Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur

The Elder Scrolls V: Skyrim

Voorlopige Conclusie

We durven niet te beweren dat Skyrim net zo'n impact zal hebben als The Elder Scrolls IV: Oblivion. We weten inmiddels immers veel meer van de huidige generatie consoles en games en hebben een duidelijker referentiekader. Skyrim is niet het mooiste spel dat je kunt krijgen en zal dat op 11 november 2011, als de game in de winkel ligt, ook niet zijn. Het spel belooft echter magie, mysterie, avontuur, een levendige, geloofwaardige wereld, draken, Shouts en nog bakken vol andere features te bieden die van The Elder Scrolls V: Skyrim bij voorbaat een kandidaat voor de 'game van het jaar'-titel maken. We hebben er dan even op moeten wachten, maar wij durven deze stelling op te schrijven: op 11 november krijgt The Elder Scrolls IV: Oblivion de waardige opvolger waar de fans al sinds 2006 op zitten te wachten.

Titel The Elder Scrolls V: Skyrim
Platform PC, Xbox 360, Playstation 3
Ontwikkelaar Bethesda Softworks
Uitgever Bethesda Softworks
Releasedatum 11 november 2011

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (141)

Wijzig sortering
Jaren geleden zat er toevallig een CD van Morrowind bij de aanschaf van een nieuwe PC. Toen nog eigenlijk veel te jong om die games fatsoenlijk te kunnen spelen, dus een paar uurtjes wat rondgeloopt en kan me er eigenlijk bar weinig van herinnnen. Oblivion was één van de eerste RPGs die ik serieus heb gespeeld, sinds ik wat actiever begon te gamen. Opzich wel goede herinneringen aan, maar als newbie in het hele genre natuurlijk veel te veel quests over geslagen....

Nu ik dit zo zie moet ik denk ik toch beide maar weer eens binnen slepen (Don't worry, de CDs liggen thuis, maar dat is aan de andere kant van deze aardbol). Lading mods en plug-ins erover heen en dan zal het vast prima te spelen zijn. Was sowieso al van plan een nieuwe desktop aan te schaffen voor BF3, dus verheug me er nu al op om ook Skyrim even door te lopen. Echt een graphics-hoer ben ik niet, zolang de sfeer maar goed is. (Zo vond ik bijvoorbeeld Dragon Age: Origins enorm sterk, terwijl iedereen altijd maar klaagde over die graphics). Het leuke aan deze RPGs, waarvoor ook nog fatsoenlijke mod tools worden gereleased, is dat je een keer een 'makkelijke' playthrough kan doen, gewoon een fatsoenlijk aantal quests doen en de main-quest uitspelen, en vervolgens een jaar later een lading mods aangooit en de game compleet opnieuw beleeft (Met de wikia ernaast, om het maximale eruit te halen). Juist dit is de reden dat ik wel een supporter ben van Ultimate Editions (Zoals DA:O een tijdje geleden).
Wou dat ze eens die systeemeisen bekend maakten, hiervan wil ik toch echt geen console versie kopen (hopende dat de mod tools terug komen).
Als ze de trend van Oblivion herhalen zal dat geen probleem worden, die speelde toendertijd nog goed op ontzettend oude hardware.

Edit:
Mod tools komen terug!

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 18 april 2011 16:38]

Mooi, dan kan er weer naar hartenlust geMod worden. De Mod die ik voor Oblivion maakte is nu (bijna) klaar en het creëren van nieuwe omvangrijke modificaties voor Oblivion laat ik liever aan anderen over. Het is verdomd veel werk :+

Het is te hopen dat Skyrim:

1 - elementen bevat die na het voltooien van de Hoofd-Queeste niet langer als zodanig door de Player kunnen worden ervaren

en

2 - de uitgespeelde verhaallijn toestaat om deze elementen alsnog (gedeeltelijk) te laten terugkeren D.M.V. een Mod.

-> :)
Oblivion speelde goed op oude hardware?
het was anders niet vooruit te branden met me Athlon XP en 6800GT

Volgens mij was het juist 1 van de zwaardere spellen, heb hem ook pas verder gespeeld toen ik wat betere hardware had.

Oblivion met alle mods van tegenwoordig is nog steeds rete zwaar
Je kon drawing distance heel ver terug zetten, dan was hij niet bepaald zwaar meer.

Weet nog dat ik hem heb gespeeld op een jaren oude PC van de Aldi, geen flauw idee wat voor specs die had. De laadschermpjes waren wel ontzettend lang, maar hij draaide verder prima.

Deze mod maakt het spel zelfs nog mooi op oude hardware:
http://www.oldblivion.com/index.php
Raar, ik heb hem namelijk tijden lang gedraaid op mijn Athlon XP 2400+ en een ATI Radeon 9800 Pro, en daarna op een ATI Radeon 3650 HD, werkte altijd prima, welliswaar niet alles op hoog nee.
3650HD kan hem op de hoogste settings aan, ook met Anti-Aliasing. Niet altijd een vloeiende 30FPS maar meestal wel.
0Anoniem: 397236
@Wolfos18 april 2011 16:43
Ik wil dat inderdaad ook graag. Speciaal voor TES: Skyrim & Battlefield 3 ga ik een nieuwe PC aanschaffen om zo 60+ FPS te halen.
Voor Skyrim hoef je echt geen nieuwe PC te gaan halen hoor, de 360 en PS3 draaien dat spel nog... Battlefield 3 is een ander verhaal.
Ik was helemaal verslingerd aan TES III (maar toen was ik ook een jaar of 17) en Oblivion was een enorme tegenvaller voor me. Veel te simpel. Te veel nadruk op graphics. Het was voor mij een grote tegenvaller helaas.

Ben benieuwd hoe deze is. Ik ben nu een tikkie ouder (26) en werkend en heb weinig behoefte en tijd om uren achtereen achter de computer te zitten. Misschien wordt dit een perfecte mogelijkheid om weer eens een Xbox 360 aan te schaffen en af en toe een uurtje weg te gamen op een mooi scherm :-)
Ik ben het volledig met je eens. Oblivion viel me destijds, zachtjes gezegd, erg tegen vergeleken met TES III - Morrowind.

Herinner me destijds ook de gigantische (helaas niet waargemaakte) hype rond radiant AI. Kijk voor de gein is naar dit fragment van de beloofde radiant-AI:
http://www.youtube.com/watch?v=pjbx6-KQoRg

Helaas is dit complete gedeelte nooit teruggekomen in de daadwerkelijke game. En zijn er alleen enkele momentjes van het horen van een onderwerp -> wordt gespreksonderwerp behouden gebleven.

Mijn advies, geloof vooral niet te veel van de nieuwsberichten die komen en wacht op de reviews.

Stiekem hoop ik dat bethesda heeft geluisterd naar de vele kritiek van de oude TES III fans en deze verwerken in Skyrim, ik heb er in ieder geval wel zin in ze nog een kans te geven :)
Herinner me destijds ook de gigantische (helaas niet waargemaakte) hype rond radiant AI. Kijk voor de gein is naar dit fragment van de beloofde radiant-AI:
http://www.youtube.com/watch?v=pjbx6-KQoRg

Helaas is dit complete gedeelte nooit teruggekomen in de daadwerkelijke game. En zijn er alleen enkele momentjes van het horen van een onderwerp -> wordt gespreksonderwerp behouden gebleven.
Hmm ik zie eigenlijk geen verschil met het uiteindelijke spel. De characters gedragen zich iig hier ent zoals in het filmpje :)
Heb je het filmpje tot en met het bookstore gedeelte bekeken?

Hoe die mevrouw in de bookstore, zogezegt unscripted, reageert heb ik helaas nooit in het spel op wat voor manier dan ook teruggevonden. Terwijl dit gedrag juist de grote selling point van het radiant-ai systeem was.

Je hebt gelijk dat de npc's gedrag vertonen met ieder een eigen taken lijstje afgewisseld door (gedeeltelijke) willekeurigheid. Toch is dit verre van wat men vanuit psychologisch oogpunt verwacht. Bij mij voelde het gedrag gewoon niet "echt" aan.

Ik herrinner mij hierbij nog een missie dat ik iemand met een poison apple moest vermoorden. Het leek mij logisch dat je honger krijgt 3 keer per dag en als er dan ook nog een fruitmand vol met (poison) appels ligt, de deuren op slot zijn, je de sleutel hebt gejat (hij/zij kan er dus niet uit) en ook nog eens al het andere eten hebt weggegooid, dat zo een iemand toch binnen een dag nietvermoedend zo een appel probeert. Dat soort gedrag is juist wat er volgens het radiant-ai systeem zou moeten ontstaan. Toch heb ik enkele weken (ingame) door moeten slapen voordat er eindelijk een appel gegeten werd. Jammer dus:(
Oblivion te simpel?

Begin zeker al oud te worden, maar toen ik oblivion voor het eerste speelde was het alles behalve simpel, soms moest je echt uren op 1 mannetje inhakken voor hij dood was, en ondertussen rennen en hp pots opdrinken.

Hoe verder ik kwam hoe slechter ik werd in vergelijking met de vijanden (ok, had niet goed geleveld, maar dat soort dingen heb je als je de eerste keer played)
Dan heb je schijnbaar III nooit gespeelt. Ik gebruik bijv. zelden potions in TES. Wel de healing spell of enchanted stuff die je healing oppeppen. Dat manneke wat je tegenkomt en schijnbaar te sterk is, die ontvlucht ik gewoon totdat mijn char beter ontwikkelt is; betere armor, weapons,skills etc. Dan sla je dat manneke met 2 a drie klappen dood.
Ghosts ofzo, die pak je bijv. best met silver weapons. Waar je met je iron idd een tiental klappen nodig hebt, doe je dat met silver met veel minder klappen. Dat zijn de "kneepjes".
Sommige kunnen slecht tegen vuur, pak ze met enchanted fire weapons, idem voor electrical en cold-ice weapons.
Na de teleurstelling van Oblivion heb ik ook zo'n beetje alle reviews gelezen die er waren en overal kreeg Oblivion minstens een 8.5 leek het wel. En dat was dan met name op graphics gebaseerd. Dus die reviews geloof ik ook niet zoveel meer van.

Wat betreft user reviews was het een grote fanboy-lawine waar de kritische reviews erg moeilijk te vinden waren. Ik had me er gewoon bij neergelegd dat Oblivion geen game was voor mij.
De belangrijkste minpunten lijken aandacht te krijgen, meer richting dat wat Morrowind zo spannend/meeslepend maakte:
- levelsysteem gebaseerd op wat je doet
- tegenstanders die niet meelevelen

en natuurlijk verdere aandacht voor AI, al vond ik dat in Oblivion al best prima eigenlijk. Niet wat beloofd was, maar 'genoeg'.
Was nog even aan het lezen en baal alweer van de spoilers op pagina 4...
Huh? Er wordt zeer beknopt een stukje gameplay beschreven dat door de ontwikkelaars is uitgekozen om publiek te maken zodat we meer inzicht krijgen hierin. Hetgeen beschreven lijkt me geenszins een plotwending of andere betekenisvolle informatie... en houdt waarschijnlijk niet eens 1% in van wat het verhaal te bieden heeft :-)
Inderdaad. Vaak blijkt uiteindelijk dat het stukje dat in zo'n preview beschreven word niets anders is dan de tutorial (of eerste 10 minuten) van het spel.
En juist daar worden de slimme oplossingen voor de interactie met het spel geintroduceerd. Don't get me wrong. Het spoilertje dat je een obkect in 3D mpet bekijken om op de achterkant een inscriptie te vinden is helemaal nieuw voor TES. Daar was ik echt liever zelf achter gekomen...
Dat noem ik geen spoiler, en ik ben echt erg wat spoilers betreft. Waarom lees je sowieso nog previews als je dat al een spoiler vind. (Ik begrijp verder wel waarom je zelf achter dit soort nieuwigheidjes wilt komen, maar het lijkt me dan beter om helemaal niks te lezen totdat het spel uitkomt)
Dat is ook de reden dat ik het verder niet gelezen heb. spoilers zijn zo jammer, ze halen die "ohja, gaaf" "oh, zit dat zo" en "aha, amazing" momenten uit een spel. De impact van zulke moment is er alleen als je ze nog niet kent. Ik kijk dus nog een beetje naar de plaatjes. Inhoudelijk weet ik vrij zeker dat het geweldig zal worden. Ik laat me tegen die tijd liever verrassen tijdens het spelen van de game.
+1Anoniem: 335608
18 april 2011 16:28
Ik vind de graphics erg mooi. Belangrijkste is het oog voor detail van de designers.
Mooie omgevingen en originele ontwerpen. Die doen het hem.
Het ziet er beter uit dan Oblivion, maar wel veel minder dan bv Crysis, als je puur naar niveau van shaders e.d. kijkt. Echter ben ik nog erg gecharmeerd van de Direct X 8 game Morrowind, dus technisch hoogstaande graphics zijn niet het belangrijkste voor een mooie beleving wat mij betreft. De artistieke invulling is waar het om draait.
Het stemt mij aan de andere kant juist hoopvol dat ik deze game dadelijk misschien gewoon nog op mn oude Oblivion PC kan spelen, zonder te upgraden.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 335608 op 18 april 2011 16:35]

Met Morrowind vond ik de drawing distance te laag, waardoor ik het niet lekker kon spelen. Ben geen graphics whore overigens, heb ook nog UT99 een hele tijd gespeeld (opgepikt van een klasgenoot in 2009).
0Anoniem: 335608
@Wolfos18 april 2011 17:14
Klopt drawing distance was wat beperkt, maar ik vond het niet storend. Kijk dan eens naar deze mod. Echt verbazingwekkend hoe de modding community Morrowind blijft verbeteren. Grafisch komt het zo al weer dichter in de buurt van Oblivion.
Over view distance is niet meer te klagen ;)

http://www.youtube.com/wa...c&feature=player_embedded
Ziet er inderdaad goed uit, ga Morrowind nog een keer proberen met die mods :)
Wow, die ga ik deze week gelijk ff uit de kast trekken. Morrowind was veel leuker dan Oblivion. Art design was ook veel beter, Oblivion ziet er wat gewoontjes uit in vergelijking met de extravagante architectuur in Morrowind. Dat heeft Shivering Isles gelukkig een klein beetje goedgemaakt, maar toch..
Dat graphics mooi zijn, is idd ene plus. Maar voor mji staat gameplay voorop, dat moet gewoon zo super mogelijk zijn uitgevoerd. Strak verhaal, strakke gameplay en als er genoeg tijd voor is maak het dan zo mooi mogelijk. In die volgorde...
+1Anoniem: 153298
18 april 2011 18:03
Heb Oblivion laatst nog geprobeerd, maar ben niet ver gekomen:
Combat (melee) voelde erg houterig aan. Kan niet goed beschrijven wat er mis mee was, maar het voelde niet lekker en aangezien melee mijn stijl is was dat erg vervelend. Ook miste ik een fatsoenlijk hotkey-systeem, om spells te switchen (of beter nog: gelijk te gebruiken) of wapens te wisselen.
Vooral die twee puntjes maakte de combat irritant en dat is toch lastig bij een game als dit. Skyrim ga ik zeker weer proberen, aangezien de vrije werelden van TES een goed concept blijven.
Al was ik in Oblivion soms toch wel een beetje overwhelmed door alle vrijheid en gebrek aan sturing, al is dat eerste eigenlijk wel een goed punt.
Je kon gewoon een quest aanklikken en je kreeg een waypoint te zien in je onscreen compass. Veel makkelijker gaat het niet worden en dat was dus ook lame. Die feature heb ik er dan ook snel uitgesloopt d.m.v. een plug-in.
Het is overigens wel zo dat je TES niet echt zo zeer speelt voor de combat. Het systeem is gewoon simpel en voldoende en wordt steeds wat beter.
TES gaat vooral om de beleving van de complete wereld om je heen, met complete culturen, architecturen, eco systemen, concurrerende guilds en een enorme geschiedenis die je helemaal kunt ontrafelen door boeken te verzamelen en lezen.
Het is geen game voor powerplayers/levelers. Het is ook doodzonde om TES zo te spelen.
De Combat is naa rmijn smaak vrij realistisch in tegenstelling tot die karate achtige 1 op 1 spellen ala Konami. Daar gaan de fights idd als een spektakelstuk vloeiend, het is net ballet. Gewoon niet te snel achter elkaar willen meppen met je 12kilo wegende doublehanded sword. Af en toe een block of ontwijkende beweging. Ik draai meestal rondjes om de tegenstander, die mist mij dan vaak terwijl ik hem sloop.

De vrijheid is nu juist de grote kracht achter een goede RPG. Ik erger me dood aan bijv. die Laatste Jedi/Darth Vader third/firsT? person die ik speelde. Gegenereerde vijanden op vaste locaties, ge eikte paden. Je kan de weg niet kwijtraken, alsof je een TomTom implantaat in je hersens heb. Nee, hoe meer vrijheid, hoe beter.

Go with the flow, zou ik zeggen. De rode draad begint het al mee in TES III bijv, je word naar je eerste contact gedirigeerd, wiens advies is om ergens lid van te worden. En zo rol je er vanzelf in.
Oblivion heeft gewoon een hotkey systeem hoor, kon je instellen in je inventory menu
helaas kon je alleen binden aan 1 t/m 9
Ik stoorde me in Morrowind mateloos aan het gebrek aan (zwakke) enemies (in het begin dus) en het feit dat je in in het begin van het spel zelfs level 1 wormpjes maar 1 op de 5 keer raakt met je zwaard... Heb Oblivion dus ook maar links laten liggen, al vind ik het wel jammer. Werkt het in Oblivion net zo?
Nee, in Oblivion raak je altijd, maar kan je( en de NPC's) op eigen kracht blocken. Ik raad aan om Oblivion ergens uit een budget bak te halen en te proberen :D In Oblivion levelen de NPC's en monsters trouwens mee dus een gebrek aan sterke of zwakke vijanden is er niet.
Mja, in zekere zin kun je het meelevelen in Oblivion als irritant zien. Beter gedaan vond ik het in FO3, waar er gebieden zijn waar je in level 1 beter niet kunt rondhangen, omdat de vijanden veel te sterk zijn. Ik hoop dat dit (althans ten dele) terugkomt in Skyrim.
Die worpjes zijn vrij makkelijk, vind ik zelf. Misschien heb je niet de goede weapons of skills met je char, en zal je andere techniek moeten ontwikkelen. Nee, het vervelendst vond ik die vliegende monsters, vooral met een kort zwaardje zeer lastig. Gelukkig heb je goede mods voor.
Dit lijkt me zeker een interessant spel.
Alleen toch jammer dat ze niet meer aan de graphics hebben gedaan, alhoewel niet storend had het natuurlijk beter gekunt.
Ze hebben nog tot november dus natuurlijk kan nog het een en ander veranderd worden.
Ik weet wel dat ik Skyrim wil hebben voor de PC :)
+1Anoniem: 365477
@Dylan9318 april 2011 16:21
graphics zien er al een stuk beter uit vergeleken met oblivion...
Vergeleken met Oblivion ja, dat spel komt uit 2006 :) het is nu immers anno 2011, ik begin ook steeds meer te twijfelen over dat "Completely new engine, build from the ground up".
Graphics << gameplay.

Deze graphics zien er gewoon netjes uit. Ik heb liever dat ze meer tijd stoppen in het maken van unieke dungeons ipv hergebruikte (Oblivion, Dragon Age) dan meer gepimpte graphics die je na 10 minuten toch al niet meer ziet.

Liever een goed spel met mindere graphics dan een matig spel met goede graphics.
Dat klopt, maar toch, graphics zorgen voor realiteit, sfeer en net dat beetje extra.
Qua gameplay zullen we toch nog even moeten afwachten.
Goh, Morrowind en Oblivion waren echt wel grafische prachtjes voor hun tijd. Het viel wel eens voor dat ik gewoon willekeurig op wandel ging als ik niet meteen wist wat te doen. Gewoon al het feit dat je je dan echt IN Tamriel waant maakt van de TES-reeks de superreeks dat het is.
Klopt, maar Morrowind was in eerste instantie enkel voor PC en voor zijn tijd had je een monster PC nodig.

Oblivion kwam gewoon op het juiste moment uit. De Xbox360 was net uit dus er was weinig wat dat kon overtreffen/evenaren.

Dat Skyrim niet zo'n grafische stap kan nemen hebben we te danken aan het feit dat Skyrim op dezelfde console uitkomt als Oblivion 5 jaar geleden.

Maar je gaat je toch niet zeggen dat je je niet kan verliezen in deze game(wereld)? Kom op, ik verloor mijzelf in Diablo 1 bijvoorbeeld of Knights & Merchants om maar eens wat te zeggen.

Ondanks dat het geen revolutie is qua graphics vind ik het erg vreemd dat je jezelf niet kan verliezen in Skyrim ...
Tja - Xbox360 en PS3 zijn toch ook al wat jaartjes oud...
En als je een wereld als skyrim zo gedetailleerd wil weergeven dan zit je vast aan laadschermen om de 5 minuten. En dan gaat iedereen daar weer over klagen.
Het heeft dus zijn voor- en nadelen.
+1Anoniem: 397236
@Tettie18 april 2011 16:46
Ik denk dat het hele doorgedachte verhaallijn van Skyrim opzich ook een bepaalde niveau van interesse opwekt bij mensen. Bij Lord of the Rings zat er ook een hele verhaallijn achter de boeken. Nu heb ik datzelfde gevoel bij Skyrim ook weer. Ze doen echt hun best om een verhaal te creëren uit een spel.
As if graphics het belangrijkste zijn in dit soort games?
Ja het is mooi mee genomen als het er goed uit ziet maar eerlijk gezegd vond ik en vind ik oblivion nog steeds gewoon goed genoeg en dit ziet er weer een stuk beter uit dus waarom klagen?
De gameplay is waar het om gaat
ehm... nou ik heb toch uren bij het spelen van Oblivion alleen al naar m'n scherm zitten turen omdat het zo verschrikkelijk mooi was!
Met een RPG is verhaal en inhoud natuurlijk heel belangrijk, maar het moet er wel mooi uit zien.
Ik zat er bij Oblivion helemaal in, heerlijk om in zo'n prachtige omgeving rond te lopen.
Gimme the Eye candy! _/-\o_
+1Anoniem: 288551
@TonyTone19 april 2011 13:11
Same here, echt genoten van oblivion. Het kan niet simpel zijn om een engine te maken die de omvang van dit spel mooi toont, er komen zoveel meer voorwerpen en interactiviteit bij kijken dan in shooters (het genre dat de beste graphics bepaald).

Deze screens zien er voor mij echt geweldig goed uit. Ik kan me al perfect inbeelden dat ik me daarin helemaal ga verliezen, hehe. Ik zie er heel hard naar uit :-)
Het gaat vaak om sfeer, en daarin dragen vooral de graphics en ook het geluid in sterke mate bij, dus het is wel één van de belangrijke succesfactoren. Je ziet aan de screenshots gewoon dat het best wel in orde is voor een consolegame, met name de characters zien er een stuk beter uit en de belichting is goed.

Als PC gamer zou ik alleen wel balen als het spel er daar ook zou uit zou zien omdat de texturen gewoon een flinke stap terug zijn ten opzichte van wat we in Oblivion gewend zijn door middel van mods. Ik hoop dat dat niveau namelijk al standaard aanwezig is in de PC versie.
En ondertussen zitten we nog steeds met de X360 en PS3, dus veel beter kun je ook niet verwachten toch?
Ik verwacht als je dit op de PC draait met dikke AA erop dat het er ook een stuk beter uit ziet. Ik vind het dan ook jammer dat de screenshots van een xbox komen.
Maar dit spel draait om de gameplay, ik vond Fall Out 3 ook een goed spel ondanks de graphics.
Ik hoop dat je gelijk hebt. Helaas verwacht ik een niet heel veel verbeterd spel als Oblivion, niet heel veel veranderde en betere animaties en de verbeterde AI moet ik ook nog zien. Grafisch zal het er wel aardig uitzien op de pc, maar ik hoop dat het continue lopen in dezelfde soort grotjes en gangetjes nu wat vermeden zal worden :) Daarnaast ben ik benieuwd wat het effect van de sterke pijl en boog op het spel zal zijn.
Bij Fallout komen de graphics alleen wat minder mooi uit dan bij Elder Scrolls, omdat de laatste het moet hebben van de kleurrijke omgevingen, en het bij Fallout toch allemaal wat grauwer was
Als je bij dit spel over de graphics gaat zeuren, en het spel daarop afschrijft dan verdien je het sowieso niet om zo'n pracht RPG te spelen vind ik. Het draait om de totale sfeer en story en dat is altijd dik in orde bij TES!
Tja, voor de graphics vind ik Oblivion nog steeds best mooi (texture pack eroverheen, dat wel) maar ik hoop toch meer dat ze de andere dingen fixen en dat het niet gewoon een up to date Oblivion word. Het lijkt er niet op dat het gaat gebeuren, en ik vind Oblivion ook een van de beste games, maar er had wel het een en ander anders gemogen.
TES III is veel beter, alleen weer iets minder mooi. Oblivion vind ik op veel vlakken een mager aftreksel van TES III, alleen de graphics, die zijn wel beter.
Het draait om de totale sfeer
En oa mooie graphics zorgen ervoor dat dat goed naar voren komt :)
0Anoniem: 288551
@Dylan9319 april 2011 13:26
Dus er is geen sfeer in oudere games? Design zorgt voor sfeer, niet graphics. Oude games zien er heel lelijk uit maar door bepaalde designkeuzes blijven ze sfeervol. We staan nog lang niet op het punt dat graphics er levensecht gaan uitzien dus zal je je eigen inleving moeten gebruiken hiervoor. :-)
En oa mooie graphics zorgen ervoor dat dat goed naar voren komt
Ik zei, onder andere, natuurlijk zorgen niet alleen graphics voor de sfeer, maar toch echt wel voor een groot deel, de graphics laten namelijk zien wat iets is in de spelwereld.
Heeft Tweakers kunnen zien of de interface dit keer wel aan de PC is aangepast? In Oblivion was het nogal duidelijk dat die van de console 1-op-1 was overgenomen en op screenshots tot nu toe zag ik alleen een console interface.
Niet kunnen zien. De presentatie werd gegeven op een Xbox 360.
Meer moet ik niet weten, dit gaat weer hard falen als Oblivion ....
Er is ergens nog een review interview waarin wordt gezegd door 1 van de ontwikkelaars dat dit juist 1 van de punten is waarvan ze achteraf spijt hadden.
Ze willen met Skyrim juist interfaces aangepast op de devices gaan maken. Dus 1 voor de PC en 1 voor de consoles.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 19 april 2011 09:03]

1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True