Door Jurian Ubachs

Redacteur

Test Drive Unlimited 2

Voorlopige conclusie

Het feit dat we de tekst op de vorige pagina afsloten met het woord 'saai' is puur toeval. Test Drive Unlimited 2 lijkt namelijk een zeer gevarieerde, uitgebreide en bovenal vermakelijke game te worden. Net als Hawaii in het vorige deel ziet Ibiza er bij vlagen prachtig en uitnodigend uit - en voor we het vergeten: je kunt na een tijdje ook terug naar Hawaii. Of het verhalende, meer op je avatar gerichte idee echt uit de verf komt, moet nog blijken, maar met het racen, rondtoeren en verzamelen zit het wel goed. Ook racen tegen anderen zit goed in elkaar, met enkele verrassend leuke spelletjes. Test Drive Unlimited 2 biedt alles wat spelers van het eerste deel wilden, en dan nog meer. Of dit Test Drive Unlimited als franchise in de galerij der groten doet belanden, moet worden afgewacht. Wij gunnen het Eden Games en Atari echter alvast van harte.

Titel Test Drive Unlimited 2
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Eden Games
Uitgever Atari
Releasedatum 12 februari 2011

Reacties (82)

Wijzig sortering
Weer een review die enigszins de waarheid misloopt...
Van zijn massale populariteit moet 'TDU' het niet hebben, maar het spel raakt opvallend veel verschillende lagen.
Het aantal verkopen ligt misschien niet hoog maar de servers van TDU (de vorige versie) hebben nog steeds elke dag een redelijk hoog aantal sign-ins en een lange speeltijd per sessie. Betekent dat het spel dus jaren na release nog steeds populair is bij degenen die het hebben gekocht.

Verder komt er op 8 Feb (USA) en 11 Feb (EU) ook DLC uit, te weten het casino. Hier kan geld worden verdiend om later uit te geven in het "gewone" spel. Deze DLC wordt bij sommige preorders al meegeleverd waardoor deze personen een kleine voorsprong kunnen halen en een hoger level kunnen halen in-game. DLC is voorzien van 195 Achievement-punten op de XBOX en gaat waarschijnlijk 800MSPoints kosten.

Een ander sociaal aspect is dat je in elkaars auto's kan rijden maar ook dat de ene speler als bijrijder kan fungeren bij de andere speler. Dat, samen met het club-gevoel waar je tot wel 30 "club cars" kan/mag rijden, levert zeker een aanvulling aan het sociale stukje online gamen wat Atari probeert mee te geven.

De reakties elders op internet over de release van dit spel zijn positiever dan deze preview. Wel is het zo, wat ik dan weer mis op Tweakers, dat bepaalde merken of typen auto's zeeeeer ondervertegenwoordigd zijn en mogelijk later (als betaalde of gratis DLC) pas in het spel zullen opduiken.

Verder mis ik in de preview nog het bespreken van bepaalde modi die in het spel "verborgen" zitten; hierover ga ik verder niet uitwijden omdat het een spoiler kan zijn voor bepaalde spelers maar het is jammer dat het volledig buiten de preview gelaten is.

TDU2; verplichte kost voor iedereen die wil cruisen, lid is van Hyves/FaceBook en graag overal & nergens vriendjes maakt, maar ook zeker voor de meer dan gemiddelde racer. Veel races in TDU2, net als in TDU, zijn niet eenvoudig!

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 17 januari 2011 10:39]

Weer een review die enigszins de waarheid misloopt...
Je hebt over de belangrijkste letter uit de kop van dit artikel heen gelezen, zijnde de letter P van Preview... |:(
[...]

Je hebt over de belangrijkste letter uit de kop van dit artikel heen gelezen, zijnde de letter P van Preview... |:(
En dat is je enige reaktie?

Bijna elke preview hier, die meer dan 2 pagina's inneemt, wordt bijna gepresenteerd als een review. De hoeveelheid informatie die over het algemeen wordt gegeven, de hoeveeltijd speeltijd die een (p)reviewer erin stopt en de conclusies die daar "dus" aan verbonden worden, zijn in mijn ogen allang geen preview meer.

Ook het slotakkoord van deze preview rept bijna niet meer over de voors & tegens die in de afgelopen pagina's de revue zijn gepasseerd. Hierdoor zal de casual lezer zeer snel geneigd zijn om bepaalde andere verwachtingen/resultaten te trekken uit de laatste pagina dan dat als hij/zij de volledige lappen tekst heeft doorgeworsteld.

Ik kan je zo goed als zeker vertellen dat de review amper anders zal zijn; wederom (en dat heb ik al vaker geroepen in de comments) weigeren de journalisten hier een build-nummer of datum af te geven van de preview die ze hebben gekregen en gespeeld. Hierdoor is het uitermate discutabel om de reviewer en/of andere comments te staven op bijvoorbeeld "het interieur ziet er 8-bit uit" of "textures verdwenen zomaar op willekeurige momenten". Ik kan ook een spel afkraken als ik net de eerste schets heb mogen spelen en het spel pas over 2, 4, 8 maanden of 3 jaar uitkomt.

Zoals je kan zien aan deze en mijn bovenstaande reaktie, ben ik nog steeds van mening dat Tweakers bij zijn leest moet blijven en gedegen een stuk tekst moet tikken op een objectieve manier. Helaas zijn er teveel game-reviewers hier die dat op een zeer subjectieve manier doen en daardoor het beeld van een spel anders verwoorden dan menig andere (core-business) game-site.

[Reactie gewijzigd door MAX3400 op 18 januari 2011 21:28]

Ik heb een paar keer de beta gespeeld, maar het viel me daarin nogal tegen. Uiteraard is het daarom een beta, maar ik hoop wel dat ze flink wat verbeteringen hebben doorgevoerd. Eerst maar eens een demo proberen voordat ik het spel koop.
En hoe bevalt de RACE game met stuurtje??
TDU1 was super met een G25, ik verwacht van TDU2 niets minder.
mijn ervaringen icm G25 waren minder. De koppeling was waardeloos en het sturen kon niet zwaar genoeg afgesteld worden... naar mijn smaak wel te verstaan.
In de laatste beta rondes hebben ze daar heel zwaar aan gewerkt. Die problemen zullen er wel uit zijn tegen de release.
Ik vond het zeker wel goed bevallen, maar dat was dan ook maar het beta. pas in de laaste twee beta's werd de ondersteuning voor stuur wielen verbeterd:)

[Reactie gewijzigd door BloemBlaster op 17 januari 2011 12:04]

Ik heb de béta met g27 gespeeld en dan is het best wel fijn.
Ik vraag me idd ook af of de reviewer (die ook GT5 heeft gereviewd hier) dit spel tenminste wel met stuur gaat doen. Een racegame testen zonder stuur (zoals hij heeft gedaan bij GT5) is geen racegametest.

TDU1 vond ik tegenvalleen met zowel een G25 als een Fanatec 911 Turbo. Het beste stuur voor TDU1 vond ik de Thrustmaster F430. Dat stuur had heerlijke FFB in dit spel.

[Reactie gewijzigd door GAIAjohan op 17 januari 2011 21:30]

"Een racegame testen zonder stuur (zoals hij heeft gedaan bij GT5) is geen racegametest."

En met een stuurtje kan je ook lekker "kort door de bocht" reageren :P.
Een sim-racer zonder stuur testen, ala, die geef ik je want dat hoort niet. Maar een arcade racegame is waarschijnlijk meer gemaakt met het oog op een controler dan een stuur. Het aantal mensen dat daadwerkelijk met stuur speelt is waarschijnlijk kleiner dan de mensen die met controler spelen. Testen met een controler is minstens zo belangrijk.

Maargoed, in een review horen wel ervaringen met een stuur thuis, dan is ook wel weer waar.
Veel geluk, want hoogstwss komt er geen demo. ;)

Ik verheug me er al wel op zoals aangehaald is dit dan ook geen pure racegame.
oh en hebben ze dan ook niet de Casino getoond waar je wagens kan winnen die je anders niet kan verkrijgen??
casino is geen demo maar een apart stuk van het spel... ;)
Vond het al vreemd dat tweakers niks over de casino's melden.

Kan niet wachten tot dit spel uit komt, vakantie in een game wat wil je nog meer... Heerlijk lijkt me dat. Helaas nooit tdu 1 gespeeld. Lijkt me wel een heel leuke game en daarom gelukkig bijna de 2e. Want wat ik altijd zo zonde vind van alle andere games, je kunt nooit eens vrij rond touren.
Dat is jammer:S Naja dan maar try before you buy(aka: downloaden)
Vond het eerste deel erg leuk, beta van deze vond ik wel gaan. Maar nog even afwachten.
Ik vind de graphics (vooral de textures) wel erg tegenvallen als ik dit zo zie hoor. Vooral de ondergrond, interieurs, enz..
Als je met 300 km/h in een Enzo over de weg knalt, zie je die textures toch allemaal niet. Dan ben je veel te geconcentreerd op de weg met het verkeer waar je tussendoor moet scheuren! :)

En met 300 km/h heb je meer aan wat extra FPS dan een iets mooiere ondergrond die je niet ziet :P

[Reactie gewijzigd door FunFair op 17 januari 2011 14:14]

Nuja, hopelijk wordt het niet zo erg als bij Gran Turismo 5. GT5 al gespeeld (of bekijk screenshots)? De toeschouwers langs de kant lijken van dichtbij wel gemaakt in paint wat in sterk contrast staat met de rest van het spel dat toch aardige gfx heeft.

TDU2 lijkt me wel een leuk spel, zeker in het oog houden! En inderdaad ik heb ook liever wat meer FPS en mindere graphics in een spel, maar een racegame moet ook mooi ogen imo. Het hoeft niet de meest veeleisende game te zijn, maar een beetje hedendaagse graphics zouden niet misstaan het moet enkel vlot runnen, ook op een "minder goede" pc.

[Reactie gewijzigd door fANAT1C op 17 januari 2011 18:04]

Geef ik de console de schuld van... Ik erger me al tijden aan de te lage resolutie textures in games. Developers nemen gewoon de moeite niet om nog even die hogere resolutie plaatjes in het pakket te stoppen voor de PC spelers. ps3 en xbox 360 -> maw xbox 360 gelimiteerde textures wegens dien vram. (384mb toch?)

Dus als PC speler moet je de zooi maar weer op 16XAA zetten om je 2GB nog een beetje nuttig in te zetten.
Bij xbox zit het limiet in texture grote hem ook nog wel in de grote van de schijfjes die de xbox gebruikt.
je kan het ook zo zien; 9 van de 10 keer rijd je er toch met een snelheid overheen waardoor je de grove textures op de wegen niet ziet ;)

*slecht gelezen, is hierboven al gepost*

kijk heel erg uit naar dit spel! TDU1 helemaal grijs gespeeld :D

[Reactie gewijzigd door ch1ck3n06 op 17 januari 2011 18:27]

Als ik de afbeeldingen bekijk, vind ik dat best meevallen. En als de looks de belangrijkste factor van een racespel zijn, dan doe je jezelf tekort. Trackmania ziet er vergeleken met dit spel helemaal niet uit, toch spelen miljoenen mensen het. :)
Dat hangt dus helemaal van de game af, de ene game moet het meer van ze graphics hebben (zoals deze) dan de andere, een fungame zoals trackmania zijn graphics totaal niet boeiend, hooguit een extraatje als die erg goed zijn!

Helaas staat gameplay lang niet altijd meer voorop, want zo hoort het (eigenlijk)!

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 17 januari 2011 10:37]

In het geval van TU (in ieder geval TU1) staan de graphics ook niet voorop, maar de gameplay. Ze hebben bewust dezelfde engine gebruikt, omdat ze die kennen. Maar de gameplay van TU1 uitgebreider en hopelijk nog leuker gemaakt in TU2 :)

De lol van dit racespel zit in het racen!
En lekker rond cruisen. :)

Ik heb me enorm vermaakt met deel 1, maar de Beta van deel 2 vond ik wat tegenvallen. Ik ben nu lekker bezig met NFS world (gratis versie), maar uiteindelijk denk ik wel TDU:2 te kopen. Die vind ik uiteindelijk toch beter, met name de miljonairs race (rond het eiland) vond ik te gek!

[Reactie gewijzigd door Cybergamer op 17 januari 2011 16:04]

Ik moet eerlijk zeggen dat het eerste deel me nooit echt heeft kunnen boeien. Zelf nooit gekocht maar bij een vriend wel een x aantal races gespeeld. Echt heel goed vond ik het niet, maar het was wel een gewaardeerde titel dacht ik dus volgens mij heb ik iets gemist of ligt het mij gewoon totaal niet...
Relaese datum is 11 Feb voor PC, en 12 Feb voor Xbox ?

misschien even nagaan wat de juiste releasedatum is, volgens menig webshop is het 11 Feb 2011.
Nu ik de preview doorgenomen heb spreekt het me wel aan. Qua racegames heb ik het niet op Forza/GT, dus was ik blij om te zien dat er een nieuwe NFS HP uit kwam. Demo gedownload en geprobeerd maar het echte oude NFS HP2 gevoel kreeg ik niet er van. Dus ik ben nog steeds op zoek naar een racegame die mij aanstaat en TDU 2 komt daar goed bij in de buurt als ik de preview zo lees. Mij maakt het niet uit dat het qua graphics niet het mooiste van het mooiste is. Gaat mij meer om de totale mix, waarbij de aanpak van TDU mij meer kan bekoren dan Forza/GT. Dus ik hou deze in 't achterhoofd, kan ik hem straks in februari bestellen en er genoeg plezier aan beleven. :)
Jammer dat je HP2 erbij betrekt, het echte HP gevoel komt nog altijd het beste naar voren bij NFS 3 HP. De gouwe ouwe ;). Urenlang splitscreen op een voodoo banshee 16 mb :).
Je zou eens moeten kijken naar pgr, blur en vooral midnight club. Pgr is misschien dan wel net iets te veel simulatie voor je maar het blijft een goed spel.
Anoniem: 167912
17 januari 2011 10:24
Heb bijna 25 jaar geleden uren/dagen/weken verspeeld met de originele TestDrive (die begingeneriek op wikipedia! Pure nostalgie!). Ik wist niet dat de reeks nog bestond. Graphics zijn precies een beetje geëvolueerd sinds :)
Vergeet de F1-versie, Grand Prix Circuit niet.
Ziet er goed uit. Als ik dan een keer geen zin heb aan iRacing of LfS kan ik even lekker arcade cruisen. Daar was TDU al perfect voor, en ik denk dat TDU2 dat ook wel zal zijn.

Hopelijk is er goede ondersteuning voor stuurtjes. Geen zin om met t-bord te rijden als er ook een Fanatec op het bureau staat.
* TMDevil kan niet wachten :D
Het is niet de "best game ever", maar deel 1 was gewoon een vermakelijk spel, waarbij je blijft spelen. Ik ben benieuwd naar deel 2 :D

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee