Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Samsung Galaxy S II: volle kracht vooruit

Conclusie

De Galaxy S II is een van de grootste toestelreleases van 2011. Samsung heeft er een ongeëvenaard marketingbudget voor gereserveerd en na de succesvolle Galaxy S-lijn van vorig jaar zijn de verwachtingen hooggespannen.

Die verwachtingen worden wat ons betreft waargemaakt. De Galaxy S II is op bijna alle fronten een verbetering ten opzichte van zijn voorganger, en afgezien van de LG Optimus Speed 2X kunnen de huidige topmodellen van de concurrentie eigenlijk geen vuist maken tegen Samsungs nieuwste high-end smartphone.

Vooral de snelheid heeft ons erg verrast. Niet eerder zagen we een Android-telefoon waarvan de interface zo vloeiend te bedienen was, en ook uit de benchmarks wordt duidelijk dat de Exynos-soc van Samsung een krachtig beestje is.

Helemaal perfect is de Galaxy S II niet. Samsung wilde graag zeggen dat het de dunste smartphone ter wereld heeft, maar volgens ons heeft het ontwerp daar wel wat onder moeten lijden. Hoewel de telefoon ondanks zijn afmetingen goed in de - niet al te kleine - hand ligt, lijkt het klepje aan de achterzijde breekbaar en over de positie van de speaker zijn we ook niet te spreken.

Toch zijn die punten niet belangrijk genoeg om ons oordeel over het geheel bij te stellen. Hoewel de Galaxy S II deze zomer concurrentie van de HTC Sensation kan verwachten, is het voorlopig de beste Android-smartphone die je kan kopen.

Pluspunten
+ Erg snel
+ Mooi scherm
+ Dun en licht

Minpunten
- 1080p video-opname nauwelijks bruikbaar
- Positie van de speaker
- Micro-sd-slot achter accu ontoegankelijk

Reacties (284)

Wijzig sortering
Het mag inmiddels duidelijk zijn waar ik als eerste naar kijk bij de review van een telefoon: de accuduur.

Helaas bij deze test weer vage termen als:
- "dag in dag uit behoorlijk belast": wat is "behoorlijk belasten"?
- "De 3g-verbinding en wifi stonden vaker aan dan uit": hoe vaak en hoe lang?
- "en er werd veel en vaak gebeld, gebrowsed en naar video gekeken": dit zegt wederom niets.
- "Het scherm stond zeker drie uur per dag aan", "ZEKER drie uur", is dat 3,5 uur? 3 uur en 15 minuten?

Waarom worden de telefoons niet aan een standaard onderworpen?

Maak zelf een aantal websites en laat die voordurend herladen, neem een standaard filmpje en laat die afwisselend met de websites spelen enz. enz. Zo moeilijk is dat toch niet.

Deze manier van "testen" zegt nu namelijk niets.

Voor mijn gevoel gebruik ik mijn telefoon namelijk behoorlijk intensief en toch haal ik makkelijk 2 dagen uit de accu. Een collega die hem ook intensief gebruikt haalt net de volgende dag.... Beide intensief gebruik en toch zulke verschillende resultaten.
Deze subjectieve waarnemingen zeggen dus niets.
Ik ben het nier niet mee eens. Batterijduur meten blijft altijd iets erg subjectiefs. Zelfs in een gecontroleerde test, zijn er factoren die volledig onbeinvloedbaar zijn. Een toestel dat slechte 3G ontvangst heeft gebruikt meer batterij omdat de radio met hoger vermogen moet zenden. Sommige toestellen zullen efficientere WiFi hardware hebben, terwijl anderen een zuiniger scherm hebben. Met een standaard-test meet je enkel het verbruik bij 1 gebruikspatroon, en merk je niet noodzakelijkerwijs welk toestel het beste is. Daarnaast worden review toestellen soms van de ene reviewer naar de andere doorgestuurd. In welke staat is de accu wanneer je zo'n ding krijgt?

Tweakers.net heeft in z'n reviews een vaag gedefinieerd test-gebruik voor de accu-test. Maar hun conclusies zijn hier ook op aangepast. Ze zullen niet zeggen dat een toestel 5% beter is dan concurrent X op accu-gebied. Ze zeggen enkel dat het toestel een goede dag mee gaat als je hem veel gebruikt. En dat is eigenlijk de enige nuttige conclusie. Je haalt het tot het einde van de dag bij zwaar gebruik, maar daarna moet hij wel aan de lader.

Een standaard test met daarbij tot op de minuut nauwkeurig gepresenteerde resultaten is misleidend. Dit gebruik zal in de praktijk door consumenten nooit precies worden gekopieerd en vanwege de redenen die ik in de eerste alinea noemde, kan de ervaring voor de gebruiker anders uitvallen. Melden dat toestel A 8 uur en 22 minuten meegaat tijdens de standaard test en toestel B 9 uur en 5 minuten, biedt geen significante informatie voorbij de conclusie "ze zijn ongeveer even goed". Je moet dan ook niet gaan pretenderen dat je dingen tot op de 5e decimaal nauwkeurig meet als er, zelfs met een gecontroleerde test, afwijkingen van 10% of meer kunnen zijn door externe factoren.
@ Species5618

Maar dat is nou juist het punt dat MichaelB74 wilde betwisten. Juist met een set van praktijktesten onder gecontroleerde en reproduceerbare omstandigheden kan men de gebruiksduur van een telefoon ten opzichte van de andere objectief meten weten en dan pas een eerlijke uitspraak over doen. Jouw laatste alinea is juist goed overzichtelijk samen te vatten in een grafiek. de Benchmarks met de bijbehorende grafieken zijn dus bedoeld om bepaalde eigenschappen inzichtelijk te maken. Alleen ontbreekt er nu nog een goede/bruikbare benchmark voor 'gebruiksduur' van een totale telefoon/smartphone.

Ik ben er van overtuigd dat een dergelijke benchmark goed te ontwerpen is.

edit: boksbeugel is mij voor; ik bedoel dus zoiets, maar dus veel uitgebreider

[Reactie gewijzigd door vinnixx op 20 mei 2011 14:47]

@ Species5618

Maar dat is nou juist het punt dat MichaelB74 wilde betwisten. Juist met een set van praktijktesten onder gecontroleerde en reproduceerbare omstandigheden kan men de gebruiksduur van een telefoon ten opzichte van de andere objectief meten weten en dan pas een eerlijke uitspraak over doen.
(...)
Ik ben er van overtuigd dat een dergelijke benchmark goed te ontwerpen is.
Ja het zal allemaal best wel kunnen in theorie, maar ik sluit me bij Species5618 aan, de enige nuttige conclusie voor de consument is toch echt of hij in de praktijk korter dan, gelijk aan, of langer dan een dag mee gaat voor dat hij weer aan de lader moet.
Nou, uit het artikel kan ik wel concluderen dat hij dus iedere dag aan de lader moet, en bovendien zeggen ze in feite dat het vergelijkbaar is met de SGS1; laat ik die nu toevallig zelf hebben dus dan weet ik wat ik kan verwachten.

Even ontopic vind ik de conclusie "de batterijduur is in elk geval niet afgenomen t.o.v. de SGS1" wel een beetje een anticlimax. Das leuk en aardig zeker gezien de geavanceerdere hardware die er in de SGS2 zit, maar het was wel leuk geweest als de batterijduur ook een prioriteit op zich was geweest. Want mijn ervaring is bij de SGS1 dat hij bij intensief gebruik (wat filmpjes kijken) het niet eens 1 volle dag redt; dus als de SGS2 vergelijkbaar is, is dat dus nog steeds even matig. Leuk dat hij zo plat is, maar ik zeg dan maak hem in godsnaam liever een paar mm dikker zodat er een batterij in past die 1,5x zoveel capaciteit heeft.
Klopt, een test zou kunnen zijn :

Accu vol laden en dan een standaardfilmpje continu afdraaien. Neem de kwaliteit van het filmpje zo hoog dat het nog vloeiend op 3g afspeelt.. Stel de schermintentsiteit op een vast aantal gemeten lumen bij witvlak in.

Vervolgens :

- afspelen vanaf flash
- afspelen vanaf netwerk via wifi 802.11n
- afspelen vanaf netwerk via 3g standaard provider

Hoe lang houdt de smartphone het in deze drie gevallen vol? Hoe verhoudt dit zich tot andere smartphones?

Nu heb je het videosysteem doorgelicht. De zelfde methodiek kan ook voor de browser gedaan worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het continu draaien van HTML5 compliancy tests. Voor spraak kun je hetzelfde doen met een SKYPE verbinding. Het afspelen van Muziek kan door hetzelfde nummer continue af te spelen tot de batterij leeg is. De mogelijkheden zijn legio, enig nadeel is dat er tijd nodig is om te testen uit te voeren en de meeste techbloggers zijn nogal gehaast met het uitbrengen van hun schrijfsels.
Enig idee wat de kosten zijn van het opzetten van zo'n test? Dit is het soort tests dat ik bij een duurbetaald C'T magazine verwacht, niet van een gratis website.
Enig idee wat de kosten zijn van het opzetten van zo'n test? Dit is het soort tests dat ik bij een duurbetaald C'T magazine verwacht, niet van een gratis website.
Precies, en daarnaast wat eerder ook al werd genoemd, en wat boksbeugel dus voor het gemak weer negeert, is dat er ook in die test oncontroleerbare factoren zullen zijn! Bijv. een slechte 3G verbinding. Die is dan weliswaar voor beide toestellen hetzelfde, er van uitgaande dat ze op de zelfde plek getest worden en dus evenveel ontvangst hebben, maar dat kan bij het daadwerkelijke gebruik in de praktijk weer heel anders zijn als de ontvangst even anders is. En bij een ander gebruikspatroon kunnen de verhoudingen tussen verschillende moddelen ook weer heel anders zijn. Dus ja, zoals Species5618 hierboven al zei, er zijn in de praktijk zo'n grote onzekerheidsmarges van 10-tallen procenten, hoeveel werkelijkheidswaarde en dus NUT heeft zo'n test dan nog uberhaupt?
Anoniem: 335608
@MichaelB7420 mei 2011 09:39
Sluit ik mij volledig bij aan. Intensief gebruik is heel subjectief.
Ik weet totaal niet wat ik nu moet verwachten van de batterijduur in de praktijk.
Bij intensief gebruik de ene dag heb ik aan het eind van de dag nog 20-30% batterij over.
De andere dag heb ik bij intensief gebruik aan het eind van de dag 0% over.
Het hangt er heel veel vanaf hoeveel ik spelletjes speel, internet, chat/whatsapp en filmpjes kijk.
Ik zou dus ook graag in exacte cijfers zien welke gebruikscenarios jullie hanteren en hoe de batterijduur varieert bij de verschillende scenarios.
Deze - meer conforme/consistente - batterij testen kan je terugvinden in de review van een bepaald concurrerende nederlands hardware informatie website. Ik ga niet linken, jullie vinden het wel!

Even een tipje van de sluier oplichten: in deze - helaas appelloze - test doet de SII het allesbehalve slecht!

edit: typo

[Reactie gewijzigd door LxxFxx op 20 mei 2011 11:49]

Moeten jullie niet werken ofzo , dat jullie de hele dag chatten en spelletjes spelen :)
Ach ja ik ben niet zo'n telefoon mens , misschien daarom dat ik er enkel mee bel en sms.
Zo valt er wel meer op aan te merken.

Hij past gemakkelijk in je broekzak...
Hoe groot is die broekzak dan?
Fantastisch uitgebreide review, die het tweaker-platform waardig is. Fijn dat er videomateriaal is toegevoegd! Voor iemand die geïnteresseerd is in een dergelijk toestel de beste voorbereiding op aankoop.

Echter er wordt weer volledig de mist in gegaan met de Scorekaart bij de conclusie. Net als al eerder opgemerkt, staat er (weer) "Zeer Goed" bij, terwijl de bijelkaar opgetelde sterren recht geven op het label "Goed". Iets waar ik me nu al een aantal keren aan heb gestoord. De geloofwaardigheid van de review kan wat mij betreft in theorie direct de prullenbak in. Volgens mij kan iedereen uitrekenen dat het predikaat "Zeer Goed" vanaf 9 x 5 - 4 sterren mag worden uitgedeeld, 41 dus. En niet bij de huidige 37.

Hierdoor ga ik me afvragen of T.net een toestel mag reviewen onder voorwaarde dat het een mooie uitgebreide review schrijft én "Zeer Goede" beoordeling? Of berust dit gewoon op een typefout?

Hierbij nogmaals een pleidooi voor het gebruik van glijdende schalen, zoals hier. Dan voorkom je ongewenste categorisering en kan iemand op basis van een procentuele score altijd een (eigen) objectief vellen door de objectieve vergelijkinsmogelijkheid.

[Reactie gewijzigd door Smen op 20 mei 2011 09:24]

Hierdoor ga ik me afvragen of T.net een toestel mag reviewen onder voorwaarde dat het een mooie uitgebreide review schrijft én "Zeer Goede" beoordeling? Of berust dit gewoon op een typefout?
Om hier wat dieper op in te gaan:
Nee, Tweakers.net (en de hele pers in het algemeen) krijgt geen toestellen onder voorwaarde dat ze het ding omhoog prijzen. De pers krijgt review samples, die over het algemeen na een bepaalde tijd weer terug moeten worden gestuurd naar de desbetreffende fabrikant. Soms is het echter wel zo dat fabrikanten journalisten een beetje proberen te "paaien", alhoewel dat niet helemaal het goede woord is, door het model weg te geven.
Dat is bij de Galaxy S II gebeurt. Tweakers.net heeft hier echter een policy tegen:
Alle dingen die redacteurs van fabrikanten ontvangen, blijven op de redactie. Punt. Dat is ook de reden waarom Joost Schellevis, die naar de I/O was, de Tab 10.1 Limited Edition niet mocht houden, dan worden de redacteurs een soort "fanboys", alhoewel ook dit niet helemaal het goede woord is.
In dat geval: Hallo redactie, ik stel me graag beschikbaar om alle oude review-afdankertjes van het afgelopen jaar die stof ligt te verzamelen op de redactie te komen ophalen! O-)

Vraag me ook af wat de fabrikanten met hun teruggestuurde review samples doen... Ik denk dat deze samples vaak toch aardig door de mangel zijn gehaald, en dat ze er eigenlijk niet zo veel meer mee kunnen?

In ieder geval goed om te lezen dat er geen twijfel over de integriteit van de reviewers hoeft te zijn, al heb ik hier ook nooit aan getwijfeld. ;)
Anoniem: 248079
@Smen20 mei 2011 09:50
Laat het duidelijk zijn dat bepaalde punten gewoon zwaarder doorwegen dan andere (wat volgens mij ook logisch is). De algemene beoordeling kreeg 5 sterren, wat volgens mij belangrijker is dan het bereik wat maar 4 sterren kreeg. Aan de andere kant: er wordt nergens verteld dat het bereik niet goed is. Waarom dan maar 4 sterren?
Ik ben het met je eens dat de eindbeoordeling wat arbitraal is, maar om op basis hiervan direct de review als ongeloofwaardig te bestempelen is natuurlijk idioot..... Om een oordeel te vellen over een toestel moet je de review lezen, en jezelf niet blind staren op een aantal sterren. Daaruit komt wel degelijk naar voren dat het toestel volgens de reviewer zeer goed is.

Bovendien is volgens mij altijd de "algemene beoordeling" aangehouden om te bepalen wat voor waardering een toestel krijgt?? (Of deze "algemene beoordeling" gebaseerd moet zijn op de overige 8 categorieën laat ik maar even in het midden).

In de hele review wordt er erg positief over de SGSII gesproken, en op basis hiervan is het dan ook niet verbazend dat hij het stempel "zeer goed" krijgt. Misschien dat de overige categorieën dan niet goed zijn beoordeeld, maar het is redelijk van de zotte om op basis van het aantal sterren de complete review als ongeloofwaardig en rijp voor de prullenbak te stempelen......

OT: klinkt als een hele mooie telefoon, en de genoemde minpunten zijn voor mij niet echt van belang (wissel mijn SD-kaart nooit, en filmpjes maken is ook een zeldzaamheid). Het is dat ik nog een jaar aan mijn contract i.c.m. HTC Legend vastzit, maar anders had ik het wel geweten :9~

[Reactie gewijzigd door luappul op 20 mei 2011 09:56]

Discussie hierover wordt intern al gevoerd en gaat me te ver om in de reacties te bespreken. De reviewer geeft een oordeel over het hele apparaat (algemene oordeel) én voorziet bezoekers daarbij van van een variabel aantal deelmeningen - in dit geval dus acht. De scorekaart is geen simpele rekensom.
Ik denk eerder dat de reviewer op bepaalde punten een sterretje te weinig heeft gegeven gezien zijn erg positieve verhaal.
Goede review, alleen 1 ding. Heb het ding nu een week, en kan het niet eens zijn met de 1080 p videofunctie die minder zou zijn. Heb hier helemaal geen last van van vervormingen in beeld en dergelijke....slecht model tweakers?
Anoniem: 335608
@alwaysleft20 mei 2011 09:43
Ghosting is niet zo zeer vervorming. Op een klein scherm zie je het misschien ook niet zo, maar op je Full HD tv zie je dat wel en dat is erg storend. En dat is uiteindelijk wel waar die beelden voor bedoeld zijn. Je eigen video collectie of voor op youtube of vimeo.
Ghosting op je TV zou dan ook niet door de bron worden veroorzaakt, dat geeft eerder aan dat de TV gewoon van lage kwaliteit was. Verwacht je ook dat een SGS2 op een scherm van 800*600 ineens de kwaliteit van 1080p kan laten zien?
Ik zal nog even een gebruikerservaring posten om wat meer inzicht te geven over de batterij en performance omdat duidelijk nog wat vragen zijn:

Ik heb de s2 nou een week en zo goed als alles getest.

UI:
De UI is gewoon heel erg vloeiend. Zes homescreens geinstalleerd: 1) frontpage (euphoria pro live wallpaper, klok widget; 2): 6 shortcuts, 4 widgets voor settings, 3) facebook, email 4&5 kalender en agenda, 6) 3 widgets, 1 foto. Ik kan scrollen zonder enige hapering bij normaal gebruik, zelfs als ik het probeer om het zoveel mogelijk te stressen werkt het niet om een storing te krijgen.

Apps:
Starten gelijk op, enige hapering bij het afsluiten van de apps om terug naar de homescreen te gaan. +- 0.5 sec bij zware apps/spellen.

Batterij:
Vooral in het begin intensief gebruik waaronder 1 dag: Live wallpaper (euphoria pro) Wifi, downloaden en installeren van ongeveer 250mb van verschillende applicaties van android market. 1 uur internet, 10 minuten testen van gps navigatie, Een paar uur Instellen van alle apps en customizen van de UI. Toen naar werk waar geen wifi is dus 3G/Gps, 3 uur op internet, Telefoon 30 minuten, camera 15 fotos en 5 verzenden via e-mail. 15 minuten video kijken. Ongeveer na 7 uur dood en tijd om te herladen.
Normaal gebruik: facebook checken, een paar smsjes, nieuws checken, een paar apps laden, 10 minuten telefoon. Aan het eind van de dag nog ongeveer 30%, en dan te bedenken dat de live wallpaper erg intensief is.
Licht gebruik: Belletje, smsje, en widgets bekijken, maar veelal uit. Eind van de dag ongeveer 50 - 60%
Nu: precies 5 uur op volle batterij, batterijstand: 87%, licht gebruik omdat ik op t werk was: waarvan: Display 26%, OS 23%, Wallpaper 17%, Standby 10%, Idle 7%, en wat applications op 2%

Bouwkwalitiet:
Ja het is plastic, nee het ziet er niet goedkoop uit, ja dat heb ik in de winkel vergeleken met zo goed als alle nieuwe modellen, ja: de eerste keer vond ik de achterkant ook niks maar nee, ik heb die youtube video ook getest en je kan het flink buigen en gaat niet kapot. Je ziet geen vingerafdrukken op de achterkant, scherm natuurlijk wel maar niet zoveel als mijn vorige telefoon (htc diamond 2), verder voelt het gewoon heel solide aan

GPS:
7 satelieten gevonden in 15 seconden en gelokaliseerd. 200meter off met google maps toen ik in the middle of nowhere was, in de stad perfekte lokalisatie, perfecte lokalisatie met ndrive (agps, navigatie)

Video & Foto:
Afspelen, geen problemen, scrollen zonder te wachten.
Opnemen, ja 1080 heeft het moeilijk met snelle bewegingen, 720 een klein beetje, maar niet onacceptabel. Bij rustig gebruik geen hapering.
Foto's: Mooi met 8 megapixels, maar het blijft een kameratelefoon, dus toch problemen in het donker.

Geluid:
Tsja, zoals een telefoon. Ligt de telefoon op de achterkant valt het halve geluid weg, als hij in je hand ligt is het gewoon normaal. De review klopt daar wel.

Internet:
Hier heb ik weinig referensraam behalve m'n oude telefoon en wat telefoons van vrienden getest. Er is op youtube een vergelijking tussen iphone4 en de s2 met een leuk muziekje eronder. Dat geeft een stuk beter beeld. Hij laadt een stuk sneller dan de iphone 4. En de review zegt ook wel genoeg.

Scherm en kleur:
Een beetje verzadigde kleuren maar daar hou ik persoonlijk wel van, beter dan dat fletse gedoe maar dat is natuurlijk persoonlijk. Heel erg scherp beeld met amoled+, zelfs met kleine tekst perfekt leesbaar. Beeld bij zonlicht buiten vind ik nog steeds bedroevelijk, maar weinig weerspiegeling, een stuk beter dan andere telefonen. Kijkhoek, in vergelijking en bij normaal licht erg groot. Iemand naast je kan dus ook alles zien waar je mee bezig bent.

Ik heb grote handen dus voor mij geen probleem met het bedienen en omdat hij zo dun is gaat het makkelijk in de broekzak, ik merk het nauwelijks met jeans, zelfs als ik zit.

Hmm ik wou eigenlijk een kort berichtje over de batterijtijd posten maar het bleef ook een hele review.
Scherm en kleur:
Een beetje verzadigde kleuren maar daar hou ik persoonlijk wel van, beter dan dat fletse gedoe maar dat is natuurlijk persoonlijk. Heel erg scherp beeld met amoled+, zelfs met kleine tekst perfekt leesbaar. Beeld bij zonlicht buiten vind ik nog steeds bedroevelijk, maar weinig weerspiegeling, een stuk beter dan andere telefonen. Kijkhoek, in vergelijking en bij normaal licht erg groot. Iemand naast je kan dus ook alles zien waar je mee bezig bent.
Ik hou persoonlijk niet van die felle, koude kleuren. Maar dit kan je gelukkig instellen. Sinds gister heb ik namelijk ook een SII.

Instellingen -> display -> achtergrond effect. Hij staat daar op dynamisch. Dit kan worden veranderd naar standaard, wat al wat warmer is, en daaronder staat 'film', deze kleuren zijn nog warmer. Ongeveer vergelijkbaar met een iphone4/optimus 2x.

Verder ben ik zelf ook 99% tevreden. Alleen vind ik de accu toch een flinke achteruit gang betreft mijn oude toestel die standby zeker een week meeging. Dat verbruik is niet alleen zichbaar maar ook voelbaar. Het is zeker alsof ik een verwarmingselement in mijn broekzak heb zitten.

Ik weet overigens nog niet of dit komt omdat er misschien een aantal apps aan stonden en ik nog niet weet hoe ik die allemaal kan afsluiten.
Yup, kleur is erg persoonlijk maar met verzadigd bedoel ik niet koud, ik hou ook van warme kleuren. Voor mij zijn fletse kleuren een stuk kouder. Ik heb dynamisch ook af, en de brightness op 40 of 50%, ik zit er ook nog een beetje mee te klooien :)

Elke smartphone die ik heb gehad gaat een dag of twee mee, dat zal deze ook wel redden met mijn gebruik maar een week heb ik hem nooit helemaal standby.

Bovenste balkje naar beneden halen, daar zie je alle apps die je kan afsluiten. Voor een simpele oplossing kun je ook android taskkiller gebruiken. Ja hij wordt wel wat warm na veel gebruik, vooral spellen, niet met internet voor mijn gevoel. Van de winter zal het wel lekker zijn want ik woon in Zweden :D
quote: videoreview
Qua interface is de kleur niet heel strak
De widgets, het is niet de meest efficiënte manier om met je telefoon om te gaan
Het mag dan wel "smaken verschillen" zijn en dus "over smaak valt niet te twisten". Maar de interface kun je volledig aanpassen aan eigen smaak door bijv. custom rom of launcher pro te installeren. En m.b.t. widgets: vind het zelf ook 3x niks, geef mij maar idd snelkoppelingen naar apps/veelgebruikte functies. Maar dat is wel de hele opzet sinds het moment dat smartphones begonnen zijn: elke fabrikant levert zo zijn eigen widgets mee. Dus zoiets is meer algemeen aan te rekenen aan het fenomeen: smartphone, niet de SGSII in het bijzonder. Want dan moet je dat bij elke android/iphone meenemen.

Los hier van is het punt van de micro-sd onder de accu zit en dus niet hot-swappable is. Natuurlijk is het sneller om micro-sd in je cardreader te stoppen van je computer. Maar standaard de kabel om je smartphone met de computer te verbinden ingeplugd te hebben werkt net zo snel. Wat mij betreft is enkel de plaatsing van de speaker een terecht kritiekpunt.

Afijn. Verder las ik in het topic op het forum dat niet alle games werken op de SGSII omdat niet elke gamemaker voor android de Mali 400GP meeneemt omdat die anders omspringt met textures dan andere GPU's. Daar heeft de redactie geen last van ondervonden? En een standaardisatie van een accutest is welkom. Andere sites die de SGSII getest hebben gebruiken al een eigen test voor de accu. Stellen het zus en zo in, laten een film afspelen terwijl ze internetten over WiFi e.d. Zou mooi geweest zijn als er in de review een screencapture erin zou zitten waar op staat hoelang de SGSII al mee gaat sinds het moment dat ie losgekoppeld werd van de oplader. Dat kun je doen door de Home knop + aan/uit knop in te drukken. Kun je meteen zien hoeveel stroom ie waar aan kwijt is. Misschien een idee om als nog toe te voegen?
Klopt niet helemaal wat je hier zegt, het probleem is dat de game makers niet de standaard openGL die in android zit gebruiken maar gpu specifieke technieken zoals bijv voor de Tegra 2..
Mooie review, mooie smartphone!
Zeker ook een mooie video erbij.

Ik vind toch de bouwkaliteit, 3 sterren, wel wat matig, en dat hij zo licht is, voor sommigen een voordeel, voor anderen een nadeel. Ik heb liever een telefoon in mijn hand die ik echt voel (HTC Desire HD, of de concurrent van de SII, de HTC Sensation). Deze HTC's hebben een metalen behuizing, wat toch wle wat degelijker aanvoelt.

Maar ik ben het er mee eens dat dit tot nu toe (qua specs) de beste androidsmartphone is, ik zou er zelf niet voor kiezen Ook omdat ik net een maand een Desire HD heb :+ , maar ook omdat ik de UI van HTC mooier vind, die widgets van Samsung, de icoontjes, ik vind het gewoon niet bij zo'n high-end smartphone passen, die icoontjes doen we denken aan een samsung star ofzo.
HTC daarentegen, vind ik echt meer klassa uitstralen met sense.

Ook mooi dat je gewoon vanaf het begin custom roms kunt draaien als je wil, dit kan vaak bij HTC ook wel, nadat de bootloader gekraakt is, maar gewoon niet op slot zetten heeft toch wel een streepje voor.

Mooie telefoon, geweldige specs, maar voor mij net niet. Maar ik weet zeker dat dit weer een verkoopsucces gaat worden voor Samsung! Dit zie je nu ook al aan de hoeveelheid posts in het SII-topic enz.!
Zoals ik in een video op youtube zag, is de batterijcover erg flexibel en niet kapot te krijgen. Dus de bewering dat het klepje breekbaar lijkt heeft geen basis. Vind het wel jammer dat Tweakers zulke zaken niet eerst uitprobeert voordat het een conclusie trekt.

http://www.youtube.com/watch?v=ErXqnQKs-tA

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 20 mei 2011 09:28]

Geweldig. Dat durf ik niet met mijn galaxy s batterijcover ;)
Hoe vaak moet je bij de SD kaart dan? Is een non-issue m.i.
Standaard opslag capaciteit is 16 GB, het is misschien niet veel maar onvoldoende zou ik het niet willen noemen.

Verder een leuk toestel, kben benieuwd of het de confrontatie aankan met de HTC Sensation, iPhone4GS, Nokia N9/N950.
Je koopt voor 30 euro extra geheugen wat bij Apple 100 kost, je hoeft het niet elke dag er in/eruit te halen, laat je het er toch in zitten. Daarbij rammelt me SGS1 ook niet die vaker per dag van ze achterkant ontdaan is voor 6 maanden achter elkaar (= minimaal 100 keer ontdaan van het achterkantje)...

Kan wel stellen dat de SGS 1 van de stevigste telefoons met z'n groot scherm ooit is. Die je rustig kan laten vallen zonder dat me glas breekt (het is zo heerlijk als je dat toestel gewoon zelf in handen hebt en in de praktijk gewoon weet dat het een oerdegelijk toestel is of die nou zo aanvoelt voor sommigen of niet) ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 mei 2011 10:40]

mstam, als je niets te melden hebt behalve ungefundeerd alles zonder fruitlogo afkraken, laat reacties dan aub achterwege.
Het is natuurlijk al idioot dat je telkens de achterkant van je telefoon moet verwijderen om bij het SD-kaartje te kunnen komen; het ding heeft standaard nml. niet voldoende opslagcapaciteit. Binnen 2 jaar rammelt het natuurlijk aan alle kanten en is je telefoon niks meer waard.
Bij deze telefoon kun je het opslag geheugen tenminste vergroten. Dat gaat bij het concurrerende product van Apple niet eens.

Als je een microSD kaartje van 16 of 32GB in doet hoef dit waarschijnlijk gedurende de levensduur van de telefoon niet meer/zelden te verwisselen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 20 mei 2011 10:33]

Don't feed the troll. mstam weet ook wel dat een geheugenkaartje er zelden uit gehaald hoeft te worden en dan nog is de veronderstelling dat het ten koste gaat van het klepje voorbarig en op niets gebaseerd.
Hoe vaak wissel jij de SD-kaart? Ik eerlijk gezegd nooit. , ik heb een SGS1. De enige keren dat ik heb gewisseld is om een grotere kaart er in te stoppen. Er zijn toestellen waarbij je geen SD-kaart kunt gebruiken (Nexus S, alle Iphone's). Het toestel heeft 16GB, voor zeer veel mensen is dat al meer dan ze ooit zullen gebruiken. Plaats er een 32GB kaartje bij en ik kan me echt niet voorstellen dat je dan kaartjes gaat wisselen.

Wellicht is voor Samsung een reden geweest om dit zo te doen dat er geen corruptie van bestandsystseem mogelijk is bij verwijderen van het kaartje. Ik heb het op android nog niet meegemaakt, maar in verleden met Windows Mobile wel.
Ik haal regelmatig ( dagelijks ) de achterkant van mijn N900, bij intensief gebruik MOET je wel, dan moet je de accu vervangen
Alles wat langer mee zal gaan dan die 4 uur, is meegenomen

< het klepje is nog steeds in goede staat, en sluit perfect af >
Met vallen van de N900 heb ik geen ervaring, voor zover ik weet is hij nog nooit gevallen, kwestie van 'normaal omgaan' met je spullen
Hoezo vormfactor? Die wordt echt niet beïnvloed door een kaartje wat ACHTER een klepje zit hoor. Hooguit dat de SGS nu 0,01mm dikker is dan dat ie was met een dedicated kaartje. Hij is toch al de dunste dus nergens voor nodig :D

En waarom nu 32GB kopen als je het over 6 maanden nodig hebt, en het dan kan kopen tegen de helft (of iig een marginaal deel) van de prijs nu (die al veel lager is dan Apple er voor vraagt, 100 euro meer betalen voor een upgrade van 16 naar 32 gb, dat is bijna 5x de prijs van het geheugen dat het kost)...
pricewatch: Sandisk microSDHC 16GB Class 4 16GB extra kost mij MAAR 20 euro...

Het er in proppen van te veel geheugen zie ik juist als een nadeel, je betaald er namelijk wel voor!

En hoezo ontkracht hij het argument? Omdat hij dat van mening is zijn alle Android gebruikers dat ineens van mening? Dacht het niet, ik gebruik me SD-kaartje ook in me spycam die ik op me RC auto/heli kan plakken :) Lekker makkelijk en direct op me telefoon te bekijken (de filmpjes)...

Ik vind het bij de SGS2 dan ook een nadeel dat ie achter de batterij zit! Dat wordt vaker restarten.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 mei 2011 17:28]

Het is imo beter om een telefoon te kopen waar direct voldoende geheugen inzit. Komt de formfactor ook nog eens ten goede.
Moet die keuze natuurlijk wel tegen een normale prijs op de markt aanwezig zijn ;)
Het is jammer dat de bouwkwaliteit (ookal is 'ie niet al te duur) tegen valt. Je zou verwachten dat de telefoon gewoon degelijk gebouwd is, en niet kwetsbaar aanvoelt. Had dan een toestel gemaakt welke iets groter -lees dikker- was en een goede bouwkwaliteit heeft.

Verder vind ik het 1080p verhaal erg tegenvallen. Als je als telefoonproducent je product zo aanprijst om zijn video capaciteit, zorg er dan ook voor dat dit ook écht iets toevoegt aan je product. Als ik het zo lees kan je nog beter op een nóg lagere resolutie dan 720p filmen om de lag enigszins te onderdrukken. Natuurlijk is hier ook iets voor te zeggen, want een telefoon is gemaakt om mee te bellen, niet primair om mee te filmen.

Het micro-sd-slot gebeuren is natuurlijk ook erg jammer. Zal ook wel te maken hebben met de bouw van het toestel, en de speaker.. tja, ik snap ook niet dat ze niet gewoon twee speakers inbouwen voor het net dat beetje extra geluid...

Verder vind ik het een goede insteek van Samsung, en ze hebben toch weer iets om trots op te mogen zijn, zeker als je het fijne scherm weer ziet!
De bouwkwaliteit valt helemaal niet tegen. Het is een stevig toestel met een magnesiumchassis net zoals de SGS1. Dat klepje is idd dun, maar ongelooflijk sterk. Je kunt hem compleet dubbelklappen zonder dat hij scheurt of beschadigd.

Ik word een beetje moe van die reviews over plastic, plastic is niet per definitie waardeloos/goedkoop/onbetrouwbaar/goedkoop! Integendeel, diverse kunststoffen zijn erg sterk en worden gebruikt in oa militaire toepassingen.
Maar plastic zal nog altijd voelen als plastic. En gevoel speelt ook altijd mee in het kopen van bepaalde producten.

De kunststof die wordt gebruikt in de Galaxy SII voelt niet als metaal. En dan kan het nog zo sterk zijn, het voelt niet goed.
Klopt maar het slaat dan toch nergens op dat OP GEVOEL wordt beoordeelt (voor jezelf/eigen keuze moet je dat natuurlijk doen, maar voor een site/review niet). Voor iedereen weegt (dubbelzinnig?) dat anders, en het mag duidelijk zijn dat die 3 sterren dus niks meer zijn dan een mening niks feitelijks aan, iets wat ik in een review wat dus niet vanuit een persoon geschreven wordt niet verwacht. Het getuigd dan ook (in mijn ogen) niet echt van professionaliteit om je gevoel een rol te laten spelen...

Straks is het nog een nadeel dat een sportversie van een auto lichter is dan het reguliere model. Gekker moet het toch niet worden?

Tevens heeft het meeste plastic (en dan specifiek wat Samsung gebruikt) een enorme buigzaamheid, hoezo niet stevig?

Misschien dat als je vaak kogels moet vangen een iPhone handiger is, glas/metaal remt kogels vast harder af als het gebruikte plastic in telefoons. Maar een SGS1/2 valt niet zomaar kapot hoor, een iPhone wel. Oftewel wat vind de reviewer belangrijker?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 mei 2011 12:12]

/offtopic/
je kunt met iPhones ook niet zo geweldig kogels vangen http://www.youtube.com/watch?v=fcnQ72sPZAI
offtopic/

toch zullen veel consumenten op gevoel af gaan. ik zelf zou ook een beter gevoel hebben bij een zwaarder aluminium toestel hebben ondanks het bewezen is dat een ander licht plastic toestel van betere kwaliteit.
ik heb zelf een iPhone 2g (een best dik en zwaar toestel) en toen ik de SGS van een vriend in handen kreeg was mijn eerste reactie "wow, die is licht,hij voelt aan als zo'n 25 euro telefoontje", ondanks ik wist dat het een prima toestel is die vele malen beter is dan mijne
Je hebt helemaal gelijk, maar laat mensen dat lekker zelf beslissne ipv dat tweakers het al voor je afschrijft, ondertussen gaat de helft van de post hier over dat het klepje helemaal geen rommel is...

Uit filmpjes/ervaringen blijkt zelfs dat dit 1 van de meest slimme achterkanten is, zo buigzaam en licht, makkelijk verwijderbaar/vervangbaar en wss kost het geen hol :)

Enne uit jouw filmpje kan je weinig opmaken als ze het nou met een normaal pistool ofso hadden gedaan, maar die (sniper)riffle gaat overal dwars doorheen :P
Waarom voelt het niet goed? Omdat je plastic associeert met goedkoop en niet duurzaam. Wat natuurlijk onzin is. :)

Af en toe moet je je vooroordelen opzij leggen, dit is een geval waarbij je dat kan doen. De keus is aan jou, laat je niet leiden door vooroordelen als het gaat hardware! Hardware is in tegenstelling tot andere kwesties puur gebaseerd op feiten! Is dit plastic sterk genoeg tegen val schade? Ja! Krasbestendig? Ja. Is de aziatisch ras genetisch superieur? Geen eenduidig antwoord!
;)
Maar dan blijft het punt dat de bouwkwaliteit tegenvalt toch niet overeind.

De bouwkwaliteit is prima, alleen zijn er mensen kennelijk niet in staat dat los te zien van hoe de telefoon aanvoelt.
Inderdaad, plastic is een verzamelnaam voor heel veel stoffen. Je kan ze moeilijk allemaal over 1 kant scheren.
Ik heb zo mijn vragen over deze beperking van het micro-sd-slot.
De laatste keer dat ik op mijn Hero namelijk de SD-kaart verving, schakelde mijn telefoon uit. Had ik dus net zo goed de accu er uit kunnen halen. 8)7
Van de Hero weet ik het niet meer, maar bij de Galaxy S, Galaxy Tab en HTC Legend kan de SD kaart verwijderd worden zonder dat de telefoon opnieuw opstart. In dat opzicht een klein minpuntje dus.
zoals altijd geldt: goede hardware kan niet zonder goed geschreven software, wat betekent dat je al is de S2 qua hardware een betere toestel dan de iphone 4, dan nog kan de gebruikerservaring en snelheid minder zijn, doordat de software die de hardware aanstuurt gebrekkig is. Probleem met samsung is dat ze om de paar maanden weer een nieuwere topmodel uitbrengen en de vorige laten barsten. Met de iphone heb je dat niet, het model blijft 2 jaar in de collectie en wordt steeds meer getuned door softwareupdates en mogelijkheden, totdat de hardware het niet meer aankan qua technologie en je een nieuwere type nodig heb om weer harder te racen:) En zodoende blijf je toch altijd een "nieuw" toestel houden die zijn marktwaarde vasthoud en gedurende die tijd goed kan concurreren met de nieuwere toestellen. het apple design is daarom ook tijdloos

[Reactie gewijzigd door danda op 20 mei 2011 15:06]

Onzin.

Samsung brengt helemaal niet om de paar maanden een nieuw high end toestel uit om vervolgens de vorige te laten barsten.

De SGS is er nu ongeveer een jaar. In dat jaar is het van android 2.1 naar 2.2 en 2.2.1 gegaan en binnenkort gaat die naar 2.3.3, wat in de praktijd de nieuwst geleverde android versie is. In dat levensjaar is er helemaal geen nieuw high end model uitgebracht. Dat is nu dus, na een jaar de SII geworden.

De iPhone 4 is vorig jaar toch verschenen? Men verwacht dit jaar toch de opvolger daarvan? Lijkt me een redelijk vergelijkbare situatie.

Dus of jij bedoelt iets anders met het vorige topmodel laten barsten, of je neemt zaken voor waar aan die niet kloppen.
Oooeeehhh watercoolertje ziet weer ergens iets positiefs over de iPhone staan, dat kan natuurlijk niet...
Het is toch wel frappant dat pas met een dual core android vloeiend loopt
iOS en WP7 lopen met minder processor kracht al heel soepel.
Ik heb begrepen dat dat verklaard wordt omdat android minder gebruik maakt van de gpu.
Zoals te zien is in de praktijktests is zelfs de Galaxy S (één) al sneller dan bv iOs (dus de iPhone4) die jij aanhaalt.

Laat die praktijk voor mij als gebruiker nou net belangrijk zijn.
Benchmarks zijn helaas geen praktijk. Ik heb hiervoor iOS gehad en ondanks de tragere hardware ging iOS vloeiend. De SGS is zeker sneller op bepaalde punten, maar door de gpu niet aan te spreken gaat het niet altijd vloeiend. De UI van Android is dan ook deels inconsistent wat natuurlijk ook niet helpt. Verder heeft het nogal wat custom-roms nodig gehad voor dat de SGS optimaal draaide.

De dual-core in de SGSII zorgt er inderdaad voor dat Android erg vloeiend loopt. Ik ben benieuwd hoe de SGSII performt met Ice Cream Sandwich welke wel de gpu gebruikt. Dan zou er meer ruimte moeten zijn voor de cpu.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 20 mei 2011 09:38]

Deels inconsistent is natuurlijk onzin, ik heb een tijd een iPad gehad en die was pas inconsistent. Elke app had dat boven menu weer anders en in een andere kleur, en weer andere opties in dat niet te verbergen beneden menu. Soms hadden ze helemaal geen menu en moest je aan een of ander ezelsoor trekken om een menuutje tevoorschijn te halen. Zoeken was ook lastig in bijvoorbeeld de (overigens onstabiele) browser die geeneens tabs ondersteunde, je kon websites wel naar achteren doen en een andere naar voren halen maar zodra je weer terug wou laadde hij de oude website weer opnieuw zonder dat je sessie bewaard werd of je terug gezet waar je was op de pagina's. Zoeken op grote pagina's crashde overigens de browser behoorlijk consistent.

Het is waar dat Android misschien soms inconsistent is qua UI, maar dat is iOS zeker ook. Het verschil tussen categorieën aanmaken op het bureaublad (wat overigens behoorlijk ouderwets aanvoelt) wat nergens beschreven staat (ben zeker geen amateur-IT-er maar kwam er pas naar twee weken achter dat je iconen op elkaar kon slepen) en bijvoorbeeld de foto app was ook erg apart.

En dan de kalender applicatie: zo anders dan bijvoorbeeld de boek applicatie en de mail applicatie, de UI is erg inconsistent. Alsof er bij Apple helemaal géén usability onderzoek was gedaan. Ik denk dat een eyetracker test met een nieuwe gebruiker interessante resultaten zou geven!
Ik denk dat er meer gedoeld wordt op de skins die fabrikanten meeleveren. Zo zien android toestellen van htc, samsung en sonyericsson er allemaal een tikje anders uit. iOS heeft op elk device dezelfde ui.

Over de apps heb je trouwens gelijk maar ik kan me binnen iOS wel beter orienteren dan op de android tablets die ik in de winkel geprobeerd heb. Daar heb ik geen flauw benul van wat er nu allemaal open staat en hoe ik daar weer terug kom.
Daar heb ik geen flauw benul van wat er nu allemaal open staat en hoe ik daar weer terug kom.
Een non argument

Ik wist ook pas na een week ofzo, hoe je op de iPad kon zien hoe je openstaande apps kon bekijken en sluiten.

1 woord... gewenning
De UI van Android is dan ook deels inconsistent wat natuurlijk ook niet helpt.
Eeuh, nee, eigenlijk is deze juist lekker consistent, een van de redenen waarom het zo populair is imho

[Reactie gewijzigd door blouweKip op 20 mei 2011 13:47]

Notification bar ben ik echt zo gek op. Vooral nu er allemaal short cuts in staan voor bepaalde zaken in en uit te schakelen. O+ O+

Ik kan niet meer zonder. Vraag regelmatig aan iPhone eigenaren of ze het handiger zouden vinden als ze ook zo'n notification bar hadden. Ik liet ze dat dan even zien hoe dat werkt. Ook als je bijvoorbeeld aan het browsen bent of een applicatie aan het draaien bent. Ze vonden het allemaal beter dan die popups. Denk ook dat dit gaat veranderen in iOS5.

Als je bijvoorbeeld bij de iPhone wifi wil aan of uitzetten of bluetooth of andere kleine zaken. Bij mij is het "Slide and Click" :)

iOS is makkelijker te begrijpen en ziet er simpel uit. Android moet je even aan wennen maar als je dat gedaan hebt is het efficiënter. Dat er mensen zijn die hier niet een dagje meer aan willen besteden laat ik in hun waarde :)
In die "praktijk tests" worden hypothetische benchmarks gedraaid. Boot tijd doet er niet toe aangezien ik m'n telefoon hooguit 4 keer per jaar reboot.
Frontpage loading gaat wel sneller idd, maar wie maalt er nog om zulke minieme verschillen.
Daarmee is uiteraard nog niets gezegd over de scrollsnelheid in de UI en op webpagina's.
Je moet geen appels met peren vergelijken. Laad snelheid is iets anders dan het ook daadwerkelijk soepel weergeven.

Verder leuke telefoon, maar de komende jaren geen Android voor mij. WebOS is de enige concurrent waar ik mij prettig bij voel en welke mogelijk in de toekomst een goed alternatief biedt voor iOS. Maar ja, ik ben uiterst tevreden over iOS. Waarom zou ik dan overstappen. Helemaal met de Mac omgeving hier, dat werkt gewoon beter samen dan met een Android oid.
En wegens ervaringen uit het verleden sowieso geen Samsung meer voor mij. Destijds vies genaaid, mijn geld krijgen ze niet meer.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 335608 op 20 mei 2011 09:31]

Tja als jij ruim 100% verschil in laadtijd minime verschillen vind dan is er inderdaad weinig verschil tussen een iPhone en een SGS 8)7

Enne niemand zegt dat je MOET overstappen hoor, daar hoef je je dus ook niet tegen te verdedigen ;)

En tja dat je in een mac/apple omgeving beter een iPhone kan hebben klopt, bedank Apple er maar voor andere te verhinderen (uit bijv iTunes, want andere toestellen werken daar net zo goed mee, tenzij Apple het verhinderd) ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 mei 2011 10:14]

0,9 seconde verschil bij het laden van de frontpage. Whoah revolutie!
Feit is gewoon dat dat allemaal al zo snel gaat dat verschilken miniem zullen zijn.
En ik heb het over de Galaxy S, waar de vorige poster het ook over had. Lezen!
Ohja, dus omdat het verschil maar 0,9 seconde is is technische vooruitgang niet belangrijk.
Bij computers en telefoons zijn het altijd stappen van tiende van secondes tot enkele secondes maximaal. Idd, een enkele stap is niet zoveel, maar die stappen gaan bij elkaar op tellen.

Het verschil tussen pentium 2 tot een 2600k zijn ook steeds stappen van enkele seconde. Helemaal niet belangrijk dus.
Het verschil van een samsung omnia tot een sgs2 zijn ook maar enkele stappen van 0,9 seconde.

0,9 sec is juist een vrij grote stap in deze wereld van technologie, wat je alleen maar toe kan juichen. Zo wordt het mogelijke gemaakt om zwaardere apps op je telefoon te draaien waardoor smartphones steeds bruikbaarder worden. Dat gebeurt niet in reuze stappen, maar veel kleine stapjes, zoals deze.

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 20 mei 2011 20:57]

0,9 seconde verschil bij het laden van de frontpage. Whoah revolutie!
Frappant dat zodra een iDevice een dergelijk (klein) voordeel heeft ten opzichte van een concurrerend toestel in een bepaalde review, dit verschil door veel mensen met hand en tand wordt verdedigd. Zodra het echter in het nadeel is van een iDevice, is het plotsklaps een miniem verschil en onbelangrijk.

Misschien heb jij nooit iets dergelijks gezegd, maar het is wel echt zo.

Buiten dat vind ik persoonlijk de gebruikservaring (o.a. ook hoe 'soepel' de navigatie verloopt) minstens even goed bij Android, mits die op fatsoenlijke hardware draait.
sneller icm 50% goedkoper, dan is het wel belangrijk :)
Mwoah, android werkt ook goed samen in een Mac omgeving: het ondersteunt gewoon USMD! Sleep bestandjes er gewoon naar toe, of vanaf en klaar! Het werkt juist beter in een Mac omgeving dan een iPhone, immers, je hebt er nóg minder voor nodig: geen iTunes!
Haha voor velen een voordeel, maar Apple gebruikers zien iTunes vaak (vaag genoeg) als een voordeel...

edit: tuurlijk deze 100% terechte opmerking is weer offtopic? trap ik is niet op wat pikkies want ik laat ze gewoon in hun waarde (de fanboys) omdat het een mening is en is het nog niet goed?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 20 mei 2011 15:31]

Sommige mensen vinden iTunes gewoon wel een fijn programma. Dit met Genius Playlists en automatische synchronisatie verkies ik elke dag boven gepruts met mapjes.
Juist die synchronisatie vind ik vervelend, en dan vooral als je met meerder computers werk.
Bij mij weten kan je bijvoorbeeld geen fotos toevoegen met een andere pc/mac, appz adden kan ook niet, logisch omdat je maar op 1 computer gesynched bent! en hier komt het, je kan er niet eens voor kiezen om niet te syncen!! Appz en foto's handmatig adden bestaat officieel niet!
Als het een dagelijkse bezigheid is, kan het schelen

Ik voer mijn iPad hooguit 2 á 3 x per maand nieuwe content via de pc, dan is het een draak, dat itunes

waarom wil itunes en quicktime DE mediaspeler zijn ?
Ik gebruik toch VLC ?
ook als je het 'uitvinkt' bij installatie, zijn er toch nog stiekem bestanden die dan ineens WEL door itunes / quicktime gepakt worden
Meeste iPhone gebruikers van wat ik allemaal lees (bijv. op iphoneclub) balen juist dat veel via Itunes moet. Niet zomaar wat roepen Watercoolertje..ik zit bijna dagelijks op Iphoneclub, en velen vinden dat een groot nadeel van de iPhone juist.
Zelf heb ik er niet zoveel last van..enige wat ik eigenlijk doe met iTunes is firmware updaten..meer niet
Helemaal niet vaag genoeg. Het verschil zit m in de versie.
iTunes op Windows is drama
iTunes op Mac is prima
Hmm ik vindt iTunes de reden om geen i-ding te gebruiken.. (develop apps, kan 'r dus niet omheen :-( ),
jammer dat t nog wachten is op de SG2...
Ach, ik heb nu de Galaxy SII, en iTunes is idd een rot programma, maar KIES is net zo irritant (maar probeert ten minste niet allerlei extra software op te dringen)
@ceriel

Het fijne van android is dat het zo customizable is. Zowel de "wave/swipe launcher" en de "card view multitasking" die WebOS zo leuk maken, zijn beide mogelijk in Android dmv simpele gratis apps uit de market. Root is hier ook niet voor nodig.
ik heb het niet over boottijd, of de tijd om een foto te maken. wat ik duidelijk probeer te maken is omdat de iphone goed gebruikt maakt van de GPU in de UI hij sneller 'lijkt' te zijn met het switchen tussen verschillende homescreens en bv het scrollen van je email lijst, muzieklijst of de browser. vroegah toen androids nog geen dualcore hadden, leek het gewoon net iets minder soepel omdat het allemaal heel erg cpu-intensief was. je kan dit ook wel zien in filmpjes op youtube als ze android phones vergelijken met iphones, dat de android misschien wel sneller is, maar als je gaat kijken zie je gewoon dat het scrollen er op de iphone net iets vloeiender uitziet, en laat dat nou hetgene zijn wat je ziet in de winkel. meestal spelen mensen er even mee, dus ff opnenen van internet, even door een muzieklijst bladeren, en ze denken al te weten welke ze willen. daarom komt de iphone hier goed mee weg, omdat dit allemaal door de GPU wordt gedaan.
En daarom vind ik het zonde dat de fabrikanten hun toestellen hierdoor verpesten. Ik ben het volledig met je eens maar wil wel de kanttekening maken dat dit aan de fabrikant ligt en de bloatware die ze meeleveren. Zonder al de ellende van de fabrikant en dus ook een andere launcher (homescreens) zijn veel toestellen gelijk aan de iphone 4.
wat je in die tests niet ziet is bijvoorbeeld hoe de foon door de menu's gaat. Laat op dat punt een iphone 3gs al gehakt maken van een galaxy s(1). (heb net mijn 3gs verkocht en een galaxy S gekregen bij een jaarabbo). De benchmarks alleen vertellen dus niet het hele verhaal. Overigens is een Galaxy S(1/2) wel een leuke foon, maar een Iphone(3gs/4) is niet perse beter of slechter, het is gewoon anders.
android maakt in de UI geen gebruik van de GPU waardoor de CPU veel taken moet doen die de GPU i principe veel beter kan doen. met dualcore is dit gelukkig opgelost, want als je in de winkel de iphone 4 en de android telefoons naast elkaar houdt en je gaat alleen maar even scrollen in de UI en door de muzieklijst bladeren, lijkt de iphone 4 dit veel soepeler te doen, terwijl een android telefoon dit eigenlijk ook zou moeten kunnen.

OT: mooi ding, persoonlijk blijf ik bij IOS, maar deze ziet er zeker niet slecht uit. maar inderdaad wel een beetje jammer van de bouwkwaliteit, bij de SGS1 had ik ook het gevoel dat hij niet uitermate stevig aanvoelde, maar ja das persoonlijk
Onzin, android voelt op de Arc heel snel en soepel aan.

UI ondersteuning door de GPU heeft google niet ontwikkeld omdat dit tot nu toe geen snelheidswinst oplevert. http://code.google.com/p/android/issues/detail?id=6914

3.0 Honeycomb versneld overigens wel bepaalde GUI middels de GPU

[Reactie gewijzigd door Nollekeuh op 20 mei 2011 09:36]

Dat was niet de reden. De reden was puur dat de goedkopere toestellen geen krachtige gpu's zouden hebben en het daardoor geen zin had.

Het gaat dan ook niet om de snelheid, maar om het ontlasten van de cpu en een vloeiende gebruikservaring.
Het gene wat ik vreemd blijf vinden is dat ik draai op de CM7.2 ROM en die werkt standaard met de ADW Launcher. Mijn telefoon is even vloeiend als een iPhone 4 (foto's galerijen en lange selectie lijsten zijn zelfs veel vloeiender). Waarom kunnen de custom rom bouwers het wel en de fabrikanten niet? (ik moet wel zeggen dat ik geen widgets gebruik). Ik heb een HTC Desire HD en toen ik nog geen custom rom erop had staan vond ik de interface niet echt vloeiend wat redelijk teleurstellend is bij zo'n grote aanschaf!

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 20 mei 2011 12:10]

inderdaad wel een beetje jammer van de bouwkwaliteit, bij de SGS1 had ik ook het gevoel dat hij niet uitermate stevig aanvoelde, maar ja das persoonlijk
Daar heb je gelijk in. Blijkbaar heeft Samsung voor plastic gekozen om dit toestel zo dun mogelijk te krijgen. Dan heb ik liever een metalen toestel wat iets dikker en solider is (net als bijvoorbeeld de HTC Desire S).
Vreemd, er word nergens gezegd dat de bouwkwaliteit slecht is.

En ik weet niet welke SGS1 jij in je handen hebt gehad, maar de mijne is zo stevig als het maar kan. Na een paar keer op de grond doet hij het wel. Moet je niet proberen met een iPhone.
Anoniem: 386598
@Relief200920 mei 2011 09:35
ik zeg ook niet dat de bouwkwaliteit slecht is of dat hij niet stevig is, alleen ik persoonlijk had het gevoel dat de SGS1 gewoon niet zo heel robuust was, daar speelt natuurlijk ook mee dat hij erg licht is. ik geloof graag dat hij veel kan hebben hoor, maar toen ik hem in mijn hand had had ik niet meteen de indruk van, wow dat is een solide telefoon.maar hé, dat is natuurlijk allemaal persoonlijk.
maar inderdaad wel een beetje jammer van de bouwkwaliteit
Dan moet je ff wat duidelijker zijn. Dit geeft namelijk wel de indruk dat je dit gelezen hebt in de review :)
Laat ik dan antwoorden ;)

"Dekseltje op de achterkant is zo dun dat het makkelijk breekbaar lijkt."
"Speaker achter zit op aan de onderkant waardoor het geluid niet goed tot zijn recht komt."
"Slot van de micro SD slot is niet meer bereikbaar zonder de accu te verwijderen."

Dit zijn zoal wat uitspraken (niet letterlijk) zoals in het artikel wordt geoordeeld over zaken die je kunt plaatsen onder bouwkwaliteit.

Overigens heb ik zelf een SGS1 die ook al een paar keer gestuiterd is, op zodanige manier dat de achterklep en accu eruit sprongen, maar het nog steeds prima doet. Hij kraakt alleen iets bij de metalen rand.
Van het wat slappe achterdekseltje kreeg ik ook het idee dat het toestel niet erg stevig was, maar vorlopig valt het mee.
Ze hebben juist een video laten zien waarmee ze dat 'slappe dekseltje' compleet heen en weer buigen, vouwen en wat nog meer en vervolgens vrolijk terug klikken op het toestel zonder schade.

Juist doordat het een slap stukje kunststof is kan het niet kapot.

Het is dat onze hersenen zijn ingesteld op 'zwaar en stug' is goed.
Anoniem: 291781
@Raymond Deen20 mei 2011 12:23
Ik werk in een telefoon retailer en een 10 maanden geleden waren er veel mensen die twijfelden tussen de galaxy S of de Iphone4. Heb toen als verkoopargument steeds (oa) ingebracht dat de Iphone wel meer solide voelt en de galaxy S een beetje plastic.

Als ik na 10 maanden de balans op moet maken kan ik stellen dat ik véél meer (factor 4) Iphone4s terug heb gekregen omdat deze stuk waren (gevallen) dan galaxy S. Gevoel en praktijk lijken hier niet persee tot dezelfde conclusie te leiden...
T.net heeft het inderdaad met het publiceren van "gevoelens" over de bauwkwaliteit (van vrijwel alles).

De i9000 voelt misschien niet zo stevig als een iPhone maar hij is wel degelijk robuuster. De SGS kan tegen een behoorlijk aantal stoten en vallen zonder daar belangrijke schade aan op te lopen (buiten krasjes dus)...
Dat kan je van de iPhones (en al helemaal de 4e) niet zeggen.
Om maar niet te beginnen over de death-grip die de iPhone4 heeft...

En dat het lijkt alsof de achterkant snel breek zou je natuurlijk in een fatsoenlijke review gewoon even moeten beproeven voordat je er een los-vaste mening over loslaat. Als t.net het inderdaad makkelijk voor elkaar krijgt om hem te breken dan is dat een ding. Als zij het plastic dun vinden dan is dat heel iets anders... plastic is een van de meest variabele materialen die wij industrieel gebruiken en is beschikbaar in ontzettend veel verschillende gradaties van kwaliteit. Het menselijk subjectief gevoel is daar al lang niet meer goed in het bepalen van hoe goed het daadwerkelijk is.

Bottomline: Tweakers.net haal eindelijk het "het lijkt alsof" gedeelte uit je review en geef ons harde gevens... Als er stond dat wanneer je het plastic 130 graden buigt het breek dan zou dat een nuttiger gegeven zijn.

Het is ongeveer even dik als een pinpas en die zijn tegenwoordig ook ontzettend stevig ongeacht het feit dat ze van plastic zijn.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 22 mei 2011 18:24]

Ligt ook nog aan het feit hoeveel een telefoon verkocht is natuurlijk. Als de iPhone meer is verkocht, zullen er (bij gelijke kans op problemen) meer iPhones terugkomen.

Neemt niet weg dat het glas van de iPhone erg kwetsbaar is bij vallen.
Misschien helemaal leuk om te weten dat de schermen van zowel de iPhone4 als de Galaxy S gemaakt zijn van hetzelfde materiaal, namelijk Gorilla Glass. Ook de huidige modellen Nokia en de hier besproken Galaxy S II hebben dit materiaal erop zitten.

[Reactie gewijzigd door j0bro op 21 mei 2011 21:28]

iPhone 4 heeft helemaal geen Gorilla Glass... Was een gerucht dat de wereld in geslingerd werd door iFixit maar 2 dagen later werd datzelfde gerucht alweer door iFixit zelf ontkracht.
Als je dankzij je verkoopargument ook veel meer iPhone 4s hebt verkocht dan mag je er vanuit gaan dat je die bij een gelijk % uitval in absolute getallen meer van deze toestellen terugkrijgt ter reparatie :)

M.a.w. zonder te weten of je in absolute of relatieve aantallen praat is je statement (zo goed als) waardeloos :).
Zijn statement is niet waardeloos, het is gewoon een feit
voor de duidelijkheid, ik heb het over deze
Gevoel en praktijk lijken hier niet persee tot dezelfde conclusie te leiden...
En dat kwam omdat je met jou argumentatie ook 4x zoveel iPhones dan de S hebt verkocht :o ?

-edit: driedubbel post...

[Reactie gewijzigd door Thundy op 20 mei 2011 13:05]

alleen ik persoonlijk had het gevoel dat de SGS1 gewoon niet zo heel robuust was, daar speelt natuurlijk ook mee dat hij erg licht is.
IMO een vreemde gedachte die leeft, die eigenlijk nergens op gebaseerd is c.q. in deze tijd niet meer valide is.

Zo zijn bijvoorbeeld Kevlar en ABS heel erg sterk. En ze hebben het voordeel t.o.v. metaal dat ze veel elastischer zijn waardoor je niet direct deuken krijgt.

Het is niet voor niets dat in de racerij Kevlar gebruikt wordt, licht en sterk. En ABS voor duurzame producten zoals Lego.

Ik ben benieuwd hoe lang de gedachte blijft leven dat zwaar goed is en licht slecht.

Een goed voorbeeld is de iPhone 4 dat ondanks zijn hogere gewicht niet erg robuust blijkt te zijn.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 112442 op 20 mei 2011 10:10]

[...]

Kevlar en ABS heel erg sterk.
Ik moet nog zien dat kevlar voor behuizingen voor GSM's wordt gebruikt. Het is veel duurder dan ABS, en toch ook iets anders. Het is gemaakt van vezels. ABS niet.
Het is niet voor niets dat in de racerij Kevlar gebruikt wordt, licht en sterk. En ABS voor duurzame producten zoals Lego.
Vandaar dat die wagens ook zo duur zijn.Daarbij zie ik geen race wagens van ABS;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119722 op 20 mei 2011 10:44]

Kevlar zal niet zo snel in een telefoon gestopt worden. Het is erg sterk, maar ook erg broos. Als je dan je telefoon laat vallen ligt de hele achterkant aan diggelen...
Zelf vind ik overigens niet dat licht direct gelijk is aan slecte kwaliteit, maar ik vind een iets zwaardere telefoon pretiger in de hand liggen
OT Kevlar is niet broos. Kevlar is een vezel met behoorlijk hoge treksterkte. Eventuele broosheid hangt af van het totale 'laminaat'. Als kevlar verwerkt wordt met een goede epoxy (bijvoorbeeld), kun je er er op gaan staan zonder dat het sneuvelt. Als je het verwerkt met een goede 'film', is het hyperflexibel en ijzersterk. /OT
Volgens mij is Red Bull racing aan het experimenteren met een goede 'film' gezien de buigzaamheid van hun vleugels :D
@ Mafjo
Kevlar is een van de sterkste kunststofvezels die er bestaan, sterker nog dan koolstofvezels. Veel kogelvrije vesten zijn vervaardigd van Kevlar. GLAS is hard en BROOS. Ik snap echt niet waar jij jouw informatie vandaan hebt.
voorbeelden:
Kevlar: kogelvesten en zeilen van race-zeilboten
koolstofvezel: F1-racewagens
gewapend (met kunststof-lagen)/gehard glas: kogelwerend glas/ramen

Ik durf te te beweren dat een gelamineerde stuk kevlar dat net zo dik als het glas van de iPhone 4 een flinke aantal klappen met de hamer overleeft. Probeer dat maar eens met met je iPhone4-glas.

Ik hoop nog steeds dat er speciale versies van de SGSII komen met koolstofvezel-behuizing komen; klink duurder en is duurder . Misschien dat ik maar zelf een projectje van ga maken en deze verkopen.

edit: typefout :)

[Reactie gewijzigd door vinnixx op 20 mei 2011 15:54]

Ik snap niet dat samsung weer voor een kunststof behuizing heeft gekozen, heb momenteel een omnia7 en die voelt erg degelijk en robuust aan omdat hij volledig van aluminium is.
Dus samsung KAN het wel.

Tevens klopt de foto benchmark niet, mijn omnia7 maakt toch echt binnen 2 seconden een foto...
Opstarten van de app + foto maken is het he, totdat je de foto op het scherm ziet, over het algemeen is dat meer dan 2 seconden ;)

Btw, een Omnia 7 is wel de helft goedkoper dan de SGS2, dus als je een snelle camera voor weinig geld wil... :+
Tja, velen zien gladde plastic als niet stevig. Wat natuurlijk onzin is.
Het is in principe natuurlijk onzin, maar dan nog het gevoel van een klant over de bouwkwaliteit die eens tegen zou kunnen vallen weegt natuurlijk meer in de conclusie om een telefoon te kopen. Ik begrijp persoonlijk ook niet dat Samsung per se de millimeters van de telefoon af wilt schrapen om hem zo dun mogelijk te maken. Wat is hier het voordeel van vraag ik mezelf af als het beeldscherm wel 4,3 inch is. Dan is het gewoon een lompe telefoon maar dan in een dunne versie. Kies dan voor iets degelijk ogender materialen, plaats de speaker waar hij hoort en doe ook wat aan het SD slot. Als de telefoon dan 3 mm dikker moet zijn, merkt nog niemand het verschil zonder hem te vergelijken met een SGS.

Ik vraag me af wat niet on topic is hier. Telefoons, sgs en details. Ik snap af en toe de moderaties hier niet.

[Reactie gewijzigd door piratepraat op 21 mei 2011 20:36]

In een review gaat het er echter niet om wat voor de fabrikant de beste optie is om het toestel in de winkel het beste uit te laten komen, een review gaat er juist om om de consument te informeren wat de beste optie is los van de eerste indruk die het toestel maakt.
Een iphone 4 bv voelt hartstikke solide aan maar laat het toestel alsjeblieft niet vallen. Collega van me had hem bv 1 keer laten vallen en had er zelfs een rubberen beschermhoesje omheen, maar toch is het scherm meteen aan diggelen. Doe mij dan toch maar een toestel dat op de 1e indruk wat minder stevig voelt maar wat wel een aantal valpartijen kan overleven.
Heb ik zeker geluk. Mijn iPhone is minstens al 10 keer uit mijn borstzak gekletterd op o.a. Een stenen vloer. Heb geen hoesje omdat ik dat gewoon heel lelijk vindt.
Ondanks dat geen enkel krasje. Kortom dat een iPhone een broos toestel zou zijn is complete onzin.
nou als jij hem al tien keer hebt laten vallen, onder andere op een stenen vloer.
dan heb jij HEEEEL veel geluk gehad. want als een iphone valt zal 9/10 keer er een scheurtje in de glasplaat komen... zoiezo moet ik zeggen dat ik jouw reactie niet geloofwaardig vind.. tien keer laten vallen en geen één krasje? ik weet zeker dat er minstins een krasje op de achterplaat/metalen rand zit.

verder vind ik het een super review, er word echt overal aandacht aan besteed.
zoals dat bijvoorbeeld de accu er uit moet om de sd kaart te verwijderen.
dit is wat ik vaak mis in reviews. en als je dan de telefoon koopt kun je je er toch flink aan gaan ergeren.
en ik moet zeggen (zeker naar deze review) dat ik er toch echt aan denk deze telefoon te kopen
Ik weet wel dat een vriend van mij zijn Iphone 3gs van de 3e verdieping op de bouw heeft laten valen en dat hij niks had. Maar ik ga er dan ook van uit dat die niet op de glasplaat viel.
Tsja 10x? ik geloof je niet.. want je bent echt de eerste die dit verteld. Ik ken veel mensen met de iPhone 4. Een daarbij is 90% de kans dat hij op een stenen vloer kapot gaat. Tenzij je echt mazzel hebt dat hij goed op de metalen rand valt.
Je probeert gewoon de iPhone 4 zijn zwakke punt goed te praten...
Okaay..misschien een beetje off topic..
maar dit is de iPhone 3Gs van mijn nichtje nadat ie ongelukkig ter val kwam..hehe

https://fbcdn-sphotos-a.a...238_1065292_5987050_n.jpg
Ik moet wel zeggen dat ik de stevigheid slecht vind t.o.v. de HTC Desire HD.

Op het moment dat ik een HTC Desire HD in handen heb, heb je het gevoel dat je een stevig apparaat in handen hebt.

Met de Galaxy S II viel dit enorm tegen, aangezien deze veel lichter is, ook is die van plastic, de feeling is gewoon een stuk minder.

Met de Galaxy S II had ik wel direct door dat deze veel sneller is. scrollen etc. maar ook het laden van grote apps zoals G maps ging een stuk sneller.
@Relief2009
Hoezo moet je niet proberen met een iPhone? Wat is dat weer voor een onzinnige opmerking? Mijn iPhone 3G en ook de huidige iPhone 4 zijn regelmatig gevallen, maar doen het nog steeds perfect hoor. Hou a.u.b. met dit soort domme uitspraken en lok geen onnozele discussies uit die nergens op slaan.
Mijn ervaring precies, iPhone heeft het behoorlijk te verduren gehad, zelfs eens klem gezeten tussen autodeur, toen hij net uit me zak viel en ik met een flinke vaart de deur dichttrok. Klein deukje in het metaalwerk, meer niet. Verder is dat ding nog wel eens in een drukke discotheek op de grond gevallen en heeft er meer dan 1 persoon (met hakken) erop gestaan, nog niks aan de hand.

Maat van me liet 1x zijn sgs vallen en zat gelijk een scheur van onder tot boven aan de achterkant in zijn plastic.

Mijn ervaring: iPhone kan je beter laten stuiteren dan een SGS
Maar goed, dat maakt het nog geen feit natuurlijk, is enkel mijn ervaring ;) Fijn dat mensen soms sommige zaken als feiten staan te verkondigen (in de hoop een apple-flamewar te beginnen? erg veel ander nut heeft zo'n opmerking niet)
Post gelezen?
maakt het nog geen feit natuurlijk, is enkel mijn ervaring
en
in de hoop een apple-flamewar te beginnen? erg veel ander nut heeft zo'n opmerking niet
en
Of voel je je aangevallen dat er iets beters is dan jou precious iphone?
Probeer je nou serieus gewoon een flamewar te beginnen? Ik heb het nergens mijn precious iphone genoemd, en ook nergens ontken ik dat er iets beters dan de iphone is. Dat verzin je er zelf gewoon bij.

Het enige wat ik wil bevestigen is dat de opmerking
Na een paar keer op de grond doet hij het wel. Moet je niet proberen met een iPhone.
ook gewoon niet-onderbouwde flame is, en dus nergens op slaat.

Altijd lachen, die anti-apple mensen, die anderen voor apple-fanboys uitmaken (wat nog niet eens klopt) maar zelf gewoon fanboys zijn.
Ik heb deze Galaxy in mijn handen gehad en de vloeiendheid van scrollen komt niet in de buurt van de iPhone 4.

Het viel mij op hoe schokkerig en abrupt de interface is.

Het scherm is wel lekker groot en mooi. Maar de interface is nog niet op het niveau van de industrie benchmark.
Een android rendert een compleet homescreen incl alle widgets
Een iphone hoeft enkel een vaste afbeelding te scrollen.

Deze opzet en 'beperking' van iPhone heeft als voordeel dat je de beol heel goed kunt optimaliseren.

maar de opmering is sowieso onzin, want mijn Desire loopt super soepel.
De iPhone zet de GPU in voor de GUI, Android tot nu toe? niet. Dat is het grootste verschil. Zie het als Aero onder Windows proberen te draaien zonder hardware-versnelling.
Het is toch wel frappant dat pas met een dual core android vloeiend loopt
iOS en WP7 lopen met minder processor kracht al heel soepel.
Ik heb begrepen dat dat verklaard wordt omdat android minder gebruik maakt van de gpu.
Even lezen, wat er geschreven staat.
Vooral de snelheid heeft ons erg verrast. Niet eerder zagen we een Android-telefoon waarvan de interface zo vloeiend te bedienen was, en ook uit de benchmarks wordt duidelijk dat de Exynos-soc van Samsung een krachtig beestje is.
Er staat niet in dat andere Android versies niet vloeiend lopen, deze loopt alleen het vloeiendst.
Tevens wordt de "vloeiendheid" niet vergeleken met iOS en WP7. IMO kun je daarom niet jouw aanname maken.

Ik heb ook een Android telefoon (Motorola Defy). Deze loopt IMO perfect vloeiend.
Het is toch wel frappant dat pas met een dual core android vloeiend loopt
Ik heb vorige week even gespeeld en meegekeken naar de SGS2 van een collega van me, en zelfs op de SGS2 loopt het af en toe nog altijd niet vloeiend. En dat is gewoon heel erg zonde van een toestel dat op zich veel kracht heeft, en anderzijds heel mooi is.

(en dat zeg ik, toch wel een van de die-hard apple/iphone gebruikers ;) )

Ik denk dat Samsung nog wel met een update komt die dat kleine probleempje oplost, echter.
Mijn 3GS heeft sinds iOS4 ook steeds meer moeite met scrollen. Heb daarom destijds nog overwogen om terug te gaan naar 3.1.3.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee