De grondstoffen die je aan de tegels onttrekt, worden direct omgezet in goudstukken, waar je mee kunt bouwen. Als je op één van je tegels een Armory neerzet, kun je legereenheden trainen. Daar heb je niets in te kiezen, je leger bestaat uit Walkers, een soort mechanische soldaten die wel iets weghebben van Wall-E. Vechten met die Walkers is heel simpel; het aantal bepaalt of je wint of niet. Als je een overmacht aan Walkers naar een aangrenzende vijandelijke tegel verplaatst, verover je die, waarbij je alleen het overtal overhoudt. De aanvallende partij is daarbij in het voordeel. Als je dus met een gelijk aantal aanvalt, win je het gevecht, al houd je geen Walker meer over op de veroverde tegel.
Beurt overslaan
Naast de Armory kun je nog een Harvester en een Canon bouwen. De Harvester wint grondstoffen voor je, en gaat dus in maximaal vier beurten zijn ondergang tegemoet. De Canon spreekt voor zich, je kunt er kogels mee afschieten op een door jou te kiezen vijandelijke tegel. Het kanon vuurt echter traag, wat wil zeggen dat je een kogel dient te kopen, die je pas de volgende beurt kunt afvuren. Kogels hebben vooral een verwoestend effect op tegels die al in kritieke toestand zijn. Die schiet je er kapot mee, waarna ze van het speelveld verdwijnen. Eventuele aangrenzende kritieke tegels verdwijnen echter ook, wat het effect van één kogel verrassend groot kan maken.
Luchtschip
Tot slot kun je een Carrier kopen, die ruim duurder is dan de overige eenheden. Ook daarbij geldt dat je het luchtschip pas de volgende beurt kunt gebruiken, om maximaal 16 Walkers door de lucht naar een andere tegel te vervoeren. Carriers worden gedurende het gevecht steeds belangrijker. Er verdwijnen gedurende het gevecht immers steeds meer tegels, zodat er gegarandeerd eilanden ontstaan. Ook belangrijk: Carriers zijn eenmalig bruikbaar.
Vertagend
Ondanks dat W! Games wat vertragende factoren heeft ingebouwd - kanonskogels en Carriers die pas een beurt later beschikbaar zijn - is Greed Corp een lekker snel strategisch spelletje. Het is dan wel turn-based, beurten zijn snel voorbij doordat spelers per beurt een krappe minuut bedenktijd hebben. Verder zijn de mogelijkheden eigenlijk vrij beperkt. Je kunt Harvesten, Walkers bouwen of verplaatsen, kanonnen bouwen of afschieten en een Carrier bouwen. Toch zijn de strategische mogelijkheden daarmee legio. Je kunt rushen, door snel wat Harvesters neer te zetten en Walkers te kopen. Je kunt ook op landbezit spelen en proberen het merendeel van de grondstoffen onder controle te krijgen, of voor een verdedigende tactiek kiezen, door te vertrouwen op kanonnen.