Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Assassin's Creed - Brotherhood multiplayer

Voorlopige conclusie

De multiplayer-modus leek, na onze speelsessie op de E3, enorm cool, maar ons enthousiasme is een beetje getemperd. Vooropgesteld: de modus is leuk om te spelen en hij blijft trouw aan de Assassin's Creed-gameplay. Bovendien is er veel mogelijk op het gebied van tactiek. De minpunten, en dan met name de rariteiten die ontstaan door lag-problemen, halen het spelplezier af en toe echter onderuit. Je went er vermoedelijk wel aan, maar het voelt 'nep' aan. Ook de situaties waarbij de killer steeds wordt afgemaakt door een volgende killer, die daar bovendien meer punten bij krijgt, doet afbreuk aan de game. Het is afwachten hoe de spelmodi en de maps zullen worden ontvangen, maar hoewel we ons goed kunnen voorstellen dat mensen zich kunnen vermaken met de multiplayer, kijken we meer uit naar de singleplayer-kant van het spel.

Titel Assassin's Creed: Brotherhood
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Ubisoft
Uitgever Ubisoft
Releasedatum 19 november 2010

Laagste prijzen voor: Assassin's Creed: Brotherhood, Windows
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Ubisoft Store

Score: 5 (2)

€ 4,95

€ 4,95

Kostenoverzicht

Productprijs € 4,95
Opsturen tot €30 € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 4,95

Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 2 (35)

€ 39,99

€ 39,99

Kostenoverzicht

Productprijs € 39,99
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 39,99

Bekijk



Laagste prijzen voor: Assassin's Creed: Brotherhood, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Amazon.nl Marketplace

Score: 2 (6)

€ 20,88

€ 20,88

Kostenoverzicht

Productprijs € 20,88
Opsturen € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 20,88

Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 2 (35)

€ 21,50

€ 21,50

Kostenoverzicht

Productprijs € 21,50
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 21,50

Bekijk

Gameshop Play-it

Score: 4 (1)

€ 19,99

€ 21,97

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,99
Opsturen vanaf €14.99,- Brievenbuspakket € 1,98
iDEAL € 0,-
Totaal € 21,97

Bekijk

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 februari 2011
Assassin's Creed Brotherhood Video van 15 december 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 9 december 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 18 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 14 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 6 oktober 2010
Assassin's Creed Brotherhood Video van 28 september 2010

Reacties (52)

Wijzig sortering
Nee, voor mij voorlopig geen AC. Door die stomme servers van hen waar je van afhankelijk bent, heb ik nog niet eens Splinter Cell Conviction kunnen spelen... Dat was 3 maanden geleden dat ik die heb gekocht :'( AC2 heb ik nog maar net uit kunnen spelen kort na de release, maar om de een of andere reden SC: C niet |:(
Laat ze er eerst maar eens voor zorgen dat de eerlijke kopers niet meer worden gestraft voor wat een paar klieren met geld tekort hebben gedaan. Dan pas zal ik weer een Ubisoft titel kopen. Wat heeel zonde is aangezien er een aantal pareltjes tussen zitten...
Dan is er een probleem met jouw game. Ik kan me niet voorstellen dat de servers nog steeds niet werken :)

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 2 oktober 2010 10:59]

Waarom zou je uberhaubt last moet hebben van offline of slecht werkende servers voor offline spellen?
1X activeren kan ik nog wel mee leven, maar dat geneuzel van online MOETEN zijn gaat me gewoon te ver.
Het is gewoon ook de reden dat ik AC 2 heb laten liggen.
Bekijk het eens van de kant van de ontwikkelaar:

a) DRM kost tijd en gel om te ontwikkelen.
b) DRM server in de lucht houden kost geld.
c) DRM is slechte PR.

En ondanks dat alles is dit soort DRM blijkbaar nog steeds een betere optie dan geen DRM. Eigenlijk heel erg als je er zo over nadenkt.
Je vergeet dat DRM door crackers alsnog wordt omzeild en hierna gereleased. Uiteindelijk is enkel de consument en ontwikkelaar de dupe hiervan. Degenen die het spel illegaal binnenhalen vinden toch een manier om deze restricties te omzeilen.

Ontopic: Ik ga hem zeker halen. Zelfs als het spel enkel singleplayer zou geweest zijn zou ik het al willen. AC 2 was echt een zalig spel. Hopelijk is deze weer van dezelfde hoge kwaliteit.
In het geval van AC2 wel, maar bij C&C4 en SC2 vind ik het een stuk minder erg. En aan steam bij HL2, CS:S of L4D heb ik me nooit echt gestoord.

Maar een product als deze vind, op wellicht dus Brotherhood met MP na vind ik het wel wat storend.
Er staat me iets bij van dat Ubi niet van plan is AC:B te voorzien van die helse DRM die ze op voorgaande games hadden. Not sure though...
Eigenlijk hoop ik dat co-op mode mogelijk wordt in Assassin's Creed: Brotherhood. Juist de singleplayer is erg sterk in deze game en daar zouden ze verder op moeten bouwen. Met co-op zou het uitspelen van de singleplayer leuker zijn door middel van tactische teamplay tussen jou en een medespeler (eerst overleggen hoe je een opdracht het beste kunt aanpakken).
Een simpel voorbeeld: een speler moet iemand afleiden en de andere speler vermoordt hem. Of de ene speler gaat eerst op onderzoek uit en geeft informatie door aan de andere speler, zodat hij in actie kan komen.

Het is hopen, maar ik ben er bang voor...
We have a problem with co-op. We did consider it, but the thing is, we’ve been considering it since the first Assassin’s Creed. We haven’t justified it yet, and in our universe everything is justified. A subject wouldn’t be able to have two ancestors at the same time. It just doesn’t work in that world. We’re justifying the multiplayer with the Templar universe. That allows us a brand new range of options to tell a different story. We’ll find a way for co-op. It’s going to be there for sure… eventually.

Bron: http://www.co-optimus.com/article/4171/assassin-s-creed-brotherhood-looks-co-op-is-not-co-op-yet.html
inderdaad, zou super zijn! maar echt uitgebreid kun je die lan niet maken toch? Dan moeten ze vele karakters gaan vinden (of gaan ze allemaal met Ezio vechten :P)

[offtopic] in games zoals mw2 is dat nu eens supercool, om niet te zeggen onmisbaar

'K heb de eerste 2 gespeeld en 't is echt een superbon spel.
Verder hoop ik op niet te veel problemen met steden zoals de vorige |:(
Volgens mij heeft iedereen juist 2 voorouders in een tijdlijn. Zonder 2 voorouders komt er immers geen nageslacht. Tenzij je alleen voorouders van hetzelfde geslacht kan zijn.
Wat ik jammer vindt is dat je geen aanval kan blokkeren in de multiplayer. Het enige wat je kan doen is een rookbom gebruiken, als je daar de mogelijkheid toe krijgt. Maar anders kan je niks doen als.
Het gaat mij niet tegenhouden om het spel te halen :P. Want dat, naast de "lag-issue", is het enige wat ik als minpunt tegenkom.
Het moet wel mogelijk zijn om iemand te stunnen, maar ik denk dat het door de lag weer onmogelijk is om dit te doen.
Ik heb het diverse keren geprobeerd, maar het is me nog niet gelukt om iemand te stunnen.

Van rare lag heb ik zelf nog weinig last gehad. Heb dan ook nog niet zo vaak gehad dat iemand van 20 meter hoog een kill op me maakte (dat doe ik meestal zelf :+).

Een groot nadeel van de multiplayer is dat het zo ongebalanceerd is.
Als je een target krijgt dat ver weg is, duurt het heel lang voordat je punten kunt krijgen.
Een target dat dichtbij is, is veel sneller gevonden en geeft je sneller punten.

Als je geen target hebt is het gewoon een kwestie van hard rennen over een open plaats.
Je achtervolgers kunnen dan niet rennen, omdat ze dan gespot worden. Vrij lastig dus om zo iemand te pakken, ook als je gewoon achter hem aanloopt (je kunt hem niet inhalen, tenzij je gaat rennen en dus je bonus verspeeld).

Heb ook al diverse keren gehad dat het spel direct na de eerste kill bevroor, maar ach ja, daar is het ook een beta voor ;)

Ondanks de tegenslagen blijf ik het een erg goed spel vinden
Ik kan niet wachten!

Het lag-probleem zal inderdaad vast wel een probleem worden af en toe, maar ik verwacht dat als je met mensen speelt die een beetje verbinding hebben dat het best wel mee zal vallen.

Over het punt dat je meteen kan worden gekilled nadat je zelf iemand neergehaald heb zou ik zeggen dat je gewoon voor enkele seconden immume bent voor schade tijdens/na je kill.
Zodat de gene die achter jou aan zit zich nog enkele seconden verborgen moet houden en wachten tot jij je kill gemaakt en om dan toe te slaan.
Of je moet eerst je omgeving scouten voor je de kill maakt, dit maakt het realistischer en in mijn ogen mooier. Een geskillde assasin zal geen kill maken als de omgeving verdacht is toch?
Ik snap het even niet. Is dit nou min of meer asassin creed 3 en gaat het verhaal in singleplayer verder met Desmond of is dit een tussendoortje?
Dit kan je eigelijk gewoon zien als AC 2.5
Je gaat gewoon weer verder met Ezio en Desmond en speelt de gebeurtenissen na AC 2.
Mooie preview, wat ik alleen nu totaal niet meer snap:
Je speelt schijnbaar als agent van het bedrijf waar Desmon ACI mee doorloopt in de multiplayer. Jagen de agenten van dat bedrijf dan op elkaar, als training of zo?
Als dat zo is, vind ik het wel een héél slap verhaal voor in de MP, al is het méér dan de gemiddelde MP-game.

Ik moet zeggen, ik kijk heel erg uit naar deze game, heb deel 1 en 2 met veel plezier gespeeld.

Wat me ook wel opvalt, is dat men een mening over de multiplayer heeft, terwijl men de beta heeft gespeeld van de multiplayer modus. Wie weet is er in de final een boel verbeterd, aangepakt en opgelost.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 2 oktober 2010 14:47]

zit er in elke MP een sterk verhaal?
ik denk maar aan counter-strike, team fortress, fifa, blur, halo...
ik kan zelfs niet op 1 game komen met een sterke multiplayer verhaallijn..
wat dacht je van MMORPG's? Zoals WoW en ROSE Online
Hmm, rare reviewstijl. Ik heb het gevoel dat het woord 'je' hier veel vaker voorkomt dan in andere artikelen en reviews op Tweakers. Het voelt wat minder professioneel. Over de inhoud verder, de hier beschreven lag komt in meer games voor. Bijvoorbeeld in Battlefield: Bad Company 2. Daarin heb je vrij vaak het gevoel dat je allang een hoekje om bent, waarna je toch nog dood gaat. De game vind dat je al dood bent, maar laat dat pas later weten.
Idd, dat is bij bc2 heel erg.
ziet er goed ga hem zeker halen maar ik denk dat de mp een leuke toevoeging is maar dat het op de duur toch gaat vervelen qua zeg maar wapens zal ik het maar noemen het een is niet beter als het ander je kan net zo snel iemand doden met zo'n bijl van beul als met een verborgen mes
en het moet ook niet ten koste gaan van het verhaal
Toch jammer dat ze de ontwapen functie of blokkeerfunctie buiten wege laten. Want zo te lezen voelt het dan meer aan als hit 'n run. M.a.w. zodra jouw achtervolger je gevonden heeft ben je gewoon de sjaak. Geen mogelijkheid om je te verdedigen, nee, game over and try again. Daar had ik mij namelijk op verheugd: op duels tussen spelers zodra de een de ander gevonden had. Dan ontwapent de een de ander, gebruikt die ander een rookbom en het duel verplaatst zich naar de daken bijv. Maar als die dynamiek er niet in zit en zodra je ontdekt bent je 0 verdediging in kunt stellen doet toch afbreuk aan het speltype vind ik.

Ok, in AC1 was de blokfunctie te sterk en in AC2 de ontwapenfunctie. Maar zodra je eenmaal tegen andere gamers het moet opnemen komen beide functies toch wel gemiddeld uit. Want beide spelers kunnen beide functies dan gebruiken. Jammer dat daar niet voor gekozen is. Ga wel een keer die multi player bekijken in brotherhood, maar zal mij gewoon richten op de singleplayer.
In de beta kon je een soort ouderwetse flashbang gooien. Alleen is het bij mij nog nooit gelukt. Misschien is het een perk, maar vind het dan wel een faal dat dat bij mij zo ongeveer elke keer als tip komt als hij aan het laden is.
Als betere spelers kunnen blokken, zou het voor die groep 'minder goede' gamers te lastig worden om kills te maken.
Lijkt me een leuke game, maar dit stukje spreekt me echt totaal niet aan.
Waarom moet tegenwoordig alles zo simpel mogelijk gemaakt worden, gek word ik er van

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True