Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Halo: Reach singleplayer

Conclusie

De singleplayermodus van Halo Reach is sterk. Zelden zagen we een singleplayer die epischer voor de dag kwam dan deze game. Halo: Reach is dan ook een waardig einde van de Halo-franchise voor dit moment. Dat maakt het spel echter niet tot het beste spel in de serie. de Halo-trilogie als geheel vormt de spil in een franchise die inmiddels ook comics en boeken bevat, en aan die status zal geen enkele Halo-game meer kunnen tippen. Mede daarom hoopten we dat Halo: Reach zich in de gameplay wat meer van de trilogie zou onderscheiden, maar op een enkele uitzondering na gebeurt dat nauwelijks. Dat maakt het spel niet vervelend om te spelen, maar laat wel kansen onbenut. Desondanks is Halo: Reach, op basis van de singleplayer, wel degelijk een game die je zonder twijfel kunt aanschaffen, al was het maar vanwege de fenomenale tussenfilmpjes en het prachtige einde.

Pluspunten

+ Epische scènes
+ Jetpack
+ Soundtrack
+ Referenties aan Halo-trilogie
+ Power-ups

Minpunten

- Weinig nieuws in de gameplay
- Geen dual-wielding is een gemis

Cijfer: 8,5

Titel Halo: Reach

Platform Xbox 360
Ontwikkelaar Bungie
Uitgever Microsoft
Releasedatum 14 september 2010



Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Lees meer

Halo: Reach Video van 9 maart 2011
Halo: Reach Video van 15 februari 2011
Halo: Reach - Noble Map Pack Tempest Video van 26 november 2010
Halo: Reach - Noble Map Pack Anchor 9 Video van 26 november 2010
Halo: Reach Video van 18 oktober 2010
Halo Reach Video van 20 september 2010
Halo Reach Video van 20 september 2010
Halo: Reach lekt uit Nieuws van 22 augustus 2010
Gamescom: Nieuwe beelden van Halo: Reach Nieuws van 17 augustus 2010
Video: Halo: Reach Nieuws van 15 juni 2010
Video: Halo: Reach - Multiplayer Nieuws van 4 maart 2010
X10: Halo: Reach-bèta start op 3 mei Nieuws van 12 februari 2010

Reacties (58)

Wijzig sortering
- Geen dual-wielding is een gemis
Raar dat het vermeld staat als negatief puntje, alle andere reviews vermelden net dat het absoluut geen gemis is!


Puur als singleplayer spel kan halo best wel mee met te toppers, maar het blinkt toch echt uit in Multiplayer, ik begrijp de eindscore dus wel.
Het is geen gemis als in dat je het merkt terwijl je speelt. Het is alleen zo dat het element van wapens zoeken en combineren wegvalt. Je zult je nu vaker gewoon tevreden stellen met Assault Rifle / Battle Rifle, die je in je handen gedrukt krijgt. Mét dual-wielding had je wat meer diepgang in wapengebruik, dat is het meer.
Hmm ik heb Reach natuurlijk nog niet gespeeld en zal helaas moeten wachten tot donderdag, maar zoals bij alle halo games zal je op heroic/legendary toch echt de plasma rifles nodig hebben om de schilden van de elites weg te schieten en ze vervolgens met een battle rifle af te knallen. Met de assault rifle duurt t veeeeeelste lang voordat uberhaupt t schild weg is. Daar zijn plasma wapens toch echt effectiever voor. Dus switchen tussen (en zoeken naar) wapens zal er voor mij persoonlijk toch zeker wel in zitten.
vandaar dus dat ik in Halo 1 99% van de tijd met mijn pistooltje (met scope) en plasmagun rondliep :P

Godzijdank kregen we in Halo 2 de Battle rifle!

In Halo 3 was deze combi niet meer zo belangrijk aangezien de Brutes op een andere manier aangepakt moesten worden
True xD! Maar 1 opluchting voor jou, de ouderwetse magnum uit Halo CE is weer terug xD!!
Een review is altijd een mening van een reviewer en daarom zal geen review hetzelfde zijn. Aangezien ik alle halo's wil spelen gaat deze er zeker komen bij mij. Vond alleen ODST tegenvallen.
Dual-wielding is in Halo 3 eigenlijk al onnodig. In Halo 2 had het echt voordeel qua vuurkracht, nu heb je met de meeste single wapens al meer effect dan bijvoorbeeld dual SMG. Komt over alsof de reviewer Halo 3 nooit heeft gespeeld, het maken van verschillende combinaties is ook helemaal niet aantrekkelijk...
Raar ook dat ze eerst de lof steken over Halo: Combat Evolved maar daarna afknappen op het ontbreken van dual wielding ;).

Verder ziet het er weer lekker Halo uit, ga ik zeker spelen dus!
De teleurstelling dat je geen Master Chief bent is op zich wel te begrijpen, maar je bent dan ook een Spartan III dacht ik en geen Spartan II? Of zijn dit Spartan I's?

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 14 september 2010 10:11]

Dit zijn spartan 3's , op 1 na die vroeger een spartan 2 (zelfde als MC) was. Het verschil is dat de Spartan 3's goedkoper en sneller te maken waren, maar dus ook minder effectief waren als de Spartan 2's.

Edit: Spartans are not made, they are born ;)

[Reactie gewijzigd door Pulzex op 14 september 2010 10:17]

De spartan II is de 2e uitvoering van een spartaan, de oude grieken die van kinds af aan al gedrild/getraind waren om te vechten. De spartan I om hem zo maar te noemen zo met z'n stalen schildje en z'n zwaardje het vrij lastig hebben op het slagveld van reach ;)

Masterchief is een spartan II...

[Reactie gewijzigd door XO101 op 14 september 2010 10:34]

Verkeerd sergeant johnson is een spartan 1.
Spartan project was eerst het orion project.
De spartan 1 waren mensen uit de special forces die al beter waren dan de gemiddelde mens. Zij kregen een drugs cocktail die ze sneller en sterker maakte dan de normale mens maar lang niet zo sterk als de spartan 2.

De grootste verschil tussen spartan 2 en 3 is vooral het pak dat de 2 en noble team aanhebben. Elk zo'n pak kost evenveel als een grote gevechtschip in de halo universum.
Ze hebben test ritten van zo'n pak gedaan met een normale mens maar zo'n pak is zo sterk dat die persoon gewoon is gestorven aan de extreme krachten die zo'n pak genereert.
Omdat de pakken gemaakt zijn voor de spartans die allemaal augmentations hebben gehad zoals versterking van de botten(denk aan wolverine) spierencellen zijn beter geordered en hebben een grotere dichtheid.

Zou zeggen aan de mensen die de collectors edition(niet die met het standbeeld) om doctor catherine journal te lezen zeer interesant voor een halo nerd net als ik.


inbe4 bericht zit vol met spel en grammatica fouten ;)

[Reactie gewijzigd door BlackwaterEl1te op 15 september 2010 09:04]

Hmm... Ik dacht toch dat ik ergens las dat er ook spartan 1 suits waren. Op wikipedia of zo? Correct me if i'm wrong. Moet eerlijk zeggen dat de enige spartans zijn waar ik niks van weet.

Heb gisteren trouwens de collectors (limited) edition binnen gekregn, maar was helaas niet thuis en kan dan ook helaas pas donderdag voor het eerst spelen, maar kijk ook uit om even die journal in te kijken ^^.
Dat zeg ik toch ook? Ik quote: "die vroeger een spartan 2 (zelfde als MC) was." |:(

Edit: MC = master chief

[Reactie gewijzigd door Pulzex op 14 september 2010 10:39]

Mooie game :-) Ik ben er zwaar over aan het denken om deze aan te schaffen!

De singleplayer(of co-op) op Legendary blijft natuurlijk een geweldige uitdaging! De AI is al jaren één van de beste die er te vinden is in het FPS-genre en bovendien een verademing tegenover de vreselijke scripted AI in de CoD series en PC-games zoals Half life 2.

En laten we de multiplayer niet vergeten! ( Firefight, Co-op en classic multiplayer)
_/-\o_

Ik vind het ook altijd jammer om te lezen dat de reviewers niet verder komen dan het spel op normal spelen. Pas vanaf Heroic komt Halo tot zijn waarde en op Legendary komt het spel pas echt tot leven! Wie een Halo game niet op Legendary heeft gespeeld heeft de game eigenlijk helemaal niet gespeeld.
halo 1 vond ik niet normaal goed, maar daarna werd het voor mij snel minder. Zijn we nog andere mensen hier die een beetje klaar zijn met de(zelfde) wapens sinds halo 1
ik denk wel dat Halo na dit deel eens wat verandering kan gebruiken. Dingen waar ik me aan erger:

- Je hebt nooit: 'echt" het gevoel dat je een supersoldaat bent die een pak draagt van 200kg. Zorg dat dat gevoel beter overkomt bij de speler.

- Reken af met oude en verouderde FPS cliches. Bijvoorbeeld het springen in Halo slaat gewoon nergens op en is eigenlijk overbodig. Een hedendaagse game-engine moet gewoon content-sensitive kunnen werken. Want waarom springen mensen...juist 99%t om op hoger gelegen plaatsen te kunnen komen. Met een content-sensitive gameplay kom je er namelijk ook (zie bijv COD waar het ook steeds beter werkt).

- Verder komt het Halo verhaal helemaal niet terug in de multiplayer. In den basis is het gewoon Spartan vs Spartan. Net zo "zinloos" als de multiplayer van Doom. Het hele aspect van Doom kwam niet terug in de multiplayer (ja met de monsters erbij). In deel 4 graag grootscheepse slagvelden waarin spelers ook in de huid van een Grunt of Marine moeten kruipen om samen met een Spartan/Elite een objective te bereiken!

- Waarom heb ik altijd het idee dat ik met hedendaagse wapens aan het schieten ben ipv 25 eeuwse badass superwapens! Ik heb nooit de boeken gelezen maar de granaat in Halo is identiek aan de hedendaagse granaat. Zorg dat de speler ook eens echt kan stoeien met 25 eeuwse wapens!
-
Minpunten

- Niet voor de PC
Als pc-game zou Halo nooit zo populair geworden zijn denk ik. De singleplayer is immers bijlange niet zo intens als bijvoorbeeld Half-life, en een soortgelijke multiplayer is op pc reeds voorgedaan door unreal tournament.
sorry hoor..maar als er iets intens is in Halo is het de vuurgevechten wel. In Half life 2 is de AI bijna afwezig, is deze scripted en gewoon ERG dom. Ieder gevecht met Elites of Brutes in Halo is uniek, uitdagend (op hogere moeilijkheidsgraad) en vergt iedere weer de volle 100% van de speler.

Half Life 2 moet het van de sfeer en de setting hebben, maar zeer zeker niet van de intense actie.

[Reactie gewijzigd door Hubman op 14 september 2010 12:03]

Ik bedoelde ook de sfeer en de setting, veel actie maakt voor mij niet per sé een goeie game. Lost Planet 2 heeft fenomenale vuurgevechten, maar vind ik een ontzettende kutgame. HL2 sprak mij vooral aan vanwege de enorme variatie in gameplay en levels, iets wat Halo toch wel mist naar mijn mening (maar het doorsnee consolepubliek blijkbaar niet)

De AI in Halo is dan weer van de betere, al vond ik Halo 3 en ODST redelijk gemakkelijk in vergelijking met Halo 2.

[Reactie gewijzigd door Ge0force op 14 september 2010 16:38]

Jammer van die sneer naar het "doorsnee consolepubliek". Ik bedoel kijk eens (als voorbeeld) naar de eigen Counterstrike "community" , is dat dan ook een afspiegeling van het "PC publiek"

Maar over je stelling:

In Half Life 2 zijn de setting en de sfeer de hoofdrolspelers. In Halo zijn de intense vuurgevechten tegen een bekwame AI gecombineerd met de voertuigen-actie de hoofdrolspelers.

[Reactie gewijzigd door Hubman op 14 september 2010 17:04]

Wat een slechte vergelijkingen joh. UT vergelijken met Halo is een kartwagen met een vrachtwagen naast elkaar zetten. Halo is verschrikkelijk traag ivt UT. EN HL intenser dan Halo, dat ligt aan je beleving denk ik. Ikzelf heb beide games veel te vaak uitgespeeld, maar een echte preferentie heb ik niet.

Halo heeft co-op though, HL moest daar heel lang op wachten, en nog was het de mod-scene die het mogelijk maakte...
+1 laten we hopen voor een pc versie :o
Aangezien Halo3 niet voor de pc is verschenen, maakt de kans dat deze wel voor de pc verschijn 0,00000000000%. Microsoft wil gewoon dat je een Xbox aanschaft
Helemaal Mee eens!

Halo vindt ik nogal tijd een pc game Heb 3 maanden een xbox gehad met halo en ik denk dat ik meer in me eigen teen heb geschoten dan dat ik vijanden raakte geen doen met zo controller spelen vindt ik persoonlijk.

Geef mij keyboard en mouse, en ik raak teminste alles wat ik wil raken,
dispie says: Je hebt hoofdpijn he!!
enemy player: wat ??
dispie: me sniper and i see you.

head shot !!
- niet voor de Dreamcast
- niet voor de Nes
- Niet voor de PS3
- Niet voor de gameboy
- Niet voor de Mac

moet ik doorgaan??

Aangezien Halo 3 en ODST nooit voor de PC zijn verschenen is de kans zeer klein dat deze ooit voor de PC gaat verscjinen. En als we iedere keer moeten gaan zeuren waarom game X niet voor platform Y verschijnt dan zijn we nog wel even bezig. Deal with it! Zo is het altijd in de gamesindustie geweest en zal zo het ook altijd blijven!
Er zijn tegenwoordig genoeg titels die op verschillende platforms (PC/Xbox360/PS3/soms Wii) uitkomen. Technisch lag het vroeger anders, tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om code/content te maken voor al deze systemen tegelijk.
De Halo franchise is al 3 games exclusief verbonden aan het Xbox platform. Hiervoor zal men een goede reden hebben.
Moneyz!!!!!!!!!! :(

Halo 1 kwam ook uit op de PC
Ind een hele grote -
For what purpose, Master Chief?

To give the Covenant back their bomb. 8-)
Foutje op de eerste pagina:
De hoogste staat van paraatheid is DEFCON1, DEFQON1 (met een Q) is een jaarlijks terugkerend festival op het strand van Almere :P
De link van de dixons van halo reach voor 15 euro klopt niet , die pagina gaat naar toy story 3.

edit: die van de dynabyte ook ?

[Reactie gewijzigd door boyjim op 14 september 2010 12:28]

Die co-op functie, is dat met zijn 2en op 1 xbox of gaat het via live?
http://www.co-optimus.com/game/1435/xbox-360/halo-reach.html

Het absolute voordeel van consolegames..lekker splitscreen gamen!

En LAN natuurlijk..op de PC wordt dat steeds vaker eruit gesloopt, terwijl consolegames deze optie gewoon hebben

[Reactie gewijzigd door Hubman op 14 september 2010 13:27]

Whoehoe, bedankt voor de info _/-\o_ . Dan is het zeker een spel dat ik kan gaan halen.
@Het absolute voordeel van consolegames..lekker splitscreen gamen!
Dan moet de game dat wel ondersteunen en imho zijn er nog veel te weinig spellen dit dat ondersteunen. Wel absoluut goed dat Halo Reach dat dus wel ondersteund.

[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 14 september 2010 16:59]

Vind je? De ervaren console ontwikkelaars voegen meestal splitscreen toe (Bungie, Capcom, Infinity Ward, Treyarch, Rare, Nintendo, Factor 5 etc).

De enige game die ik kan bedenken waarbij ik spitscreen mis is Burn Out Paradise. Er zullen er vast meer zijn hoor.
heb hem al uit heb der 10 uur over gedaan op naar de multiplayer

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True