Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Redactie Tweakers

Notebook Best Buy Guide: oktober 2010

Gamenotebook - Uiterlijk en indruk

Net als bij veel andere gamenotebooks, hebben de designers van MSI zich flink uitgeleefd bij de GX660R. De behuizing kent veel scherpe lijnen, en rondom is op veel plekken ledverlichting geplaatst, die gelukkig uitgeschakeld kan worden. Omdat de krachtige hardware behoorlijk wat warmte produceert, zitten zowel aan de achter- als aan de zijkant roosters om de warmte af te voeren en met een hoogte van 55mm is de notebook dikker dan gemiddeld. MSI heeft het voor elkaar gekregen de GX660R behoorlijk licht te houden, en met 3,5kg is de GX660R net geen kilo zwaarder dan bijvoorbeeld de basisnotebook die we in deze NBBG bespreken.

Toetsenbord en touchpad

De GX660R is zoals bijna alle laptops tegenwoordig, voorzien van een chiclet-toetsenbord. De indeling is gelukkig standaard, zodat zonder problemen blind getypt kan worden. Verder heeft MSI de wsad-toetsen voorzien van een rode opdruk met pijltjes, aangezien deze toetsen vaak gebruikt zullen worden om te manoeuvreren in veel games. De toetsaanslag is redelijk, maar het is spijtig dat het toetsenbord een beetje doorbuigt als er grof op gewerkt wordt. Het is geen spelbreker, maar voor een machine in deze prijsklasse hadden we meer verwacht.

Boven het toetsenbord zit een rij met aanraakgevoelige knoppen, die natuurlijk allemaal voorzien zijn van ledverlichting. Naast knoppen om bijvoorbeeld de energiestand te regelen, of bluetooth aan en uit te zetten, is er ook een knop die de fan harder laat lopen. Met de Cooler Booster-optie ingeschakeld zal de laptop, zeker rondom de plek waar de handen rusten, een stuk koeler aanvoelen. Het nadeel is verhoogde geluidsproductie, waardoor het niet aan te raden is deze optie in te schakelen bij weinig omgevingsgeluid. Het touchpad neemt het design van de buitenkant over en kent veel scherpe lijnen en hoeken. Natuurlijk ontbreekt ook hier de ledverlichting niet.

Hardware

Een gaminglaptop moet bovenal snel zijn, en dat zit met de GX660R wel snor. Het kloppend hart is Intel's Core i7 720QM-quadcore die door de aanwezigheid van HyperThreading maximaal 8 threads tegelijk kan verwerken. De kloksnelheid is 1,6GHz, maar deze wordt middels de Turbo-functie dynamisch opgeschroefd naar maximaal 2,8GHz, afhankelijk van het aantal cores dat belast wordt. De cpu wordt vergezeld door 6GB ddr3-geheugen, en voor opslag is 1TB aan schijfruimte beschikbaar. Eén van de belangrijkste onderdelen in een gaminglaptop is de videokaart, en MSI heeft hier gekozen voor ATI's topmodel; de Mobility HD 5870 met 1GB aan gddr5-geheugen. Uit benchmarks blijkt dat deze gpu goed genoeg is om de meeste moderne games te draaien, zelfs op de resolutie van 1920x1080.

Gamingnotebooks staan niet bekend om hun zuinigheid, en de tijd die op een volle accu gewerkt kan worden is dan ook vaak aan de lage kant. Toch probeert MSI dit enigszins tegen te gaan door een grote 9-cells accu mee te leveren. In de praktijk kan deze de laptop bij gemiddeld gebruik iets meer dan twee uur van stroom voorzien. Als er een spel gedraaid wordt, zakt deze tijd logischerwijs flink in.

Scherm

De GX660 heeft een scherm met een beeldiagonaal van 15,6" wat samen met de fullhd-resolutie voor een scherp resultaat zorgt. De kleuren zijn, na eventueel wat tweaken van de instellingen, goed te noemen, en op zijn helderste stand weet het scherm een flinke bak licht uit te stralen. Zoals bij veel notebooks wordt ook hier gebruikgemaakt van een glossy scherm, waardoor spiegelingen een probleem kunnen vormen. Ook zijn de kijkhoeken - in het bijzonder de verticale - niet om over naar huis te schrijven. In het scherm zit overigens boven het paneel een webcam ingebouwd die zijn beelden schiet in 720p met een framerate van 30fps.

Aansluitingen

Zoals we van een laptop in deze prijsklasse mogen verwachten, heeft MSI op het gebied van aansluitingen weinig achterwege gelaten. Aan de rechterzijde vinden we naast verschillende audioaansluitingen een enkele usb 2.0-poort en de optische-drive die zowel dvd's als cd's kan lezen en schrijven. De linkerzijde herbergt nog een usb 2.0-poort, maar we vinden ook twee poorten van de nieuwere 3.0-standaard. Verder is er een kaartlezer aanwezig die xd-, sd-, mmc- en ms-kaartjes aankan. Ook heeft MSI ervoor gekozen om een expresscard-slot te plaatsen. Het grootste deel van de linkerkant wordt ingenomen door een groot ventilatierooster, waardoor warmte lucht afgevoerd wordt.

MSI heeft ook de achterzijde moeten benutten, omdat er anders gewoonweg niet genoeg ruimte was voor alle aansluitingen. Achterop zijn een gigabit ethernetaansluiting, een esata-poort, en vga- en hdmi-uitgangen geplaatst. Ook bevindt zich hier de stroomaansluiting. Op draadloos gebied kan het systeem overweg met alle gangbare wifi-standaarden en ook ondersteuning voor bluetooth 2.0+edr is aanwezig.

MSI GX660R MSI GX660R MSI GX660R

Audio

Veel fabrikanten sluiten tegenwoordig overeenkomsten met audiobedrijven, zodat ze een mooie sticker op hun laptop mogen plakken. In de praktijk zegt dit vaak weinig over de audiokwaliteit, en is het niet veel meer dan marketing. De GX660R lijkt hierop een uitzondering te zijn. Boven het keyboard zijn in de hoeken twee ronde speakers terug te vinden, samen met het logo van het bedrijf Dynaudio. MSI zegt dat Dynaudio vanaf het begin betrokken is geweest bij het ontwerp van de notebook, wat de akoestiek - en daarmee ook de geluidskwaliteit - zeker ten goede komt. Uit verschillende recensies blijkt dat de speakers in de GX660R heel goed presteren, en de geluidskwaliteit veel beter is dat we van notebookspeakers gewend zijn.

Conclusie

De GX660R van MSI levert op dit moment simpelweg de meeste bang-for-buck en is daarom een echte aanrader. De krachtige quadcore-cpu is samen met de HD 5870-gpu snel genoeg om veel moderne games op het fullhd-scherm op de native resolutie te spelen. Zwaardere games draaien ook prima, mits de grafische instellingen een tandje teruggeschroefd worden. Het ontwerp zal niet iedereen aanspreken, maar gelukkig kan de led-verlichting uitgeschakeld worden. De usb 3.0-poorten, het relatief lage gewicht en de goede speakers zijn leuke extra's die de notebook echt compleet maken.

Discussie over de Gamenotebook kan gevoerd worden in [NBBG Aanschaf] Gamenotebook oktober 2010

Pluspunten
-Krachtige hardware
-Veel waar voor het geld
-Goede speakers

Minpunten
-Glossy scherm, en matige kijkhoeken
-Klein beetje flex in het toestenbord

Alternatieven

Score: 0Onbekend Asus G53JW-SX029V
Asus G53JW-SX029V

De Asus G53JW heeft dezelfde cpu als onze aanrader, maar beschikt over meer geheugen. In plaats van een ATI-videokaart vinden we hier een GTX460M van Nvidia. De kaart mag dan wel iets minder krachtig zijn, hij heeft wel ondersteuning voor PhysX-berekeningen. Voor gamers die veel geven om wapperende vlaggen, en goed vallende kleding, is deze laptop het overwegen waard.

Dell Alienware M15x  (N00W1504)

Dell biedt met zijn Alienware-laptops de mogelijkheid om veel aan te passen. Binnen ons budget is het mogelijk om een configuratie met een vlotte Core i5-dualcore en een HD 5850 samen te stellen. In games die zwaar op de cpu-leunen, en maximaal twee cores gebruiken, zou een dergelijke laptop wel eens sneller kunnen zijn dan de MSI GX660R.

Reacties (100)

Wijzig sortering
Ik snap iets niet: waarom wordt er een probleem gemaakt van de beperkte fabrieksgarantie??? Als er iets goed is aan de EU is het de wetgeving voor consumentenbescherming: als je als consument iets koopt heb je ALTIJD 2 jaar garantie! Als de fabrikant maar 1 jaar geeft moet de verkoper (de winkel dus) je een extra jaar garantie bieden.

Schrap die minpunten dus maar, dit is Europa!!!
Het grootste probleem zit echter in het gelijk hebben en krijgen. Ja, je hebt het recht, dat klopt. Alleen reken er maar op (zie ook de post boven mij) dat het heel veel moeite en tijd kost.

Ook al zal je het uiteindelijk krijgen, je bent wel even verder voor je je gelijk hebt. Boven op de eigenlijke reparatie heb je bij pech dat je eerst doorgaans moet touwtrekken... Zeker bij shops waar men het woord Service niet kent. En zeg nou zelf, welke winkelier staat te springen om die reparatie te betalen? Tenslotte moet de winkelier die garantie geven en niet HP bv.

Nee, Asus is bijvoorbeeld dan echt in het voordeel. Ook in het 2e jaar bel je even naar Asus, ze komen langs, repareren en brengen de laptop weer terug. Ik denk dat dat wel minstens 2 weken scheelt in het totale proces. 2 weken onnodige weken zonder laptop vind ik veel.

Edit: Oh, zie dat je uit België komt. Dat maakt het anders. Nederland heeft de richtlijn namelijk helemaal anders overgenomen als België. Wij zouden zelfs kunnen proberen 3 of zelfs 5 jaar garantie te claimen. Alleen je moet dus je gelijk krijgen. Volgens mij moet je in België wettelijk 2 jaar garantie krijgen en gaat dat dus altijd goed. Dat is ook de reden waarom Acer in België wel 2 jaar garantie geeft, maar in Nederland slechts 1 jaar.

Bij ons hoeven ze dat niet en schuiven ze het probleem door op de winkelier..... Het is hier wat dat betreft een drama, want ik zou het liever ook anders zien met standaard 3 jaar garantie op een laptop (ik vind dat je dat mag verwachten). En tsja, Tweakers.net blijft een Nederlands bedrijf. Al zijn alle Belgen natuurlijk ook welkom, soms is niet alles voo rjullie van toepassing :+

[Reactie gewijzigd door GENETX op 2 oktober 2010 10:40]

Ja dat kan je wel zeggen maar als de winkelier het hier niet mee eens is moet je weer een discussie voeren met de winkelier, je tijd verdoen met telefoontjes en emails.

Maar waarom zou je?

Waarom zou je in hemelsnaam ervoor kiezen om een welles nietes discussie aan te gaan met de winkelier puur omdat jij perse een HP wilt hebben?

Wat is er zo bijzonder aan een HP dat andere merken niet hebben?

Ik ben zelf verkoper geweest en ik weet zelf nog steeds niet hoe het precies zit met die Europese 2 jaar garantie.

Maar blijf jij vooral producten kopen met 1 jaar garantie en vervolgens discussies voeren met winkeliers want jij hebt blijkbaar genoeg tijd daarvoor, andere mensen niet.
Ik zoek eigenlijk een laptop rond de 800-900 euro waarmee ik redelijk kan gamen, met een i5 Processor, merk liever Asus of Sony. Ik zat op deze guide te wachten maar ik zie niks voor mij.

Iemand die mij een laptop kan aanraden?
Door de diversiteit wisselen we de categoriën wat om en om. Voor advies kun je terecht in [NBBG Aanschaf] Mainstreamnotebook Augustus 2010.

De afgelopen weken zijn er wel meer geweest met dezelfde eisen. Ik kom voornamelijk uit op pricewatch: Samsung R580-JS07 en pricewatch: Asus N53JN SX035V als beste opties voor 800-900 euro.
Een zakelijke notebook die 17" is? 8)7 Het grootste deel van de zakelijke notebooks zijn 14" of 15". Ik zie een zakenman al bij een klant aankomen met een grote 17"... En het argument als desktopvervanger gaat ook niet echt op, daar heb je toch docking stations voor? ;)

[Reactie gewijzigd door Nordlys op 1 oktober 2010 10:04]

We hebben als insteek gekozen dat er flink wat screen real estate moet zijn. Uiteraard hebben verschillende werknemers verschillende wensen. Ik denk dat er genoeg medewerkers zijn die juist de voorkeur voor een model als deze ProBook hebben. Europeanen hebben een voorkeur voor grote laptops, tenslotte. :)
Die werknemers zullen er vast wel zijn, maar naar mijn ervaring krijgen de meeste medewerkers juist een laptop als ze mobiel moeten zijn. Om dan een laptop te kiezen die eigenlijk ongeschikt is voor die groep werknemers is naar mijn mening een vreemde keuze.
Ik deel deze ervaring.
Daarnaast als er al een zakelijke gebruiker is die een laptop heeft en flink wat screen real estate wil hebben, dan staat er wel een docking station met 24" op het bureau.

Tevens vind ik de prijs voor een businessnotebook aan de lage kant.. Het is een investering die je doet in het bedrijf. dat mag wat mij betreft toch iets meer kosten. Daardoor kun je een SSD/Dual HDD kiezen en wat meer processorkracht/memory.
Screen real estate is geen issue voor Office-gebruikers (het merendeel van de business market). Natuurlijk zullen er mensen tussen zitten die 3D, CAD en image editing taken uitvoeren en behoefte hebben aan resoluties boven de 1400x900 maar dat is een kleine minderheid.

[Reactie gewijzigd door Dr. Strangelove op 2 oktober 2010 12:55]

Idd.. 17" is echt absurd vanuit zakelijk oogpunt. Mobiliteit staat daar juist voorop (13-15").
Wat is een "zakelijke gebruiker", is dat iemand die elke dag in de trein zit of juist de vertegenwoordiger die met de auto naar zijn klanten gaat? (in de geleasde stationwagen waar het weekend de hond achterin kan, daar is wel ruimte genoeg voor een 17" laptop)
Wel raar trouwens dat grote laptops in Europa populairder zijn dan in de US waar ik toch dacht dat alles "bigger is better" is.
Wel eens een notebook opengeklapt in een vliegtuig? Dat gaat met een 15 inch echt niet werken. 13 is dan echt het maximum. Dee 3kg of meer en de fysieke afmetingen zijn voor de vaak vliegende zakenman, toch vrij zwaarwegend (sic) argumenten. Die grote laptops hebben ook vaak een beperkte accuduur. als je onderweg werkt, is het ook handig als de kijkhoek wat beperkt is.
'Even geduld meneer/mevrouw, ik moet even mijn mainframe openklappen'

Hmm, ben het met je eens Verder wel mooie BBG, die HP probooks lijken me goede degelijke machines, je hebt ze ook in 13" dacht ik?
Waar is de Sony Vaio E-serie gebleven bij de notebooks voor 1000 euro? Voor die prijs heb je een notebook met veel betere specificaties. Ik heb onlangs voor iets meer dan 1000 euro een Sony Vaio E-serie besteld met de volgende specificaties:
Intel® CoreTM i5-520M, 2,40GHz
320 GB Serieel ATA (7200 rpm)
6 GB 1066MHz DDR3-SDRAM
Blu-ray Disc(TM) writer
39,4 cm (15,5 inch) LCD, 1920x1080, camera
ATI MobilityRadeonHD5470 512MB

Ik snap dat je geen Blu-ray Disc writer nodig hebt voor een businessnotebook, maar het geeft toch aan dat je voor 1000 euro een notebook kan krijgen met betere specificaties. Of mis ik nu iets?
Je weet hopelijk dat 80% van alle tweakers die een Vaio E bezitten last hebben van een irritante pieptoon. Das fijn werken hoor. De hele dag, 8 uren lang, achter een laptop zitten te werken die piept... :X

En daarbij is de Sony Vaio lang niet zo degelijk...

[Reactie gewijzigd door GENETX op 1 oktober 2010 10:46]

Dat weet ik, maar laten we het dan zo zeggen. Is er voor die 1000 euro geen notebook te vinden die betere specificaties heeft? Of heb je dan gelijk een notebook die het niet lang uithoudt op de accu (zoals de Sony Vaio E serie maar 3 uur accuduur heeft)?
Ik vind het gat namelijk wel erg groot in specificaties, vandaar.
Specificaties.... Dat is de grootste fout die de meeste mensen maken bij notebooks. Enkel letten op specificaties...

33% van een laptop is specificaties, de andere 33% is voor de bouwkwaliteit en dan nog 33% service.

Iemand die voornamelijk word bestanden bewerkt, bezig is in Excel en gebruik maakt van wat andere lichte kantoorsoftware of wellicht webapps op locatie heeft weinig aan specificaties. Echter, zo'n laptop moet veel degelijker zijn voor het gebruik. En verder wil je als bedrijf gewoon goede service. Een laptop die het niet doet zorgt voor een enorme kostenpost omdat een werknemer niet aan het werk kan.... En laat de HP op die 67% nou veel en veel beter scoren als zo'n consumenten Sony laptopje..

Het zijn echter de dingen die je niet terug ziet in de specificaties en daardoor voor velen verborgen zijn. Toch zijn het de belangrijkste elementen van een notebook.

[Reactie gewijzigd door GENETX op 1 oktober 2010 11:13]

Deze artikeltjes zeggen heel iets anders over jouw gewaardeerde HP

kwaliteit: http://smidgenpc.com/2010...-is-really-most-reliable/

service: http://www.pcworld.com/zo...d=187407&page=3&zoomIdx=1

Laat dat ook net mijn ervaring zijn met dat klotemerk. Ook de service, zowel zakelijk als particulier was ronduit slecht.

[Reactie gewijzigd door wouton op 11 oktober 2010 14:24]

Dit:

Het 15,6"-grote scherm moet in combinatie met de resolutie van 1920x1080 voor haarscherpe beelden zorgen.

is dus echt belachelijk.
Zo'n native resolutie daar kan je bijna geen tekst op lezen.
Ik heb nu een 15" laptop met 1920x1200 via mijn werk en werk niet op dat scherm. Sluit hem altijd aan op beeldscherm. niet te lezen.

Even voor de record... mijn 24" scherm heeft een resolutie van 1920x1200.
kijk DAAR kan je alles goed op lezen.

Voor gamen en video kijken inderdaad prachtig.
Maar voor tekst lezen niet te doen.
Voor gamen en video kijken inderdaad prachtig.
Maar voor tekst lezen niet te doen.
Het gaat toch om gamen? En daarbij hangt het van je ogen af. Voor de een is het een ramp, voor de ander is Full HD op 15,6" een zegen. En daarbij, wat is er mis met de bewering? Die klopt toch. Kleinere pixels -> scherper. Er wordt niks beweerd over het wel/niet kunnen lezen van de tekst...

En ik heb nog een tip voor je: Verhoog de instellingen voor DPI. In windows kun je gewoon instellen dat je grotere letters wilt hoor :)

[Reactie gewijzigd door GENETX op 1 oktober 2010 15:23]

Die DPI instellingen werken niet overal. Je krijgt dan een deel van de tekst wat groter is en een deel wat kleiner is.

Je gaat echt niet ALLEEN maar gamen op je laptop toch... ik wil mensen gewoon waarschuwen.
Wat mij betreft is een resolutie van 1920x1080 op elk 15" scherm een denkfout.
Meer is niet altijd beter.
Ik spreek nog niet uit ervaring, maar je zou toch zeggen dat je de resolutie lager kunt zetten, zodat de tekst leesbaarder(groter) wordt?
ik ben in het bezit van een 15.6" 1080p scherm, geweldig.

ik kan het zelfs zonder bril nog lezen @ iets meer dan armlengte, zo ver zit je niet van je laptop af hoop ik?

tip: ga eens bij de opticien langs, veel mensen moeten eigelijk een bril zonder dat ze het weten
@DutchSjors

Ja, de laptop is inderdaad interessant maar de grafische kaart valt me tegen :(
voor de rest is het heel netjes van Dell. Bedankt voor je reactie maar ik kijk nog even verder :)
nog andere laptops aan te raden?
Zoals verwacht zit er geen enkele AMD based notebook bij.
Het enige wat ik terugzie zijn de ATI/AMD mobiele videokaarten.

Het opmerkelijke hieraan is dat AMD ook voor Notebook's / Netbook's de beste prijs kwaliteit CPU's kan uitbrengen. Wanneer er echter een periode van een 0.5 / 0.75 jaar overheen gaat voordat deze, na introductie, op de markt komen schiet het niet op. Bovendien zijn ze dan in NL mondjesmaat te krijgen voor prijzen die ruim 100 euro hoger liggen dan bij onze oosterburen, N.B. onder slechtere garantie voorwaarden.....

En AMD zich maar afvragen waarom hun notebook's niet lekker verkocht worden..... |:(

De in mei aangekondigde V105 en K125 series zijn nu nog steeds niet normaal geprijsd verkrijgbaar hier, op een brakke k125 Samsung en Acer na dan......(welke dan nog steeds ruim 75 euro te duur zijn.......)
Het is inderdaad jammer. De prestaties van de AMD-cpu's lopen flink achter maar dit wordt niet goedgemaakt met een evenredig lagere prijs. Van de prijs-prestatie die de desktop-chips van AMD bieden zien we bij laptops daardoor weinig terug.
Right, een 17 inch Business Notebook?

In een dergelijke notebook vind ik graag het volgende terug;

- 14/15 inch scherm max met een fatsoenlijke resolutie.
- 2 of 4GB ram, mag meer zijn, maar moet niet gek worden.
- Snelle HDD of SSD, liefst laatstgenoemde.
- 3G modem, HSDPA/HSUPA.
- Sterke lichtgewicht behuizing en een gewicht liefst onder de 2 kilo.
- Fatsoenlijke batterij en werktijd daarop, liefst 7 tot 10 uur.
- Goede webcam voor WebEx of Skype.
- Goed scherm met degelijke helderheid, glanzend is prima.
- Bluetooth en Wifi ABGN.
- Zeer kleine netvoeding adapter.
- Windows 7 of OSX 10.6.

Wat jullie namelijk presenteren is een vervanger voor een workstation voor een medewerker en niet zozeer een Business Notebook voor (account) management of ZZP-ers/MKB, for obvious reasons.

En de prijs is niet ontzettend boeiend, ik verdien er mijn geld mee, dan mag het ook wat kosten lijkt mij.
het punt is dat je met de eis "fatsoenlijke resolutie" alle notebooks behalve een stuk of 5 uitsluit:

dell studio
dell xps 16
sony E lijn.
enkele lenovo 13" met 900p

take your pick

tenzij je €2000 gaat uitgeven natuurlijk, kijk dan niet verder en koop een sony vaio Z
het punt is dat je met de eis "fatsoenlijke resolutie" alle notebooks behalve een stuk of 5 uitsluit:
Eh, is dat niet juist de bedoeling? Filteren lijkt me in een dergelijk artikel wel gewenst.

Als ik een nieuwe auto ga kopen waarmee ik duizenden kilometers per kwartaal ga rijden met veelal stadsverkeer, stel ik ook eisen en zal ik hoogstwaarschijnlijk niet een krappe oncomfortabele slurpende sportauto kopen, maar iets wat tegemoet komt aan mijn eisen.

Waarom zou dat bij notebooks anders zijn?
Op zich is dat niet anders. Ware het niet dat je wel binnen je budget moet blijven natuurlijk. En dat is wel een probleem: Die laptops vallen buiten het budget, of zijn niet geschikt voor die klasse... Jij wilt een ruime auto, dan kom je uit op een Hummer, maar ik denk niet dat dat echt een optie is ;)
Ik begrijp echt niet waarom er weer voor een HP gekozen wordt terwijl HP maar 1 jaar garantie geeft.

Zelfs MSI geeft 2 jaar garantie.

In plaats van HP af te straffen beloont Tweakers.net op deze manier HP voor het geven van 1 jaar garantie.

Veel mensen weten niet dat als ze een HP, Toshiba of Acer kopen dat ze maar 1 jaar garantie krijgen, vervolgens gebeurt er iets na 1 jaar en zitten ze met de gebakken peren.

Ik praat uit ervaring, dan kan je nog wel claimen dat je recht hebt op 2 jaar en een advocaat in de arm nemen en je tijd verdoen met rechtzaken en rechtsbijstandsverzekeringen enz enz.

Maar waarom niet gewoon een Asus of Samsung nemen die wel gewoon deftig 2 jaar garantie geven?

Er zijn zoveel laptops dat je niet weet waar je moet beginnen met het maken van een keuze, dan kan je de keuzes toch wel beperken door op zo een enorm belangrijk punt als GARANTIE te filteren?
Helemaal mee eens!
Een HP als notebook voor zakelijk gebruik met 1jr....?
HP heeft of had ze toch ook met 3jr.?

Asus en MSI zijn het toch wel voor mij.
Die verkoop ik dan ook alleen maar!
ik mis de media notebook/laptop
basis en business begrijpen we wel maar waar is de laptop voor puur media gebruik ?
zelf heb ik een Asus N61Jv
dingetje werkt top en de accu gaat net aan lang genoeg mee om 1 film te kijken in de auto
film van 1 uur en 45 minuten

nou moet ik wel zeggen dat het programma veel te veel dingen meesleurt om het energie gebruik in te dammen
Die komt de volgende editie weer. Doordat de markt niet snel veranderd blijven de laptops wel gelijk over een bepaalde periode. Iedere 2 maanden weer dezelfde NBBG presenteren heeft weinig zin ;) . met 4 maanden kan er iig wel genoeg veranderen om het leuk te houden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True