Mede door dat soort kleine, maar ontzettend leuk uitgewerkte details is Driver: San Francisco een game die je eigenlijk niet in een uurtje goed en wel onder de loep kunt nemen. De gameplay biedt veel meer elementen dan dat wij tot nu toe hebben kunnen bekijken. Spelers kunnen bijvoorbeeld garages kopen om extra ervaringspunten te scoren en er upgrades voor hun auto's kopen. Deze upgrades leveren speciale vaardigheden op, die handig zijn tijdens races. Hier hebben we nog niet mee kunnen experimenteren.
Daarnaast zijn er her en der in de spelwereld filmicoontjes verstopt. Door deze te verzamelen, speel je zogenaamde 'Movie missions' vrij. Dit zijn achtervolgingen die min of meer rechtstreeks uit een film zijn gehaald. De makers beschikken niet over de nodige filmlicenties, dus de namen van die films zullen nergens worden genoemd, maar kenners zullen volgens de makers geen moeite hebben elke klassieke achtervolgsscène te herkennen. "Noem een beroemde achtervolgingsscène en hij zit in het spel", aldus een van de ontwikkelaars.
Grafisch goed
Net zoals we over dat aspect weinig kunnen zeggen, is ook het technische verhaal nog 'werk in uitvoering'. Zo ontbraken sommige textures nog, wat her en der een wat vreemd beeld opleverde. Denk daarbij aan een personage dat er van de zijkant prachtig gedetailleerd uitziet, maar van de voorkant één fletse bedoening is. Desondanks zijn we alvast positief over de graphics. Zo geeft het spinnen van de wielen een mooi rookeffect en is de gezichtsanimatie in de tussenfilmpjes van een hoog niveau. Als hier in de komende maanden nog meer aan verbetert, komt het grafisch helemaal goed met Driver: San Francisco.