Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur games

Gamescom: preview Ruse

In de mist

Opvallend is dat als een tegenstander geen camoufleringsmiddelen gebruikt, je altijd kunt zien waar zijn eenheden zijn, hoe ver ze ook bij je vandaan zijn. Je kunt echter niet zien hoeveel tanks of soldaten je tegenstander op voorraad heeft. Dat zie je pas zodra je eigen troepen oogcontact hebben. De maps waarop Ruse uitgevochten wordt, kunnen flink aan de maat zijn. De makers beloven maps met afmetingen van een complete provincie. Uit de demo was duidelijk dat scrollen over de kaart geen enkele moeite kost. De makers beloven bovendien dat ook aanvallen vanuit zee mogelijk zijn, al was daar in de demo nog niets van terug te zien.

*Tafel

Helemaal bijzonder is dat je het spel kunt spelen op een Microsoft Surface multitouch aanraakgevoelige tafel. Ubisoft demonstreerde de game en de tafel al enkele maanden geleden, op de afgelopen E3. De hele game is dan te bedienen door eenheden aan te raken en vervolgens een handeling te kiezen. Bij de versie die in Keulen speelbaar was, viel op dat de besturing van het spel geheel afgestemd is op consoles. De pc-versie was zelfs eenvoudiger te bedienen met de controller van een Xbox 360 dan met toetsenbord en muis.

Video (Ruse_TrailerTafel.flv)

*Ouderwetse logica

Ruse geeft een geheel eigen draai aan het verschijnsel rts. Geen fog of war, maar wel camouflage. Het lijkt erop dat in Ruse afrekent met de traditionele oorlogsspellogica: niet zozeer degene met het grootste leger wint, maar degene met het beste plan. Ook je clicksnelheid is opeens minder belangrijk, als je je eigen plannen maar goed weet te verhullen en die van je tegenstander weet te ontrafelen. Zelfs een principe als rock, paper, scissors, dat wel degelijk op de eenheden van toepassing is, lijkt in Ruse minder van belang.

Lees meer

Reacties (78)

Wijzig sortering
Die tafel is alleen wel heel erg duur... 11000 euro voor de consumenten... en ik vind de specificaties ook niet echt denderend moet ik zeggen. Vooral die videokaart is niet echt geweldig.

TECHNICAL SPECIFICATIONS

Display
• Type: 30-inch XGA DLP® projector • ATI X1650 graphics card with 256 MB of memory • Maximum resolution: 1024 x 768 • Lamp mean-life expectancy: 6,000+ hours • Maximum pressure on the display: 50 pounds per
square inch/3.5 kg per cm • Maximum load: 200 pounds
Input Devices
• Camera-based vision system with LED infrared direct illumination
Computing System
• 2.13-GHz Intel® CoreTM 2 Duo processor • Memory: 2 GB dual-channel DDR2 • Storage: Minimum 250 GB SATA hard-disk drive
Audio
• Output type: Stereo flat panel built-in speakers • Output compliant standards: Stereo • Input: None

PHYSICAL DIMENSIONS

Surface unit including display and housing (L x W x H)
42.5 x 27 x 21 inches/108 x 69 x 54 cm
With metal panels: 180 pounds/82 kg Available in U.S. and Canada only
With acrylic panels: 198 pounds/90 kg
Shipping pallet and container (L x W x H)
49 x 34 x 32.5 inches/124.5 x 86 x 82.5 cm Pallet, box, foam: 80 pounds/36 kg
Network Protocols and Standards
• Network adapter: Intel Gb LAN • Wireless LAN connectivity supported: Yes • Networking and Data Protocols: IEEE802.11b,
IEEE802.11g, Bluetooth 2.0, Gigabit Ethernet
I/O Connections
• 2 headphone jacks • 6 USB 2.0 ports • RGB component video • S-VGA video (DB15 external VGA connector) • Component audio • Ethernet port (Gigabit Ethernet card [10/100/1000]) • External monitor port • Bays for routing cables • On/Standby power button
AC Input Ratings
• AC input: 100-240 VAC, 50/60Hz, 10A, 650W

[Reactie gewijzigd door Naeszens35 op 31 augustus 2009 14:07]

De huidge Surface tablet is dan ook meer dan 4jaar oud en dient enkel voor demo's, niet om Crysis mee te spelen. Het is zelfs enkel door de grote vraag dat Ms het ook is beginnen verkopen. Normaal was het enkel voor Surface te demonstreren.

2nd light zal vast al beter specs krijgen waaronder Dx11 kaartje.
Aha... kijk.. dat verklaard een hoop...

Mmaar als het echt zo'n specs heeft in deze tijd zou je misschien toch verwachten dat de prijs wat lager kan...

Maar ik ben wel benieuwd wat de Microsoft Second Light gaat brengen Ik heb namelijk filmpjes gezien en het ziet er wel vet uit Ben benieuwd wat daar voor prijskaart(je) aan komt te hangen.
Mmaar als het echt zo'n specs heeft in deze tijd zou je misschien toch verwachten dat de prijs wat lager kan...
Ik denk dat dat komt door dat er weinig vraag naar is en daarom die dingen met de hand worden gebouwd oid Kan je hardware wel goedkoper worden maar je uren blijven hetzelfde
Ziet er grappig uit.

Alleen de historische accuratie is zo te zien heel erg laag.
Allereerst al de Super Pershing.
De slag om Monte Casino was in 1944.
De M-26 Pershing Vanilla kwam pas in 1945 ten tonele.

Laat staan de Super Pershing die kwam pas in April 1945.
Daarbij heeft de M-26 Pershing nooit tegenover een Tiger gestaan.
Hoewel sommige geruchten zeggen dat dit wel zo is, heeft de Pershing alleen een Panther uitgeschakeld.

Wel heeft de Pershing tegenover een Jagdtiger gestaan. Met vernietigende resultaten voor de Pershing. De Jagdtiger vernietigde de Pershing vanaf 2Km door het voorpantser.
Het is een spelletje, geen geschiedenis boek. Ik denk niet dat de gemiddelde gamer hier wakker van zal liggen.
Ja maar er zijn zoveel spellen met een WWII jasje maar verder niets realistisch eraan.
Behalve dat je dood gaat na een kogel.

Dus dat vindt ik gewoon jammer.
Waarom is dat zo erg? Als je een WO2 simulatie speelt, dan kan je er toch bijvoorbeeld voor kiezen om meer aandacht aan de ontwikkeling van bepaalde wapens te besteden, waardoor ze sneller beschikbaar zijn? Dat is juist realistisch.

Dergelijke realisme is niet haalbaar in een game, juist omdat de gebeurtenissen altijd worden beïnvloed door de speler. Een film of een boek kunnen een verslag doen van wat er werkelijk exact gebeurde, een game niet, omdat de rol van de speler invloed heeft.
Dat vind ik het mooie van een game, zeker met deze game zou je dus een oorlog kunnen winnen met je eigen manier, leuk hoe je het schrijft!
Leuk en origineel idee, ook mooi uitgevoerd. Oorlog is ook vooral een tactisch spelletje en dat komt hier wel lekker uit de verf. Niet het "Grootste aantallen/ Zwaarste materieel wint" principe.
Daarbij ga je zo ook op een heel andere manier naar het oorlog voeren kijken, zeker de mensen die tactieken uitdenken en de opdrachten geven hebben ook een behoorlijk lastige taak. Ze staan dan wel niet direct in de vuurlinie van de vijand, ze zijn wel verantwoordelijk voor een heel aantal levens van eigen mensen.
Waar je meestal als een "buitenstaander" alleen maar de troepen bestuurd, ben je nu meer betrokken bij je troepen/ manschappen.

Daarbij vind ik het 2e filmpje ook wel stoer, ben benieuwd of je dat soort tactieken ook kan gebruiken.. Het "poppen sturen" of dummies zeg maar om op die manier informatie in te winnen over de verdediging e.d. van je vijand. Zoiets deden ze toch ook in een film over de 2e wereldoorlog, waarin ze parachute-poppen dropten ergens, om zo de vijand te kunnen afleiden?
Je bedoelt The Longest Day. `Rupert´ en z´n vriendjes schoten met rotjes om de indruk van een aanval te geven. Ze zijn ook echt gebruikt.
Zoiets deden ze toch ook in een film over de 2e wereldoorlog
Euh, ze deden dat echt in de WOII ...

Meest bekende voorbeeld is de inzet van nep-parachutisten die bij aanraking met de grond spervuur gaven. Maar ook de opbouw van een leger in Kent met opblaastanks en nep=landingsvaartuigen.

meer info: http://www.theotherside.c...nd/fortitudes.htm#phantom
Zag er allemaal zo goed uit tot
De pc-versie was zelfs eenvoudiger te bedienen met de controller van een Xbox 360 dan met toetsenbord en muis.
Dumpen die rotzooi!
Doe eens ff gewoon?

Er zijn meerdere games die tegenwoordig op verschillende platforms worden uitgebracht en in sommige gevallen speelt het met de controller van de console-versie beter dan met de "ouderwetse" toetsenbord/muis-combo.

Vind het trouwens helemaal niet gek dat men vindt dat de game makkelijker met de controller te spelen is; de PC versie is namelijk meer een port van de console-versie dan andersom en blijkbaar getuigt het enigszins van luiheid aan de kant van de developer om geen nieuwe/aangepaste PC-controls te maken
Akkoord voor meerdere genres, ik kan m'n xbox controllers ook aansluiten op de pc omdat het soms leuker speelt.
Maar een rts uitbrengen op pc met consolefeel is not done. Getuigt inderdaad van lui zijn en dan krijg je van mij geen respect en belangrijker, geen €50.
Het is stukken moeilijker om een goede bediening voor een console versie te maken dan gewoon muis en toetsenbord voor de PC, dus hoezo lui? Je kunt het toch gewoon ook op de traditionele manier spelen, dus wat zeur je nou dat de console controls blijkbaar erg goed zijn?

Ik denk dat ze bij Ubisoft iets beter weten dan jij hoeveel exemplaren ze van een game verkopen op de console dan op de PC, en blijkbaar daarom extra veel aandacht aan de console controls besteed hebben. Je bent wel een heel erg zure lul als je daarom gaat lopen roepen dat het spel maar gedumpt moet worden.
Dat ze veel tijd spenderen aan de controls is super moest ik het op de x360 of ps3 willen spelen. Het komt ook op de pc en dus wil ik het op de pc spelen, echter willen ze blijkbaar geen moeite doen voor hun publiek.
Misschien moet je eerst even afwachten tot het spel uit is dan? Dat de controls op de consoles beter zijn dan die met muis en tobo wil natuurlijk nog niet zeggen dat de PC controls ook daadwerkelijk slecht zijn. Misschien zijn de PC controls wel gewoon de standaard RTS controls zonder extra poespas en hebben ze voor de console versies een controller-scheme weten te verzinnen dat voor deze game *nog* beter geschikt is?

Zoals je al in de review kunt lezen is dit dus geen RTS waar heel snel hele grote groepen legers bouwen en verplaatsen het belangrijkste is, en dat het dus redelijk 'lui' gespeeld kan worden. Plus dat het in en uitzoomen op de kaart en het overzicht op het slagveld redelijk verschilt van andere RTS'en. Dus misschien is deze game wel gewoon heel goed geschikt te maken voor controllers?

[Reactie gewijzigd door johnbetonschaar op 31 augustus 2009 14:51]

Onmogelijk dat je een rts beter kan laten spelen met een controller dan een tobo. Enkel als je je spel hebt gebaseerd op een controller en er veel tijd aan hebt gespendeerd.
Waaruit we kunnen concluderen dat ze lui waren, geen moeite hebben gedaan voor pc en dus ons geld niet verdienen als we toch enkel als plukkip dienen.
Een RTS met touchsensitive table spelen speelt sowieso al veel beter dan met muis en toetsenbord, tenminste als de controls goed uitgewerkt zijn. Je vergeet dat een toetsenbord en muis niet gemaakt zijn om spellen mee te spelen dus om dit nu het ideale instrument voor welk soort games te noemen vind ik raar. Dat jij dat gewend bent wil niet zeggen dat het niet anders / beter kan. Denk toch eens buiten je eigen wereldje in plaats van my way or the high way.
Een tobo en muis zijn niet gemaakt om te gamen? In eerste instantie niet. Maar de muis is toch de beste controller om te gamen die ooit is gebruikt hoor. Een muis geeft meer controle dan een tobo, console-controller, touchpad of wii-stokje.

(Ik zou wel eens een multiplayer FPS willen zien tussen een team PC-gamers en console-gamers... zou dat technisch gewoon niet mogelijk zijn, of wordt dit niet gedaan omdat het anders oneerlijk wordt? }> :D)

[Reactie gewijzigd door bwerg op 1 september 2009 14:58]

Ik zag toch niet dat het ideaal is voor alle games, anders mag je het gerust eens quoten maar kom niet woorden in mijn mond leggen.
Je touchscreen is overigens zwaar ruk als je een ganse dag met handschoentjes aan moet gamen. Hoe kan je trouwens chips eten zonder je scherm vet te maken of je handschoenen vol met kruiden :/
Hij heeft wel gelijk.

Ja er zijn sommige genres die je beter met een controller kan spelen, maar strategie is er overduidelijk geen van. Als dit dus niet verandert, dan is het denk ik voor veel mensen iets om over te slaan en op de volgende te wachten.
Jij en de 2 personen boven je zijn weer zo slim om een super domme opmerking te plaatsen

Zet overall eens IK voor en lees het dan nog een keer

Wat zie je dan??? Een persoonlijke voorkeur en dat is het gene wat jullie geven

Heeft totaal niks met controle van een console te maken maar meer met het vast klammen aan de tekst, vroeger was alles beter terwijl dat totaal niet op gaat (alsof jullie de moeite hebben genomen om bijv Halo wars te spelen).

Persoonlijk vind ik het verschil tussen een controller en de muis en tb combo aardig mee vallen. Het enige wat ik mis is het gemak van de shortcuts en thats it :) verder kan je dr prima meer rtssen

Wat ik hiermee wil zeggen, het gene wat jij vind is niet gelijk het gene wat iedereen vind en zeker geen feit :) ga dus maar snel weer de school boeken in want hier zet je jezelf alleen maar voor lul

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 31 augustus 2009 11:45]

Als het simpel geprogrammeerd is voor console besturing, ja dan kun je prima rts-en met zo een spel.
Moet je dus wel eerst die controller voor pc kopen.
Anders is het zwaar knudde, was ook bij een of ander ubispel, pc port, besturing dus knudde met muis.

Echter, als het ook GOED geprogrammeerd werd voor muis/toetsenbord, dan zou je er beter mee kunnen rts-en.
Deze combinatie heeft gewoon veel meer controle mogelijkheden, echter als het niet geprogrammeerd is, kun je het ook niet gebruiken.

Als het verschil tussen muis en controller zo weinig is, waarom gebruiken ze dan die controllers nog niet voor cad programma's.......
Controllers zijn gewoon veel minder nauwkeurig, tuurlijk aan als je er aan gewend raakt en als het beetje grof allemaal is, werkt het prima, maar nauwkeurigheid is ver te zoeken.
Ik doel natuurlijk niet op het slecht porten van de controlers, als ze het porten moeten ze het goed doen. Ben ik het compleet met je eens, anders moeten ze geen pc versie uitbrengen.

De 'klacht' die jij geeft over de nauwkeurigheid vind ik niet correct. Oke in het begin is de muis veel nauwkeuriger maar met een beetje oefening kom je heel ver! Geloof mij maar dat ik net zosnel een head shot maak op de console als op de pc en zonder aim help oid moet je echt goed snel en nauwkeurig mikken!!! (ben altijd pure pc gamer geweest en nu game ik nog meer heeel af en toe op een console dus de hardcore gamers zijn nog nauwkeuriger)
Als het verschil tussen muis en controller zo weinig is, waarom gebruiken ze dan die controllers nog niet voor cad programma's.......
Ten eerste: Shortcuts

Ten tweede: je gaat toch niet al de cad gebruikers dwingen om te wennen aan een nieuw besturings systeem wanneer dit totaal geen voordeel bied 8)7 ik zie niet echt mensen lekker chill op de bank liggen om met cad te werken en dat is met games wel het geval! Controllers zijn dr juist voor gemaakt om een systeem te besturen wanneer je niet direcht achter een bureau zit. Voor andere toepassingen is het helaas niet ontworpen.

Waarom koopt iemand die wilt touren op zijn fiets een normale fiets en een wielrenner een race fiets??? Precies omdat een normale fiets is gemaakt voor de normale gebruiker en een race fiets voor de fanatiekere gebruiker :) zelfde geld voor de vergelijking van muis/toetsenbord en de controlers het heeft een andere doelgroep en toevallig overlappen ze elkaar een beetje waardoor de gebruiker kan kiezen wat hij zelf het beste vind

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 31 augustus 2009 12:42]

Een muis is sneller en nauwkeuriger dan een controller voor fps en rts. Voor alle duidelijkheid; ik vermeld niet "persoonlijk", "imo", "ik vind", etc.
Raar.
Zet overall eens IK voor en lees het dan nog een keer

Wat zie je dan??? Een persoonlijke voorkeur en dat is het gene wat jullie geven
Jij zegt: Dus omdat ik zeg dat een muis voor sommige dingen beter is

Ik zeg: Persoonlijk vind ik het verschil tussen een controller en de muis en tb combo aardig mee vallen.

Zie je het verschil? ik zeg mijn persoonlijke mening en jij zegt het alsof een muis beter is
Maar kom, ik zal het anders zo zeggen, en deze mini-discussie beeindigen. Ja, natuurlijk is dat van mij ook een persoonlijke mening.

Als ik zeg dat de muis beter is voor bepaalde genres, dan bedoel ik daar dus mee dat ik die daarvoor beter vindt. Want als je het bekijkt in spellen, dat is het altijd een persoonlijke mening. Sommige vinden spellen slecht, andere vinden die weer echt goed. De ene vindt de controls slecht, de andere goed.

Zo goed genoeg?

Los daarvan, je hoeft me niet altijd als dom te bestempelen(of ja, mijn opmerkingen dan, anders zeg ik het weer verkeerd). Je kan ook gewoon zeggen dat je het niet eens met mij bent.
Super :)
Los daarvan, je hoeft me niet altijd als dom te bestempelen(of ja, mijn opmerkingen dan, anders zeg ik het weer verkeerd). Je kan ook gewoon zeggen dat je het niet eens met mij bent.
Had ik inderdaad niet zo hoeven doen :P was al sarcastisch bezig en daar paste dit wel bij ;)

Niks persoonlijks ofzo hahaha
Een Wii heeft een Wiimote, een Xbox360 heeft z'n controller. De PS3 heeft ook een eigen controller. En een PC heeft een toetsenbord en een muis. Geen discussie mogelijk.
Ik speel alles met m'n muis&toetsenbord, of ik speel het niet. Als ik een controller had gewild, dan kocht ik een console.

Een PC versie moet dus gewoon fatsoenlijk speelbaar zijn met de input van een PC. En anders is het een slechte port, dus mag je het wel degelijk afschrijven als "dumpen die zooi".
Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze nog wel een fatsoenlijke PC-versie kunnen maken.
Er zijn meerdere games die tegenwoordig op verschillende platforms worden uitgebracht en in sommige gevallen speelt het met de controller van de console-versie beter dan met de "ouderwetse" toetsenbord/muis-combo.
Installeer dan
pricewatch: Microsoft Xbox 360 Wireless Controller for Windows
of
pricewatch: Microsoft Xbox 360 controller for Windows.

Met een van deze controllers kan je datzelfde gewoon naar de PC halen en alle knoppen functioneren, door de door MS meegeleverde software.

Ook de sixaxis werkt overigens op Windows.

Ik vind het tegenwoordig echt een gezeur om niks. "Ja met muis/toetsenbord speelt het beter" zegt de een, de ander is weer helemaal verliefd op de controller besturing.
Sluit dan een muis/toetsenbord aan op de PS3 of de xbox 360... Of een controller op de PC, en het hele euvel is er niet meer.

Overigens doet een game als deze me erg denken aan Company of Heroes en World in Conflict. Geen gebouwen bouwen, gewoon een aantal units krijgen waar je het mee moet doen... De aandacht meer naar strategie leggen ipv gebouwtjes bouwen, units aanmaken en over de ander heen walsen.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 31 augustus 2009 13:04]

Er zijn meerdere games die tegenwoordig op verschillende platforms worden uitgebracht en in sommige gevallen speelt het met de controller van de console-versie beter dan met de "ouderwetse" toetsenbord/muis-combo.
sorry maar dat is echt alleen het geval als de keyboard en muis controles niet of slecht zijn uitgewerkt.
een keyboard en muis is veel flexibeler(meer toetsen), sneller en preciser(muis) en veelzijdiger.

verder snap ik echt totaal het ontwerp van die controles niet: ik heb 10 vingers, maar met een controller gebruik ik er maar 2 van voor 80% van de toetsen, en gebruik ik 6 vingers zelfs helemaal niet.
niet alleen heb je dus minder toetsen maar je kan er minder tegelijk gebruiken omdat je vingers te kort komt aan de bovenkant van de controller.

de ENIGE reden waarom een console geen keyboard en muis gebruikt is omdat het niet zo handig werkt vanaf de bank, niet omdat een controller beter werkt.

[Reactie gewijzigd door Countess op 31 augustus 2009 14:06]

Is de Surface tafel ook een platform? ;) Dat tweede filmpje is namelijk echt gruwelijk! :D
In Ruse kun je, zoals vaker in rts-games, moeiteloos in en- uitzoomen. Dat is ook het voornaamste kenmerk van Iriszoom, de engine die ontwikkelaar Eugen Systems gebruikt heeft.
Fout en fout. Dat je heel ver in kunt zoomen en tegelijkertijd uit kunt zoomen tot het niveau van een kaart was een revolutionaire feature van Supreme Commander, RUSE is de eerste andere game die dat ook heeft. "zoals vaker" is hier dus niet gepast. Ook heeft Eugen Systems Iriszoom niet zomaar gebruikt, ze hebben deze engine zelf ontwikkeld.

Aardige review maar dit soort feitjes moeten gewoon kloppen, dit is tweakers-onwaardig.
Bij de versie die in Keulen speelbaar was, viel op dat de besturing van het spel geheel afgestemd is op consoles. De pc-versie was zelfs eenvoudiger te bedienen met de controller van een Xbox 360 dan met toetsenbord en muis.
Dit is nogal een verregaande uitspraak na één lullig multiplayer potje, waar in de reacties ook flink op gereageerd wordt. Beetje jammer...

[Reactie gewijzigd door Wes op 31 augustus 2009 14:06]

Fout en fout. Dat je heel ver in kunt zoomen en tegelijkertijd uit kunt zoomen tot het niveau van een kaart was een revolutionaire feature van Supreme Commander, RUSE is de eerste andere game die dat ook heeft. "zoals vaker" is hier dus niet gepast. Ook heeft Eugen Systems Iriszoom niet zomaar gebruikt, ze hebben deze engine zelf ontwikkeld.
Ze hebben het niet zozeer over het uitzoomen tot op kaartniveau, maar meer over de mogelijkheid tot in- en uitzoomen in het algemeen. Dat is de laatste tijd natuurlijk iets wat je in praktisch alle RTS'en terug kunt vinden. Dat was ooit anders, ik kan zo geen 2D RTS bedenken met meerdere zoomniveau's.

Verder is ook het vergeten te vermelden dat de engine door Eugen Systems is ontwikkeld m.i. niet fout te noemen, hooguit incompleet. Om daarom de hele review maar als 'Tweakers-onwaardig' te bombarderen vind ik een beetje overdreven.
Dat was ooit anders, ik kan zo geen 2D RTS bedenken met meerdere zoomniveau's.
Traffic Giant, Captialism, Settlers, Industry Giant, ... Vele RTS hadden al zoom maar enkel als het nodig was. Vroeger waren er geen honderden eenheden, je had er met moeite 50.
Daarbij is de zoomfunctie bij SC enkel nuttig omdat ge naar het einde battle of the cubes speelt ipv feeling met uw eenheden te hebben.
Nou ik dacht precies het zelfde hoor, een strategie game die beter te besturen is met een controller dan met een muis, klinkt als taboe in mijn oren
Als het beter met een joypad te besturen is dan betekent dat vrijwel zeker niet dat die besturing zo goed is, maar dat ze het hebben gepresteerd om de muis+tobo combinatie te verzieken. Andere optie is dat het spel de diepgang mist die een muis en tobo noodzakelijk maken (zoals er al staat, snelle handelingen zijn niet noodzakelijk).
Mee eens, hoewel de strategie uitdaging niet af zal hangen van muis/mobo combi, maar van je eigen koppie :)
Schaken is een erg strategisch spelletje, wat zowel met controller als muis te spelen is. (met een beetje goede wil dan ;) )
De kern van het probleem is niet de besturing, maar meer of Ubisoft een een rts heeft kunnen maken die voor dat koppie uitdagend en leuk genoeg is. Bijkomend voordeel (of nadeel zo je wilt) is dat dit spel dan zowel met de pc als met de console goed te spelen is.
Geef mij maar die speeltafel, als ik het zo zie op de filmpjes lijkt zowel een console als een pc een hindernis om het spel te kunnen spelen. Die speeltafel maakt dat alles "echter" en intuïtiever wordt :p
Helemaal mee eens. Het maakt me zelfs een beetje nerveus om dit soort ontwikkelingen te zien.
Ben eerlijk gezegd niet bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van de modellen die gebruikt zijn voor de eenheden. De omgevingen, die lijken er wel (erg) goed uit te zien, maar de eenheden bereiken volgens mij niet het niveau van bijv. de tanks/manschappen in Company of Heroes (wat ook al weer enkele jaren oud is).

Komt dit nou doordat de game gemaakt wordt voor de consoles, of doordat er een veel grotere hoeveelheid aan eenheden tegelijkertijd 'on screen' mogelijk is? Of een combinatie van beiden, wat ook kan natuurlijk ;).

Verder lijkt deze game me wel erg leuk om te spelen. Ik heb zelf altijd al 'zoiets' willen spelen. Graag het gevoel willen hebben dat je met een welgemikte actie van de artillerie een tegenstander daadwerkelijk veel schade berokkent. En niet, zoals zo vaak, zo veel mogelijk artillerie bouwen omdat je dan pas 'echt' veel schade kan toebrengen. Een menselijke speler daadwerkelijk kan verrassen, in plaats van dat je na 5 minuten al weet 'oh ja, dat gaat ie doen'. Vraag me wel af hoe ze het mogelijk hebben gemaakt om als speler toch niet gewoon te gaan zergen. Hoe je 't ook wendt of keert: 40 tanks zijn nu eenmaal een fors leger. Dus daarmee zou je zonder 'stealth' ook best wel e.e.a aan schade kunnen doen :+
Waarschijnlijk doordat je dan niet precies weet waar je ze heen moet sturen om snel te winnen en je tegenstander weet dat ze komen. Als ik het goed lees kost een ruse je geen resources, je krijgt er iedere x minuten eentje.
Dan moeten 'ze' van de gamefabriek er ook voor zorgen dat startposities e.d. niet van te voren vast staan, ofwel; het gebied moet dan inderdaad de grootte van een provincie hebben. Verder hoef je dan maar één ruse toe te passen (de spionagetruc) om wèl te weten waar de tegenstander zit. Hoppa, 40 tanks op je dak.

Maar goed, waarschijnlijk ziet en/of weet jouw tegenstander op een gegeven moment ook wel dat jij een dusdanig groot leger bouwt... Counterunits bouwen en relatief simpel afgeslagen. Wellicht dat een speler minder ruse of geen ruse krijgt wanneer de productiecapaciteit erg hoog ligt en alleen gebruikt wordt voor het bouwen van tanks. Iets wat zou betekenen dat je geen stealth kan gebruiken en dus kwetsbaar bent omdat je je gemakkelijk in de kaart kan laten kijken..

We moeten dus maar afwachten wat de online ervaringen ons vertellen. Het kan heel goed werken, maar het systeem met ruses kan ook binnen 2 weken 'gekraakt' zijn, waardoor rushen en zergen dé strategie wordt. En dat zou erg jammer zijn.
Het is en blijft een console spel, die zijn gewoon beperkt qua mogelijkheden.
  • Vraag me wel af hoe ze het mogelijk hebben gemaakt om als speler toch niet gewoon te gaan zergen
Wat bedoel je met "zergen"?

DrDDay zal wel 'n noob zijn...

[Reactie gewijzigd door D-Day op 31 augustus 2009 15:56]

Zergen komt van het ras Zerg uit Starcraft. Dat ras bestond grotendeels uit goedkope eenheden waar je er massa's van bouwde om zo de tegenstander te overrompelen.
Dus de term zergen betekent iemand in grote hoeveelheid aanvallen ipv taktiek te gebruiken.

DrDDay zal gewoon een gamenewb zijn ^^
Het ziet er echt prachtig uit. Het probleem van veel RTS-sen is dat het gewoon puur weegt op materieel en resources. Je ziet bijna altijd in Multiplayer dat gebruikers het systeem 'glitchen' om onder tactiek uit te komen. Zelfs bij Total War is dit terug te zien in Multiplaye en het is zo ontzettend jammer om dit te zien. Ook wel logisch, dat wel. Want je tegenstander kan ook glitchen om te winnen, best jemmer eigenlijk.

Ik wil hem iig hebben, ziet er lekker uit om een paar uurtjes mee te vermaken.
Inderdaad een paar uurtjes om mee te vermaken.
Ik denk dat dit net als die andere ubisoft RTS erg afhankelijk is van een gimmick en na een paar vermakelijke uurtjes, het niet een rts is die je blijft spelen. Wat ik wel jammer vind aangezien ik al tijden op zoek ben naar een RTS die je blijft spelen/gebalanceerd is.
Daar kun je nu toch nog geen oordeel over vormen, persoonlijk vind ik dat er aardig in het filmpje naar strategie word gewezen, de overigens zeer goede review zegt precies hetzelfde, graphics is nummertje 2 op de lijst.

[Reactie gewijzigd door natasdiamon op 1 september 2009 18:34]

Heel gaaf dit. Een orgineel concept in de redelijk druk bevolkte WO2 RTS markt is meer dan welkom. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze game speelt!

Tijd om een demo te scoren wanneer deze beschikbaar is.

Ik heb alleen nog niet kunnen ontdekken welke partijen er in het spel zaten. Allies vs. Axis of heb je meer dan alleen die 2? (ik ga er stiekem vanuit omdat de mannen van de review multiplayer al hebben gespeeld dat je dus minstens 2 partijen kunt kiezen)

Strategie ftw!
Dit was exact mijn eerste gedacht na het lezen van het topic en zien van de trailer. Een waanzinnig veelbelovend spel en een die ik zeker ga aanschaffen.

Overigens het gedeelte over de te gebruiken controller... ik moet het nog zien in hoeverre muis/toetsenbord 'minder' speelbaar is dan een XBox360/PS controller. Ikzelf kan maar niet aan die controllers wennen, ook na enige jaren PS2 niet.
Hmmz...het zou natuurlijk helemaal vet zijn als dit gaat werken met de nieuwe motion controller van de PS3 of Project Natal van de Xbox 360!! ^^
The future is now :D
Zo inderdaad ja.. daar had ik nog niet bij stil gestaan. Met project Natal kan je eigenlijk als nog hetzelfde doen als met zo'n grote tafel. Alleen druk je nergens op, lijkt me overigens wel lastig hoor.
Het spel ziet er wel gelikt uit... Ben benieuwd of er ook andere personen/fabrikanten zijn die zo'n tafel gaan uitbrengen want als er zo'n games uit komen als R.U.S.E. zou het wel leuk zijn als je zo'n tafel zou hebben... En niet te vergeten kan het ook handig/ zijn om het te gebruiken als Air-Hockey tafel of als tafel met foto's o.i.d. erop :)

[Reactie gewijzigd door Naeszens35 op 31 augustus 2009 14:32]

En niet te vergeten kan het ook handig/ zijn om het te gebruiken als Air-Hockey tafel of als tafel met foto's o.i.d. erop :)
Ik kan me voorstellen dat het airhockey vooral een brainfart was, maar toch even reageren. Ik vraag me namelijk af of dat wel zo goed mogelijk is i.v.m. de andere technologie die bij zo'n tafel komt kijken. Ik zou het in ieder geval niet vreemd vinden als blijkt dat je tegen problemen aanloopt met de aanraakgevoeligheid.
het zou virtueel heel goed moeten kunnen, dat zou wel enorm gaaf wezen!
Voor mij zeker een must buy voor de PLAYSTATION 3 als ik dat zo zie. Ziet er erg strak uit, ben benieuwd hoe de gameplay me zal bevallen. Super preview!
Ik wil hem ook wel op mn WIIIIIII!!! en op mn XBOX 360!!!
Staat die ps3 in all caps om reclame te maken of om op te scheppen?

Ik houd deze game al een tijdje in de gaten en vind hem er veelbelovend uitzien. Eindelijk eens een frisse wind door het rts genre. Zowel kwa gameplay en bediening als grafisch.
PLAYSTATION 3 was tot voor kort de officiele schrijfwijze. Nu is het PS3 geworden.

OT Ik ben ook benieuwd naar deze titel, maar wel voorzichtig aangezien EndWar behoorlijk tegenviel.

[Reactie gewijzigd door SecondReality op 31 augustus 2009 13:00]

officieel is een naam met 1 hoofdletter en verder kleine letters. Wat de fabrikant graag wil is alles in manshoge lichtgevende knipperende neonletters. Dat maakt het echte rniet officieel (en behoorlijk onleesbaar ook) :-)
We zeggen ook NVIDIA en niet nVidia, nVidea, NVidia, ... of wat ik "tweakers" nog allemaal zie typen :/
Als jij een rare naam hebt, zal ik ook moeite doen om het correct over te nemen blissard.
Ziet er zeker mooi en leuk uit.

Jammer dat is zo slecht ben in stategische spellen.(niet goed i.i.g)
Schaken of dammen begint altijd lekker en eindigt weer in verlies ;(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Nederland

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True