Omdat standaard netwerkmogelijkheden ontbreken en bij ons testexemplaar geen ethernet-dongle was meegeleverd, hebben we voor deze test de 500GB-harddisk maar volgegooid met mediabestanden. Via de usb 2.0 slave-aansluiting behaalden we een aanvaardbare doorvoersnelheid van 23 tot 24MBps.
Om eventuele problemen voor te zijn, installeerden we de laatste firmware, momenteel versie 1.6.2. Het installeren van de firmware verliep in eerste instantie niet soepel, omdat de speler een met fat32 geformatteerde usb-stick niet herkende. Een ntfs-stick loste dit probleem op en de nieuwste firmware kon probleemloos worden geïnstalleerd.
Helaas gaf de speler bij ons via de component-uitgang storingen in het videosignaal. Via hdmi kregen we echter een keurig 1080p-signaal. Zoals bij veel Chinese producten wint ook de gui van de Bollo geen prijzen: deze doet spartaans en gedateerd aan. Desondanks kan er genavigeerd worden door de content op de interne harddisk en de aangesloten usb-apparaten en netwerkshares. Bij videomateriaal in een map wordt een jpeg-thumbnail van de filmposter getoond, als deze tenminste aanwezig is.
De speler kan overweg met alle sd- en hd-formaten die we ook op andere mediaspelers op basis van de SMP8635-chip konden afspelen, maar bij materiaal met zeer hoge bitrates geeft de Sigma Designs-processor zich gewonnen.
De Bollo toonde bij het openen een dvd-iso geen menu's, maar sprong direct door naar de hoofdfilm. Hierdoor worden de voordelen van dvd-navigatie grotendeels teniet gedaan. Een pluspunt is dat de speler in staat is om dts- en dts-hd-audiostreams te downmixen en als stereo-signaal via de hdmi-aansluiting te laten beluisteren. Opmerkelijk genoeg ontbreekt een dts-logo op de speler, dus het is de vraag of HD-Horizon een officiële licentie heeft voor deze feature.
De Bollo kon ook moeiteloos een blu-ray-film op de harde schijf afspelen, maar opnieuw ontbraken de navigatie-menu's. Tijdens het bufferen blijft het beeld enige seconden zwart; wij geven de voorkeur aan apparaten die even laten weten wat ze aan het doen zijn.
Er zijn twee manieren om door een film te navigeren. Een druk op bijvoorbeeld de 8-toets geeft een sprong naar 80 procent, maar de gebruiker kan ook een exacte tijd invoeren. De voor Nederlanders belangrijke ondertitelingsfunctie voldoet, terwijl de zoom-functie op de afstandsbediening niet laat inzoomen op beelden, maar de keuze geeft uit de beeldverhoudingen 4:3, 16:9 en 16:10.