Reacties (61)

Wijzig sortering
De prestatievoordelen zoals ze er nu zijn gaan niet ten koste van de accuduur, laat de Eee PC 1015PEM zien
Ik vindt het woord prestatievoordelen ergens misschien wel iets teveel van het goede.

De grafieken laten ook erg goed zien dat de Atom niet bijster goed presteerd. En wordt in veel fronten door de Athlon NEO voorbij gestreefd. Waar de Atom bijvoorbeeld slecht geschikt voor is., is het kijken van flash filmpjes in HD 720 / 1080.
En laat het gemiddelde netbook hier nou net voor bedoeld zijn. Browsen....

Naar mijn persoonlijke mening mag intel best wel wat meer aan de prestaties van het apparaatje gaan doen.

Dat kan best daar er een hoop winst gemaakt wordt op de atom.
En het is wel degelijk mogelijk. Maar meer prestatie in de atom gaat ten kosten van de winst. En daarom verwacht ik nog geen verbetering op korte duur.

Over het netbookje zelf. Het is een grappig uitziend apparaatje. Echter imho is het niet veel vernieuwend en brengt het hetzelfde oude concept met een iets nieuwere processor.
1024 x 600 resolutie. Iets wat we jaren geleden ook al hadden met de eerste netbooks. Dus ook niet bepaald super vernieuwend.

1Gb ram wat ook niet bijster veel is. Kan wel met de Win7 starter.
Maar 2Gb zou een stuk lekkerder zijn.

Maarja dan mag je geen atom gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 372775 op 6 december 2010 09:10]

Naar mijn persoonlijke mening mag intel best wel wat meer aan de prestaties van het apparaatje gaan doen.
Ze moeten gewoon een compleet nieuwe chip maken, de Atom is letterlijk gebaseerd op 10 jaar oude techniek. Dat Intel het met een hippe nieuwe naam en een lage prijs gelukt is om hier toch weer bijna de complete netbook markt mee te veroveren is knap te noemen, maar dat is niet op basis van de CPU zelf geweest, puur marketing.
Ze moeten gewoon een compleet nieuwe chip maken, de Atom is letterlijk gebaseerd op 10 jaar oude techniek.
Dat klopt.
De Intel Atom is in feite de Pentium 3 met de mogelijkheden van Out of Order execution verwijderd.

Hierdoor werden een hoop kosten bespaard. Terwijl ze bepaalde productie gedeeltes van de Pentium 3 gewoon konden doorgebruiken.

Commercieel gezien erg handig.

Echter hiermee werd een apparaat gecreerd (de Atom) die zo traag was dat Intel zelf al aangaf dat ze hem niet zouden gebruiken.

Echter verkopen doen ze het maar al te graag. Puur omdat de winstmarge erg hoog ligt op dit artikel.
Dat Intel het met een hippe nieuwe naam en een lage prijs gelukt is om hier toch weer bijna de complete netbook markt mee te veroveren is knap te noemen, maar dat is niet op basis van de CPU zelf geweest, puur marketing.
Sowieso is de marketing van Intel al erg goed te noemen. Op momenten dat Intel meer dan de prestatiekroon in handen heeft is dat overduidelijk in alle reclame's.

Op de momenten dat ze absoluut geen enkele prestatiekroon in handen hebben ten tijde van de Athlon 64 en de Athlon 64 X2 (begin) kreeg hun concurrent geen enkele mogelijkheid om adem te halen en duurde het zo verschrikkelijk lang voordat het echt tot de consumenten door begon te dringen dat er wel degelijk iets beters was dan de Intel processoren., dat de Core 2 Duo alweer voor de deur stond. En de kwaliteiten van die chip waren binnen 1 a 2 maanden ongeveer wereldwijd bekend.

En het feit dat er ook goede alternatieven zijn voor de i7, i5 en de i3 wordt door velen genegeerd. Kijk niet naar diegene op dit forum. Maar kijk vooral naar winkels en anderen waar jan modaal koopt.

Maargoed dat heet een goede marketing. En daar beschikt intel wel over.
Ik dacht altijd dat ze op p4 waren gebaseerd, simpelweg omdat mijn oude p4 3.2 GHz 2 maal zo snel was als een n270 op 1.6 GHz. Oftewel ipc was gelijk. Maar ik loop blijkbaar een beetje achter.
Lage prijs? Ik vind die netbookjes erg duur voor wat ze bieden! Mijn smartphone heeft bijna een hogere schermresolutie en bijna net zoveel intern geheugen. Doe er honderd euro bij en je hebt een 'echte' laptop.

Ook snap ik die 250GB harddisk niet zo. Een 60GB SSD zou toch veel beter zijn? Stiller, zuiniger en al die ruimte gebruik je toch niet als je een beetje internet.

Onze monopolisten Intel en Microsoft laten zich hier van hun slechtste kant zien. Zouden al die restricties niet gelden, dan zouden er allang netbooks met een snelle videochip en >2GB intern geheugen zijn met veel betere prestaties (en een kortere accuduur, maar daar kan de gebruiker dan zelf voor kiezen).

[Reactie gewijzigd door PhilipsFan op 6 december 2010 13:51]

Dat Intel het met een hippe nieuwe naam en een lage prijs gelukt is om hier toch weer bijna de complete netbook markt mee te veroveren is knap te noemen, maar dat is niet op basis van de CPU zelf geweest, puur marketing.
Intel heeft een cpu gebouwd met de performance van een 3 GHz P4 met maar 5% van het verbruik, en kan m voor een habbekrats maken - *dat* is de innovatie geweest. Natuurlijk zijn er snellere en duurdere cpu's te koop. Maar VIA en AMD hebben al jaren geen antwoord op deze combinatie van zuinig, goedkoop en (relatief) snel.
Gezien de prestaties van de Neo lijkt mij dat AMD wel degelijk een antwoord heeft. Alleen heeft Intel bij de gemiddelde consument een betere bekendheid dan AMD en dus wordt die beter verkocht.
Qua prestaties blijft de Neo wel bij, qua prijs en verbruik niet. Geen hond koopt een netbook omdat er een Intel in zit, maar wel omdat 2 uur meer accuduur heeft. OEMs weten dat donders goed.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 7 december 2010 18:31]

[...]

Waar de Atom bijvoorbeeld slecht geschikt voor is., is het kijken van flash filmpjes in HD 720 / 1080.
En laat het gemiddelde netbook hier nou net voor bedoeld zijn. Browsen....
Ben het met je eens dat de prestaties wel eens flink omhoog mogen van de Atom. Mijn MSI Wind uit eind 2008 zal met zijn turbo functie (met 1 druk op de knop naar 2 ghz) deze N550 regelmatig voorbijstreven.
Echter een netbook heeft een resolutie van 1024*600. Wat heb je dan aan 720p, laat staan 1080p.
Echter een netbook heeft een resolutie van 1024*600. Wat heb je dan aan 720p, laat staan 1080p.

Je zult zeker een verschil zien als je 720p films afspeeld op dat schermpje ipv 480p films.

[Reactie gewijzigd door Mr.Fps op 6 december 2010 09:25]

Daarnaast is het niet ongehoord om zo nu en dan je netbook aan je TV aan te sluiten, zeker op bijvoorbeeld vakanties ofzo handig om toch nog even een mooi filmpje te kijken. Kleine licht gewicht netbook, kabeltje mee en je bent veelal gereed. Dan is afspeel mogelijkheid van 720p danniet 1080p toch wel gewenst.

Gelukkig zijn steeds meer netbooks in staat 1080p af te spelen dankzij videospelers met hardware acceleratie. Bijv MPlayer doet het daarbij erg goed.
1080 via VGA lijkt me ook nie echt ideaal
hdmi uit?. zijn die er ook? :)
Er zijn verschillende Netbooks met een ION GPU en HDMI-uit. Al mogen ze officieel geen netbook heten, zijn de overige specs wel in lijn met het netbook-principe.
Zat mensen die hun apparaten met 1080p uitgave met component aansluiten. Dat is gewoon hetzelfde signaal.
Een hdmi uitgang zou inderdaad handiger zijn, al lijkt het mij dan wel logisch dat ze een hdmi-to-vga kabeltje meeleveren, want netbooks worden meer op projectoren aangesloten dan op schermen, en deze zijn meestal VGA.

Als daar echter de prijs door zou stijgen met 50 of 100 € denk ik dat dit dan weer geen goed idee is, aangezien veel potentiële kopers deze hdmi functionaliteit niet nodig hebben. Dus ik vind het een logische keuze. Als je echter toch hdmi wil afspelen via een usb poort, kan ik deze adaptor aanraden.

http://www.tigerdirect.co...p?EdpNo=5290725&CatId=467
[...]
Ik vindt het woord prestatievoordelen ergens misschien wel iets teveel van het goede.
[...]
Naar mijn persoonlijke mening mag intel best wel wat meer aan de prestaties van het apparaatje gaan doen.
1024 x 600 resolutie. Iets wat we jaren geleden ook al hadden met de eerste netbooks. Dus ook niet bepaald super vernieuwend.
De meeste winst zou geboekt kunnen worden met een fatsoenlijke igp, echter helaas heeft Intel die niet, ze zouden daarvoor ATI (AMD dus) of nVidia over moeten nemen.

Nou lijkt me nVidia overnemen nog wel zinvol, maar de vraag is of Intel het bedrag op tafel zou willen leggen dat nVidia dan waard is, zeker gezien ze daarna vanwege mededingingsrecht mschien weer de helft moeten verkopen. Daarbij zou een vijandige overname ook niet echt gunstig zijn voor de samenwerking.


Ook de resolutie is veel te laag, wat mij betreft is 768 het absolute minimum (telefoons uitgezonderd, maar bij een smartphone/internetphone...)

Voor het overige is dit wel een aardig netbookje, al zou ik gaan voor de Athlon Kxxx, dan heb je gelijk een betere igp en minder beperkingen mbt geheugen e.d..

[Reactie gewijzigd door BeosBeing op 6 december 2010 10:38]

Wat is nou helemaal het nut van zo'n Netbook, want erg klein is die niet, erg krachtig is die ook niet, en de accu gaat ook niet bijzonder lang mee.

Bijvoorbeeld, ik heb een Dell Inspiron 13z laptop, met een (ULV) dual core processor, een Nvidia videokaart en een vrij grote hoeveelheid RAM (4GB). Dat apparaat is dan wel 13", maar ik vind 'em alsnog klein. En met z'n 1,5kg is die ook niet bepaald zwaar. Maar het grote voordeel is dat hij ontzettend krachtig is (ik kan er zonder veel problemen moderne games op spelen) en daarnaast gaat de accu 8 uur mee (zonder grappen, bij normaal werken 8 uur, tijdens gamen op de accu alsnog wel 5 uur).

Kortom, is nou het enige voordeel van zo'n Eee PC dattie 10" is?

@Paling1: oh jah, de prijs had ik niet bij stil gestaan. 300 euro vs zo'n 600 euro is inderdaad een verschil. Persoonlijk zou ik het het alsnog niet waard vinden, maar dat is subjectief en zullen de meningen over verschillen.

Is "voor op de bank" een tablet niet handiger, trouwens (even afgezien van het feit dat die dingen gewoon veel te duur zijn)?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 84969 op 6 december 2010 12:54]

En dat ie een paar honder euries goedkoper is dan je Dell.... Voor veel mensen is dat ook een voordeel... ;)
Ikzelf heb hem voor 'erbij'. Als ik wat zwaarder computerwerk te doen heb, dan ga ik achter mijn pc zitten. Maar voor op de bank een beetje internetten, mailen en een documentje schrijven heb je geen supermegapower nodig... Daarom is een netbook best handig.


[edit]
@hierboven:
Typen op een tablet is een drama vind ik zelf... En helemaal als je wat meer wilt typen...

[Reactie gewijzigd door Paling1 op 6 december 2010 13:19]

Wat is de ergonomie van zo'n netbook. Mijn vriendin wil graag een simpele laptop, om er vooral veel op te typen. Dat moet ze het liefst de hele dag kunnen volhouden.

@MikeVM: Dat is het idd, het tobo is niet geschikt voor langdurig typen

[Reactie gewijzigd door Sir Guinhill op 6 december 2010 11:11]

als primair toestel, en als je er 3-8 uur op typt per dag, is het zeer zeker beter om een ander groter toestel te kopen

een extern toetsenbord kan wel helpen, alsook een extern groter scherm, maar dan zit je weer met een hogere prijs
Dan moet ze gewoon een normale laptop kopen, of anders een los scherm en een los toetsenbord erbij. Veel tiepen op zo'n netbookje is absoluut geen feest, nog niet eens zo zeer vanwege de toetsenbordjes maar vooral vanwege het kleine scherm en de niet ergonomische werkhouding die je vanzelf krijgt omdat alles aan het ding zo priegelig is.
Qua toetsenbord is de 1015PEM echt niet zo slecht hoor. Ik vind hem uitstekend typen voor een netbook, en ook veel beter dan veel notebooks waar ik wel eens op heb gewerkt.
Als je echt meerdere uren per dag aan typen bent is het misschien niet het handigste toetsenbord, maar best werkbaar.
Ik heb er zelf nog een bluetooth muis bij gekocht omdat je wel verkrampte handen krijgt van het touchpad, als je die veel gebruikt.
Nadeel van het toetsenbord van de 1215N is dat het wat meer flext dan dat van de 1015PEM. Da's misschien op de langere termijn ook niet fijn...
Qua grootte is het toetsenbord 95% van een normal laptop toetsenbord..
Je zult moeten wennen aan een paar kleine dingetjes, zoals een kleinere backspace- en R-shift toets..
Ik zou dan gaan kijken naar de Asus 1215 of de MSI Wind U250. Beiden hebben een iets groter scherm (12,1 inch) en ook een groter toetsenbord wat het typcomfort toch verbeterd. Daarnaast ook een hogere resolutiescherm (1366*768) dan de geteste netbook hierboven en ook nog een betere videokaart waardoor het kijken van filmpjes en het spelen van spellen een stuk beter af gaat.

Review over de U230 (voorloper U250): productreview: MSI Wind12 U230-017NL review door XanderDrake

Voor veel typen raad ik je aan minimaal een 12 of 13 inch notebook te nemen en zeker geen 10 inch of lager. Kijk ook naar de bovenstaande review van XanderDrake over het toetsenbord. Overigens vind ik de 11,6 inch Apple MB Air ook zeer fijn typen alleen hebben we het dan over een andere (prijs)klasse.
1GB ram is echt niet meer van deze tijd! Het zou minimum 2GB moeten zijn. 3 jaar geleden merkte ik al een groot verschil met Win XP, N270 en 2GB Ram ipv 1GB ram.

Ook de schermresolutie van een netbook mag omhoog. Bijvoorbeeld naar 1280x720 ipv 1024x600.

Voor 320 euro is de 1015PEM een leuk keuze, mits je zelf achteraf zorgt voor 2GB Ram. Mat scherm is een groot plus

Zou graag een variant willen zien met:

- 2GB Ram
- 1280x720
- 5400mAh (gaat 1,5 uur langer mee, zonder dat de accu veel zwaarder word)
Zo'n variant komt er echt wel ASUS kennende, maar daar betaal je dan wel 100 euro extra voor.....
Kijk eens naar de Asus 1215N, die heeft bijna alles wat jij wenst, buiten de Batterij dan.
+1Anoniem: 248079
@Lisadr6 december 2010 12:57
Dat mag toch gewoon niet van intel? Heb je het artikel gelezen? Ik hoop er ook op, maar dat ligt aan intel, niet aan asus.
Als je het niet erg vind om het geheugen zelf te upgraden voldoet de Samsung NF310 best aardig aan je lijstje met eisen.

Atom N550
1366x768, 10" mat scherm
6600mAh batterij

En qua prijs zit die niet eens zo ver boven deze 1015PEM.

pricewatch: Samsung NF310-A03NL
Dat is sowieso een betere keuze, die resolutie is echt stukken fijner!

In de praktijk heb je wel goeie ogen nodig maar het is zeker fijn _/-\o_
Ik heb er sinds een maand of 2 ook eentje, en ik ben er zeer tevreden over! :D
Ik heb er na een paar weken ook 2GB ingezet, maar daar merk je echt niet zoveel van als veel mensen denken. Windows 7 Starter werkt ook met 1GB best OK.
Omdat er maar 1 geheugenslot inzit, kost het gelijk ook weer een euro of 40 voor deze upgrade...
Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat je ermee wil, maar het blijft uiteindelijk een netbook...

Schermresolutie is wel een dingetje waar je regelmatig tegenaan loopt. Stiekem zijn er toch best veel websites en programma's die verwachten dat je niet 600 maar 768 pixels hoogte hebt.
AutoCAD wil niet eens opstarten als je niet de juiste resolutie hebt ingesteld....
Asus heeft al wel eens een 10" netbook uitgebracht met een HD scherm erin, en op het forum van EeeUser zijn er ook een paar mensen bezig om te kijken of ze de 1015PEM of een 1015PN (met een ION grafische chip erin) kunnen ombouwen met een HD-scherm.

Al met al denk ik dat als je perse die hogere resoluties en meer geheugen wil, dan kan je beter een 1215N kopen... Maar ja, die is weer een stuk groter... :)
+1Anoniem: 248079
@Paling16 december 2010 12:59
Autocad 2007 werkt zonder problemen. Heeft wel geen ribbon-interface, maar daar kan ik mee leven. Zowiezo kan je toch snel eens iets openen en bekijken.
Ik heb AutoCAD 2011 erop staan, en die geeft een error als je opstart terwijl je resolutie nog op 1024x600 staat. Als ik hem op 1024x768 zet is er nix aan de hand, maar wordt het beeld wel een beetje vervormd...
AutoCAD 2007 hebben we hier bizar veel gezeik mee gehad, dus daar ga ik niet meer aan beginnen... 2011 werkt echt veel fijner!
Ik gebruik de netbook natuurlijk niet om op te tekenen, maar alleen om eens wat dingetjes te bekijken en op te meten als dat zo uit komt...

[Reactie gewijzigd door Paling1 op 6 december 2010 13:25]

Waarschijnlijk merk je er niet zo veel van omdat starter niet "mag" werken met meer san 1gb althans verkocht mag worden. Als je er 2 gb in hebt zitrennmoet er eigenlijk al premium op. Ik denk dat er ergens iets in w7s zit dat net zo fjngeert als het verschil tussen 32 en 64 bit. 4 wordt wel ondersteund maar niet benut. Oftewel het zit er wel maar je kan et niet gebruiken.
En toch zou ik heel erg graar en Intel IGP zien die wel de 1080p films kan bedwingen. MEt dat die uitkomt kun je voor een prikkie een leuke netbook kopen die je echt kan gebruiken als handige kleine laptop voor op reis en onderweg zonder dat je wat kwaliteit betreft hoeft in te leveren.
Natuurlijk zal er dan wel een 1080p scherm bij geleverd moeten worden en nu komen alle maar de dpi, en kan ik niet lezen mensen meteen met hun argumenten waarom een hogere resolutie peop is. Maar dat is natuurlijk onzin de enige reden dat dit niet goed te lezen is is omdat Microsoft na al die jaren nog steeds niet goed om kan gaan met een andere dpi dan 96dpi, en dat is toch best zielig maar geen reden om de rest van de mensheid die wel graag scherpe beelden zien in de weg te staan.

2GB is natuurlijk hard nodig met minder kunnen de huidige grafische OS'en eigenlijk niet echt lekker werken. (Ook Linux voelt zich veel lekkerder met wat meer ruimte in de geheugen banken) Maar ach dat zullen de kosten niet zijn.
Een SSD in zo'n ding is handig omdat je energie behoefte omlaag gaat en je ook nog eens minder voorzichtig hoeft te zijn met het ding omdat ze veel beter tegen schokken kunnen. Of het wat performance veel uit zal maken waag ik te betwijfelen gezien de rekenkracht van de CPU, dus ook hier kun je voor een goedkopere oplossing gaan dan de laatste snelste en dus ook duurste SSD op de markt.

Mensen die nu roepen maar ik wil toch geen 1080p kijken op een klein schermpje, kijk eens om je heen in de bus, metro, tram, trein of welke andere plaats waar je tegen je wil veel te lang moet wachten. Er zijn genoeg mensen die hele films kijken op hun mobiele telefoon dus waarom niet op een netbook. Zo lang de batterij niet al te snel leeg is kun je makkelijk een lange wachttijd op een prettige wijze door brengen, in ieder geval veel prettiger dan in het lucht ledige zitten staren en niets doen.
En toch zou ik heel erg graar en Intel IGP zien die wel de 1080p films kan bedwingen.
http://www.engadget.com/2...to-head-atom-overcharged/

4 Atom netbooks die met 2 vingers in de neus 1080p aankunnen, zijn al vrij lang beschikbaar hoor...
Sterker nog, de nieuwe generatie ION's staat al voor de deur. Hier zit Nvidia Optimus in, die dus voor betere accuduur zorgt. En ze worden met de N550 geleverd (dacht ik).
Op dit moment heeft allen de EEE PC 1201PN alleen nog maar "Next-Generation" ION, maar dat zal wel veranderen de komende maanden.
Wat ik vooral mis aan dit netbookje, is de HDMI poort.

Die heb ik wel op m'n met de dualcore Atom330 uitgerustte Asus Eee 1201N.
Dan zou je eens moeten kijken naar de 1015PN die heeft dus wel een HDMI uitgang en een nVidia ION chippie om HD af te kunnen spelen... Alleen heb je dan eigenlijk weer een andere windows versie nodig omdat 7 starter niet kan switchen tussen de intel en de nVidia...
Ik heb ook een 1201N. De dualcore 330 presteerd nog een stuk beter dan die nieuwe N550. De 330 is namelijk een dualcore 1,6GHz en de N550 is een dualcore 1,5GHz.

Kijk maar eens op: http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php en voer hier maar eens de Atom N550 in en de Atom 330.
Wat een dikzak. Een mooie dikzak, dat dan weer wel.
De resolutie is écht weer jammer, al valt de prijs me met 310~320 best mee.
Als ik een netbookje koop, is het content op te nemen, niet te creeren. Een 1366x768 schermpje, 2GB ram een een videokaart die meer kan dan een 2d plaatje kan weergeven lijkt me dan wenselijk.

P.S. Die moderators slapen weer echt ofniet? Meer-on topic ga je het niet krijgen jonges, mauwdozen!

[Reactie gewijzigd door razr1337 op 6 december 2010 10:00]

Voor mij geldt dat m'n volgende 'compact' toch een 12 inch scherm zal gaan moeten hebben. De EEEPC-1000HE die ik nog steeds heb doet het op alle fronten prima als makkelijk meeneem laptopje, maar slechts 600 pixels verticaal blijft gewoon te vaak iritant.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee