Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur audio en games

Duke Nukem Forever in Vegas

Voorlopige conclusie

Of dat allemaal erg is, moet blijken als we de kans krijgen om het spel helemaal te spelen. Voorlopig zijn de gevoelens gemengd. Het is fantastisch om DNF eindelijk te kunnen spelen en de humor is ouderwets lekker. Het is de gameplay eromheen die wat vraagtekens oproept, al hoort dat natuurlijk net zo goed bij de serie. In heel veel opzichten was het vrijwel tegelijk met DN3D verschenen Quake een betere game. De engine was beter, de wapens waren beter, de balans tussen wapens en vijanden was beter en Quake was bovendien een echte 3d-game, waar DN3D het met een soort 2,5d moest doen. En toch scoorde Duke als een malle, omdat de man nu eenmaal humor en persoonlijkheid heeft. Dat compenseerde de mindere technische kanten van het spel met verve. Of dat met Duke Nukem Forever ook gaat gebeuren, is maar de vraag. De humor is er, maar de technische tekortkomingen ook en het is de vraag hoe die zich tot elkaar gaan verhouden. Gelukkig hoeven we niet Forever te wachten tot we antwoord krijgen op die vraag.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Titel Duke Nukem Forever

Platform PC, Xbox 360, PlayStation3
Ontwikkelaar Gearbox Software
Uitgever 2K Games
Releasedatum 6 mei 2011

Laagste prijzen voor: Duke Nukem Forever, Windows
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (26)

€ 15,61

€ 15,61

Kostenoverzicht

Productprijs € 15,61
Pakketpost (onder €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 15,61

Bekijk

Amazon.nl Marketplace

Score: 3 (5)

€ 9,80

€ 16,79

Kostenoverzicht

Productprijs € 9,80
Opsturen € 6,99
iDEAL € 0,-
Totaal € 16,79

Bekijk


Laagste prijzen voor: Duke Nukem Forever, Xbox 360
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Gameshop Play-it

Score: 4 (1)

€ 9,99

€ 13,94

Kostenoverzicht

Productprijs € 9,99
Opsturen tot €14.99,- Brievenbuspakket € 3,95
iDEAL € 0,-
Totaal € 13,94

Bekijk

NedGame

Score: 5 (1)

€ 19,99

€ 22,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,99
Pakketpost tot € 50,- € 2,99
iDeal € 0,-
Totaal € 22,98

Bekijk

Amazon.nl Marketplace

Score: 3 (5)

€ 23,33

€ 23,33

Kostenoverzicht

Productprijs € 23,33
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 23,33

Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 3 (26)

€ 28,-

€ 28,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 28,-
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 28,-

Bekijk


Laagste prijzen voor: Duke Nukem Forever, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (26)

€ 16,95

€ 16,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 16,95
Pakketpost (onder €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 16,95

Bekijk

Amazon.nl Marketplace

Score: 3 (5)

€ 29,52

€ 29,52

Kostenoverzicht

Productprijs € 29,52
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 29,52

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

3D Realms brengt Shadow Warrior naar iOS Nieuws van 23 november 2012
Gearbox belooft nieuwe Duke Nukem-game Nieuws van 31 augustus 2011
Duke Nukem Forever Video van 27 april 2011
Duke Nukem Forever Video van 22 april 2011
Duke Nukem Forever - Babes! Video van 8 april 2011
Duke Nukem geschrapt uit Critical Mass Nieuws van 1 november 2010
2K Games kondigt Duke Nukem Forever aan Nieuws van 3 september 2010
Zenimax neemt rechten op Prey over Nieuws van 9 september 2009

Reacties (115)

Wijzig sortering
dekking zoeken staat bijvoorbeeld niet in het woordenboek van Duke
Alsof dekking zoeken zo origineel is. Iedere shooter heeft dat tegenwoordig - laat dus maar lekker achterwege voor DNF.
de duke hoort zich dan ook niet achter 1 of ander laf muurtje te verschuilen, de duke is de duke! die gaat gewoon balls first de strijd in :D
Even zelf een oneliner bedenken:
"Only ugly people need cover"

Neen ik zal cover niet missen, niemand zegt dat het een tactische shooter moet zijn.
Mee eens, goed kunnen mikken is veel leuker dan zo suf cover te moeten zoeken.

Ik hoop dat er een leuke multiplayer opties in het spel zitten. Dat is toch een beetje nostalgie voor mij. Wij hebben dit thuis uren gespeeld met 3 PCs op ons coax IPX netwerkje. Eén van de tegenstanders heeft nooit doorgehad dat je bij het spelen met keyboard only niet in de hoogte hoefde te mikken met het pistool. Op die manier kon je heel makkelijk elke jetpack uit de lucht knallen. Ook al stond die aan de andere kant van het stadium :-)
Dat dacht ik ook toen ik dat las. Alsof blindelings anders games kopieren zo goed is. Ik vind het hele dekking zoeken bovendien maar een irritante toevoeging aan de zogenaamd moderne FPS'en.

Gewoon lekker knallen, goede humor en een keer een herkenbare hoofdpersoon met issues ipv de standaard supersoldaat.
Ik vond dekking zoeken in Gears of War juist heerlijk, in veel games werkt het cover systeem slecht maar in GoW niet.
Gears of War is dan wel een Third Person Shooter en geen FPS, dat zal ook wel verschil maken.
Schuilen is voor mietjes......

Duke schuilt niet, Duke kicks ass van mietjes.. :P
Ik kan me ook herinneren uit het vorige stukje dat dekking zoeken bewust was achter gelaten.
De duke is stoer en zoekt geen dekking.
dat hele 'dekking zoeken' is ook niks anders dan het context sensitive maken van de crouch-knop/toets. Net zoiets als dat je tegenwoordig in 'platformers' van het ene naar andere platform kan springen zonder dat je ooit kunt missen door 1 knop ingedrukt te houden :X

[Reactie gewijzigd door tehsojiro op 10 februari 2011 15:21]

The Duke is voluit ervoor gaan, geen dekking zoeken, dat past niet in dit soort shooters. Serious Sam ging ook geen dekking zoeken, gewoon continue die LMB induwen en knallen maar.
Ben ik nou de enige die dit niks vind? Afgezien van de slechte graphics en gameplay, waar iedereen het wel over eens is, vind ik het ook totaal niet grappig. Het is gewoon ontzettend flauwe humor. Ik ben benieuwd of iedereen het nog steeds zo leuk vind na een half uurtje spelen, of dat men zich dan ontzettend ergert aan de game zelf of de humor ook flauw worden.
Ik vind het ook niks, ik ken DN3D en vond het toen geweldig, maar dat is alweer zo een tijd geleden, zat toen nog op school en in die tijd was het gewoon dikke fun. Maar tijden veranderen, en nu vind ik er gewoon niks meer aan. Kan echt niet lachen om de flauwe humor, en kan me echt niet voorstellen dat anderen dat wel kunnen.

Daarbij ook nog eens slechte graphics en de gameplay is nou ook niet echt vernieuwend.

Vind deze game meer voor de kinderen/pubers van nu (die kunnen blijkbaar wel lachen om deze flauwe humor) dan voor de inmiddels volwassen mannen die het vorige deel vroeger ook gespeelt hebben.
Ik begrijp dat niet.
Kijk, muziek die ik vroeger geweldig vond draai ik nu echt niet meer maar om dan gelijk te zeggen dat het nu niks is gaat er bij mij niet in. Ik snap nog te goed waarom ik het toen mooi vond en afzeiken? Waarom?

[Reactie gewijzigd door 162481 op 10 februari 2011 14:45]

Ik begrijp dat niet.
Kijk, muziek die ik vroeger geweldig vond draai ik nu echt niet meer
Zelfs dat snap ik al niet. Tegenwoordig luister ik vooral naar rock/metal maar ik mag af en toe nog met plezier een potje 2 Brothers On The 4th Floor, Dune, Thunderdome of ander spul uit die tijd opzetten hoor. :)

En wat is er leuk aan de humor van Duke Nukem? Ja sorry hoor, maar dat is toch dezelfde ongenuanceerde lompheid die in de gemiddelde actiefilm zit en dan vind ook iedereen (nou ja, het meerendeel van de mannelijke helft van Nederland) het geweldig. Ik noem een Iron Man, The Expendables, de Transporter serie (en Crank, Snatch, en nou ja eigenlijk elke film waar Jason Statham in zit), Die Hard, dat soort spul.

Niet de meest hoogstaande humor, maar op zijn tijd niets mis mee.

De dag dat sexisme, grote explosies en een veel te groot ego door de gemiddelde gamer/filmbezoeker niet meer grappig worden gevonden moet volgens mij nog aanbreken.

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 10 februari 2011 16:08]

Tja, kinderen zullen de humor wel grappig vinden, maar waarschijnlijk de rest te gedateerd vinden. Hell, ik ken mensen die Vice City niet eens willen proberen omdat de graphics niet meer mooi zijn.

Ook de rest, zoals het ontbreken van een echt verhaal, of het gebrek aan multiplayer innovatie doen deze game waarschijnlijk niet ecgt goed bij kinderen of pubers van nu. Vergeet niet dat zij jullie nostalgische gevoelens waarschijnlijk niet delen. Als hier geen grote marketing campagne achterkomt wordt het waarschijnlijk niks bij de jeugd. Ken een hoop vrienden die Quake 3 en UT echt prut vinden, alleen maar omdat het er niet "realistisch" uitziet en omdat het enige wat je doet lopen en rennen is (Hoe is cod anders dan?!)

Ik ga m in ieder geval wel halen!
"What about the game Duke, was it any good?"
Well after 12 fucking years it should be!
_/-\o_
Ik heb dat ook... muziek van vroeger of het nou Metal-House-Rock of klassiek (DUH!) is ik vind het allemaal even leuk als twintig jaar geleden. Ik kan die ouwe meuk van vroeger heel goed waarderen. Dus ik zet wel eens een hele oude Turn up the Bass op: Snap, King Bee, Run DMC of nog ouder (The Confettis: This is the Sound of C) ge-wel-dig... :*)

En dat is met games net zo... vind ik, ik kan enorm lachen om Duke! Hij is de meester van de lach zogezegd!

Nee gekkigheid. Maar ik meen het wel! :+

Misschien zijn degenen die hierom zitten te springen wel sentimentele ouwe gamers die het gevoel van weleer weer willen herbeleven, dus en dat moet kunnen!
Jij hebt óf Duke 3D nooit gespeeld, óf je vond Duke 3D al niet grappig, en dan is het gewoon jouw type game niet. ;)
Iedereen heeft een ander soort humor, dus heel begrijpelijk.

Ik zelf ben nog vooral aan het dubben of ik hem voor de PS3 of voor de PC haal. Ik neig eigenlijk toch weer meer naar PC, maar ik ben bang dat het weer zo'n crappy port van een consoleversie is.
Ik heb nu alweer een tijdje een PS3 en daar twijfel ik dus ook erg over. Ook ik neig naar de PC maar of die het (voldoende) trekt? Welliswaar een i5 maar met een standaard grafische kaart. Ik wacht het even af maar met launch draait hier The Duke _/-\o_

[Reactie gewijzigd door 162481 op 10 februari 2011 14:39]

Misschien niet de enigste, maar wel overduidelijke minderheid. Je hebt gelijk dat het flauwe humor is, maar jij zal dan gewoon geen gevoel hebben voor flauwe/droge humor, helaas pindakaas.

Je kan dit game eigenlijk ook niet vergelijken met de hedendaagse games: het zo lang in ontwikkeling geweest, het heeft stilgezeten, ander team gekregen. Het zou me echt verbazen dat hier een (als we het met 2011-games vergelijken) zeer goed game uit komt...

Maar als we met het voorgaande rekening houden en er een dosis nostalgie aan toe voegen kunnen we het mss nog wel een zeer goed game noemen :)

geduld zal het definitieve antwoord geven
Zeer fijne preview! Lekker uitgebreid en geeft me een goed beeld van wat we kunnen verwacht, good old Duke Nukem :)

-edit- oops typo's :P

[Reactie gewijzigd door psychoclown op 10 februari 2011 14:10]

Hahaha, Dune Nukem! Dat lijkt me een vet spel. Duke vs. sandworms. Knokken om de Spice en de Babes :D

Tis trouwens een Preview ;)

Maar de dingen die als minpunt worden genoemd, vind ik juist pluspunten. Ik wil een ouderwetse shooter! :D

Hail to the king, baby!
Dat was het eerste waar ik aan dacht. Ik wil geen "gelaagd" personage, ik wil geen diep verhaal en ik wil ook geen dekking zoeken. Ik wil Duke zoals het vroeger was...

Iedereen roept dat de gameplay geëvolueerd is maar ik vind dat nou niet echt een vooruitgang. Geef mij maar old school gameplay zoals D3D, Quake en de originele UT :D Gewoon fun hebben en de game uitspelen :D

Wil ik een dieper personage/gameplay dan speel ik wel een RPG zoals Fallout... Het is een FPS dus ik wil gewoon schieten en lol hebben!

Hoe de reviews ook zullen zijn ik ga deze game sowieso proberen uit nostalgie :D
Ja precies. Duke met emotionele problemen!? Dat is als Coca Cola die naar Pepsi smaakt!

That's one DooMed space marine! :D


De Duke hoeft maar twee dingen te doen, en laat de kauwgom nu net op zijn...
heerlijk, knallen zonder nadenken :)
ik hoef neit altijd horror of een verhaal, dit is gewoon een spel dat je speelt als je zin hebt en waarmee je kan stoppen wanneer je je hebt afgereageerd :D
Unreal Tournament FTW!!!

Net zoals FPS trouwens. Alleen ben ik wel bang voor de kwaliteit / grafische prestaties van het spel. Ik heb een paar screenshots gezien op het www, maar dat lijkt echt op DOOM achtige plaatjes. En dat vind ik toch wel een beetje triest voor een spel anno 2011. Vooral als het vergelijkt met UT3 (dat ondertussen ook al aardig op leeftijd begint te raken), dat ziet er op sommige punten vele malen beter uit.
Ik zou het graag eens spelen om te kijken wat ze er van hebben gemaakt. Pure actie à UT3 is leuk, maar met de humor van Duke is het natuurlijk vele malen beter. Het verhaal is niet diepzinnig, maar het verhaal is wel gaaf.

Echt een 'trip down memory lane', wat al een reden is om het spel te kopen.
Alleen zit ik weer op zo'n klote netbook te werken waar eigenlijk niks goed op draait, zucht....
(gelukkig wordt daar aan gewerkt en is er een redelijk systeempje onderweg)


Toen ik naar screenshots aan het zoeken was, kwam ik wel een heel mooi stel billen tegen. _/-\o_
Wat jij zegt :) volledig mee eens. Er is een plaats en tijd voor alles en nu is het tijd voor de Duke to return! :D
Ben er wel ZWAAAAR benieuwd naar! Heb de trailer al 10 keer gezien en helemaal in een scheur gelegen. Vooral bij dat grote monster met 3 uiers en dan de goeie one-liner: I'd still hit it!!!:D

Grafisch vond ik het geen topper, verhaal hoeven we denk ik zoiezo niet te verwachten maar ik ben er van overtuigd dat deze game flink wat actie en humor gaat bieden wat het een topper gaat maken.
Hoop wel dat die censuur blokjes uit het orgineel blijven ;)
Operation CockBlock WOEI!!!!

De humor zal vast weer geweldig zijn, dat is een week ofzo erg leuk, maar daarna is het voor de multiplayer toch wel erg belangrijk dat de gameplay goed in elkaar zit. Zoals altijd met DNF nog even wachten dus :)
het beste is nog dat alle pijltjes direct op de vijand afgaan. Wat nou tactiek?
Conclusie lijkt me wel terecht, het is gewoon omdat de humor briljant is en tja... Het is gewoon de "Duke".

Om dezelfde reden vind ik serious sam ook helemaal geweldig. Briljante uitspraken, humor en hersenloos knallen :D
Daar ga ik helemaal mee in. ook Sam ''Serious'' Stone heeft een vergelijkbaar charisma als De Duke. misschien is Sam wel het broertje van Duke?

Mooie Hands-On overigens. De reviewer heeft goed door dat het gedachtegoed van Duke meegewogen moet worden in de rating. Ook de minpunten (niet wereldschokkende graphics, Vijanden zijn niet echt herkenbaar etc) zijn spot-on. over de graphics wil ik ook geen verbeteringen: Duke speel je vanwege zijn karakter.

Wat betreft de vijanden: dat zou nog wel een punt der verbetering kunnen zijn. de Aliens in DN3D waren erg herkenbaar dankzij hun ''zand'' kleurige uiterlijk. Nu lijken de aliens net even teveel op elkaar.

Net als de Serious Sam reeks verwelkom ik deze shooter. Al was het maar om de absurditeit en de heerlijke oldfashioned gameplay. Duke Nukem is de Chuck Norris van de videogames.
Mijn vraag is vooral of ze met
Het is fantastisch om DNF eindelijk te kunnen spelen en de humor is ouderwets lekker.
bedoelen dat het nog steeds dezelfde humor uit het oude spel of dat het een beetje is geëvolueerd. Toen ik 12-13 was vond ik DN3D namelijk heel erg grappig, maar tegenwoordig kan ik iets minder lachen om die grappen, hoeveel nostalgische gevoelens ze ook boven brengen.
Mag ik je een tip geven. Vermoei ons hier niet mee en ga het spel simpel weg niet spelen.

Voor de mensen die de nostalgie en de humor wel kunnen waarderen (99%), laat die lekker genieten :)

Fair enough right?
@robbertvdh
Misschien niet de enige maar wel één van de weinige die dat hier zegt.
Het is en blijft persoonlijk maar de historie die dit spel met zich meedraagt is niet te ontkennen.
Het is -in ieder geval bij mij zo- dat ik hem ZEKER aanschaf, alleen al om deze reden. Plus natuurlijk omdat ik het genre erg aantrekkelijk vind als spel.
Na DN3D heb ik vrijwel alle shooters gespeeld op Crisis na maar het speelplezier was met DN3D heerlijk! De eerste UT ook btw. maar toch anders, geen Duke ;-)
Wat wel lache was, was het feit dat je de bots een andere naam kon geven. (In oefen-partijtjes dan) zo kon je tegen je hele school of al je collega's spelen of je zag de melding dat Je Moeder een raket schoot op Je Vader. Maar dan Engels(!)

Madonna shot Prince with the Flakcannon!
The Other Bitch Killed You
You killed The Other Bitch!
You killed Prince!

en dat soort dingen!


Maar idd geen Duke :'(
Ik denk dat er wel meer zijn die het niet zo leuk meer vinden, maar ja, iedereen die het vroeger speelde van af het begin is nu ruim in de 30, dus is dat ook wel te verwachten.
voor een non thinking shooter zal het wel redelijk worden.
Het is vast wel weer wat anders dan constant ledematen afschieten in Dead space 2.
OWeee als die censuur op die chicks ook in de game zit....
Zou mooi zijn als ze alleen de USA versie zouden censureren.
zit er een multiplayer mode bij?
jep dat stond al 2 pagina's terug :)
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True