Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Mafia II

Voorlopige conclusie

Met in ons achterhoofd wel de hoop dat het volledige spel meer variatie biedt in de afloop van missies, durven we te stellen dat Mafia II hoge ogen gaat gooien. Dit is een kwaliteitsproduct, en dat merk je aan alles. Het dekkingssysteem en het schieten werken prima, het spel ziet er prima uit en het ademt meer maffia uit dan de maffia zelf. Van originaliteit moet deze game het niet direct hebben, maar er wordt wel een nieuwe lat gelegd als het gaat om het goed neerzetten van een setting. Je waant je al snel een inwoner van de levendige stad Empire Bay, met al zijn sfeervolle plaatjes, muziek en... verzamelbare Playboy-afbeeldingen.

Titel Mafia II
Platform pc, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar 2K Czech
Uitgever 2K Games
Releasedatum 27 augustus 2010

Reacties (76)

Wijzig sortering
Wel teleurstellend dat er voor Maffia II nu al DLC beschikbaar komt bij de launch... dat geeft je echt dat "I got ripped off" gevoel...
Pre-order Mafia 2 with us before 23:59 on Thursday, 26th of August and you'll receive a code to download a Vegas DLC pack for free. Get a taste of old school Vegas in this new DLC pack from Mafia II. Bring a taste of Vegas to Empire Bay as you cruise through the town in 2 new cars with smooth handling and timeless lines. Vito shows his Vegas style in 2 new suits. Offer strictly subject to availability.
Inhoud van de Special Edition kit:
THE MAFIA II COLLECTOR’S EDITION includes a brushed metallic SteelBook Casing with a debossed logo and exclusive art of Vito and Joe.

Inside you’ll find a 100–page photo album–style hardcover artbook, a CD of the Mafia II Orchestral Score performed by the Prague FILMHarmonic Orchestra, a map of Empire Bay printed on high quality, tear–resistant paper, and the Made Man Pack downloadable content which includes two new suits for Vito.

[Reactie gewijzigd door CMG op 5 augustus 2010 12:18]

Ik ga hem zeker halen na Mafia tijden te hebben gespeeld ( steam heeft een leuke preorder actie + gratis Mafia 1)

Enigste minpunt : Geen multiplayer of coop :(
Het is juist een GOED punt dat dit spel geen multiplayer heeft. Dit betekent dat het hele team zich op de singleplayer campaign heeft gericht, en die dus niet verwaarloosd heeft voor MP functionaliteit. Mafia is een spel wat staat of valt bij zijn singleplayer experience en vanuit dat oogpunt vind ik het zeer lovenswaardig dat ze zich niet in die simpele MP cashcow val hebben laten lokken.

Hoop inderdaad net als de reviewer dat de missies verschillender eindigen, want het zou zonden zijn om met zo een goed spel de experience kapot te maken door repetitie.
ben ik volledig met je eens. Er zijn nog altijd mensen die niets van Multi-player etc. moeten hebben (hier zit er een, op World of Warcraft na) en erg blij zijn met een zo goed en mooi mogelijk single-player spel, zonder het idee te hebben te hebben betaald voor zinloze-multi-player.

Mafia 2 ga ik absoluut kopen, lijkt me een genot om relaxed te touren en te verwonderen, deed ik bij deel 1 ook al :-)
Ik speelm eigenlijk nooit MP, hooguit vroeger op een LAN-party. Ik vind een sterk verhaal en een boeiende SP campaign veel interessanter. Vind het gevoel van achievement ook veel groter als ik een missie in een SP campaign volbreng int tegenstelling tot MP.

Een beetje hetzelfde als andere vormen van entertainment: Een film, een boek beide worden verteld door een verteller en zijn daarom ook zo sterk. Een film of boek worden niet verteld door alle andere kijkers en lezers, dat geeft alleen een puinhoop.
Wel een leuke aanbieding. In de winkel kost Mafia 2 35 euro voor de PC, dan valt de -belachelijke- hoge prijs (50 euro) op Steam nog wel mee. Heb de game maar gekocht voor de PC op steam. Na Uncharted 2 ben ik toe aan een nieuw avontuur vol actie. :)

[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op 4 augustus 2010 18:12]

Je hebt 'm ondanks de belachelijk hoge prijs toch gekocht op steam?
Ja, voor 15 euro extra hoef ik de game nooit meer te herinstalleren, dat is echt HET voordeel van steam, en heb ik mafia 1 ook gelijk.

De game is trouwens 30 euro bij onlinekeystore.com (Non-steam, dus retail version).

[Reactie gewijzigd door tHe_BiNk op 4 augustus 2010 21:37]

Even ter info.

De retail versie wordt ook geregistreerd via Steam. Net als bijvoorbeeld Modern Warfare 2.
En voor je archievements wordt steamworks gebruikt :)

en ik heb deeltje 1 helemaal grijs gespeeld en deze komt er zeker. Ik heb de deluxe editie al in pre-order staan :)
Kon je die game niet gewoon na gekocht te hebben voor 30 euro activeren in steam zelf? Veel games kun je gewoon toevoegen met de serial die je koopt :)
Er is een beperkte lijst met 3rd party games die je in Steam kunt activeren als je een game ergens anders hebt gekocht.

De gehele lijst:
https://support.steampowe...le.php?ref=7480-WUSF-3601
Volgens mij kan dit bijna/vaak nooit. Je hebt echt een steam key nodig.
Ik speel niet zoveel pc-games, maar een game onder steam installeren gaat bij mij automatisch. Zodra steam op het systeem staat en je de installatie start, wordt alles door steam overgenomen.
lijkt mij ook ik heb alle Race GTR series bij steam dan wel offline gekocht maar ze komen gewoon in het steam menu terecht, en kan ze ook allemaal gewoon downloaden....... geen dvds meer nodig
Belachelijk ?
valt wel mee joh
+1 voor sarcasme ;)

Het is inderdaad nogal belachelijk dat je voor een product waar geen variabele kosten mee gemoeid zijn 40% meer vraagt dan het productvariant waarbij die kosten wel worden gemaakt. Dat is de zogeheten omgekeerde wereld.
Dat komt door de €=$ praktijken die nog wel eens willen voorkomen , maar als ik de game bij m'n lokale gameshop (Dixons etc..) bestel ben ik ook zo 50 of 60 euro kwijt en dan krijg ik er geen mafia bij.
LOL, je kan wel merken dat er bijna 10 jaar tussen de release van deel 1 en deel 2 zit.
Deel 1 was toendertijd namelijk berucht om z'n "bugginess". Veel crashes, niet werkende save-games, etc en de uitgever bagataliseerde & rekte de boel alleen maar ... Na de aanschaf was het eerst 6 maanden wachten totdat de eerte patch vrij kwam (3 maanden later dan beloofd ofzo) en toen deed ie het bij mij (en sommige anderen) nog niet.

Heb de game pas een jaar na aanschaf echt kunnen spelen (met werkende savegames); maar * oei * het was het wachten waard. De game had echt die pakkende 30 jaren (bijna film-) sfeer en begon ook een tandje langzamer (langzaam rijden, weinig wapens, simpele opdrachten in rustig tempo) en werd steeds een tandje "heftiger".

Ik ga deel 2 voor de PC weer direct kopen ondanks de eerdere negatieve ervaring; 2K games heeft wel een positief track-record qua stabiliteit en patches. En als ik de preview zo zie, gaat deel 2 qua sfeer (beeld, muziek, voice-acting) zeker niet teleurstellen !
Dan moet ik enorm geluk gehad hebben met de eerste Mafia, die werkte hier altijd zonder veel problemen... of mijn geheugen laat me in de steek.

Laten we hopen dat deel twee even goed gaat zijn. De sfeer van de eerste Mafia was zeer goed en voor een game had het tenminste een echt einde :)
Weet je zeker dat je het over Mafia 1 hebt? Die game heb ik bij iedereen zonder moeite draaiend gezien. De enige patch die de game heeft gekend was vooral om de beruchte racemissie iets draaglijker te maken.

Hoop dat mafia 2 de kwaliteit van deel 1 niet verliest. Ik ben bang dat het teveel op GTA wil lijken en het realisme van Mafia 1 weg doet.
Ik had Mafia 1 ook al uit voordat de patch verscheen, maar nooit problemen gehad echt een super spel...oke de racemissie was ff lastig maar na een paar keer proberen toch gelukt.
Dit spel .. Episch dat durf ik te beweren ...
Tot in het kleinste detail gepolijst ..
Ik zal het kopen dat staat vast.
Wekenlang Maffia gespeeld, genoten, heerlijk..
In tegenstelling tot Starcraft 2 krijg je een fantastische singleplayer traktatie waar je U tegen zegt, zonder dat het verderfelijke multi-player verhoogd is ten koste van een singleplayer verlaging.
Sterker nog géén multi-player .. hiep hoi _/-\o_
Waarom zou je überhaupt online willen bewijzen dat je een betere/efficiëntere/ maffiosi bent.

[Reactie gewijzigd door Scherpmes op 4 augustus 2010 20:09]

waarom niet ? , juist een buitenkans om iets nieuws interessants te doen met sandbox multiplayer maar zelfs een simpele team/deathmatch was vet geweest.

Ik vind het juist "slecht" dat er geen multiplayer functionaliteit is had minimaal gehoopt op coop.
Het maken van eem multi-player bij een singleplayer van dit caliber zou ongelofelijk ingewikkeld zijn.

Mafia 2 is niet superieur aan zijn concurenten omdat hij de meeste wapens, de grootste wereld of de grappigste gameplay heeft. Hij schijnt uit omdat het verhaal super is, de sfeer het verhaal alleen nog maar sterker maakt, de emotionele betrokkenheid hoog is.

Het is lastig om dit te bereiken in een multiplayer, zelfs in een coop game waar het vooral een wedstrijdje is wie de meeste kills kan maken.
Ik heb red dead redemption niet gespeeld (geen console) maar die schijnt wel een waanzinnige singleplayer en leuke coop/multiplayer te hebben.

maar dat is een persoonlijke voorkeur ik vind het gewoon jammer dat er geen basic deathmatch is , knallen tegen anderen in deze setting met dit soort wapens en voertuigen leek me gewoon leuk. Dan maar hopen op mafia 3 met multi ;)

[Reactie gewijzigd door laurens91 op 5 augustus 2010 00:25]

Minimum grafisch eisen vallen me nog mee.

"NVidia 8400GS or ATI HD2400 (DX9 not supported)"

Dan kun je het dus met een NVIDIA 250 GTS wel op high spelen.

Is dit trouwens een Duitse MG3??
http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/1280929633.jpeg

[Reactie gewijzigd door GE0RGE op 4 augustus 2010 16:45]

nieuws: 2K Games maakt systeemeisen Mafia II bekend Deze zeggen net iets anders :P bedoel met een 250GTS op high (Full HD) dan kocht ik hem gelijk
Dat is de originele versie waarop de MG3 gebaseerd is. Namelijk de beroemde MG42, de meest angstaanjagen MG aller tijden. De MG3 is een voorbouwing op het originele concept, met een iets langzamere vuursnelheid, en hogere kwaliteit materialen.

De MG42 was naast de MG34 de meest gebruikte MG voor infanterie en op voertuigen bij de Duitse strijdkrachten in de Tweede Wereldoorlog.

[Reactie gewijzigd door CobraVE op 5 augustus 2010 10:24]

Off-topic volledigheid: de MG3 heeft een ander -lichter- kaliber

MG 42-> 7.92x57mm Mauser
MG 3 -> 7.62x51mm NATO

Vuursnelheid nagenoeg identiek
Jah ok, als je echt op de details gaat letten. Maar de reden hiervoor is dat het Mauser patroon erg zwaar was, zeker in vergelijking tot het NATO kaliber. Die patronen geven namelijk een flinke klap. Heb er een paar afgevuurd met een KAR98, en dat is geen pretje voor je schouder kan ik je wel vertellen :D
het feit dat de roemruchte GTA-serie pas lang nadat Mafia het daglicht zag écht groot werd
Huh? GTA3 is in oktober 2001 uitgebracht, Mafia in augustus 2002. En ja, GTA3 was al écht groot!

Hoe dan ook, ziet er prima uit en ga hem zeker spelen! Mafia 1 was een topper, veel beter dan bijvoorbeeld The Godfather.

[Reactie gewijzigd door Spinal op 4 augustus 2010 17:43]

Die snapte ik zelf ook niet echt.

imo was GTA vanaf deel 1 groot
Zeker waar ja, ik kan me nog wel herinneren toen de eerste GTA hot was: 2D, software rendering, concept was simpel als wat maar zelfs toen was het al een echte GTA game, met dezelfde droge humor, afwisselende en gedetailleerde stad en bizar zinloos geweld. Persoonlijk vond ik deel 1 vele malen beter dan 2 zelfs. Mafia was misschien eerder als 3D sandbox, maar GTA blijft echt wel een origineel concept. Gouranga! Ik ga GTA IV direct nog maar eens in mijn xdoos stoppen. :P

Ontopic: als de reviews van deze game goed zijn en de missies niet te repetitief dan ga ik hem zeker halen. Mafia 1 was schijnbaar al erg sterk maar buggy, voor 2 hebben ze ruimschoots de tijd genomen dus het kan haast alleen maar een topgame zijn.
Zelfs vice city is een paar weken voor mafia uitgebracht. Ik begrijp ook niet waar het vandaan komt
Vergeet echter niet dat Mafia veel en veel eerder was aangekondigd en heel vaak is uitgesteld.
Zelf ben ik er (gelukkig) niet bij geweest, maar volgens mij hadden de toen toekomstige fans een jaartje of 3 moeten wachten en hebben ze in totaal 4-5 jaar besteed om de game te maken.
Ik weet het niet zeker meer, maar kon je met Mafia 1 niet tegelijkertijd met je stuurtje racen (met je linkerhand bijv) en vervolgens met je rechterhand de muis bedienen om te knallen?
Zou gaaf zijn als Mafia 2 dat ook zou ondersteunen :)
Ja dat kon:)

Ik zit al maanden te stuiteren dat ie eindelijk uitkomt.
Daar zijn je onderburen al maanden niet zo blij mee. :) Kan het iets minder?
Ik heb Mafia 2 al aangeschaft via Steam. Deze game moet je eigenlijk wel voor je PC halen (als je een PC hebt die dit pareltje kan afspelen).

Ik moet zeggen dat de screenshots er goed uit zien (mits die echt op de Xbox genomen zijn), toch vind ik hier en daar wat textures een beetje blurry... Dat is niet echt ernstig maar het valt op als er scherpe textures naast zitten.

Ik koop hem liever voor de PC omdat je hier zowel 3D als PhysX hebt (de PS3 stereo versie komt later pas). Uiteraard zijn de graphics ook een stuk beter, inderdaad als je de juiste hardware er voor hebt.

Ik hoop er zoooo op dat ze weer Freeride Extreme erin bouwen, ik heb vandaag Mafia 1 volledig uitgespeeld met alle Freeride Extreme missies, die zijn gewoon te grappig :P
Erg nette (P)review! Bij spellen als dit is voor mij de sfeer heel belangrijk en die word ook door de schrijver goed neergezet. Dit word absoluut een game die ik op de releasedag ga kopen! heb de oude Mafia nooit gespeeld maar heb me wel dagen vermaakt met GTA. Moet ook zeggen dat daar de sfeer van de game veel belangrijker was dan de graphics! Vooral het stukje review over in je auto lang het yankee stadion rijden met jaren 40-50 muziek uit de speakers staat me HEEL erg aan:)

Je heb mij in ieder geval HEEL enthousiast gemaakt!

Edit: T-CM11 heb t voor je aangepast:)

[Reactie gewijzigd door boomr op 5 augustus 2010 14:40]

Als ik jou was zou ik maar is heel snel deeltje 1 installeren :) . Als je voor sfeer gaat is mafia 1 al een hele goeie warmhouder :). mafia 1 heeft al zo veel meer sfeer als alle GTA games bij elkaar :P
Als ze dezelfde geweldige sfeer weten te creëren als in deel 1 dan zit het wel snor met deze game. Ga hem sowieso proberen als ie uit is!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True