Door Daniel Kegel

Chaintech Beach Event verslag

Intro

Chaintech Beach Party aankondigingSinds 5 jaar organiseert Chaintech jaarlijks een feestje voor alle OEM's, distributeurs en vertegenwoordigers van het merk in Europa. Verder mag elk jaar een select groepje persmensen aanwezig zijn. Dit jaar was ook het razende reviewteam van Tweakers.net uitgenodigd, bestaand uit Floris Tweakin' Diemel en mijzelf (Daniël smokin' CPU Kegel)
Zaterdag 2 september, 's ochtends om half 7 werden wij ons nest uit gebiept door onze respectievelijke wekkerradio's waarna wij naar de grote gele taxi togen.

De NS reed dit keer redelijk op tijd zodat wij om half 9 bij Madurodam aankwamen. Hier was nog niemand aanwezig, op wat verdwaalde nerds met gele jasjes na. Al snel bleek dat wij ook zo'n jasje zouden krijgen, en dat zorgde natuurlijk meteen voor een stuk vrolijker stemming..spiegeltjes en kraaltjes doen het altijd leuk bij arme studenten... Een kwartiertje laten arriveerden de overige gasten en begonnen de lezingen. Een verslag van wat er toen gebeurde kun je op de volgende pagina's lezen

NVidia

Na de gebruikelijke inleidende woorden van de CEO van Chaintech werd het spits afgebeten door Roy Taylor van NVidia, het was een presentatie met de nadruk op het marketing aspect wat we jullie zullen besparen. Gelukkig was er ook wel wat interessante info, waaronder over de X-boX. Later op de dag (na het nuttigen van enige drankjes ) werden wij door een NVidia vertegenwoordiger op de hoogte gebracht over plannen voor de komende periode. We kregen onder meer wat te horen over de opvolger van de opvolger van de NV20, die weer de opvolger is van de GeForce2 Ultra We zullen dat ding voorlopig maar de NV30 noemen.

*NV20

Update: een week nadat wij de info over de NV20 postten is de rest van de wereld wakker geworden. Via Guru3D kwam het nieuws terecht bij AnandTech en NV News, en via hen weer bij NVidia. Het blijkt dat het nogal gevoelig is en daarom is ons vriendelijk verzocht de info te verwijderen totdat er duidelijkheid is over het al dan niet mogen plaatsen. Waarvan akte.

NVidia is van plan elke 6 maanden met een nieuwe chip te komen, bovendien is dan na 3 maanden een soort revisie op deze chip gepland. Dit is te zien als de GeForce2 GTS en na 3 maanden de Ultra versie. Doortellend kom je dus over ongeveer een jaar met de NV30, hiervan weten we ongeveer wat de specs zullen worden: een GPU die goed is voor zo'n 600 miljoen polygonen per seconde en een fill rate van 15 Gigapixels per seconde. Dit is genoeg om bijvoorbeeld Quake 3 op 2200x1440 te spelen met genoeg fps om je monitor door te laten branden ... Omdat de GeForce 2 nu al behoorlijk te kampen heeft met een te lage geheugenbandbreedte vragen wij ons af in hoeverre het mogelijk zal zijn de bloedsnelle chips te koppelen aan voldoende snel geheugen.

Tenslotte nog een korte blik in de (verre) toekomst. Gezien het tempo waarin NVidia nu nieuwe chips ontwikkeld is het binnen 2 jaar mogelijk realtime filmbeelden op je PC te renderen op 1600x1200x32 bits en 50 fps. Met andere woorden, dan kun je meespelen in je eigen film, op je eigen systeempje, niet te onderscheiden van wat je nu in de bioscopen ziet. Als jullie de film Gladiator hebben gezien: één van de acteurs (thanx Cookie voor de info ) overleed tijdens het draaien van de film. Aan de hand van de al geschoten beelden werd zijn rol in de nog ontbrekende scenes met behulp van de computer gegenereerd. Over 2 jaar kan je dat dus ook zelf, maar dan realtime… ok, wakker worden, back to de realiteit

*Microsoft X-BoX

De Microsoft X-BoX moet in de loop van 2001 op de markt komen en zal voorzien zijn van een grafische chip van Nvidia. De X-boX zal 65 miljoen transistors hebben (3 maal zo veel als een Intel Itanium), pompt er een miljard bewerkingen per seconde door en zou 20 keer zo veel floating point bewerkingen als een PlayStation 2 kunnen uitvoeren. Wat hier allemaal waar van is moet natuurlijk nog blijken, maar het klinkt allemaal erg veelbelovend.

Via Technologies

Via is op dit moment een van de grootste chipset fabrikanten ter wereld, met een marktaandeel van bijna 50% van de totale markt. VIA heeft geen eigen productie faciliteiten, wat men zelf “fabless” noemt. Dit houdt in dat alle productie uitbesteed wordt aan andere bedrijven (zoals TSMC). Hier komt dan meteen ook een klein probleem voor VIA bij kijken. Zoals jullie weten is geheugen op dit moment erg duur, dat komt vooral omdat de bedrijven die wafers (de schijven waarop de chips met tientallen tegelijk gebakken worden) maken een deel van de productie bestemmen voor chips voor mobiele communicatie en (flash)geheugen. Mede vanwege deze ontwikkeling is de prijs van een wafer met bijna 50% gestegen (van $20 naar $29.80).

Zoals je kunt verwachten in van een lezing door een marketing director, was het grootste deel van de lezing nogal saai en ook niet echt nieuw. Toch waren er wel een paar interessante dingetjes en die willen we er dan ook even uitlichten.

*DDR

Via wil zich helemaal gaan richten op DDR-geheugen, volgens de marketing mensen bij VIA is het helemaal over met Rambus waardoor nog meer vraag zal komen naar DDR geheugen. Daarbij is de prijs van het geheugen een grote doorslaggevende factor. DDR is maar 3% duurder om te produceren dan “normaal” geheugen, omdat het productieproces in wezen niet zoveel verschilt. De prijzen van DDR zijn voor de consument dan ook veel interessanter zijn dan die van Rambus.

Overigens zal niet VIA maar SiS als eerste met een DDR chipset op de markt verschijnen. De reden hiervoor wilde VIA natuurlijk niet geven, maar men wilde ons wel vertellen dat we niet hoefden te vrezen voor een verlies van marktaandeel aangezien de kwaliteit van SIS niet hetzelfde zou zijn als die van VIA (uiteraard ). Daarnaast levert SiS voornamelijk geïntegreerde chipsets en is het in Europa zo dat deze minder in trek zijn aangezien de gebruiker zelf een videokaart wil uitkiezen. De kosten van een chipset met geïntegreerde geluids- en videofunctionaliteiten zijn bovendien hoger dan die zonder waardoor de moederplankjes zonder deze functies meer in trek zijn in Europa.

Ook ALi is al hard bezig met het uitbrengen van haar DDR-chipset met de romantische naam 'M1647'. Ook deze chipset zal eerder dan die van VIA op de markt verschijnen. Overigens is de ALi-chipset alleen bedoeld voor AMD-processors, het is nog onduidelijk of er ook een Intel-variant zal volgen.

*Chipset Roadmap

Het volgende dat we uit de presentatie willen laten zien is de roadmap. Het is niet echt nieuw, maar op zich wel interessant om te zien dat VIA een ook DDR chipset gaat maken voor Intel-gebaseerde systemen. Deze zal zelfs eerder komen dan de AMD-DDR chipset. (Q4 2000 vs. Q1 2001)

Op deze roadmap zien jullie helemaal bovenin de “PRO2001” staan, dit is een serverchip, waarmee 16-32 CPU’s aan elkaar geknoopt kunnen worden. De chipset stuurt ook een AGP-4x videopoort aan wat voor een serverchipset eigenlijk niet echt “normaal“ is. (De videoprestaties van een server zijn immers niet belangrijk) Deze chipset is speciaal gemaakt voor PC2100 DDR geheugen (266MHz effectief)

*Processors

Naast chipsets fabriceert VIA ook processoren, de meesten van jullie zullen er al wel iets over gelezen hebben. Voorlopig betreft het de zogenaamde “Via Cyrix III” processoren, deze zijn niet bedoeld voor mainstream of mid-end systemen, maar puur voor de low-end van de markt. De prestaties van de chip zijn niet echt goed en de prijs is eigenlijk ook niet echt spectaculair laag. Toch denk VIA dat in de low-end markt met prijzen onder de $400 voor complete systemen ze een grote kans maken een flink deel van de markt te kunnen krijgen. Van VIA hebben we een 500 en 533 MHz versie gekregen, en binnenkort kun je daar een review van lezen.

In het eerste kwartaal van 2001 moet de Samuel II uitkomen. Deze ziet er al wat interessanter uit: met 128 Kb L1 cache, 64 Kb L2 cache en kloksnelheden van 650 tot 800 MHz kan het een aardige concurrent worden voor de laagst geklokte Celerons en Durons. Het streven van VIA is om eind 2001 een bescheiden 5% van de processormarkt in handen te hebben.

PhoenixNet

Phoenix is in 1979 opgericht en kwam in 1984 als eerste bedrijf met een BIOS voor IBM computers. Sinds halverwege de jaren negentig verdween de naam van Phoenix wat van het toneel, maar achter de schermen bleef men behoorlijk actief. In 1998 werd AwardBios overgenomen, waardoor Phoenix een aandeel van meer dan 70% heeft in de markt voor BIOS’en. Enige tijd geleden heeft het bedrijf haar activiteiten uitgebreid naar het ISP (Internet Service Provider)-schap (onder de naam PhoenixNet), en om de Europese markt klaar te stomen was er een delegatie aanwezig om de nieuwste producten te showen.

Het BIOS scherm is het allereerste wat je ziet als je je PC aanzet (als je monitor snel genoeg opwarmt natuurlijk ) maar is eigenlijk sinds 1984 nauwelijks veranderd. Daarom heeft Phoenix een wat moderner uiterlijk ontwikkeld, waar uiteraard ook plaats is voor het logo van de systeembouwer (en daar gaat het natuurlijk om…reclame Hieronder zie je een (uiterst wazig) voorbeeldje van hoe je bootscreen er uit gaat zien:

Verder was er niet zo veel spectaculairs te melden. Waar het PhoenixNet natuurlijk om gaat is dat de koper van de computer zich aanmeld bij de internet-dienst van Phoenix met de CD die bij het systeem geleverd wordt. In ruil daarvoor ontvangt de systeembouwer een bedrag voor elke nieuwe PhoenixNet klant.

Chaintech

Als laatste kwam de host van het hele feestje, Chaintech zelf aan bod. De presentatie werd gehouden door “machinegun” Daphne Su, berucht en gevreesd om haar supersnelle praten. Uiteindelijk bleek dat nogal mee te vallen: ze sprak de woorden wel snel uit, maar de pauzes tussen de woorden waren des te langer

Chaintech wil zich net als veel andere moederbordfabrikanten (AOpen, Asus, Abit) gaan profileren als een "total solutions provider". Dat houdt in dat Chaintech in staat is vrijwel alle voor een computer benodigde onderdelen te leveren, met uitzondering van de processor. Hoewel Chaintech in Nederland vooral bekend is door de moederborden is het de bedoeling dat ook de range videokaarten en modems meer onder de aandacht komt. Het uiteindelijke doel is in 2001 tot de top 5 van grootste moederbordfabrikanten te behoren. Tijdens de presentatie werd ons een blik gegund op de plannen voor het komende halfjaar. De interessantste punten vind je hieronder terug.

*Moederborden

Chaintech heeft inmiddels 30 verschillende moederborden in het assortiment of in de planning staan. Op de meest interessante wordt hieronder kort ingegaan. Er schijnt trouwens een systeem te zitten in de naamgeving van Chaintech: elk cijfer en elke letter is een aanduiding voor de features van het bord. Zo zijn alle namen die beginnen met een 6 borden voor Intel, als de naam met een 7 begint heb je te maken met een AMD-bord. De 5 staat voor een Socket 7 bord. De volgende letter is voor de chipset: A = VIA chipset, B = 440BX. C = i820, O = i815, W = i810, S = SiS, R = ALi. Daarna wordt het moeilijker: J schijnt te staan voor on-board audio, I voor een micro ATX formaat, T voor een Slot-uitvoering etc. Tijdens de presentatie werd een manhaftige poging gedaan de overige tekens te verklaren, maar doordat men zichzelf soms tegensprak of moest verbeteren werd de verwarring alleen maar groter…nouja, niet echt belangrijk zullen we maar zeggen…de ware tweaker kijkt toch altijd goed naar de specs

*Intel Slot 1

Hier staat weinig nieuws te gebeuren. Er komt een nieuwe versie van de 6CTA met i820-chipset, logischerwijze 6CTA2 genaamd. Dit bord is voorzien van de verbeterde i820E chipset en heeft verder 5 PCI sloten en 2 RIMM-banken. Uiteraard is er ook ondersteuning voor ATA-100.

*Intel Socket 370

Nu Intel vrijwel al haar processors in socket uitvoering levert is het logisch dat op deze markt veel nieuwe borden komen. Van de hierboven genoemde 6CTA2 komt een socketversie, de 6CJA2. Ook nieuw is de 6AJV5 met VIA PM133 northbridge, voorzien van een geïntegreerde ProSavage videochip. Van de niet zo lang geleden op Tweakers.net getestte 6OJV komt een uitvoering met de verbeterde i815E chipset (6OJV2). Het eerste Timna-bord (de supergeïntegreerde processor van Intel, waarbij de northbridge in de processor is meegebakken) wordt de 6TFV op Flex-ATX formaat.

Helemaal interessant wordt het met de 6VJD met VIA Pro266 chipset. Hiermee is DDR-ondersteuning voor Intel processors een feit. De 6VJD is voorzien van 5 PCI sloten, ATA100, 6 USB poorten en 3 DDR banken. Er komt ook een versie (6VJD/2) uit met 2 DDR en 2 DIMM banken. Voor het overige is dit bord compleet gelijk aan zijn DDR-only broer.

*AMD

Het Socket A bord van Chaintech, de 7AJA is al enige tijd verkrijgbaar. Er heerst echter enige onduidelijkheid over het al dan niet aanwezig zijn van Asus A7V-style dipswitches om de multiplier te veranderen. Officieel zitten ze er niet op, en ook het exemplaar dat ik in mijn handen heb gehad had ze niet. Merkwaardig genoeg staan ze WEL op de plaatjes in het persboekje van Chaintech, oftewel, men drukt vrolijk foto's af van een bord dat officieel niet eens bestaat .

Ook op het bovenstaande plaatje zijn de 2 banken met dipswitches (helemaal rechtsonder) gewoon aanwezig. Op een bord zonder multiplier tweaking zit alleen het linker bankje met switches. Het nut van de dipswitches is overigens beperkt, nu AMD aangekondigd heeft alle processors toch echt te gaan locken. Van de 7AJA komt ook een versie met VIA's KM133 chipset met geïntegreerde video van S3. Deze zal 7AJV gaan heten.

Ten behoeve van de nieuwe AMD processoren met DDR ondersteuning komt Chaintech met de 7RJD/2. Deze zal voorzien zijn van ALi's 1647 chipset, 6 PCI sloten en 3 DDR banken. Net zoals bij de Intel-versie ook van dit bord komt een uitvoering met 2 DDR en 2 DIMM banken. Helaas ontbreekt ondersteuning voor ATA-100 omdat ALi's 1535D-southbridge dat niet ondersteund.

*Desperado's

Tenslotte nog aandacht voor de range videokaarten die Chaintech onder de naam Desperado op de markt brengt. Men is erg trots op de status van NVidia Select Solution Partner, en het gros van de kaarten is dan ook gebaseerd op NVidia chips. Op zich is er weinig spectaculairs te melden: in eerste instantie is alleen een versie met GeForce 2 GTS-chip verkrijgbaar in smaken van 32 en 64 Mb (RI90 en RI91). In eind september volgt de MX-versie (RIA2), vanaf half oktober moet de RIB0 met GeForce 2 Ultra chip verkrijgbaar zijn. Begin november volgt dan de afgeslankte versie van de gewone GTS2, de RIC0 met GeForce 2 Pro chip. Behalve op de RIA2 zijn een TV-out en DVI-output zijn optioneel. Op de MX is alleen een TV-out te krijgen. Zoals we van Chaintech gewend zijn zullen de Desperado kaarten zich vooral onderscheiden van de concurrentie door een vriendelijk prijskaartje.

En het bleef nog lang onrustig...

Na afronding van het officiële gedeelte kon iedereen een cool knalgeel windjack in ontvangst nemen en nog even in Madurodam rondkijken. De aldus ontstane gele kudde werd met grote verbazing door de plaatselijke inboorlingen gadegeslagen :

Hierna togen we met de bus naar het strand bij Kijkduin, alwaar ons het nodige sportieve vermaak te wachten stond. Gezien het feit dat het weer inmiddels van "redelijk" gedegenereerd was tot "bagger" besloot het Tweakers.net team voorlopig maar even af te wachten en eerst eens wat te gaan zui ...ehm..*kuch*...netwerken . We hebben onder meer uitgebreid gepraat met Paolo Corsini, webmaster van de grootste Italiaanse hardwaresite Hardware Upgrade en Michal Lisiecki, marketing specialist van VIA.

Vooraf was stond als extra coole activiteit catamaranzeilen op de Noordzee op het programma, maar vanwege de harde wind en het gevaar van windhozen werd dat helaas afgelast. Dat dat een erg verstandige beslissing was bleek wel toen we later meerdere malen windhozen boven het water zagen... Gelukkig waren er nog genoeg andere dingen te doen zoals...

...levend tafelvoetbal en...

...hangen op een springkussen als de zon zowaar even door wil breken.

Nadat iedereen voldoende uitgeput was (ook de CEO's en directeuren deden volop mee) trok de hele kudde naar beachclub La Luna voor een borrel en een barbeque. Helaas werd de gehele voorraad Bacardi Breezers binnen 15 minuten soldaat gemaakt door de uitgedroogde bende...gelukkig wisten wij ook nog ons aandeel binnen te slepen . Met het toenemen van het promillage alcohol in het bloed van de bezoekers werden ook de tongen wat losser en kon het Tweakers.net team nog wat interessante info losweken (voor zover het nog mogelijk was samenhangend met iemand te praten ) Maar helaas, ook aan dit feestje komt een eind en tegen een uurtje of half elf was het tijd om naar het hotel terug te gaan. Na nog even overwogen te hebben ook maar in het hotel te crashen (uiteraard op kosten van de zaak ) besloten we toch maar de thuisreis met de trein te aanvaarden...

Ergo: een erg coole ervaring en we hopen er natuurlijk volgend jaar weer bij te zijn . Hierbij willen we natuurlijk ook Danny Kinneging en Martine Batenburg van Chaintech bedanken voor de uitnodiging!

Reacties (24)

Wijzig sortering
Als jullie de film Gladiator hebben gezien: de hoofdrolspeler (Russell Crowe) overleed tijdens het draaien van de film. Aan de hand van de al geschoten beelden werd zijn rol in de nog ontbrekende scenes met behulp van de computer gegenereerd.
Oeioeioei, arme Russel. Vergissing jongens, Russel Crowe, die de rol van Maximus speelde, is dus NIET overleden tijdens de film, maar wel een andere acteur die de rol van de slavenhandelaar speelde. Z'n naam ben ik ff kwijt maar ik zoek het nog wel ff op.

>update: OK, gevonden. Het was de acteur Oliver Reed. Hij speelde de rol van Proximo, de slavenhandelaar. Hij overleed tijdens de opnames op 2 mei 1999 aan een hartaanval. Waarschijnlijk tgv overmatig drankgebruik, iets waar hij al jaren in meer of mindere mate mee kampte. Soms zie je hem op de film alleen op de rug gefilmd. Op dat moment is het soms een stand-in. In bepaalde gevallen schijnen ze zijn gezicht over die van een stand-in te hebben 'gepaste', om de film toch af te kunnen maken.
:o, foutje...

nouja, wij hebben dit ook alleen maar gehoord van een half dronken NVidia gast }>
Dan maar hopen dat de rest van de info niet ook van hem afkomstig is en straks die mooie cijfertjes niet blijken te kloppen ;) . (hmmm....moet opeens denken aan de zegswijze "..heb ik gehoord via Via.." :P
Dit is al eerder gedaan: Bij het maken van "The Crow" waar nu een serie van is... overleed de hoofdrolspeler (ja bij deze is het wel de hoofdrolspeler).
Wat een ongeloofelijke takkebaan(/hobby) hebben jullie, zeg!

Ik heb echt medelijden, zo vroeg je bed uit, geen auto van de 'zaak' en daarna een beetje zuipen.

Gedver, ik zou niet willen ruilen. ;)
op wat verdwaalde nerds met gele jasjes na.
spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
wat lopen er een nerds in het land......

ons kent ons }:O
Ligt de NV-20 al met de kerst in de winkel?
"Over de NV20: Op het moment dat jullie dit lezen is NVidia al druk bezig met het verschepen van de NV20’s (NVidia noemt het ding “Toy story on a chip”) Met 6 tot 8 weken zijn de videoplankjes af en tegen de kerst moeten de dingen op de markt komen. De prijs is nog onbekend, maar hou rekening met prijzen die in eerste instantie ruim boven de $500 (schatting $700?)"
En dan voor $700!?!, tjonge tjonge, ver boven de
1.000 gulden voor een kaartje......
Zeg maar gerust tegen de 2000, zelfs.

700 * 2.45 ~= 1700+ maal 1.175 voor de BTW ~= 1900 plus een beetje extra omdat alles hier altijd duurder is.. bah..
Zo da's even mooi meegenomen, lekker dagje tussen de belangrijke info bronnen.

Nu staat Tweakers.net zeker wereldwijd bekend bij de marketing biys/girls. Nu nog ff vrienden worden met AMD en Intel en jullie zijn helemaal niet meer te stoppen. :9

(Hmmm die breezers gingen wel erg snel.....kregen jullie niets te drinken ofzo op de dag zelf?)
Tsjah Via en NVidia zijn dus de voornaamste bedrijven waarmee we contact hebben gelegd.

Wat AMD betreft: daar ben ik zelf druk mee bezig, mijn vroegere overbuurjongen (en beste vriend) werkt bij AMD (in Austin). Daar hoop ik af en toe wat van de roddels door te kunnen laten bevestigen, "inside-information" zullen we niet bij hem vandaan krijgen aangezien hij dan zijn baan gedag kan zeggen... ;(

Wat die Breezers betreft: Daniël ging er op een gegeven moment maar 4 tegelijk halen, anders hadden we echt geen kans meer. Die 15 minuten waren misschien ietsje overdreven, ik denk zelf dat het er 17 waren, maarja |:( Oh en dan nog iets: Daniël heeft een stukje van de foto weggeknipt, er stonden er namelijk nog ietsje meer :*)
En wederom is T.net hiermee in het wereldnieuws gekomen! :*)
Hilbert Hagedoorn heeft een korte vertaling van het stukje over de NV20 geplaatst op guru3d:

guru3d.com/news.shtml#newsitem969544176,19871,

En dat nieuwsitem is weer gelinkt op Anandtech [jammer alleen dat daar T.net niet vermeld wordt]:

[url="http://http://www..anandtech.com/webnews.html?newdate=9%2F21%2F2000&frontid=#10043"]http://www..anandtech.com/webnews.html?newdate=9%2F21%2F2000&frontid=#10043[/url]

Jullie hebben daarmee weer een flinke hotitem te pakken. Nu alleen nog maar hopen dat het waar blijkt te zijn, gezien al die verhalen over halfdronken gasten enz. ;)
Ik heb het idee dat het behoorlijk waar is, want NVidia heeft al gevraagd de info te verwijderen...nouja, dat doen we dan maar...ik heb geen zin in rechtszaken :)
Leuk overzicht van wat er allemaal komen gaat... Vooral die NV30 (zou hij? neh.. toch geen GeForce 3?) kunnen we nog wel wat van verw88.
Maar ik hou het voorlopig nog wel ff uit met mijn G400. :P
oh ja..., als je mij zoekt op de foto.......ik ben die éne met dat gele jasje aan! ;)
Dus award is over genomen door phoenix.. Dat wist ik helemaal niet.. Ik verbaasde mij alleen erg dat de award biosen steeds op die van phoenix ging lijken.. en weet ik ook waarom....
Als de ontwikkelingen van Nvidia inderdaad zo snel doorgaan, dan kunnen we ook heel wat verwachten. MAAR (er moest een 'maar' komen)
We verglijken nu een videokaart van de toekomst met een huidige door FPS van een
'oud' spel te laten draaien. Op zich niets mis mee, maar wat nu als ze zwaardere spellen gaan maken ?? (en dat gaan ze toch doen) dan lopen we weer tegen de FPS-en aan te vechten...

Dain Bramage

ps. ik wil volgend jaar wel mee als introduce...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee