Door Jurian Ubachs

Redacteur

Dante's Inferno

Voorlopige Conclusie

Elke ontwikkelaar die een game maakt die lijkt op God of War en die daarbij het verhaal van Dante's La Divina Comedia als uitgangspunt neemt, heeft bij voorbaat een interessante game in handen. De actie in Dante's Inferno is prima, en als het level design van Limbo en het gevecht met Minos een goede indicatie geven voor de rest van de game, dan wordt dit een actiegame van epische proporties. Naar alle waarschijnlijkheid komt Dante's Inferno in februari 2010 uit, al is dit nog niet officieel bevestigd door EA. Het enige struikelblok zou kunnen zijn dat de gameplay wat in herhaling gaat vallen; wij wisten veel gevechten op dezelfde manier te winnen. Of dit ook echt zo is, zullen we pas weten als we wat langer hebben kunnen spelen.


Titel Dante's Inferno
Platform Xbox 360, PlayStation 3
(afwijkend: PSP)
Ontwikkelaar EA Redwood Shores
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum Nog niet bekend (2010)
Dantes Inferno Dantes Inferno Dantes Inferno Dantes Inferno
Video (DantesInferno_Trailer03.flv)

Reacties (24)

Wijzig sortering
Dante's reis door de hel is, hoewel nog veel boeiender dan de twee volgende delen, nou niet overdreven enerverend. Praatje hier ("hallo verrader-uit-de-Klassieke Oudheid"), praatje daar ("dag tijdgenoot-op-wie-ik-me-zo-kan-wreken"), in de verte wat gruwelen en uiteindelijk gaat het vooral om de mooie poëzie. Behalve wat goedkoop winstbejag lijkt de link met het boek me verder onzin (of wordt dat in het spel wel goed verpakt?)

What's next? Exodus-War Lord, waarbij je als Mozes zo snel mogelijk het beloofde land moet halen en ondertussen alle Egyptenaren met je staf neer moet slaan?

Waarmee verder niets over het spel zelf is gezegd.
Het lijkt me inderdaad volstrekte onzin wanneer tweakers.net schrijft:
die daarbij het verhaal van Dante's La Divina Comedia als uitgangspunt neemt
Niets, maar dan ook niets zou verder van La Divina Comedia kunnen staan dan dit:
Centraal bij het vechten staat de zeis van Magere Hein, die Dante aan het begin van het spel bemachtigt.
Het is absoluut geen avonturenroman, er wordt niet in gevochten, en het is eerlijk gezegd wel een klein beetje triest dat Dante's spirituele reis nu de geesten van een nieuwe generatie in zal gaan als een hack&slash avontuur met een zeis.

Ik wacht vol spanning op De Gebroeders Karamazov Arena en King Lear: Batlle for England.
Dat is eigenlijk best een leuk idee :P

Of die NES/SNES games van Wisdom Tree, die gebaseerd waren op de bijbel. Moet je beesten zoeken om in Noah's ark te proppen.
Anoniem: 231912
@Brunniepoo10 mei 2009 12:44
Opzich beschrijft Dante wel erg mooi details van de hel. Als je deze uitwerkt krijg je een fantastisch gruwelijk beeld waar je een mooi spel om heen kan maken.

Dat neemt inderdaad niet weg dat ze het verhaal niet als uitgangspunt nemen, eerder de beschrijvingen.
Anoniem: 247379
7 mei 2009 13:14
Ik kan er nog steeds niet warm voor lopen. Het klinkt alsof ze een God of War kloon gemaakt hebben en Inferno er met de haren bijgesleept hebben zodat men het in ieder geval over "Dat Dante spel" heeft in plaats van over "die God of War kloon."
Maar laat het dan niet het eerste spel in zn soort zijn, als dit spel op een uitmuntende wijze een geweldig spel kopieert en daarbij voorziet van hedendaagse graphics, de gameplay verslavend is en de muziek top, wat boeit het dan dat het een 'kopie' zou zijn? het gaat er toch om dat het een goed spel is?
Anoniem: 247379
@AllSeeyinEye7 mei 2009 13:32
Als het dat allemaal zou zijn, tuurlijk. Maar ook dat zie ik er niet aan af. Het enige wat er echt uitspringt is het feit dat het op een 14e eeuws gedicht is gebaseerd, en zelfs dat lijkt maar heel sporadisch het geval te zijn.
als de uitgever van God Of War de graphics vernieuwd, een paar nieuwe dingen toevoegd en een nieuw verhaal maakt noemt hij het God Of War 2 en is iedereen blij.
als deze mensen een game maken die net zo leuk is, iets toevoegd, nieuw verhaal heeft en nieuwe graphics is het opeens niet goed meer?
het gaat toch om het uiteindelijke spel... niet om hoe het gemaakt is of dat het op een ander spel lijkt
En dat was in God of War ook het geval, waar het allemaal op de Griekse mythologie gebaseerd was.

God of War zelf was qua gameplay ook een goed uitgevoerde en vormgegeven kopie van bestaande hack & slash games zoals DMC en co. De vergelijking met GoW gaat dan ook niet helemaal op - al hebben beide games een gelijksoortige doelgroep en historische setting en dergelijke, en zijn de overeenkomsten duidelijk.

[Reactie gewijzigd door YopY op 7 mei 2009 14:20]

Ach mij hoor je niet klagen hoor. Je zou God of War ook een Devil May Cry kloon kunnen noemen, maar daar hoor je ook niemand over, als het spel maar goed genoeg is in zijn soort, epische hack-n-slash.
Kijk zulke games hou ik van:P
als ze er daar nou eens wat meer van maken.
ik kan ook al niet wachten op Prototype
Kan aan mij liggen maar vind de graphics een beetje generiek overkomen.
De zoveelste stenen altaar in lavaland setting...
Anoniem: 203260
7 mei 2009 14:03
Ligt het aan mij of lijkt die stem verdacht veel op die van Prince of Persia The Sands of Time???

Het lijkt mij iig een beetje een kruising tussen PoP en GoW.
Ach. Wat maakt het uit of het een kloon is.
- Zeis
- Hakken in de hel
- Monsters die een paar ordes van grootte boven je staan
- Hordes van fragfood neermaaien.

Als nu in plaats van dat kruis er een ander repel itempje zou zijn zou 't gewoon n lekker fragfeest zijn. Coop mode?
vroeger had je ook severance blade of darkness. Oeh man wat was dat vet toen. Ik kon het net draaien op me pIII met 9550 kaartje. heerlijke lompe overkill combo's maken lekker bloederig en afwisselend + behoorlijk lastig. Mooie eindbazen en vooral ook mooie wapens. Jammer dat het nu zo oud als een opa van 100 is :'(

Ik ben voor severance blade of darkness 2 maar voor nu zal dit spel ook zeker volstaan.
Als het er uit komt te zien zoals in de trailer, hell yeah dan wordt het een mooi spel :) Eerste keer dat ik spijt heb dat ik de xbox360 de deur uit heb gedaan. Coop mode zou inderdaad erg gaaf zijn. Die demon of duivel of wat het ook is uit de trailer ziet er erg angstaanjagend uit. Mooie muziek ook voor bij dit spel! Trailer in HD
De beelden van de trailer zijn geen ingame beelden, maar gerenderde filmpjes en die zien er altijd mooier uit. De screenshots die erbij geplaatst zijn, vind ik er op 1tje na zelfs slecht uitzien, die zien er flink ondermaats uit.

Ik ben ook zéér bang dat dit God of War met een vleugje Dante wordt, het zou iig typisch EA zijn om een dergelijke titel uit te brengen. Hoeft overigens nog niet eens zo slecht te zijn, als ze het maar goed doen. Maar een originele game? Dat gevoel krijg ik nou niet echt.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 7 mei 2009 15:46]

Reuze interessant om te lezen is een samenvatting van het verhaal van Dante op wiki: http://nl.wikipedia.org/wiki/De_goddelijke_komedie
Het boek zelf - als je geïnterreseerd genoeg bent om het archaïsche / poetische schrijven niet erg te vinden - zal ook voor een paar euro wel te krijgen zijn bij boekwinkels (zowel online als offline). Ik heb hem zelf voor een (groot) deel gelezen, moet hem nog eens uitlezen.
Anoniem: 171689
@honey7 mei 2009 17:52
Ik vind het wel interessant, maar ik hoop dat ze er een goede game van maken. Als het een trilogie word vraag ik me wel af hoe ze van deel 3, Dante´s Paradiso, een soortgelijk spel gaan maken. Dat is toch iets minder 'zondig' van natuur dan Inferno en Purgatory.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 171689 op 7 mei 2009 17:53]

Ik kan wel zoiets bedenkene hoor :) Je begint bij de poorten van Paradiso en moet jezelf een weg banen door een Paradiso wat is geinfecteerd met dark energy. Alles is anders en veegd je compleet van de kaart als je niet snel met je zeis en kruis de engelen van je af houdt.

Beter nog... Je lijdt de legers van Inferno dwars door Paradiso naar de eindbaas om uiteindelijk de baas van alles te worden.

Mogelijkheden genoeg :P
De eindbaas :') maar goed, voor zover dat men waarheidsgetrouw blijft in dat geval.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 171689 op 7 mei 2009 22:32]

"waarheid" ?

Lees de wiki over agnosticisme eens zou ik zeggen :)


edit: typo

[Reactie gewijzigd door guitarzphreak op 8 mei 2009 01:01]

Hoewel ik meer van de verhaal-en-dialoog-RPG's ben (en dus zit te wachten op Dragon Age), lijkt een spel als dit me een leuke afwisseling, voor een keertje. Jammer dat het zo te zien niet op de PC gaat uitkomen. Een console ga ik er niet voor aanschaffen :P

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee