Door Arnoud Wokke

Redacteur

BlackBerry Pearl 3G: klein en kwiek

Conclusie: een kleinood

De BlackBerry Pearl 3G is een smartphone van uitersten. De implementatie van messaging is uitzonderlijk goed, het toestel is compact en het ligt lekker in de hand. Bovendien gaat de accu voor een smartphone lang mee.

De minpunten zijn ook stevig: de tekstinvoer via het numerieke keypad werkt stroperig en blijft ver achter bij de prestaties van de fysieke toetsenborden die BlackBerry normaal op zijn toestellen zet. Daarnaast is de browser van BlackBerry OS 5 veruit de traagste op de smartphonemarkt.

Het grootste struikelblok is echter de prijs. Als deze smartphone de helft kostte, dan waren de minpunten te overzien geweest, maar voor de prijs van een BlackBerry Bold 9700 mag je meer verwachten dan wat RIM met dit toestel levert.

Pluspunten:

+ Messaging werkt uitstekend
+ Compact
+ Snel
+ Accu gaat lang mee

Minpunten:

- Tekstinvoer werkt matig
- Weinig applicaties beschikbaar
- Slechte en trage browser
- Relatief hoge prijs

Reacties (68)

Wijzig sortering
het is vrij logisch wat je met een blackberry moet:

- Wie gaat er browsen op z'n mobiel, ken bijna niemand die dat effectief vaker dan 1* per week doet. Voor surfen heb je 'n computer/laptop/ipad/netbook/whatever. Een smartphone is hier niet voor bedoeld. Ze bieden de mogelijkheid en het kan erop, that's all! Dat een BB hier wat trager mee is dan bijvoorbeeld een iphone dat klopt zeker aangezien de overige toestellen veel meer op de consumer richten.

- Bellen! Het is en blijft een telefoon en bellen met de BB heeft toch wel voordelen: superieure geluidskwaliteit, goed signaal, ontzettend handig adresboek die goed geintegreegd is in de rest van de software op de bb.

- contact via text zoals mail, sms en pin berichten sturen werkt gewoon super op het apparaat. Veel beter/sneller dan elk willekeurig touchscreen apparaat.

- gegevens _consumeren_ via e-mail, RSS en andere daarvoor bedoelde apps werkt uitstekend en snel. (inderdaad.. niet via de browser dus!)

- agenda functie die ontzettend fijn is. Ken geen telefoon waarin dat zo prettig werkt.

- BES infrastructuur! Omdat je (kunt kiezen) een BES hebt in je bedrijfsnetwerk kun je heel eenvoudig bedrijfsgegevens ontsluiten op je mobiele toestel. Denk aan agenda gegevens van collega's, direct gegevens opvragen van je contacten die in je CRM systeem zitten, etc. En dit via een veilige omgeving.

Voor mij, als zakelijke kenniswerker, niets anders meer!

uiteraard is dit allemaal deels persoonlijk, maar dat mensen zeggen dat ze het niet snappen waarom een blackberry... nou dit is mijn idee daarover :)

[Reactie gewijzigd door enterz op 24 augustus 2010 10:57]

+1Anoniem: 276451
@enterz24 augustus 2010 12:25
Vergeet de batterijduur niet. Al mijn kennisen en vrienden om mij heen moeten hun telefoon (Iphone of high end android phone) bijna elke dag opladen. Ik ontvang zo'n 30 tot 50 mailberichten per dag (allemaal zakelijk) op de BB 9700, gebruikt Ping en google talk om in contact te blijven met vrienden en surf af en toe naar Tweakers en overige nieuwssites en haal toch makkelijk 3 dagen op 1 volle batterij lading.

Het scherm vreet niet zoveel energie en de processor draait niet op max wat de batterijduur ten goede komt.

Ik snap wel waarom Iphone gebruikers en Android gebruikers met high end toestellen de Blackberry niet goed genoeg vinden maar de BB is ook niet bedoelt voor deze gebruikers/doelgroep. Dat sommige mensen het nut van de Blackberry niet begrijpen heeft te maken met kortzichtigheid en fanboy-ism.
precies,

BB is een werkpaard en houd het qua accu vaak langer uit dan de gemiddelde smartphone...

Mensen zeiken BB af omdat deze niet op multimedia is gericht en mensen hebben toch juist voor die doeleinden tegenwoordig een smartphone :) gewoon om mee te spelen meer niet
Ik denk dat veel mensen wel zien dat mail functionaliteit en misschien de batterijduur het enige is waar BB's op dit moment goed zijn, terwijl ze vroeger op veel meer punten beter waren dan de rest (de kwaliteit is ook niet meer wat het geweest is). Unieke eigenschappen die blackberry's zoveel beter maakten (push mail/remote wipe/exchange/bes/full querty) zijn er niet meer. De blackberry van nu is geen "zakelijke" of " werkpaard" telefoon meer, het is een telefoon voor kinderen die willen pingen of bedrijven die liever geen Android/iOS telefoons willen in hun zakelijke netwerk.
Hoezo niet browsen? Dan heb je blijkbaar geen mobiel die dat enigszins bruikbaar kan. Ga maar met een iPhone spelen. Het blijft natuurlijk behelpen, maar het werkt wel.
Je hebt maar 1 punt gemaakt dat echt beter is als andere smartphones.
- BES.. Daar is BB goed in. Verder niet bepaald.

Jij hebt nog geen mensen berichten zien typen op een goed capacitief touchscreen en die daar al wat maanden mee typen. Dit gaat zeker niet langzamer als een BB.
Daarnaast heb je wel het voordeel dat je op de BB de toetsen voelt en daardoor blind kan typen.

Internet, dat doen juist heel veel mensen.. ik internet heel veel! Dit ga je automatisch doen als je browser eenmaal gewoon GOED werkt.. en niet zoals bij BB stervens traag is. Geen wonder dat jij nooit internet op je BB...

De rest van je punten is niet boeiend. Werkt allemaal perfect ook op andere mobieltjes.
Ik snap echt niet de aantrekkinskracht van blackberries. De interface is hopeloos verouderd, de software (incl. browser) is hopeloos verouderd en ook op gebied van gebruiksvriendelijkheid kunnen ze echt niet meer mee met de concurrentie.
Bij de huidige jeugd draait alles rond status, dus succesvol lijken (fake it 'till you make it). En wie is er succesvol? De zakenmensen. En wie gebruikt BlackBerry? De zakenmensen. Het is enkel maar om de status te doen rond de BlackBerry. De jeugd wil succesvol lijken en hoe doen ze dat, door de BB te gebruiken, want de zakenmensen met een BB zijn succesvol. Of althans dat wordt door iedereen zo geassocieerd.

[Reactie gewijzigd door Precision op 24 augustus 2010 09:38]

Nee dat is echt klinkklare onzin de BB heeft een heel ander imago bij de jeugd. De BB heeft een status van "populair zijn". Daarom zie je op veel feesten bijna alle mensen met een BB rondlopen en in de lucht steken. Vooral het pingen, daar doen bijna hele de jeugd het voor, want eerlijk gezegt is er niks anders interessant eraan.
status == populaire zijn
En pingen kan je tegenwoordig met elke telefoon (smartphone) dus daar hoef je het niet meer voor te doen
Inderdaad, tegenwoordig heb je op de iPhone whatsApp.
En op android heb je Google Talk. En nu ook net WhatsApp.
En iets genaamd pingchat.. er zijn zoveel varianten.

Ik zie inderdaad altijd veel tieners in de trein en overal met een BB. Ze zijn redelijk betaalbaar. Het is meer een combinatie van factoren dat de jeugd dat ding leuk vindt:
-Zakelijk en status.
-Teksten gaat rap. (Doen ze heel veel)
-Pingen.

Als je kijkt naar de hardware en software is het ook een beetje overpriced natuurlijk.
De enige trots die BB nog heeft is dat fijne qwerty keyboardje. En lange accu duur door verouderde hardware. En daar doen mensen het voor.
Soms is succes ook onverklaarbaar. Een Blackberry is nou niet echt het meest interessante toestel voor de jeugd maar vanavond zag ik op RTL Nieuws dat de middelbare schooljeugd er allemaal eentje wilden hebben (of dat of een iPhone, andere merken werden niet eens genoemd).

Ik zag jaren geleden voor het eerst pas een Blackberry in de VS en besloot er toen thuis ook eentje te kopen omdat het er zakelijk als een heel interessant toestel uitzag en waar ik nu ook kom, ik zie iedereen ermee. Ik zie zelfs gastjes van 13 met een Bold 9700 spelen ;)

Het is ook een beetje meeloperij en je moet als fabrikant ook een beetje geluk hebben of iets aanslaat, zodra er een kettingreactie op gang komt ben je binnen en verover je de markt. Apple is natuurlijk een ander verhaal, die heeft nog steeds een grote groep fans achter zich en die kopen eigenlijk alles wel wat zij maken.

Op dit moment zijn er in NL gewoon twee smartphones. Wil je Touchscreen? iPhone. Wil je toetsen? Blackberry en daar gaan Windows Phone 7 en Nokia met z'n N8/N9 niets aan veranderen voorlopig.
Wat je zegt. Hier nog een link voor mensen die het willen bekijken. De tiener jeugd kent 2 woorden bij mobiele telefoons: Iphone en Blackberry.
RTL gemist:
http://www.rtl.nl/compone...93167.RTL_Nieuws_1600.xml
Ik verbaas me daar ook over. Voor de prijs van een BB kunnen ze een high end Android toestel krijgen waar echt ZOveel meer op kan! Bij mij op school zijn het vooral meiden die zo'n ding hebben. Ze doen er trouwens helemaal niks mee op SMSen en een beetje pingen na. Ping.. het gesloten systeem van RIM, nu Whatsapp en Pingchat ook voor Android beschikbaar zijn zal het wel anders worden met Ping van RIM.
Als je er niet veel meer mee doet dan SMS-en en pingen zijn dergelijke toestellen juist ideaal.

Ik heb er zakelijk een gebruikt en moet zeggen dat ik een BB als working horse, alleen voor communicatie, echt ideaal vond.
Tja, maar dan nog....Duur toestel voor wat je er als (niet-zakelijke) consument mee kan.
En het is eigenlijk ook raar: in de USA beginnen BBs steeds meer uit de gratie te raken, terwijl het in Nederland nu pas een beetje populair begint te worden.

Het is inderdaad status: laatst mijn Desire gekocht, stond er een meisje naast me dat per sé een iPhone wilde. Aan haar reacties naar de winkelbediende te merken wist ze niet eens wat het ding kon, maar ze moest en zou een iPhone hebben. De nieuwe was wat duur (en 6 weken wachttijd), dan maar de oude versie, maar wel een witte (wat ook lastig zou worden). Oja, en eigenlijk had ze wel geen bereik met T-mobile in haar dorp, dacht ze dat dat met een iPhone wel goed zou komen (winkelbediende legde netjes uit dat ze dat niet moet verwachten).

Zucht...telefoon als statussymbool, het moet niet gekker worden.
In mijn 9700 zit dezelfde browser, maar toch vind ik dit helemaal niet zo'n ramp. Traag is die ook zeker niet. Hiervoor had ik een iPhone 3 GS te leen, en natuurlijk ging het surfen daar beter op maar het verschil vind ik toch echt niet zo gigantisch. Kan natuurlijk aan het kleinere scherm van de Pearl liggen.

Wat ik overigens wel een nadeel vind, is de snelheid van de pushmail. Volgens jullie komen mails tegelijk binnen in Thunderbird, bij mij zit er meestal zo'n 2-8 minuten delay tussen. Ik ben niet de enige die hier last van heeft, kijk eens maar eens in de BB topics op GoT.
Mijn mails heb ik altijd binnen 3 seconden binnen op de blackberry. Wat je kunt doen is bij je email accounts een forward instellen naar je blackberry email account. Deze pusht meteen door zodra hij iets binnen krijgt naar je BB.
Ik denk dat het dan ergens bij jou fout zit, want mijn mailtjes komen direct binnen via mijn gmail account. Meestal zijn ze er eerder als in de webinterface, en ook als je een bevestigingsmailtje krijg dat ligt mn blackberry op het moment van op afronden te drukken alweer te trillen.

Daarnaast snap ik niet dat iedereen negatief denkt over Blackberry. "Hij wordt alleen gekocht om te pingen", "De browser is waardeloos", "Weinig applicaties"...

Het is een telefoon!! hij kan uitstekend bellen, smsen is super, push-mail, redelijke camera, UITSTEKENDE accu (2-3 dagen zonder lader, record op 8 dagen op vakantie), goeie muziek speler, Snelle&Duidelijke besturing.

Het enige nadeel dat Blackberry heeft is dat het geen iPhone is, het is geen speelgoed, het is een telefoon. iPhone en Blackberry zijn hele verschillende telefoons en zouden eigenlijk met elkaar vergelijkt moeten worden. De iPhone is een geweldige telefoon... Om mee te spelen (veel apps, mooi menu, HD camera, HD kijken) natuurlijk delen ze veel functies, maar als ik zou MOETEN kiezen dan wil ik ze allerbij ;) Blackberry voor communicatie en iPhone voor entertainment.
Dan kun je beter een iPod Touch kopen met een gps module van TomTom. Anders kom je er duur uit :P Hier ga ik natuurlijk vanuit dat de BB tethering toestaat :) (verbeter me als het niet zo is).
Ik heb ook mijn mails eerder binnen op m'n Bold 9000 dan dat ze in m'n Gmail box staan :)

Meestal begint m'n blackberry te knipperen en vervolgens zie ik een seconde later gmail knipperen dus ik denk idd dat er iets fout zit in jou config :)
Ik zou sowieso voor een qwerty toetsenbord gaan. Als ik een smartphone voor laten we zeggen m'n oma uitzoek, zou ik ook eerder een Blackberry met qwerty toetsenbord nemen dan zo'n oud toetsenbord.

Wat kan je vandaag de dag nog met zo'n toetsenbord? Pingen werkt niet snel, browsen werkt niet snel, etc.

Ik denk niet dat veel mensen dit toestel gaan kopen.
Je kan dan beter een touch screen toetsenbord doen, daarvan zijn de letters groter. Dat is ook precies de reden waarom ik niet zon BB heb. Als ik een letter probeer in te toetsen heb ik er gelijk 4
Dat heb ik nou juist op een touchscreen telefoon. Op een iPhone 3GS typ ik constant de verkeerde letters in terwijl op een Nokia E61i het prima gaat.

Ik vind het trouwens erg jammer dat er geen SureType of CompactQWERTY telefoons in Nederland uitkomen. Je hebt dan een handzaam formaat maar je typt wel stukken beter en bovendien ziet het er imho ook nog eens mooier uit. De Nokia E55 vind ik stukken mooier dan de E52 en ook de Pearl 9100 vind ik mooier dan de 9105.
Heb je het wel is geprobeerd? Ik heb namelijk zelf de 9700 bold en ook flinke vingers, net als meerdere blackberry eigenaren, maar als je er aan gewent bent dan typt geen telefoon sneller als een blackberry.
+1Anoniem: 183559
24 augustus 2010 10:12
Als ik zo om me heen kijk zijn het inderdaad meisjes/vrouwen rond de 25 die ermee rondlopen. Waarom? Geen idee ze gebruiken namelijk alleen de belfunctie, sms en msn/ping.

Het is in ieder geval een vooruitgang dat ze roze Samsungs inleveren voor een zwarte BB. ;)
Je hebt dus wel een idee: het pingen. En ze typen natuurlijk veel beter dan zo'n virtueel touch-keyboard.
+1Anoniem: 126717
24 augustus 2010 12:00
Ook hadden er meer snelkoppelingen op mogen staan: vijf stuks is wat weinig om alle favoriete applicaties weer te geven.
Het hoofdmenu bestaat uit vier rijen van vijf iconen.
Persoonlijk zou ik gruwelen van zoveel iconen op mijn 'desktop', en is het zelfs een reden om het toestel niet te kopen.
Is het mogelijk om dit aan te passen en om spullen in folders te verplaatsen?
Ja je kan alles verplaatsen in folders als je dat wilt. Alle social media feeds kan je bijv. plaatsen onder instant messaging. Alle overige apps kan je plaatsen onder downloads, of wat dan ook.

Ontopic: Als het enige complaint de browser is, dan ben ik benieuwd hoe OS 6 met de webkit browser gaat presteren. De previews zijn veelbelovend :).
Je kunt de interface van de BB onmogelijk "hopeloos verouderd" noemen. De interface is welisaar minimalistisch, maar erg doeltreffend en vreselijk snel én stabiel. Wil je meer eye-candy installeer je gewoon een theme.

De browser kan zeker beter en die wordt dat ook wanneer OS6 gelanceerd zal worden. De BB kan inderdaad minder dan de iPhone en Android toestellen, maar wat ie wel kan, doet ie vreselijk goed. Bovendien is het typen met een QWERTY gewoon heerlijk. Ik heb het twee maanden geprobeerd op een 3GS, maar zo'n touchscreen werkt voor mij gewoon echt niet.

Het feit dat heel Amsterdam Zuid-Oost ook met een BB loopt is iets wat ik overigens ook niet snap. Ik denk niet dat RIM ooit heeft kunnen vermoeden hoe populair pingen zou worden. Ik gebruik overigens WhatsApp, want dan kun je ook met Apple en Android telefoons communiceren.

Kritiek op de apps vind ik ook maar relatief. Het lijkt me dat het om de kwaliteit gaat en niet om de kwantiteit. Populaire apps als Google Maps, WhatsApp, Facebook, Twitter etc. werken gewoon uitstekend op de BB.

[Reactie gewijzigd door havana op 24 augustus 2010 12:34]

Het feit dat heel Amsterdam Zuid-Oost ook met een BB loopt is iets wat ik overigens ook niet snap.
De berichten die je er mee verstuurt zijn ook niet af te luisteren, al is dat een voordeel dat snel aan het verdwijnen is. Misschien dat dat in ZO ook zo z'n voordelen heeft. :)
Haha dat is idd een goeie, nog niet aan gedacht. Dus er zal wel veel gepingt worden in de onderwereld. :)
+1Anoniem: 372372
24 augustus 2010 12:59
Zoals anderen ook al aangaven, een Blackberry is niet te vergelijken met een iPhone!

Deze toestellen vallen niet in de categorie van iPhone/Android high-end maar in degelijk en functionele smartphone.

Ik heb zelf een E72 en ook hier, de interface is niet zo spectaculair als de iPhone, maar wel functioneel. Met gemak 3 dagen belen/sms-en, mail (3 accounts +/1 30 mails per dag) en af en toe tweakers.net en buienradar.

Heeft iemand toevallig met een blackberry xxxx en een Nokia E71/72 ervaring? Zodat er een goede vergelijking kan plaatsvinden?
Allebij toptoestellen!

Heb zelf nu een HTC Desire maar deze ga ik wegdoen want voelt te goedkoop aan en is wel geinig maar niet bijzonder! Ik heb gelukkig mijn 'oude'Bold 9000 nog! Ik heb ook de E71 mogen ervaren en deze vond ik qua bouwkwaliteit net iets beter als de BB alleen de interface van BB vind ik wat efficienter

In het begin klooi je altijd veel met een nieuwe mobiel maar ben ik nou de enigste die uiteindelijk na een aantal maanden gewoon weer alleen belt, smst en mail met een telefoon? Waar ze ook in de basis voor geschapen zijn :P
Ik mis wat... Wat is er spectaculair aan op elkaar gestapelde blokjes...?
iphone heeft een saai menu inderdaad :)
Heb zelf een ipod touch en dat werkt allemaal prima, moet wel zeggen dat android market en apps store van apple vrij veel bagger apps bevatten... kunnen er wel meer als 100.000 apps te downloaden zijn maar vaak hetzelfde of apps die niet eens naar behoren werken :S

Desondanks vind ik android market fijner maar dat is puur mijn eigen mening/ervaring, echter maak ik er nu vrijwel geen gebruik meer van
Opgestapelde blokjes zijn te hip! Ik snap ook nooit echt wat er zo "flitsen" of "hip" is aan het iPhone menu/interface. Veel minimalistischer als dat ga je echt niet krijgen, ook niet op een E71/72

[Reactie gewijzigd door Kura op 24 augustus 2010 17:39]

Ik zie hier veel reacties staan waarin mensen zich afvragen waarom er nog mensen zijn die BB's kopen.

De reden dat ik een blackberry bold heb gekocht en niet heb gekozen voor een Iphone of Android-phone is dat ik het belangrijk vind dat mijn telefoon het minstens 2 jaar blijft doen.
Ik heb naast mijn studie vele bijbaantjes en het gebeurt nog wel eens dat er iets tegen mijn telefoon aan stoot. Iphones of Androidphones hebben vaak een groot glazen touchscreen, een touchscreen dat ik geen twee jaar heel zou houden.

Daarnaast doet de Blackberry alles wat ik nodig heb, bellen, mailen, smsn, internetten en mijn agenda onthouden. En het werkt allemaal snel en logisch, naar mijn idee. Ook blijf ik van mening dat het typen op een qwerty toetsenbord sneller gaat dan een touchscreen.
Ik ben niet zo heel zuinig met m'n iPhone, maar is er niet echt aan te zien. Wat krasjes op achterkant. Scherm daarentegen is blijkbaar harder dan de achterkant. Die is krasvrij.
scherm is dus echt niet hard dan de achter kant. zelf een aantal keer een iphone gehad en elke keer ging het scherm naar ze gootje
Het glas is sterker als de achterkan van de 3G / 3GS. En ik vraag me af of je ooit een iPhone gehad heb als "elke keer" het scherm kapot ging, want dan moet je er echt mee smijten en gooien op straatstenen en kan je beter ook niet voor een plastic blackberry gaan.
ik heb er in total 3 gehad en toen was ik het dus zat.en ik was er op zich nog best zuinig mee.en ik heb nu ruim een half jaar een BB en daar heb ik tot nu nog geen last mee :)

en ik snap best dat de iphone gebruiker dat ding heilig vindt..... maar ik persoonlijk vind het daar door dus zooi 8-)
dat het typen sneller gaat is zelfs geen mening, maar een feit.
Een fysiek toetsenbord is nog altijd onmiskenbaar superieur
Wat een onzin dat het een 'feit' zou zijn, responstijd van een capacitief onscreen toestenbord is _vele_ malen beter dan een knopje wat je moet indrukken. Ik zou echt niet weten waarom het "onmiskenbaar superieur" is, tenzij je het fijn vind dat je knopjes moet indrukken, als dat vastgeroest zit en je er niet vanaf wil.

[Reactie gewijzigd door Kura op 24 augustus 2010 17:12]

Ik typ altijd veel sneller met mijn onscreen toetsenbord op me galaxy S dan mensen in mijn omgeving met een qwerty hardware toetsenbord.
En dan gebruik ik nog niet eens Swype...
Door de lichte aanraking kan ik JUIST heel snel typen op een touchscreen.
Een laadtijd van 24 seconden voor een website als tweakers.net is toch veel en veel te langzaam, is er ook getest hoe lang het duurt bij buitenlandse sites waar veel te laden is? In de review staat '...zelfs bij relatief weinig signaal pakt de 9105 nog 3g op, wat erin resulteert dat het toestel vaak beschikt over snel mobiel internet.' Wat heb je aan het snelle mobiele internet als de browser zo tergend langzaam is?

Daarnaast ziet het design van de toetsen er zo uit dat er te makkelijk vuil tussen kan komen, niet handig als je probeert te bellen én een Sultana wilt eten.
Je moet ook niet eten terwijl je praat/belt ;)
Ben ook benieuwd hoe ze het gaan doen met hun nieuwe webbrowser die gebaseerd is op webkit net als iOS en Android browser. Vast stukken sneller.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee