Door Paul Hulsebosch

Redacteur

LittleBigPlanet 2

Conclusie

De stijl en humor van LBP2 werken nog steeds erg aanstekelijk. Media Molecule heeft bovendien duidelijk geleerd van de voorganger, zodat LittleBigPlanet 2 nog beter is geworden. Vooral de campagne is beter dan die in het eerste spel, doordat de makers Sackboy wat extra opties hebben gegeven die de puzzels veel afwisselender maken. Daarnaast komt het verhaal in de campagne wat beter tot uiting, wat er ook al voor zorgt dat de campagne interessanter is dan die in het origineel. Voeg daar aan toe dat de makers erin zijn geslaagd om behoorlijk wat extra opties aan de editor toe te voegen, zonder dat het moeilijker is geworden om hem te bedienen. De editor biedt nog steeds een knap staaltje technologie. Het is nog altijd erg eenvoudig om een basis te leggen voor je eigen LBP-level. Een level in elkaar knutselen dat echt interessant is voor anderen vergt echter heel wat meer geduld en inzicht. Dat laatste geldt al helemaal voor de diverse minigames die inmiddels met de editor zijn gemaakt. Indrukwekkend, maar zeker niet weggelegd voor iedere LBP2-koper. Gelukkig zit de editor boordevol video-instructies en is er online ook nog genoeg informatie te vinden. LBP2 is een mooie en degelijke platformgame, met een interessante editor waar lang niet iedereen aan toe zal komen.

Pluspunten:

- Campagne afwisselender dan in voorganger
- Verhaal beter geïntegreerd
- Meer mogelijkheden editor

Minpunten:

- Bediening Grappling Hook wat onwennig
- Editor niet voor iedereen weggelegd

Eindcijfer: 8,5

Titel LittleBigPlanet 2
Platform PlayStation 3
Ontwikkelaar Media Molecule
Uitgever Sony
Releasedatum Reeds verschenen

Laagste prijzen voor: LittleBigPlanet 2, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (18)

€ 35,-

€ 35,-

Bekijk

Reacties (63)

Wijzig sortering
Jammer dat ie alleen op de playstation is. Wordt wat prijzig als je de hardware er bij moet kopen.

ik zie dat er een bundle komt met een ps3 voor €349,- misschien het overwegen waard ;)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 140398 op 18 januari 2011 19:55]

Als je de lijst van exclusives voor 2011 bekijkt, doe je zeker geen miskoop met een ps3.!

http://community.eu.plays...ves-van-2011/m-p/12235842
Multi platform spellen maken vaak geen gebruik van de volledige capaciteiten van de platforms onderling. Ik vind het juist een pluspunt, Little Big Planet schijnt erg goed gebruik te maken van de PS3 hardware. :)

Wel een vreemde score trouwens. Maar goed, dat is de mening van de reviewer. Ik zou zelfs de laatste CoD delen een laag cijfer geven, die worden helemaal de hemel ingeprijst, dat is iets wat ik nog steeds niet snap. Geef mij maar wat nieuws, in plaats van de zoveelste FPS, of een FPS met heel wat innovatie. Zoals Little Big Planet doet met het platform genre.
4 pagina's aan review en geen woord over multiplayer en co-op...
:? :| :> ;(
Ik zou ook graag wat willen horen over de co-op aangezien ik het spel daarvoor (ga) kopen.
Ik heb de beta gespeeld, je kan de volledige campagne weer tot vier spelers in co-op spelen. Vrienden inviten of snel een game opstarten met een willekeurige partner is een fluitje van een cent.
Voor wie de campagne heeft uitgespeeld, is de editor waarmee ontwikkelaar Media Molecule het spel heeft gemaakt ook weer beschikbaar.
Seriously? De developers gaan echt niet op de console met een controller in de hand de levels designen, dat werkt imho veel te omslachtig.

.edit: ah, blijkbaar wel: http://uk.ps3.ign.com/articles/113/1139560p1.html. 't Is natuurlijk wel een goede manier om te zorgen dat je editor ook echt goed werkt. Aan de andere kant lijkt het me niet heel erg cost-effective.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 18 januari 2011 12:01]

Of het cost-effective is ligt volledig aan de design kwaliteiten van de designer die op zijn beurt die editor gedesigned heeft. Als die goed is, dan kan het kost effective zijn. Daarnaast heb je het voordeel dat er flink gedebugged kan worden en men kan goede ervaringen opdoen. Een goede editor zorgt voor een langere levensduur van het spel wat op z'n beurt weer geld in het laatje brengt op de langere termijn. Als een spel populair blijft wordt deze in prijs niet verlaagd en blijft hij langer in de winkel liggen.
Dat hoeft helemaal niet zo te zijn, de editor die je in je product meelevert heeft natuurlijk een hele andere doelgroep dan de level designers van MM. Blijkbaar hebben ze de level designer zo kunnen maken dat het voldoet voor beide groepen, echter kan ik me niet voorstellen dat een controller de meest efficiënte bediening is voor een level designer.
Er was berichtgeving over dat mouse+keyboard support toegevoegd zou worden, maar uiteindelijk maakten ze bekend dat die support er iig niet in zou zitten bij de launch. Ze hadden het op zich wel werkend, maar het was nog niet gepolished en de designers zelf prefereerden sowieso de controller. Maar goed, dat ze dat laatste naar buiten brengen impliceert nog niet dat het ook zo is :)
Heya - this feature won't be in the game at launch, we've pulled it back so we can make sure it works really well - we had it working, but it needed a lot of tweaking and testing, and because we have a lot of other stuff to do it's gone tothe bottom of the list - it will get some attention though some time...
all of our designers prefer using the dualshock, and there are lots of awesome enhancements to create mode that make it a lot easier and faster now
Ik was ook verbaasd en kon het me in eerste instantie niet voorstellen, maar het lijkt echt zo te zijn...
.edit: ah, blijkbaar wel: http://uk.ps3.ign.com/articles/113/1139560p1.html. 't Is natuurlijk wel een goede manier om te zorgen dat je editor ook echt goed werkt. Aan de andere kant lijkt het me niet heel erg cost-effective.
Aan de andere kant: de designers kennen de editor wel op hun duimpje en weten dus de kneepjes. ;) Ook kunnen zij hierdoor natuurlijk de gamers beter ondersteunen, mochten zij vragen hebben. :) Dus ik denk dat het (iig in the long run) goedkoper is, lijkt mij.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 18 januari 2011 12:46]

Ik vermaak me al weken met alle creatieve "levels" die mensen laten zien op het Internet die ze gemaakt hebben tijdens de beta. RTS games, fighting games, zelfs Windows nabouwen.

Hopelijk gaan ze niet al teveel levels/creaties bannen in verband met copyright overtredingen. De editor uit deel een was mij net als velen eigenlijk iets te onwennig, maar dat gaat me er niet van weerhouden iets leuk te maken. Of tenminste een poging te wagen.

Wel raar dat dit speleen 8,5 krijgt terwijl een dertien in een dozijn shooter als Call of Duty een 9,5 krijgt.Niet dat een 8,5 een slecht cijfer is, maar ik vind het een beetje krom
Vooral de ps3 exclusive games moeten het op tweakers doen met mindere cijfers
Daar ben ik het mee eens Yellow. De grootste troef van LBP2 is dat de community nu zelf games in zowat elk genre kan maken, zonder dat daar één regel programmacode voor nodig is. Het potentieel hiervan ligt enorm hoog, bijzonder vreemd dat de reviewer hier nauwelijks aandacht aan besteed heeft.
Prettige review!

Van LBP1 vond ik het enige minpuntje dat je niet alles vrij kan spelen in je eentje (dwz levels op 100%). Voor de rest is het een topgame en ik verheug me al op de 2e!

Wel jammer dat er in EU nog geen Limited Edition is aangekondigd.
nieuws: LittleBigPlanet 2 krijgt releasedatum en limited edition

Best Buy shipped niet naar de EU, overige shops heb ik nog niet gechecked.
amazon.com heeft hem ook voor $78,54 en die verzenden wel naar Europa http://www.amazon.com/gp/...r?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER
Mooie review. Al kan ik me niet echt verenigen met de score(s).
Ik heb mij uitermate goed vermaakt met LBP1, terwijl dat spel 'maar' 7.5 kreeg,
dit spel is alweer een stuk beter en krijgt maar '8.5'. Dit is een echte topgame heren!
Persoonlijk denk ik dat gaming op dit moment niet veel beter kan/wordt.
- fantastische multiplayer ( online, of locaal met vriendjes)
- mooie graphics (Full HD???)
- leuke sound
- uitgebreide editor
- online content waardoor het spel bijna oneindig veel content bied.
- speelt gewoon als een raket
- ondersteuning voor nieuwste snufjes: PS Move en 3D

Dit is nog zo eens een spel waar je je echt mee kan vermaken, zonder al te veel frustraties en zonder de zoveelste FPS te zijn ...
Een 9 had zeker niet misstaan, zeker als je weet dat COD black ops 9.5 krijgt... ( men is hier precies niet echt PS3 minded? Sorry maar dat gevoel krijg ik er een beetje bij )
dus de score klopt echt niet.

http://www.metacritic.com...ebigplanet/critic-reviews
(deel 1 wordt bedoeld)
als je hier naar kijkt, blijkt tweakers.net dus de laagste score van ALLE reviewers te geven.
het spel heeft een 9,5 gekregen, met een reden!! (gemiddeld van alle 85 reviews)

het spel leed aan perfectie gewoon.

[Reactie gewijzigd door Steven6249 op 18 januari 2011 11:03]

als je hier naar kijkt, blijkt tweakers.net dus de laagste score van ALLE reviewers te geven.
Het is een algemene tendens dat PS3 titels op tweakers algemeen een lagere score krijgen dan op andere sites. Je mag mij een fanboy vinden, PS3 lover of weet ik wat van infantiele verwijten maar de feiten op dat vlak zijn wat ze zijn.

Er zijn genoeg theorieën - heb daar zelf mijn idee over - waarom dat is maar ik heb ook vaak het gevoel dat dit niet altijd te maken heeft met het feit dat tweakers.net correct zit en de rest niet.

Ik stel mij vragen bij het feit dat het feit dat een editor een negatief punt kan zijn omdat die zaken sowieso altijd een deel complexiteit met zich meebrengen. Doet het dat niet dan kun je beklagen over het feit dat de editor niet ver genoeg gaat. Je kunt zo nooit iets winnen en je kunt dat dan elk spel met een editor een negatief punt aanrekenen. Er zijn genoeg games waarvan we weten dat de grote sterkte ook ligt in de mods die er aankomen en die editors zijn ook niet eenvoudig.

Ik denk dat de argument dat het spel ook draait "user generated content" ook niet echt opgaat want het is geen handicap dat de editor niet voor iedereen is weggelegd gezien je dan nog de mogelijkheid heb om mee te profiteren van de creativiteit van anderen wat ik persoonlijk dan weer een pluspunt vind en de levensduur van het spel ten goede kan komen.

De multiplayer vind ik weliswaar ook iets raar omdat het net een van die games zijn die ook enorm leuk zijn in multiplayer.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 18 januari 2011 15:14]

Dus een reviewer moet niet kijken naar zijn eigen bevindingen, maar naar de gemiddelde score van andere reviews om tot een cijfer te komen?
Nee maar een site hoort ook geen bias naar bepaalde systemen uit te oefenen.
Ik zie tot nu toe alleen maar opmerkingen van Tweakers die denken dat Tweakers.net lagere scores geeft aan PS3-titels. Maar ik zie nergens vergelijkingen, wordt ook moeilijk, want als het een PS3 Exclusive is, kan je het niet vergelijken met andere systemen.

Het zou pas vreemd zijn als een spel op de Xbox bijvoorbeeld een 9,5 krijgt en hetzelfde spel op de PS3 een 8,5.

Oftewel: laat maar wat onderbouwing zien.
Dat Fable 3 - een x360 exclusive met enkele ernstige tekortkomingen - evenveel scoort dan deze game, doet mij alvast de wenkbrauwen fronsen.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 19 januari 2011 14:35]

Dokter kunt u me helpen? Ik lijd al enige tijd aan perfectie...
Hoe kan deel 1 "aan perfectie lijden" als er zoveel betere spellen in het platform genre zijn. Het spel had een leuke idee met user created content in een platformer, maar de gameplay was zeer matig. Deel 1 was echt een tegenvaller en zo te zien zal deel 2 niet veel beter zijn.
Als deel 1 dan zo perfect is dan zal deel 2 overal minimaal een 10 gaan scoren zeker?
Wat een gezeik elke keer weer over het cijfer wat een game krijgt! Ik kijk niet naar een cijfer als ik een game wil kopen maar naar ingame videos en daarnaast verschillende reviews.
Bij GT5 was er ook een hoop gezeur terwijl tweakers echt niet de enige was die onder de 8 zat met hun cijfer.
Cijfers zeggen vrijwel niets, je kunt pas van een cijfer uitgaan als er objectieve criteria zijn waaraan je elk spel kunt toetsen. Zijn die criteria er niet dan blijft het cijfer grotendeels een mening van de reviewer.
Kan je eigenlijk alle DLC uit deel 1 hier in gebruiken?
Als het goed is wel. Zelf nog niet getest want ik had helaas geen tijd om een Sackboy te zijn gisteren, maar 'het Internet' zegt dat het goed werkt.

[Reactie gewijzigd door Yellow|A op 19 januari 2011 11:57]

In de beta had ik toegang tot alle materialen en kledij die ik in LBP1 verzameld had.
Leuke, eerlijke review! Ik ben erg benieuwd naar het spel. Het de demo op PSN geprobeerd en moet zeggen dat ik aardig stond te kijken van de details en vloeiendheid die dit spel laat zien. Weer eens wat anders dan prince op de oude 386 :) . Gaat me zeker veel uurtjes spelplezier opleveren.
Waarom moet ik ten onrechte toch steeds denken aan little big adventures 1 & 2. :(
Same here.. Dat waren nog eens tijden :P
Dat waren idd nog eens top games. Vraag me af of hier ooit een remake zou van komen. Al was het maar een HD versie.
Little Big Planet (1) vond ik echt zo'n ongelooflijk geweldig spel. Ik vond het echt leuk om met meerdere mensen te spelen, je zat gewoon glimlachend op de bank! Daarnaast waren ook de levels die andere mensen hadden gemaakt, soms erg vermakelijk.
Dit spel gaat zeker weten gekocht worden, de fun zal in vergelijking met deel 1, alleen maar meer zijn!
"- Editor niet voor iedereen weggelegd"

is dit een minpunt? Hoe kun je nu van iedereen verwachten dat die een goed en leuk in elkaar gezet level kunnen maken? Die reviewcriteria hier gaan echt nergens over |:(

en zoals hierboven gezegd vind ik het maar raar dat zaken als multiplayer co-op niet aan bod komen terwijl dat toch het belangrijkste gedeelte van het spel is. Terwijl een overrated 50-in-een-dozijn shooter wel 6 pagina's krijgt waarin de uitgekauwde elementen de hemel in worden geprezen 8)7

[Reactie gewijzigd door tehsojiro op 18 januari 2011 10:22]

Ik weet ook niet of de redactie van tweakers speciale mensen heeft voor de game recensies die er echt verstand van hebben? Dus niet de techniek erachter maar van gameplay etc.
Agree. Ik heb hem ook al gespeeld (1,5 uur: reviewcopy) en ik vind het spel beter dan zijn voorganger. Dat LBP2 slechts een 8,5 krijgt en GT5 en COD:BO even hoog of hoger scoren daar begrijp ik niks van. Ik heb het al vaker gezegd, en ik ben ook hier niet de eerste: Tweakers is allesbehalve objectief.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee