Reacties (95)

Wijzig sortering
Leuk ding, alleen wel een heel oude videokaart. Dit is toch de 8800 GT die ook verkocht is als 9800GT en GT240?
blablabla, dit verhaaltje wordt beetje OUD helaas.. Maar je hebt wel gelijk. Mensen raken hier heel erg verward van. Wat is nou beter, een 260m of een 335m? je zou denken de 335, al is de 260m bijna 4x zo snel :P . Hetzelfde geldt voor ati, wat is beter, een 5570, een 4570, een 5550, of een 3790?

Maar on-topic, dit is een hele mooie laptop, en een 335 gpu is heel netjes voor zo'n klein laptopje. 8 uur laptopaccu, wat wil je nog meer? Als je deze als zakelijke laptop wil gebruiken hoef je pas aan het eind van de werkdag dat ding aan te sluiten op netstroom;)

[Reactie gewijzigd door jacob.korf op 14 februari 2010 11:41]

Ja maar het punt is dat dit apparaat redelijk traag is.
Het is goed voor typwerk en wat internetten maar verder het zwaardere werk houdt het echt op.

Dat vindt ik wel wat jammer.

Als ze een 1.8 minimaal geplaatst hadden en een wat sterkere batterij had je hetzelfde gehad maar wel een stuk krachtiger apparaat.
Het is niet zo heel ingewikkeld om uit te zoeken wat de prestaties zijn van een bepaalde kaart. De nummering is soms onduidelijk maar daar ontkom je bijna niet aan. Wat echter wel heel vervelend en onduidelijk is is dat nvidia dezelfde kaart vier keer opnieuw heeft geintroduceert met een ander type nummer. En dat ze dit met meerdere kaarten gedaan hebben maakt het alleen nog maar erger.
+1Anoniem: 171689
@Vizzie15 februari 2010 17:57
Hij heeft directX 10.1 support dus het is niet direct een 8800GT oid.
OUd of niet. Nvidia positioneert dit als "nieuw" helaas :(
Wat ik me af vraag:

Om de accu te verwisselen moet je de onderkant er af vijzen, waardoor het hele interne boeltje bloot komt te liggen. Me dunkt dat Europa dat niet zo graag gaat zien, accu's moeten makkelijk verwisselbaar zijn.
(en voor je gaat roepen: voor ons tweakers is dat inderdaad gemakkelijk, maar er gaan veel mensen zijn die hun laptop liever niet openvijzen)
Zolang maar Dell een goede service ernaast bied voor het verwisselen van accu's is er niet echt een probleem.
Een service waarbij je alleen materiaal kosten betaald en geen manuren. Het zal mij niets verbazen dat ze gedonder gaan krijgen hiermee. Dat de accu niet makkelijk uitneembaar is, is gewoon stom en ondoordacht. Er zijn genoeg accu's die na een jaar of anderhalf al de geest geven. Dan mag je zeker weet niet hoeveel neerleggen voor een nieuwe accu en dan ook nog voor de "service kosten" betalen. Alleen al zou dit punt al genoeg zijn om deze laptop links te laten liggen.

P.s. Ik gebruik overigens al jaren Dell laptop's en na volle tervredenheid, ook een aantal maal gebruik gemaakt van Dell's service afdelingen zonder problemen.
Apple doet dit al jaren, heb je ooit een ipod gezien met een batterijklep? Volgens mij had ook de MacBook Air een geintegreerde batterij. Ook moet je naar een apple-winkel toe om de batterij te laten vervangen, hier kun je het nog zelf doen.
Apple is dan ook al eens op het matje geroepen, best mogelijk dat ze nu deze accu's moeten vervangen tegen verlaagde kosten, wanneer er een accu vervangen dient te worden. Het is gewoon niet practice om dergelijke produkten niet te voorzien van een makkelijk te bereiken accu, zo maak je van een wel erg duur apparaat een wegwerp produkt.
"Begrijpelijk is de keuze om geen dvd-drive in te bouwen zeker."

Oh? Ik vind het namelijk helemaal niet begrijpelijk. Een fatsoenlijke laptop heeft gewoon een dvd drive. Hoe wil je anders je games gaan installeren? Alles van Steam halen? Of moet je dan weer gaan klooien met een externe dvd drive?

Leg anders even uit in het artikel waarom dit zo vanzelfsprekend is? Want ik zie de reden niet...
Ruimtegebrek. Probeer jij maar eens alles in een 11" laptop te proppen. Zo'n drive neemt veel ruimte in.
Er zijn anders erg weining 11.6" laptops met optische drive, juist vanwege de beperkte ruimte.
Nogsteeds heeft niemand gepost...

Toffe laptop, dat zeker
Ik vind hem alleen iets te dik en het thema spreekt me niet echt aan...

*edit: Niet te groot maar te dik ;)

[Reactie gewijzigd door Roeland op 14 februari 2010 09:15]

De specs zijn me tevens te laag.
Ik vindt voor de prijs dat je beter voor een MSI GT 735 kunt gaan die je voor 100 euro meer kunt halen.

Dan heb je wel een Turion X2 ZM 82 en een Radeon 3850.

Maar een Core 2 Duo ULV 1.3GHz??
Vindt de processor te zwak voor het doel.

Het is een perfecte cpu voor een ultra portable. Maar niet voor een game station.
Ik sleep liever deze 11,6 inch Alienware met me mee dan dat 17 inch MSI monster dat jij aanhaalt.... beetje kromme vergelijking....
Eehm nouja het is en blijft een game machine.
En een 1.3ULV Core 2 Duo is niet echt voorruit te branden.

Dus totaal niet als het om gamen betreft.

Allienware laptops zijn nou niet bepaald kantoor machine's.
Inderdaad, erg leuke laptop. Als ze een 12 of 13 inch versie uit gaan brengen kan dat serieus mijn volgende laptop zijn. Dat is alleen wel afhankelijk van de prijs.

Wat kost deze? Niet in de pricewatch en ik kan geen prijs in het artikel vinden (mag standaard bij specificatiies vermeld worden)

Edit: Hieronder, ik lees altijd de hele review, de conclusie sla ik meestal echter over. Die heb ik zelf al uit de review gehaald.

[Reactie gewijzigd door [Roland] op 14 februari 2010 12:51]

In de conclusie staat 800 euro. Het is een lange review, maar gewoon even doorlezen. ;)

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 14 februari 2010 12:31]

Op de site van Alienware US kom je met 4gb ram en de C2D op 700 euro (net boven de 1000 dollar), hier in Nederland 918 euro. *edit* Met de 500GB schijf, ipv 320, komt er nog wat bij de prijs op...

Ik vind het een geniale laptop, ik was al fan van het netbook concept en heb destijds een Asus EEE 901 gehad, maar die verkocht omdat de performance simpelweg niet goed genoeg was. Deze m11x is alleen iets dikker en geeft, zeker nadat je er een SSD in stopt, behoorlijke power. Natuurlijk is het geen volwaardige game laptop, maar je kunt de meeste spelen wel soepel draaien, en via HDMI kun je toch nog een groot scherm aansturen. Persoonlijk vind ik alle laptops groter dan 13 inch te lomp om elke dag mee te slepen.

Het enige nadeel die ikkan verzinnen is dat het ding misschien een te hoog "flashy" of nerd gehalte heeft om hem als zakelijk ding te gebruiken. Maar ja, een Vaio X bijvoorbeeld kost 2 keer zo veel.

[Reactie gewijzigd door Rexxar op 14 februari 2010 13:04]

Altijd_Lastig heeft hier trouwens volledig gelijk wat die prijs betreft, regel1 bij het schrijven van reviews en dergelijke; vermeld nooit nieuwe zaken in de conclusie, wat in de conclusie staat hoort in het artikel te staan.
Volgens mij staat het ook gewoon duidelijk bij de specificaties vermeld.
+1Anoniem: 336178
14 februari 2010 11:23
DVD, 1Gbps of niet, voor zo'n klein ding is het wel een monster
Inderdaad, je kunt gewoon niet alles hebben met die grootte. Ik heb zelf een XPS M1330 (13") en die heeft wel een DVD drive, die eigenlijk niet heel veel gebruikt wordt. Ook heeft de M1330 een glimmend beeldscherm en ik vind dat juist heel erg fijn. Met LED's op volle sterkte er achter kun je alles nog prima zien, zelfs in de volle zon. En als je binnen zit zijn de kleuren en vooral het zwart veel mooier dan met een mat, ontspiegeld scherm.
Vrijwel altijd wordt een glimmend scherm als negatief beoordeeld in reviews, wat ik echt niet snap. Ik zal heus niet de enige zijn die het juist een pluspunt vindt...
Als ex bezitter van de XPS M1330 (13") en nu in het bezit van de geweldige M15X i7 met Full HD scherm erin kan ik alleen maar zeggen ik ben het helemaal met je eens !!

De M15X i7 heeft dus ook een glasplaat net als de M11X heeft en ik ervaar dit helemaal niet als storend zelfs het alienware logo (naam) eronder is niet storend en tevens uitschakelbaar via de Alienware software (gewoon de zwarte kleur voor het logo kiezen)
+1Anoniem: 300710
14 februari 2010 11:05
Waarom vind iedereen de 1gbps ethernet zo een gemis? Voor games totaal onnodig, voor streamen van video is het onnodig. Het enige waar het van pas komt als je backups moet maken.
Dit is geen zakelijke laptop dus het is geen 'must' om via het netwerk te werken zoals het op het werk meestal de bedoeling is.Lijkt me redelijk normaal of tenminste geen noodzakelijkheid dat dit er niet inzit.
Dat de accu niet verwijderbaar is lijkt me nog het meest vervelende, maar hoe dikwijls halen we de batterij uit de laptop?
Gezien er geen DVD drive in zit moet je juist wel alles via het netwerk doen, 1Gbps lijkt me dan dus juist wel handig
IEdereen is ook maar op zoek naar redenen om het af te kraken. Wie gebruikt nog dvd's? Sinds de aanschaf van mijn externe 2.5inch hardeschijf heb ik me dvddrive nooit meer aangeraakt
Nee idd, alleen bij installatie: win7, office, adobe en driver-cdtje. Daarna raak ik de cd drive niet meer aan (heb ook een externe overigens).
Ja, leuk dat misschien 12% van alle mensen zo denken. De meeste mensen zullen games toch echt gewoon van een DVD'tje installeren. Ik in ieder geval wel. Nadat ik lekker 5 uur mocht wachten tot MW2 eindelijk was geinstallleerd omdat de Steam servers het niet aankonden ben ik er voorlopig even klaar mee.

Altijd leuk als mensen denken dat iedereen is zoals zijzelf. Ook in dat topic over ME2 en die tekst op SD TV's. (Niet iedereen heeft behoefte aan een TV met slechtere kijkhoeken en mindere kleuren, omdat hij dan een paar pixeltjes meer heeft.)
Het gemis van de DVD-Drive heb ik over het hoofd gezien. Ik had alleen de kritiekpunten uit het artikel bekeken, maar idd een DVD-Drive die ontbreekt is wel het meest vreemde.
Maar dat 1 Gbps ethernet dit gemis gaat opvangen lijkt me wel vergezocht. Dan kunnen we beter werken met een usb-hd of externe DVD-Drive.
als game-laptop gebruikt vrijwel iedereen nog DVD's om spellen te installeren... toch? Of moet alles dan maar via Steam of illegaal?
als game-laptop gebruikt vrijwel iedereen nog DVD's om spellen te installeren... toch? Of moet alles dan maar via Steam of illegaal?
Je kan natuurlijk ook gewoon de DVD downloaden inderdaad en vervolgens je gekochte key gebruiken tijdens installatie? Wat is er dan nog illegaal aan? ;) (Blijft het gekochte schijfje ook mooi heel!)

Ontopic, mooie laptop, niet geheel mijn ding (qua looks) en de prijs vind ik eigenlijk beetje aan de hoge kant voor wat je ervoor terug krijgt imo. De specs zijn wel leuk, al mis ik, net als velen, de gigabit ethernet wel een beetje. Voor dezelfde prijs krijg je echter wel een wat grotere laptop, met gigabit en DVD... :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 15 februari 2010 01:09]

"Ook zien we nog een vrij pci-e-slot, waar bijvoorbeeld een kleine ssd ingestoken kan worden."
Die snap ik niet. Gaat het om de ruimte die er is, of om de connector die er zit? De gemiddelde SSD sluit je aan op een SATA-connector. Er zijn wel combinaties van controller plus SSD, maar dat is zeker niet de standaard.
je heb tegenwoordig ssd die je in een pci-e slot prikt, wat handig is bij laptops
Blijkbaar valt het niemand op, maar ik vind de verdeling van onderdelen in deze laptop erg duidelijk! Alles is goed bereikbaar en makkelijk te vervangen. Was dit maar mogelijk met andere laptops :(

Ik had wel verwacht dat Tweakers Mass Effect zou benchmarken :P

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 14 februari 2010 11:13]

Die indeling is vrijwel gelijk of vergelijkbaar aan andere Dell laptops, vooral de nieuwe Latitude E-series zijn daar geweldig in, heel de onderkant (metalen plaat) er af met 1 schroef (die vast zit met een veer zodat je 'm niet kwijt kan raken).
Wel jammer van de al iets verouderde hardware. Dit hebben ze natuurlijk expres gedaan om de kosten te drukken, maar het is niet een Alienware zoals je hem zou verwachten: Groot, log, en belachelijk snel.

Nou eigenlijk is dit wel precies wat je van je Alienware zou mogen verwachten. Ze zetten een product op de markt wat vele malen sneller is dan alles in de zelfde categorie. Als dat geen Alienware is, dan weet ik het ook niet meer ;)

En ja, dat een 11.6'' niet kan concurreren met een gamelaptop is niet meer dan logisch .
Nu je het zegt, je hebt wat dat betreft gelijk. Voor 11,6" is het inderdaad een bakbeest, die nog steeds best kan concurreren met grotere laptops. Maar ik zou het toch leuk hebben gevonden als ze een echt over-the-top 11,6" laptop hadden gemaakt :)
Wat een kermis ding zeg! Blauwe ledjes overal in stoppen is zo 2007...
Ik moest gewoon een beetje lachen toen ik die foto's in t donker zag, wat een nerdie apparaat zeg. (No offense, kben zelf ook wel een nerd misschien maar hier zou ik toch echt niet mee rondlopen)

Hoop geld voor een game laptop(-je) wat eigenlijk geen game laptop is. Lelijk uiterlijk, geen krachtige onderdelen, geen dvd drive, kortom, k vraag me af of er veel mensen op zoiets als dit zitten te wachten.

[Reactie gewijzigd door ElayZ op 14 februari 2010 14:00]

De verlichting kan je ook uitschakelen (via een knop of via de Alienware software) indien gewenst zoals dat bij de M15X en M17X ook kan ;)

Tevens kan je alle kleuren van de regenboog uitkiezen (via de Alienware software) waaronder Paars wat toch wel weer erg 2010 is niet :P

Persoonlijk vind ik de verlichting reuze handig vooral als het donker is en of je de verlichting van je kamer uit hebt.

Geen DVD drive is wel lastig inderdaad maargoed zo een kleine laptop gebruikt je toch niet als desktop vervanger. Een losse DVD drive die je thuis hebt staan op je bureau is ook geen hele grote ramp.

+ punt is de HDMI aansluting die er standaard op zit (heeft de M15X niet maar dat was simpel op te lossen via een adapter voor de displayport)

De bovenkant van de laptop hadden ze beter ook de M15X en M17X uitstraling kunnen geven aangezien de rest dat ook is beetje jammer.

De accu vervangen zal niet zo een probleem door de backplate die erop zit 8 schroeven los draaien en alles is netjes te bereiken zelfs voor de leek.

Al zie ik een leek geen Alienware kopen maar eerder een tweaker of gadget freak en die zijn toch echt niet vies van techniek en dus ook zeker niet bang om de boel open te schroeven.

Zacht prijsje 800 EUR overigens zie ik dit meer als een (exclusieve) portable internet laptop die je makkenlijk mee kan nemen.

Ik zou hier niet snel op gamen daar heb ik mijn M15X i7 al voor.

Maargoed de M11X al met al best een leuke portable laptop om erbij te hebben.

[Reactie gewijzigd door JT888 op 15 februari 2010 02:04]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee