amalur: Reckoning, Windows
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (25)

€ 13,99

€ 13,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 13,99
Pakketpost (onder €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 13,99

Bekijk

Amazon.nl

Score: 3 (143)

€ 16,-

€ 18,49

Kostenoverzicht

Productprijs € 16,-
Opsturen € 2,49
iDEAL € 0,-
Totaal € 18,49

Bekijk

Amazon.nl Marketplace

Score: 3 (5)

€ 18,97

€ 22,96

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,97
Opsturen € 3,99
iDEAL € 0,-
Totaal € 22,96

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Kingdoms of Amalur: Reckoning Video van 11 januari 2012
Kingdoms of Amalur: Reckoning Video van 23 december 2011
Kingdoms of Amalur: Reckoning Video van 2 december 2011
Kingdoms of Amalur: Amalur Video van 12 november 2011
Kingdoms of Amalur: Reckoning Video van 26 september 2011
Kindoms of Amalur: Reckoning Video van 24 augustus 2011
'Big Huge Games werkt aan nieuwe rpg' Nieuws van 5 oktober 2009
38 Studios koopt Big Huge Games Nieuws van 28 mei 2009
THQ neemt Rise of Nations-maker over Nieuws van 15 januari 2008

Reacties (38)

Wijzig sortering
De naam komt uit de koker van R.A. Salvatore, de schrijver die ooit de Forgotten Realms bedacht, een wereld waarbinnen Icewind Dale en Neverwinter vallen.
Erm, Forgotten Realms is bedacht door Ed Greenwood, R.A. Salvatore is één van de bekendere novel schrijvers voor Forgotten Realms.

Verder wordt er in het Tweakers filmpje Oblivion en World of Warcraft in één zucht uitgesproken, dit terwijl het toch behoorlijk verschillende spellen/genres zijn (CRPG vs. MMORPG). Zeker de referentie naar WoW deed mij huiveren omdat daarmee de link werd gelegd naar een MMORPG en niet naar een CRPG, het is dus (gelukkig) gewoon een CRPG.

Ik had nog nooit gehoord van Reckoning, maar naar het Tweakers filmpje had ik eerder de neiging om het te negeren dan interesse te tonen. Het enige wat me interesse behield is het concept van een open spel wereld en de combinatie met meer actie.

Ik wordt af en toe een beetje triest van Tweakers met hun RPG kennis, wellicht dat jullie maar eens een middagje moeten gaan pnp D&Den (en het voor de baas als research bestempelen) ;-)
Ik vond het filmpje wel goed en bij mij heeft het de interesse juist gewekt. Dit is in 5 minuten een van de games geworden waar ik het meeste op wacht. Precies wat me aanspreekt: diepgaande combat, een goed verhaal en een grote wereld met aantrekkelijke graphics (hou ook van die stijl). Dat de game vergelijkingen toont met WoW klopt gewoon, daarvoor hoeft het nog niet en mmo te zijn, en dat zijn feiten waar tweakers echt wel van op de hoogte is. Dat die R.A. Salvatore het niet bedacht heeft is slordig, maar hij blijft een grote naam die er blijkbaar toe doet.

Tweakers is een site die op een brede manier berichtgeving doet over alles wat met computers en gadgets en games te maken heeft. Je kan moeilijk verwachten dat ze overal specialist in zijn.
Dat is R.A. Salvatore opvoer als bedenker van Forgotten Realms is gewoon dikke vette fout van me. Verder heeft DarkShadow gelijk; t.net heeft een te grote doelgroep om heel gedetailleerd in te gaan op de verschillen tussen de verschillende subgenres binnen het palet aan rpg's. Wat dat betreft lijkt me de vergelijking tussen WoW, Oblivion en Reckoning nog steeds gerechtvaardigd. Er zijn uiteraard verschillen, maar ook duidelijke overeenkomsten en over dat laatste gaat het nu even. Als je een diehard liefhebber bent van pen & paper D&D vind je wellicht onvoldoende detail in dit stuk, maar er komen hier heel veel lezers die minder voorkennis hebben en ik schrijf het liefst zo dat zij het ook snappen :-)
Wat ziet dit er goed uit zeg. Actie RPG's lijken steeds meer als paddestoelen uit de grond te schieten. Toch wel een beetje jammer dat er geen online play mogelijkheid is. Dat zal de replay waarde wel een beetje verlagen als je hem eenmaal hebt uitgespeeld.
Ik ben net erg blij dat er geen online modus inzit. Als ik RPG's speel heb ik graag dat de wereld zich naar mijn vermaak plooit en wil ik niet staan wachten om te grinden :)

Niets tegen MMORPG's maar ik prefereer toch RPG's en ben blij dat die nog bestaan :)

OT: dit ziet er echt wel fijn uit, ik hoop alleen dat dat toveren niet te snel gaat tegensteken, want blijkbaar zitten er verder geen wapens in?
Wat ziet dit er geweldig uit. Voor mij een perfecte mix van m'n favoriete games. Als het eindresultaat zo goed is als deze preview, wordt het zeker een must buy voor mij.

En dat het pas in 2012 verschijnt, vind ik niet zo erg. Dit jaar toch geen tijd voor. Eerst dark souls en daarna skyrim ;)
Dat is natuurlijk waar, nu komen er grote namen uit dus in dat opzicht is het juist goed dat hij wat later uit komt.

De wereld vind ik er eigenlijk nog best mooi uit zien!

Wat me verder opviel was dat er, vooral in het filmpje op pagina 2, soms wat geluid mist bij een aanval. Bij een klap met een zwaard of een spell van een mage mist het geluid dan. Hopelijk licht dit gewoon aan de trailer.

Het vecht systeem ziet er erg vet uit! Nu wil ik hem echt spelen, en ik hoop dat het nog een mooie game is als hij uitkomt :D (ik hoop dat hij niet in het niet valt met de concurrentie).
Yuck, het ziet er spuuglelijk en achterhaald uit, en van die gigantische wapens wordt ik ook bepaald niet warm. Het enige wat nog ontbreekt is spiked haircuts. Nee, "grote namen" of niet, ik kan van deze info+beelden niet enthousiast worden.
Dat vindt JIJ. Niet presenteren als feiten dus. Ik vind het spel er geweldig uit zien, vooral het design van de omgeving. Het feit dat het combat systeem compleet anders is als dat van games als WoW, Warhammer Online, Rift enz. spreekt me ook erg aan, want het "selecteer target, gebruik ability a, b en c" wordt saai en repetitief.
Ja, ik zeg het ziet er spuuglelijk en achterhaald uit. Als jij het vervolgens prachtig vindt, dan zeg je toch gewoon dat het er goed uit ziet, net zoals alle andere personen hier boven mij dus ook doen? Zeg je anders tegen hun ook even dat ze het niet als feit moeten presenteren dan, of hoeft het dan niet omdat het met jouw mening overeenkomt? :Y)
Doet me grafisch sterk aan Guild Wars denken.Verder klinkt het veelbelovend, ik hoop alleen dat het niet te linear is, en niet al te hack en slash-achtig, dan zou het wel eens een heel tof spel kunnen worden.
Het is een open spelwereld....
Dat was in Guild Wars en in Fable ook het geval, of die illusie werd in ieder geval gewekt. Zelfde geldt voor The Witcher 2. Open, maar niet open zoals in Morrowind...
de makers hebben gezegt dat dit een openwereld wordt de enige laadschermen die je hoort te krijgen is als je een city in gaat en eruit

-edit- hier is een linkje van de game site http://www.reckoning.com/

[Reactie gewijzigd door Kaizokured op 25 juni 2011 11:28]

Mwah, na de lineaire opening van the Witcher 2 voelt het daarna toch wel redelijk open aan, behalve dat je soort van vast zit in een gebied. Maar daar is dan ook voldoende te beleven en ontdekken. Daarnaast kom je niet echt een grens tegen, maar meer onmogelijk passeerbare hoeveelheid vijanden. Best realistisch en met gameplay voordelen.

Toch denk ik dat ES 5 leuker wordt. Ik vind dit er wel gedetailleerd maar grafisch iets achterhaald uit zien. Ik moet deze combo eerst zien en dan geloven.
Het lijkt een nette MMORPG, maar dan zonder het online en money-for-stuff -> progression mechanisme.
Als zo zoiets in de vorm van een MMORPG kunnen gieten, zou ik meteen verslaafd zijn :)
is ook in de maak :P
van deze universe? Of iets anders? Linkje? :)
van dit universum www.reckoning.com kijk maar naar hun filmpjes ze hebben het er vaker over

-edit- http://38studios.com/products/copernicus <--- betere link

[Reactie gewijzigd door Kaizokured op 25 juni 2011 17:35]

Ik ben heel erg benieuwd naar het vechtsysteem. Wat ik zo uit de filmpjes kan opmaken is het best wel bruut. De mix western en Japanse RPG ligt mij wel.

En ook gratis ziet het er erg tof uit. Ik vind het helemaal niet zo op WoW lijken. Het idee is natuurlijk wel een beetje hetzelfde maar ja, voor de liefhebbers maakt dat niet zoveel uit.

Ik kijk erg uit naar deze game.

[Reactie gewijzigd door FreqAmsterdam op 25 juni 2011 10:32]

De aandacht voor detail is bizar. Kleurrijk en gedetailleerd en echt een wereld waarin je uren kunt vertoeven.
Het deed me in het begin een beetje denken aan Dragon Age 1, maar dat verdween al snel toen ik verder bladerde en keek, het heeft er wel wat van, maar is toch zeer anders. Laatste tijd geen rpg's meer gespeeld, maar deze voeg ik waarschijnlijk toe aan de collectie, alleen de minimale specs zullen wel aardig hoog oplopen door de mooie en goeie graphics (niet zo hoog als BF 3 hoop ik)
Als je aan dit soort verslavende spellen begint heb je geen leven meer en word je naar 3 jaar wakker met het idee 'waarom heb ik zoveel tijd verspilt en ben ik niet wat nuttigs gaan doen?' :)
Dit is geen MMORPG. Over het algemeen zijn het volgens mij de MMORPG's die verslavend zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True