Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Fable III

Conclusie

Fable III heeft alles in huis alles wat de game moet bevatten. De setting is interessant, zeker voor mensen die Fable II ook hebben gespeeld - temeer omdat de werelden van beide games op elkaar lijken. Helaas zit het stadje Oakvale er niet meer in, hetgeen ons - liefhebbers van de soundtrack van de eerste Fable en met name van het nummer 'Oakvale' - een beetje pijn doet. Dat doet echter niets af aan het feit dat Albion ook in het derde deel weer overloopt van de sfeer. Bovendien levert de verandering van positie, van prins naar koning dus, een aardige wending op: vanaf de troon ziet niet alles er hetzelfde uit.

Door de gekozen aanpak zijn de overige bezigheden een beetje naar de achtergrond gedrukt, en juist al die randzaken, al die mogelijkheden, maken de Fable-franchise tot wat hij is. Bovendien zijn de baantjes, spelletjes en side-quests niet erg vernieuwend ten opzichte van Fable II, en daardoor al snel minder interessant. Daardoor wordt het geheel een beetje kort; na twaalf uur zagen wij de credits verschijnen. Dat mag de pret echter niet drukken. Fable III is een van de meest vermakelijke rpg's van 2010, en op het gebied van presentatie misschien wel de beste game van het jaar.

Pluspunten

+ Ethische keuzes
+ Voelt vertrouwd
+ Briljante sfeer en presentatie...
+ ...voornamelijk dankzij de uitstekende stemacteurs
+ Nog steeds veel te doen

Minpunten

- Extra mogelijkheden verdwijnen naar achtergrond...
- ...en daardoor wordt het spel vrij kort
- Weinig vernieuwing in side-missions, baantjes en spelletjes

Cijfer: 8,5

Titel Fable III
Platform Xbox 360
PC (Q1 2011)
Ontwikkelaar Lionhead Studios
Uitgever Microsoft Game Studios
Releasedatum 29 oktober 2010

*Notities

We konden het in de tekst zo snel niet kwijt, maar willen het toch even melden: kom je in Fable III de side-quest 'The Game' tegen, voer deze dan absoluut uit. We hebben zelden een originelere missie gespeeld.

Grote afwezige in deze review? Kinect. We hadden ten tijde van de review nog geen Kinect-set tot onze beschikking en in de gameplay werd nooit duidelijk welke elementen in het spel met Kinect bestuurd kunnen gaan worden. Hier kunnen we je dus niets zinnigs over melden.

Laagste prijzen voor: Fable 3, Xbox 360
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Bol.com Plaza

Score: 3.5 (14)

€ 19,95

€ 19,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,95
Pakketpost (onder §20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 19,95
Bekijk

NedGame

Score: 4 (5)

€ 19,99

€ 21,98

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,99
Pakketpost tot § 75,- € 1,99
iDeal € 0,-
Totaal € 21,98
Bekijk

Blokker Connect!

Geen score (0)

€ 27,-

€ 27,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 27,-
Pakketpost € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 27,-
Bekijk

Lees meer

Fable III Video van 27 april 2011
Fable III Video van 28 februari 2011
Fable III Video van 18 november 2010
Fable III verschijnt toch voor pc Nieuws van 18 november 2010
Fable III Video van 15 november 2010
Fable III Video van 27 oktober 2010
Gamescom: Screenshots Fable III Nieuws van 17 augustus 2010
Video: Fable III Nieuws van 5 augustus 2010

Reacties (78)

Wijzig sortering
Er brandt mij slechts ťťn vraag op de lippen...

In Fable II wordt een vrouwelijk personage een grote trol naarmate je meer Strength verwerft. Blijven vrouwelijke spelers nog een beetje toonbaar tegen het einde van Fable 3?
Grappig. Je kon in Fable 2 je skills net zo makkelijk weer inleveren tegen credits. Dus dan werd je gewoon weer de schone slanke jongedame die wil zijn. Alleen als je onderweg een paar keer was gestorven en was veranderd in een grote trol met littekens dan had je mbt de littekens wel een permanent probleem :)
Ik ga dit spel dus vrijdag gewoon halen. Lekker een week vrij volgende week. Deel 2 vond ik ook erg leuk. Ik ga denk ik gewoon proberen zoveel mogelijk achtergrond werk te doen in plaats van haasten door het verhaal heen. Mooi geschreven review. :)
Heerlijk eindelijk weer een game waarbij ik met plezier m'n best doe deze uit te spelen.
1 en 2 helemaal plat gespeeld en ik kan uiteraard niet wachten tot aanstaande vrijdag als ik dit spel eenmaal in de winkel heb opgehaald :)
klinkt goed, de sfeer spreekt me erg aan.... dit is een titel (de enige :P) waar ik als PS3 bezitter echt jaloers op ben :)

[Reactie gewijzigd door Chaoss op 27 oktober 2010 10:50]

Juist het doorspelen na de main quest is leuk aan veel goeie RPGs. Vond het erg vervelend dat dat bij FO3 en ME niet kon...
Mass Effect, verwacht ik. Hoewel dat bij ME2 wel mogelijk was.
Kon bij Fallout 3 na een patch wel hoor; was wel een beetje 'zinloos'.
Huh Mass Effect kun je ook gewoon spelen na alle missies te hebben gedaan? Er valt weinig te doen, maar het kon wel.
Ik ben benieuwd. Bij deel 2 was ik toch een beetje teleurgesteld over de lengte van het spel, ik was er echt zo doorheen. Dat terwijl ik toch een hoop sidequests ook gedaan had.

Wel vond ik deel 2 sfeer hebben aan deze review te lezen komt die sfeer goed naar voren in deel 3.

Wat ik tevens aan deel 2 een minpunt vond was de moeilijkheidsgraad van het spel, het was allemaal erg makkelijk. Niets was echt een uitdaging. Ik hoop dan ook dat in deel 3 meer uitdagingen zitten waarbij skills nodig zijn.

Al met al heb ik aan deel 2 wel wat uurtjes plezier gehad en ben ik er gemiddeld tevreden over. Ik verwacht hetzelfde voor deel 3. Die ga ik dan ook gewoon kopen.
Ik heb speciaal een Xbox nieuw aangeschaft voor dit spel, vanavond staat in het teken van Fable 2 zodat ik eind deze week mijn leven even op pauze kan zetten en Fable 3 kan doen :) Dit is het enige spel waar ik naar uitkijk. Mooie review, ik kan niet wachten tot ik 'm heb!
hetzelfde hier, heb om precies te zijn 2 titels voor de xbox fable2 en fable3 (fable1 heb ik voor de pc)

na powermonger (een van de eerste 3d strategie spellen uit 1990, plaatjes, wiki )
mag meneer molyneux zoveel beloften breken als ie maar wil, zijn spellen zijn altijd wel speelbaar en entertaining
Het fenomeen is allang niet meer nieuw, maar we blijven het vreemd vinden: games die doorgaan nadat je de main quest hebt volbracht, om je de kans te geven om alsnog de kleinere verhaallijnen te volgen en andere quests uit te voeren. We hebben nog nooit een game gespeeld waarbij het na het volbrengen van de hoofdverhaallijn echt leuk bleef om verder te spelen. Als het verhaal eenmaal is weggevallen, is de drijfveer om je personage te verbeteren immers verdwenen. Leuk dat het kan, maar wat heeft het nog voor zin?
Daar ben ik het dus totaal niet mee eens. Ik vind het echt zonde dat je na het verhaal niet meer door kunt spelen (bijvoorbeeld bij Fallout 3 en Fallout New Vegas). Je krijgt juist de leukste verhalen te horen bij Fallout New Vegas als je klaar bent (en je krijgt een hoop loot in de laatste quest uiteraard, dus ook weer extra geld om leuke dingen mee te doen), waar je nog een hoop mee zou kunnen doen.
zijn de co-op functie het waard om tijdelijk weer xbox live gold te halen, of zal ik gewoon wachten tot de pc release
Komt er dus op neer dat de PC gamer die Fable II helaas niet kon spelen, heel veel genot aan dit spel zal hebben, maar wel een deel van het verhaal moet missen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True