Door Sven Schaap

Reviewer

The Wheelman

Conclusie

Er zullen vast gamers zijn die de demo hebben gespeeld en volstrekt niet inzien waarom ik deze game afkraak. Begrijpelijk, want de demo beslaat een kort en enigszins krachtig deel van het spel. Speel de volledige game echter een uurtje of twee, lees vervolgens deze review nog eens door en je zult begrijpen hoe ik aan mijn oordeel ben gekomen. Een oordeel dat in dit geval niet als vrijblijvende informatie is bedoeld, maar als de ultieme waarschuwing dat je het beste met een ruime boog om dit mormel heen kunt lopen.

Pluspunten

+ Oneliners van Diesel

Minpunten

- Saaie spelwereld
- Lange laadtijden
- Grafisch futloos
- Volstrekt niet vernieuwend

Cijfer: 3,5

Titel The Wheelman
Platform Xbox 360, PlayStation 3, pc
Ontwikkelaar Tigon Studios
Uitgever Ubisoft
Releasedatum Inmiddels verschenen
Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery Wheelman Gallery

Laagste prijzen voor: The Wheelman, PC
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (19)

€ 19,99

€ 19,99

Bekijk

Laagste prijzen voor: The Wheelman, PS3
Winkel Beoordeling Prijs Totaal

Bol.com Plaza

Score: 3 (19)

€ 26,99

€ 26,99

Bekijk

Reacties (55)

Wijzig sortering
Ach het is een game voor een regenachtige zondag middag. Het spel is echt vermakelijk, en het probleem met de GPS kan ik je helaas niet toekennen, maar heb zelf een tijd in BCN gewoond, en moest zeggen dat het toch echt wel goed inelkaar gezet is de stad!! :-) Het spreekt duidelijk tot de verbeelding.

Voeg daar aan toe dat ik niet een persoon ben die uren wil besteden aan het plaatsen van mannetjes (Total War etc; wat een superhoog cijfer krijgt overal) maar gewoon ff game starten, even los gaan voor 30min en that's it, en moet zeggen daar leent deze game zich uitstekend voor! De arcade style is bewust gekozen, dit houdt de snelheid in de game, en dus het vermaak hoog in mijn optiek. Want ben gek op arcade games, denk aan Metal Slug, whoow wat een game... :-)

Er zijn genoeg verschillende autos in de map te vinden, van porsches tot smarts die allemaal duidelijk andere eigenschappen hebben. De explosieve actie maakt juist het spel zo leuk, kijk naar de laatste release van Command & C. ook arcade, over the top...

Vind persoonlijk als je reviewd dat je de game in zijn hokje moet laten zitten waar het door de makers ingezet is. Acrade dus, snelle actie, weinig diepgang, grappige oneliners.... vergelijkingen met GTA vind ik niet op zijn plaats, dat is een andere genre game....Wheelman is veel luchtiger...en veel meer op rammen en beuken gericht, dan credit opbouwen in de gangstah scene, wat ik pas een achterelijke bezigheid vind!

Vind het een leuk spel, en kan iedereen die into arcade games is deze aanraden, het is niet dat de game zichzelf serieus neemt ofzo, het is gewoon lachen, mits je arcade games leuk vind, denk aan het race principe van burnout, het beuken op de cops als NFS, en (wel beduidend mindere) speelwereld als GTA gooi er wat bezine over heen en laat Vin Diesel het aansteken, dan heb je deze game, de slordigheden vind ik totaal niet storend.....

geef de game een dikke 7 :)
Ik kan me echt helemaal niet vinden in deze review. Niet zozeer in de mening van de reviewer...want smaken verschillen nu eenmaal.

Maar ik krijg het idee dat de reviewer een heel ander spel speelt.

Het is soms al een opgave op zich om een een auto te vinden die je kunt stelen. Als het eenmaal is gelukt om een van de - overigens weinig indrukwekkende - vierwielers te pikken dan wacht een volgende ‘verrassing’. Het Barcelona in Wheelman is namelijk voor ruim negentig procent opgebouwd uit exact dezelfde straten, zo nu en dan afgewisseld door wat nauwe steegjes en verlaten pleintjes.


Ik heb geen moeite om een voertuig te vinden die je kunt stelen. Je kan alle voertuigen die je tegenkomt stelen en besturen. Niet alleen vier wielers, maar ook tweewielers.

Op de verlaten pleintjes, vind ik mensen en terrasjes. De straten zijn afwisselend, met veel verschillende bouwstijlen en routes. Ik heb dan ook geen moeite om straten te herkennen.

Waar ik de reviewer wel gelijk in wil geven is dat de auto's niet zo indrukwekkend zijn. De diversiteit is beperkt tot een auto of 10. Daarnaast heb je dan nog wat motoren en brommertjes.

Wat betreft de verhaallijn, wordt volgens mij e.a. uitgelegt in de cutscenes en is mij in elk geval duidelijk voor wie ik werk en wat de missie is.

De side-missies bestaan aan een aantal scenarios: Auto stelen (d.m.v. Air Jack), Ontsnappen aan politie/bad-guys, zo veel mogelijk vernielen, racen, taxi ritjes. Dit is uiteraard vaak hetzelfde, maar dan anders. Ik vind dit een leuke afwisseling t.o.v. de verhaallijn. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om zaken aan je auto e.d. te verbeteren.

De totale verhaallijn bevat leuke en zeer intense missies. Wat mij betreft scoort deze zeker een voldoende.

[Reactie gewijzigd door Shuriken op 6 april 2009 20:32]

Heeft u deze game wel eens gespeeld???
Ik heb een vermoede van niet.

Ook ik dacht dat er een nieuwe en waardige GTA concurent op de markt werd losgelaten... totdat je gaat spelen. Alles is arcade achtig, vandaag de dag is dit niet acceptabel. Deze game is onrealistisch kwa besturen en was duidelijk niet af.
Voorbeeld, GTA4 is gewoon af, realistisch, grappig en zeker goed speelbaar met een realistische besturing.

Ik vind het cijfer 3,5 wel terecht van de redacteur, de game is buitengewoon zonde geld en harddisk vervuiling.
Alles is arcade achtig, vandaag de dag is dit niet acceptabel.
Wat is dat nou weer voor een NON opmerking, dat jij graag realistisch wil is een mening.

En dat jij hoopt op een nieuwe GTA concurrent... dat is de lat toch wel erg hoog leggen voor je zelf, vind je het gek dat het tegen valt.

ps. ik heb deze game niet gespeeld, dus weet ik niet hoe het speelt.
Vond het zelf alleen niet zo slecht klinken als ik deze (negatieve) review lees.
NON opmerking??? u zegt het al, nog niet gespeeld helaas.

En ja de lat hoog leggen kan je op verschillende manieren opvatten.
Slecht programmeren dus budget game, of grens verleggend programmeren en een goede game afleveren. GTA4, goede marketing goede game goede verkoopcijfers.

Als men reclame maakt met mooie ingame movies van Vin Diesel, dan mag je kwaliteit verwachten, als je het dus speelt en het is buitengewoon slecht ben je dus slecht voorgelicht of bedrogen door de mooie reclames. Zonde van die 50 euro.

En de waarheid kan hard en/of negatief zijn, sorry dat ik kritisch ben, iedereen wil toch waar voor zijn geld???
Gelukkig was er een demo voor de PS3.

Installeer, speel en ervaar.

[Reactie gewijzigd door pancake82 op 8 april 2009 00:18]

Ik heb er al een aantal uren spelen opzitten.

Ik had al wat reviews gelezen en rekende niet op een GTA kloon. Want dat is het niet. De nadruk ligt op het racen, terwijl bij GTA toch echt de nadruk op het schiet werk al lopende ligt.

Ik snap de stelling van je niet; dat dit een arcade achtige besturing heeft en GTA een realistische besturing. Ik vind de besturing van GTA net zo min realistisch.
Enerzijds ben ik blij dat ik Tweakers "durft" lage scores geven. Anderzijds moet je wel voldoende staven waarom je zo een lage score geeft (aangezien dit helemaal geen gewoonte is, ook op Tweakers niet).

Dat in het achterhoofd vind ik dat The Wheelman te sterk wordt afgetroefd. Ik ga hier allesbehalve beweren dat het een topgame is, maar gebuisd kan je het spel ook nauwelijks noemen.

Het spel kan zeker de concurrentie niet aan met GTAIV, maar welk spel kan dat wel? GTAIV is gewoon buiten categorie. Wheelman valt dan ook beter te vergelijken met Saints Row 2. De algehele kwaliteit is minder dan Saints Row 2, maar The Wheelman heeft niettemin positieve punten. Het verkoopspunt van The Wheelman zijn de over-the-top actie momenten en op dat vlak doet het spel wat het moet doen.

De negatieve punten? Repititieve gameplay; heeft Far Cry 2 ook. Technisch niet geweldig (vooral de loopanimaties of moet ik zeggen "glijdanimaties"); was Saints Row 2 ook niet.

Zoals de reviewer aangeeft: vond je de demo leuk en wil je uren aan het stuk hetzelfde doen als in de demo: dan is het spel best wel iets voor jou. En op dat feit verdient de game wel minstens een 5 (ik zou het persoonlijk een 6 geven).
Het spel kan zeker de concurrentie niet aan met GTAIV, maar welk spel kan dat wel? GTAIV is gewoon buiten categorie.
DIT vind ik een nouw intressante stelling. Kan iemand uitleg geven wat Rockstar in zich heeft wat geen enkele andere gamestudio heeft, wat maakt dat de GTA-serie al van begin af aan eenzaam aan de top staat in zijn genre, en dat geen enkel spel in hetzelfde genre vergelijken 'mag' worden met GTA?
Een spel van Vin Diesel? Klinkt leuk. De laatste F&F was in iedergeval goed. Dat belooft veel goeds.

Als ik naar de review kijk, klinkt het echter allemaal iets minder positief :(
Zonde dat de game tegenvalt. Sommigen zullen Vin Diesel wel helemaal niks vinden hier, maar ik vind hem wel een perfect game-ingredient. Vooral die stem van hem heeft iets tofs en ook zijn ervaring in het maken van actie-films met veel special fx zouden goed voor de game moeten zijn. Ik moet zeggen dat ik echt zat uit te kijken naar deze game na de eerste trailers.
Goede review iig, dank je Sven, je hebt mij 50 euro bespaard ;)
het is opzich wel een leuk spelletje:P ik heb em zelf ook namelijk. alleen na een half uur heb je het hele spel gezien omdat alles hetzelfde gaat net zoals in FC2 :+
0Anoniem: 272260
6 april 2009 20:08
Klinkt goed, die moet ik dus niet kopen :P.
Lijkt me zo een GTA ripoff gekruist met een ondermaatste lara croft in een vin diesel jasje...
Door deze review ben ik zo nieuwsgierig geworden dat ik hem nu direct ga downloaden. De plaatjes zien er redelijk uit maar zijn voor hedendaagse graphics niet toerijkbaar.
Zolang je maar voor de game betaald mag je doen waar je zin in hebt ;)
En in Nederland zelfs meer, we zijn overgeleverd aan onze individuele morele waarden hier he ;)
Nou... dat geldt voor software niet hoor ;) Voor muziek en films geldt dat alleen...
Dit is uiteraard vaak hetzelfde, maar dan anders.
_/-\o_ geniaal... je ontkracht je eigen stelling gelijk maar even. zoals ik het hoor is het gewoon een pauperspel zoals er soms een van daadwerkelijk uitkomt. Vrees niet, zolang je geen geld eraan uit geeft ben je veilig, en helpt dit goede games alleen maar beter eruit te laten zien. :>
Dat doe ik uiteraard met opzet.
De opzet van een missie is vaak hetzelfde. Schakel een auto uit. Echter de auto/rijstijl van de tegenstander is steeds anders, waardoor je je tactiek moet aanpassen.

Daarnaast geld deze stelling voor heel veel games. Een command and conquer missie is ook altijd hetzelfde nl. schakel de vijand uit.
Ik vond de demo al behoorlijk matig... alles voelt houterig aan, extreme 'rubber banding' - ik moest een auto stelen, één of ander transportbusje, ik pak een snelle motor, op topsnelheid blijft dat ding mij nóg vooruit rijden.. right :) Nee, ik had 't wel gezien na de demo..
Ik vind het er leuk uitzien, niet a la gta iv, zeker niet als ik het middelste plaatje (4e) bekijk, de huizen links zien er belabberd uit.

Ik heb me best vermaakt met driv3r, die werd ook helemaal afgekraakt, is dit een zelfde verhaal?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee