Door Jurian Ubachs

Redacteur

Call of Duty: Modern Warfare 2 - multiplayer

Conclusie

De multiplayer-modus van Modern Warfare 2 is groter en spectaculairder dan die van Call of Duty 4 en er hoeft weinig twijfel over te bestaan dat de groep die-hards, die tot gisteren nog Call of Duty 4 speelde, definitief over zal stappen. Infinity Ward heeft allemaal nieuwe speelvelden in het spel gestopt en de spelers hebben een massa nieuwe mogelijkheden voor van het customizen van hun online personages, met als hoogtepunt het mogen uitkiezen van Killstreak Rewards. Het belangrijkste is echter dat de balans in Modern Warfare 2 uitstekend is en de actie flink verslavend werkt. Bereid je dus voor op de nodige uurtjes online knalwerk, want deze multiplayer-modus gaat gegarandeerd zorgen voor flink wat online drukte.

Let op: onze reviews van Modern Warfare 2 zijn gebaseerd op een uitgebreide sessie met de Xbox 360-versie van het spel. De spelervaring op andere platformen kan afwijken van die van de Xbox 360-versie.

Pluspunten

+ Meer customizen
+ Killstreak Rewards kiezen
+ Veel actie
+ Nieuwe spelvarianten
+ Verslavend

Minpunten

- Sommige Killstreak Rewards wel erg sterk
- Ontbreken dedicated servers

Titel Call of Duty Modern Warfare 2
Platform PC, Xbox 360, PlayStation 3
Ontwikkelaar Infinity Ward
Uitgever Activision
Releasedatum Reeds verschenen
Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 multiplayer Modern Warfare 2 multiplayer Modern Warfare 2 multiplayer Modern Warfare 2 multiplayer Modern Warfare 2 multiplayer

Lees meer

'Activision werkt aan Call of Duty-mmog' Nieuws van 19 november 2009

Reacties (188)

Wijzig sortering
Anoniem: 276318
11 november 2009 20:22
Score: 0
Blij om te zien dat tweakers.net ook nog iets negatiefs over mw2 duft te zeggen, ik heb maar een review gezien waarin de MP werd afgekraakt omdat ie gewoon slechter is dan in mw1 ( http://www.gamearena.com....-2/reviews.php?id=5033868 ), ik heb uberhaupt nog weinig reviews gezien waarin de PC-versie werd getest, dat had ik eigenlijk wel verwacht van tweakers.net.

Bij mij duurde het ook uren voor ik het spel geinstalleerd had (moest mijn steam regio veranderen in Australie en via cmd vanaf de DVD installeren.)

- Team deathmatch is beperkt tot 12 spelers, wanneer je met 18 man (de belachelijk lage limiet van dit spel, tegen 64 in mw1) wil spelen moet je een andere mode kiezen waarin je 50/50 kans hebt om team deathmatch of domination te krijgen.
Ja, 64 spelers was vaak teveel in mw1, maar 32 spelers was prima te doen op de grotere maps en de maps van mw2 zijn nog groter en er is nu geen martyrdom meer (dus het wordt minder chaotisch met veel spelers) het maximum had dus gewoon 32 spelers moeten zijn.

- De puntentelling slaat nergens op: de ene keer krijg je 20 punten, dan weer 50, dan weer 100, dan weer 150, dan weer 200, dan weer 300, onmogelijk om bij te houden, je krijgt bij wijze van spreken al punten voor ademen.

- Geen Dedi dervers hebben is gewoon net zo kut als voorspeld was: het duurt langer voor je in een game zit (vaak meer dan 40 seconden terwijl het 10-20 seconden kostte bij mw1) en je hebt geen moderators of regels, ook kun je je team en de map niet kiezen.

- Wanneer je iemand doodt krijg je een schermpje te zien dat een kwart van je beeld inneemt en erg afleidt, nergens voor nodig.


IW: fix deze game, want er is gewoon zoveel mis mee, als dit game of the year wordt zou dat een schande zijn.

De SP is wel erg goed (wel erg over the top), dat dan weer wel, ik ben ook blij dat martyrdom verdwenen is.

Teken de petitie voor dedicated servers in mw2: http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?dedis4mw ik blijf iig. gewoon de multiplayer van cod4 spelen tot infinity ward de multiplayer van mw2 verbetert.
De eikels durven ook nog te zeggen dat ze het spel "makkelijker" hebben gemaakt (want je favoriete servers joinen kost twee muisklikken en matchmaking kost 1 muisklik), maar dat geldt duidelijk niet voor de installatie, die allesbehalve makkelijker is :(
- De puntentelling slaat nergens op: de ene keer krijg je 20 punten, dan weer 50, dan weer 100, dan weer 150, dan weer 200, dan weer 300, onmogelijk om bij te houden, je krijgt bij wijze van spreken al punten voor ademen.

die punten is heel logisch als je even nadenkt maargoed dat is soms wel lastig natuurlijk(misschien moet je ook eens hardcore gaan spelen)
We zijn hier op tweakers.NET, gaan jullie hem reviewen op de xbox 360, ik ben wel een beetje teleurgesteld hierin. Had een uitgebreidere PC review verwacht.
Vrij simpele uitleg. Activision nodigt ons uit om het spel een week voor release 2 dagen te komen spelen, en zij gaven ons een Xbox 360-set. Was het op PS3 of pc geweest, dan hadden we daarop gereviewded. Zitten verder geen commerciele overwegingen achter, zoals wordt gesuggereerd. Simpelweg 'take what you can get'.
Het is altijd nog wel een keuze natuurlijk. Jullie willen er uit commeciele redenen snel bij zijn dus 'take what you can get'. Er kan ook enkele dagen gewacht worden op een pc versie en dan de review maar een paar dagen later publiseren.... waar of niet?
Mja, nu was de multiplayer review 1 dagje later dan de single player, en dan beginnen ze al te miepen dat het te lang duurt. Dus je kunt wel zeggen dat ze dan maar een latere review moeten schrijven, maar dan is ook niemand tevreden.
Als er iemand kan wachten dan zijn het wel tweakers. We doen niets anders dan op spullen te wachten en meestal hebben we toch liever enkele dagen extra te wachten om dan iets veel beter te krijgen.
Vandaar dat er ook veel zaten te klagen toen de Single Player review verscheen..
Alleen omdat Tweakers geen Multiplayer Review had gedaan.
Waarschijnlijk heeft Tweakers.net geen pc-versie als review-exemplaar gehad. Buiten dat speelt de grootste groep gamers het op een console en zijn er bijna geen inhoudelijke verschillen. Ik zie het probleem niet zo.

Waarom voelen pc-gamers zich altijd zo benadeeld? Begint op te vallen.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 11 november 2009 09:33]

Beetje rare reactie. We zijn hier op tweakers.net, een site die zich richt op PC geeks. Dat misschien de grootste groep mensen dit spel speelt op een console kan zo zijn maar dan zijn we evengoed nog steeds op tweakers.net, niet op gamekings of 1 van de andere 1000.

Begint op te vallen dat PC-gamers zich benadeeld voelen? Ja logisch want er is misschien ook wel wat aan de hand.... Veel games komen tegenwoordig eerst op de console en worden dan als je geluk hebt ook op de PC uitgebracht. Met geluk bedoel ik dat de game dan goed is en niet een slechte port zoals we er al genoeg krijgen voorgeschoteld. Kijk bijvoorbeeld naar het recente Star Wars the force unleashed. Bijna een jaar later komt ie naar de PC en echt ongeloofelijk slecht geport. MW2 is ook een duplicatie van de console. Erg fijn maar console gamers hebben andere wensen en de PC markt is echt nog niet dood maar word wel zo behandeld. Ik ken genoeg mensen die een console hebben maar MW2 voor de PC wilden hebben vanwege de verschillen die er altijd zijn.

De industrie zou het gewoon het liefst hebben dat de PC wordt gebruikt voor tekstverwerken e.d, verder moet je maar een console kopen als je wilt gamen. En maar klagen over piraterij wat naar mijn mening met dit soort ports alleen maar verergert.

Nee laten we allemaal niet kritisch zijn, gewoon meegaan met de walsende machine vd industrie en massaal toch de PC versie kopen. Inderdaad er zijn geen inhoudelijke verschillen.. geen probleem. Dus PC-gamers; niet zeiken en gewoon slikken die hap!

[Reactie gewijzigd door Jaapoes op 11 november 2009 17:56]

Ik ben een gamer begonnen op C64, toen op PC, toen altijd een PC en console had. Tot ongeveer 2 jaar terug. Toen heb ik besloten mijn verouderde PC niet meer te vervangen. Ik heb nu een laptop voor PC werk en een PS3 voor de games.

Het is een andere manier van gamen. Ik ben ook niet echt een FPS fan, dus dat scheelt. Wel kun je je afvragen waarom de focus van uitgevers en ontwikkelaars zo naar de consoles is verschoven. Het antwoord is iedereen bekend: Er wordt meer geld mee verdiend.

Zolang PC gamers niet in genoeg aantal zijn om PC games winstgevender te maken zal dit ook niet veranderen. De benadeling die je voelt is eenvoudige marktwerking.
"Zolang PC gamers niet in genoeg aantal zijn om PC games winstgevender te maken zal dit ook niet veranderen. De benadeling die je voelt is eenvoudige marktwerking."

Je geeft een antwoord over een zogenaamde marktwerking, maar je gaat helemaal niet in op het eigenlijke punt wat Jaapoes hier aanhaalt, die het perfecte voorbeeld namelijk al geeft: Star Wars the Force Unleashed. Een jaar na dato komt het spel op de PC (maakt me verder geen bal uit want het hele spel boeit me totaal niet) maar wat blijkt nu: het is een waardeloze port.

Gevolg: mensen laten het spel links liggen, wat weer tot gevolg heeft dat de producerende maatschappij gaat dan waarschijnlijk maar weer piraterij als grote boosdoener van de slechte verkoopscijfer aanwijzen, "want dat is altijd waar het aan ligt bij de PC", wat weer als gevolg heeft dat men de PC steeds verder links laat liggen, waardoor je dus het soort waardeloze ports gaat krijgen waarbij ze zelf te lui zijn geweest om het op de xbox controller geente menu aan te passen (ja die games zijn er geweest), of zelfs helemaal geen PC versie. Het is dus een vicieuze cirkel waaraan de PC gamer niet schuldig bevonden kan worden.

Als de ontwikkelaars die voorheen sterke PC games afleverden ons nu gaan afschepen met slappe console aftreksels van games, dan is het mijns inziens niet meer dan logisch dat deze teleurstellende trend tot gevolg heeft dat er minder PC games verkocht gaan worden.
Er zijn wel degelijk verschillen tussen de versies, vooral omdat de PC game nu anders in MP werkt dan voorheen. Hierover is ook veel gezeur geweest en de game volledig afgekraakt van alle hoeken (p2p, host-migration, non-dedi, enz). Ik zelf ben het hiermee eens en had liever een PC-review gezien.
Dr zijn geen verschillen...
Want uiteindelijk is heel COD MW2 nu hetzelfde op alle 3 systemen..

Bij COD 4 was dat een ander verhaal inderdaad maar voor nu gaat dat niet veel uitmaken.

Xbox = Ps3 = Pc..
simpel.
Je bedoelt eigenlijk te zeggen dat de pc gamers weer een slechte port door hun strot geramd krijgen?

Alle voordelen die het pc platform biedt tov consoles worden in deze editie van CoD gewoon genegeerd of als "ouderwets" bestempeld door IW.
Lijkt me genoeg reden voor de pc gamers om het spel gewoon links te laten liggen.
Ja, want in tegenstelling tot een paar jaar geleden is een console, eender welke, hardwarematig inferieur aan mijn PC. Dat wil zeggen ik heb alleen al 2 videokaarten die per stuk meer kosten dan een 360 en wil daar natuurlijk op 1920x1200 maximaal van genieten. Dat vereist dus meer dan een standaard versie voor de console lekker voordelig om te zetten naar een PC omgeving.

Vette fail wat mij betreft! En niet zielig of egoistisch maar een keuze. Je kiest voor PC als je meer wil zien/ kunnen dan een casual gamer op een stuk hardware van 4 jaar geleden.
Beter had ik het niet kunnen zeggen :)

Om te huilen dit, eerst al GTA en nu ook al cod :(

Wanneer een game zo goed is, zoals cod4 dan koop ik hem rustig 2x... nu koop ik hem waars niet
Sorry, maar ik ben het als PC gamer meer dan beu dat al de top game franchises die oorspronkelijk gemaakt en ontstaan zijn op de pc de laatste tijd eerst naar de consoles geport worden om dan vervolgens een 1 version fits all te maken.
Meestal zie je dan dat de devs gewoon lame zijn en zich focussen op de consoles "omdat daar meer geld te halen valt" en gewoon die versie opdringen aan het pc gamer publiek dat gewoon hogere standaarden gewoon is. ;)

Dus ja ik durf te spreken van een port als een game by design meer lijkt op een console game dan op een pc game. Zeker als je in rekening brengt dat de uitgever meer dan in staat is het -wel- goed te doen en features als dedicated servers/mod tools uit te brengen en beschikbaar te stellen, bewijze CoD1, 2 en 4.

Jouw post bewijst in mijn ogen enkel dat je niet verder kan kijken dan je neus lang is
als je niet inziet waarom ik die originele post maakte.
Dan laat je hem toch links liggen.?
Niets verplicht je om het spel te kopen..
Genoeg pc liefhebbers die deze versie van het spel uitkotsen..
Genoeg pc liefhebbers die zich er niets van aantrekken en het spel kapot spelen en er net zo genoeg plezier aan beleven als voorafgaande edities...
Ik vind het altijd zo'n "domme" opmerking dat je het spel dan gewoon niet moet kopen. Je verwacht een dikke game aangezien het zo in het nieuws wordt gebracht en mogelijk door oudere versies (zoals CoD4 hier). Het wordt zo aangeprezen en zou het nieuwe CoD4 moeten zijn. Alleen IW laat je daarmee gewoon stikken. Hiermee direct eens met -AzErTy-.

[Reactie gewijzigd door Mikerd op 11 november 2009 12:42]

Ja nee maar dat is toch zo..?
Als het spel werkelijk oh zo slecht was zoals iedereen het wel niet heeft veroordeeld de afgelopen periode...dan waarom schijnen er toch genoeg pc-aantallen van verkocht te zijn de afgelopen 48 uur..?
Blijkbaar bestaat de pc community NIET alleen maar uit mensen die alleen maar klagen maar ook uit anderen die er hoe dan ook TOCH nog van genieten..
Denk daar ook maar eens aan.
Eh, nee, heb de game zelf ook gekocht (wel voor een zacht prijsje) omdat ik het een kans wou geven, maar de MP blijkt gewoon echter de bagger te zijn die de doemdenkers hadden voorspeld, ik dacht gewoon dat ze wel een aardig alternatief voor dedi's zouden bedenken, maar dat hebben ze niet gedaan en daarom is het een schijtgame op MP-gebied, ik raak het niet meer aan tot ze dedi's toevoegen.

P.S. ik ben geen lid van een clan, geen hardcore gamer of modder maar ik zou graag gewoon een admin willen hebben en zelf de volgende willen kunnen bepalen, net als bij mw1:

- Map (sommige maps zijn minder leuk dan anderen.)

- Server met betrouwbare admin en goede ping (i.v.m. cheaters (die nu gewoon vrijuit gaan, omdat VAC alleen niet genoeg is), trolls en regels, zo was de map "shipment" bv. niet speelbaar als bepaalde perks niet verboden waren, hetzelfde zul je bij bepaalde maps ook hebben in mw2.)

- Ook kunnen spelen wanneer er minder dan 12 mensen op de server zitten.

- Met meer dan 12 spelers kunnen spelen (nu martyrdom is verwijderd en granaten minder ver reiken is dat prima mogelijk, zelfs op kleine maps.)

Is dit soms teveel gevraagd?

Als ik p2p wil spelen met max 12 mensen en daarbij niks kunnen bepalen haal ik wel een spel uit de jaren '90 uit de grabbelbak, kost me iig. geen 60euro.
Ja..en nogmaals mijn uitspraak...

Jij staat NIET representatief voor de algehele pc community..

Genoeg mensen zoals jou die het spel geen aanzien waard vinden.
Genoeg mensen NIET zoals jou die er meer dan genoeg lol aan beleven.

Ik las net het GOT forum over deze game en daar zie ik vrijwel alleen maar positieve verhalen..Niemand die erover klaagt..

Valt echt op dat je op de frontpage alleen de klagers hebt die hun ongenoegen uiten en in de fora voornamelijk de mensen tegenkomt die veel lof over het spel hebben..

Al die mensen met de positieve ervaringen zie je hun tijd niet 'verspillen' hier op de frontpage...die vermaken zich grandioos..

Lijkt me toch wel dat de pc community in 2 kampen verdeeld is maar ik ga niet zeggen welke van de 2 het grootst is..
Dat kan ik niet weten..dat kun jij niet weten..maar ik weet wel dat de positieve ervaringen zich minder laten horen dan de negatieve..
Ik snap dat er mensen zijn die het PC multiplayer gedeelte van de game goed vinden,
of het kunnen accepteren.
Maar juist na het lezen van het GOT forum kom ik tot deze conclusie (de nadelen tov COD4):

- De keuze wordt voor je gemaakt bij wie je moet, een match later(wat ook automatisch gaat) worden de teams helemaal door elkaar geschopt, bijvoorbeeld zit waarschijnlijk je vriend ineens ongewild bij het andere team.
- Matchmaking werkt niet goed, want mensen zeggen op het forum dat je net zo goed
nog bij noobs of juist pro's in de game komt(ongewild). Al moet ik juist zeggen dat ik veel leerde van het spelen tegen pro's, dus wil ik het zelf kunnen bepalen.
- Als je aan het spelen bent, kunnen er niet meer vrienden joinen, want de game zit immers altijd vol.
- De map wordt willekeurig voor je gekozen na een match, nou hoe kan je dat verheerlijken?
- Minimaal 12 spelers
Ik vind het namelijk fijn om tegen 'maar' 5 - 10 spelers te gaan, om meer pro te worden is dit wenselijk imo.
- Maximaal 18 spelers
Ik kan begrijpen dat je soms doelloos wilt knallen, ikzelf heb met COD4 soms nog nooit zo in een deuk gelegen.
- Multicheats/hacks zijn nu al mogelijk.
- Geen hardcore optie mogelijk.
- Als je weinig speelt (en je bent geen noob), maar af en toe wilt spelen,
wordt je te snel bij noobs gegooid.
- Geen zelf te kiezen LAN. Wel private servers, maar dit gaat per speler dan alsnog eerst naar de IWnet op het internet en weer terug. Dus met een 5 - 10 mbit connectie op een LAN-party ben je niet blij.
- De wapens zijn gebalanseerd (gelijker gemaakt dan COD4), dus de een doet het net zo goed als de ander.
- Meestal een ping van100+

Het verliezen van de vrijheid in vele opzichten in het multiplayergedeelte van de game, zorgt er voor mij voor dat ik het spel niet ga kopen en zelfs misschien wel ga downloaden(voor de singleplayer).
Dus denk ik dat de strategie (op basis van beperken) om meer mensen het spel te doen kopen, mis aan het lopen is, wat het imo ook altijd zal blijven.
@LongJoy1980: Heb je wel in het juiste topic zitten kijken vraag ik me dan af?
Kijk voor de lol eens hier op GoT:
Problemen rond PC-versie Modern Warfare 2

[Reactie gewijzigd door -AzErTy- op 12 november 2009 17:23]

Ja..dat heb ik gelezen ja...
Het spel had moeite om te installeren ja...
Bij Steam was het verder niet goed geregeld ja..
En verder..?
Ik heb het over de SPEELERVARING..GAMEPLAY..
NIET over installatieproblemen..
Dat is een heel ander onderwerp en heeft naar mijn mening niets te maken met de single/multiplayerervaring.
Afgezien dat je de Xbox 360 bedoelt, gaat je vergelijking niet op. Bekijk eerst de face-off tussen de 360 en ps3 versie voordat je gaat antwoorden:)
Dan kunnen ze daar toch om vragen? Er zijn al genoeg reviewsites die alles op één hoop gooien bij multiplatform games, juist Tweakers zou zich hier kunnen onderscheiden door op een hoger niveau te schrijven en PC specifiek te blijven. Onder Tweakers is nu eenmaal een relatief groot gedeelte PC gamer.

Ik mis het gewoon enorm dat er in reviews niet wordt meegenomen hoe representatief de afgedrukte systeemeisen zijn en of ik misschien niet beter kan wachten totdat er een aantal patches zijn uitgebracht. Zeker in het geval van deze game, waarin juist de PC versie omstreden was vanwege zijn gemis, hadden ze hierin dus wel wat verder mogen gaan.

Wat betreft je laatste vraag: Het kan gewoon zijn dat je als PC gamer gewoon vaak tegen technische problemen aanloopt. Het kan soms gewoon een uur duren voordat je alles werkend hebt. Er zijn genoeg PC gamers die het platform willen ondersteunen maar soms krijg je wel het gevoel alsof game developers én nu dus ook websites het gewoonweg lastiger maken om een goede keuze te maken.
Zal T.net niet ook naar Londen zijn geweest om het spel te reviewen? Meen op gamer.nl gelezen te hebben dat zij dat in ieder geval wel hebben gedaan samen met een stel andere review sites. Als dat zo is hadden ze misschien nieteens de keuze om de PC variant te reviewen.
Waarschijnlijk heeft Tweakers.net wel de pc-versie maar geen pc die hem kan draaien :P
Tsja, dat gevoel dat heb ik ook altijd een beetje. Maar het feit is gewoon dat tweakers ook commercieel is geworden. Net als dit spel kijken ze allemaal naar de manier om het meeste geld te verdienen en dat zit tegenwoordig meer bij de consoles dan bij de pc, ook al liggen daar de roots... ;)
Je kunt het ook wat anders zien: Als alle games van dit spel evenredig over de verschillende systemen worden verkocht, en dan reken ik even geen DS en Wii mee, dan is 2/3e van de gamers nog steeds aan het spelen op de console. Zelf speel ik ook op de pc, maar de consoles zijn in gameland niet meer weg te denken. Dus ik kan me, ook al is tweakers van oorsprong natuurlijk een site voor pc knutselaars en meer, de keuze best voorstellen.
Maar alles op de site gaat over de pc. Dan moet je jezelf toch geen gamesite gaan wanen en alles op een console gaan reviewen.
Maar alles op de site gaat over de pc

Dat is al een poosje niet meer zo, hoor. Niet dat ik het er per sè mee oneens ben dat de PC-versie wellicht een logischer keus geweest zou zijn.

Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit, ze weten van de 360 een prima beeld te schetsen van het spel.
ik sluit me hierbij aan
Dan is er nog het probleem van het ontbreken van dedicated servers voor Modern Warfare 2. We kunnen helaas niet oordelen over de pc-versie, want we hebben alleen op de Xbox 360 gespeeld. Onze potjes werden niet op een lokaal netwerk, maar via Xbox Live gespeeld
Euh... voor zover ik weet zijn er geen veranderingen geweest in server-opzet voor de consoles. Alleen voor de pc is afgezien van dedicated servers en overgestapt op hetzelfde systeem als voor de ps3 en xbox. Op de consoles is het nooit een probleem geweest en is dat nu ook niet.

[Reactie gewijzigd door Gunner op 11 november 2009 09:09]

En de mogelijkheid tot clan tags te zetten bij je naam. Wat heb je aan een clan als je niet met elkaar kan communiceren via voice chat? Als je nooit je potjes met samen met je clan kan spelen? En als je geen dedicated servers heb.

Ik weet wel waarom CoD4 multiplay zo goed is, clan based killen, dedicated servers en modden.
Dude, dat kan wel gewoon. Het enige dat niet kan is praten met je Xbox Live vrienden als zij een andere game aan t spelen zijn, of als zij dezelfde game spelen maar dan op een andere server.

Mijn matties en ik (Clantag = 045) spelen elke avond samen met gemiddeld 6 tot 9 man. Iemand start een game en nodigt zijn vrienden uit, hierna wordt er pas gestart met het zoeken naar een game. Dan kan je dus gewoon met je clan samen tegen anderen spelen en met elkaar communiceren.

Ik vind dat het perfect werkt! Veel beter als bij bijvoorbeeld Halo. De games zijn zo gevonden en je hoeft niet te gaan zoeken in een lijst naar servers waar genoeg spelers in zitten en waarbij de ping t laagst is. Dit wordt nu allemaal voor je gedaan. Gemak dient de mens!

Ik ben zelf een fanatiek gamer op vrijwel alle platformen, ook pc en ps3. Alleen geen Wii voor mij. Het is dus geen faboy gelul oid, ik probeer zo objectief mogelijk te blijven


Verder vind ik het een beetje vreemd wat er in het stuk tekst staat over de Killstreaks. De AC-130 iets te sterk? Waarom staat er niets over de Tactical Nuke Strike? Als deze wordt ingezet door een speler die een killstreak van 25 heeft gemaakt, is de game direct voorbij en wint de partij van die speler, ongeacht of die partij op dat moment aan de verliezende hand is...

Verder staat er niets in over het verminderde gebruik van Granaten en Claymores enzo. Je kan ze nog steeds gebruiken maar wel veel minder. Ook de Martyrdom is verdwenen zoals in CoD4, hij bestaat wel nog maar hij is lang niet zo effectief zoals in CoD4. Gelukkig maar als je het mij vraagt want in Headquarters (onze persoonlijk favoriete gamemode) was het gewoon gekkewerk en een kwestie van wie de meeste granaten en martyrdoms kon droppen. Ik vind dit echt een hele goede verbetering wat zeker het vermelden waard moet zijn in een MP-review als deze....

Edit:
@hieronder over de bots..
Gelukkig is het op de Xbox en PS3 een stuk minder met de bots. Bij CoD4 heb ik het maar een paar keer meegemaakt dat er gecheat werd. Het was toen overduidelijk maar er zullen vast wel keren geweest zijn dat ik niets in de gaten had terwijl er toch gecheat werd. Ik vind het feit om ongestoord te kunnen gamen zonder me te irriteren aan cheaters veel belangrijker dan bijvoorbeeld schieten met mouse + keyboard combo. Een ECHTE gamer gamet namelijk op alles....

[Reactie gewijzigd door Techno Overlord op 13 november 2009 10:03]

Je kan wel communiceren met je team genoten alleen niet met de vrienden die je op xbox live hebt!
Waar je dus eigenlijk mee wil spelen, al hebben gamers natuurlijk geen vrienden ;).

Dat is het grootste nadeel je kan niet ff lekker met je vrienden op een server een potje spelen.
Ik neem toch aan dat je gewoon een Party kan maken waarna je bij elkaar blijft als je naar een andere game gaat etc, tot je weggaat?

Zo kan het bij Uncharted 2 bijvoorbeeld wel heel makkelijk, en die heeft ook matchmaking. Ik vind het zelfs des te simpeler zo om met vrienden te spelen.
Op de pc misschien, maar op de xbox360 is dat van minder belang. CoD4 was zonder goede gameplay echt niet zo populair geweest. De redenen die jij noemt vind je voor praktisch iedere game terug, heb je echt geen CoD4 voor nodig.
Op de consoles is dat ook altijd een probleem geweest maar de spelers vinden het daar blijkbaar geen erg. Zijn niet de mensen die competies willen spelen met goede regels.
GROOT NADEEL ONTDEKT!

http://www.youtube.com/watch?v=5MdSwgKtSYg

Het is openbaar gemaakt, IW.NET is lang niet zo goed als wij PC gamers zouden willen. De eerste Walhack/Aimbot is ontwikkeld en IW.NET is niet in staat er iets tegen te doen voor nu. Ik zou zeggen, roep de admin, maaareh...

Edit:

http://forums.callofdutyh...ewtopic.php?f=173&t=46501

Hij is hier te koop, en zo te zien, is hij erg uitgebreid...

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 11 november 2009 22:15]

Geef men eerst eens de tijd om dit te fixen,het spel ligt nog geen weken in de winkels wat dat betreft..
Men zal dit lijkt mij zsm oplossen, hacks zullen er wel altijd zijn en ook altijd ontwikkeld blijven worden, het enige wat je kan doen is ze proberen zo goed mogelijk te blokken en de mensen die het gebruiken aan te pakken maar er zullen altijd mensen zijn die dit soort hacks maken en als men dit niet goed zal aanpakken kan dat een spel totaal kapot maken.
Ik gun ze dus de tijd om dit uit te zoeken en er iets aan te doen, natuurlijk denk ik aan 1 kant hoe sneller hoe beter maar soms kan men beter iets zorgvuldig en goed aanpakken dan snel snel..

We zullen zien wat ze hier aan gaan doen

[Reactie gewijzigd door pino85 op 11 november 2009 23:09]

Anoniem: 276318
@pino8512 november 2009 00:43
Tegen de tijd dat ze hier wat aan doen is er wel weer een nieuwe hack ontwikkeld, dat snap je toch zelf ook wel?

Voorlopig blijven er dus cheaters die door de beveiliging heenkomen, net als in mw1, met het verschil dat mensen het na een tijdje opgaven omdat ze wisten dat de admins hen toch binnen een minuut zouden bannen.
Maar nu zijn er geen admins meer, dus kunnen die cheaters ongestoord hun gang gaan, net als trolls en racisten btw, wordt dus nog gezellig, nou bedankt IW!
Heb je uberhaupt gelezen wat ik had gepost?
hacks zullen er wel altijd zijn en ook altijd ontwikkeld blijven worden, het enige wat je kan doen is ze proberen zo goed mogelijk te blokken en de mensen die het gebruiken aan te pakken maar er zullen altijd mensen zijn die dit soort hacks maken
Dus denk je dat ik niet begrijp dat ze ontwikkeld zullen blijven worden?
Ik denk dat juist wel, echter weet ook dat het een onbegonnen strijd is, en je enkel zo goed als mogelijk alle hacks kan aan pakken, niet meer dan dat.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 13 november 2009 08:06]

Koop een console; dat gamet een stuk eerlijker. Voor mij is dat de voornaamste rede van aanschaf geweest. (hoewel je daar de discussie hebt over die frag-fx-like machientjes)
Heb mij gister prima vermaakt met de PC versie, dedicated servers mis ik eigenlijk helemaal niet, werkt best soepel dit. Nu heb ik mijn NAT type wel open staan, dat scheelt denk ik ook wel, als je NAT op strict hebt is het verbinden veel moeilijker volgens mij.
Er zit alleen geen auto-balance in schijnbaar, had gister een potje 2vs6. Op een of andere manier werd ik ietswat ingemaak. (Hoewel, had meer kills dan de #1 en #2van het andere team samen :P)

Mijn grootste gemis is het leunen, wat de PC versie wel altijd had.
En door het ontbreken van het leunen hebben ze de melee knop naar e verplaats, terwijl dat altijd v was. Gewenning gok ik, maar voor de veiligheid heb ik melee aan v en e gekoppeld.
Haha, ik had juist in COD 4 de melee toets van v naar e verplaatst. Kon sneller op e rammen dan op v. Het duurt even maar went wel.

Overigens is de melee knop echt een uitvinding. Heb daar zo extreem veel kills mee gemaakt in COD4.
Waren er al meer spellen voor COD4 die een melee knop hadden? (dus niet eerst hoeven switchen van wapen....) Zal haast wel, ik game niet super veel en speel dus ook niet elke FPS.
Cod4 wel LANG gespeeld. en deze ga ik ook maar aanschaffen. Zit alleen tot eind januari op stage in het buitenland met een slechte internet lijn. zal dus even meoten wachten :(
Of nog handiger, gewoon binden op je muisknop, dan ben je nog sneller.
De meleeknop is jusit in multiplayer erg handig, als je wapen leeg is gewoon gelijk je mes trekken zodat je niet neergeschoten wordt als je aan het reloaden bent.
In ieder geval een pluspunt dat dit ook weer in MW2 zit.
Ik heb mijn melee knop of scroll naar boven, en reken maar dat dat lekker gaat. Ik moet alleen nog even kijken hoe ik dat mes gooien ga doen, misschien dat ik dat wel op middle mouse ga doen. Die kan je tenminste inhouden.
Waren er al meer spellen voor COD4 die een melee knop hadden? (dus niet eerst hoeven switchen van wapen....
Jep, dat was Halo op de Xbox, al in 2001 dus. Die game combineerde voor het eerst de limiet van twee wapens, een aparte knop om granaten te gooien, de genoemde melee knop en een health balk die na verloop van tijd weer volloopt. Die combinatie maakte FPS games veel gestroomlijnder dan voorheen en wordt sindsdien door de meeste FPS developers standaard gebruikt.
duke nukem 3d had ook al een melee knop als ik me niet vergis ('96), dus zo nieuw is het niet.
Als je NAT op strict staat heb je ook nog nergens last van hoor ;) Ik heb zelf gisteren 6(?) uur gegamed met strict, nergens last van. Ik denk wel dat je dan niet in aanmerking komt om een game te hosten, aangezien mensen dan moeite hebben om met jou te verbinden.
ja hallo zeg 8)7 - ik neem aan dat je toch nog wel zelf je controls in kan stellen ???:? dan verplaats je die toch weer lekker naar v ? Ik heb zelf nooit kunnen wennen aan dat hele wsad - belachelijke toetscombi en ben bij ieder spel dus eerst een half uur zoet om alles naar eigen wens in te delen...

oh dat heb je ook veranderd hahaha LEZEN shades

iets zegt me dat er binnen een half jaar dedicated servers zullen zijn. Ik denk dat ze de pc-gaming-community een tikkie hebben onderschat

[Reactie gewijzigd door shades op 11 november 2009 09:34]

Als de pc-gaming-community deze game massaal koopt misschien. Het moet natuurlijk ook genoeg opbrengen om een dedicated server op te zetten. Maar de cashflow ligt tegenwoordig een stuk lager, omdat het merendeel van de spellen ook massaal gedownload worden.

@shades: :+ touche, maar ik refereerde uiteraard naar torrent downloads etc :P

[Reactie gewijzigd door Laurens-R op 11 november 2009 12:22]

Als het goed verkoopt denkt IW natuurlijk: Die pc-gamertjes vinden dit non-dedicated-gedoe wel leuk, niks aan veranderen.
Als het slecht verkocht wordt gaan ze misschien denken wat er mis mee is.

Lijkt mij dan.

Wat trouwens ook raar is, is dat je nu die 3rd person mode hebt, en dat je kan kiezen tussen FPS en 3PS, maar niet tussen dedicated en non-dedicated :S
Als het goed verkoopt denkt IW natuurlijk: Die pc-gamertjes vinden dit non-dedicated-gedoe wel leuk, niks aan veranderen.
Als het slecht verkocht wordt gaan ze misschien denken wat er mis mee is.

Lijkt mij dan.

Wat trouwens ook raar is, is dat je nu die 3rd person mode hebt, en dat je kan kiezen tussen FPS en 3PS, maar niet tussen dedicated en non-dedicated :S
third person zat eigenlijk al in de code in cod4. Een simpele console command en je kon in third person spelen, natuurlijk mikt dit veel moeilijker omdat het niet is uitgewerkt... maar die third person mode staat gewoon mooi op de doos en het heeft hun vooral niet te veel tijd/geld gekost
idd - gedownload via steam ;) en traag dat het was +)

[Reactie gewijzigd door shades op 11 november 2009 10:57]

Eventjes een paar puntjes over de PC versie.

1. Multiplayer is erg leuk maar er zijn wel wat flaws met de servers.
2. De servers worden bij de spelers gehost, wat dus inhoudt dat als die speler disconnect de server "gemigrate"moet worden naar een nieuwe speler. Dit kan soms wel meerdere keren in een gevecht gebeuren waardoor dat ERG irritant kan worden.
3. Meerdere keren al gehad dat ik de verbinding ben kwijt geraakt tijdens het migraten
4. En tenslotte is het vrijwel onmogelijk om samen te spelen met je vrienden in public games.

Daarnaast, is het spel echter wel Briljant!
Hoezo is het onmogelijk om met je vrienden te spelen? Je kan ze gewoon ingame uitnodigen, dan word er een invite gestuurd naar het persoon waarmee je wil spelen. Hier kan je natuurlijk ook meerdere personen inviten. En als je dan geen zin hebt om met andere mensen te spelen kan je gewoon een private match starten waar je dan alleen met je vrienden in zit.

Verder vind ik het matchmaking wel goed werken maar beetje jammer dat je zelf niet kan zeggen dat je een match wil hosten want als je nu joined word gewoon een random persoon aangewezen die host en als het beetje tegen zit is het een zwaar slechte host.

Overigens had ik dat vooral 's avonds dat ik een match joinde met redelijk veel lag. Overdag helemaal geen last van gehad.

tipje IW, Misschien toch wat extra dingetjes toevoegen in multiplayer in een nieuwe patch of whatever ;)?
Hoezo is het onmogelijk om met je vrienden te spelen? Je kan ze gewoon ingame uitnodigen, dan word er een invite gestuurd naar het persoon waarmee je wil spelen. Hier kan je natuurlijk ook meerdere personen inviten. En als je dan geen zin hebt om met andere mensen te spelen kan je gewoon een private match starten waar je dan alleen met je vrienden in zit.
Echter wel één groot nadeel ten opzichte van COD4 wat ik hier nog niet ben tegengekomen. Je kan dan weliswaar een private match starten... maar je krijgt dan geen XP. Oftewel samen spelen met je vrienden is nu gedegradeerd tot "oefenen" waar je geen enkele beloning in de zin van XP meer voor krijgt. Dus ook niet samen levelen. En op een LAN samen spelen; daar is dan dus ook de helft van de lol af; niet meer samen spelen en tegelijk je level en XP opkrikken. En kun je eigenlijk nog wel zonder internet-verbinding samen spelen, bijv. op een LAN? Anders is dat nog een ander gigantisch nadeel...

Ik vind het toch een soort mes in de rug... COD4 is gigantisch vaak aan PC-gamers verkocht en werd ook superveel op LAN's gespeeld: COD4 maakte LANs leuk de afgelopen tijd. Waarom dan deze veranderingen? Om een paar illegale downloaders te dwarsbomen zodat ze niet meeronline kunnen spelen en dus niet meer kunnen levellen? Tja... leuk, maar nu verpest je wel een hoop lol voor mensen die de game wél legaal kopen; hoeveel game developers gaan die fout nog maken??

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 11 november 2009 21:47]

Op zich logisch, anders kan je met een paar vrienden XP gaan farmen. Zij blijven stil staan, jij geeft ze achter elkaar een headshot, totdat je een bepaald aantal XP heb, dan mag een ander gaan schieten en ben jij slachtoffer. Saai, maar een snelle manier om een high-level char te maken.
Over het algemeen zitten de games zo vol, daarom is het vrijwel onmogelijk om met je mates samen te spelen *Ik speel mercenary teamwork*
Dit kan dus wel, gister met een paar maten in een lobby geknald.

Toevallig werden we tegen een andere clan gematcht (die maten zitten allemaal in een clan)

Gevolg: Wij speelden elke map met elkaar, elke map was erg leuk en zelfs na wat disconnects van het andere team bleven wij bij elkaar spelen.

Nee alle kritiek die er is over de pc versie is tot nu toe behoorlijk overdreven.

Tuurlijk, er zijn wat kleine minpuntjes maar ik vind het gewoon een erg goede game :)

(Ik snap niet dat ze dat leunen hebben verwijderd bijvoorbeeld, belachelijk)
Wat ik eigenlijk mis in deze review. Hoe zit het met het neerhalen van een heli of vliegtuig. krijg je daar nog punten voor?

Als een heli of een AC130 zo schadelijk is voor het team, als beschreven in de review, mag daar volgens mij wel een beloning aan vast zitten als je een van beide neerhaalt.

Dacht overigens dat er ook sprake van zou zijn, maar lees het nergens?
Ik heb het nog niet zelf geprobeerd, mar ik meen ergens gelzen te hebben dat in tegenstelling tot CoD4, je nu wel iedere keer punten krijgt voor het nerhalen van een heli.
Beter dan 1x 250 XP zoals bij CoD4 was.
Ja, en best veel ook. 400 XP points voor een heli. En de eerste keer nog 1000 XP points voor een challenge die je dan gedaan hebt. Ze zijn lastiger neer te halen dan MW1. Dus je moet er vooral als team op schieten. In je eentje ben je wel even bezig.

Verder heb ik gisteravond wel wat last gehad van de gameserver opzet. Ik speel het op de pc en ik gok dat door de drukte gister het allemaal niet vlekkeloos verlopen is. Het systeem zorgt er echter wel voor dat je in no time in een game zit en niet zelf moet zoeken naar een server. Wat dat betreft vind ik het wel een voordeel, omdat ik vaak gewoon even een half uurtje wil gamen en het dan wel makkelijk is als ik instant action heb.

Ik ben het zeer met het reviewer eens dat de killing streak awards te sterk zijn.
Waarom is het iets goed als een developer een optie weghaald uit een game? Waarom niet gewoon toevoegen? Ik heb het hier over het max aantal spelers. Waarom mag ik zelf niet bepalen met hoeveel spelers ik op een map speel? Waarom moet dat voor mij besloten worden? En erger nog, waarom vind tweakers dat het een goed iets is dat een spel MINDER opties aanbied dan zijn voorganger? In cod4 kon je namelijk ook al met 18 spelers op een map.
Kan je natuurlijk zeggen dat de maps ontwikkeld zijn voor 18 spelers. Nou prima, had dan lekker modtools en dedicated server uitgebracht. Alles word nu helemaal voorgekouwd. Ik vind dat zo jammer. Het wordt een grote eenheidsworst. Ik zou het zoveel beter vinden als ze hun total cod4 experience aan zou bieden(wat ze nu doen) + de mogelijkheid om lekker zelf te gaan pielen. Maarja..misschien is dit wel wat het grootste deel van de gamers wil. Niet nadenken maar op A drukken en beginnen met schieten. Beetje jammer.
Omdat ik persoonlijk al vond dat de mappen in COD 4 veels te klein waren..
Heb de game nog niet gespeeld maar voor mij is het belangrijkste dat het geen chaos in de tent wordt..
Als ze de limiet op 18 spelers hebben gezet omwille van de grootte van de maps..dan ben ik daar happy mee..
Die keuze had je bij CoD4 dus zelf in de hand. Zelf speelde ik toch al max 10 vs 10 in CoD4 dus mij maakt het niet zoveel uit, maar nu moet iedereen hier mee leven... Ik vind het echt een slechte ontwikkeling, maarja, de gameplay blijft wel goed natuurlijk...
Beetje vreemde review, als niet alles speel modi zijn gespeeld. Waarom niet zelf het spel kopen, een dagje spelen en wel een volledige review schrijven.
Misschien moet er even duidelijk een splitsing worden gemaakt tussen console en pc. Ontbreken van dedicated servers voor console lijkt me geen issue, dit is toch nooit echt geweest? Voor pc is dit juist een HOT item! En dan mag matchmaking wel iets beter getest worden. Kan je bijv. op specifieke levels zoeken, servers die maar één level draaien?
Daarnaast wat meer over IW.net. Kan dit nu een Xfire vervangen bijvoorbeeld, of een gametracker?

@jellbro Vind ik een zeer goede review. Ik ga het spel toch wel kopen, maar ik snap niet dat veel reviews voorbij gaan aan het feit dat er van een pc game andere dingen worden verwacht dan van een console game.

[Reactie gewijzigd door ViNcE op 11 november 2009 11:14]

Anoniem: 276318
@ViNcE12 november 2009 01:07
Nope, je kan niet op maps zoeken, dus je speelt iedere keer weer een andere map.
Alleen al hierdoor laat ik de game lekker passeren...

CoD4 speelde ik altijd op een Hardcore S&D server met maar 1 map in de cycle : Broadcast. Heerlijk knallen met meestal dezelfde mensen in me favo map.

Ik weet nog wel dat Halo3 uit kwam en ik alle mp maps ff wou doen... na 30 keer joinen nog maar steeds 4 verschillende maps gezien... waardeloos.

Echt dat automatch is gewoon gaar : ik snap dat het er in moet zitten voor het casual publiek, maar kom op : gewoon ff alle games listen (wat al gebeurd) en de mogelijkheid om deze te kunnen sorteren op spelmodi en maps... en je bent er.

En geen dedicated servers voor PC ... tja, alles is al gezegd daarover : KLOTE.

Ik wou MW2 aanschaffen bij release, maar heb dit toch niet gedaan. Ipv heb ik Shattered Horizon gekocht. Leuk spel gemaakt door FutureMark en kost nog geen 20 euro op steam. Heel verfrissend spel en heeft ook nog eens dedicated servers.

FutureMark is weliswaar nog geen grote speler in de games industrie (alhoewel ze wel 'bekend' zijn), maar hun motto is duidelijk : Wij maken alleen voor PC, met gebruik van de laatste technieken (dx10 only, dus geen rekening houden met oude bakken en consoles...) en geven het volk dedicated servers. Wat wil je nog meer!

[Reactie gewijzigd door BaT op 12 november 2009 03:19]

Anoniem: 276318
@BaT12 november 2009 19:18
Ben het volledig met je eens: niet een map kunnen kiezen is ook voor mij het grootste struikelpunt: had bij cod4 3 servers gebookmarked: eentje voor Broadcast, eentje voor Crash en eentje voor Killhouse (die laatste dan wel FFA), doordat ik ze gebookmarked had kon ik sneller een game joinen dan nu met dematchmaking, heb ook maar een keer een cheater meegemaakt en die werd gewoon gebanned, maar dat is allemaal verleden tijd met mw2...

AAAAAAAAAAAAAH :( |:( :( |:( :( |:(
Erg zonde dat er in de review totaal niet gedetaileerd wordt ingegaan op dat wat belangrijk is, zoals;

- Hoe is je verbinding (ping/package loss) nu je volledig afhankelijk bent van de verbinding van de host en wat de computer voor je uit kiest?
- Hoe zit het met de wachttijden?
- Wat zijn de opties tijdens het spel of hoe worden aspecten geregeld (map selectie/rotatie, map change forceren, beperkingen opleggen [weg helikopters], kicken van personen etc..)
- Wat zijn de verschillende speltypen (zijn die er uberhaupt zijn als bv ctf), wanneer is het afgelopen, zijn deze opties aan te passen etc.

Zegmaar datgene wat echt van belang is voor MP onder het nieuwe systeem.
1. Hoe is je verbinding (ping/package loss) nu je volledig afhankelijk bent van de verbinding van de host en wat de computer voor je uit kiest?
2. Hoe zit het met de wachttijden?
3. Wat zijn de opties tijdens het spel of hoe worden aspecten geregeld (map selectie/rotatie, map change forceren, beperkingen opleggen [weg helikopters], kicken van personen etc..)
4. Wat zijn de verschillende speltypen (zijn die er uberhaupt zijn als bv ctf), wanneer is het afgelopen, zijn deze opties aan te passen etc.

---------------------------

1. Tot op heden heb ik geen problemen met ping en dergelijk gehad. De "overkoepelende server van IW" zorgt ervoor dat de beste host word gekozen aan de hand van specs en internet verbinding.
2. Er zijn geen wachtijden, je kunt direct aan de slag. Hooguit de minuut pauze tussen de games door ( voor het bekijken van je dingetjes die je hebt vrijgespeeld of je class aanpassen)
3. Eum, de server rules worden bepaald door de overkoepelende server van IW. Van mij had Killcam wel uitgemogen :)
4. Er zijn echt VEEEEL speltypes, deze speel je vrij door in rank te stijgen! ( ik denk in totaal een stuk op 15)
Anoniem: 293923
11 november 2009 11:06
Gisteren met mijn vaste game maten MW2 geprobeerd te installeren, Nou dat viel niet mee!
Eerst zei steam dat het nog geen 10 November was en dat ik de game daarom nog niet kon installeren!!
Daarna in bios datum gechecked en dit was allemaal in orde!
Toen hij eenmaal met installeren begon toen wilde steam de games gaan downloaden!!!
Ik zeg WHAAT? Het schijfje met de game zat er gewoon in!!!
Vervolgens alles uitgezet en de REinstall optie gekozen en toen deed hij het pas....
Mijn maat is van 20:00 tot 23:30 bezig geweest met installeren maar toen hij naar huis ging stond MW2 er nog steeds niet op!!
Hij bleef maar hangen op de preinstall en hij had nog steeds niet aangegeven dat hij daadwerkelijk iets van het schijfje af pakte....
Nou die gast baalt hoor en hij was gisteren in staat om zijn pc door de raam te gooien!

Mijn probleem was precies het zelfde bij mijn broer.
Dat kan toch geen toeval zijn he?
Ik heb gwn disk 1 erin geschoven en die installeerde steam. Toen deed die niets meer. Disc 2 geprobeerd, deed ook niets, dus nog eens disc 1 gedaan en toen ging de installatie lekker.

Hij blokkeerde deze middag wel en toen heb ik alles geherinstalleerd (zonder rankverlies - dankjewel Steam :)) Ik moet wel zeggen dat ik wat gezooid had met graphics instellingen, dus waarschijnlijk lag het daar aan :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee