Reacties (65)

Wijzig sortering
Interessante eerste indruk en een prachtig toestel moet ik zeggen. Ik heb tot nu toe eigenlijk alleen maar Sony Ericsson telefoons gehad en zag de laatste tijd dat het qua kwaliteit wat minder werd, maar het lijkt dat ze hiermee weer terug komen in de markt.

Het enige wat ik niet helemaal fair vind is het argument dat je geen eigen oortjes kan aansluiten: je krijgt standaart bij de telefoon hele goed oortjes en die hebben een gewoon aansluiting, zodat je de oortjes nog in combinatie met een microfoon kan gebruiken en dus gewoon nog telefoontjes aan kan nemen. Toch moet ik wel zeggen dat de Sony Ericsson poort voor opladen en muziek luisteren niet helemaal feilloos werkt. Vaak genoeg corrodeert de connector en als je perongeluk je stekkertje er verkeerd om in doet, is het stekkertje kapot en kan je een nieuwe kopen.
Wat je zegt over de koptelefoon is niet helemaal waar. Sommige modellen hebben een aansluiting waarin je een normale jack-plug kan stoppen, zodat ook je eigen koptelefoon er in kan, maar dit is niet altijd het geval. Hangt af van het model wat je gekocht hebt.

Bij mijn W810i kan het gelukkig wel (Klik)
Maar een enkele keer kan het niet (Klik)

Moet er wel meteen bij zeggen dat het volgens mij steeds vaker voorkomt dat er wel eigen headphone in kan. Er zijn overigens ook verloopjes te koop. (Klik)

Echter, ik zie liever een jack aansluiting op de telefoon zelf. Geen geklooi meer met draadjes en stekkertjes, gewoon lekker universeel.
Mooie telefoon is het wel.
ik heb me al aangemeld voor de w995

@KAdrifter
Klopt dat bij veel gebruik goed slijt naar mijn mening(Wij hebben meerdere SE thuis in omloop dus meer adapters en niet zelfde probleem op slijtage gebied.)
Toch moet je toegeven ondanks de aansluiting van SE is vanaf de K750I bijna alle mobiele telefoons die erna zijn uitgekomen de zelfde aanluiting.
Wat uiteindelijk resulteerd dat als je verder gaat met SE meerdere adapters hebt.

Offtopic
ik ben benieuwd hoe de w995 het doet. http://www.nieuwemobiel.nl/Sony-Ericsson-W995/Specificaties
qua spec zitten er toch iets meer in.(bv wel3,5-millimeter aansluiting eindelijk naar de Walkman-range heeft gebracht)
Het laden gaat via dezelfde plug. Muziek luisteren en opladen dus :( .

Dus dat betekend, als je muziek aan het luisteren bent en de batterij raakt leeg dan moet je de koptelefoon eruit halen, opladen, en dan weer verder luisteren. Dat was voor mij één van de redenen om de Omnia weg te doen. Keek namelijk soms een film en bijna tegen het einde, je raad het al: Batterij leeg !!!! :'(
Waarom doen ze dat niet apart zoals bij de meeste telefoons ? Heb nu de Samsung Innov en dat is tot nu toe de beste telefoon die ik tot nu toe heb gebruikt.
Volgende word waarschijnlijk de Omnia HD, bij deze zit het wel apart en heeft i.p.v. Windows Mobile (de andere reden waarom ik hem weg deed) ook Symbian.
niet waar, bij sony ericsson heeft de lader zowel een female als een male kant (iig was dit zo bij mijn k800), dus je kan je koptelefoon achter in je lader stoppen en doorluisteren.
Overigens vind ik het een prachtige telefoon en de specs zijn veelbelovend, maar ik vind het onvoorstelbaar dat ze nog steeds met de typische sony ericsson ingang werken, dit was ten tijde van mijn k800 al een drama..(mijn headset was om de paar maanden versleten bij intensief gebruik en om hem op te laden had ik een elastiek nodig, niet helemaal zoals het hoort volgens mij)

[Reactie gewijzigd door Bastard op 2 juni 2009 16:40]

Ik kan daar in deze review niks over terug vinden over het systeem waar jij het over hebt.
Als dat zo is dan heb ik niks gezegd, ik heb geen ervaring met Sony, was altijd Nokia fan en nu dus Samsung. Voor de rest ziet het er wel goed uit allemaal. ;)
niet alle aftermarket laders hebben dat, maar iig de lader die je erbij krijgt wel:
http://www.gsmpunt.nl/uploads/product2146.jpg
offtopic: hoe kan je Nokia of Samsung fan zijn als je geen andere telefoons geprobeerd heb? het gaat er toch om dat je een telefoon beter vind als een ander. ofe een merk in het algemeen (b.v. Nokia beter als Sony Ericsson)
maar als je nog nooit een Ericsson heb geprobeerd en hier al beweert dat je Samsung fan bent. als ik jou was zou ik de volgende keer dat je een telefoon koopt eerst in de winkel gaan proberen of de Samsung echt wel beter is als zijn concurenten.

ontopic: klopt het toch een keer... deze telefoon heeft de meeste megapixels... en de beste camera. er is geen verband zoals marketing je doet geloven... maar toch heeft degene die deze telefoon koopt om de 12 megapixels WEL de beste camera tot nu toe...
Nee, waarom zou ik? Bevalt me prima de Innov!
Ik ga ook meestal niet over 1 nacht ijs en probeer zoveel mogelijk informatie te vinden over een telefoon die ik wil hebben.
En over de Innov kon ik niet echt hele erge negatieve berichten vinden. Wat ik aan "negatieve" berichten vond was: geen touchscreen en geen qwerty toetsenbord, saai uiterlijk (lekker belangrijk!). Laat ik dat nou net niet erg vinden, de rest vind ik belangrijker zoals snel, 8 gb, GPS, batterij.
Offtopic: lees je bericht eerst even opnieuw voordat je op versturen klikt: grammatica! ;)

[Reactie gewijzigd door Spiritual89 op 3 juni 2009 02:27]

Net zoals vrijwel elke Cybershot of Walkman telefoon van SE, heeft de lader een vrouwtjes en mannetjes kant, dat betekent dat je de headset op de lader aan kunt sluiten tijdens het laden, waardoor je radio of MP3's kunt beluisteren.

Zo heeft mijn C905 de mogelijkheid om te kunnen laden en dus via de vrouwtjeskant van de lader muziek te spelen. Of simpelweg via Bluetooth te streamen naar mijn receiver. Ligt er natuurlijk ook aan of jij je hardware af hebt gestemd op elkaar.
Voor mij is dit echt een must-have Gadget :*) , maakt niet uit goed of slecht (is toch bijna altijd goed) is elke telefoon die Sony Ericsson maakt goed. :)
Dit is voor mij dan de 3x Sony Ericsson omdat, :9
1. Kwaliteit camera ofwel MP is goed genoeg om goede foto's te maken
2 Het grote touchscreen heeft een niet te lichte of te zware ingesteld druk.
en 3. die bolling voor de camera moet zijn anders gaat het beschermings hoesje voor de camera snel kapot.

p.s. Waar kan je deze SE nu kopen?
Ik wil je niet abrupt wakker maken maar zoals velen al zeggen mp zeggen niet veel, het is de sensor en de lens die het verschil maken in kwaliteit.
wat bv bluesman al verteld.

Ga mij niet vertellen dat jij postersmaakt met zo'n camera.
Ok dit is misschien niet een sony dslr camera.

ik ben redelijk een SE enthousiast maar de foto kwaliteit vergeleken met een nokia moet het toch afleggen. ik denk niet dat Nokia gratis een carl zeiss lens op hun mobiel mogen zetten.

[Reactie gewijzigd door Offens1490 op 2 juni 2009 21:24]

Anoniem: 123349
@Offens14902 juni 2009 22:56
"Ik wil je niet abrupt wakker maken maar zoals velen al zeggen mp zeggen niet veel, het is de sensor en de lens die het verschil maken in kwaliteit."

En die hebben ze in al die jaren niet verbeterd.. Ik wordt een beetje moe van dat mp gebash. Natuurlijk kan die nooit een dslr verslaan en worden de 12 mp lang niet benut maar ik ben ervan overtuigt dat deze weer betere resultaten neerzet. Ik denk dat je je rot schikt als je het met een 6? jaar oude telefoon met 2 mp vergelijkt.

En dat carl zeiss geloof ik eigenlijk ook weinig in. Its all about the money en heb een klein vermoeden dat Nokia een zak met geld klaar had liggen om dat merkje erop te mogen zeggen. En veel maar denken dat het een top lensje is wat het is van Carl zeiss! terwijl het gewoon een goedkope plastic lens is die weinig verschilt van de andere goedkope telefooncamera-lenzen..
Ik weet niet waar jij hebt geleefd, maar Sony Ericsson heeft, vooral in de Cybershot serie,altijd voorgestaan op Nokia. Nokia kwam met de N95 op even hoogte, maar toch was de K800/K850 van die tijd nog steeds beter vanwege de betere kleurweergave i.p.v het neppe kleurenschema van de N95 (hoe mooi dat er ook zag).

Ik heb nu een NOkia 5800 met een CarlZeiss lens en geloof me maar ik heb nog nooit zon belabberde fotocamera gehad (heb hiervoor een K800 en een W800 gehad).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 157137 op 2 juni 2009 22:21]

De camera in de K850 stond zeer zeker niet op gelijke hoogte met die van de N95.

Heb zelf ook nog een G900 met 5 miljoen pixel, en die heeft bij bepaalde lichtomstandigheden dezelfde roze schijn in foto's als de K850.

De K800/K800 daarentegen, en de K750...De beste in hun klasse, maar eerlijk is eerlijk: de strijd met de 5 miljoen pixel hebben ze verloren.
Wat is nu het nut van 12MP terwijl het ding gewoon geen goede lens heeft? Begrijp dit niet zo! Waarom?

Als je goede foto's wilt maken heb je ook een goede lens nodig. Zonder de goede lens kun je wel lekker veel pixels vastleggen, maar wat heb je eraan als de kleur en de scherpte ervan toch slecht is!

Ik zou zeggen, zet er 3MP in met een goede lens. Zo'n lens die gewoon elke compact camera heeft! Maakt het toestel misschien iets dikker (minimaal), maar je hebt er ook wat aan!
Nou dat is dus niet zo, als je de preview gelezen hebt.

Wat trouwens ook het geval is, is dat geen consument van dikkere telefoons houd, je kan wel zeggen dat er een dikke zoomlens in moet, maar de fabrikanten die dat daadwerkelijk geprobeerd hebben, zijn best hard onderuit gehaald.

Ik vind dat de C905, de telefoon die ik nu voornamelijk gebruik, zeker goede foto's maakt, sure niet op de kwaliteit van mijn Sony A350 DSLR maar dat hoeft ook niet. Ik kan er kiekjes mee schieten, ze zien er prima uit wanneer ze geprint zijn op de canon fotoprinter en meer verwacht ik er niet van.

Ook de videofuncties van de C905 zijn erg nice, net als mijn dure DSLR heeft de camera in de mobiele telefoon, shakecontrol, waardoor ik video op kan nemen en rond kan lopen, zonder dat het beeld heftig schokt, soms lijkt het net alsof ik een statief gebruik of iets dergelijks en gewoon netjes 30 frames per seconde halen waardoor de opnames gewoon van hoge kwaliteit zijn en vloeiend afspelen op mijn PC en de telefoon.

Ik verwacht op deze telefoon ook niets minder.
Volgens de hands-on was de lens juist best aardig voor een telefoon. Het zal natuurlijk lang niet in de buurt komen bij een dSLR of een goede compact camera, maar "slecht" lees ik in deze hand-on nergens terug wat betreft de lens.

En nee, niet elke compact camera heeft een goeie lens. Als jij een digicam koopt voor 50 euro, moet je daar evenmin wonderen van verwachten als van een telefoon.
Een camera telefoon is niet bedoeld als vervanger voor een normale camera. Het is meer iets waar je onderweg gewoon foto's kan maken van vanalles wat je tegenkomt.

Verder zegt 12MP helemaal niks over de lens zelf, maar alleen wat over de sensor die het beeld opvangt. Ik snap je conclusie ook niet dat een 3MP camera een betere lens zou hebben dan deze. Waar baseer je dat op?

De lenzen die in een compact camera zitten passen niet in een telefoon; een compact camera is al snel 2cm dik. Dit is enorm voor de telefoon wereld en wil niemand deze telefoon hebben.
Nou, in de kroeg vind ik het ook leuk om een foto te kunnen nemen met mn telefoon. Dan wil ik niet de hele tijd met een camera slepen. Maar daar gaan volgens mij alle telefoons de mist in. Alhoewel deze preview suggereert dat dit beter zou zijn. Dat is zeker een pluspunt wat mij betreft. Qua MP's vind ik de 5 van mn G900 goed genoeg. Ik ga er geen muren mee behangen. Er zit alleen in het licht vaak een witte waas overheen en in het donker is hij veel te donker.
Heb ik er nou overheen gelezen of staat er niets aangegeven over de batterijduur(wel de capaciteit maar niet de duur)? de capaciteit lijkt nogal laag dus zal het wel niet zo lang zijn. zou het kunnen dat SE dit nog veranderd naar een hogere capaciteit voordat de telefoon uitkomt? als deze het goed en lang uithoud lijkt me dit in ieder geval een leuke opvolger voor mijn huidige telefoon.
Nope, heb je niet overheen gelezen. Dit is - ondanks de lengte - een hands-on: ik heb het toestel niet lang genoeg kunnen testen om iets zinnigs te kunnen zeggen over hoelang de Satio meegaat op een acculading.

@thasselt: de Satio heeft officieel geen typenummer en is niet de opvolger van een model. Officieus lijkt de Satio typenummer P100 te hebben, zag ik: http://twitpic.com/6gq72
Sorry maar ik stoorde me gigantisch in deze review, namelijk aan het feit dat het aan een foto van de vóórkant van deze telefoon compleet ontbrak, in de gehele review. Pas aan het eind bij de gallery was een beetje te zien waar de review nu eigenlijk over ging....

Het blijft nog altijd een telefoon en dan is de voorkant de kant waar je naar kijkt, dat er geen enkele foto te vinden is op de eerste pagina vond ik al belachelijk, maar dat deze zelfs bij de 'toestel' pagina en in de review compleet ontbrak, kan ik echt niet begrijpen.

Nouja iedereen maakt fouten dus geen probleem, maar ik wilde je er wel even op wijzen.
Lijkt me een heel terechte opmerking :). En daarom heb ik dat even aangepast: onder de Inleiding (pagina 1) staat nu een foto van de voorkant, zodat iedereen aan het begin gelijk ziet hoe het toestel eruitziet.
Overigens hebben we - ook voor dit soort dingen - een speciaal forumonderdeel: Geachte Redactie. Nu kwam ik het toevallig tegen in de reacties, maar het kan ook gebeuren dat ik er hier overheen lees :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 2 juni 2009 20:29]

Zeer interesante telefoon. Het uiterlijk van deze tefoon is typish Sony Ericson waardoor ik de boggel juist niet lelijk vind. het voegt juist wat toe. Als de behuizing verder helemaal van metaal is gemaakt, wat wel zo lijkt op de foto's dan is het juist helemaal niet erg.

Mijn ervaringen met de Sony Ericson zijn tot nog toe goed. En maken deze erg degelijke camera's. Ik ben zelf nu in het bezit van een K850i en deze maakt erg goeie foto's voor een Tel. camera. Hopelijk maken ze door deze telefoon een goede comeback want de concepten zijn allemaal wel goed alleen hoor ik hier en daar dat de kwaliteit soms op een paar punten te verbeteren is.
Het probleem is de te kleine lens. Je kan het aantal MP's wel opschroeven tot je een ons weegt en 4 M2 memorystickjes benodigt hebt voor een sessie aan foto's maar als de lens hiervoor niet toereikend is zullen de pics op 1MP tov 5MP exact hetzelfde zijn op de resolutie na....

Ik ben al langer aan het kijken voor een toestel en dit is nou precies het toestel wat ik zoek in de review. Symbian OS is me ook een raadsel maar als het werkt whats the big deal. Windows mobile is ook wel leuk (groter scala aan programma's), maar symbian OS zal wel met een goede reden zijn gedaan.

Ik mis alleen nog een high-res foto van de cam zelf. Een foto van het schermpje lijkt me niet voldoende :P

Hopelijk zet T-mobile deze snel in haar vitrine :>
Ben meer benieuwd hoe de Satio zal presteren t.o.v. de vandaag aangekondigde samsung m8910 Pixon, gezien beide gsm's beschikken over een 12 megapixel fotocamera! Sedert de k700i een grote sonyEricsson fanaat en ik vind dit toestel weer prachtig qua design, maar ik vrees eerder voor het wat hoge prijskaartje..
Ik vind het een mooi toestel, hij lijkt een beetje op de t-serie van sony cybershot. Alleen denk ik ook dat hij niet onder de €500 over te toonbank zal gaan.
Anoniem: 123334
2 juni 2009 16:11
Ok leuke preview, maar waarvan is dit nou de opvolger?,
Ik hoop toch dat SE met een goede opvolger voor de P1i komt.
De jog dial function icm met het symbian OS, is naar mijn mening gewoon onovertroffen.
P1i doet nog steeds trouwe dienst bij, puur door de goede functionaliteit, de snelheid is alleen wat minder.
Daar moet ik je 100% gelijk in geven,
Moest je een goede opvolger vinden mag je altijd iets laten weten :)
"De bult op de rug heeft nog een nadeel: de telefoon kan niet vlak op tafel liggen, al ligt hij wel stabiel"

Ik vind het soms net stom dat mn gsm zo vlak op de tafel ligt, en leg er vaak iets onder om hem schever te leggen zodat het scherm naar me toe is gekanteld. Hoewel het bij deze telefoon ook wel een nadeel kan zijn aangezien je het scherm zowel in "portrait" als "landscape" mode kan gebruiken...
Precies mijn gedachte.
Deze bult maakt het niet mogelijk om het toestel in landscapemode te gebruiken bij het kijken van mijn series als ik hem op een treintafeltje of iets dergelijks heb liggen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee