Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Willem de Moor

Redacteur componenten

De Popcorn Hour bekeken en beluisterd

Conclusie

Wie op zoek is naar een solide mediaspeler die met vrijwel alle gangbare en ook met een flink aantal minder gangbare bestandsformaten overweg kan, doet met de Popcorn Hour geen miskoop. Het gebruik van het apparaat zal even wennen zijn: de interface werkt niet altijd helemaal logisch en is bepaald ook niet fraai, zeker niet voor wie bijvoorbeeld XBMC gewend is. Ook werkt het apparaat niet bijster vlot; dat is te wijten aan de geringe processorkracht, die overigens wel weer voor een bescheiden energieverbruik zorgt.

Wie echter bereid is wat tijd in het apparaat te steken en dit te tweaken, kan met behulp van de enthousiaste community voldoende plugins en extra's vinden om het apparaat volledig naar zijn hand te zetten.

Met dank aan Wifimedia voor het verstrekken van het testexemplaar.

Plus
- brede ondersteuning formaten, inclusief disk-images
- levering compleet met kabels en batterijen
- prima aan te passen naar eigen wens
- ondersteuning door actieve community

Min
- afstandsbediening is weinig logisch ingedeeld
- interface reageert traag
- navigeren gaat moeizaam, vooral bij schakelen tussen mediabronnen

Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110 Popcorn Hour A-110

Reacties (148)

Wijzig sortering
Klinkt allemaal zeer interessant moet ik zeggen. Ik zat altijd uit te kijken naar een AppleTV of Mac mini, maar dit is voor de prijs ook erg goed moet ik zeggen. Vooral het open karakter, weinig gezeur met codecs en de aansluitingen trekken mij erg aan. Het enige wat ik dan weer zeer jammer vind om te lezen, is dat het interface traag reageert. Bij een media-center vind ik dat nu juist van bijna essentieel belang, zijn hier wellicht tweaks voor of mogelijkheden om iets anders dan het standaard interface op te zetten? Want het is dat de AppleTV bijv. geen composite/s-video uit heeft, maar dat is wel erg smooth en werkt ook prima zonder getweak (wie wilt dat nu echt als het gaat om een media center).

edit: ps, ik lees net dat het apparaat al in 2008 in de VS verkrijgbaar was. Verschillende reviews zijn er daar behoorhijl positief over en hoor ik weinig over een traag interface, mmmm.. en het apparaat heeft dus geen wifi-N oid? Ook wel erg jammer. Moeilijk die keuzes.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 28 april 2009 13:12]

ps, ik lees net dat het apparaat al in 2008 in de VS verkrijgbaar was. Verschillende reviews zijn er daar behoorhijl positief over en hoor ik weinig over een traag interface, mmmm..
Kijk voor tegenlicht bij deze Tweaker-review eens naar deze link. Reden voor mij om te wachten met de aankoop van een A-110.

Voor mij persoonlijk is de trage interface van iets minder belang, in die review wordt vermeld dat kopiëren (SAMBA en USB) erg traag is. Dit in combinatie met de 100Mb netwerkkaart doet mij nog even wachten met de aankoop van een media tank, of wellicht neigen naar een htpc...

Aangezien de relatief trage kopieersnelheid niet in de review van Tweakers.net staat, vraag ik me af of deze (en andere) euvels uit de gelinkte review dan zijn opgelost in de nieuwste firmware?

[Reactie gewijzigd door bouvrie op 28 april 2009 13:38]

Zelf vindt ik kopieersnelheid niet eens zo belangrijk bij zo'n apparaat, zeker gezien het z'n eigen bestanden van internet kan downloaden. Het eerste kopiëren van bestanden van een PC naar dit apparaat kan wel via FTP, en anders duurt het iets langer.

Overigens, als je het over 'erg traag' hebt, hoe traag hebben we het dan over (in MB/Sec)? En wat is er met FTP maximaal mogelijk?

100 Mb = 12.5 MB/sec, dan zou het een goed half uur duren om de 25 GB van een BR schijf over te hevelen. Dat lijkt me nog redelijk te doen, maar ja, ik ben niet gewend aan grote snelheden danwel het overpompen van veel gegevens.
kwa FTP kom je op +- 6-7 MB/s uit. als ie verder niks aan het doen is.
Heb hem zelf ook, en bevalt prima !
Gewoon 1 keer een nachtje de 1TB HD grotendeels volgegooit, en daarna download ik alles toch vanaf usenetl


Downloaden van usenet gaat ongeveer met 1MB/s (mijn pc doet 1.5MB.s) maar dat kan misschien ook aan het aantal threads liggen, moet ik nog eens mee klooien.

Ding speelt +-95% van mijn gehele film en muziekbestand af, zonder morren, gezeik over codecs, en met haarscherp beeld !~

Al met al ben ik er zeer mee in mijn nopjes :)
Waarom wil je überhaupt content van/naar de interne HDD kopieëren? Ik stream met gemak 1080p films over het netwerk. Als je een snelle NAS wil moet je, hoe gek het ook klinkt, een snelle NAS kopen, en niet je PCH ervoor misbruiken, want daar is het apparaat gewoon niet voor bedoeld :). Wellicht dat je op zoek bent naar een NAS die ook media kan afspelen - dan kun je idd beter nog even wachten. Ik vraag me alleen af hoe lang.

Sowieso wil je er een "groene" HDD inzetten. Die draaien minder toeren en maken daardoor minder lawaai en verbruiken ook minder. Ik heb ook een PCH en heb er even een Seagate Barraduda ingezet, maar die resoneert echt veel te hard in het apparaat. Liever gewoon een langzame en stille HDD, zodat je iig wel apps kunt installeren en af en toe wat ermee kunt downloaden. Bedenk trouwens ook dat er geen actieve koeling whatsoever in de PCH zit, je wilt dus ook niet dat je HDD te heet wordt.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 28 april 2009 14:18]

Wellicht dat je op zoek bent naar een NAS die ook media kan afspelen - dan kun je idd beter nog even wachten. Ik vraag me alleen af hoe lang.
Lijkt me technisch gezien al mogelijk - NAS met dezelfde decoderchip / software als deze en je komt al een heel eind. Zal wel wat duurder zijn en meer verbruiken waarschijnlijk.
Dan kun je beter de Popcorn Hour B110 kopen (da's alleen het moederbord) en die inbouwen in je NAS, en de NAS via USB of een interne ethernet switch aan je PCH koppelen :P
bulls eye!!
wat voor NAS heb je?
Je moet ook FTP gebruiken dat is heel snel met kopieren. NFS en SMB is niet snel.
Als je FTP gebruikt heb je wel het probleem dat je timestamp wordt "gewist" aangezien de A-110 geen MDMT (ofzoiets) ondersteund. Als je net zoals ik het apparaat tevens als NAS gebruikt kan je dan wel tegen problemen aanlopen bij het synchroniseren. Dat gezegd zijnde, kent iemand soms een sync programma dat enkel kijkt naar grootte en inhoud van bestand en niet naar datum van aanmaak (en dat mss synct via FTP? :D )
Als ik er al een interne HDD in zou zetten, zou het meteen de functie van een NAS moeten krijgen. Een NAS die je feitelijk alleen via FTP moet benaderen is niet gebruiksviendelijk voor andere (minder-technische) gebruikers die gegevens willen backuppen.
het ding is veel te traag voor NAS met zn 100Mb verbinding. Dan kan je dus alleen de NAS gebruiken maar niet tegelijkertijd films kijken, omdat zn cpu ook te traag is. Dat lijkt me een flut oplossing.
Verder is het wel een super ding hoor begrijp me niet verkeerd, ik ben er heel blij mee, maar je moet het gewoon gebruiken waar het primair voor is bedoeld en dan heb je een super speler.

[Reactie gewijzigd door terracide op 28 april 2009 13:33]

Thanks, nu is het me ineens duidelijk dat ik maar voor een htpc moet gaan. :)
Jij krijgt met geen PC zo mooi beeld als met de popcorn. Die chip is gewoon briljant, die zit in heel veel standalone blu rayspelers.
Dat lijkt me sterk want op je PC installeer je gewoon een codec en kun je alle filtering zelf instellen.
Ja, lijkt me ook. Echter... dan heb je er echt een hobby bij. Met een PCH/HDX-achtige doos pak je de chips en cola, selecteer je je film, drukt op enter en je bent voorzien van een avondje film. Het werkt gewoon. Met een afstandsbediening.

Met een HTPC kun je alvorens je de chips en de cola erbij pakt eerst gaan proberen met welke player/codec settings/combinaties de film in kwestie goed afspeelt, als ie uberhaupt al enigszins kijkbaar afspeelt. Ik ben menig avondje met "filmbezoek" met klotsende oksels begonnen omdat het -weer eens- niet fatsoenlijke werkte, lees: geen subtitles, stotterend beeld, audio/video totaal out of sync, "zwart" wat grijs was, ... en dan beginnen de dames ook nog met een snerende toon: "nou, een hele vooruitgang die H-T-P-C ! vroeger stopten we gewoon een dvd-tje in de speler, drukten op play en dan konden we kijken...."
Over dat "zelf instellen van filtering", dat klopt. Maar dan moet je een vette GPU hebben, anders trekken de shading units daarvan het niet. Met de populaire AMD780G chipset kun je het in ieder geval uit je hoofd zetten om een 1080p met DXVA en ook maar een enkel filter aan te zetten.

Ik heb een jaar gefrut met een HTPC maar ben voor het kijken van video-content toch uitgekomen bij een HDX-1000 (zelfde chipset als de PCH-A110). Heb nog geen video-content aangetroffen die niet goed afspeelde, dan heb ik nog altijd de HTPC als backup ;) . Voor muziek/foto's is het een ander verhaal, daar is een PCH/HDX zwaar inferieur.
Klinkklare onzin, dan doe je toch echt iets fout. Je hebt er natuurlijk altijd van die mensen bij die van toeten nog blazen weten en een bom op hun systeem laten ontploffen in de vorm van een codec pack (i.e. K-Lite, CCCP) en zich vervolgens afvragen waarom alles niet naar wens functioneert. Je gaat toch ook geen kleiduiven schieten met een bazooka en dan klagen dat het niet het gewenste resultaat geeft?
Ha ja.. maar dat is dus het punt... "dan doe je toch echt iets fout". Het is blijkbaar met een HTPC zo lastig om je systeem robuust te configureren zodat 99% (uitzonderingen heb je altijd, ook met een PCH/HDX) van video-content fatsoenlijk afspeelt dat het z'n doel voorbijstreeft als je het gefrot met codecs/players niet als "hobby" ziet.

Ik vind het best leuk om er mee bezig te zijn, maar net zoals alles wat ik op een computer doe: het moet een middel zijn om iets te bereiken, in dit geval: ik wil een film kunnen kijken. Als ik mensen over de vloer krijg om een film te kijken wil ik niet nog een half uur me terug hoeven te trekken om even wat codec/player settings te tweaken. Het feit dat ik al ~3x per week een nieuwe mpc-hc build moet/kan downloaden met toch elke keer weer belangrijke fixes geeft al aan dat het allemaal niet zo triviaal is. En dan heb je nog "Beliyaal builds" van mpc-hc (een player die al open source is) zodat je nog iemands anders sausje over de code krijgt. Ik heb al 2 verschillende mpc-hc icons op m'n desktop staan.

Ik heb talloze (vaak haaks op elkaar staande) guides gevolgd over het optimaal configureren van een HTPC... van hardware.info, van Guru3D, van ene Ranpha die goede mpc-hc en codec settings aandragen.. en ja, ze hebben me vanuit m'n startpunt allemaal een stukje verder geholpen om het geheel robuuster te maken, en het werkt best aardig ondertussen, maar het resultaat is nog steeds crap in vergelijking met m'n HDX. Met m'n HTPC kan ik niet als ik een 1080p film kijk met mpc-hc en dxva wat filters aanzetten om bijv zwart ook zwart te krijgen (16-240 -> 0-255) en wat sharpening zodat het beeld ook maar enigszins in de buurt komt van wat m'n HDX out-of-the-box laat zien zonder dat het gewoon niet meer werkt... de gpu trekt het dan simpelweg niet, moet je weer een andere gpu-kaart (HD4650 bijvoorbeeld) erin douwen. En of het geluid in sync is met 't beeld is al helemaal spannend.

Met de PCH/HDX is het gewoon: chips+cola, een druk op de remote en genieten van strak, scherp, vloeiend beeld, en zelfs 't vrouwtje en kids kunnen 'm bedienen! Met een HTPC begin je een oneindig proces van tweaken/updaten en ben jij de enige des huizes die een filmpje kan starten.

[Reactie gewijzigd door stefimke op 28 april 2009 18:47]

Dus moeten we voor elke film apart de beste codec gaan zoeken...daar heb ik mij ook al aan gewaagd en je blijft bezig. Ik kan mij echt helemaal vinden in wat stefimke aangeeft. Vaak werkt het na verloop van tijd best aardig, maar je blijft bezig met tweaken. Het is niet voor niets dat dat soort codec-packs bestaan, men werd gek van het afstruinen van fora op zoek naar the holy grail-codec.

[Reactie gewijzigd door vgroenewold op 28 april 2009 16:25]

Holy grail codec... de nieuwe naam voor ffdshow? :P
En als je het over mensen die van toeten nog blazen weten hebt, dan heb je het over jezelf neem ik aan?
Wat moet je dan wel gebruiken?
  • Windows gebruikt DirectSound als reference clock -> dropped frames
  • Clock verschillen decoders, cpu en videochip -> geen vloeiende playback
  • Bijna geen kaarten met DTS-HD en Dolby TrueHD mogelijkheid of conversie naar 16bit.
  • Desktop color space conversie van 0-255->16-235 (welke de meeste decoders niet zien en dus 16-235 uitspugen welke daarna dus niet meer kloppen)
En zijn er nog 50 problemen op te noemen met pc's als mediaplayer.

edit:
http://www.google.nl/sear...6-235+0-255&meta=&aq=f&oq=
http://www.google.nl/sear...=nvidia+16-235+0-255&meta=
http://www.google.nl/sear...&q=pc+judder+reclock&meta=
http://www.google.nl/sear...s+ma+protective+path&meta=

Om alleen deze problemen op te lossen moet je al erg veel handmatig instellen, daarnaast hou je dan nog steeds een halve oplossing. Reclock filter werkt niet met VMC en niet op 64 bit en de eerste minuten heb je nog steeds judder. De geluidskaarten met een workaround voor protective path werken maar met enkele decoders. HW decoding heeft zo weer zijn eigen nadelen (postprocessing moet dan ook op de shaders, geheugen mag niet shared zijn indien shaders gebruikt worden, AMD moet processor met HT 3.0 voor postprocessing hebben.
LPCM werkt alleen op nVidia chipset.
Renderer is heel belangrijk voor beeldkwaliteit maar niet elke player kan alle renderers aan.
Veel decoders zetten 24bit/96KHz terug naar 16bit/48KHz
Voor software decoding met goed beeld heb je een erg zware CPU nodig. (en nee CoreAVC laat toch echt steekjes vallen)

etc etc etc Allemaal problemen die een NMT niet heeft.

Ik heb al vanaf het eerste uur een media center (MCE "freestyle") en ben zeer actief op diverse fora geweest. Ook heb ik bijna alle hardware, interfaces (MCE, Mythtv,MediaPortal) en decoders geprobeerd en was ook niet ontevreden, echter aan de playback en het gemak van de popcorn kan geen enkele HTPC oplossing tippen op het gebied van video playback. Ik heb een oplossing gehad voor alle bovenstaande problemen (http://gathering.tweakers...message/31481816#31481816), maar dan nog.

Ook de NMT's mag nog wel het een en ander aan gebeuren:
  • Support voor Blu-ray structuur (Java menu's, Picture based subs (sup,idx), playlists (mpls)
  • Interface
  • Music playback (Wma lossless, LPCM en LPCM in flac)
  • DTS-MA en TrueHD output als LPCM
  • TCP/IP control
  • LAN/Internal HD/USB speed (Alleen streamen over http, bijv llink, werkt goed voor files boven de 30-40Mbit)

[Reactie gewijzigd door |sWORDs| op 29 april 2009 00:43]

@|sWORDs|

Zo moeilijk is het lang niet allemaal. De tijd dat je reclock nog echt nodig had ligt ondertussen ver achter ons. Sinds je je (LCD)TV gewoon kan benaderen als monitor heb je al die onzin al lang niet meer nodig.

Mijn HTPC draait perfect, en ik heb met alleen CCCP (gebruik voornamelijk FFDShow en media player classic Media Center Edition) op Windows 7 bijna nooit problemen om iets af te spelen. Alleen voor BluRay films gebruik ik PowerDVD.
Ik heb nooit problemen met judder, stotterend geluid, asynchroon beeld/geluid of wat dan ook. (DTS HD / D TrueHD heb ik geen ervaring mee, dat ondersteund mijn versterker niet)

Ik heb tijdelijk ook een Popcorn gehad, maar ik zou echt niet meer terug willen naar dat langzame opstarten, trage menu's, of de gelimiteerde functionaliteit.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 29 april 2009 15:34]

"De tijd dat je reclock nog echt nodig had ligt ondertussen ver achter ons. "
Zelfs in Windows 7 heb je reclock nodig. We hebben het hier niet over het zetten van de tvout frequentie, maar over problemen met clockverschillen en het gebruiken van DIrectSound als default clock.

[Reactie gewijzigd door |sWORDs| op 30 april 2009 01:15]

Daarbij is het instellen van de codecs van essentieel belang. Ik heb moeten kiezen tussen een HTPC met hdmi uitgang of de PCH, en de PCH geeft toch echt mooier en vloeiender beeld bij bewegingen. De interface bij een HTPC (ik gebruikte mediaportal) is daarentegen wel weer mooier... maar na lang klooien met codecs, ffdshow, etc heb ik toch de knoop doorgehakt.

BTW, ik gebruik een NAS die een snelheid heeft van 9mb/s (niet erg snel dus) maar 1080p streamen lukt gewoon! Een losjes gecomprimeerde 1080p film gebruikt in de piekmomenten zo'n 3mb/s.

[Reactie gewijzigd door morlune op 28 april 2009 15:16]

Waarom zou je met een pc nooit zulk mooi beeld krijgen?

Ik gebruik in mijn HTPC mediaportal met als codecs CoreAVC en MPC-HC filters voor films. Mijn Ati 3450 met hdmi dongle zorgt ervoor dat mijn tv altijd netjes 16-235 krijgt en zorgt waar nodig voor de quad gaussian scaling en vectop adaptive deinterlacing.

Echt alles speelt gewoon direct af. Lekker uit de luie stoen met MCE remote, mooi interface met SteamedMP, Moving Pictures, TVSeries.. heerlijk.
Pardon? Ik vind de beeldkwaliteit van de Popcorn maar matig, hij heeft ernstig de neiging om beelden overmatig te verscherpen. Dit valt met name op LCD's op en wat minder op plasma...

M'n ouders hebben er 1 en ondanks dat hij goedkoper was dan mijn HTPC zou ik de laatste er niet voor willen ruilen: minder stroom in standby (8w vs 2.3w), sneller, betere skins, meer uitbreidingsmogelijkheden (muziek kunnen luisteren zonder de tv aan te zetten, lang leve de LCD in m'n kastje) en veelzijdiger. Moet je eens willen usenetten met de popcorn, dramatisch, ding heeft te weinig power :)

En ik kan er gewoon dvd's in gooien, altijd prettig :)

[Reactie gewijzigd door neographikal op 30 april 2009 11:06]

"muziek kunnen luisteren zonder de tv aan te zetten"

Is dat zo?

Je kan dus niet vanaf je laptop muziek selecteren, en deze afspelen? Zelfs niet als je de popcorn op een (HDMI) receiver aansluit?
kijk eens naar de Acer Aspire revo. gebruikt het nvidia ion platform , 2GB ram , vista media center (win 7 media center) speelt HD vlotjes. Prijs hier in UK 249£ wat niet veel duurder is dan de PCH met HD erbij. Ik mis vooral de metadata over TV-series of Films in een NMT. Tweakers zou daar beter eens iets over schrijven WMC vs Mediaportal vs XMBC vs Mythtv" vs NMT software.
Ik ga voorlopig steeds weer heen en weer tussen WMC met MyTV en MyMovies en Mediaportal met de TV-series plugin. De reden dat ik voor WMC kies voorlopig is dat de Database gemakkelijk op de Windows home server kan draaien Mymovies homecenter plugin. Het word hoog tijd dat media portal zijn TV-server WHS plugin maakt en uitbreid met een Film/TV series en MP3 library backend.
Even reageren op: HTPC is veel instellen, PCH is neerzetten en kijken.

Ik heb zelf de HDX1000 (zelfde als PCH met andere behuizing) en daarbij moest ik toch ook heel wat zelf instellen, tenminste, als ik een jukebox wil draaien op het apparaat. Natuurlijk kan je via het menu je films kiezen, maar de opties zijn beperkt en bij lange lijsten is scrollen echt hell (langzaam).
Een jukebox biedt de oplossing (met mooie plaatjes enzo, gecategoriseerd), maar om dat werkend te krijgen ben je ook zeker een dag bezig.

Dus helemaal "tweakervrij" is het niet.
Ik verbaas me over de reacties hierboven. Sinds ik een herinstallatie heb gedaan kijk ik zonder problemen met HDMI 1080p/720p/ander videomateriaal op mijn TV via mijn PC. Hierbij gebruik ik Windows Media Player Classic (Voor .mkv en .avi) of PowerDVD (voor DVD's.). Hiervoor heb ik 1 keer in 2 minuten CCCP gedownload (http://www.cccp-project.net/).

Ben tot nu toe niets tegen gekomen dat niet werkt. DVDtjes van de videotheek gaan er gewoon in en gaan met die banaan. Videomateriaal van het internet werkt ook zonder problemen. :) Prachtig beeld & geluid.
Die review is wel redelijk achterhaald inmiddels als je de laatste firmware gebruikt.
Kijk, daar heb ik wat aan. Dat maakt de popcorn dus wel goedkoop, maar eigenlijk ook duur als je kijkt naar wat de uiteindelijke ervaring is. Voor mij is ervaring, niet perse de specs, echt hetgeen waar het mij om gaat, hoe werkt het gewoon in real-life. En inderdaad, als ik daar de negatieve punten bekijk dan mis ik teveel. Erg jammer.
Zeker jammer, gezien de compatibiliteit qua mediaformaten en -containers echt erg goed is. Feitelijk neig ik naar de PopcornHour A-110, maar weet ik nu al dat ik me aan beperkende factoren (kopieersnelheid) ga ergeren.
Idd zijn vele van de genoemde minpunten in de review die jij aanhaald opgelost in nieuwere firmware versies. De ethernetinterface is helaas nog altijd even traag, maar snel genoeg voor het streamen van video-content.
Bij de min-punten ontbreken een aantal zaken:

- De maximale snelheid die je haalt met bestandsoverdrachten is ongeveer 30-40 mbit (4-5 megabyte \ s ). De vertragende factor is de Sigma chip. Hierdoor wordt het maken van backups en in gebruik nemen van het apparaat als NAS toch wel een erg frustrerende bezigheid.
- Het downloaden van usenet content is niet te doen (parren en rarren , daar kan hij zomaar een dag mee bezig zijn). Ook hier, de vertragende factor is de Sigma chip.
- Firmware upgrades kunnen rare effecten geven. Zo raakte mijn applicatie-partitie bij de een-na laatste update corrupt... ik was niet de enige, alleen was deze niet meer te herstellen, zou technisch gezien een koud kunstje moeten zijn om te implementeren (heb vanalles geprobeerd, telnetten, opnieuw mounten, support-forums en wiki erbij, er is een workaround, maar deze werkte niet in mijn geval) Aangezien er 700 mb aan films en muziek op stond kon ik niet gewoon de hele boel formatteren... uiteindelijk maar een nieuwe 1tb schijf gekocht en met clones aan de gang gegaan, en het werkt weer :) 'Heb je dan geen backups', vroegen ze me nog... nee natuurlijk niet ... 700 gb backuppen over het netwerk kost je een dag of 2\3, en gedurende die tijd heb je een niet-performant apparaat.
- Mijns insziens zou het apparaat in staat moeten zijn om te browsen op het internet. Niet dat de afstandsbediening er zich nou zo voor leent, maar toch, het zou leuke functionaliteit zijn, en ook nuttig. Ik bedoel, voor niet elke flash-video site zijn fatsoenlijke webservices beschikbaar (dumpert.nl bijvoorbeeld).

edit:
- tijdens het lezen van de andere reacties nog een punt wat inderdaad minder is: jukebox functionaliteit ontbreekt. Je zou verwachten dat je playlists met muziek kan maken via de interface. dit kan niet.
/edit

De trage interface, die kan irritant zijn, vooral in combinatie met de afstandbediening die toch wat raar\traag aanvoelt. Maar inderdaad, de een na laatste patch heeft een boel goedgemaakt wat dit betreft!

Anyways, ondanks deze min-punten ben ik zeer tevreden over het apparaat. Ben nog niks tegengekomen wat hij niet afspeelt, enkel bepaalde .sub \ .idx bestanden slikte hij niet zoals de reviewer aangeeft, maar goed, er zijn genoeg convertors en sites met SRT bestanden te vinden.

[Reactie gewijzigd door Thijs_ehv op 28 april 2009 16:24]

Mja, hij speelt alles af is eigenlijk het enige wat ik positief kan vinden als ik alles zo lees. Verder zou ik mij mateloos irriteren aan al de minpunten die je opnoemt en het zeker geen fijn apparaat noemen.
- Het downloaden van usenet content is niet te doen (parren en rarren , daar kan hij zomaar een dag mee bezig zijn). Ook hier, de vertragende factor is de Sigma chip.
Is zeker wel te doen, en ben er enorm tevreden mee! Als een bestand goed is ingepakt is er geen compressie op toegepast en dan is een film of serie binnen een paar minuten unrarred. Bij scene releases zit dat bijna altijd wel snor. Parren doe ik 's nachts of mijn PC, als het al nodig is, want dat is maar zelden. En met die web interface kan ik ook vanaf mijn werk downloads aanzetten. Erg handig!
klopt, zonder compressie en repareer-acties is het te doen.
Helaas zijn er genoeg posters die menen dat je een mkv nog veel kleiner kan maken (of vergeten simpelweg compressie uit te zetten). in dat geval ben je gewoon nat , want dan moet je de files naar je pc toe halen, daar parren en unrarren, en vervolgens terugkopieren.

Ik heb een 100 mbit glasvezel verbinding met 100 mbit usenet account dus ik download zowieso vanaf mijn pc ;) die snelheid haal je bij langena niet op het apparaat.
De netwerk capaciteiten van NMT's worden veelal overschat. Men zegt wel dat t tevens een NAS is maar dat is niet helemaal waar. Zoals al aangegeven kan de sigma designs chipset echte NAS zaken niet echt aan, copieren/backuppen van bestanden via netwerk gaat traag en al helemaal waar veel mensen de speler voor kopen, MKV bestanden... Dus heb niet al teveel verwachtingen van NAS functies, dan kun je beter Synology, Qnap of Mvixbox kopen, die zijn er speciaal voor gemaakt.

Verder speelt ie zo'n beetje alles af maar at the end zie ik veel mensen naar AVI's van 750MB of DVD's van 4GB gaan, die Full HD bestanden is leuk maar duurt labng om te downloaden, neemt veel ruimte in beslag op de harddisk en helemaal een drama om via het netwerk te copieren...

Ik ben zelf voor een wat meer allround speler gegaan die tevens kan opnemen en ik kan r ook nog mn ipod in kwijt, de mvixpvr

[Reactie gewijzigd door djuice op 28 april 2009 17:36]

wat voor bestanden heb je t over? nogal een verschil of je AVI's, ISO's of MKV's aan het downloaden bent en laat uitpakken...

750MB of 4GB of 15GB....
Ik vind het jammer niets wordt geschreven over de ervaring wat betreft het afspelen van muziek. Dit had imho namelijk in z'n geheel onder het kopje "minpunten" gekund.
Je kunt maar muziek uit een enkele map tegelijk afspelen. Er is geen shuffle functie, geen eye-candy in de vorm van visualisations of iets dergelijks. Het enige dat je te zien krijgt bij het afspelen van muziek is de bijbehorende cover-art, mits de tracks/het album daarover beschikt.

De NMTinstaller had idd ook vermeld mogen worden. Deze maakt het voor iedere gebruiken heel eenvoudig om (zo goed als) alle functionaliteit uit het apparaatje te halen.

Zelf heb ik ook ontzettend veel problemen gehad wat betreft het verkrijgen van een stabiele netwerkverbinding. Sommige UTP-kabels worden niet herkend door het apparaat. Terwijl deze in andere laptops en computers prima fucntioneren. Ook haalt het systeem via het netwerk maar een maximumsnelheid van 20mbit waar 100mbit haalbaar zou moeten zijn.
Het updaten/voorbereiden van het systeem ging eveneens problematisch doordat ik steeds werd geconfronteerd met meldingen als "Check your internet connection". Als ik de handeling vervolgens nog een paar keer herhaalde werkte het ineens wel.
Geweldige videoplayer maar hier even de nadelen opgesomd:

- De wireless N dongle die je erbij kunt kopen is pure misleiding. Je haalt dan snelheden van maximaal 70 KB/s. Dat het een N dongle is heeft totaal geen toegevoegde waarde want de processor kan niet sneller werken met deze dongle. Als je deze dongle aan de computer is het wel een prima N ontvanger. Slecht dat ze dit als combi verkopen. Ik ben er zelf ook ingetrapt. Een Full HD film naar de harde schijf kopieëren gaat op deze manier 11 uur duren.

- Muziek afspelen gaat erg onhandig: Je moet ieder lied afzonderlijk selecteren en starten. Wanneer een nummer afgelopen is moet je de volgende aanzetten. Muziek aanzetten voor op de achtergrond is er dus niet bij.

- Foto's bekijken over het netwerk is te traag.

- De meeste webservices werken niet goed en zijn erg buggy / traag.

Voor de rest geweldig apparaat. Ik hoop op een update voor het muziek gedeelte.
Wel even verduidelijken ja moet niet elk liedje apart starten... je kan wel degelijk automatisch naar het volgende liedje gaan. Als je op enter drukt speelt hij het geselecteerde liedje af, als je op play drukt speelt hij heel de folder af. Dus als je liedje 6 uit een map van 10 selecteerd speelt hij 6 7 8 9 10 af.
Nog steeds erg onhandig
Geen megenlijkheid om een playlist te maken?
Ik zou dan bijna zeggen: zo goed als onbruikbaar voor muziek
Ik heb de 110 enkele maanden in mijn bezit, Als nadeel vindt ik dat de ingebouwde schijf in de standby blijft draaien en het apparaat daarom erg warm blijft. Ik zet hem daarom altijd uit. Ik mis een knop om de PCH netjes uit te zetten, daarom gebruik ik de powerswitch.

nadeel is dat het apparaat niet onthoud waar je de laatste keer bent geweest en je steeds door de menu's moet navigeren.

nadeel is dat je eerst moet kiezen wat voor content je wil hebben (video\audio) voor je gaat navigeren.

nadeel: het apparaat kan niet overweg met unicode ondertitels en kan daarom geen ondertitels weergeven in een niet westerse taal.

nadeel: het apparaat is niet degelijk.

Voordelen, perfecte weergave van HD, contant waar mijn PC op stukliep wordt door de PCH moeiteloos weergeven.

Voordeel: vindt razanedsnel alle SMB en NFS clients in je netwerk.

al met al ben ik wel tevreden over het apparaat, Ik ga er vanuit dat de meeste nadelen in toekomstige firmwares worden opgepakt.

Ik hoop eigenlijk dat de ontwikkeling wordt overgenomen door de opensource gemeenschap zoals gebeurd is bij de dreambox satelliet ontvanger, hier is heel mooie gebruiksvriendelijke software uit voort gekomen

[Reactie gewijzigd door pandit op 28 april 2009 14:03]

Dat van die HDD in standby had ik ook last van, is blijkbaar iets van 1 van de service die draaien, hopelijk fixen ze dat nog in de volgende release.
De volgende handelingen moeten het draaien van de HDD in standby voorkomen:

Heres what to do (or what I did to fix the problem)

1. turn off the PCH
2. make sure its network connected - preferably cable
3. turn on the PCH
4. goto NMT applications and turn all applications off one at a time. Make sure one service is turned off and stopped before turning off the next. Press the NMT application button in between to refresh and see that a service is turned off.
5. reboot the PCH
6. goto nmt applications and turn on the MyIhome service.
Wait for it to be completely turned on (refresh on the NMT app button) - then turn it off again.
Do the same for the SMB service (turn on and turn off) - now all services should report stopped.

then test by pressing the standby button.


Daarna aanzetten wat je nodig hebt en alles zou moeten werken.

[Reactie gewijzigd door hijglander op 28 april 2009 14:06]

Heb ik gedaan, Ik kon aanvankelijk applications niet vinden, uiteindelijk gevonden onder "setup" en dan "NMT Applications"

Ik heb alleen de applications gestart die ik gebruik, in mijn geval myiHome, FTP server, Samba Server en NGS Server, de rest niet gestart.

en inderdaad, na standby draait de disk niet, nu maar hopen dat zo blijft.

Bedankt!
Naast het afspelen van streaming media die via de gigabit-netwerkpoort binnengetrokken wordt, kunnen ook bestanden vanaf de zelf in te bouwen harde schijf worden afgespeeld
de popcorn heeft GEEN gigabit netwerkkaart maar een 100Mb.

EDIT: daarom gebruik ik een losse NAS en niet de NAS functionaliteit van de PCH110.

[Reactie gewijzigd door terracide op 28 april 2009 13:19]

Als er iets is dat ik zou willen veranderen aan de PCH dan is het de processorsnelheid (verdubbeling zou genoeg zijn) en meer RAM (of uitbreidbaar). Momenteel lukt het niet om bestanden te uploaden aan een acceptabele snelheid (> 2 MB/s) en tegelijkertijd een film te bekijken. De maximale snelheid die ik haalde was 8MB/s maar dan is het onmogelijk om nog iets anders te doen met de PCH.
Vooral de geringe hoeveelheid RAM zorgt ervoor dat de PCH standaard maar 1 netwerklocatie mount.
Voor de rest zeer tevreden over de PCH vooral in combinatie met YAMJ en een http server voor streaming.
Kijk anders ook eens naar een alternatief als Plex, de XBMC fork voor OS X. In combinatie met een C2D Mac Mini (1ehands vanaf €400 te vinden) kun je hiermee alles afspelen incl 1080P VC-1 en veel online materiaal.
- afstandsbediening is weinig logisch ingedeeld
Zou het niet handig zijn om dan een foto van de ab bij het artikel te plaatsen?
Heb zelf de PCH100A gehad en weer verkocht.

Positief :
- Speelde zo'n beetje alle video bestanden die ik had
- Speelde iig 720p content draadloos (via router - bridge setup)
- Klein en stil

Negatief :
- Vond de bedienings interface niet practisch.
- Muziek afspelen was een drama (10 nummers per pagina, onhandige playlists etc)
- Processor niet krachtig genoeg om veel tegelijk te doen. Leuk dat je uit nieuwsgroepen kunt downloaden maar succes met parity checks en repairs en uitpakken.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Microsoft Xbox Series X LG OLED C9 Google Pixel 4 CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True