Reacties (69)

Wijzig sortering
"Acer heeft zich ten doel gesteld de grootste pc-fabrikant ter wereld te worden..."

Van de Acer Wiki : in October 2009, Acer passed Dell as the world's number 2 PC maker. En ze zijn al nummer 1 in (het verschepen van(?)) notebooks. Het is natuurlijk niet niks, maar toen ik het las wist ik niet dat ze er al bijna waren :)

Ik ben benieuwd hoe ze zich gaan onderscheiden om daadwerkelijk nummer 1 te worden.
Ik begrijp werkelijk niet hoe ze dat voor elkaar krijgen. Consumenten voor de gek houden met marketing, a la, dat is te doen. Maar bedrijven zo ver krijgen dat ze honderden Acer laptops aan gaan schaffen?? Ik zie ze nooit, hier komen ze er in ieder geval niet in.

[Reactie gewijzigd door EvaluationCopy op 25 oktober 2010 10:17]

Vroeger maakte Acer ook ondeugdelijke laptops en zo zijn ze aan hun slechte naam gekomen. Sinds ze met de 5920 en hun gemstone concept kwamen is de bouwkwaliteit in ieder geval een stuk omhoog gegaan! Ook de Timeline laptops zijn gewoon mooie dingetjes die echt niet onder doen voor asus of dell ofzo.

Dat is het vervelende aan een slechte naam hebben in computerland. Als je uiteindelijk je producten verbeterd, dan heeft iedereen (ten onrechte) nog een slecht beeld van het merk zelf.
En dat is ook wel te zien aan de reacties hier..
Mijn ouwe acer travelmate 4672wlmi heeft het anders keurig 4 jaar volgehouden (wel met ram en hdd upgrades)

In die 4 jaar heeftie echt gigantisch veel martelingen gehad, zo issie door condens helemaal nat geworden en wilde de laptop een hele dag lang niet aan!
Tevens heeftie de nodige klappen geincasseerd en is hij 2 weken geleden vervangen door een clevo w860cu..

Aldus mijn ervaring met acer is prima maar heb uiteindelijk toch een andere gekozen..
Eentje die je zelf lekker kunt tweaken en modden 8-)
Ja precies, mijn 3,5 jaar oude Acer gaat ook nog als een trein:)
Stevige bouwkwaliteit en nauwelijks problemen mee gehad, 1 keer een defect scherm gehad maar dat werd keurig verholpen door Acer zelf. Versleep dat ding ook overal mee naartoe verder:)
Ze passeerden dus de nummer twee van dat moment, dus ze zijn dan zelf 2e, niet eerste :P
De inkepingen rond het touchpad en bij de speakers, alsmede het afwisselende gebruik van zwart en zilver doen wat afbreuk aan het strakke design, maar desondanks maakt de Aspire een goede indruk.
Wat is het tegenwoordig toch altijd met dat 'strak'? Alsof alles een anoniem effen vlak moet zijn om er mooi uit te zien, en er vooral geen fantasietjes meer mogen zijn.

Het zal wel kenmerkend zijn voor de huidige tijd, waar iedereen in anonimiteit wil opgaan in de grijze massa, met grijze/zwarte 'strakke' wagens en zwarte ruiten zodat men je zeker niet kan zien. Idem voor interieurs en meubels, er zijn steeds meer interieurs die alleen nog maar uit grijstinten bestaan, en enkel uit rechte lijnen en effen vlakken (en een modern huis lijkt steeds meer een beveiligde cocon) Onze maatschappij en bijhorende mentaliteit is al kleurloos genoeg. Wat betreft kledij durft men ook geen kleuren meer gebruiken... (en ik ben geen hippie :))

En dan zie je bij talloze pc's en laptops de opmerking 'lekker strak' verschijnen, alsof het over een maagdelijke vrouw gaat. :P

PS: Voor de duidelijkheid: Die plastic getunede 'Star Trek'-behuizingen vind ik ook maar niets.

[Reactie gewijzigd door Cyberblizzard op 25 oktober 2010 09:41]

Dat heeft ermee te maken dat als een object "strak" is vormgegeven dat het rustig voor het oog is en dan ook in nagenoeg iedere omgeving/interieur past. Het wordt dan ook een element wat niet zo nodig hoeft weggeruimd te worden als het niet in gebruik is.

Helaas slaan ze hier de plank volledig mis, door verschillende tinten zwart te gebruiken, verschillende soorten plastics en mat met glans proberen te combineren...

En dan nog bijna 1000 euro vragen ook |:(
Het enige wat ik niet mooi vind is een glanzend scherm, omdat het te veel reflecteert. Verder vind ik de kleurencombinatie geen probleem, en de inkepingen vind ik zelfs mooi. maar smaken verschillen natuurlijk. :)
Ehm, de trant van ''de laptop is lelijk dus mag ie wel 100 euro goedkoper'' slaat natuurlijk nergens op. Of ie mooi is, is subjectief, maar ik vind deze laptop wel degelijk mooi omdat het juist geen 'strak' saai geheel is, maar wat meer aandachtspunten heeft.
Voor dat strakke is ook gekozen door de knoppen achter het touchpad
Midden tussen de muisknoppen zit een opvallende ronde knop. Een druk hierop laat een aantal icoontjes achter het touchpad oplichten: hiermee kunnen we de Arcade Deluxe-applicatie van Acer bedienen. Dit is overigens een schil om Cyberlink Powercinema. Een klik op Movie opent het afspeelgedeelte voor films, terwijl Music de muziekbibliotheek opent. Met het touchpad kunnen we zo mediabestanden afspelen, skippen en de weergave stoppen.

Acer heeft hiermee een mooie oplossing gevonden voor de mediabediening, zonder boven het toetsenbord extra knoppen te hoeven toevoegen, zoals concurrenten vaak doen. Het nadeel is dat de muiswijzer niet meer kan worden bediend als het touchpad in multimedia-modus staat. Bestanden moeten dan dus met de cursortoetsen worden geopend, wat bij de Arcade-software niet ideaal werkt, of de gebruiker moet wisselen tussen de touchpad- en de multimedia-modus. Aan de onderkant zit bij deze ronde knop overigens nog een draaischijfje waarmee het volume te regelen is.
Ik vind de laptop niet aantrekkelijk voor z'n prijs en gezien de nadelen, maar met dit onderdeel van conclusie ben ik het niet eens.
Het is handig dat de multimedia knoppen zo direct bereikbaar zijn en niet 'hoog' boven het toetsenbord zitten. Dat de touchpad dan niet bruikbaar is al muis is, is mijns inziens irrelevant, omdat zulke laptops 95% van de tijd is aangekoppeld met een extra muis.
Wat mij ook enigsinds verbaasd is wederom dat ze een 5400RPM harddisk gebruiken.

De CPU een i5 is een simpele maar wel effectieve CPU. Die binden ze nu helemaal vast en zal je een veel minder snel notebook ervaren.

Ik heb nu hier een MSI GX735 met een oude Turion X2 ZM-82. Maar die vaart rondjes om dit apparaatje qua soepelheid in de gebruiks ervaring vanwege de SSD die ik erin heb gestopt.

:)

Ik bedoel niet dat mijn apparaat superieur is aan dit ding (misschien qua bouwkwaliteit ;) ) maar iig een 7200RPM schijfje had toch wel een stuk leuker geweest.
laptop = batterij = minder stroomgebruik gewenst = 5400 rpm
dat vertaalt zich ook in de tests die tweakers heeft gedaan, en waaruit blijkt dat deze laptop een goede batterijduur heeft, hoewel dat natuurlijk niet alleen aan de HD ligt.

-ST9500325AS: 1.54/1.4/1.78W
-ST9500420AS: 2.2/2.1/2.2W

Alsook warmte, de 7200 zal een iets hogere temp afgeven, wat weeral niet wenselijk is voor een laptop.
Er bestaat trouwens ook een groot verschil tussen 5400 rpm HD's, ook daar kan je naar kijken: http://www.tomshardware.c...spinpoint-500gb,2347.html

Ik zie wel graag ssd's in laptops :p, voor het OS dan toch
@ darkstone, dat is toch niet wat ik hier beweer? lezen aub. Zowieso is een ssd een nieuw product, en dat verklaart me dunkt veel. Ook is veel van de powerconsumptie van ssd te wijten aan slechte drivers/code en gewoonweg inefficiëntie in het algemeen.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 25 oktober 2010 14:09]

dat is onzin, de momentus XT draait op 7200rpm en is zuiniger dan menig ssd.

dan kan je net zo goed beteren dat een amerikaanse auto per definitie onzuiniger is dan een duitse, dat is gewoon niet waar.
Ik heb de Acer 8943g, de broer van deze en daar merk je dat de HD de bottleneck vormt. Ik stop er hierdoor ook een SDD in (zitten toch 2 hd's in)
Ziet er inderdaad stylish uit, en de specificaties zijn ook niet mis.
Maar hoe zit het met de stevigheid? :)

edit: helemaal overheen gelezen, die dingen zoals het doorbuigen van de behuizing baren mij altijd zorgen...

Wat ik trouwens niet snap is dat acer, net zoals vele andere fabrikanten er weer zo'n glossy scherm in zit, is echt super irritand als de zon er op schijnt, en voor de rest schiet je er toch niks mee op :?

[Reactie gewijzigd door wootah op 25 oktober 2010 09:33]

Specificaties zijn wel aardig voor een multimedia laptop, maar zou daar niet een BluRay speler in horen? Dat is, zo mogen we inmiddels wel aannemen, toch het multimediaformaat van toekomst.
Aangezien computers niet bijzonder lang mee gaan denk ik dat ze bij Acer nog hebben gekozen voor de grotere markt van DVD-gebruikers, waardoor de prijs van de laptop net onder de 1000E is gebleven (psychologische prijs). Mijn inziens zal de DVD maar langzaam uitgerangeerd worden (zeker in vergelijking met de VHS), doordat de voordelen van BluRay ten opzichte van de DVD relatief kleiner zijn dan de voordelen van de DVD ten opzichte van de VHS.
Merkwaardige accuduur voor een multimedialaptop. Zoals aangegeven is dit een laptop voor thuis en niet mee op reis. Gezien de stevigheid ook geen verkeerde keuze. Ik zie dan ook eerder voor mij dat mensen (misschien niet zo heel bekend op PC gebied) deze aanschaffen onder het mom van multimedialaptop en vervolgens deze op de eettafel neerzetten en daar laten staan, aan het stroom. Wat dat betreft denk ik dat het best mogelijk was geweest om een minder krachtige accu erin te stoppen en misschien wat meer focussen op het verstevigen van het geheel.

Verder ziet de trackpad eruit alsof deze van Packerd Bell is gekomen en de algehele laptop gebaseerd is op een Vaio. In het kader van "beter goed gejat dan slecht bedacht" slaan ze dan ook de plank mis. Dit is gewoon slecht gejat.
Ik vind het heerlijk dat ik mijn laptop kan oppakken en zonder stroom een dvd'tje op de bank of in bad kan gaan kijken, er is best wel behoefte naar een beetje accuduur voor een laptop ook al gebruik je hem alleen thuis (ik ga echt niet met mijn compac 17inch scherm lopen zeulen)
Voor een design en multimedia troef vind ik het apparaat er nogal cheap ass uit zien. Het materiaal gebruikt straalt echt geen kwaliteit uit.

Apple maar ook HP en zelfs ASUS weten dit een stuk beter te doen. Dat de behuizing dan ook nog buigzaam blijkt te zijn is naar mijn idee een doodzonde bij laptops in de sub-uppermarket.

Ik wil geen flame sturen in de richting van Acer, maar mijn vooroordelen zijn weer bevestigd.
Ik ben het 109% met je eens. Het lijkt een cheap-ass copy van deze laptop: http://regmedia.co.uk/2007/05/29/sony_vaio_tz_1.jpg

Alleen dan dus lelijker met allerlei rare lijnen in de behuizing. Ze kunnen blijkbaar geen voorbeeld nemen aan "de strakkere" modellen, die als vaatjes olie over de toonbank vliegen!
Ik had ook weer zo'n ouderwets Acer-gevoel bij deze review: prachtige specificaties, ziet er leuk uit, en bij het onderdeel degelijkheid zakt de laptop weer eens door de mand.

Gezien de Acertraditie verwacht ik dat de verkoopaantallen hoog zijn en het aantal langer dan 2 jaar overlevende exemplaren relatief ( tov andere fabrikanten) laag.
Hoezo zelfs ASUS? Ik vind ASUS juist een fabrikant waarbij kwaliteit altijd hoog in het vaandel staat.
Kwaliteit wel, service niet. Desondanks zou ik wel een Asus kopen. De kwaliteit is goed genoeg om te compenseren met de mindere service.

Acer daarentegen is slechte kwaliteit met een slechte service. Daarentegen is Acer wel iets goedkoper, maar niet goedkoop genoeg om de slechte kwaliteit te rechtvaardigen.
Bof, in het echt ziet hij er toch niet zo strak uit... dat toetsenbord met die zilveren toetsen is echt niet dat...

Ik vind het goed dat jullie aandacht vestigen op de stevigheid en strakheid van het geheel... hier zit toch al een groot scherm in en men zal de notebook meer dan eens dichtdoen, ook thuis.
Anoniem: 192473
25 oktober 2010 09:49
Ik heb te veel acers dood zien gaan binnen nog geen 2 jaar. De laatste tijd zijn ze wel goed bezig om het design wat moderner te maken, vroeger waren ze slecht en lelijk, nu slecht en minder lelijk.

De specs van acer zijn altijd goed, maar wat heb je eraan als je laptop met een beetje gamen binnen 2 jaar de geest geeft. Laten we het maar niet hebben over de service van acer ;).
Voor een Acer ziet hij er toch niet heel gek uit. Heel klein beetje lijkt hij misschien wel op een Sony maar dat is positief. Al is Sony wat consistenter wat betreft materiaalgebruik.

Vroeg me over de foto's wel af of het misschien de bedoeling was aan te geven dat een juiste whitebalance een hoop met foto's kan doen ;)
Ziet er mooi uit, ben alleen niet zo'n fan van het trackpad.

Wat me wel verbaasd is het gebruik van een 5400rpm harde schijf, voor een multimedia-laptop had dat beter een wat snellere schijf kunnen zijn.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee