Door Dimitri Reijerman

Redacteur

Asus O!Play onder de loep genomen

Conclusie

De populaire Western Digital TV HD krijgt er in zijn prijssegment met de Asus O!Play een serieuze concurrent bij. De mediaspeler heeft in tegenstelling tot het apparaatje van WD wel de beschikking over een netwerkpoort om content van het lokale netwerk te kunnen streamen, al ontbreekt nog wel de mogelijkheid om wifi-verbindingen op te zetten. Daarnaast is de toevoeging van een esata-poort een aardige vondst van Asus.

Over de afspeelkunsten van de O!Play kunnen we tevreden zijn; de videokwaliteit is goed tot uitstekend en vrijwel elk videobestand dat we wilden bekijken liet zich zonder problemen openen. Ook het afspelen van audio en foto's is in orde.

Toch heeft de O!Play ook de nodige minpuntjes, al verwachten we dat Asus die met nieuwe firmware deels kan oplossen. Zo ontbreekt de mogelijkheid om snel door video's te wandelen, en de afwezigheid van enige volumeregeling is een serieus gemis. Daarnaast hopen we dat Asus snel een grafisch vormgever op de loonlijst zet om de menu's van dit product te pimpen. Ten slotte zullen sommige gebruikers het onbreken van een component-aansluiting vervelend vinden.

Reacties (100)

Wijzig sortering
Goed,

En nou wordt het tijd voor een roundup van de mediaspelers op basis van de nieuwste generatie chips:

ASUS O!PLAY
Conceptronic CFULLHDMAI
POPCORN HOUR C200
AC RYAN PLAY!ON
XTREAMER

Ook deze lijkt de moeite waard
http://www.hardware.info/...speler_met_Intel_CE_3100/

Wat zijn de plus en minpunten? De Xtreamer is luid, (maar misschien kun je die fan wel vervangen). Bovendien schijnt de Xtreamer nog last te hebben met HD over netwerk. De Conceptronic is een heethoofd en vertoond haperingen/artefacten. O!Play heeft nog brakke menus, maar dat kan natuurlijk beter worden. De speler van ACRYAN mist zaken als DTS downmixing en unrarren. De popcorn Hour is nog niet uit, maar wel veelbelovend. Alleen ook twee keer zo duur als de O!Play.

Het valt mij zwaar een keuze te maken, maar leun zwaar op de Asus of de popcorn hour C200. Ook de nieuww conceptronic lijkt een kandidaat. Als ik alles optel lijkt het alsof het beter is een paar maanden te wachten, tot de apparaten echt zijn uitgebracht. In ieder geval zaou het mooi zijn als Tweakers een review met de belangrijke concurrenten met de nieuwe chipsets naast elkaar zou zetten.
Een test van de Xtreamer kan je hier terug vinden.
In reacties van (boze) gebruikers heb ik gelezen dat hij problemen heeft met HD over Netwerk... Toch wel een reden om hem aan te schaffen. Icm met de luidrichtige fan ben ik er een beetje huiverig voor...
De luidruchtige fan is in het menu ook in snelheid aan te passen. Daarnaast zou in de eerste firmware update die al verkrijgbaar zijn de standaard snelheid een stap lager zijn gezet zodat hij niet meer direct opstijgt.

Ik heb het ding zelf niet maar volg de ontwikkelingen al een tijdje :)

Dat hij problemen met HD content over een wired netwerk heeft baart me echter meer zorgen al is er tegenwoordig met de firmwares veel aan te passen.

Leuke review, vergelijkingen zullen binnenkort wel her en der gaan verschijnen. Ik wacht persoonlijk op de PCH C200 zodat mijn HDX1000 naar de slaapkamer kan :)
Er kan natuurlijk ook altijd nog naar de asrock ion 330 worden gekeken als alternatief. Dan kan er bijvoorbeeld met ubuntu xbmc worden gewerkt want dit voegt geen extra kosten toe. En het installeren is ook nog best goed te doen.

Wat ik zelf ook altijd nog wel interessant vind is het energieverbruik onder deze apparaten en dan natuurlijk ook de standby mode omdat deze apparaten vaak in deze stand zullen staan.
Heb ik ook gedaan, in een (mooi) mini itx kastje gepropt samen met 4 1TB disks en je hebt een harstikke mooie HTPC/NAS!!! Ik had de disks al, dus al met al koste me dit rond de 200 euro...

Waarop je overigens veel meer kan dan alleen maar mediacenteren (gamen, internet, etc, etc...)
zo die ziet er inderdaad interessant uit. Nadeel is dan wel weer dat niet alles "Out of de box" werkt... Ben ik toch weer dagen aan het installeren / uitzoeken...
Is de Conceptronic CFULLHDMAI nou dezelfde als in de link van hardware.info? Beetje verwarrend omdat je daaronder schrijft dat de conceptronic een heethoofd is en last heeft haperingen en artefacten. Terwijl je ook zegt dat hij je de moeite waard lijkt.

Overigens, kan de Asus O!Play nou ook DTS geluid doorsturen, want dat wordt niet helemaal duidelijk in de review? Ik neem aan van wel aangezien er ene SPDIF aansluiting aanwezig is.
Nee dat is een andere. De tweede die ik noem is nog niet uit, en is op basis van een intel bord meen ik.
+1Anoniem: 128823
@masteriiz18 juli 2009 13:08
De Conceptronic CFULLHDMAI haalt het met gemak hoor. Is passief gekoeld, heeft gigabit ethernet, wordt actief ondersteund door Dennis Slager... Niets dan lof over dit apparaat!
Het volume kan toch nooit geregeld worden bij het kijken via HDMI? Tenminste, niet bij mijn (HDMI aangesloten) HDX-1000 en UPC decoder.

Ben benieuwd wat de prijs wordt...
Mwa, zu kunnen met DSP de audio resamplen, maar ik ben het met je eens: een digitale audio-stream wordt vaak 1-op-1 doorgestuurd. Dat doen mn dvd-spelers ook.
Dus waarom ze dat een 'serieus gemis' noemen weet ik niet.
Waarschijnlijk omdat er een groep mensen die nu eenmaal op elk apparaat het volume wil kunnen regelen. Als ik bij mij kijk dan zie ik dat ik het kan regelen op m'n DVD, CD, TV, Digitale ontvanger en Squeezebox, terwijl ik het toch echt alleen op m'n versterker harder en zachter zet...

Vermits elke component zich houdt aan signaallevelconventies is het in mijn ogen ook niet nodig om op elk apparaat een eigen volumeregeling te hebben.
Vermits elke component zich houdt aan signaallevelconventies is het in mijn ogen ook niet nodig om op elk apparaat een eigen volumeregeling te hebben.
Het probleem is niet eens of een apparaat zich wel of niet aan conventies houden, maar of het materiaal erop dat doet. Veel videobestanden zijn op een *veel* lager geluidsniveau opgenomen dan bijv audiobestanden. Gevolg is dat als je alleen op de versterker regelt en vervolgens schakelt tussen apparaten, bijv van je bak waar je film me afspeelt en een muziekbron JE OPEENS JE OREN ERUITGEBLAZEN KRIJGT :o

* dion_b wil op *elk* apparaat alles zelfstandig kunnen inregelen, om vervolgens alles zo op gelijke niveau te zetten waardoor tenminste het op de versterker allemaal op gelijk niveau aankomt en dus daar enkel het eindvolume geregeld wordt :z
De wat betere surround receivers/voorversterkers hebben vaak wel de mogelijkheid om per kanaal een afwijking in volume in te stellen.

Ook is het in veel gevallen beter om het volume erg laag of helemaal op 0 te zetten bij het wisselen tussen kanalen. In elk geval heb ik dat tot nu toe in praktisch elke handleiding van versterkers gelezen.
Het is ook geen gemis. Volume moet je per defenitie niet regelen in het digitale domein, dat gaat ten koste van de kwaliteit (signaalresolutie). De enige plek waar het geregeld hoort te worden is in het analoge domein, in de einversterker dus.

Ik heb wel eens een audio stream digitaal heel zachtjes gezet, er bleven maar vier bits over in het signaal, niet om aan te horen!
Is het niet zo dat wanneer het volume op het apparaat wil regelen dit het beste met hardware (versterkertje) in het apparaat gaat, softwarematig kost alleen maar extra rekenkracht die je niet wilt missen, zeker bij de HD audioformaten. Dat zou zo'n apparaat dus best een flink duurder maken.

Maar dan kom je dus bij het punt dat het totale onzin is, normaal gesproken heb je bij een vergelijkbaar apparaat ook wel een versterker met de juiste mogelijkheden. Die versterker hoort het volume voor jou te regelen en dan is het 't beste om het signaal 1:1 door te geven aan de versteker. Je koopt toch geen HD speler om HD films te bekijken met 2.0 audio over de tv speakers? Die dingen worden toch gemaakt voor de HD markt, waarom dan in hemelsnaam oude technieken toepassen die extra kosten en rekenkracht met zich meebrengen?

Ik vind serieus dat als je dat een minpunt vind je niet zogezegd 'klaar' ben voor HD, dan kan je beter gewoon een mooie dvdspeler kopen...
Wat is dat nu weer voor onzin? Waarom moet je altijd een dikke surround set hebben om te kunnen genieten van mooi beeld?
Er zijn heel veel films waar surround helemaal geen grote toegevoegde waarde heeft, in iedergeval voor mij. Verder is het zeker bij een media speler is het zo dat veel bestanden een ander volume hebben. Dan is het vervelend dat je constand met 2 afstands bedieningen op de bank te moeten zitten. Ook de DTV decoder heeft gewoon een volume regeling. Zeker bij een digitaal signaal is het toch helemaal geen probleem om het volume aan te passen. Je stuurt een ander bitje mee. Doordat het digitaal is hoeft niet het signaal zelf aan te passen.
Right....now listen. Ik heb een mooie surround set en die staat (nee echt, jah echt) aangesloten op mijn plasma scherm, of eigenlijk andersom :p

Maar goed, kanalen switchen doe ik met de tv (upc) afstandsbediening en geluid regel ik met de remote van mijn surround setje...dus inderdaad, mij boeit het geen reet of ik de volume kan veranderen op het ding zelf....

Overigens blijf je eigenlijk ALTIJD met meerdere afstandsbedieningen zitten tenzij je een universeel ding van bijv logitech koopt....
Maar ook op DVD-, Bluray- en CD-spelers kun je de volume ook niet instellen :)
Dat moet ook gewoon via de versterker of TV.
Tussen de 110 en 120. Zie pricewatch.

Gelukkig praten we hier over een betafirmware en kan het bij de definitieve firmware alleen maar beter.
Het kan wel, iig mijn HDX welke staat aangesloten via HDMI en optisch kan gewoon een volume omhoog en omlaag doen.

Ik heb een Logitech Harmony, en wanneer ik naar devices -> HDX ga, kan ik het volume instellen. Elke keer wanneer ik per ongeluk het volume van mijn HDX instel irriteer ik mij er overigens wel mateloos aan.

Een media center device als deze moet juist geen volume regeling hebben en dat is echt een grove fout in deze review, om hier zo vaak op te hameren. Je kan het misschien missen, maar het is zoals velen al hebben gezegd, als het al een minpunt is, een zeer minimaal minpuntje.
Het is wel irritant om steeds weer een andere afstandbediening erbij te moeten pakken.

Verder vind ik het niet echt een heel strak kastje, vage rondingen en dat mat-zwart is niet echt stylish. Verder, bij een stylish platte tv etc wil je wel een mooi slick menu hebben etc.

Tevens beetje jammer dat er op de achterkant geen usb aansluiting zit, zo zie je er altijd een kabel uitsteken aan de zijkant.
Ook jammer dat ze er geen ruimte in hebben gemaakt voor een 2.5" schijfje, hierdoor zou het gelijk een verplaatsbare media player worden.

Het ideale kastje moet nog gemaakt worden..
Ik begrijp dat T.net vaker kleine reviews wil doen. Maar als ze dan van dit nivo worden, dan is het voor het meerendeel van de lezers niet meer de moeite waard.

80% van de review geeft geen informatie. De mogelijkheden van dat ding hebben we ook al kunnen lezen in de specs van de productent. Die specs vervolgens in een mooi verhaaltje zetten levert geen nuttige informatie op.

Je moet je afvragen voor wie je de review maakt en met welk doel.

Met deze aparaten gaat het uiteraard om de volgende vragen:
1. wat kost het :) ?
2. speelt ie ook moeilijker 1080p bestanden vlekkeloos af? (in dit geval over netwerk)
(Er zijn een stel referentie bestanden op internet te downloaden die speciaal daarvoor bedoelt zijn)
3. Hoe is de beeldkwaliteit tov andere spelers?
4. Hoeveel geluid maakt de fan?

Met een opmerking als:
het beeld oogt frisser en scherper
kan ik erg weinig waar het om beeldkwaliteit gaat. Dit is nou juist het soort zaken die in 90% van de gevallen toe te schrijven zijn slechtere beeldkwaliteit. Verzadiging wat hoger gezet, sharpness wat hoger. (een TV in winkel-mode)

Je zou dan een vergelijking tegenover een bekende referentie moeten hebben. Neem bv een goede bluray speler en gebruik dat beeld als referentie.
Als je die in een volgende review ook als referentie gebruikt dan kunnen mensen ook de verschillen tussen die spelers onderling bekijken, ook al krijgen jullie ze niet allemaal tegelijkertijd voor reviews aangeleverd.
Waar zijn die referentiebestanden te vinden dan? Wist niet dat zoiets bestond, maar zou daar toch wel eens iets mee willen testen.
lijkt mij niet zo moeilijk
een aantal ref bestanden (desnoods film of natuurfilms) van mkv op bijv de PCH 110 en de asus O!play afspelen.

Alles op neutraal zetten van de spelers en lcd.
Gebruik je 1 lcd met op hmdi 1 de ene en hdmi 2 de ander. Laat de eerste 5 sec of langer eerder afspelen en schakel dan tussentijds om.

Bekijk het met meerdere personen om het zoveel mogelijk neutraal te houden
Ik kan niet anders dan het met je eens zijn. Deze korte reviews zijn imho voor een site als tweakers.net ver ondermaats. Weinig inhoud, weinig serieuze en objectieve tests. Zo heel moeilijk is het ook niet, pak silentpcreview als voorbeeld, neem wat referentieclips en vergelijk het zoveel mogelijk objectief. Met een standaard testsuite zijn de resultaten onderling vergelijkbaar.

Sowieso, er wordt nog niet eens vermeld welke formaten én codecs zijn getest: "allerhande video- en audioformaten", lekker informatief... Zaken als bitrates en de gebruikte codec zijn van wezenlijk belang. Subtitles in allerhande formaten vormen ook vaak een probleem voor dit soort spelers. Vermeld dit dan ook...

Sorry, maar dit komt op mij ook over behoorlijk als "uit de losse pols" over, 't is hier geen computeridee.nl ;)
Inderdaad een review dat weinig toevoegt aan de specificatielijst. Van een test is nauwelijks te spreken, meer een algemene en behoorlijk subjectieve indruk.

Tweakers zou er goed aan doen bij hun eigen reviews ook zo'n review rating bij te zetten. Het zou een goede feedback voor hunzelf zijn om te zien wie de echt goede reviewers zijn.
Dus we laten de Sumvision Cyclone HD weer links liggen ?
90 euro optie voor interne HD, netwerkaansluiting, HDMi, HD !
http://www.nowthatsit.nl/?c=h&i=9654
Dit is een beetje vreemd, in de specs van dit artikel staat tot 1080i. Ik denk alleen dat dit tot en met moet zijn. Er staat ook in het artikel dat er 1080p materiaal afgespeeld is.

Verder staat hier (http://www.hardware.info/en-US/news/ymiclpqWwpaaa5Y/ASUS_to_introduce_OPlay_media_player/) ook dat de speler 1080p af moet kunnen spelen.
Ze gaan even in op de Sumvision Cyclone HD die geen 1080P lijkt te spelen.
De asus kan dit wel. Laat je niet in de war brengen :)
Je hebt helemaal gelijk. Toch is er een foutje gemaakt in de specs van deze review. Hier staat ook in de review tot ipv tot en met. Ik was ook even in verwarring daardoor in dit artikel. Maar dit soort opmerkingen horen vast op het forum thuis in een draadje.
Sumvision Cyclone HD Speelt wel 1080P heb hem dus zelf en net hier aan het licht gebracht !
als er staat tot 1080P betekend dat uiteraard dat dat de hoogste resolutie is die haalbaar is.

of denk je werkelijke dta hij dan bij 1079p ophoud ? |:(
maar er staat tot 1080i, niet p. wat nogal een verschil is.
http://en.wikipedia.org/wiki/1080p
Over eigen glazen ingooien gesproken :)
toch ben je verkeerd. 1080p is niet gelijk aan 1080i. Begrijpend lezen is ook een vak.
Er staat nu tot 1080p in de review.
Ze zullen wel bedoelen tot en met 1080p, maar zoals het er staat zou het maar tot en met 1080i zijn. 1080p is toch weer beter, ik wil geen interlaced beeld op m'n tv.
Ziet er goed uit, 1 minpuntje:
'Ondersteunde formaten voor video's: AVI, MPG, ASF, VOB, DAT, Codec: MPEG 1/2/4, AVI, XVID,DIVX3/4/5, Resoluties tot 1080i'
geen mkv? geen h264? , 1080i geen 1080p? , ja die laten we links liggen ;)
Ja ? betaal je toch lekker 150 euro meer voor een popcorn !
ik converteer wel eenmalig om tot een echt standaart formaat.
even iets meer moeite..... maar wel betaalbaar.
en met LAN !
Volgens mij zit er toch echt minder dan 100 euro verschil tussen de asus en een PCH A110.
PCH A110: HDsupplies € 210,-
Asus O!Play: DataByte € 125,95
Verschil: € 84,05

just my 2 cents...
mss een rare vraag, maar kan deze speler ook nog aangesloten worden op een oude CRT tv?
Dat kan ja, via de "CBVS" aansluiting kan je een tulp-stekkertje (gele) aansluiten, die je OF rechstreeks in je TV steekt, OF via een scart-doosje in je tv stopt.
oke.... maar als ik het dus goed begrijp is dit in vergelijking met S-video en RGB de minst goede kwaliteit (het wordt niet aangeraden om je DVD speler met CBVS aan te sluiten las ik al ergens). Oftewel, de Asus O!play is niet aan te raden voor CRT-eigenaren, maar wellicht de AC Ryan Playon wel omdat die wel RGB output heeft http://images.hardwareinfo.net/products/large/070646-2.jpg

(edit: en volgens mij ook een wat betere/uitgebreidere afstandsbediening: http://images.hardwareinfo.net/products/large/070646-6.jpg... alleen ook een fan :()

[Reactie gewijzigd door draakhoofd op 19 juli 2009 00:45]

Dat is geen RGB maar component YPbPr, daar heb je met een CRT in Europa ook bar weinig aan.
Volgens mij kun je met de composietaansluiting ook gebruik maken van een CRT tv. Maar je krijgt er niet echt een geweldig beeld mee.
0Anoniem: 167279
@xXDimiXx20 juli 2009 23:07
Waarom niet? 1080p materiaal wat gedownscaled wordt naar 576i zal er op je CRT beter uitzien dan 576i materiaal op je 1080p HDTV. Op CRT ziet bijna alles er goed uit omdat het een lage resolutie (beeldlijnen) heeft. Mensen die een CRT hebben snappen natuurlijk wel dat het geen HD gaat worden zolang ze geen HD scherm kopen.
Hij heeft het over de composietaansluiting die geen geweldig beeld maakt, niet de CRT zelf. Composiet is verreweg het meest inferieur van de beschikbare analoge videoaansluitingen. S-Video is al een stuk beter, maar bijvoorbeeld component, RGB-SCART of VGA leveren verreweg het beste beeld.
Ik vind het geen rare vraag, ik vraag het me ook af.
Ik wil toch fatsoenlijk kunnen streamen naar met CRT-bak..
Ben het branden van dvd-tjes wel beu.
Andere optie is dvdtjes kopen?
Sorry :D
Daar is dit apparaat duidelijk niet voor bedoeld, maar dat is weer een andere discussie :P
Raar antwoord. Waarom zou je op je "ouderwetse" CRT TV geen digitale media kunnen afspelen ?
Je kunt er toch ook DVD op kijken? Denk je daadwerkelijk dat je een veel hogere kwaliteit haalt omdat je die dvd speler met een scart kabel op je TV aansluit ipv alleen composiet? Zoveel verschil zie je daar niet in dus. En als je er fatsoenlijk DVD's op kunt kijken, kun je er ook fatsoenlijk andere digitale media op afspelen, daar hoef je niet perse een FullHD tv voor te gaan kopen. Toegegeven, het beeld zal een stuk strakker zijn op die FullHD tv. Maar ik denk niet dat je veel verschil zult zien tussen de beeldkwaliteit van het afspelen van een DVD op je DVD speler, en het afspelen van een film van een mediaplayer (mits fatsoenlijk kwaliteit natuurlijk, geen AVI vaan 300mb voor een film van 2 uur).
Denk je daadwerkelijk dat je een veel hogere kwaliteit haalt omdat je die dvd speler met een scart kabel op je TV aansluit ipv alleen composiet
Mits je SCART RGB gebruikt: JA!
+1Anoniem: 246604
18 juli 2009 18:43
Eh, zo slecht lijkt me deze Asus O!Play nou ook weer niet. Ik snap niet waarom het uiterlijk van de menu's etc. zo afgekraakt wordt, alsof het uiterlijk daarvan echt boeiend is. Het gaat m.i.z. om de functionaliteit, niet om of een icoontje er gelikt uitziet. Voorwaarde blijft dat het goed werkt, en dat lijkt mij wel in orde. Juist die e-sata aansluiting is interessant, want steeds vaker hebben externe HD's zo'n aansluiting, sneller dan USB.
Het gemis van een interne HD los je eenvoudig op, want je koopt een externe HD van 500 Gb of 1 Tb, kost tegenwoordig 80 euro.
Ben je in totaal 200 euro kwijt aan een prima apparaat.
Niet mee eens :P Natuurlijk moet het niet ten kostte van alles gaan maar een goede interface is naar mijn idee onmisbaar. Heeft het dat niet komt het ook niet bij mij in de woonkamer. Dat is niet alleen mooie icoontjes maar het hele pakket. Mijn vriendin en andere digibeten moeten er ook mee over weg kunnen.

Je ziet bij al dit soort doosjes dat het daar vaak aan ontbreekt. Een hoop chips op een pcb solderen kan iedereen en is relatief goedkoop. Goede software uitbrengen kost tijd en dat is nou juist iets wat die koreanen/chinezen niet hebben :)
Alleen die menuzuk is puur smaak, en ga er maar vanuit dat ook die digibeten met deze box overweg kunnen. Jij geeft dus gewoon aan dat als het menu er voor jou niet mooi uit ziet deze niet in jouw woonkamer komt, dat is helemaal jouw goed recht, maar dat geeft niet aan dat het menu dan ineens niet goed is..
Ok wat specifieker. Mijn vriendin vind het makkelijk als bij een film uitgelegd staat waar deze over gaat wie er mee speelt en meer van dat soort info. Als een film als eens is bekeken dat deze als dusdanig wordt aangemerkt.

Dat bij muziek ook de coverart wordt weer gegeven en dat andere info (composer, lyrics etc) kan worden getoond.

Zo zijn er nog meer van dit soort zaken te noemen.

Xbmc met aeon project kan dit allemaal erg goed & mooi. www.aeonproject.com Als je daar de screenshots bekijkt zul je zien wat ik bedoel.

Ik heb deze speler overigens wel besteld door de lage prijs en omdat hij wel volstaat voor in de slaapkamer.
En das dus nummero 3 in het lijstje ''goedkope mediaplayers rond de 100 pleuro''. Na de WD-TV en de X-Streamer lijkt me dit een welkome toevoeging :)
Vergeet ook niet de Playon!HD van A.C. Ryan. Deze is ook gebaseerd op de nieuwe Realtek chipset en zou dus ook een geduchte concurrent kunnen zijn (hij is wel een aantal tientjes duurder).

Het is dan ook een beetje jammer dat er inderdaad geen vergelijking is gemaakt tussen de Asus en de eerder geteste media players (zoals de WD). Ik hoop dat de Playon!HD binnenkort getest zal worden en dat deze review dan wel een vergelijkend onderdeel zal bevatten.

Edit: typfout

[Reactie gewijzigd door Peter 1981 op 19 juli 2009 02:41]

Vergeet ook niet de Playon!HD van A.C. Ryan. Deze is ook gebaseerd op de nieuwe Realtek chipset en zou dus ook een geduchte concurrent kunnen zijn (hij is wel een aantal tientjes duurder).
Ik ben inderdaad ook benieuwd naar de prestaties van de Playon!HD. Ook of hij images pakt. Maar lijkt me een leuk apparaat. Welliswaar geen eSata, maar wel interne HD mogelijkheden. En als je 'm nu koopt schijn je een gratis HDMI kabel te krijgen....

[edit] De site van Playon!HD heeft de mogelijkheid om je files te uploaden, om zo te testen of het formaat afgespeeld wordt.

[Reactie gewijzigd door Oboemel op 19 juli 2009 09:51]

+1Anoniem: 151863
18 juli 2009 12:10
Maar als ik het goed begrijp zijn er dus wel *.iso bestanden af te spelen.
Heb het een poos geprobeert met mijn ps3, maar vond het geen succes. En aangezien
dit apparaat maar 105 euro kost(azerty, zie pagina) is het nog eens te doen.
Zelf zie ik het probleem ook niet dat je het volume niet kan aanpassen. Dit doe ik ook
nooit met mijn dvd afstand bediening. Ik pak altijd de andere erbij.
In de specs staat van niet, maar in de review staat dat dit wel kan. Als deze ook iso's af kan spelen is dit zeker wel een optie voor mij!.
Netwerkprotocollen upnp, Samba
Is Samba niet gewoon de *nix implementatie van het SMB protocol, dat sinds 1996 door Microsoft is hernoemd naar het CIFS protocol.
http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Message_Block
Ja, .. maar is niet volledig compatible met SMB&Cifs. B.v. encryptie voor authenticatie zoals door MS gebruikt vanaf server 2003 is niet ondersteund. Het kan dus zijn dat je een local) group-policy instelling aan moet passen voor je bij je shares kan.

Ergens valt het me tegen dat er niet meer streaming protocollen ondersteund worden, voor verder een redelijke featureset. een tegenvaller waar ik overigens goed mee zou kunnen leven voor de aanwezigheid van 1080p

[Reactie gewijzigd door Atmosphere op 18 juli 2009 19:44]

Ik vind het menu niet verkeerd. Zeker niet als je vergelijkt met de PCH 110 menustructuur.
Opstarttijd is 20 sec!. De PCH 110 doet er 80 sec over.

Kan je ook de ondertiteling verplaatsen en grote van de letters wijzigen?

We moeten maar afwachten hoe Asus met firmware updates komt. Grote bedrijven hebben natuurlijk maar beperkte resource om alle producten te ondersteunen.
Dat hebben we bij WD wel gezien. Na 3 maanden wachten waren de meeste teleurgesteld met waar ze mee kwamen. Toen begon WD 1 maand lang aan de updates te werken. En nu hoor je er weinig meer van
Kan je ook de ondertiteling verplaatsen en grote van de letters wijzigen?
wil ik ook graag weten. Bedoel dus .srt subtitles.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee