Door Marc Rademaker

Redacteur

NZXT H2-behuizing: opvallend onopvallend

Conclusie

We vinden de bovenkant van de H2-behuizing niet zo goed te pruimen, maar de rest van de kast is prima verzorgd. Ook de witte afwerking zal niet door iedereen op prijs worden gesteld, maar de kast is ook in het zwart verkrijgbaar. Wellicht vallen de onaantrekkelijke deksels op de bovenkant dan ook wel minder op. NZXT voorzag de behuizing in elk geval wel van handige features en over de meeste facetten lijkt goed te zijn nagedacht. Alleen de rubberen voeringen van de gaten aan de binnenkant hadden wat ons betreft net zo goed kunnen worden weggelaten, want die wekken nu alleen maar irritatie op.

De behuizing is vrij stil en kan de hardware afdoende koelen. Met de fans op de laagste stand moet je echter niet verwachten dat je overgeklokte cpu en je sli- of CrossfireX-opstelling koel genoeg worden gehouden. De kast moet rond de honderd euro kosten en in deze prijsklasse zijn diverse interessante concurrenten te vinden, zoals de iets goedkopere Define R3 van Fractal Design, en de Corsair 600T en de Antec P183, die een paar euro duurder zijn. Wie een niet al te grote, maar wel gebruiksvriendelijke behuizing in huis wil halen, heeft echter hoe dan ook geen slechte koop aan de NZXT H2.

Reacties (68)

Wijzig sortering
Wat een enorm korte review. Ik ben op dit moment op zoek naar een nieuwe kast, en ik heb via youtube wat reviews van dit ding bekeken, maar daar gaan ze veel uitgebreider in op de diversen features, en laten duidelijk de tekortkomingen zien. Waar compleet overheen gekeken wordt mijn inziens is het feit dat er wel twee fans voorin zitten, maar er nauwelijks ruimte is om frisse lucht aan te zuigen, behalve die smalle 'kieren' naast de deur. Ook de hoeveelheid sterren vind ik zwaar overdreven, zo te zien heeft deze kast geen cablemanagement, iets wat ik voor moderne kasten toch wel essentieel vind in de beoordeling.

Kortom,

de kast is lelijk (vooral bovenkant) en oogt plastic - uiterlijk 4 sterren :?
de kast heeft geen cablemanagement - inbouwmogelijkheden/installatiegemak 4 sterren :?
De bovenkant is voorzien van een gaar klepje voor een hdd en een pastic dekseltje voor de fan, overduidelijk gaar - bouwkwaliteit 4 sterren :?
Kast kan zich totaal niet meten met een 600T (cablemanagement, afwerking) en is duurder - prijs 4 sterren 8)7

[Reactie gewijzigd door ride277 op 20 april 2011 10:21]

Ik zie toch echt mogelijkheden tot cable management, weet niet wat jij daaronder verstaat?

Die (inderdaad) lelijke klepjes op de bovenkant vallen trouwens niet onder 'bouwkwaliteit'

[Reactie gewijzigd door FastFred op 20 april 2011 12:04]

Een tijdje geleden heb ik al enkele reviews gelezen/gezien van deze kast. Om het simpel te zeggen: er werd gehakt gemaakt van deze kast. Eén reviewer had zelfs al per ongeluk wat dingen gesloopt. Al met al waren ze totaal niet te spreken over de bouwkwaliteit en de prijs. Als ik hier dan naar de scorekaart kijk dan lijkt dit een perfecte kast...
Natuurlijk heeft de kast ook pluspunten zoals de verwijderbare fans etc., maar ik zou er zeker niet zo’n hoge score aan geven of er over denken hem te kopen.
Persoonlijk vind ik hem nogal het gevoel "keuken kast", of stekkerdoos, door al dat witte! Ik moet echt even knijpen om me de kast zwart voor te stellen, en kan zien dat de bovenkant wat minder... euh... stekkerdoos-achtig aandoet. Misschien als hij wit moest zijn, dat glanzend juist wel werkte, hoewel de witte kast wat mij betreft iets is wat in de jaren negentig mag blijven.
Zo, nu hoef je het niet meer voor te stellen maar kan je het zien: klikker de klik :P
Mooie kast! met een paar handige features.

Overigens ben ik het er niet mee eens dat (mat-) wit niet in het oog springt... zwart/grijs/zilver is toch de norm bij PC's... imho valt een witte kast juist op.

[Reactie gewijzigd door Chaoss op 20 april 2011 09:09]

Mooie kast?! Dat ding is echt sp**glelijk! Sowieso zijn de meeste computerkasten niet om tussen je interieur te zetten. Ze steken af. Raar eigenlijk dat daar zo weinig aan gedaan wordt. Televisies en sommige monitoren (bv samsung) komen dan toch beter weg. Waarom kan er niet een fatsoenlijke vormgeving voor kasten gemaakt worden?

Misschien hebben computerkasten wel het zelfde probleem als veel luidsprekers; je hebt t nodig en je wil een goede, zo niet de beste. En "goede" en een mooi (=uiterlijk wat in een interieur past) gaat bij electronica vaak niet samen.
Ik verbaas me er ook ook over, en als er een kast is die een beetje ok design heeft dan is de prjs vaak werkelijk absurd.
Anoniem: 296748
@blouweKip20 april 2011 21:12
Ik vind een prijs van ~100 euro wel gerechtvaardigd; iemand heeft dat ding zitten ontwerpen, maken, etc.

Voor een leuke (design)lamp betaal je je ook bont en blauw, waarom zou dat voor een computerkast anders zijn?

B&O (zie post Kraan) weet het inderdaad wel leuk te combineren, maar daar staat de prijs dan ook naar...
Ieder heeft zijn eigen smaak of mening. Persoonlijk vind ik deze kast nog mooi en past het idd beter bij een lichte/witte omgeving.
Dat je die kast spuuglelijk vind is jouw mening.
Volgens mij weet een merk als B&O toch redelijk een mooi (inderdaad, zoiets is ook weer een kwestie van smaak) uiterlijk te combineren met gevoel voor kwaliteit. Dat bijvoorbeeld speakers in veel gevallen niet een schoonheidsprijs verdienen komt voor een deel ook doordat de kosten op dit gebied gedrukt worden.
Ik vind deze kast zelf persoonlijk ook niet de mooiste. Maar om nou meteen te zeggen dat er geen enkele "normaal uitziende" behuizing is..

Coolermaster Cosmos, in het zilver of zwart.
Corsair, vrijwel alles.

onder de 100 euro?

Fractal Design Refine
Antec P180 mini.

En als je wilt dat het bij de rest van je interieur past koop je toch een HTPC behuizinkje...
Mooie kast?! Dat ding is echt sp**glelijk! Sowieso zijn de meeste computerkasten niet om tussen je interieur te zetten. Ze steken af. Raar eigenlijk dat daar zo weinig aan gedaan wordt. Televisies en sommige monitoren (bv samsung) komen dan toch beter weg. Waarom kan er niet een fatsoenlijke vormgeving voor kasten gemaakt worden?

Misschien hebben computerkasten wel het zelfde probleem als veel luidsprekers; je hebt t nodig en je wil een goede, zo niet de beste. En "goede" en een mooi (=uiterlijk wat in een interieur past) gaat bij electronica vaak niet samen.
Je kunt natuurlijk ook een iMac kopen, ziet er een stuk beter uit dan zo'n dikke kast.
Maar goed dat is niet even praktisch voor iedereen, om verschillende redenen.

[Reactie gewijzigd door Blue_Airplane op 20 april 2011 15:59]

Bij mij in huis zijn de meeste muren wit. (in mijn geval ook eigenlijk mn hele interieur). Dus als je de kast tegen de muur zet valt ie toch minder op dan wanneer je daar een zwarte of grijze kast neerzet?
De kleur van de kast zal net afwijken van de kleur van je muur. Ik zou eerder een heel afwijkende kleur willen hebben omdat dit op deze manier zal vloeken.
Maar ja, als je hele interieur wit is dan kun je maar beter geen uitzondering maken.
Best wel freaky eigenlijk, je hele interieur wit.
Ik heb zelf een Antec P150, die is precies hetzelfde als de Antec SOLO, maar dan helemaal in het wit (en voor zover ik weet helaas niet meer te koop). De P150 lijkt veel op deze NZXT maar dan nog net iets strakker, zonder overbodige uitsteeksels en poorten die naar mijn mening het ding toch iets ontsieren.

Jammer dat de P150 niet meer te koop is. Ik snap niet waarom blijkbaar iedereen toch een zwarte kast lijkt te willen hebben, wit is juist heel mooi en stijlvol.
De Sonata Designer is vrijwel identiek aan de P150. Ik heb de Designer, m'n huisgenoot heeft de P150 en ze lijken heel erg op elkaar. Er is voor zover ik weet echter geen front bezel beschikbaar met witte rand.
Hee ja die hebt ik ook gehad! Fijne kast was dat inderdaad en weer eens wat anders dan dat eeuwige zwart of grijs. Die Sonata die ChillinR noemt vind ik compleet lelijk door dat blauw...maar smaken verschillen.
Ik ben benieuwd hoe hij er in het echt uit ziet. Ik hoop niet at de foto's representatief zijn want de kleur is eerder zéér lichtgrijs. Ook maakt wit een object onmiddellijk wat groter (optisch). Ook niet altijd even leuk. Daarnaast vraag ik me ook af of het ding niet snel 'vuil' gaat worden. Ook een nadeel van witte objecten. Maar goed, de zwarte versie is ook beschikbaar.

In ieder geval: De kast gaat al op het lijstje voor mogelijke kasten voor mijn renderbak :Y) !
Maar wat bedoel je met vuil? Als je het dan over stof hebt, lijkt mij dat je een zwarte kast eerder vuil krijgt dan een witte, gezien stof nogal licht van kleur is.

Ik vind de witte kasten vaak niet erg stijlvol, maar dit design bewijst juist het tegendeel: witte kasten kunnen ook een mooi design hebben. Het moet dan echter wel een beetje bij het interieur passen.. een witte computer in een compleet zwarte omgeving zou natuurlijk niet passen, en andersom eveneens.
Eerder een combinatie van stof, krasjes, 'vage' vuile strepen enz. die het ding tijdens zijn hele leven zal op doen. Zwart kan ook bestoffen, maar al de rest zie je een pak minder.
Er is wetenschappelijk vastgesteld dat je twee soorten vuil hebt:

Lichtgekleurd vuil dat zich aangetrokken voelt door donkere voorwerpen

en

Donkergekleurd vuil dat zich aangetrokken voelt door lichtgekleurde voorwerpen

Maar als je regelmatig met vieze, vuile vingers aan je kast komt ga je dat sneller zien op een witte kast (waarbij mat waarschijnlijk ook nog eens moeilijker schoon te maken is dan glanzend).
Ook zien we twee usb 3.0-poorten, die via een kabel op het i/o-gedeelte van het moederbord moeten worden aangesloten.
Dus eigenlijk een dom verlengsnoer. Zou mooier zijn als dat gewoon met interne aansluitingen kon.
Ehm. USB / FireWirepoorten in/op de kast worden altijd doorverbonden met de desbetreffende header op het i/o gedeelte van het moederbord. Hoe on earth zou je dat anders moeten doen?

[Reactie gewijzigd door rodie83 op 20 april 2011 15:07]

Met interne connectors. Dat zijn 10-pins aansluitingen. Bij USB zitten daar 2 poorten in, en bij FW zit daar één poort in.

Firewire
USB

Zeker als ik een complete PC koop, verwacht ik dat dit op deze nete manier opgelost is. Want waarom zou een fabrikant een PC bouwen met een poort aan de buitenkant met daarop een kabel terug naar binnen? Dat ziet er vooral uit als jaren '80 sci-fi, niet dan?
Ah, je hebt gelijk. Mijn excuses. Inderdaad vreemd dat men voor USB3 geen interne connector gebruikt.
Anoniem: 392524
20 april 2011 09:24
Ze hebben bij deze kast achter het moederbord extra ruimte gehouden voor cablemanagement. -> dikke plus
Maar ze hebben de hdd's zo gedraaid dat alle snoertjes midden in je kast uitkomen en je dus weinig hebt aan die kabelmanagement opties -> dikke min
Ook die usb oplossing vind ik oerlelijk
En is al dat magnetisme wel gezond voor je hardware??
Die USB oplossing kan momenteel ook niet anders volgens mij. Er is nog geen standaard voor interne usb 3.0 headers op het moederbord ;)

Ik vind het een mooie kast, lekker strak, voorkant is mooi vorm gegeven, ik vind alleen de bovenkant niks.

NZXT altijd +1
Er zijn al wel mobo's met interne usb 3.0 headers. MSI, Asus.
Klopt, maar een echte officiele standaard is er nog niet. Om het dan toch mogelijk te houden om die front usb-3.0 aansluitingen te gebruiken is deze oplossing bedacht.

Zelf vind ik dat ze beter hadden kunnen wachten met de uitrol van usb 3.0 tot deze standaard er is.
Kip - Ei ...

Er worden mobo's ontwikkeld, met usb 3.0

Welke standaard zou je willen dan ?
of moeten moederbord fabrikanten zich dan maar naar de kast designers aanpassen ?

eens moet de eerste stap gezet worden, en Asrock heeft die stap gemaakt, daarna volgden hun "zuster-organisaties"
De temparaturen zijn wel bizar hoog. Tegen de 90 graden voor je cpu, wat voor cpu cooler is overigens gebruikt?

[Reactie gewijzigd door siepeltjuh op 20 april 2011 10:15]

90 graden is inderdaad een beetje erg hoog. Een nette kast maar vanwege de hoge temperaturen zou ik hem zelf niet aanschaffen.
Opzich een leuke kast om te zien, alleen het is zo jammer dat wit na verloop van tijd eigenlijk altijd creme kleurig wordt.
Iedere kleur verbleekt bij zonlicht. Iedere soort lak doet dat. De enige haalbare manier om dat te voorkomen is met ongelakt materiaal, en dat is eigenlijk alleen bij aluminium een beetje mooi. Er bestaat ook wel metaal dat van zichzelf wit is, maar dat is nogal duur (platina, of een dure legering) :)

Of gewoon eens in de zoveel jaar overspuiten. Of een nieuwe kopen, wat toch wel op den duur nodig is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 20 april 2011 14:39]

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee