Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur

Heroes of Might & Magic VI

Voorlopige Conclusie

Heroes of Might & Magic VI biedt precies waar de fans op zitten te wachten, maar doet tegelijkertijd pogingen om de toch wat ontoegankelijke spelserie speelbaarder en leuker te maken voor nieuwkomers. Zo zijn enkele onderdelen in het zesde deel wat vereenvoudigd en moeten de tussenscènes het geheel op visueel gebied aantrekkelijker maken. Toch durven we vast te stellen dat het spel niet aan diepgang heeft ingeleverd. Ondanks dat dat in de vrij uitgebreide tutorial nog niet helemaal goed was te beoordelen, zien we wel de potentie, zeker als er later meer facties om de hoek komen kijken en de epiloog in zicht komt. Dat fans hier op zitten te wachten spreekt voor zich, maar ook gamers die zichzelf volstrekt geen type vinden voor dit soort games zouden nog wel eens positief kunnen worden verrast.

Titel Heroes of Might & Magic VI
Platform PC
Ontwikkelaar Black Hole Entertainment
Uitgever Ubisoft
Releasedatum Lente 2011

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (48)

Wijzig sortering
Er is voorlopig maar een goed deel en dat is deel 3, daar kan geen echte fan omheen.
Waarom was dat deel zo goed, alles uitgebalanceerd !

Deel 4 zonde van je tijd en met deel V werd de goede weg weer ingeslagen.

Plaatjes voor deel 6 zien er weer strak uit (bij welk spel is dat niet het geval?).

Maar begin me toch een beetje zorgen te maken als ze de kracht van het spel onderuit halen.
Micro management is juist een sterk onderdeel van het spel, en dat halen ze eruit.
De versterkingen ophalen uit je gebied, tja moest je af en toe een extra hero voor inhuren.
En die laten rondhuppelen en van tijd tot tijd achter je hero aansturen.

Daarnaast ligt de grootste kracht toch in de battles en het gebruik van je magie.
Heel mooi dat je nog beter je hero kan veranderen met de level up' s .
Daarnaast ben ik benieuwd welke artifacten allemaal nieuw zijn in het spel.
Bijvb de tear of asha, the lion crown zijn zeer leuk/ nuttig in deel 5.

Tja dat ze het spel aantrekkelijker willen maken voor een bredere groep, hmmz ben benieuwd. Afwachten dus maar. Hopelijk leveren ze hem redelijk bug free af.

Overigens de beste community voor heroes:
http://www.celestialheavens.com/

Release info:
developer: Black Hole Entertainment
estimated release: Spring 2011
expansion packs: planned
copy protection/DRM: not decided yet
Homepage

Game info:

Factions
*Haven, Inferno, Necropolis, Stronghold and 1 more

Hero
* Less random choices in hero development (skill offers not random)
* might and magic, male and female heroes for each faction. Visuals reflect gender and class
* customization possible
* advanced classes (based on reputation)
* reputation has two directions - blood (swift action) and tears (wisdom seeker), many game actions give points for either of them and once a certain amount is collected, hero can level to advanced class. For more about reputation scroll 9 posts down in this very thread.
* max hero level 30

magic
* 7 schools: air, earth, fire, water, light, dark and primordial
* spells are learned as abilities, not from magic guilds.

battle
* combat objectives and arena shape may vary.
* tiles with special bonuses on battlefield
* hero role in combat as in HoMM1-3, but can do physical attack like in HoMM5
* Initiative determines who goes first, but everyone acts once per turn. ATB bar is there to make it more clear.
* units have synergies (formations ?) which boost each other
* Ranged units cannot shoot behind every obstacle

Units
* images
* 7 units (3 core tier, 3 elite tier and 1 champion tier) per town, each having a single upgrade
* some units have common pools (e.g. 10 core humans can be trained into 10 archers, 10 pikemen, 5 archers+5pikemen or any other combination what the player finds the best)
* Unit pools act the same way as resource pools. Meaning that adventure dwelling (and other town?) troops can be hired in any town or fort.

adventure map
* towns can be converted and so can adventure map structures
* map areas are controlled by central towns/forts (each governs an area)
* fog of war is static

Economy
* only 4 resources: gold, ore, wood and crystal

Campaign
*Subtitle of the game is MMH6:Dynasties. Five siblings from the Griffin Dutchy have different views on the meaning of life...
* Story is from times long before the events of HoMM5 and campaign structure like in HoMM3 (to unlock last, all first campaigns have to be completed)

Editor/RMG info:
* Map editor supposed to be there by release time (maybe even before the game) and "developers are aware of the shortcomings of HoMM5 editor"
* no LUA scripting like in HoMM5
* no random map generator at release planned. (no info about plans for later)

gameplay videos (pre-alpha version):
combat video
adventure video
Igromir gameplay/combat video


Topics with more detailed info:
Announcement
knigth, inferno and necro factions
How area of control works
Comments on pre-alpha game
Random info 27 Aug 2010
Random info 29 Aug 2010
summary info 10 Sept 2010
Random info 15 Sept 2010
Archangel's Castle Q&A 25 Sept 2010
IgroMir news

http://www.celestialheavens.com/forums/viewtopic.php?t=11311
hero role in combat as in HoMM1-3
Hoeveel verschilt dat van deel V ?
*Haven, Inferno, Necropolis, Stronghold and 1 more
Misschien de dwergen of de orc's weer.
* map areas are controlled by central towns/forts (each governs an area)
Dan gaat wel de rage attack weg bij mij en mijn teamgenoot wanneer een npc het lef had aan een van onze mine tekomen xD
* Map editor supposed to be there by release time (maybe even before the game) and "developers are aware of the shortcomings of HoMM5 editor"
~Release it before the release you know i want it xD~
Zou ik alvast een paar custom maps klaar kunnen maken.

verhaal hoop ik dat het leuk is voor de rest.... ik heb van heroes V alleen de multiplayer aangeraakt omdat ik turnbased nou niet echt happig op ben. (uitzonderingen daargelaten) en hotseat is wel geweldig :)

[Reactie gewijzigd door Teutates op 28 februari 2011 17:03]

Wat een onzin.

Ik ben een echte HoMM fan, en vind dat deel 3 niet het enige deel dat goed is.
Er gaat helaas nog steeds niets boven HoMM3. Maar moet zeggen dat dit deel er goed uit ziet!
Ik ben het helemaal met je eens. Ik vond het micromanagement etcetera geweldig. Daarnaast oneindige variaties, en zelfs mogelijkheid om je eigen levels te maken.

Ik speel het tegenwoordig zelfs nog regelmatig.
De grafische weergave van het speelveld en de gevechten zijn echt veel beter dan in de delen erna. Dan heb ik het natuurlijk niet over de textures etc. :) Ik speel het ook nog regelmatig, alleen dan de WoG uitbreiding op HoMM 3 Complete
Ik heb HoMM 3 ook veel gespeeld. Ik vond 4 echt helemaal niks. Ze hadden 3 qua graphics ongeveer hetzelfde moeten laten en dan hadden ze moeten investeren in het verhaal en nieuwe units/spells/weapons etc.

Nu is de serie wat mij betreft al lang verloren...
Je spreekt jezelf tegen, 5 was echt een kopie van 3 maar dan met nieuw verhaal/units/spells/weapons, dus hoe kan de serie dan verloren zijn? Alleen 4 was een misser.
Laten we niet vergeten dat in deel 4 een nieuwe manier van level van de hero aankwam. Dat de hero ook nog eens daadwerkelijk meevocht was ook een mooi punt. Wat jammer was voor mij is de zeer saaie verhalen in 4 (dat is persoonlijk, maar misschien ook gewoon met ouderdom te maken). Verder vond ik het niet bepaald minder dan 3 (ja, 3 had veel uitbreidingen en mods, en ik wou gewoon weten hoe de verhalen verliepen, vandaar ook mijn favoriet).
Waar ik me trouwens altijd aan stoorde was hoe makkelijk het spel eigenlijk was. Zodra je wist hoe het spel in elkaar zit, was het te makkelijk om te winnen. de AI was nooit sterk genoeg om je stad met je hero erin te veroveren (of slim genoeg om dat niet te doen en zijn leger af te laten slachten). Hoop dat ze dat verbeterd hebben - zullen zien met de review.
Ben ik het wel mee eens. 3 met verbeterde graphics en online mogelijkheden zou het beste zijn!
Heb je deel V wel eens geprobeerd dan? Dat is qua gameplay echt bijna letterlijk een kopie van 3 maar dan met 3d graphics.
hmmm was zelf helemaal verslaafd aan 2.
Speelde altijd undead en dan honderder of zelfs meer dan duizend van die skelletten farmen :D en natuurlijk de vampieren 'Blah'.

Zowel single als mp (toppunt was een lan met 5 man, waarbij 4 man dus uit hun neus zaten te peuteren terwijl iemand 10-15 mins bezig was met zijn beurt.....doh!) gedaan.
3 vond ik minder (te moeilijk/anders) 4 helemaal geskipped, en 5 wel gekocht, maar eigenlijk nooit tijd aan besteed en uiteindelijk aan iemand uitgeleend en zowel het spel als die persoon sindsdien niet meer gezien XD.

Het nadeel van de serie vind ik dat het altijd zooooooo lang duurde, misschien ook een fout in mijn eigen speelstijl (net als in de preview maakt ik altijd een mega leger en ging daarmee alles uit moorden, met dan een paar transport heroes en misschien een sub/reserver legertje oid). En tijd heb ik nie zoveel meer......wat dat betreft zou iets minder micro manager toch wel een uitkomst zijn. Ga het stiekum wel in de gaten houden.
HOMM2 vond ik zelf ook de beste. Ik speelde (en speel) het op jouw manier...liever geen enkel mannetje verliezen en alles, maar dan ook alles op het veld uitschakelen voordat ik de laatste vijandelijke kasteel innam...Mijn broertje ook helemaal verslaafd aan, en die speelde het weer heel anders...liefst zo snel mogeljik wil hij alles halen...
3, 4 en 5 heb ik niet zo leuk gevonden....ik ga ook deze halen en uitproberen...ben benieuwd...Heb een collectors pack voor mijn verjaardag gekregen met alle delen en een t shirt en een kaart :), deze past er goed bij!)
heb t/m deel 3 altijd veel gespeelt daarna niet echt meer aandacht aan besteed, maar dit deel ziet er veel belovend uit dus denk dat ik deze maar ga spelen als ie uitkomt :).
III en IV zijn altijd wel m'n favorieten geweest maar dit ziet er best goed uit :)
Wel moet ik zeggen dat er weinig echt nieuwe dingen qua graphics zijn.
Natuurlijk hebben alle models hogere resoluties enzo, en zijn de textures een stuk beter, maar overall lijkt het toch wel erg veel op V.
+1Anoniem: 229719
28 februari 2011 09:34
Ik hoop dat dit de goede elementen van HOMM3, 5 bij elkaar voegt. Dat zijn namelijk de kopstukken van de serie.
Deeltje 3 spant nog altijd de kroon voor mij, vlak op de voet gevolgd door nummer 2.

Wel beetje balen als je net een random mapje/skirmisch speelt, en het is gelijk day of the Unicorn en je kan je eigen kasteel niet eens meer uit, good times.

Het ziet er allemaal veel belovend uit, maar de super uitgebreide Hero mogelijkheden, doen me dan toch weer een beetje aan AoW denken (Age of Wonders, afkomstig uit ons eigen kikker landje!), maar dat is eigenlijk niet waar de game om draait (naar mijn idee dan). Ik hoop niet dat het te veel afleid van het spel doel/belevenis. Leuk dat met die Blood/Tears opties en dat je Hero veranderd, maar dan ga ik wel Fable 2/3 spelen als ik wil dat het uiterlijk van mijn character veranderd afhankelijk van mijn daden. Het voegt niet echt iets toe naar mijn gevoel, het is eerder slecht overgenomen naar mijn idee. Zoals eerder gezegd, het hoort niet echt bij dit spel.

Maarja ik doe mijn indrukken op aan de hand van een preview als deze, maar vooralsnog loop ik niet echt warm voor deze game. We zullen zien.
+1Anoniem: 318152
28 februari 2011 09:55
De verandering van controle per gebouw naar controle per zone lijkt met een uitstekende ontwikkeling. In HoMM5 had je gewoonweg niet genoeg units om bijvoorbeeld een verdediging bij afzonderlijke mines neer te zetten die iets kon inbrengen tegen een enemy-hero. Als ik de preview goed begrijp kunnen we in HoMM6 complete sectoren verdedigen met één groep units.

Verder ziet het er veelbelovend uit, ik ben zeer benieuwd of er ook weer hot-seat gespeeld kan worden.
Ziet er weer leuk uit, ben erg benieuwd hoe deze game gaat worden en of ze het om beurten aanvallen systeem van V gebruiken of het, naar mijn mening meer realistische, systeem van tegelijkertijd aanvallen uit IV genomen hebben.

Daarnaast ben ik alleen maar voor meer hero-ontwikkelings opties, dat is, buiten hot-seat, toch altijd de grootste lol voor mij geweest: de heroes opbouwen van nietsnutten tot halfgoden die met een handbeweging vijandelijke legers wegvagen.
+1Anoniem: 241040
28 februari 2011 10:11
Altijd al een fan geweest van de serie en ik kijk al uit naar deze versie. Alhoewel ik met V een beetje teleurgesteld was: net alsof er zoveel tijd was gestoken in de grafische kant en minder aan het verhaal. Vond de "oude stijl" toch makkelijker werken.

Hebben die Tears&Blood nog andere invloeden ook ? Hoe neutrale forten tegenover je staan of andere units en dergelijke ?

En meer sidetopic: ik heb ooit een soortgelijk spel gespeeld, maar dan moest je geen units trainen, maar dat werkte meer met "kaarten", net alsof je een soort van magic the gathering was aan het spelen, weet er iemand hoe dat spel noemde ?

Edit: klopt het is "Etherlords", nog leuk om te weten is dat de makers van dat spel later HoMM V hebben gemaakt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 241040 op 28 februari 2011 10:44]

Klinkt als Etherlords...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True