Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Assassin's Creed II

Conclusione temporanea

Assassin's Creed II wordt geweldig. Hoe we dat weten? We hebben ongeveer drie uur gespeeld, maar voor ons gevoel moesten we na vijf minuten stoppen. Elke game die drie uur kan veranderen in vijf minuten, is top. De foutjes en minpuntjes van het eerste deel zijn weggewerkt en daar bovenop heeft Ubisoft een sloot verbeteringen toegevoegd. Assassin's Creed II is groter, uitgebreider en dieper dan zijn voorganger. Ezio Auditore di Firenze is bovendien een interessanter personage dan Altaïr, en ook Desmond Miles zorgt in Assassin's Creed II voor meer opschudding dan je na deel één ooit kon vermoeden. Is het al 19 november?

Titel Assassin's Creed II
Platform Xbox 360, Playstation 3
(2010: PC)
Ontwikkelaar Ubisoft
Uitgever Ubisoft
Releasedatum 19 november 2009

Laagste prijzen voor: Assassin's Creed II, Xbox 360
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 2 (36)

€ 27,71

€ 27,71

Kostenoverzicht

Productprijs € 27,71
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 27,71

Bekijk


Laagste prijzen voor: Assassin's Creed II, Windows
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Ubisoft Store

Score: 5 (2)

€ 3,-

€ 3,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 3,-
Opsturen tot €30 € 0,-
iDEAL € 0,-
Totaal € 3,-

Bekijk

Gameshop Play-it

Score: 4 (1)

€ 19,99

€ 21,97

Kostenoverzicht

Productprijs € 19,99
Opsturen vanaf €14.99,- Brievenbuspakket € 1,98
iDEAL € 0,-
Totaal € 21,97

Bekijk

Bol.com Plaza

Score: 2 (36)

€ 22,38

€ 22,38

Kostenoverzicht

Productprijs € 22,38
Pakketpost (boven €20,-) € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 22,38

Bekijk


Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (72)

Wijzig sortering
Goede preview, ik kan me er helemaal in vinden
Zelf heb ik deel 1 met plezier gespeeld maar het had 1 nadeel voor mij en dat was:

- eentonigheid van de missies en ook gevechten

Ik ga er van uit dat dit in deel 2 echt aangepast is en men echt naar de spelers heeft geluisterd op het gebied van wat er beter zou moeten, verder wat kan ik er over zeggen?
Het lijkt me echt een wannahave als game, en deze komt zeer zeker hier in huis.
Ik las op een andere site dat de gevechten nog verder zijn uitgebreid evenals de wapens die je kan gebruiken, de graphics vanzelf sprekend zijn verbeterd en de omgeving zelf vind ik prachtig.
Puur om gewoon rond te lopen in die omgeving lijkt me al super, het ademt sfeer uit.
Het eerste deel vond ik ook al goed op dit vlak maar als ik dit zo zie doet men hier nog een stapje er boven op

Al met al ik kan niet wachten op de game om hem daadwerkelijk te spelen.
Ben wel benieuwd naar het verschil tussen de PS3/PC versie kwa graphics dan( DX 11 komt die er bv in)? en zal dat veel verschil teweeg brengen tov de console graphics die al echt super zijn als ik de ss's zie!
Dit vanwege dat ik de keuze moet maken straks of tussen de ps3 versie of de pc versie met een 5870 kaartje aan boord, ach we zullen het maar even afwachten tot hier meer over bekend word gemaakt

Kijk al uit naar jullie review, denk dat dit 1 van De toppers word dit jaar en volgend jaar voor de pc

@ rupie 94hier onder.

Dat ik wat langer moet w8en op de pc versie is geen enkel issue voor mij mocht het zijn dat de pc versie beter is

[Reactie gewijzigd door pino85 op 21 oktober 2009 23:29]

Niet alleen de eentonigheid, maar wat me vooral opviel in assasin's Creed was de voortdurende pro-moslim en anti-christelijke ondertoon die in het spel verwikkeld was. Nu hebben de makers geprobeerd dat sentiment weg te nemen door aan het begin een statement te maken dat het spel niet gemaakt was vanuit een theologische visie...en dat het team van makers bestond uit velen geloven...
Maar toch bestond het spel voornamelijk uit het uitmoorden van kopstukken uit het (christelijke) geloof en kruisvaarders... en werd dit goed gepraat/beargumenteerd met 'it's good for the common cause'. Ze hadden net zo goed kunnen argumenteren 'it's the will of allah'

Niet dat ik daar moeite me heb als daar eens spel voor gemaakt wordt
Maar ik vraag mij af of het spel wereldwijd op dezelfde manier ontvangen was wanneer er diverse moslim-kopstukken gedood zou moeten worden met het argument: dat is beter voor de wereld...

[Reactie gewijzigd door DeArmeStudent op 21 oktober 2009 22:07]

mwa, er waren gewoon 2 voornamelijk christelijke steden en 1 moslim stad, en in alle 3 kan je goed huishouden.
ik heb het helemaal uitgespeeld en ik kon er niet echt een voorkeur voor het ene of andere geloof uit halen.

sterker nog de assassins leken me redelijk non-theologische.
Acre is christelijk. Jeruzalem en damascus zijn moslim.
Als Christen zijnde heb ik AC 1 altijd met plezier gespeeld. Spellen spiegelen niet altijd een goed beeld af van de waarheid, daarnaast heb ik nog zoiets; het is maar een spel.
Het is gewoon een spel wat vanuit een bepaald beeld is opgezet, de templars waren de 'slechteriken' waarmee moest worden afgerekend.

Zolang we in het hedendaagse leven niet vermoord worden, verdrukt, veracht en wel gerespecteerd worden ben ik allang tevreden.

Iets wat ik soms al mis...
"Maar ik vraag mij af of het spel wereldwijd op dezelfde manier ontvangen was wanneer er diverse moslim-kopstukken gedood zou moeten worden met het argument: dat is beter voor de wereld..."

Dan hadden we inderdaad de poppen aan het dansen, dreigbrieven bij ubisoft op de mat, bommeldingen of nog erger. Helaas zijn 'bepaalde mensen' slecht in 'incasseren'
Sjah het zou helemaal raar zijn als de templars in eens volop moslims waren hahaha
Het is allang bewezen dat de templars 1 van de grootste en eerste organisaties van die tijd waren en dat allemaal onder het mom van het christen dom

Die deden in die tijd hetzelfde als de radicale moslims tegenwoordig. Het uitmoorden van andere volken onder hem mom van je eigen godsdienst

Of te wel oke het waren christelijke maar of je daar nou trots op moet zijn is een 2e. Het is gewoon een organisatie die bestreden moet worden die hun zelf als christenen voordoen.
Ik zeg het zijn geen christenen omdat ze de grootste oorlogen en slachtingen van die tijd hebben veroorzaakt en dat doet een goede christenen niet

Wat ik hiermee wil zeggen is dat de enige reden dat het christendom hieraan is gekoppeld is dat dit gewoon historisch correct is. Verder gaat het gewoon om een oorlog tegen een organisatie die schijnbaar de controle heeft over de 3 steden en heeft naar mijn mening ook niet met 1 van die 2 geloven te maken...

Edit: Naar mijn mening benadeel je ook het christelijk geloof als je zegt dat je hier christen-kopstukken vermoord. Het zijn de kopstukken uit die organisatie en niet het christendom (vind ik en ik ben alles behalve gelovig)

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 22 oktober 2009 11:45]

Tjonge, heb dat spel gewoon met veel plezier gespeeld en heb verder weinig ervaren van pro-moslim of anti christelijke houding of sentimenten in het spel.
Volgens mij zijn de meeste sfeer ervaringen (zo zal ik ze dan maar even nomen), historisch gezien aardig juist. Misschien niet 100% maar men heeft het aardig benaderd.

Snap niet dat mensen dit er weer uit moeten halen, kan men niet gewoon een spel spelen zonder meteen politieke spelletjes te vermoeden?? Plezier in een spel hebben noemt men dat.
PS3 versie!! dan heb je hem in november in huis. Ubisoft heeft een tijdje geleden bekend gemaakt dat de pc versie in het eerste kwartaal van 2010 uit zal komen. Dit wordt waarschijnlijk februari.
oh jee! ze hebben een wapen erin gezet verpest dat de sfeer niet? ik bedoel met alle zwaarden enzo zie je opeens een wapen eruit komen eigenlijk is het wel jammer van dat wapen, maar ja dan gebruik ik geen wapen hé? :)
oh jee! ze hebben een wapen erin gezet verpest dat de sfeer niet? ik bedoel met alle zwaarden enzo zie je opeens een wapen eruit komen eigenlijk is het wel jammer van dat wapen, maar ja dan gebruik ik geen wapen hé? :)
Je bedoelt een vuurwapen neem ik aan? Ik weet niet hoe je een zwaard anders wil noemen. :)

En tja... een beetje variatie kan ook geen kwaad. Deel 1 was geniaal, maar het heeft weinig zin om weer precies dezelfde game te gaan maken. :)
Qua gameplay lijkt me dit niet anders dan een werpmes.
alleen iets luidruchtiger :+

kan nogal de aandracht trekken.

ik vind het juist goed dat deze erin zitten. dit is de tijd van de vroege primitive vuurweapens dus past geheel in het tijdsbeeld. net als het feit dat het nog word gedomineerd door zwaarden, messen, pijl en boog en kruisbogen.
Bah, ik was van plan AC2 ongezien als "shit, echt waar! hoef ik zeeeeker geen geld aan uit te geven!" te bestempelen... maar das nu grandioos mislukt. *saldo checkt*

Verder nette preview, leuk met die vids en screenies, ik heb er spontaan zin in om te spelen. Toch ben ik door het glowy positieve verhaal een beetje "jaaajaa... waar zit die ene massive flaw?!" :)
Toch ben ik door het glowy positieve verhaal een beetje "jaaajaa... waar zit die ene massive flaw?!" :)
Je bedoelt.... zoiets als... geen server list in Modern Warfare 2? :P

Nou wat ik hier onder al ergens las zijn de cutscenes waarschijnlijk wéér niet skippable. Wat rete irritant is, vooral bij dat ene hoofdstuk waar de cutscene nog nét effe 3x zo lang is als bij de andere hoofdstukken zoals in deel 1. Dus ik weet niet of je zoiets bedoelt? Anders valt het volgens mij wel mee wat ik er zo over lees. Het is gewoon deel 1 alleen dan meer, beter, geavanceerder, uitgebreider, gevarieerder.

Dan nog een vraagje naar aanleiding van het artikel:
Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je hier totaal niet op zit te wachten. Dan hebben we goed nieuws: in het spel is maar één van deze locaties verplicht om door te spelen omdat dat essentieel is voor het verhaal, maar alle andere locaties zijn geheel vrijblijvend. Volgens de makers duurt elke Secret Location twintig tot veertig minuten om doorheen te komen. Liefhebbers van platform-games zitten dus geramd met Assassin's Creed II. De bonuscontent bij de speciale editie van het spel bevat een of drie van deze locaties, afhankelijk van of je de witte of zwarte versie hebt.
Heh? Nu begrijp ik het even niet meer? Begrijp ik het goed dat er een witte versie en een zwarte versie van de speciale editie van het spel is? Of wordt met de witte gewoon de standaard versie bedoeld. Want dat eerste is wel hoe het er nu staat. En hoeveel secret locations zitten er nu in welke edition van het spel? Zit er in de standaard versie maar 1?
Want de zinsnede dat er "maar één van deze locaties verplicht is om door te spelen" suggereert dat er wel meer zijn maar dat die niet verplicht zijn. Maar dat geldt dus alleen voor de special edition begrijp ik???

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 21 oktober 2009 21:38]

Er is een White Edition, waarbij je het "poppetje" Ezio krijgt, één extra missie en het spel krijgt.
Bij de Black Edition, krijg je wederom het "poppetje", het spel (in een steelcase), maar in plaats van één extra missie krijg je er drie. Tevens krijg je er ook een artbook bij.

Voor zover ik weet zijn dat de speciale edities die verkrijgbaar zijn.
je krijgt bij de zwarte ook een boekje over de samenzweringsplotten die achter het spel zitten
En een Audio CD met de soundtrack van het spel, en nog wat "making of" filmpjes

[Reactie gewijzigd door ijskonijn op 22 oktober 2009 10:09]

de witte en zwarte zijn allebei special editions en bij bol.com zijn ze niet meer verkrijgbaar ;)
Ik weet ook niet of die andere secret locations ook in de normale editie zitten en dat in de special editions daarvan nog extra zijn.
Nou wat ik hier onder al ergens las zijn de cutscenes waarschijnlijk wéér niet skippable. Wat rete irritant is, vooral bij dat ene hoofdstuk waar de cutscene nog nét effe 3x zo lang is als bij de andere hoofdstukken zoals in deel 1.
Bah, als je cutscenes over wil slaan, ga dan een ander soort spel spelen. Cultuurbarbaar :p
hallooo, als dit spel vet is, gaan sommige het misschien meerdere keren spelen, dat wil niet zeggen dat ze die cutscenes ook meerdere keren willen zien. Je moet ze sowieso 1 keer kijken anders ben je inderdaad een beetje maf. Maar een skipfunctie is zeker niet overbodig hoor
Bah, als je cutscenes over wil slaan, ga dan een ander soort spel spelen. Cultuurbarbaar :p
Ja sorry hoor maar als ik voor de 30x keer een hoofdstuk wil laden om vlaggen te zoeken of gewoon effe rond te rennen, dan hoef ik niet wéér het hele verhaal te horen. :P
En in Assassin's Creed was he tjuist het 5e (geloof ik) hoofdstuk die je moest laden om vrij naar alle uithoeken te kunnen reizen, waar een extra lang filmpje aan het begin zat.

Er zijn toch ook al sinds het jaar 1900 computerspellen waarbij filmpjes alleen de eerste keer niet skippable zijn? Prima oplossing lijkt me :)

[Reactie gewijzigd door RagingR2 op 23 oktober 2009 08:43]

Haha, de Wilhelm scream wordt gebruikt in de trailer. Hopelijk niet te vaak in het echte spel, laten we hopen dat ze het daar nog een beetje serieus houden.

Was gestopt met het spelen van deel 1 door juist de nadelen die hier mooi beschreven worden. Ze hebben ervan geleerd en ik wacht met smart op de PC versie.
voor mensen -zoals ik- die niet weten wat een wilhelm scream is: http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_scream
Welke trailer bedoel je eigenlijk?
Filmpje op pagina 1, opletten na 0:40 ;)
Ja dat viel me ook al direct op, na het zien van de compilation op youtube zou ik nooit meer normaal kunnen kijken bij het horen van de wilhelm scream
Erg mooie review! Heel goed verhalend geschreven. Wel misschien iets te positief? :+
Hoe kan een persoonlijke ervaring nou te positief zijn? Het is toch niet geschreven om jouw gevoel bij het spel uit te drukken? 8)7
laten we in hopen dat er een sandbox in zit, of in ieder geval skipable cutscenes!

iemand van de testers die daar iets over kan zeggen?
Skipable cutscenes - het lijkt er niet op eerlijk gezegd. Ik heb een paar keer op knoppen geramd tijdens een filmje (just as a test, want je wil die filmpjes zien, trust me), maar dat leek geen effect te hebben.. mss komt dat nog, of deed ik het niet goed, maar ik ga er vooralsnog niet van uit dat je ze kunt skippen.
maar wat helaas niet is getest is : kun je de cutscenes skippen?
En wat jij helaas niet doet is: alle reacties lezen!

JJJur in 'reviews: Preview: Assassin's Creed II'
Elke game die drie uur kan veranderen in vijf minuten, is top.
_/-\o_

dit wordt er eentje met een heeeel hoge wife aggro factor :+

Deel 1 was al geweldig, ik had speciaal een savegame gemaakt om een beetje door de straten van jerusalem te slenteren. Het lijkt erop dat ze dat nog veel leuker hebben gemaakt! jammer, nog een maandje wachten
november wordt een dure maand. naast COD en Dragon Age is ook deze game zijn geld dubbel en dwars waard om direct aan de collectie te worden toegevoegd. 1 van de filmpjes speelt het geluid overigens vreemd af. Kan ook aan mij liggen...
Wel vreemd om een track uit de Need for Speed Undercover soundtrack (track 10: Justice - Genesis) te horen onder het eerste filmpje op de 3e pagina. Toch een heel andere setting!
Interessante preview, laat Assassin's Creed 2 maar komen!

[Reactie gewijzigd door d3vlin op 21 oktober 2009 18:55]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True