Door Dimitri Reijerman

Redacteur

AC Ryan PlayOn!HD review

Conclusie

Met zijn PlayOn!HD stelt AC Ryan ons niet teleur, maar de fabrikant moet wel snel een aantal vervelende problemen oplossen. De speler kan onderdak bieden aan een 3,5"-schijf; deze hdd's zijn inmiddels tot 2TB verkrijgbaar en de prijs per GB zakt steeds verder, waardoor de direct beschikbare opslagcapaciteit voldoet aan de eisen die de ruimteverslindende mediabestanden stellen. Bovendien is de behuizing goed afgewerkt, werkt de interface dankzij de behoorlijk snelle Realtek-processor soepeltjes en is de speler snel gebruiksklaar.

Zijn belangrijkste taak, het afspelen van mediabestanden in alle soorten en maten, handelt de PlayOn!HD grotendeels naar behoren af, maar het ontbreken van dts-downmixing en de schokkerige 24p-weergave vormen twee voorname minpunten. De fabrikant heeft op dit vlak beterschap beloofd, dus we hopen dat AC Ryan deze belofte snel inlost in de vorm van een nieuwe firmware.

Een derde minpunt is de gebrekkige internetradio-functionaliteit; de interface is weinig gebruiksvriendelijk en onoverzichtelijk. Ook biedt de speler minder mogelijkheden dan concurrende spelers om streaming content van internet op het televisiescherm te tonen.

De prijsstelling van de PlayOn!HD is redelijk scherp, met name vanwege de bijgeleverde accessoires. Bovendien wordt de speler ook kant-en-klaar met een ingebouwde harddisk geleverd, waardoor de gebruiker direct aan de slag kan. We kunnen dan ook stellen dat de PlayOn!HD een interessante optie is voor iedereen die een speler op basis van de Realtek-chipset wil aanschaffen.

Reacties (99)

Wijzig sortering
Kan me niet schelen wat het kost, maar maak in godsnaam een player met EN netwerk mogelijkheden EN DVB-C tuner.
Aan de lopende band nieuwe players voorbij zien komen, maar nooit 1 die beiden heeft.
Ben ik gewoon een akelig iemand die iets wil dat niemand anders beoogt ?
Kan 't me niet voorstellen.
En nee.. geen htpc, die maken herrie.
Playon DVR TV misschien een optie?
Die is alleen DVB-T en analoog. Geen DVB-C dus.
Ik zie nog steeds niet echt een reden om zo'n mediaspeler aan te schaffen.
Als ik iets wil dat op die manier media afspeelt dan kan ik net zo goed zelf een atom bordje aanschaffen met wat geheugen en een nLite XP erop..

Nu moet ik zeggen dat de prijzen wel erg omlaag zijn gegaan!
Dan kun je met veel HD content toch echt niet uit de voeten hoor. Zonder goede hardware acceleratie houdt het bij 720p dan al zo'n beetje op...ben je toch weer aan het rommelen.
ION platform is voldoende hoor voor 1080P.
En een ION moederbordje kost al 122 euro, daar komt dan nog geheugen en een HDD (voor het OS) bij.... duurder dan de NMT uit het artikel.
Ja, dus? Zeg ik dat het goedkoper is dan?

Ik zeg alleen dat ION platform genoeg is om 1080P te decoderen.

[Reactie gewijzigd door bjorntje424 op 19 augustus 2009 17:41]

Zal je toch een ION bordje met Windows Vista/7 moeten hebben. Dan heb je hardware acceleratie. Onder XP zal je dat niet (goed) krijgen. Maar goed die verbruiken standaard al meer dan 10W en zit je nog steeds met de prijs. Je kan namelijk een kleine kast met een Ion bordje + Atom + 2GB geheugen + Afstandbediening & meer voor die prijs krijgen.
Om hardware acceleratie onder windows xp goed te krijgen kun je gebruik maken van CoreAVC. De nieuwe versies hiervan ondersteunen nvidia's cuda technologie waardoor de grafische chip een deel van de berekeningen uit kan voeren. Bij het afspelen van HD materiaal behaal ik met deze combinatie maar een processor load van 4%. (Dit zijn 720p mkv bestanden) Bij het gebruik maken van deze combi zal een ION platform prima onder xp HD materiaal af kunnen spelen

Ontopic:
Wat ik mij afvraag is of deze mediaspeler zijn geluid ook via HDMI door kan sturen. Bij het gebruik van een home cinema receiver met HDMI input heb je dan namelijk geen aparte kabels voor geluid nodig en kan deze receiver het videosignaal doorsturen naar de TV. Hierdoor heb je nog maar 2 kabels nodig.

[Reactie gewijzigd door jaapsander op 19 augustus 2009 13:22]

Natuurlijk kan dat, daar is HDMI voor anders heb je gewoon DVI
Het verschil is dat dit al kant en klaar is. Hier zit al een behuizing en bij veel media spelers is er ook nog een afstandsbediening bijgesloten. Om dit allemaal zelf samen te stellen ben je veel tijd kwijt. Voor veel mensen niet echt een hobby of ze weten niet waar ze moeten beginnen. Daarbij kost het nog veel tijd om het allemaal werkend te krijgen (spullen uitzoeken, kopen, bouwen, installeren, configureren). En als je tijd om gaat rekenen in geld (want niet idereen heeft veel tijd hiervoor), dan ben je per definitie goedkoper uit met een mediaspeler.

De vraag is nu nog: welke :?
Echte tweakerts kijken niet op een beetje extra werk, die willen alles aan hun wensen aangepast hebben ;P
Extra werk, met materiaal dat 3-4x duurder is dan een kant en klare oplossing.
En dan heb je een mediapc die je niet gewoon uit kan zetten, maar rustig moet laten afsluiten. En die ook nog eens >1 minuut duurt om op te starten.

[Reactie gewijzigd door kmf op 19 augustus 2009 11:04]

een ION met xbmc for linux start toch echt wel op in < 30 sec..
kan wel zijn, maar helaas nog steeds een te dure oplossing t.o.v. out of the box
Dat ligt er aan. Ik vind het duurder om minder uit te geven aan iets wat net niet helemaal doet wat ik wil. "Goedkoop is duurkoop". Heb je eindelijk een oplossing, en kan je nog niet alles. Een asrock ion is 255 euro dus 3-4 keer zo uur valt ook wel mee, dit ding is 150 euro.

Installatie kan ook eenvoudig middels een bootable livecd.
tweakerts die nog op school zitten wellicht niet nee, maar mensen die gewoon een fulltime job, een huis, vrouw/vriendin, andere hobbies hebben is dit echt een uitkomst. Geen gezeik met codecs, geen gedoe met subtitles, gewoon film/muziek afspelen op het moment dat jij het wil, zonder er op dat moment moeite voor te hoeven doen.
Ook het feit dat mijn vrouw/vriendin er mee om moet kunnen gaan is ook belangrijk. Als ik die achter een zelfbouw mediaplayert zet dan wil dat nog wel eens mis gaan...
Veel gezeik met subtitles. Subtitles van geripte dvd's (type sub/idx bitmap) zijn meestal niet te gebruiken. Een van de redenen waarom ik toch maar een htpc in elkaar heb getimmerd. Veel gezeik om alles voor elkaar te krijgen (vooral remote control) maar alles zelf in de hand en alles (! niet best veel, niet heel veel, niet bijna alles maar alles) kunnen afspelen.
je komt toch niet uit Den Haag he? Mediaplayert :)
Als je alle tijd hebt idd, echter mijn tijd is al behoorlijk schaars.
Ik zit nog te twijfelen. Vermoedelijk ga ik ook zo'n apparaat aanschaffen.
Heb nu via een abo een Conceptronic gekregen, echter die heeft geen netwerk aansluiting. :(
Ik wil wel dat ik ook m'n nas kan benaderen
Jammergenoeg nog altijd maar een 10/100 poort. Waarom snapt men niet dat dat te traag is voor HD materiaal over te pompen naar de HDD..
Je kunt toch vanaf t netwerk streamen. Dan is 100mbit genoeg hoor!
Waarschijnlijk trekt de chipset het ook niet, dus dan zetten ze er ook geen gigabit in
Dat dacht ik ook gelijk, zou wel mooi geweest zijn als er gewoon een gigabit internet poortje op had gezeten.
Je kan het sneller overpompen met die 100mbit dan dat je het kijken kunt... het is traag maar niet te traag. Een gbit poort is een leuke extra, verder niet...
Ik wil wel weten of het mogelijk is om door een usb kabel van 7 meter content van m'n PC naar de AC Ryan te sturen...?
Waarom niet gewoon een UTP kabeltje naar je router?
Je krijgt wel een USB type B kabel erbij dus daarmee kan het.
Kan problemen geven aangezien USB normaal maar 5meter aankan zonder repeaters.
Beetje jammer aan deze spelers vind ik dat er geen dvd in zit. Heb je weer een aparte dvd speler nodig om dvd af te spelen.
Helemaal mee eens! Of optioneel een blu-ray i.p.v. dvd-speler. Ben al een tijdje aan het kijken naar een media streamer maar ben geen enkele tegengekomen die dit heeft.
Ja die popcorn hour c-200, daar kun je wel een blu-ray in zetten. Kost je wel wat $$, of moet ik zeggen €€.

nieuws: Popcorn Hour C-200 krijgt ondersteuning voor blu-ray

En ik heb zelf de linksys kiss 1600, die heeft idd wel dvd, maar is toch wel prijzig en speelt lang niet alles goed af.

[Reactie gewijzigd door wkleunen op 19 augustus 2009 10:55]

http://dune-hd.com/index.php?do=players

Kost allemaal een bak geld meer maar aan het eind van het verhaal heb je dan een mediacenter, met allerlei opties voor connectivity, met toegang tot mass-storage zoals USB en HDD en ook nog eens fijn een regio-vrije BD-drive.

Enige probleem vind ik de chipset; die vertrouw ik persoonlijk niet met BD-discs maar dat moet je zelf maar onderzoeken.
Daarom ben ik ook aan het wikken en wegen tussen de mediaplayers en de PS3. De PS3 ondersteunt helaas niet rmvb's en mkv's, maar door deze transcoded te streamen krijg je hetzelfde resultaat. Zou mooi zijn als je bijvoorbeeld PS3mediaserver op een NAS kunt installeren.
Valt wel mee. Prop je DVD in een speler op 1 van je PCs en deel die speler via je netwerk aan je mediaplayer.
In het ergste geval trek je je DVD in 5 minuten door DVDdecrypter, heb je je content ergens lekker op je NAS staan en kan de DVD naar de kelder.
De Netgear ITV2000 heet inmiddels EVA2000 en is er half oktober, vertelt mij een bevriende winkelier. Ik heb zelf de EVA9150. De reden dat ik die rib uit mijn lijf heb gekocht is vanwege het feit dat die stabiel is en dat er goede service is bij hun, 24/7 support en het is een A-merk. Ik heb al teveel gedonder gehad met wokkiewokkie spullen: geen firmware ondersteuning, geen supportforum, geen telefoonnummer en vooral instabiele meuk. Als je nu de Asus, ACRyan Xtreamer en zo vergelijkt, wat is dan de stabielste? En wat heb ik aan 1080p als de processor dat niet bij kan benen - stotter-stotter? Of de MKV-ondersteuning is wrakhout?
Ach, was er maar een hardware-versie van VLC in een supersnel luciferdoosje voor rond de 100 euri. Wel gigabit ethernet graag en fatsoenlijke DTS downmix.
Xtreamer heeft geen gigabit ethernet, maar dat heb je ook niet nodig met het streamen van HD materiaal. Dit komt max tot 50mbit ongeveer. Voor grote bestanden kopieren naar een HD had het wel makkelijk kunnen zijn. De Xtreamer doet wel aan DTS downmixing. De fan die ik heb (eerste batch) is niet stil, maar voor mij niet storend. Ik ben een lawaaierige Xbox 360 gewend.
Als je nu een PlayOn!HD koopt dan heb je ook DTS downmixing, het is alleen de oudere batch die nog geen DTS downmixing heeft. Ik weet niet hoe de performance van de DTS downmixing van de PlayOn is maar die van de Xtreamer blijkt erg slecht te zijn. Elke seconde stottert het geluid.
De Xtreamer heeft een langzamere processor dan de Playon!HD. Dus het is niet gezegd dat deze er ook last van heeft.
Wie weet hoe dit zit?
2 vraagjes over je netgear: heb je een versterker nodig (dts) en is de reactiesnelheid van het menu acceptabel?
Nu er zoveel van die apparaten op de markt verschijnen zie ik ondertussen door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer...

Misschien een idee om net zoiets als een BBG voor pc's en laptops, er eentje te maken voor dit soort apparaten. Ik weet niet of dit echt bij Tweakers thuis hoort, daar je dan misschien ook de vraag krijgt om dit voor andere apparatuur te doen.

Maargoed, ik vind het zelf wel een mooi apparaat. Als ze met de nieuwe firmware de probleempjes oplossen is het zeker het overwegen waard.
Hoe wil je daar een BBG van maken? Je kunt toch zelf reviews lezen van de losse apparaten en dan een keuze maken? Zulke apparaten combineer je niet met andere stukken hardware dus het is voor mij erg ver gezocht. Kun je beter vragen om een vergelijking op specniveau oid,.
Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt hoor...

Wat bedoel je met combineren van andere stukken hardware? Het samenstellen van een pc uit losse onderdelen ofzo? Want wat dat betreft heb je dan ook niets aan een BBG voor laptops.

Wat jij zegt als vergelijking op specs is eigenlijk ook wat ik bedoel, maar je zult, net zoals bij laptops en pc's, verschillende soorten hebben. Er kunnen bijvoorbeeld verschillende eisen worden gesteld zoals de prijs, specs, gebruikers gemak, modbaarheid enz enz. Dit valt best te vergelijken. Je zou dus ook nog een klasse "budget" erbij kunnen doen bijvoorbeeld.

Best Buy Guide zou opzich best de omschrijving kunnen zijn van zo'n vergelijking lijkt me.
Het zou wel nuttig zijn als er een lijst met potentiele problemen / probleembestanden zou zijn en in een tabel zou staan welke speler die problemen wel of niet vertoont. Maar mss ben ik de enige die moeite heeft het niet kunnen afspelen van bepaalde bestanden gelaten te ondergaan.
Wat ik verder belangrijk vind maar nergens terug kan vinden is navigatie. Je wilt kunnen resumen, makkelijk en snel naar voor en naar achter skippen of een bepaalde positie in de film opzoeken. Bij mijn popcornhour is dit een drama bijvoorbeeld. Resume is dan met veel pijn en moeite gemaakt, maar niet voor afspelen van een complete dvd, da's nog ff te moeilijk. Bij spoelen veel problemen zoals na het opzoeken van een nieuwe positie in de film eerst 1 minuut moeten slikken alvorens verder te gaan, of dat dan het geluid ineens niet meer werkt. Of sorry maar door deze film kan je helaas niet navigeren, veel te moeilijk. Als je XBOX+XBMC gewend ben echt "amateur night" allemaal.
De prijsstelling van de PlayOn!HD is deze redelijk scherp, zeker gezien de bijgeleverde accessoires.
Dat lijkt me van niet. De kale (onder HDD) ACRyan kost €150, de Asus kost er maar €90...
€60 om "accessoires" te kopen

pricewatch: Asus O!Play HDP-R1
Helaas kun je voor de €50 geen component-aansluting, mogelijkheid voor een interne HDD, tweede USB-host en USB-slave aansluiting kopen.
De esata aansluiting van de asus is ook een usb aansluiting.

Ik wil persoonlijk ook geen harddisk in mijn mediaspeler. Alle films ed staan op een NAS ver weg in de meterkast. Geen herrie in de woon/slaapkamer. Het ontbreken van component is natuurlijk zo maar of dat in de tijd van 3/4/5 hdmi aansluitingen op een tv er echt toe doet vraag ik me af ;)

Ik denk trouwens dat alle realtek speler het zelfde manko hebben. Bird scene gaat niet 100%, 24P is ook niet helemaal goed, interface is ook niet super.

[Reactie gewijzigd door lowfi op 19 augustus 2009 09:47]

Een goed staaltje geluid (Surround) en je hoord dat kastje niet meer hoor!
Surround staat niet gelijk aan goed geluid. En volume al helemaal niet. Als er tijdens een stilte scene het loopwerk van de drive of de fan van het apparaat hoorbaar is, is dat echt een afknapper.
oznin, alsof een film ooit echt stil is.
een 100% non-issue, je gehoor is toch niet goed genoeg om van twee/drie meter 1 klein apparaatje te horen tijdens een film.

en je went er ook nog eens aan, en dan hoor je het helemaal niet meer.
ik had ooit eens een server die 45dB deed in de woonkamer, na 1 week hoor je hem niet eens meer "je gaat hem zelfs missen als hij er niet meer is, zoals het geruis in star trek".

[Reactie gewijzigd door stewie op 19 augustus 2009 23:56]

En dan kom je tot de verademing als het een keertje ECHT stil is. Iets wat veel mensen niet meer kennen en ook veel mensen niet meer waarderen maar soms ó zo prettig is voor het gehoor.
de natuur is nog veel lawaaierige dan een drukke stad...
dus het is nergens ooit stil, waar dieren zijn is er geen stilte (het is altijd meer dan 30dB).

meeste mensen worden gek van echte stilte (hint isoleercel, mensen komen er gekker uit dan dat ze er in komen)

[Reactie gewijzigd door stewie op 21 augustus 2009 20:34]

Wat een onzin. Als de regisseur bedacht heeft dat in een bepaalde scene absolute stilte heerst (denk aan: dove hoofdpersoon), dan wil ik het ook ervaren! Één van de redenen dat ik de bioscoop en dus ook het popcornsmijtend publiek mijdt en diep in de nacht mijn films thuis kijk, met zo min mogelijk bijgeluiden.

En dergelijke apparaten hebben kleine fans, die zijn over het algemeen gewoon te lawaaierig, omdat ze behoorlijk wat toeren moeten maken om de warmte af te voeren.
Op mijn xtreamer draait de bird scene andere wel 100% okè :*)
De esata aansluiting van de asus is ook een usb aansluiting.

Ik wil persoonlijk ook geen harddisk in mijn mediaspeler. Alle films ed staan op een NAS ver weg in de meterkast. Geen herrie in de woon/slaapkamer. Het ontbreken van component is natuurlijk zo maar of dat in de tijd van 3/4/5 hdmi aansluitingen op een tv er echt toe doet vraag ik me af ;)

Ik denk trouwens dat alle realtek speler het zelfde manko hebben. Bird scene gaat niet 100%, 24P is ook niet helemaal goed, interface is ook niet super.
wat maakt het uit? je hebt toch een nas!
ik in ieder geval wel.
Emtec N200: wel component, 2x USB host, geen interne HDD (en dus ook geen USB slave). En dat voor 99 euro.

Dezelfde chipset als deze: blijkbaar zelfs firmware-compatibel met de Playon!HD.

Helaas blijkbaar nog altijd geen online shop die 'm in zijn assortiment heeft zitten, maar deze week kon je hem gewoon oppikken in de Makro.
Hopelijk heeft ACRyan z'n logistiek beter voor elkaar dan xtreamer. Die krijgt het voor elkaar om 2 maanden lang met vertragingen te komen, welke ze met leugens verdoezelen.
Nou bij AC Ryan heb je ook niet geweldige support hoor. De nieuwe batch heeft DTS downmixing en sommige mensen hebben die al alleen de mensen met de oudere batch hebben nog niet eens een firmware gekregen -.-
Als je iets op het forum vraagt moet je echt hopen dat je een reactie krijgt en dan ook een fatsoenlijke, daar doen ze haast niet aan. Ze zijn ook haast nooit op het forum. Als ik een mogelijkheid had om mijn PlayOn!HD in te ruilen, dan deed ik dat zeer graag.
Gaat AC Ryan hun kopers voorliegen dat er een product is met de levering terwijl de fabrikant op de lokale markt 5000 exemplaren verkoopt?
This guy, roger@eunicorn.co.kr, is selling xtreamers on taobao.com (it's like a Chinese version eBay). Here is the link. From his email address and his product description, he works for Unicorn, the manufacturer of xtreamer. And he claims himself a manager. The most interesting thing is this guy has 4955 units IN STOCK, and from the 39 transaction records, his customers didn't have to wait.
I don't know what's happening here, but it's apperantly not fair to us who have purchased on xtreamer.net. There is also no reason to put us to this long wait while there are plenty units in stock.
So, xtreamer and XtreamerAdmin, can you explain why is your manager selling units directly to customs while we have to wait?
http://forum.xtreamer.net/viewtopic.php?p=16373#p16373
Misschien wel, weet ik niet. Je weet het maar nooit met bedrijven. De playOn!HD wordt ook niet vanaf Rotterdam geleverd maar uit Azie dus misschien verkopen ze daar ook wel gewoon. Maar ik had het niet specifiek over jouw probleem maar over de support in het algemeen.

[Reactie gewijzigd door Negaiido op 19 augustus 2009 15:04]

De Asus heeft dan ook een stuk minder opties. Ga verder maar eens HDMI en component kabel kopen, dan kom je toch al gauw on de buurt. Daarnaast is een interne 3,5 schijf een stuk goedkoper als zijn externe broertjes. Al bij al zou je kunnen zeggen dat de uiteindelijk prijs niet veel verschilt..
HDMI heb je voor 5 euro al. En waarom zou je component erbij kopen als je al HDMI hebt?

Wat ik me altijd afvraag, kun je bij dergelijke spelers ook de ondertitels vertragen? Dus dat je ze 1000ms laat achterlopen bijv? Dat is een feature in ffdshow die ik vaak nodig heb namelijk.
Inderdaad, al is het alleen maar om de woordgrappen e.d. niet te verpesten.
Ik heb nu mijn pc gewoon als mediaspeler voor mijn plasma, omdat ze niet al te ver van elkaar staan. Maar wanneer ik op mezelf ga wonen komt er toch wel een stand-alone, en ik wil deze functie niet willen missen :(

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee