Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Call of Duty: Modern Warfare 2 - singleplayer

Conclusie

Is Modern Warfare 2 de perfecte shooter? Nee. Of perfectie überhaupt te bereiken is, is een kwestie op zich, maar los daarvan: het spel laat hier en daar wel degelijk kleine steekjes vallen. Dat je die steekjes nauwelijks zult opmerken, afgezet tegen de overweldigende, indrukwekkende actie die Modern Warfare 2 je voorschotelt, staat echter als een paal boven water. Het mag dan irritant zijn dat je regelmatig op de verkeerde soldaten schiet, het spel straft je er niet voor. In Spec Ops moet je na friendly fire echter soms opnieuw beginnen, wat irritant kan zijn. Dat weegt echter totaal niet op tegen de rest van het spel. Modern Warfare 2 biedt veruit de spectaculairste singleplayer-ervaring ooit, die hand in hand gaat met een verhaal dat goed in elkaar zit en enkele sterke plottwists heeft. Tel hierbij nog Special Ops, dat je zowel offline als online in co-op kunt spelen, en nog voor je ooit aan de multiplayer hebt gedacht ben je al uren verder.

Let op: In het onderstaande cijfer is de multiplayer al meegewogen; we zullen beide spelonderdelen niet voorzien van aparte cijfers. De genoemde plus- en minpunten hebben alleen betrekking op de singleplayer-modus. De eerder genoemde bespreking van de multiplayer-modus volgt woensdag.

Pluspunten

+ Ongekend veel actie en spektakel
+ Verhaal
+ Variatie in missies
+ Graphics en geluid
+ Special Ops in co-op
+ Multiplayer

Minpunten

- Verschil tussen vriend en vijand soms moeilijk zichtbaar
- Special Ops in je eentje
- Met zeven tot negen uur blijft het een kort avontuur

Cijfer: 9,5

Titel Call of Duty Modern Warfare 2
Platform pc, Xbox 360, Playstation 3
Ontwikkelaar Infinity Ward
Uitgever Activision
Releasedatum 10 november 2009
Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2 Modern Warfare 2

Laagste prijzen voor: Call of Duty Modern Warfare 2, Xbox 360
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Bol.com Plaza

Score: 3 (20)

€ 35,-

€ 35,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 35,-
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 35,-
Bekijk
Laagste prijzen voor: Call of Duty Modern Warfare 2, Windows
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Game-Key

Score: 3 (22)

€ 18,29

€ 18,29

Kostenoverzicht

Productprijs € 18,29
Digitale levering € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 18,29
Bekijk

Lees meer

'Activision werkt aan Call of Duty-mmog' Nieuws van 19 november 2009
Video: Modern Warfare 2-trailer Nieuws van 5 oktober 2009

Reacties (257)

Wijzig sortering
Vanacht, 00.00 uur stond ik, samen met een onverwacht grote groep mannen te wachten voor de Gamesmania op mijn exemplaar van de nieuwe Call of Duty.

Toen ik om half 1 eindelijk kon gaan spelen begon ik met de single player. Het eerste wat me op viel was de graphics. Dat de ps3 zulke graphics kan produceren had ik niet verwacht.....

Het 2e wat mij op viel, en wat ik toch wel erg storend vind... Als je op de ps3 versie maar een beetje in de richting van de vijand richt, en je drukt vervolgens op L1 dan krijg je een soort auto aim effect waardoor je direct raak schiet.
Bij een mannetje wat ineens voor je springt, heeft dit een goed effect waarbij je gewoon snel kan reageren en knallen. Echter bij een vuur gevecht op afstand.....
Als ik het zonder 'auto aim' doe, vond ik het zeer lastig; tot zelfs onmogelijk. Gebruikte ik echter wel de 'auto aim' functie, dan hoefde ik maar afwisselend L1 - R1 te drukken, en iedereen was dood. Let wel, beide op de hardcore moeilijkheidsgraad.

Ik vind het persoonlijk erg jmmr. Een klein beetje hulp op de console lijkt me terecht, je hebt immers geen muis in je hand, maar ik vind dit wel heel overdreven. Zijn er meer mensen die dit zo ervaren?
Volgens mij was dit in CoD4 helemaal niet zo heftig in de SP...jammer dat ze het zo hebben aangepast
Dit was volgens mij ook al zo bij MW1, dus het verbaasd me niks dat dit weer zo is.


trouwens
Dat de ps3 zulke graphics kan produceren had ik niet verwacht.
Heb je Uncharted 2 wel eens gezien?

[Reactie gewijzigd door ocmerius op 10 november 2009 10:15]

Als je op hardcore speelt is het vrij normaal dat je zonder auto aim een uitdaging hebt. Dat is dan ook niet bedoelt voor een console.
Heb zelf 2dagen bezig geweest om cpt price op veteran in de helikopter te krijgen toen de sukkel zijn been gebroken had. Is zo'n deel in cod4 wat bijna frustrerend werkt op veteran zonder auto aim. Op m'n versie van de pc luktte het de eerste keer zonder problemen. Natuurlijk wist ek dan al beter wat er ging gebeuren.
Ja hoor, en jij kunt goed richten met pookjes.
?? Ik vertel toch dat ik vanacht, om 00.00 uur voor de deur stond om een PS3 versie van het spel te halen? Dat terwijl ik een pc heb met een amd4870 en core i720....
Hoeze dan domme pc-fanboy reactie?? Misschien kun je hier wat meer uitleg over geven?

Ik speel veel liever op een consoles, maar ik gaf gewoon aan dit ik die auto aim functie liever anders had gezien; zoals in fear 2 bijvoorbeeld, waarbij je echt in de buurt van de vijand moet richten en het geen zin heeft om afwisselend L2 R2 te drukken.
Wie o wie heeft er een methode gevonden om rechtstreeks vanaf de dvd's te installeren?

Via Steam ben je ongeveer even lang zoet als de single player speelduur heeft.
Moet je voor de X-box of Playstation ook eerst een vracht data downloaden?
Nu zal het wel een beetje drukker zijn op Steam dan gewoonlijk maar voor een verse herinstallatie bedenk je je wel twee keer. |:(

50mb via Ziggo >>>> downloadsnelheid CoD4 2 op 66,7KB/s
ondertussen komt Half-Life episode2 wel met 1,2MB/s binnen


Update:

Installeren vanaf dvd kan op deze manier en gaat echt een stuk sneller: :)

1. Close Steam (File > Exit).
2. Go to the Start button and select Run (XP) or type Run in the Search box and choose Run from the list (Vista).
3. In the Run window type: "C:\Program Files\Steam\Steam.exe" -install E:
Replace E: with the CD/DVD drive you are installing from if is not correct.
Replace C:\Program Files\Steam if your Steam installation is not in the default location.

4. Press OK. Your installation should continue from the disc.

Source : http://forums.steampowered.com/forum...php?p=11955274

[Reactie gewijzigd door bas_buyandsell op 10 november 2009 23:02]

Net uitgespeeld. Heeft me ongeveer 5.5 uur tijd 'gekost.'

Met het probleem van de verkeerde soldaten neerschieten slaat Tweakers.net compleet de plank mis. Dat is juist de hele grap, ook de scene dat iedereen hoopt dat de andere soldaten 'Texas' zeggen, omdat ze het niet zeker weten.

Verder missen jullie echt een aantal mispunten;
-Je gaat VEELS te snel dood, dat is op zich niet erg, alleen het feit dat het een arcade game is wel. Er word gevraagd om snelle, non-stop actie, en dat kan niet als je zo snel dood gaat. Heb heel vaak even wat rust genomen als ik 2 keer achter elkaar dood ging.

-Je kunt niet ''leunen'' wat bloed irritant is, kan niet op 2 handen tellen hoe vaak ik dood ben gegaan omdat ik m'n hele lijf moest laten zien, in plaats van slechts mn oogjes.

-De AI! Die van de tegenstander is best te doen, goed zelfs. Enige nadeel daarvan is dat iedereen de auto-aim op jou heeft, maar de AI van je medespelers is echt slecht, ben zo vaak van de zijkant neergeschoten door iemand die langs 3 medespelers was gelopen en maar bedacht om bij het 4de mannetje te schieten.

Dat vond ik zelf de enige minpunten. Deze singleplayer was echter wel ongeveer beste die ik dit jaar heb gespeeld(2009) dus die nadelen overleef je wel. De 9,5 die je overal ziet is erg overdreven, zou het eerder een 8,5 geven. Het voelt meer als een uitbreiding dan een spel an sich. Over de multiplayer maar niet te beginnen uiteraard ;)

[Reactie gewijzigd door Giku op 11 november 2009 21:10]

Beetje lullig om eerst de SP te doen terwijl iedereen maar 1 vraag heeft: is de MP nog de moeite waard zonder dedicated servers?

Niemand zat op een SP review te wachten, dit is voornamelijk een MP game (zoals jullie al toegeven wanneer jullie zeggen dat de SP heel kort is), dus de SP review had kunnen wachten tot woensdag.

[Reactie gewijzigd door Gulif op 10 november 2009 09:17]

Er zijn nogal klachten op MP. Mensen die niemand vinden, mensen die ergens komen waar niemand engels praat, mensen met vreselijke lag als er 6vs6 is, je kan weten wie de host is door naar het scorebord te kijken, pings zijn aangeduid met kleurtjes ipv een cijfer, hitboxen de grote van een olifant, niet veel aan te passen of soms duurt het minuten voor een spel start.
Maar das dan over de pcversie. Bij console is het natuurlijk de normale gang van zaken en is het eigenlijk geen minpunt.
Lol...

Doet toch pijn om geen dedicated server te hebben.

CODMW 1 voor een tijdje dan maar.
Het is logisch dat er geen dedicated servers meer zijn. Al dat gecheat en die achterlijke regels daar word je gek van.
Dan ben je een tube noob, dan weer een bunny hopper... dan weer verbod op raketten. Wat een onzin, alles gebruiken en niet zeiken.

Dan heb je de cheaters met die achterlijke headshot modus, permenant ban opleggen bij Punkbuster, Gamespy enz.
Maar is toch nog geen reden om iedereen maar te verplichten om op hun servers te spelen.

Er zijn nog meer mensen die dit spel spelen met een vast groepje,clan of public en hun eigen game type willen kunnen spelen.

Dat er dan tegenover staat dat er wel goed gemod moet worden voor een goede speelervaring daar kies je dan zelf voor.

Maar om dan te zeggen: "we gooien de dedicated servers er uit om de spelervaring te verbeteren" dat gaat er bij mij niet in.
Dit is gewoon de PC versie downgraden naar een console game.

[Reactie gewijzigd door redstorm op 10 november 2009 12:58]

Dit is gewoon de PC versie downgraden naar een console game.
dat is imho ook gebeurd met operation flashpoint: dragon rising. is dit een trend aan het worden? ik had van flashpoint een echte pc game verwacht waarmee ze arma 2 hard zouden aftroeven maar daar zat ik helaas fout mee!


ontopic:
had er in mw1 ook last van: word ik gekickt voor een m249 saw met reddot! wtf? :o

hoop egt dat de singleplayer weer de beleving kan geven dat je gewoon even 7 uur een soldaat bent en niet meer iemand achter een computer :*)
Ik kan je goed nieuws geven. MW2 heeft me net het eerste uur dat ik kon spelen voor ik dadelijk snel weg gaf al meteen het geweldig gevoel gegeven. Het is net of je in een film zit en je echt onder vuur ligt. Wat een geweldige game. De singelplayer heb ik het dan over he op dit moment. Wat een actie zeg. Operation flashpoint is misschien wel heel erg realistisch. Maar dit is echt geweldig. Het eerste level, je rijdt gewoon in een humvee en bent de gunner. Wat een spektakel achter elkaar. Niet normaal
wat ben jij gemeen! mij een beetje vertellen hoe mooi het is terwijl ik moet wachten! :P
hoop dat je idd gelijk hebt, donderdag is de dag!
Ik speelde altijd op HC servers met COD4 en 5 en vond het wel rustgevend dat je allebei een kans had als je elkaar tegen kwam. Zonder de nade-launcher weet je iig zeker dat je niet om de haverklap weer opgeblazen wordt door iemand die in je generale richting schiet. Net zoals ik het vervelend vond als mensen bij COD1 granaten gingen lobben vanaf de begin positie naar de punten waar het andere team langs moet om in de aanval/verdediging te komen.

Het mooie aan de dedicated servers was dat je kan kiezen of je wel of niet deze restricties wilt, en wat voor spel ervaring je wilt.
+1000 hier ben ik het erg mee eens.
ja, en nu heb je geen punkbuster en je kan zelf niet kicken

Nee, ik sla deze maar over......
Punkbuster is vervelend, bij Cod 4 had ik het ook en werd ik gebanned voor cheating. Het stomme is ik cheatte helemaal niet. Nee, ik zou eerder geen games meer kopen met punkbuster stom programma.

Edit: woordkeuze

[Reactie gewijzigd door piratepraat op 10 november 2009 19:44]

Je kan je beter afvragen waarom je dan gekicked werd. Ik speel toch al jaren games die Punkbuster gebruiken, en heb eigenlijk nooit een probleem gehad terwijl ik toch een hoop rotzooi op mijn PC heb staan (in de vorm van programma's waarvan ik mij kan voorstellen dat PB moeilijk zou gaan doen).
Enige reden om gekicked te worden door PB is wanneer je cheat (oa aangepaste bestanden) of wanneer je meermaals geen updates van de masterserver kan downloaden. Eerste is op te lossen door manieren te leren, tweede door even manueel de update te draaien.
VAC werkt op de manier dat cheaters gezien worden maar ze worden niet gekicked. Pas na enkele weken komt er een grote banronde waar je account meteen voorgoed nutteloos is om online te gaan spelen. Nieuwe copy kopen maw.
Waarom is dit lullig het zal er dan toch juist om gaan spannen of het goed is of niet of ligt dat nou aan mij :P?
Het is lullig dat dit persoon zegt dat niemand op de SP review te wachten zat...
Gelukkig zijn we niet allemaal zo game verslaafd (whoej ik kom nog buiten :D)

Ik ga dit spel juist kopen voor de singleplayer en de spec ops (Lekker over PSN met 2 of meer personen!) en weet nu al dat ik de komende maand (2 maanden) zwaar veel plezier hieraan ga beleven!

Gelukkig ben je niet alleen en zijn er nog meer mensen op de aarde met een andere voorkeur

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 10 november 2009 13:38]

Ben ook zoiemand die de MP geen hol boeid zo ook die dedicated servers.
Die halve coop wel. Dat maakt het net wat meer waard.
De SP is blijk baar stuk langer dan vorige deel. Maar nog steeds kort. Die meeste top story quality singleplayer games zijn kort. 'n meesplepend verhaal van 30 uur is zeer moeilijk te produceren. Dat is quality vs kwantitie. Dat gaat gewoon moeilijk samen.
Daarmee is de SP review ook sneller klaar. En dus ook als eerste.
MP om dat de doorgronden. En door al die verslavende perks archievment te worstelen moet je wat meer review tijd in steken. Dus daarom wat later. Ten minste als je een wat grondige MP review waardeerd. In plaats van een snelle zeer vroege korte proef periode waar men even aan MP geproefd heeft. en dan met harde conculsies komt.

Op zich ben ik voor apparte SP en MP reviews.
Maar ook apparte PC review.
De MP kon voor zover ik weet niet voor 10 november gespeeld worden. Dus is het logisch dat ze met een SP review komen, en pas morgen of zoiets met een MP review.

Of het online ook wat is, is inderdaad een vraag die mij ook bezig houd. Ik speel COD4 en COD5 momenteel, maar eigenlijk altijd op servers met custom maps. Dat is hier ook niet meer mogelijk voor zover ik heb begrepen.
Het zou leuk zijn als T.net daar in de komende MP review ook verder op in zou willen gaan.
Ze hebben hem al gespeeld, zeggen ze zelf, ze hebben het zelfs al meegenomen in het cijfer, maar ze zeggen niet hoe het zit met de servers en of je echt maar met max. 18 spelers kunt spelen, daar zijn de meeste spelers een stuk meer in geinteresseerd dan in welke nieuwe wapens je allemaal hebt in de SP.

Gewoon een ordinair zoethoudertje dus, zodat we morgen weer allemaal op tweakers komen kijken en zij reclame-inkomsten kunnen cashen :(
Dat is slimme marketing ;)
En ach, 1 nachtje slapen kan er nog wel bij toch?
Misschien dat ze met allerlei regeltjes zitten enzo.
Je hebt 'n grote xbox360 platform en zo ook een grote PS3 platform waar volkstammen totaal niks te maken hebben met PC soap.

Die xbox360 versie en PS3 versie wordt er geen slechtere game van.

'n Pc review kan dat wel als min puntjes aanmerken.
Zo ook een ander cijfer krijgen.

Je koopt geen ConsolePC in een game je kiest voor het een en het ander afhankelijk welke je thuis hebt.

Heb PC PS3 Xbox360
Pc heb ik Ps3 komt later.
Wel goed punt dat er eindelijk een spel is zonder duidelijk verschil tussen vriend/vijand zoals het hoort te zijn. Echter wat MP betreft zal dit enkel ertegen werken aangezien na de boycot etc enkel nog casual spelers over zijn die zich hieraan zullen storen.

Dus, wat betreft het belangrijkste en vrijwel enige reden om het spel te kopen (zeker met slechts 9 uur speeltijd); hoe zit het met de MP? Is het te doen zonder dedicated servers? Zijn er uberhaupt nog spelers over na de boycot? etc..
Lijkt me heerlijk. Een goede game, met goede multiplayer zonder van die fanaten die 24 uur per dag achter hun PC zitten en tegen alles en iedereen lopen te zeuren. Helaas ben ik bang dat die "boycot" wel mee zal vallen.
Ik zat op een SP review te wachten aangezien ik de cod serie meestal alleen voor de sp koop
Beetje lullig om eerst de SP te doen terwijl iedereen maar 1 vraag heeft: is de MP nog de moeite waard zonder dedicated servers?
De MP is versimpeld maar het is gelukkig niet langer mogelijk dat de host (ondanks de voormalig dedicated servers) zoiets heeft van "ik verlies, dus ik gooi mijn 360 uit". Door middel van host-migration, zal iedereen een paar seconden een pauze-scherm zien terwijl het spel zelf berekent wie de nieuwe/betere host kan worden.
IEts wat blizzard met battle.net al 7 jaar geleden introduceerde. enige nadeel is wel van battle.net dat als hij geen alternatief vindt dan klapt de game eruit.
Maar ach met RTS is het een iets ander verhaal
kan je op een lanparty nog wel zelf een listen game hosten ?
Onzin. Die hele multiplayer kan me gestolen worden. Ik ga voor de singleplayer. Denk niet dat ik daar alleen in sta. Waarschijnlijk een kleinere groep, maar toch.
Inderdaad ben ik meer in voor de single player modus. merk aan mij zelf dat ik het online snel weer gezien heb. Misschien komt dat juist door al dat ge cheat en gezeik overal en ga ik het nu zonder dedicated server wel leuk vinden :-)
Gek, ik zat wel op een SP te wachten. SP heeft bij mij meer indruk gemaakt dan de multiplayer. De MP heb ik best leuk gevonden, maar dan toch liever Halo. De SP is voor een shooter imho onovertroffen (Cod4), nu dus blijkbaar wel. Ik be nzeer benieuwt.
Niet om oneerbiedig te doen, maar ik vond MW1 niet echt denderend met multiplayer. Ik doe liever een potje Bad Company ofzo. Maar de single player heb ik zeer van genoten.
Ik speel juist alleen de singleplayer, ik ben niet zo'n multiplayer-liefhebber.
Hahahha, voornamelijk een multiplayer game? De Battlefield serie (bijv.) is "voornamelijk een multiplayer game"-serie, CoD heeft juist een sterke SP campaign.

Daarbij moet je voorzichtig zijn als je namens iedereen gaat spreken, en al helemaal als je iets als dit stelt.
Is die Spec-Ops (als co-op) met splitscreen te spelen op de ps3?
Goede vraag. Je zou na deze opmerking bijna denken van wel:

"Tel hierbij nog Special Ops, dat je zowel offline als online in co-op kunt spelen,..."
Zo ja, ziet het er dan weer zo vreemd uit als in CoD 5 of is het nu wel een classic split screen?
Moet iemand ff op de achterkant van het hoesje checken of local players 1 of 1-2 is.
7 tot 9 uur singleplayer? Volgens IGN eerder 4 tot 4.5 uur: http://xbox360.ign.com/articles/104/1043366p3.html
De spelers van IGN zullen wat meer doorgewinterd zijn ... want euhm ...

Zodra je in de buurt van een vijand mikt en dan mikt via de loop van je wapen, richt je wapen automatisch op de terrorist.

Verschil tussen vriend en vijand soms moeilijk zichtbaar

Dan kijk je toch gewoon naar wie je wapen zich richt :?
Of ze hebben op Easy gespeeld.. zowel als reviewer als gewoon als gamer houd ik er niet van om als een dolle door een game heen te vliegen. Daar koop je je spel toch niet voor? Ik vind het vet om alles mee te krijgen en als ik een ruimte zie waar ik denk dat ik iets kan halen, dan ga ik dat onderzoeken :).. maar als doorrent zul je wellicht wel sneller kunnen ja...
getest op: Xbox 360

nuff said
getest op: Xbox 360

nuff said
Want? Op de 360 is het spel simpeler dan op de PS3? 8)7
nee maar denk niet dat die aimbot er op de pc bij zit. en dan is het spel op de 360 wel makkelijker dan op de pc
Ik dacht dat de "PC gamers" pookjes juist lastig vonden? :P Kom op nou, de aim-assist (klein beetje anders dan een aimbot...) is er om iets te compenseren, niet om het spel makkelijker te maken, daar zijn de 4 moeilijkheidsgraden wel voor.
Ondanks dat je vantevoren gewaarschuwd wordt voor oa. de gewraakte vliegveldscene en ik best tegen een stootje kan. Moet ik toegeven dat ik toch best geschrokken ben van dat level. Het voelt behoorlijk naar... en dan heb ik nog niet eens geschoten in de terminal.

Het had wat mij betreft niet zo gehoeven. Zeker niet omdat je alsnog wordt doodgeschoten door die terrorist aan het einde van deze scene.

Het zou mij dus niet verbazen als dit spel hierdoor inderdaad verboden gaat worden.
Wordt het niet verboden dan verwacht ik op zijn minst dezelfde maatregel zoals in duitsland is ingesteld en dit level er uit is gehaald.
De scene speelt wel een cruciale rol in het hele verhaal. Naar aanleiding van die gebeurtenissen beginnen de conflicten met Rusland pas echt. De vliegveldscene past gewoon binnen de hele context, en maakt van MW2 niet meteen een 'ziekelijk' spel, zoals enkele mensen vinden.
Overigens moet ik toegeven dat dat level erg "mooi" was uitgewerkt, in de zin dat het aangrijpend was, zoals je zelf ook stelde (al weet je dat het uiteindelijk over een virtuele omgeving gaat).

Wat gebeurt er trouwens als je de vliegveldscene niet wilt zien? Zoals ik net al zei speelt de scene en niet al te onbelangrijke rol in het verhaal, wordt er een alternatieve cutscene getoond die de gebeurtenissen kort uitlegt of iets dergelijks?

[Reactie gewijzigd door Lapixx op 10 november 2009 23:19]

Het is inderdaad een belangrijk onderdeel van het verhaal en ook meteen het grootste defect aan het verhaal:

- na de aanslag sneuvelen een paar van de terroristen van het groepje tijdens vuurgevechten met de Russische politie, maar zij worden niet geidentificeerd als Russen?

- als het doel simpelweg was om Makarov te vermoorden, waarom deed Allen dat dan niet gewoon vlak voor de aanslag? Dat had ie wss zelf niet overleefd, maar dan had ie ook niet al die burgers hoeven neerknallen, wat een egoist is het toch...
Deze sp review is gemaakt met de Xbox. Het zou mooi zijn als de MP review iig ook de PC kant belicht met daarin de verschillen tussen de vorige cod delen en hoe dit bevalt.
Hiermee zou tweakers iig duidelijk maken dat het ook de kritische geluiden uit de pc community van de laatste tijd heeft gehoord.
priemt says:
Deze sp review is gemaakt met de Xbox. Het zou mooi zijn als de MP review iig ook de PC kant belicht met daarin de verschillen tussen de vorige cod delen en hoe dit bevalt.
Hiermee zou tweakers iig duidelijk maken dat het ook de kritische geluiden uit de pc community van de laatste tijd heeft gehoord.


Mee eens!

Tweakers.net constant aan de console games...
Wat valt er te tweaken aan een console? :?

Dat dit weer een port is was te verwachten, en voor de console kids vast een leuke ervaring van maandje of 2 voordat pappie en mammie weer een nieuw spel voor ze kopen.

Waarom test TWEAKERS.NET dit niet op de PC?
Lijkt me meer toepasselijk, en interessanter.
in hoeverre valt dit spel te tweaken bv?
Bv in de laatste Wolf is er niet eens een cfg om te tweaken.
Maar de console versie is schitterend.

Nieuwe generaties?
Moeilijk om je vijand te zien?
Ja, in het echt dragen de soldaten van de twee vechtende partijen ook rood en helblauw, zodat je goed kan zien of je maat niet voor je staat.

Ik dank god op de knieen dat ik nog een PC gamer ben hehehe.
Ben oud...
Sorrie hoor, maar wat een poepreactie.

'Dat dit weer een port is was te verwachten, en voor de console kids vast een leuke ervaring van maandje of 2 voordat pappie en mammie weer een nieuw spel voor ze kopen.

Sommige mensen vinden het gewoon fijner om een systeem te hebben dat altijd werkt. Geen gezeik met drivers, grafische kaarten die het weer niet trekken of processor die weer te oud is.

Het aantal console gamers neemt toe vooral in de leeftijdscategorie 30+.... de voormalige pc-game-generatie.


On topic. Dedicated servers zouden het wel een veel prettiger belevenis maken. met cod5 was het regelmatig huilen met de pet op. Jammer dat ze daar niet voor gekozen hebben (daar hadden ze nu mooi dat extra budget voor kunnen gebruiken ;) )
als je gewoon 1 keer een goede pc koopt dan ben je klaar en kun je gewoon spellen spelen en andere dingen die je wel op een pc en niet op een console. en als drivers updaten je teveel werk is vraag ik me af of jij überhaupt wel uit je bed komt op zondag of dat je daar ook te lui voor bent want een driver updaten is 2 minuten werk max.
Da's waar, maar als je 1 keer een goede pc koopt die net zolang meegaat als een console (wat betreft visuele kwaliteit en dat elk spel out of the box werkt zonder tweaken van grafische instellingen) ben je sowieso twee, drie, vier of zelfs vijf keer zoveel geld kwijt als voor een console. Of kun jij een PC bouwen die de games van twee jaar terug tot die van over drie jaar op hun bedoelde kwaliteit voor 170 euro?

En voor andere dingen spendeer je een 300 of 400 euro aan een instap-PC. Dan kun je alles, behalve misschien gamen met de nieuwste spellen op een hoge resolutie / kwaliteit.

Nee, voor echte tweakerts die het allernieuwste op het allerhoogste willen heb je de PC, voor diegenen die gewoon spellen willen spelen zonder er veel geld aan te spenderen heb je consoles.
*als*, *goede*, *gewoon*... dat zijn wel allemaal erg relatieve begrippen. Je kunt ook een computer gebruiken om dingen te doen behalve gamen, en een console om te gamen. Word jij er slechter van als anderen dit doen? Lijkt me sterk.

Daarbij duurt een band vervangen ook geen uur, maar dat betekend niet dat iedereen het leuk vind om het überhaupt te moeten doen. Console games zijn specifiek gemaakt voor een bepaald platform, PC games moeten op meerdere soorten hardware draaien. Daarom moet jij je zorgen maken over sys. reqs en "console gamers" niet.
Ik heb hier niets aan toe te voegen. Helemaal mee eens....
[troll] moia, de xbox 360 valt ook best wel te modden. Er zijn zelfs speciale modchips voor de wii en psp te verkrijgen. Het verbaast me dat deze nog niet voor de PC zijn verschenen [/troll]

Ik ben het met je eens dat het jammer zou zijn als een site zoals tweakers.net, welke primair wordt ge-assiocieerd met computers en computer hardware/software, alleen de xbox versie van een review voorziet.
Prachtige review, nu kan ik écht niet meer wachten!

En wat betreft dat minpunt over je vijanden, ik heb het spel nog niet gespeelt, maar is zoiets niet realistischer? In een echte oorlog moet je ook eerst nadenken voordat je schiet, en heb je ook niet mooie pakjes waaraan je precies kan zien of het een friendly is of niet.

En Spec-Ops in je ééntje als nadeel bestempelen? :P Het is echt bedoelt voor Co-op, dus dan kan ik het niet echt als nadeel zien :D

Verder ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe mappacks op de computer nu betaald worden, het is nu natuurlijk voor hun een stuk makkelijker om de mappacks via Steam te laten betalen. Of zouden ze gewoon weer een sponsor zoeken?

[Reactie gewijzigd door TrekDude101 op 10 november 2009 09:24]

Tjah, op steam is vaak alle extra content betaald. Ik zou niet weten waarom IW nog gratis mappacken zou uit gaan delen. Misschien om nog kopers te trekken die er nog niet waren vanwege geen Dedi servers en geen lean ofzo.
Ik vind het maar rare "minpunten"...

- Verschil tussen vriend en vijand soms moeilijk zichtbaar
Dat is juist een pluspunt! Het is oorlog. Het is hard tegen hard... je moet opletten en niet zomaar blind blaffen en een maatje neerknallen.

- Special Ops in je eentje
Dat is ook een pluspunt, een grote zelfs. Je kan het alleen doen als je wilt maar het kan ook met z'n 2'n. Als je het alleen met z'n 2'n zou kunnen spelen zou dat juist een minpunt zijn. Nu geeft het een extra mogelijkheid om na de single player nog uren door te skiete.

- Met zeven tot negen uur blijft het een kort avontuur
In deze review is het cijfer gebaseerd op zowel single- als multiplayer... maar dit minpunt richt zich alleen op de single player. Dat is niet fair... het is een avontuur van maanden of zelfs jaren als je de specops en multiplayer ook meeneemt.
Dit is een singleplayer review. Het cijfer is dus ook voor de singleplayer zonder de multiplayer
1 2 3 ... 11

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Auto

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True