Het leukste is echter om te spelen met land. Hoe behoudend je ook speelt, het speelveld zal langzaam onder je voeten verdwijnen. Vijandelijke tegels laten verdwijnen, liefst met gebouwen of Walkers er op, geeft dan ook veel plezier. Daarbij is er nog een laatste strategische optie. Eén van je tegels die al in kritieke toestand verkeert, kun je opofferen. Je kunt een Self Destruct uitvoeren, waarbij ook alle aangrenzende gebroken tegels instorten. Zo kun je aangrenzende vijandelijke tegels, en wat er op staat, van het bord vegen of je eigen tegels afsplitsen van de rest van het speelveld.
Kort en krachtig
Juist het verdwijnen van land maakt van Greed Corp een verrassend interessante game, vooral omdat potjes zo lekker kort en krachtig zijn. Turn-based games worden meestal als traag gezien, maar door de beperkte tijd die je hier per ronde hebt, lijkt Greed Corp eerder op een potje snelschaak. W! Games heeft daarbij, heel slim, het opzetten van een potje Greed Corp erg makkelijk gemaakt. Maximaal vier spelers kunnen het tegen elkaar opnemen en daarbij is elke combinatie van online en offline mogelijk. Omdat het turn-based is, kunnen de lokale spelers verder een controller delen en die aan elkaar doorgeven.
Wisselende tactieken
Het spel bevat 36 maps, die zijn ingedeeld op spelersaantal. Er zijn twaalf maps voor duels, twaalf maps voor trio's en twaalf maps voor kwartetten. De helft daarvan speel je vrij via de campagne, de ander helft is direct beschikbaar. Ook in de campagne strijdt je dus afwisselend tegen één, twee of drie tegenstanders. Alle maps zijn symetrisch, om de kansen gelijk te houden. Mocht je tegen de kunstmatige intelligentie van het spel strijden, zul je merken dat de strijdende partijen steeds wisselende tactieken kiezen.